-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
topikk
senior tag
azt nem lattam, de itt egy rovid proba ami aradozik: http://www.rossharvey.com/reviews/nikon-z7-review
-
amulet
senior tag
Canon m50 ef 50-es objektívvel használom, ef-m adapterrel. Az adapter miatt kicsit távolabb kerül a gépváztól az objektív, de ilyenkor ugyan akkorának számit az 50 (50mm+1,5szprzó) vagy a váztól való távolság miatt megváltozik és már nagyobbnak érezhető? Bocs ha butaságot kérdezek, de most álltam át milcre 🙂
Ef-m 22 mm-es objektiv az ezen a vázon 22mm +1,5 szorzó?
Vagy a 35mm + ef-m adapterrrel használva az (35mm+1,5szorzó)? -
Lex Icon
senior tag
A 6mp-es cdd szenzoros gépet zajban megeszi a 24mp-es mai gép. reggelire.
Olvasd el még egyszer amit írtam. Nem a D40 érzékelőjéről beszéltem, hanem a mostani technológiával készített 6MP-es érzékelőről ami alapból CMOS lenne.
Összehasonlításnál ha pl 6mp vs 24mp-t hasonlítasz a 24mp-elt le kell méretezni 6mp-re és úgy összehasonlítani.
A gépben felkínált kisebb képméretet kell alkalmazni, nem utólagos méretezést, mivel többnyire a méretezésnél a gépek nem használják ki a több pixelből jövő információ zajszűrési lehetőségét.
Régen volt egy Pana 5-ös kompaktom, amit ha alacsonyabb felbontásba kapcsoltam, akkor csökkent a zaj. Ezt nem tudom, hozzák-e a mostani DSLR-ek, de a D40 nem. -
robi222
senior tag
Az a baj a legtobb rosszabb kepeket ki dobtam.De azert mindjart toltok,fel.
Vazon probalatam korigalni,de eredmenytelen.
Legalabb ha latnam ,hogy mashol eles ,de nem.Legtobbszor olyan mintha nem is fokuszalt volna.Pedig a 6D kozep szenzorara azt szoktak mondani ,hogy szinte alig teved.Ezert gondolom az obit hibasnak.Csak ennyire?
Picit merges vagyok mert fel milla utan tobbet vartam. -
törölt tag
Attól függ, mire kell. 300mm körül egy állvány erősen ajánlott kategória. 200mm-t is elég megfogni hiába van stabilizáció az obiban és vagy a gépben. Persze egy stabilizátoros objektív nagyon sokat segít. Főleg a pénztárcán könnyíteni sajnos. A Zoom-ok főleg.
Bár egy Tamron 70-300 használtan beleférhet az ötvenezres keretbe még. (APS-C)Egy dolog nem derült csak ki, hogy APS-C, vagy FF gépre kell....
-
törölt tag
Bizony.
És mivel nem natív, így adódnak kompromisszumok AF téren. (ez nagyban adapter függő) De az viszont nem változtat azon a tényen, hogy telekonverterrel mindenképp romlani fog az AF, főleg a végén kevés fénynél. Ami konverter nélkül még jó, az konverterrel, már lehet, hogy nem.
-
robi212
tag
Nincs ilyen, pusztán csak érdekelt, hogy számít-e valamit, hogy érdemesebb-e egy nagyobb lencseátmérőjű obit választani.
Mint mondjuk egy távcsőnél, ahol minél nagyobb, annál jobb
De legyen pl. a Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM és a Canon EF 50mm F1.4 USM, ahol ha jól tudom a Sigma nagyobb. -
törölt tag
-
szbalogh
addikt
Igen igen, 3000 a vámeljárás. Ha megfogják 16ezer a vége alsóhangon.
Nem régóta vagyok benne a fotós témában viszont azt már nagyjából látom, hogy melyik gomba takarítható nyom nélkül.
Egy 38-76-os Canon obi volt csupa gomba de nyom nélkül sikerült eltávolítani. Az első lencsecsoporton belül volt, ami ráadásul nem szétszerelhető.
Az aláírásban levő Sigma viszont menthetetlen volt. A középső különálló lencsét felmarta a gomba.
Jobban megnézve ezek a japó obik mind menthetetlenek. Mindegyikben van legalább 1-2 pötty, ahol az üvegbe mart a gomba, vagy szét van válva a ragasztott lencse -
kutga
nagyúr
Igazad van, ezen csak M és A állás van. Mellette a 35mm fixnek van M/A állása, azt lehet tekergetni.
Amúgy szvsz ezek hülyebiztosak, de azért inkább átmyomom M állásba.
Egyébként érdekes hogy Ken Rockwell is azt írja hogy működik a dolog.
Manual focus is easy: just grab the focus ring at any time. You don't need to take the A-M switch out of Auto.
-
Igaz, afelett elsiklottam. Canon esetén 44mm az éles sík távolsága, viszont jó esetben nincs veszélyben a frontlencse; igazából elég sok elektronikát fotóztam már fordítottal, de nem matattam előtte. Ugyanakkor 50mm körül, ugyan nincs 1:1 a leképezés, de elég nagy a látószög, úgy már el tudom képzelni, hogy simán lehet dolgozni az obi előtt.
Röhögni fogsz, az MP-E65 nagyjából is egy fordított obi
Ugyanúgy is kell használni (egyszer volt a kezemben kiállításon), külön feladat megtalálni a témát, viszont tényleg jobb a tárgytávja.
@Szbalogh : Nem, ott másképp alakulnak a dolgok. A fordított objektívnél az adott rendszer bázistávolsága a fókusztávod, az eléggé fix. És a gyújtótávolság csökkenésével nő a leképezési arányod, tehát kitobival 18mm a legnagyobb nagyítás, csakhogy nyitott rekesszel így már csak kb. 1mm a mélységélességed. Kistelét megfordítva amúgy érdekes mód egész nagy a tárgytávolság (nem értem, miért), viszont nagyítás alig. Mondjuk a 75-300-am használtam így, mert érdekes bokeht ad, de semmi több.
Ami még gond lehet, ha az obi előtt akarsz dolgozni, és mondjuk azt fotózni, hogy makróban, nem csak fordított obival, de minden makrócuccal az volt a tapasztalatom, hogy brutális rekeszértékek adódnak, 10-20 között. -
kutga
nagyúr
Igazából még nem döntöttem el, csak nézelődök.
Jelenleg 18-55-ös kitobit kaptam a géphez, de lehet azt apósnak adom. Ha nem, akkor valószínű mellé vennék egy telét ami 55-ről indul.
Ha nem tartom meg, akkor viszont olyan lenne célszerűbb ami 18-ról indul hogy ne kelljen csereberélni, gondolom.
-
TKL
tag
Vagy nem venném vissza vagy csak 5.6-ra, annyi kell hogy elég foton jöjjön be 1 perc körüli expokkal, esetleg többel ha a követés is épp engedi.
Az 55-200-ról hallottam jókat, de nem használtam még soha, nem ismerem. Óvakodok a zoom objektívektől, mert általánosságban nem ajánlják őket az aberrációk miatt, és ahogy olvasgattam ezek pont kitolva 200 - 300mm-re vesztik el az élességüket.
Nekem a lényeg, hogy éles legyen, szépen képezzen le színeket, minimális kromatikus aberrációval, és az sem gond ha a többi nyavaja sem számottevő. Na az olcsó zoom-ok ezt nem tudják állítólag.
Sajnos amatőrnek nevezhető vagyok ha objektívekről van szó technikai szempontból, ezért is próbálok tájékozódni.
-
TKL
tag
25 rongyot, maga az objektív közel tökéletes állapotban volt 19...
Tudom, hogy macerás meló, és nem is vagyok annyira jártas a témában, de azért soknak érzem kicsit.
Még nem olvastam amit linkeltél, de az alap problémával tisztában vagyok, ettől függetlenül el fogom olvasni, köszi!
Egyébként 25ért találhatnék 200mm-es nikkor F4-et is, de kifejezetten a Takumar-t szokták használni asztro-ra, ezért ebben gondolkodnék első sorban.
-
tvamos
nagyúr
Legyszives, ne vedd kotozkodesnek, de ez volt a kerdes:
(#27687) Dragon27
Csillag fotózáshoz mi a legjobb 550euróból? a6000 erre a célra? De néha jól jönne a magas optikai zoom ..Erre nem biztos, hogy az A6000 a leg kompromissszum mentesebb valasztas.
Ezert probaltam inkabb az Astro topic-ba iranyitani a forumozo kollegat.De persze, ha van megoldas, akkor minden franko!
-
tvamos
nagyúr
Igy van! Olvasson mindenki Kenrockwellt!
Es vegyen Nikont!
(#27704) Dragon27
Csak arra vigyazz, ha A6000-rol feljebb valtanal full frame-re, akkor Sony vonalon csak a csillag falo A7-ek vannak... amik amugy nagyon szuper gepek, de kell kompromisszumokat kotnimitt is. Vagy ezt mar megoldotta a Sony? Mostanaban nem figyeltem annyira.Kiveve persze, akinek futja D810A-ra, mert az ugye a legjobb.
-
-
Áh, az többet bír
Én sem mertem nagyon durva anyagokat használni először, de rosszabb már nem lesz
(jelenleg használhatatlan, de már akkor is az volt, amikor szétszedtem.
Ennek a végére egész jó lett, de ellenfényben frankón látszott, hogy merre töröltem, tehát megint szét kellett szedni. -
Lac-coo
őstag
A nikonosban van chip.
Nem tudom, neme nyolc, en Sigma 8-16-ot hasznaltam eddig, az kizelebr se er ez a kis nikon. Szival azert, higy rossz kepeket csinaljak draga
10mm-en meg manualfocus az gyerekjatek, legtobbszor benne van minden a dofban, es nem is vadfotozasra hasznalja az ember.... -
Joltee
aktív tag
-
Szia!
Ha rendben ki van töltve a jótállási jegy, akkor a szerviz sem utasíthat el (általában meg is nevezik a jótállási jegyen a szervizeket).
Nekem már többször volt hasonló esetem, de amint a fogyasztóvédelmet emlegetni kezdtem, egyből készségesek lettek.Azonban elég érdekes, hogy Bécsben mindenféle papír nélkül vették át javításra és csinálták meg egy Canon obimat. Csak a sorozatszámot ellenőrizték, aztán minden ment gyorsan.
Kár hogy itthon kevés helyen működik így.Bocsánat a sok OFF -ért.
-
rwin5
őstag
Ilyen obim van jelenleg, amúgy meglepődtem, hogy ennyibe kerül. (Mikor vettem a vázat, akkor ~1-2 hónap alatt jött meg a beígért 3-5 nap helyett, és ezt az obit ajándékba adták hozzá kárpótlásul)
Akkor csak én vagyok ilyen műszaki analfabéta (természetesen amatőr vagyok, de valamelyest azért próbálom tanulgatni) hogy nem tudok szép képeket csinálni ezzel az obival? (főleg a közelebbi képek készítéséről beszélek, mint majd a baba fotózása is)
itt a link hozzá [14-42mm f/3.5-5.6]
-
rwin5
őstag
Az már tervben van jó ideje, de aztán mindig máshova kellett a pénz, annyira az obi pedig nem volt szükséges, hogy megvegyem.
Most viszont május környékére úgy néz ki több pénzem összegyűlik. Viszont csak 1 obit akarok venni, nem tudom hogy fejezzem ki van valami olyan ezek közül (amit linkeltem lent) amelyik kicsit olyan "multifunkcionálisabb" ámde mégis minőségi képeket tud lőni?
Mondjuk annyira nem eresztődtem el továbbra sem obi téren 150e ft környékére gondoltam.
-
Igen, ez nekem is feltűnt, vannak ott hibák rendesen, de én csak azokat az eredményeket hasonlítom össze, ahol az adott lencse az adott vázzal volt tesztelve. Nem cserélgetem a vázakat a lencse alatt, mert akkor szerintem a szoftver számolja át az élességet a másik gépre, amibe sok hiba csúszik.
Vagy ha nem ez az igazság, akkor az is lehet, hogy pár gépen nem használták az AF finomhangolást. Vagy nem tudom. -
derrik
őstag
ez is szuper
lassan majd sok szabadidőm lesz, és szeretném ha valami kimozdítana a lakásból....de túl sok pénzt sem szeretnék elsőre bele ölni. Mert ha nem ál rá a kezem, vagy az a két vérző agysejt ami marad majd a fejemben nem látja a témát ?? akkor mi lesz??
Minden esetre olvasgatok, kérdezgetek....oszt hátha -
Ja, az olcsóbb Canonokban is, az nem lep meg. Van egy blendehibás Zuiko 14-42-m is, L ED-s fekete, amit a PL1-ekhez adtak, annak is valószínű a kábele szakadt - más baja nincs, csak fix nyitott rekesz
Csak hát megnéztem, hogyan kell szétszedni, és kösz nem...
(Attól fázok, amikor már optikai tagot kéne ugyanúgy visszatenni...)
-
-
itouchfan
senior tag
igen, ezért foglalkoztat a kérdés mivel mindkettő megvan, csak analóg gépeken.
Nekem valami régebbi tükörreflexes használtan viszonylag olcsón beszerezhető vázra kéne ismerkedni a technikával, fotózással, stb.
de ha itt megnézed, [ITT] van autofókusz és rámegy a sony alpha bajonettes vázra nem?
-
_seth_
veterán
Én 379-ért hoztam el 2009-es 70-200 2.8 IS változatot a héten fél év garival + valóban új állapotban, nem, hogy karc és por nincs rajta, használati nyomok sem.
Stabi nélküli jófogáson van egy 70-200 2.8 stabi nélküli 275e forint, talán még alkudni is lehet belőle egy keveset.
A 2.8-as fényerő jó dolog, de a súlya nagyon komoly, elszántság kell hozzá
Én még a vettem hozzá egy 2x II-es extendert, úgy már igazán szép méretekkel bír valamint súlyzónak is tökéletes.
Klemice: bizony, felmentek az árak "kissé".
-
Ipadipad
tag
elvileg sony minolta ezért is vettem hozzá az ajánlodt adaptert
(bocs hogy csak most irtam csak most volt lehetöségem gép elé ülni )még egy minolta 50mm 1.7-et szeretnék venni esetleg abban van tapasztalatod ? vagy inkább vegyek canon 50mm 1.4 et ? (bár akkor külön adapter kell ahoz is de ha élesebb akkor az a pár ezer ft nem számit )
-
Ipadipad
tag
végül ezt sikerült megvennem (10.000ft)
Vivatar 28-210mm (google-ban szinte alig találtam róla teszt képeket/infot )
teljes méretmár csak az adaptert várom ebay-röl amit linkeltél
aztán ha netán van rá igény akkor csinálok pár teszt képet és felrakom ideeddig csak simán kézzel a vázhoz illesztve nézegettem és igy is elég éles képet ad eddig csak kár hogy minimálisan van nyitva a rekesz igy alapjáraton
(mivel érdemes az objektívek lencséjét tisztítani ?)
-
Ipadipad
tag
Ha netán szalag kábel szakadása van és idövel vennék egy af adaptert akkor érdemes megjavitatni? Vagy nem ér anyit az egész? (bár autó focust nem nagyon használok)
Ha netán ismered ezt az objektivet akkor esetleg tudsz róla pár pozitív / negatív véleményt mondani?
Köszönöm szépen
-
törölt tag
De, az van neki, lásd a korábbi hsz-át.
-
tvamos
nagyúr
Jo lenne valami szelesebb. Kint voltam a varosban, es felbosszantott, hogy nem tudtam olyan messze menni a templomtol, hogy beleferjen a kepbe. (Node, ez olyan eset, ami nem fordul elo minden nap.)
Sajnos, ahogy latom, a 10-30-ra nehez lesz elotet lencset operalni....
Tetszik ez a Nikkor 1 6,7-13mm VR. Szep fenyes...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Precision 7530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest