- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
Tehát ha jól értem, ha MAC címmel összefésülöm az ip-címem, akkor az onnantól nem fog változni? Mindjárt csinálok pár print-screent, hogy mire jutottam, így legalább ti is látjátok ,ha valamit elcsesztem.
Eddig jutottam:
IP & MAC Binding
Bandwith Control
Bandwith Control Rules[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Soma01 #16995 üzenetére
próbáld ki a gyakorlatban, és látni fogod, hogy mi a lényeg!
azért jó így külön, mert nincsenek korlátok, néhány ip címet lekötsz, azokat szabályozod, de a többi ip címből már kötetlenül is oszthat ki a router a dhcp által - tehát nem kell kikapcsolni a dhcp funkciót, nem kell minden munkaállomás számára fixálni ip címet, de a kibúvó miatt adott, hogy bizonyos mac adress azonosítóhoz ne adhasson a router új/másik ip címet...stb! nem rossz az, hogy így külön is adott!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Soma01
veterán
Szerintem meg mindkét résznél kell. Mert a DHCP az alapján oszt amilyen listát ott csinálsz. A Binding meg csak megnézi, hogy egyezik-e és ha igen akkor engedi a forgalmat. Szerintem. Legalább is ennek van értelme. ARP tábla viszont a DHCP-hez kapcsolódik szóval nem is értem miért van külön menübenI.
Vagy ki kell kapcsolni a DHCP-t és a gépeken az IP-t kézzel megadni és ARP Binding-ban beállítani hogy ne változtassák.
-
legenda
válasz Nordic #16993 üzenetére
az mindegy, hogy a szolgáltatód milyen ip címkiosztást biztosít, a router már a saját tartományából oszt ki a munkaállomások számára, abból kell fixálni a rácsatlakozó gépek számára!
Binding Settings -> Add New -> itt a szabályozni kívánt munkaállomás mac adress azonosítójához megadod a kiosztott/kiosztani kívánt ip címet - az is jó, amit alapban már kiosztott!
a dhcp részben is fixálhatod, amit korábban említettek, csak úgy nem minden adatot/beállítást vesz át automatikusan![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Nordic
Közösségépítő
Itt ennél a résznél van egy ARP list vagy mi. Ott látok két IP-címet, meg a hozzájuk tartozó MAC címet. Itt rálőttem a Load All gombra, és automatikusan betöltötte nekem az IP & MAC Binding részhez. Azt tudom, hogy az egyik ip az enyém(az ipconfig alapján). Viszont a másikat nem tudom, hova kötni. Lehet, hogy az lenne a tesómé(A wireless statistic-nál azt írja kapcsolódó címnek)?
Gondolom ha a Bind részt kipipálom, akkor azt az ip-címet hozzárendeli a mac-címhez, igaz?
Eddig jó nyomon járok?Viszont azt nem tudom, hogy fix ip-címet hogy lehet beállítani, vagy hogy egyáltalán az van-e nekem. Ha jól emlékszem dinamikus ip van beállítva.
-
legenda
válasz Nordic #16989 üzenetére
a Bandwidth Control Settings opciónál az összes kimenetet leszabályozod, ott alapban a neted maximális sebességét lődd be, a rules list -> add new részlegben hozhatsz létre megfelelő szabályokat, külön minden munkaállomás számára, de fontos, hogy előtte adott mac adress azonosítókhoz fix ip címet rendelsz az IP & MAC Binding részlegben!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Nordic
Közösségépítő
Hát most nézem...így hogy bekapcsoltam a korlátozást, a saját sebességemet korlátozta le. Mit basztam el? Egyenlőre most kikapcsoltam.
Soma01: Amióta használom a routert, azóta ilyen lassú a videópufferelés.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Na most új problémába akadtam. A yt videókat még sima 360p-ben is gyök 2-vel puffereli be. Semmi más nem használ netet, mégis dög lassú. A régi routerrel nem volt ilyen. Vagy másnál is szar a yt?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Nordic #16983 üzenetére
Ez van neked? [link]
Mert akkor ilyesmit írj:
- 1000
- 6000
Ennyit ad a szolgáltatód elvileg.
De le is tesztelheted egy speedtest-el, hogy pontosan mekkora sávszél jut el hozzád a szolgáltatótól.Netezésre a tesódnak majd "Rules List" menüben a korlátozásnál szerintem 200/1000 elég.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz atos19881101 #16981 üzenetére
Az szolgáltatóim 8Mbps-es Inviteles net. A váltószám azért érdekelt, mert hülye vagyok ehhez a Mbps kBps KBps meg ilyen dolgokhoz. Annyit tudok, hogy 750kB/s-el tudok én letölteni, meg kb 45kB/s-el fel.
-
atos19881101
senior tag
Be kell pipálnod az Enable részt, majd beállítod a bejövő kapcsolatod fel és letöltési sebességét kbps-ban, és a control list-ben pedig tudod állítgatni a klienseket.
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
atos19881101
senior tag
válasz Nordic #16980 üzenetére
Milyen váltószámra gondolsz? Szerintem a 10kB az kicsit kevés lesz. Fog szentségelni!
Milyen a szolgáltató felőli sávszéled?
Other. De azt hiszem az csak ilyen default értéket ad, szóval mind1 min van.
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Nordic
Közösségépítő
válasz atos19881101 #16978 üzenetére
Az megvan Mennyi a váltószám? Neki csak netezésre kell a net, úgyhogy kb 100 le meg 10kB/s fel elég is lenne neki. ADSL-en vagy Other-en kell lennie a kijelölésnek?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Így van. Vagy úgy is mehetünk, hogy Manual alapján: [link] 77. oldal Bandwidth Control ponttól kezdve a 78. oldalig.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz atos19881101 #16975 üzenetére
TP-LINK 841ND. És a router menüjében nem találok olyat, hogy QoS, a régiben volt, arra emlékszem.
Soma01: Azért most mondtok olyan dolgokat, mintha kínaiul beszélnétek.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz atos19881101 #16972 üzenetére
Azt nem ismerem , sose használtam.
-
Rundll32
tag
Szia Mezis !
Gondoltam leírom mik a fejlemények az EPC3925 Cisco T-Home-os Modem-Router és egy másik router összekapcsolásával wifin keresztül. Félsiker azt kell mondjam... A TP-Link-el felejtős abszolut. De egy EDIMAX BR-6204WLG-al már majdnem jó a dolog. Lényeg, hogy AP+WDS módba kell állítani. A Cisco x.x.x.120-ig ad IP-t, az edimaxot x.x.x.120 ra tettem. Az edimax oszt tovább x.x.x.121-től x.x.x.200 ig. Így ezzel működik tökéletesen az Edimax-on (is) van net. (LAN-on is és wifin is). A baj ott kezdődik, hogyha titkosítást szeretnénk, na az amit nem lehet. Se wpa se wpa2 (personal) nem jött össze nekem TKIP-be se AES-be. egyszerűen nem kapcsolódik így a netre, pedig százszor leellenőriztem a kulcsot is, hogy egyezik e de semmi, de még wep-el se...Szóval most itt tartok !
Még annyit esetleg megtudok csinálni, hogy nyitva hagyom a hálót a ciscon, és kérek ott egy MAC adress szűrést, így csak azok az eszközök tudnának csatlakozni melyek be vannak állítva, köztük az edimax is.
Az edimax-on meg WPA2 védelmet csinálnék....
hát kb ez a harci helyzetRendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
vilzon
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék egy olyat megcsinálni,hogy a PC-n vezetékes net van,de van egy SMC usb wifi adapterem is és úgy szeretném megoldani,hogy a wifi adja a netet,hogy csatlakozzak rá teloval és tudjak netezni.Nem akarok semmiféle hálózatot elérni,csak netezni telon keresztül.
Mondták,hogy próbáljam a Connectify programot,de valamiért nem akar működni.A wifi kiválasztásánál írja,hogy AP not supported.De másik géppel működött.
Nincs valami másik megoldás, program, amivel működne ez az egész?
Köszönöm a segítséget. -
Nordic
Közösségépítő
Invitel ADSL netem van...Közben megoldódott, csak rendszertelepítés miatt nem tudtam leírni(alaplapcserém volt). Kellett a konfigolás miatt egy win7 újraindítás, és jó lett. Igaz csak most állt fel az új rendszerem, de eddig semmi gond. Remélem így is marad. Viszont van egyvalami amit nem értettem a beállításoknál. A Wireless settings fül alatt találtam olyat, hogy Max Tx Rate. És mellette kiválasztható sebességek. Ez azt jelenti, hogy max mennyi sebességet oszthat ki wifin? Vagy rosszul gondolom?
-
eketomy
senior tag
válasz Nordic #16959 üzenetére
Milyen neted van amit be kellene konfigolni?! itt egy link hogyan kell megcsinálni!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv!
Vettem egy ilyen routert: tp-link 841nd, viszont sehogy sem tudok méter varázsolni. Végigmegyek a quick setup részén de nincs kérem, legalábbis az én gépemen. A win7 írja, hogy csatlakozva vagyok, de semmilyen oldalt nem hoz be a böngésző, viszont tesom lazán keresik wifin. Egyszerűen nem értem hol a gond.
-
mezis
félisten
válasz --HARDCORE-- #16956 üzenetére
Kacérkodom ezzel vagy valami hasonlóval, de még nem volt időm kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
--HARDCORE--
senior tag
...hát igen. Asus g32-esre is kirakták, hogy van meg jó, stabil stb.. ja. 3 percig. utána lefagy és újraindul. A gyári fw-t meg visszarakni.... hát nagyon kínaiul írták le.. nem is sikerült...
Mondjuk, ha valaki tud ebben segíteni megköszönném!Illetve van egy Airlive 5460-asom. valami hihetetlen nehéz beállítani.... és ha sikerül is akkor csak annyit tudok hogy a másik routeremre belépek. de onnan netet nem kapok pedig minden okénak tűnik a beállítások között.. brazil FW volt fent, azzal sem ment, visszaraktam a gyengébb EU-sat, azzal is csak ennyit tud..
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
krealon
veterán
válasz Sefter #16953 üzenetére
Amennyiben a biztonsag nem szempont, akkor bermelyik megteszi.
Egyebkent GOTO Milyen NAS-t vegyek? -
And
veterán
válasz Sefter #16953 üzenetére
Csak ebből kiindulva bármelyik jó. A távoli elérés már a router problémája: változó WAN IP-cím esetén dinamikus DNS-szolgáltatónál regisztrálás, kvázi-statikus (MAC-addresshez kötött) LAN-cím kiosztása DHCP-vel (vagy a NAS fix IP-re állítása a helyi hálózatban), port forwardolás a különböző szolgáltatások számára.
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Szeretnék egy NAS-t otthonra, amit netre is kiengednék, hogy bárhonnan elérjem...
Van erre valami megoldás? Bármilyen NAS jó?Psn ID: sefter_hun
-
a8l
aktív tag
Üdv urak
Van egy ilyen csoda ZTE t-home-os "router"-em. ZXDSL 931VII tipus nemrég hozták mert a régi ZTE(az antennás) állandóan szakadt a netről hangos kattogás mellett. Azon se tudtam beállítani hogy elérjem a kamerás rendszert, minden más működik.
Net megosztva vezetéken kapcsolódik hozzá egy gép, a kamerás megfigyelőrendszer dvr-je, NAS, HD media player, meg néha xbox ez csak úgy ha valamit kihúzok a 4 közül ami csatlakoztatva van a routerhez, meg wifin csatlakozik hozzá még 2 laptop meg iphone-ok, stb.
Portot szeretnék megnyitni rajta egy kamerás megfigyelő rendszer részére.
Régebben speedport adsl modem(router) volt azon ment gond nélkül.
Van dyndns beállítva, ha azt beírom böngészőbe akkor elérem a routert, tehát működik, mert a dvr-en van beállítva, kijut a netre hostolja az ip címet, de nem tudok csatlakozni a rendszerhez csak a belső lan hálózaton, neten keresztül nem tud belépni.
Esetleg a ha bárki tudna segíteni mit állítsak be hogy menjen a port nyitás, azt nagyon megköszönném. Szerintem én csinálok valamit rosszul, biztos nem értek hozzá, de eddig mindent be tudtam állítani.
3 portra van szüksége hogy működjön, van olyan hogy media port a 9000-es van web port az a 80-as és a mobilon történő eléréshez a 18004-es. Mindhármat beállítottam a port forwarding -hoz a dvr ip-jét fixáltam és ahhoz rendeltem hozzá, de mégse megy netről, kipróbáltam a port triggert is hátha de azzal se megy, még a tűzfalat is kikpacsoltam próbára de akkor se érem el a netről.
Ha beírom a jelenlegi ip címet az adsl hozzáférését akkor a router login kép jelenik meg, ha a dyndns címeket bármelyiket akkor is ugyanez, az egyik dyndns a routerben van beállítva a másik cím a dvr-ben és azt is eléri csak éppen nem enged login-olni a kamerák képéhez netről csak ha a belső ip címével próbálom. -
jamaica22
csendes tag
Köszi a segítséget, megpróbálom. Mindkét gépen xp van. Guglizni is próbáltam, valószínűleg találtam is, csak nem ismerem az erre vonatkozó szakszavakat, így pontosan nem is tudom hogy mit keresek.
-
eketomy
senior tag
válasz jamaica22 #16948 üzenetére
Most lehet hogy én értelmezem félre a dolgokat de ha már rávagy csatlakozva a routerre és van net akkor már helyi hálóba is össze van kötve a két gép! Akkor csak annyi a teendő hogy bekapcsolod a hálózat felderítést és megosztod azokat a mappákat minda két gépen amiket el szeretnél érni egyi és másik gépről! Utána már eltudod érni a felhasználói fiók usernév+jelszavával a gépek megosztási mappáit!
-
jamaica22
csendes tag
Sziasztok!
Két számítógépet szeretnék hálózatba kötni, fájlmegosztás és játék céljából. Biztosan leírták már hogy kell, de sajnos nincs időm ennyi hsz-t elolvasni.
Jelenleg mind a két számítógépen van internet. Az egyik számítógép kábellel csatlakozik a routerhez, a másik egy wifi vevővel kapja a netet. Úgy szeretném őket hálózatba kötni, hogy mind a kettőn megmaradjon a net. Jah és persze wifin keresztül szeretném a kapcsolatot létrehozni. Valaki leírná röviden mit kell tennem? Esetleg ha linkeltek egy leírást, azt is nagyon megköszönném! -
Soma01
veterán
válasz Andris837 #16939 üzenetére
Az a Netgear nem tudja. A többi talán, nem ismerem a firmware-t. A WNDR3700 (30k) és azon sem lehet. csak prioritást állítani. De Gargoyle firmware mehet rá. De a Tp-Link olcsóbb.
Ha Tp-Link sem tudja alapból, akkor mehet rá a Gargoyle firm. (De nem minden Tp-Linkre !)
-
Soma01
veterán
válasz Andris837 #16939 üzenetére
Nem tudom mennyire lesz kitéve a router olyasminek, hogy valaki meg akarja kerülni a korlátozást. De viszonylag egyszerű lesz neki ha a gyári firm-et használod.
Nekem van egy új szériás 8-as sorozatú router itthon, megnézem tud-e ilyet, de nem emlékszem ilyesmire.... Úgy értem, hogy pontosan beállítható lenne. -
legenda
-
f_sanyee
senior tag
Milyen routered van?
IPv6 tartomanyt igenylhetsz a T-tol, ha van hozza megfelelo routered akkor menni is fog, bar valoszinuleg fw-t kell cserelni rajta mert gyarilag nem nagyon tudjak meg ipv6-ot. Teljesen nem tudsz atallni mert meg eleg sok hely van aminek csak v4 cime van... ugyhogy mind a kettot hasznalni kell parhuzamosan.
Nekem v6 is van mar itthon, szinten T-vel. -
eketomy
senior tag
Hááát, van némi igazság abban amit mondasz a béta verzióval kapcsolatban meghogy régi, de spec nekem az egyik linksys routeremen az van és tökéletesen működik! a másik újabb linksys routeremen nem működött valami miatt stabilan(ledobált a netről sokszor) és simán vissza tudtam rakni az eredetit, van erre az oldalukon leírás, hogy mit hogyan!
-
mezis
félisten
válasz eketomy #16930 üzenetére
dd-wrt: Évekkel ezelőtt gyártott Broadcom és Atheros chipekkel szerelt routereken talán tudja is azt, amit írnak, mondanak róla. Az összes letölthető verzió béta állapotú, 1.5 -2 éves. Az utolsó stabil kora megállapíthatatlan. Esetleg 20 Euróért vehetsz valami Special Edition-t. És az milyen ?
Aztán ha mégis vissza szeretnéd tölteni egy gyári firmware-t azt hogyan ?Szóval a dd-wrt-t ma ma már csak az ellenségeimnek tudom ajánlani !
mezis
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam megfelelőbb topikot, ami aktív is lenne.
A kérdésem mit kell tennem ahhoz, hogy ha szeretnék otthon átállni IPv6-ra? T-Home-os netem van. A routereknek (modemnek) kompatibilisnek kell lennie?
-
eketomy
senior tag
válasz Andris837 #16928 üzenetére
Vagy veszel 10ezerft környékén egy tp-link vagy linksys routert amire rá kell tenni a ddwrt firmware-t! és akkor már tudsz ip cím alapján sebességet szabályozni!
vagy van egy tök egyszerűbb megoldás, gondolom a sebesség elosztás a letöltések végett kellene! célszerűbb úgy megcsinálni akkor hogy a letöltőprogin pl: a utorrenten beállítani hogy mennyi legyen az egyik gépen a le/feltöltés ill. a másikon és a harmadikon. az oldalak betöltésénél nem számít hogy ki mennyit kap gondolom! így elég ha 4-5000ft-os routert veszel.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Andris837 #16928 üzenetére
Persze, mindent lehet. Pénz kérdése. Ha nem 5.000 ft-ból akarod megúszni akkor lehet.
10 fölött lesz ilyen router (pl. Tp-Link 1043), de kell majd rá új firmware (nem gyári). Vagy mélyebben zsebbe nyúlás és veszel valami pofi cuccot. Azokat nem ismerem, de szerintem tud majd abban is segíteni valaki. -
Andris837
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan helyzet lenne, hogy szeretnék internetet megosztani több számítógépre itthon. A kérdésem az, hogy lehet e olyat csinálni, hogy mondjuk van egy 30 mbit-es netem, amit szeretnék megosztani oly módon, hogy az egyik gépen legyen mondjuk 5-mbit, a másik gépen 10 mbit a harmadikon pedig a fennmaradó 15 mbit?
Ha hülyeséget kérdezek akkor előre is bocsánat. Tudom vissza kellett volna olvasnom, de rengeteg a hozzászólás és az idő szorít.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Rundll32
tag
Igen a TP-Link-be a Cisco MAC-je van. A WDS-ről halottam én is ezt, hogy azonosnak kellene lennie, lehet, hogy itt is ilyen baj van. Bár nem adom még fel. Most szereztem egy Edimax routert (tudom nem egy "top" kategória), de nincs is agyon bonylítva a menüje és van benne AP mód (sőt AP+WDS mód is) Holnap ezt fogom kitanulmányozni.
Ha sikerül valami módon elindítani valamelyiket, azért itt azt megosztom.
Neked pedig addig is köszönöm a helpet !
Üdv:
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
mezis
félisten
válasz Rundll32 #16924 üzenetére
Gondolom a TP-LINK-be pedig a Cisco MAC addressét írtad.
A WDS-re én úgy tudom, hogy csak azonos chipset-el rendelkező eszközök között működik.
Nem árt, ha a gyártó is azonos.
Titkosításra meg lehet, hogy csak a WEP megy.Ha lenne egyszerűbb repeater üzemmód, próbálkozz azzal.
mezis
-
Rundll32
tag
Szia !
A cisco 192.168.1.1-en van, a menüjében a köv látható:
Internet IP Address: 192.168.1.1 / 24
Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP Server: Enabled
Starting IP Address: 192.168.1.2
End IP Address: 192.168.1.120a wds rész a ciscoban kipipálva (engedélyezve)
WDS MAC Address:E0:69:xx:xx:xx: F0
-------------------------------------------------------------------------------
Allow wireless signal to be repeated by a repeaterRemote Access Point's MAC Address:
MAC 1: ide a TP-Link MAC je beírvaA TP-Linket 192.168.1.121- re tettem, WDS bekapcsolva meg is találja a cisco-t (MAC alapján), a DHCP-t lekapcsoltam, 11 es csatornán mindkét router, mindkettő B/G módba, titkosítás kikapcsolva (se wep se wpa egyik eszközön se).
és Internet továbbra sincs
Lövésem nincs mi lehet ... Állítsak static route-ot ?
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
prandris
tag
Szia. Mégsem oldódott meg a probléma, újraindítás után ismét rossz...
-
prandris
tag
Nincs kéznél sajnos ilyen CD-m. Újratelepítettem a teljes nforce drivert és most csend van. Remélem megoldódott. Csak nem értem hogy miért kellett ezt megtenni ismét... De köszönöm a segítséget, hátha megjavult.
-
prandris
tag
"a meglévő beállításában fix 100mbit/s fullduplex-re állítsd a sebességet auto helyett."
Ezt megtettem sajnos nem segített... A hálókártya cserére majd csak később lesz lehetőségem. Esetleg ha újratelepítem a számítógépet az nem segíthet? Ha esetleg valami szoftveres probléma áll fennt. De az érdekes hogy vasárnap egyáltalán nem jelentkezett a probléma csak szombaton meg ma, (szombat előtt is de nem ennyire sűrűn) -
prandris
tag
Köszi a segítséget, de sajnos nem az a gond, átvittem a gépet másik kábelra és szintén rossz, most onnan írok. A routeren kezdtem el gondolkodni hogy az lehet a rossz, de a másik gépen nem csinálja ezt, még ha felcserélem slot-okat se. Úgyhogy gondolom az én gépemmel lehet valami gond... Esetleg más ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
Sziasztok!
Van egy asztali számítógépem, sima kábeles routeren keresztül van megosztva a net mindegyik gép között. A problémám az, hogy az én gépem mindig "dobálja" a hálózatot pár percenként (villog a tálcán jobb oldalon lévő hálózati ikon először hogy nincs hálózat majd korlátozott majd visszajön az internet), és a routert sem látja ekkor. Ebben az az érdekes, hogy tegnap egyszer sem csinálta, és változó mikor jön elő, de a mai nap már fél percet sem bír ki és kicsit elvesztettem a türelmem.
A kérdésem az volna, hogy mi lenne erre a megoldás? Routert újra indítgattam, beállításait nem bántottam, kábelokat átdugdostam más slotokba.
Win7 sp1
NVIDIA nforce integrált hálózat
SMC 7004VBR router -
--HARDCORE--
senior tag
válasz Soma01 #16909 üzenetére
és igazad volt! a gond ott adódott, hogy először beállítottam a lant mindkét gépen fix-re. és utána raktam fel a wifit csak..
kikapcsoltam és újra be a wlan kártyán a megosztást, és figyelmeztet is, hogy " a többi gépen az IP kérést automatikusra kell állítani és a hálókártyát pedig 192.168.0.1-re fogja állítani.
megy! Köszönöm!Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
Soma01
veterán
válasz --HARDCORE-- #16908 üzenetére
A (wifi) megosztás (a netes gépem) ezek szerint nem sikerült. Ott kellene kutakodni.
Ahol a megosztást beállítod a wifis kapcsolaton ott a (beállításoknál a) tűzfalon a szükséges dolgokat pipáld be.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz --HARDCORE-- #16906 üzenetére
Második gép DNS-e micsoda az ipconfig szerint? A netes gép IP-jének kellene lennie. (árjárónak is, de az jó, mert a megosztás megy)
Google dns beállításával mit lép? -
Soma01
veterán
válasz --HARDCORE-- #16904 üzenetére
A ping a routerig elmegy? Ha elmegy akkor a második gépen a DNS-t is kézzel add meg. Pl. router IP-je vagy Google DNS-e.
Esetleges + beruházás lehet? Mekkora összegig?
[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
Üdv fórum népe!
Net megosztással lenne nekem is problémám.. és mindkét gépen 1-1 megosztott könyvtár is lenne...
Adott egy gép ami wifin csatlakozik egy cisco routerre. (továbbiakban "netes" gép)
Illetve van egy másik gép ami crosslinkes kábellel van összekötve a netes géppel.A következő fejleményeket tapasztaltam:
-Ha azonos oprendszert használok, a második gép megosztását nem látom a netes gépen.(W xp sp3 hu x86)
-Ha a másodlagos gépen os-t cserélek, (xp x64 illetve win7 x64) akkor a megosztott könyvtárat simán látom.
ja és minden esetben a másodlagos gépen nincs net.
Egyéb beállítások:
router dhcp 192.168.1.100- 192.168.1.200 tartományban oszt ki IP-t.
ennek megfelelően statikus IPvel van ellátva a wlan kártya és a két hálókártya is.
192.168.1. 111 - 112 - 113.
gépnév a két gépen különbözik,
munkacsoport: WORKGROUP
Wifi kártya tulajdonságainál meg van adva hogy a hálózaton levő többi gép ennek a gépnek a netjét használhatja. (ennek ellenére semmi,pedig a ping megy, file másolgatás oda vissza megy)
itt elakadt a tudományom.
arra emlékszem hogy volt amikor simán ment mindkét gépen a net. de hogy most miért nem akar, azt nem tudom. ötlet?
(netes gépen nem tudok os-t váltani, a wifi drivere csak x86-os xpvel műkdik jól.) -ja és újratelepítés sem old meg semmit.Köszi a válaszokat előre is!
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
Soma01
veterán
De, gondolom nem vagy felkapcsolódva egyre sem. Bocs.
Mobilnettel nyilván kapcsolódva vagy....
A mobilnet beállításánál szerintem vedd ki a pipát onnana, hogy "Megengedem a hálózat más felhasználóinak... hogy beállítsák vagy letiltsák"Ad-hoc kapcsolatot enged?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- Háztartási gépek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest