Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
KD6-3.7
őstag
Neked is írom meg zsiga68-nak is, hogy sajnos már eljöttem, édesanyáméknál voltam vidéken szóval ez a vizsgálódás most megszakadt...szenvednek tovább a gyenge nettel.
Amúgy néztem ilyen progival és még ha a router mellett is álltam max 70% volt a jelerősség...de lehet baromságot néztem. -35db
Az tuti, hogy a TV okosítón a saját WIFI a fasorban sincs! Szomszéd DIGI, Telekom ez meg az aztán valahol a 6-8. helyen van csak gyengébb jellel a saját. -
w.miki
veterán
R2-n hogyan kell beállítani a fix IP címet? Két router összekötés leírás ezt nem taglalja
Asus DSL-AC68U router lenne az R2
illetve szeretnék egy R3-at is N18u Mindkettőn HGG Firmware van[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
BiP
nagyúr
Igen, ilyen kiépítés. Vasbeton gerendák asszem 45centinként, közé agyag béléstest. (A kefnit nem ismertem rá, ma is tanultam valamit). Nehezítés, hogy még 15centis vasháló is van terítve a padlófűtés miatt, ami puha betonba van öntve.
Viszont a routerek térben kb.egymás alatt helyezkednek el (talán fél méterrel arrébb), próbáltam minél közelebb tenni a garázsban lévőt is. Így kb.2.5 méterre lehetnek egymástól.
Akkor ránézek azokra a toolokra. Ez az antennaállítás hozott a dolgon, hátha lehet még javítani.
-
BiP
nagyúr
Igen, ez volt. De erre a következtetésre eljutottam magam is. Reméltem, hogy valami kézzelfoghatóbb válasz is jön. Bíztam benne, hogy van valakinek gyakorlati tapasztalata AC-AX váltásban, azért sokan megléphették az utóbbi pár évben.
Köszi a Wifi toolokat. Ezek hogyan tudnak nekem segíteni?
#68078 gyuszos : Jogos. Azt akartam írni, hogy kő padlólap van, tehát nem parketta vagy laminált padló. Nem akarnám, nem is tudnám átfúrni, és ha elcseszném, nem olyan egyszerű javítani.
#68079 Vasti74 + #68072 jerry311 : a pincében vízszintesre állítottam, nem javult. Némileg rosszabb is lett. De kipróbálom úgy is, hogy a fentiből is egyet vízszintesre állítok.
Powerline-t próbáltam, siralmas eredménnyel. 50Mbit alatt volt, és közben maxon terhelte a routert. A ház több pontja között is kipróbáltam, minimális eltérések voltak, még közeli pontok esetén is. Egy TP-Link TL-PA7027P KIT szettel próbáltam, szóval nem egy felsőkategóriás cucc, de azért többet vártam tőle.
Így kötöttem ki a Wifi mesh-nél.#68081 Essejó : Ez garázs a ház aljában (meg egyben műhely), nem igazán pince. Szóval igen, megy le áram, ezen lóg a gép is, meg a router.A csőben nem tudok elmenni, nagyon kacskaringós lenne.
#68082 Essejó : Padláson volt kábelen, de ott kapott hideget-meleget, úgyhogy levittem a garázsba. Meg ott hozzáférhetőbb is. És mivel bekábelezni nem tudom, (vagy minimum k bonyolult kacifántos módon), ezért vittem le egy routert, és arra kötöttem a gépet.#68076 Borisz76 : Most is Mesh részeként van a lenti router, Wireless backhaullal.
Ezt a dedikált wifi dolgot minden mesh képes cucc tudja vagy típusfüggő?A 14 napos elállásra nem szívesen játszanék, ha nem muszáj.
De ha #68068 CirrMee tanácsán kívül nem marad más, akkor ez lesz.
Mondjuk eredeti terv szerint leginkább hardverapróról szerettem volna beszerezni, ezért is akartam elsőként megtudni, hogy érdemes-e költeni rá (egyéb családi felhasználásra pl.mobil, laptopwifi elég az ac is). -
BiP
nagyúr
Szeretném bontás nélkül, vezetéknélküli módon megoldani.
CirrMee: gondoltam, mielőtt belevágok és pénzt ölnék bele, hátha valakinek van elméleti magyarázata vagy tapasztalata arra vonatkozóan, hogy javulna-e az átvitel egy (vagyis 2) erősebb ax-es routerrel ilyen esetben.
Ne utólag derüljön ki, hogy felesleges volt kiadni 50-90ezret. Próbaként használt 14napos elállással nem szivatnám egyik boltot sem.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Mondjuk könnyen ki tudom deríteni. Kipróbálom a 2 konnektort egy hősugárzóval, és figyelem HA alatt figyelem a fázisonkénti áramot. AMelyik megemelkedik, meg is van, melyik fázison van
Ilyen kütyüvel én sem szívesen "zavarnám" a hálózatot. Napelemes rendszer is van, autó töltés...ok, lehet, hogy ezekhez semmi köze az ég világon, nem veszélyes rájuk, "nem vesznek össze" de jobb a békesség.[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
-
Ispy
veterán
Azt vettem észre, hogy amikor befagy, akkor igazából nem áll meg végleg, hanem 10-15-20 perc után folytatja a lejátszást, de ugye időben ugrik is a filmben, szóval mintha a lejátszás menne közben. Elég fura, mint egy dugó.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Heimdallr75
őstag
igen ezt néztem most én is, kb 30 wifis okos eszköz lóg rajta, ami energiatakarékosáig okból 30 percenként csatlakozik fel, és azt feltételezem hogy mivel 24 órás a lease time (csak hangosan gondolkodom) nem kapja meg a megfelelő ipt amit mac alapján állítottam be.
40-244 közt van most a dhcp, és totál randomokat látok egy restart után a 41-töl a 201 végű ipig.Ráadásul a telekom fos mesh sem oké hogy előbb indul és áll fel mint az optikai eszköz.
الغريبة في هذا الكوكب
-
Reggie0
félisten
De, azert van ilyen. Netgear X10 pl, itt lefed 120nm-et egesz jo sebesseggel raadasul a lakas egyik sarkaban van, nem kozepen. Mikrotik Audience-vel is jo tapasztalataim vannak lefedettseg teren, amiota van wifiwave2.
Ha kozepre tudja rakni az eszkozt, akkor siman megoldhato, azert 8 meter nem egy oriasi tavolsag.
[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
Lenne egy amatőr kérdésem.
A "dedikált" AP úgy működik, mint egy router térben távolabb kihelyezett antennája? Tehát ugyanazt az SSID-t kaphatja, mint a fő routeré? Vagy hasonlóan ahhoz, mintha egy másik routert használna az ember AP célra, lefedettség növelésre, célszerű neki másik SSID-t adni?
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Nem zsákbamacska, mert ami nekem van az az M5 verzió. És a "sima" M5, nem a Loco.
Fal nincs ott ahova kerülne az M5, direktben rálát a kertre. POE megoldható, mert van ott egy POE IP kamera, csak húzok mellé egy másik kábelt is. Bár azon elbizonytalanodtam, hogy a kamerák 48V-os POE-val mennek, ha jól emlékszem, a Nanostation meg 24V POE feszültséggel megy, de remélhetően ezt a készülék megoldja.
Csak azt lenne jó biztosan tudni, hogy tudok-e hozzá csatlakozni telefonnal, mert az általad linkelt adatlapon is házak vannak feltüntetve, nem készülékek és tartok tőle, hogy nem fog menni, mert nem erre van kitalálva.
21 éve a Prohardveren! ™
-
snyper990
őstag
Amennyire rendesen tud működni a WDS, lefelezett sávszéllel...
De szerintem nem írtam sehol, hogy ne működne, csak azt, hogy manapság már inkább kerülendő, ha van rá mód
(Ha ebben a módban a wifi WAN portként, az eszköz pedig routerként viselkedik, akkor tulajdonképpen miért is lenne jelismétlő üzemmódban? A zárójelben lévő megjegyzés alapján router módban van az eszköz, annak minden velejárójával, mint pl. dupla NAT)[ Szerkesztve ]
-
-
N4ri87
senior tag
Kapcsolati sebességet jelent. Viszont...
Köszönöm a fáradozást mindenkinek, látszólag megvan a hiba.
Az imént egy új vezetékkel végigmentem a swich portjain, és meglett a hiányzó 900 mbit. Így én arra tippelek, hogy a kábelek nagy része szar, vagy inkább sikerült szarul krimpelni.
Köszi srácok mégegyszer is. Akivel meg a kábelek minőségét illetően nem értettem egyet, tőle még elnézést is kérek.C805
-
hegegabi80
addikt
Igen pont ezért kérdeztem, ha nincs odaírva, akkor valszeg nem tömör réz, azért is kerül annyiba.
Itt ezen az oldalon sok helyen oda is van írva, hogy tömör réz. Bár ha megnézem a 152Ft/m ár ott van, mint a 305m dob 42K ára. De nekem max 150m kell, de lehet kevesebb is elég, így fölösleges egy teljes dob.
Ezt az oldalt már korábban is linkeltétek, mert lehet méterre venni.
De amúgy meg 60/30-as a netem, és egy darabig nem is lesz jobb sajnos , így akár ennek mindegy is melyik kábel, a 100-as értéket hozni fogja.[ Szerkesztve ]
-
N4ri87
senior tag
Minden esetben más kábel volt az adott PC és a switch között.
csaszi75 #67 297
Az enyémben csak integrált vga van. Szerintem a dedikált inkább opcionális lehetett.
De egyébként, mint itt kiderült, nem a lapi lesz a bűnös, hanem úgy tűnik, a hálózatban van valami katyvasz.[ Szerkesztve ]
C805
-
MasterMark
titán
Csoportházirendek között van. (Futtatás: gpedit.msc)
szerk.: Pontos cikk: Guest access in SMB2 and SMB3 disabled by default in Windows
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
passatgt
aktív tag
Szerintem igen, legalábbis a meglévő hálózatot akarom kiterjeszteni, nem egy újat akarok a kertbe csinálni. Megpróbáltam úgy, hogy DHCP-t kikapcsoltam, IP címnek megadtam a 192.168.0.46-et (ezt adta a Connect Box neki). Rácsatlakozok, de net nincs és érdekes módon a gépnek 169.254.58.195 IP címet adott, tehát más subnetben van, mint a Connect Box. Gondolom ez okozza a gondot. De ha ki van kapcsolva a DHCP, akkor miért ilyen random IP címet ad neki?
-
persil
nagyúr
Nem nekem problema az 5 filler, hanem az, hogy a kapott modem konkretan csak 100mbit-et tud kabelen, minden porton.(amit eleve nem ertek, hogy egyaltalan hogy letezhet ilyen, evek ota meg kellett volna szuntetni... Pont olyan, mint a hd ready felbontas a teveknel)
Siman lehet, hogy az elozo berlo lopta haza azt, amit a szolgaltato hagyott itt es most ez a szar van helyette.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
kesztió
aktív tag
Ki beszélt repeaterekről? A routereket LAN portokon kereszül kapcsolom össze (NEM WAN porton, egyenrangúak, a DNS szervert IP alapján találják meg a hálózatban!), fix IP számuk van. Kézzel beállított csatorna, azonos SSID, azonos password. Hol lehet itt a baj?
Bug és debug fia vagyok én
-
SwissAirplan
aktív tag
Szia!
Mire érted?
500 as netem van! Routernél 480 at ad... az UTP kábel végén 460 at mértem laptoppal
Netgear Orbi rbk50 ek vannak fent... Nem egy gatyaszaggató a sebesség.
Mondjuk az nem lenne rossz ha NAS és TV között nem csak 80-100 al döcögne... De a TV is Wifin van és ha jol tudom ezek a régi Orbik max 300 körül tolnak magukból
Az UTP végére még nem tettem AP-t de gondolom hogy 5-6 métert meg egy ytongfalat csak áthidal egy mai bridge... -
Lackó1984
tag
Sajnos nem tudom már közelebb vinni a modemhez.
Másik szinten van, így is a lépcsőház mennyezetéke akasztottam a routert.Reseteltem a C50-et. Firmware-t frissítettem, újra beállítottam extender módba. Kapott fix IP-t, DHCP kikapcsolva. Laptoppal mellette állva mértem háromszor sebességet, minden jó. Na a negyedik már nem ment, nincs adatfolyam. A kapcsolat megmaradt. Nem nyúltam hozzá, 10 perc múlva megint tudtam mérni. Aztán megint nem.
Átállítottam AP módba, rádugtam a modemről jövő UTP-t a WAN-ra.
Egyáltalán nem lehet most kapcsolódni a routerhez. Se wifin, se kábellel.Reset.
Hibás lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Persze, de azért az nem kicsi. Ha nem muszáj, nem fúrnék akkora lyukat, befér rajta egy kamion.
Egy 6-os lyuk kissé visszafogottabb
A jel (amit kap majd) nem irányított, de mindegy, ha nem jó, majd megpróbálom tekergetni...
Akkor passzolom. Majd olvasok véleményeket, hátha lesz valami normális krimpelő emberi áron.
Jaaaa, és amúgy mi az a 8p 8c? Alapvetően bármelyik krimpelő tudja az rj45 csatikat préselni? Mármint jól/rosszul de tudja, nincs köztük különbség?
Köszönöm!Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
Mármint a Pharos rendszerben nézzem a jelet? Na, szuper, köszönöm a választ, akkor nem viszem vissza.
Még egy kérdés. Cat5e kábelre rároppantani csatlakozót melyik fogó ajánlott? Vagy bármelyik olcsó szutyok is jó?
Nyilván nem napi rendszerességgel használnám, csak nem szívesen fúrnék egy 16-os lyukat a falba, hogy egy szerelt UTP kábel átmenjen rajta[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
makoss
veterán
Ezeket megnéztem, mitöbb az a fura számomra, hogy 1 otthoni hálózaton van a Zidoo médialejátszó, meg a telóm is ott van a szobában, a telóm nem kér semmi kódot, a Zidoo médialejátszóm végleg kitiltott az otthoni hálózatból, mert egyáltalán nem tudok belépni már
Valaki adjon már tippet mi lehet a gondKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
TheMartin03
aktív tag
Az antennák a PC-n gépház hátulján vannak, ahonnan kijön a PCI-E kártya hosszabbítás nélkül, szóval az könnyen lehet, hogy szigetel, de alapvetően igen, most teszt jelleg miatt nagyon közel raktam egymáshoz a kettőt. És direkt ki is van húzva a gép hátulja a faltól, nem messze a laptoptól.
A laptop pedig egy kis állványon van "állítva".
A 2 antenna között talán ha 30 centi van, és tulajdonképpen még a PC gépház akadályozza is jelenleg a laptopnak az útját, mégis a laptop most épp 720/805-t mutat (megy más is a háztartásban), a gép pedig 202/808-t.
Emellett a nagyon eltérő le/fel sebesség különbséget sem értem a PC-mnél...Mindkét eszköz az 5Ghz-es Wifi-re van csatlakoztatva.
Próbáltam a csatornát is manuálisan a legjobbra állítani... QoS a gépen kikapcsolva... Nem tudom mi lenne még...[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
Szerintem egyértelműen a 220V-ra gondol. Egy optikai és elektromos kábel hogy zavarná egymást? (És ki vezetget otthon optikai kábelt LAN-nak rajtam kívül?)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Multibit
nagyúr
A switchemnek és az AP-knak is van szoftvere, de nem tapasztaltam hátrányát a folyamatos üzemnek. Az OPNsense frissítésekkor általában nem igényli az újraindítást, de ritkábban igen. Így arról nem mondhatom el, hogy hónapokig megy reboot nélkül.
Ah… PDP. Dolgoztam KFKI-s TPA gépekkel (PDP 11-es széria kopír). Már alig emlékszem rá… rég volt -
Multibit
nagyúr
-
Essejó
veterán
-
Dyingsoul
veterán
Kipróbáltam: a live linux alatt tudja speedtesten a 935 Mbps letöltést a PC.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
Az a baj, hogy azzal nem nagyon derítem ki azt, hogy mi a baj a jelenlegi windows rendszerrel.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
Igazad van. Nem esett le elsőre, hogy dugjam rá ugyanarra a kábelre és nem is tudom ez miért nem jutott eszembe (illetve de tudom, nagyon szétszórt vagyok mostanában...)
Ma kihúztam a PC-ből ugyanazt a kábelt és rádugtam a lapost és Noti kábelen 930 Mbps-t mért speedtest-en... szóval valami tényleg a PC-vel van.
Win reinstallon kívül hogyan lehetne kideríteni mi okozhatja ezt? Merthogy a win reinstall valószínűleg megoldás, de engem érdekelne a konkrét ok.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Nem, a noti nincs kábelen, nem is kötöttem még rá csak wifin kapcsolódik.
Feladatkezelőt megnéztem, nem látok semmit ami lassítaná.
Ezeket az oldalakat nem ismerem, speedtest-ben bízom:
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szia,
- kösz a tippet, ezt még nem próbáltam. ez egy windows box, és nincs is natív CD olvasó benne... eléggé le vagyok maradva linux live megoldásokkal, USB-ről is megy már?
- nincsenek, rendszerközeli azonosítókban ragaszkodom a kizárólag ASCII karakteres alfanumerikus megoldásokhoz. (tehát nincs "JóskaGépe" @ "feljösszenetemrefelveszekhitelthúgodnevére" SSID féle tréflizés)And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Mosqu!to
addikt
ASUS RT-AX86U v1.0
Most találtam amúgy a beállításaiban, hogy az "Operation mode" alatt választható a Wireless Router helyett "Access Point(AP) mode / AiMesh Router in AP mode", ami ha jól értem pont azt tudja, mint amire használjuk:
AiMesh Routers in AP mode connect to a wireless router through an Ethernet cable to extend the wireless signal to other network clients. In this mode, the firewall, IP sharing, and NAT functions are disabled by default.
You can add AiMesh nodes to form an AiMesh WiFi system to provide extra WiFi coverage.
When AiMesh Routers are in AP mode, the DHCP-assigned IP address changes. Install and use the Device Discovery Utility in order to detect the wireless router's IP address.Kérdés, hogy ez unlockolja-e a WAN port szabad felhasználhatóságát, vagy az ígyis-úgyis dedikáltan WAN marad?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Köszi, siker. ASUS routeren a wan portot at lehet allitani lankent funkionalova, vagyis hogy mindegyik ethernet lan legyen? Ugyanis ezzel hogy az AP funkiot csak LANon eri el, igy -1 portban vagyok az eddigiekhez kepest.
Tovabba a fix ip osztást a fő routeren kell beállítani vagy a mögé kötött másodlagoson is lehet?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Koszi, a linkeltet kiprobalom.
Az AiMesh nem fog vajon belehulyulni, hogy nem az ottani main router osztja az ipket, hanem egy kulso, 3. eszköz?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Nem igazán vagyok otthon benne, hogy pontosan mit kell, ezért érdeklődöm, hogy ott mik az egzakt lépések, egyáltalán kivitelezhető-e, vagy a dupla router miatt megbolondulna?
Simán átírom a LAN ip-t abba a rangeba, ahol a main router van, utána a dhcp poolt is ugyanoda? WAN-nál tök üres minden, ott mit kéne?
-
addikt
tegnap mentem egy kört, de iPhone-ra nem találtam olyan programot, amivel wifi jel erősséget lehet mérni
ma futok egy újabb kört a laptoppal ezügyben
a kültéri sugárzó nekem is eszembe jutott azóta, lehet jobb megoldás, mint a powerline?“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
ez a hátulja, ez az eleje, és így megy bele a vezérlőbe
ránézésre ehhez semmit nem lehet csatlakoztatni#65290 zsiga68
sajnos az ásós megoldás nem működik, mert vakond hálózva van a kert, és azt nem szívesen bontanám meg.. a gyepszőnyeget sem, ha már itt tartunk. a járda szegély mellett az öntözőrendszer csövei vannak, azt nem ásnám ki van így is bajom azzal is elég, nem kellene még piszkálni
szóval az nem megoldás, hogy UTP-t húzok hátra (a vezérlőbe amúgy sem megy bele az UTP, tehát ott kellene egy wifi modul ami a bejövő kábeles jelet átalakítja wifissé)
tőlem ez az első ilyen poszt, ha valaki feltette már a kérdést, akkor az nem én voltam, hétfőn vettem a Wand modult.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
milan26
senior tag
Megnéztem közben, nem kétsávos a router, jó helyen is van szerintem a jelismétlő. Tényleg az lehet a baj, hogy egyszerűen elfogy a kraft. Sajnos ha még egy routert teszek, (igazából nem is kellene venni, mert van router funkciós ont), és itt kezdek el sugározni, akkor meg az ikerház másik részén nem lesz jó a wifi.
Hacsak nem csinálok két wifit. De akkor meg nem fog összeakadni?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
SSID-k különböznek, BT-s eszközök, na ezt megnézem, van egy BT-s hangfal a teremben, nem tudom, be volt-e kapcsolva akkor. Ennyire lezavarhatja?!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest