Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bookerr
újonc
válasz krealon #26098 üzenetére
Igen, azokon keresztül érem el a particiókat. Az érdekes az volt, hogy a másik Win 7-es gépem particióit is látta a tablet, de csak a megosztott mappákat tudta kezelni. Pedig mindkét esetben adminisztrátor jogu felhasználóval csatlakoztam. A megoldás az UAC volt, mert az első gépen ki volt kapcsolva. A bekapcsolása után már csak a megosztások érhetőek el tabletről is. Sajnos ki kellett megint kapcsolnom az UAC-ot, mert sok automatikusan induló program nem indul el miatta (pl. sidebar, logitech vezérlőpult).
-
func93
senior tag
Üdv!
Holnap kapnak barátnőmék egy wifis Linksys routert. Valaki pár lépésbe le tudná írni, hogy-hogy kellene beüzemelni, mert rám hárították a feladatot.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
krealon
veterán
válasz Bookerr #26092 üzenetére
"Az androidos tabletről a Windows 7 (A PC) összes particióját eltudom érni, pedig csak néhány mappát osztottam meg. Gondolom ez nem normális, főleg úgy hogy a Win 7-es B PC-ről normálisan csak az A PC megosztott mappáit érem el. "
Ha az android-os tabletrol a C$, D$ stb megosztason keresztul ered el a particiokat, akkor nincs hiba.
A $-os vegu megosztasokat a Windows-os gepek nem mutatjak, de az Android-nak senki sem szolt, hogy ezt "csak igy szabad".
Alapvetoen ezekhez a rejtett megosztasokhoz csak Adminisztratori jogosultsagu azonositas utan lehet hozzaferni, igy ha nem adminisztrator felhasznaloval probalkozol, akkor a "hozzaferes megtagadva" lesz a jutalmad.
-
Bookerr
újonc
válasz PumpkinSeed #26094 üzenetére
Sajnos ez nem járható út, mivel a partició nincs megosztva. Egy próba idejére megosztottam és a speciális megosztás részben az engedélyeknél minden írás és olvasási jogosultságot letitltottam, de a tablet ugyanugy látja (írni és olvasni is tudja).
-
kisgege12
csendes tag
Ja és azt elfelejtettem mondani, pedig elég lényeges, hogy kábellel is megpróbáltam csatlakozni, és ugyanez volt a probléma.
-
kisgege12
csendes tag
Akkor miért van az, hogy ugyan abban a szobában a másik gép fullon kapja a sávszélességet ugyanerről a stickről?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Bookerr #26092 üzenetére
A partíciók jogosultságát. Jobb klikk a partíción, megosztás, speciális megosztás.
(#26093) kisgege12
Szóval sticken kapod az internetet, de azt nem tudjuk az mitől kapja. Gondolom a wifi jelerőssége vagy a túloldali router a gyenge hozzá.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
kisgege12
csendes tag
Üdv!
Remélem tudtok segíteni. Van egy asztali gépem, egy TP LINK tl wn722n-vel csatlakozok a netre. Nem tudom miért, de a gépem csak az elérhető sávszélesség negyedét engedi magába. Úgy, hogy csak ez az eszköz használja éppen a hálózatot. Ez mitől lehet? Az usb sticket kipróbáltam más gépen, ott jól működött. Köszi
-
Bookerr
újonc
Sziasztok.
A problémám a következő lenne. Adott 2 PC, nevezzük A és B PC-nek és egy tablet. Az androidos tabletről a Windows 7 (A PC) összes particióját eltudom érni, pedig csak néhány mappát osztottam meg. Gondolom ez nem normális, főleg úgy hogy a Win 7-es B PC-ről normálisan csak az A PC megosztott mappáit érem el. A kérdésem ez lenne, hogy mit kell beállítani a Windowsban, hogy az androidos tablet is csak a megosztott mappákat lássa?
-
Topikgazda
Mi a kapott hiba jelzés?
DNS szolgáltatói vagy custom?
Az összes külföldi vagy csak bizonyosak?
Milyen böngésző/kiegészítő/biztonsági programok vannak használatban?
Mióta áll fent ez?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rdi
veterán
Üdv,
probléma a következő:
pingre és tracertre látszó, _külföldi_ honlapok nem jelennek meg a böngészőben.
Csak a külföldi honlapokkal van probléma. Bármelyik böngészővel.
Másik szg -ről, mobilról minden rendben.
Oprendszerv win 8.1.
Segítséget kérnék...Fej! Tor! Potroh!
-
krealon
veterán
válasz sityuka80 #26087 üzenetére
"ipconfig /all
parancs kimeneteben a DHCP szerver sorban bizosan megtallahato a helyes ertek (ha semmi mas nincs a router-re (841) kotve csak a konfiguralo gep)."
Az ablak pedig csak felvillan.
Nem tudom olyan gyorsan leolvasni.Ez esetben javaslom a
start cmd /k ipconfig /all
futtatasat. Ekkor megmarad a command ablak.
-
Topikgazda
-
sityuka80
tag
válasz krealon #26086 üzenetére
Szia.
Így van 192.168.0.1-re állt vissza."A konfig mentes-visszallitas csak azonos firmware eseten mukodik.
De ezek mind-mind le vannak irva a firmware letoltesi oldalon, vagy a firmware melle csatolt leirasban."
Ezt nem tudtam.
Köszönöm."ipconfig /all
parancs kimeneteben a DHCP szerver sorban bizosan megtallahato a helyes ertek (ha semmi mas nincs a router-re (841) kotve csak a konfiguralo gep)."
Az ablak pedig csak felvillan.
Nem tudom olyan gyorsan leolvasni.Köszönöm a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz sityuka80 #26085 üzenetére
"A fura, hogy most is van internet.
Onnét írok."Ezek szerint szerencsed van.
"Ha alapba állt volna vissza akkor a 192.168.1.1-el be kellene lépnem de nem megy."
Az ujabb firmware verziokban attertek a 192.168.0.1 alapertelmezett LAN IP hasznalatara.
"Megpróbáljam átdugni a wan portba amíg konfigurálni akarom?"
Nem kell semmi masnak bedugva lenni a routerbe, a konfiguralu gepen kivul.
"Én is azt hittem, hogy alapra visszaáll azért csináltam is egy mentést a beállításokról."
Ez abszolut no komment. Hinni a templomban kell.
A konfig mentes-visszallitas csak azonos firmware eseten mukodik.
De ezek mind-mind le vannak irva a firmware letoltesi oldalon, vagy a firmware melle csatolt leirasban."Mi lett akkor most a router ip címe?"
Valoszinuleg http://192.168.0.1, de az
ipconfig /all
parancs kimeneteben a DHCP szerver sorban bizosan megtallahato a helyes ertek (ha semmi mas nincs a router-re (841) kotve csak a konfiguralo gep).
-
sityuka80
tag
válasz krealon #26084 üzenetére
A fura, hogy most is van internet.
Onnét írok.
Ha alapba állt volna vissza akkor a 192.168.1.1-el be kellene lépnem de nem megy.
Megpróbáljam átdugni a wan portba amíg konfigurálni akarom?
Én is azt hittem, hogy alapra visszaáll azért csináltam is egy mentést a beállításokról.
Mi lett akkor most a router ip címe?[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz sityuka80 #26083 üzenetére
"Nem tudok belépni a wr-841n menüjébe.
Szolgáltató (Z-net) úgy állította be, hogy semmi nincs a wan portba dugva és 192.168.10.1-re átírták.
Ötlet valakinek?
Nemrég frissítettem firmwaret.
Azt vettem még észre, hogy wifi sincs."A Firmware frissites minden beallitast alap helyzetbe hoz, igy most mindent ujra be kell allitani.
Ha a szolgaltato nem irta le neked az adatokat, akkor hivd fel es kerj tole segitseget. -
sityuka80
tag
Sziasztok.
Nem tudok belépni a wr-841n menüjébe.
Szolgáltató (Z-net) úgy állította be, hogy semmi nincs a wan portba dugva és 192.168.10.1-re átírták.
Ötlet valakinek?
Nemrég frissítettem firmwaret.
Azt vettem még észre, hogy wifi sincs.[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
válasz PumpkinSeed #26080 üzenetére
Állítólag, volt villámlás, de mondom, a többi eszköznek nincs baja, ami ezen a vonalon található (Telekom IPTV gateway-ből [ez a router] megy még madzag a TV STB-be is; illetve a WiFi rész is működik).
Olyan, mintha egy hardvermanó kiszedte volna az integrált hálókártyát az alaplapról...
-
Mentolka
senior tag
válasz PumpkinSeed #26078 üzenetére
Ja.
Nem tudok frissítésről, de nem hiszem, hogy az volna a baj - AIDA, Everest sem látja... -
PumpkinSeed
addikt
-
Mentolka
senior tag
válasz PumpkinSeed #26076 üzenetére
Volt egy kis zuhé, de a többi eszköz jól működik (router, TV, wifi).
(Mi az a POE?)
[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e ötletetek a következőre:
Tegnap délelőtt gond nélkül használtam a PC-m, mint mindig. Délután bekapcsolás után viszont, nem volt net. Megnéztem a beállításokat, és azt látom, hogy az Adapterbeállítások ablakban nem látható a hálózati kártya.
Mi történhetett (közben SLEEP állapotban volt a gép)?
P5K, alaplapi LAN. -
neil_mullen
aktív tag
Claude Leon, Gubek-Einste köszi a válaszokat. Megfontolom az uj routert.
üdv
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Topikgazda
válasz neil_mullen #26071 üzenetére
Egy G-s kapcsolaton megfelelő körülmények között kb 20-22 Mbps ami valósan átmegy. Ha ennél több kell akkor váltanod kell N-es eszközökre. A wifi esetén fele/harmada a valós sebesség a kiírt link sebességnek.
A laptopban lévő N150-es adapterrel összejöhet a valós 50 Mbps kapcsolat.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Claude Leon
senior tag
válasz neil_mullen #26071 üzenetére
Mert a wifi protokollja eléggé "időigényes".
Magyarul pl. 54Mbit esetén a legzavartalanabb körülmények között fér bele annyi átvinni való adat, amiből te 1 másodperc alatt 27Mbittel találkozol.
Pl. vegyük a teherszállítást, az is jóval nagyobb súlyokkal játszik, mint a hasznos teher.
Vasúton kisebb a különbség, levegőben negyobb ott is.A másik, hogy ha még 54Mbites, a bele sem erősebb, mint hogy ennél sokkal több átférjen rajta, akkoriban a pár Mbites kapcsolatokkal nem is volt igény ekkora teljesítményre, miért is építettek volna erőművet jóval drágábban, ventillátoros hűtéssel?
[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
Olyan próblémám van, hogy az otthoni 50 megás netet a laptopom csak 20 asnak látja (speedtest). A routerünk 54Mbps-re képes, a gépemben pedig intel 5300-as wifi kártya van ami elvileg 150Mbps-re képes. Aida64 is 54Mbps-nek irja a létrejött wifi kapcsolatot. Szóval nem értem miért ilyen lassú, miközben az asztali gépeken ahol vezetékes net van simán megvan az 50 mega. Még egy érdekesség hogy a router 11Mbps üzemmódjában pedig csak 5-6Mbps a sebesség.
elóre is köszi
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Bitpalace
senior tag
válasz #77081088 #26068 üzenetére
Hálózat terén sose keress értelmes magyarázatot, mert van olyan eset is mikor minden úgy van beállítva ahogy kell, de mégse úgy működik ahogy kéne! Sajnos ez ilyen...
A fene se tudja miért volt így neked, a lényeg hogy megoldódott. Esetleg az szokott lenni, hogy Win7 OS-nél nem szoktat drivereket feltelepíteni, vagy ha igen azt is Winfos Update-en keresztül, ami csak arra jó hogy jobban bekavarjon! A Win7 megkeresi a működéséhez feltétlen szükséges drivereket a neten keresztül és sokan ezért nem is telepítenek, mert szerintük megfelelően működik. Ez tapasztalatból mondom!Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz laca500 #26067 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítőkészségeteket! (#26066) mobilizmo Neked is köszönöm!
Amint írtam megnéztem a hálózati központot és nem is jelezte hogy lenne hálózati kártya. Megoldása végül is teljesen egyszerű volt,elővettem a telepítő cd-t,telepítettem a hálókártya drivert,és voálá,már is van UTP-s kapcsolati lehetőség,működik is,és lehet választani a wifi és vezetékez kapcsolat között.
Csak egyet nem értek... amikor telepítettem a wifi drivert (ugye előtte minden rendben volt),egyszerűen eltűnt az UTP-s kapcsolati lehetőség,pedig nem uninstaláltam semmit. Egyszerűen eltűnt a driver a hálózatról. Amikor a hálózati központban a windowsal kerestettem a hibát kiírta hogy nincs adapter driver,ezért gondoltam feltelepítem azt is a wifi mellé. És ennyi volt a baj. Van erre értelmes magyarázat?? -
laca500
aktív tag
válasz #77081088 #26063 üzenetére
Szia!
Nekem tegnap volt hasonló, csak nekem a wifi-vel nem akart az istenért sem csatlakozni.
A megoldás az volt, hogy a jobb alsó sarokban jobb gombbal rákattintasz az internet ikonjára, a felugró ablakban pedig a hibaelhárításra. Elméletileg megfogja találni a hibát és ha tudja, akkor ki is fogja javítani. Nekem a wifi adapter le lett tiltva, csak engedélyezni kellett. Szerintem nálad meg a hálózati kártya van csak letiltva.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Bitpalace
senior tag
válasz #77081088 #26063 üzenetére
Szia!
A legtöbb laptopon külön kapcsolóval ki lehet kapcsolni a wifi/bluetooth eszközt, de ha nem is külön kapcsolóval, akkor a Win billentyű mellett lévő "Fn" billentyűkombinációval ki lehet kapcsolni. Meg kell keresni hogy melyik billentyűn van a wifi piktogramm és azt lenyomni az Fn bill. nyomva tartása mellett. Ez általában a számok vagy az F billentyűzeteken szokták elhelyezni gyártótól függően.
Remélem tudtam segíteni!
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Volna egy aprócska problémám a net beállításommal. Notebookot (acer aspire E1-570) Win-7 -el. használok,eddig vezetékkel csatlakoztam a routerhez,minden remekül működött. Hétvégén el kellett utaznunk párommal,vittem magammal a gépet,és feltelepítettem a wifi progiját.Azóta nem tudok csak wifivel csatlakozni a nethez,pedig szükség lenne a vezetékes funkcióra. Mit kell beállítani hogy tudjam használni vezetékről is a netet? Van arra lehetőség hogy választani lehessen a wifi és vezetékes net használat között? Eddig csak csatlakoztattam a kábelt és már is volt internet. Most nem is reagál ha csatlakoztatom a kábelt,csak a wifi jön be.
Bocsi de analfabéta vagyok ehhez!!Köszönöm szépen a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek (jelzem nem tudom hol tudnám feltenni kérdésem, ha nem itt légyszi irányítsatok át a megfelelő topikba).
Egy céghez kellene switchet venni. Jelenleg egy T-s D20-as csomagjuk van ami Wifi routeren dobja szét a netet, melyet a gépek wifi stickel fogadnak.. Jelenleg 7 gép van és 8 nyomtató melyeknek van lan portjuk. Szeretnénk fali aljzatokat feltenni, van patch panel, rack szekrény minden ilyesmi, a switchnél akadtunk el, hogy milyet lenne érdemes venni? Én valami olyanra gondoltam ami 24 portos, jó a 100-as is. Viszont nem tudom, hogy miket kell tudnia egy switchnek, melyik márkát érdemes megvenni, mit lehet rajtuk állítgatni. Ha tudtok segíteni, akkor valami nem túl drága kéne kb 25e max összegig. A lényeg, hogy egyszerű legyen és ha kell valamit beállítgatni akkor azt egyszerűen meg tudjuk tenni. Nem tudom milyen különleges dolgot kell még tudnia, esetleg ezek képesek bizonyos webcímek blokkolására?Előre is köszönöm!
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
laca500
aktív tag
Igen.
Minden fent van, chipset, lan.....Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy adott egy Asrock FM2A75 PRO4 alaplapi hálókártya és egy TL-WDR4300-as router, amin keresztül a letöltési sebesség 220Mbit/s, mindaddig amíg újra nem indítjuk a gépet. Boot után a sebesség lentmarad 10-11 Mbit/s-en addig amíg az eszközkezelőben el nem távolítom a hálókártyát. Utána hardver változások kereséssel megkerestetem, ami automatikusan felismeri, majd telepíti hozzá a driver-t. Innentől kezdve minden tökéletes (220Mbit/s), mindaddig míg megint újra nem indítjuk a gépet. A feltöltés egyik esetben sem változik, az tökéletes (50Mbit/s). Kábellel van összekötve a kettő. Op rendszer WIN 8.1 (64bit).
Szerintetek mi lehet a probléma? Valakinek csinált már ilyet a gépe? Wi-fi-n keresztül is hasonló a tünet, csak ott max sebességnél 70-80Mbit/s a letöltés, újraindítás után meg csak 1-2Mbit/s. Aztán itt is minden megjavul eltávolítás és újra telepítés után. Addig amíg új............... Szóval itt is ugyan az ami Lan-on.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok. Telóról szeretném elérni az otthoni wifin keresztül a gépen futtatott ftp szervert egy Foldersync nevű progival. Filezilla ftp server-t felraktam, csináltam szervert és ugyanarról a gépről egy ftp klienssel elérem, de a telóról már nem. A gépről és a telóról is ugyanazokkal a paraméterekkel próbálkozok (192.168.1.100:18888, név, pass, de telefonról nem akarja. Van valami ötletetek, hogy miért?
Kikapcsolt telefon oldali tűzfallal sem megy, a gépen még nem próbáltam kikapcsolni, csak most jutott eszembe, de egyéb ötlet?[ Szerkesztve ]
-
cochy
tag
Sziasztok,
valakinek van ötlete, hogy miként tudok egy szervert elérhetetlenné tenni egyetlen kliens számára?
Azt szeretném, hogy az adott szerver teljesen láthatatlan legyen (legalábbis a szerver fájlszerver szolgáltatása) de csak egyetlen kliens számára. Próbálkoztam a hosts fájl szerkesztésével, de valamiért nem működik.
Ötlet esetleg? Köszönöm. -
Nudlee86
csendes tag
válasz krealon #26049 üzenetére
Jogos, próbálkoztam csak a driver használatával, de a probléma akkor is fennállt. Letiltva az adapter és nem tudom engedélyezni. Sajnos nem vagyok a téma szakértője, ezért kérnék segítséget. Lehet valami teljesen alap dolog felett siklok el. TP-Link WN321G adapterről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz krealon #26049 üzenetére
Némely esetben van, konkrétan némely Intel kártyánál bizonyos funkciókat és sebességeket csak a gyári utility-vel tudsz beállítani.
(Típust, egyebet nem tudok neked mondani, csak tudom, hogy pont ezzel szívtam egy évvel ezelőtt.)Viszont általánosságban igaz amit írsz!!!!
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
krealon
veterán
válasz Nudlee86 #26047 üzenetére
"Adott egy Win7-es rendszer és két különböző márkájú USB-s wifi adapter. XP alatt tökéletesen működik mindegyik. Win7-re feltelepítve pedig egyik sem. Az eszközkezelőnél felismeri, de a saját szoftvere nem látja, disconnected állapotjelzőt kap."
Nincs racionalis indok arra, hogy a WiFi adaptehez a gyari kezeloszoftvert (utility) feltelepitsuk.
Eleg a driver (meghajtoprogram), minden egyeb dolgot el lehet vegezni Windows alol.
-
krealon
veterán
válasz Nova96 #26046 üzenetére
"Szoktam néha-néha olvasni és van valami olyasmi, hogy a TP-link rácsatlakozna a UPC routere azzal a jelet erősítve, de hogy kell csinálni?"
A legegyszerubb Gargoyle firmware-t telepiteni a routerre es azon beallitani a repeater modot.
A Gargoyle firmware telepiteshez le kell tolteni a router hardver verziojanak megfelelo -factory.bin fajlt.
A hw verziot a router aljan levo kis matricarol kell leolvasni.A letoltott .bin file nevet celszeru lerovoditeni, hogy a router gyari felulete elfogadja.
A firmware cseret UTP kabelen csatlakozott geprol erdemes vegezni, mikozben semmi mas gep nem csatlakozik a routerhez.Ha megvan a firmware csesre, akkor kell tallani 1 IP cimet a UPC router tartomanyaban, ami nem utkozik a halozaton, ez lesz a repeater IP cime a kesobbiekben.
Az immar Gargoyle firmware-t futtato router-re eloszor bejelentkezve (http://192.168.1.1) meg kell adni egy jelszavat, amivel kesobb az adminisztarcios felulet elerheto lesz.
A Connection menu Basic opciojanal a "Wireless Bridge / Repeater" opciot kell valasztani a "Device Configuration"-nel.
A Bridge IP mezobe a korabban kijelolt nem utkozo IP cimet kell beiirni.
A subnet mask 255.255.255.0
Az "AP / gateway IP" mezobe a UPC router LAN IP-je kerul.Connect via Client Bridge
Repeater Enabled
[Scan], majd a listabol kivalsztjuk az UPC router WIFi azonositojat es Password-hoz beirjuk a jelszavat.
Adhatunk masik nevet a megismetelet WiFi jelnek, de lehet azonos is a UPC-ssel.
[Save changes] utan ujraindul a router es Bridge IP erteken elerhetjuk a kezelofeluletet miutan csatlakoztunk UTP kabelen vagy WiFi-n a halozathoz. -
Nudlee86
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem USB-s wifi adapterrel kapcsolatban.
Adott egy Win7-es rendszer és két különböző márkájú USB-s wifi adapter. XP alatt tökéletesen működik mindegyik. Win7-re feltelepítve pedig egyik sem. Az eszközkezelőnél felismeri, de a saját szoftvere nem látja, disconnected állapotjelzőt kap. Adapterek felsorolásánál "letiltva" állapotot jelez, az engedélyezésre kattintva semmi változás.
Kérlek, ha van valami ötleted a hiba orvoslására privát üzenetben tedd, köszönöm. -
Nova96
őstag
Sziasztok remélem jó helyre írok , ha nem akkor bocsánat.
Ma lett egy UPC új modemünk amibe van router, és mellette van egy TP-Link 741ND-m .
Szoktam néha-néha olvasni és van valami olyasmi, hogy a TP-link rácsatlakozna a UPC routere azzal a jelet erősítve, de hogy kell csinálni? -
Sordoran
addikt
Üdv!
Adott most itthon 2 routerünk amiket már WDS-be is kapcsoltam, működik a dolog. A jó idő miatt akarom kivezetni a netet az udvarunkra, tehát a router elhelyezése lenne a kérdésem. A fő router (TP-Link TL-WR841ND) a ház egyik sarkában van, tehát az egész házon kell átvezetni a jelet, hogy átlósan kimenjen a ház másik végén az udvarra. Az al router egy TP-Link TL-WR740N lenne, tehát ezt kéne pozicionálni. Kérdés tehát az, hogy lehet-e ezt valahogy előre tervezni, hova rakjam, vagy (mivel falra kerülne) ragasszam a falra és teszteljem úgy előtte? Erősebb-e a vétele routernek mint egy telefonnak? Mert akkor elég megnéznem hol veszi még telefon a jelet és így besaccolni hova kerüljön (lényeg hogy ne szakadjon meg a kapcsolat két router között). A sebesség nem fontos annyira, udvaron úgyis csak FB menne, vagy hasonló.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Claude Leon
senior tag
válasz illes.bence #26038 üzenetére
Az a villámcsapás a routered WAN portját is kisüthette, láttam már ilyet.
Ilyenkor legegyszerűbb a routercsere.Ha a betegre telepíthető openwrt, és a chipsetje olyan,hogy a switchportok külön-külön rendezgethetők, áz egyik LAN portot is bekonfigurálhatod WAN-nak, de ebben részletekbemenően nem segíthetek, idevonatkozó ismereteim hiányában.
-
egykori
őstag
válasz Gubek-Einste #26040 üzenetére
Újratelepítettem a nyomtatót helyi nyomtatóként, de a másik gép még mindig nem látja, nem érzékeli a routeren keresztül, hogy be van kapcsolva.
Gondolom a routerben nem lehet beállítási probléma, ha az én gépem látja a routeren keresztül a nyomtatót.
Volna valami ötletetek?[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz Gubek-Einste #26040 üzenetére
Oké, és így routeren keresztül helyi vagy hálózati módon kell feltelepíteni?
(Bocsi, hogy ilyen láma vagyok, de ezt már többször bevallottam itt a hálózati osztályon!)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
egykori
őstag
válasz Gubek-Einste #26036 üzenetére
Igen, az USB az én gépembe volt bedugva, és ezen keresztül nyomtatott a másik gép.
Már kitöröltem délután a wifis nyomtatókat. A routerre csatlakoztatott nyomtató ugyanúgy van beállítva mindkét gépen, de csak az enyémről nyomtat.
Vagy arra gondolsz, hogy a nem működő gépről töröljem a nyomtatót és újra telepítsem fel rá a routeren keresztül?
[ Szerkesztve ]
-
illes.bence
tag
Sziasztok! Egy villámcsapás hatására a házunkban több készülék is elromlott. Többek között a modem biztosan. Nem érzékelte az elektromos hálózatot, ezért vettem egy újat amivel tökéletesen működik az internet, ha az UTP kábelt egyből a számítógépbe dugom. Ámde, nekem szükségem lenne, hogy routeren keresztül is működjön az internet, de ilyenkor a modemen a LAN LED nem világít. Így az internet se működik természetesen. Más változtatást nem végeztem. Mi lehet a gond?
-
varsam
őstag
válasz Gubek-Einste #26035 üzenetére
És azt hogy?
-
Topikgazda
válasz egykori #26034 üzenetére
Eddig az egyik gépen keresztül volt megosztva a nyomatató ami most át került a router-re? Ha igen akkor törölni kell az eddig hálózati nyomatató és fel kell venni a router-re kötöttet.
A wifi-s nyomtatóval is ugyan így kell eljárni.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
egykori
őstag
válasz Gubek-Einste #26030 üzenetére
Az új router: ASUS RT-N15U
-
varsam
őstag
válasz Gubek-Einste #26032 üzenetére
Viszont ha jól tudom, akkor brigde módban nem tudok belépni a setup menübe (vagy igen??), hogy utólag állítsam be a kívánt dolgokat. Ezt akkor előbb kell megtenni, majd utána brigde-be állítani a routert?
-
Topikgazda
-
varsam
őstag
üdv,
bridge módban a router a wifi beállításokat is átveszi az "anya" routertől és erősíti a jelét?
-
Topikgazda
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Router csere történt nálunk, az új routeren van USB, a régin nem volt. A probléma az, hogy mivel az én gépemen állítottam be a routert, csak erről lehet nyomtatni, a másik gépről nem. A káoszt az is növeli, hogy egy másik wifi nyomtatót egyáltalán nem tudunk használni, egyik gépről sem. A wifi megy, mert a telefonok használni tudják. A két gép látja egymást, fájlokat tudunk cserélni. A kérdésem, hogy lehet ezt az állapotot valahogy kitisztázni, vagy az egész otthoni csoportot, megosztást törölni kell, és újat létrehozni? -
PumpkinSeed
addikt
válasz Vhaerun #26027 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nem ismerem mit tud, mert egy menedzselhető switch a tudásától lesz értékes, nem is mondtam rá biztos árat. Amit írtam árat hasonló SMC menedzselhető switch volt amit hazánkban is megkapni.
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Vhaerun
tag
válasz PumpkinSeed #26026 üzenetére
Én új árban csak külföldi oldalakon láttam, átszámolva 60-70e
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Vhaerun #26025 üzenetére
Jó állapot esetén lehet ér 20k-t. Újonnan lehet 26-28k-ért kapni, ezt figyelembe kell venni.
Igazából nem tudom milyen tudással rendelkezik, ezért reális árat nem tudok mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Vhaerun
tag
Szakemberek!
Mennyit érhet használtan egy SMCGS24C-Smart 24portos menedzselhető gigabites switch ? -
starpeter
senior tag
válasz Gubek-Einste #26020 üzenetére
Most csináltam egy resetet és eddig jó.
-
krealon
veterán
válasz petya2012 #26021 üzenetére
"tehát a kérdés:hogy lehet fix ip-t adni a laptopjának??"
Altalaban megoldhato, hogy a halokartyak MAC address-ehez allando IP-t rendeljunk.
Ez router tipusonkent mas es mas fele keppen megoldhato.Pl a TP-link routereknel az DHCP --> Address Reservation menuben lehet beallitani a gyari firmware eseten.
Az OpenWRT-s LuCI feluleten Network --> DHCP and DNS --> Static Leasing reszben van ez. -
petya2012
őstag
sziasztok
az egyik kollégám xbox-ot szeretné látni ftp-n keresztül,megy is neki mihelyt rebootolja a routerjét,mihelyt újraindítja a laptopját egyből nem jó
én mint nem hozzáértő,azt mondtam neki,hogy mindig más ip-t oszt ki a laptopnak,ezért nem jótehát a kérdés:hogy lehet fix ip-t adni a laptopjának??
köszi a segítséget
-
Topikgazda
-
krealon
veterán
válasz CloZee #26017 üzenetére
"Egyéb: Mi a különbség ezek a repeater módok közt?
1.Universal repeater mode
2.WISP mode (Highly recommended)
3.WDS repeater mode."A 2-es mod az nem repeater.
WISP = Wireless Internet Service Provider azaz Vezetek-nelkuli Internet Szolgaltato.Ez annyit tesz, hogy az internetre kapcsolodashoz is a WiFi adapter kerul felhasznalasra, ugy hogy az egy darab fizikai eszkozon letrehozunk (illetve nem mi, hanem a firmware igy van megirva) tobb latszolagos AccessPoint-ot es azokat kulonbozo modban hasznaljuk.
Az egyik csatlakozik az Internetszolgaltatohoz, a masik pedig a helyi halozathoz. A ketto kozott pedig a router cimforditast vegez, valamint DHCP szolgaltatast nyujt a helyi halozat fele.Az 1. es a 3-as a repeater mod.
Az 1-est szoktak meg Repeater-bridge -kent is emlegetni.Hasonloan mukodik, mint a WISP, de itt a virtualis AP-k kozott nem tortenik cimforditas, hanem csak egyszeruen atteszi a szukseges csomagokat a router az egyikrol a masikra.
Elony:
- Itt nincs szukseg ismerni a "fo" AP tuljadonsagait, igy akarmelyikre ra tud csatlakozni.
- Tetszoleges titkositas hasznalhato
Hatrany:
- A kliensek (notebook, telefon, tablet, stb) egy kulonallo AP-kent ismerik fel (sajat MAC addresse van (BSSID)), ezert altalban lassu a valtas az AP-k kozott (pl a VoIP hivasok megszakadnak).A 3-as (WDS) mod nem szabvanyos, szukseges a "fo" AP konfiguralalsa is, es tipikusan csak azonos chipsettel rendelkezo eszkozok kozott mukodik megfeleloen.
Elony:
- Gyorsabb a valtas az AP-k kozott
Hatrany:
- A "fo" AP-t is konfiguralni kell, hogy a repeater ra tudjon csatlakozni
- Azonos chipsetu AP-ket igenyel
- kulonbozo chipset-es AP-k eseten, legfeljebb WEP (konnyen feltorheto) titkositas elerheto -
krealon
veterán
válasz Vhaerun #26014 üzenetére
"Megcsináltam, az ssid / jelszó ugyan az legyen?"
Lehet nyugodtan, de akkor nem fogod eszevenni, ha atvaltott a masik AccessPoint-ra.
"Az erősebb jelűhöz fog konnektálni a gépem?"
Indulaskor valoszinuleg igen.
Az, hogy tobb lehetoseg (AP) kozul melyikre csatlakozik egy gep, nincs szabvanyositva, igy a nem tudom megmondani."Ha átmegyek a másikhoz akkor csak manuálisan lehet átváltani?"
Ha eleg nagy az eredeti AP jele, akkor nem fog lekapcsolodni rola a kliens gep. Ebben az esetben csak a manualis valtas segit.
A teljesen automatikus, megszakadas mentes WiFi roaminghoz (802.11r) vagy kliens oldali tamogatas kell (ugy tudom jelenleg csak az Apple termekeiben van megvalositva), vagy rendszerbe szervezett AP-kat (Ubiquiti Unifi, Cisco AP+Controller) kell telepiteni. -
starpeter
senior tag
válasz Gubek-Einste #26011 üzenetére
Szolgáltatói (automatikus).
-
CloZee
aktív tag
Vettem egy Tenda N630 -as routert (EU-ban nem kapható). Beállitottam "Universal reapeater-re", a router újra indult, majd el is ekzdett működni repeaterként, viszont nem tudom elérni, csak azt a routert, amiről wifi kapcsolaton keresztül tolja tovább a jelet. Tipp?
-
Topikgazda
-
starpeter
senior tag
Sziasztok!
Az miért van ,hogy az interneten ,csak a ".hu"-s oldalak jönnek be míg mondjuk a ".com" pedig nem.
DIGI-s vagyok ,ha ez érdekelKöszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
whiskeys
őstag
Lenne egy kérdésem. Wifin lehet korlátozni a sávot, ha meg akarom adni valakinek a netem? Mobilról használná az illető.
"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."
-
LámaZ
addikt
-
Topikgazda
CAT5-ös kábellel nem fog menni 100 Mbps felett a net, ehhez már min CAT5E kell.
A két gép közötti másolását több minden befolyásolhatja, ha meg van a gigabites kapcsolati sebesség akkor elvilegben menni fog.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Dot
őstag
Hali!
Elvileg holnap fogják bekötni a digi féle 500Mbites netet. Minap ezért vettem egy új routert, de csak Cat5-ös kábelt adta hozzá (~1m) ami elég gagyinak tűnik(ezen spórol a tplink...)
Viszont ami kérdésem/problémám van, hogy jelenleg egy Cisco eszközhöz kapott szintén Cat5-ös, de STP kábellel(~5m) van összekötve a gép a routerrel. Szóval ezen a távolságon elég a cat5-ös stp kábel vagy csináljak cat5e-set a biztonság kedvéért?
Régebben mikor itt volt több gép akkor ~250-300Mbit fölé nem tudtuk vinni a másolást, lehet ez volt a baj?szerk.: most gondolkodom, minek használok stp kábelt, mikor panelba nincs földelés a szobámba, ráadásul a routernek is műanyag a lyuka.
[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
krealon
veterán
válasz Vhaerun #26000 üzenetére
Ahol lehet allitani a LAN IP-t es le lehet kapcsolani a DHCP szervert, ott mukodik az AP /switch mod. Gyakorlatilag minden ma kaphato router-en.
Ha mar Cat6 kabel van, akkor erdemes gigabites portokkal rendelkezo routert valasztani, amibol a belepo szint 13-14 ezer Ft kornyeken kezdodik a TP-link TL-WR1043ND v2 -vel. Egyeb ajanlott eszkozok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest