- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Vlc media player lejatszasi listajaba levő videók össz lejatszasi idejét ki lehet valahogy meg lehet jeleniteni? Tehát hogy adja ossze 🤔 -
whiskeys
őstag
Sziasztok. A Vlc a ts fájlt vtt felirattal miért nem tudja lejátszani? 🤔 🤔 🤔
-
Hogy lehet beállítani, hogy multimédia gombra a következő zenére lépjen a VLC is, akkor is ha éppen nem ő az aktív ablak??? Beállításban is módosítottam a next-et a multimédia gombra. De csak akkor működik, ha a vlc ablaka az aktív.
Minden más tudja, chrome, winamp, windows media player.... csak a vlc nem. -
dellfanboy
őstag
találkozott már vki olyannal, hogy nincs hang? nézném a rings of power második részét, és amikor elindítom laptopon a video elején szereplő amazon prime "logo"-nál van hang utána síri csend? ilyennel még nem találkoztam. kipróbáltam több verzió 720p, 1080p egyiknél sincs.. ez csak azért fura mert így random kb minden másnál van hang...(és az első epizodot is meg tudtam nezni hibatlanul)
restart megvolt, vlc frissítve (frissítések keresésénél kiirja, hogy a legfrissebbel rendelkezek -
turho
addikt
Sziasztok! Adott egy TLC smart tv, amire tudok az azonos hálózaton lévő Win11 laptopommal streamelni filmet (a cast jelre kattintva) Videa-ból. Viszont most megpróbáltam VLC-ből küldeni filmet a tv-re. Megjelenik a "lejátszás" fülecske alatt a tv, katt -> a tv-n megjelenik a filmcím meg egy csík, de nem történik semmi. Laptopon eltűnik a film, a számláló áll. Próbáltam újraindítani is mindent, de nem indul el, bár valamiféle kapcsolat van. Fontos volna megoldani, néhány régi xvid és avi film miatt.
Mit csinálok rosszul/mit tehetek még? (A Videa stabil mindennel, de ott nem találtam meg ezeket a filmeket). Bocs hogy így magyarázom el, nekem is új még ez a módszer. Videa-t is egy hete próbáltam ki, annak örültem, hogy megy szépen.
Mik lehetnek a bajok a VLC-vel?
Köszi aki segít
Ui: mkv és xvid is próbálva, ugyanúgy semmi. -
boborján2
aktív tag
Interaktív nagyítást hogyan kell használni?
Megjelenik a kis inzertben a terület négyzettel jelölve, amit nagyít és mellette a nagyítás mértéke, de mozgatni/állítani ezeket semmivel sem lehet.
-
HaZsolt
őstag
Ryzen 3 3200G esetében az a hiba állt elő, hogy 4k-s filmet nézve windows 11 esetén a VLC lejátszón keresztül a kép megáll, a hang megy tovább. Kizártnak tartom, hogy a hardver gyenge lenne. Minden alkatrész működik egyik sem hibás, Memtest, Prime, Heaven benchmarkkal teszteltem őket. Mi oldahatja meg a problémát, közületek volt már aki így járt?
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni?
Az a helyzet, hogy van egy ilyen IPTV szolgáltatóm, amely adott egy lejátszási listát a tv csatornákkal. A legtöbb csatorna hibátlanul működik is, azonban egy csatorna, a Tv2 a VLC-ben elképesztően akadozik, és nem tudom, hogy ezt mégis mi okozhatja. Más lejátszóval hibátlanul működik, egyedül a VLC csinálja ezt. Csatolok egy felvételt, amelyet a VLC-vel készítettem, ez egy TS fájl. Átmuxolva Mp4-be a jelenség nem jelentkezik.
https://drive.google.com/file/d/1EtHsfKss1JtyTgSEfrghYvNw5r3K2pY_/view?usp=sharing
Köszönöm szépen a segítséget!
A VLC legfrissebb verzióját használom (3.0.20), nem írja, hogy lenne újabb. -
modflow
veterán
A MINDIG FELÜL hol a jó égben van a menüben?
Mármint hogy végleg mindig felül, nem az aktuális bezárásig tartó. -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, ha volt már itt kérdés, de hogyan lehetne (ha lehet egyáltalán) megoldani azt, hogy ha online, élő rádió stream-et szeretnék rögzíteni, akkor halljam is rögzítés közben, ami éppen szól? Mert odáig eljutottam, hogy sikerül az adást rögzítenem, csak olyankor nem hallom, hogy mit is veszek fel...
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Adott egy friss telepítésű WIN11 Pro. A VLC-nél, teljes képernyőnél nem tűnik el az asztal. Merre kapirgáljak a beállításokban? Ehhez az új Winhez teljesen tök vagyok... -
Oldman2
nagyúr
válasz
Visormail #1523 üzenetére
Köszi,
A poen az volt (ami megszivatott), hogy ha alul a Beállítások megjelenítése mind BE van kapcsolva, akkor ezek nem jelennek meg, a Kereső sem találja meg őket.
Tehát csak kikapcsolt állapotban, "Egyszerű módban" jelennek meg.
A "hu, hun" stringeket adtam meg mindkét helyen.
Nem egyszerű módban a "Bemenet/kodekek" alatt találtam végül rájuk, "Hang nyelve" és "Felirat nyelve" néven (itt jelentek meg a fentebbi módon előzőleg beállított értékek).
-
Oldman2
nagyúr
Hogyan lehet(ne) beállítani, hogy alapértelmezetten a Magyar feliratot kezdje el használni egy film lejátszásakor?
Jelenleg minden fimnél alapból ki kell ezt választani, miközben a Media Player-en futó Kodi alapból magyarul kezdi el ugyanazt a filmet lejátszani...
-
Visormail
addikt
válasz
liszi70 #1519 üzenetére
Hát passz, a zenelejátszó programok is így működnek, ha van tag, akkor nem a fájlnevet írják. Nem tudok róla, hogy át lehetne állítani. Itt beszélgetnek róla [link] valóban van egy ilyen az összes beállítás/bemenetek kodekek részben legalul, hogy cím módosítása az aktuális média függvényében ezt állították $F-re úgy látom.
-
forum_user
tag
Jean-Baptiste Kempf, a VLC médialejátszó megalkotója. Több tízmillió dolláros vételi ajánlatot utasított vissza annak érdekében, hogy a VLC hirdetésektől mentes maradhasson.
[link] -
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy ha elindítok egy filmet, akkor nem a tényleges címét írja ki fent, hanem a régi, átnevezés előtti címet? Hogy lehet beállítani, hogy az aktuális címet írja ki? -
AttyVin
aktív tag
Egy "androidos" kérdés.
A tabletemen használt VLC-nél, ha letöltött .ts kiterjesztésű fáljt játszok le, nem lehet "ujjal beletekerni" a lejátszásba, ezt csak a vezérlőelemekkel lehet megtenni, ezt az üzenetet adja: "Nem lehet tekerni ebben a közvetítésben"
Más lejátszóval ez nem probléma.
Mivel többféle kiterjesztésre is a VLC-t használom, ez van beállítva alaplejátszónak és "kényelmi okokból" nem nagyon váltogatnék állandóan.Van erre valami beállítás a VLC-ben?
Köszönettel.
-
Visormail
addikt
Valóban hibás. Frissítettem és ugyanez történik.
[fórumuk] tele van vele.
"Goto preferences > Video > Output
And change it from automatic to anything but "Direct3D 11""Az valóban segít ha mondjuk Direct3D 9-re teszem.
"Looks like it's a problem with Direct3D11 on AMD graphics cards. The VLC team is aware about this issue so we just have to wait for a fix."
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Most updateltem a VLC-t és bármilyen videó indításnál becrashel. Tapasztalt valaki hasnolót?
-
Andree601
csendes tag
Halihó!
Android tévén lévő VLC helyi WLAN-on keresztül eddig csont nélkül lejátszott bármit a másik sarokban figyelő Win10 PC-ről, de egy ideje (bár látja az smb PC-t a helyi hálón) csak azt írja, hogy nem található médiafájl. Pedig de. Sőt. Ugyanazon PC W10 médiamappáit látja (ahol viszont természetesen csak a default videok és képek vannak)
Valami frissítés csukhatott be valahol egy kaput? Túrtam, reszeltem, klikkelgettem mindent, de nem jövök rá, hogy mi a tré.
Van valami ötletetek, hogy mi térdelt le egyszercsak?Köszi
-
mizu
aktív tag
Ha belegondoltok abba, hogy renderelni kell a videót ahhoz, hogy valós idejű homályosított hatással lássuk akármilyen elmosott anyagot a fő videó mellett. Videólejátszás közben a renderelés túl sok lenne. Nem lehetetlen, de combos gép kell hozzá. Egy álló homályos háttér könnyebb lenne, az meg kevésbé hűha szint.
-
Kuruc2
senior tag
-
Kuruc2
senior tag
Üdv! Meg lehet változtatni a lejátszó fekete hátterét amennyiben a videó nem tölti ki a képernyőt, pl álló videónál?
Pl olyan két oldalt tükröződősre. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a VLC mindenféle állítgatás nélkül tömörítetlen ts videófájlba veszi fel a videóstreamet vagy sem?Amúgy lehet valahol állítani a felvétele minőségét?
Köszi! -
Llew
senior tag
Sziasztok!
Nem működik a internetes forrásról azonnal hang felvétele az átalakítás opcióval. Csak létrehoz egy üres filet. Régen használtam akkor ment.
Viszont ha manuálisan, record gombbal indítva felveszem a videót, akkor azt már átalakítja mp3-á. -
venom8888
őstag
Sziasztok. VLC vel nem mukodik az eredeti 5.1 hang, valami otlet?
MPC ben pedig tokeletes -
repro
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Ha a VLC ikonján jobb egér gombal kattintok, megjelenik egy lejátszó lista. Nem jövök rá, hogyan tudom ezt törölni.Előre is köszönöm
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Esetleg azt tudja valaki, hogy van-e arra megoldás, hogy egy bittang nagy playlistben ne kelljen végig lépkedni, hogy megkeressem azokat a fájlokat, amelyek már törölve lettek (és így a playlist item az már nem érvényes).
Köszi ! -
batai15
félisten
Sziasztok androidos vlcvel kapcsolatban is itt kell kérdezni ?
-
Oliverda
félisten
Windows és MacOS alatt egyaránt fent van a VLC, előbbi rendszer esetben viszont nem egyelőre nem találom a módját, hogy átméretezésnél a videó képarányát fixen tartva skálázódjon ablakos módban a lejátszó. MacOS-nél a telepítés óta alapértelmezetten így működik, Windows alatt viszont ezt még nem sikerült beállítani.
-
Hedon
tag
Sziasztok!
Ipad-en nézném vlc-vel a sorozatomat a házi dlna szerverről, és nem találok előzményeket, tehát fogalmam sincs, hol tartok. Mégcsak azt sem tudom megoldani, hogy egy mappát a szerverről a médiatárba tegyek, vagy a kedvencekhez (kedvencek szekció nincs is). Droid talbeten van ilyen, ipad-en és iphone-on nem találom. Mi a trükk?
Előre is köszi
-
Visormail
addikt
válasz
dr.adamka82 #1478 üzenetére
A beállításokban a hang és a feliratok fülön is van egy előnyben részesített nyelv mező, amibe be lehet írni az országkódot pl HU vagy HUN, más nem nagyon van szerintem. Na most ha a fájlt úgy kódolták, hogy valamelyik hangsáv/felirat default/forced lett, azt nem tudom, hogy felülbírálja e ez a beállítás.
-
Visormail
addikt
válasz
AttyVin #1476 üzenetére
Ha jól látom a vlc ezt még mindig nem tudja, csak az van, hogy képernyővédő kikapcsolása lejátszás közben. Process lasso-ba pl lehet ilyet beállítani, hogy bármelyik program futása idején ne aludjon a monitor, ne aludjon a gép, de csak a fizetősben, ingyenest nem tudok.
-
AttyVin
aktív tag
Lehet, hogy volt róla szó.
PC-n (W10) tárolt videókat nézek vissza androidos tableten, VLC-vel (+ Cx File Explorer)
Működik rendesen, de a PC a beállított idő után alvásba megy.
Van olyan opció (vagy nem találtam), ami a lejátszás alatt "ébren tartja" a rendszert? Pl. az UMS-nél van ilyen lehetőség.Köszönettel.
-
chrome11
csendes tag
Hogyan lehet kideriteni, hogy a vlc miert nem jatsza le a videot egy masik gepen, ha egyszer ugyan azt irja a mediainfo-ra?
-
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, ha egy film nézését akárhol abba hagyom, akár kikapcsolom a gépet, másnap folytatnám. A film mindig az elejéről indul. Nem találok a programba olyan opciót hogy folytatás. Androidon pedig ez működik. Tudnátok segíteni ebben?
Köszi -
Sziasztok!
Macbook-on (M1) VLC-vel szoktam zenei fájlokat lejátszani (WAV,FALC).
Meg tudnátok mondani, hogy kell azt beállítani, hogy két szám között ne akadjon meg egy pillanatra a lejátszás? Ha folyamatos a zene, akkor ez elég zavaró.
Köszi! -
dellfanboy
őstag
ujraraktam a win-t es a vlc kezd meghulyulni. letoltottem a 3.0.17.4 verziot.
rick and morty-t hibatlanul viszi, viszon a filmeket sorozatokat egyaltalan nem. full fekete kepernyo, hang van, ha beleporgetek akkor a hang nem akad de a kijelzo full fekete. ti talalkoztatok mar ilyen hibaval? ez vmi kodek hiba? -
farkas-j
őstag
válasz
JozsBiker #1466 üzenetére
FormatFactory programmal meg tudod csinálni. Ingyenes "mindentudó" program, magyar nyelvet is támogat.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Egy ismerősömtől kaptam egy mp4 videó file -t amit telefonnal vett fel és azt mondta áttette Windows -ra és elforgatva játsza le ( nem tudta megmondani milyen lejátszó ). Forgassam már el és küldjem vissza neki. Nekem VLC -vel lejátszva normál módon, tehát nem elforgatva jelenik meg. Windows Media Player -rel szintén rendben van. Nagynehezen találtam egy PlayMemories Home nevű programot ami valóban elforgatva mutatja.
VLC -ben az Eszközök/Hatások és szűrők/Videohatások/Geometria -nál nincs beállítva elforgatás, mégis helyesen, azaz 90 fokkal jobbra forgatva mutatja a videót. A kérdésem tehát az lenne, hogy VLC -mben hol lehet az beállítva a videókat automatikusan forgassa a helyes irányba. ( Gondolom ha azt kikapcsolnám, utána már be tudnám állítani az elforgatást és le tudnám menteni a videót az Átalakítás/mentés funkcióval.)
De ha van jobb ötletetek a dolog megoldására azt is szívesen venném :-). Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az androidos Vlc-ben nem lehet valahogy fokozat mentesen nagyítani?
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
VLC Media Player miért csinálja azt, hogy ha megállítom teszem azt olyan 15-30 másodpercre és utána folytatom utána 1-3 másodpercig kb ilyen a kép:
[link] -
farkas-j
őstag
Van egy BeeLink GT-King S922-es Androidos boxom és egy H96 Pro Androidos boxom. VLC-t használnék a médialejátszáshoz, de gondom van a felirat kezeléssel. Ha pl. van egy mp4 filmem és mellette egy ugyanilyen nevű felirat fájl (SRT), a VLC egyszerűen nem tölti be a feliratot. pillanat áljra kapcsolva a felirat opciók között, meg nem lehet kiválasztani azt a meghajtót amiről a filmet nézem. Ez mindkét boxnál így van. Mi a megoldás erre? Nem szeretném konvertálgatni a filmeket.
-
sz.j
nagyúr
Erről mit tudtok?
"A VLC-n keresztül támadnak a hekkerek" (2022.04.08-i cikk)
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
A Tv szeretnék lejátszani videókat a számítógépről, kábeles hálózaton, egy androidos boxon keresztül. Az asztaliról ki tudom vetíteni a boxon keresztül a tv-re, de hogyan lehetne úgy, hogy a VLC maga játssza le, hozzáférve a gépen levő állományhoz, de úgy hogy nem a pC-ről vetítem ki (magyarán az asztali VLC nem megy)? -
Visormail
addikt
válasz
Jungle Man #1456 üzenetére
A parancsikonba beírod a cél mező végére egy szóközzel, ill. még további kapcsolókat is írhatsz.
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --audio-desync=200 --következő kapcsoló
Kipróbáltam így indítva, utána betallóztam egy videót és a hangolás és hatások menüben ott van a hangsáv szinkronizálásnál a 200, mondjuk ott s-t ír utána nem ms-t.
-
Jungle Man
junior tag
válasz
Visormail #1455 üzenetére
Találtam idevonatkozó részt:
"Stereo audio output mode
--audio-desync=<integer> Audio desynchronization compensation
This delays the audio output. The delay must be given in milliseconds. This can be handy if you notice a lag between the video and the audio."Csak fogalmam sincs, hova kell ezt beírni. :-)
-
Visormail
addikt
válasz
Jungle Man #1454 üzenetére
Előtted linkeltem a parancssori kapcsolóit, nem tudom van e ilyen közte.
-
Jungle Man
junior tag
Hol lehet azt beállítani, hogy a VLC bizonyos beállításokkal induljon el alapból?
Teszem azt, adott fájlra klikkelve úgy játsza le a videót, hogy az 200 ms-et késleltetve van a hanghoz? Gondolok itt olyanra, hogy valami parancsikonos parancsszerkesztésben beállítva majd azt fájltípushozhoz rendelve. Vagy felőlem külön parancsikonnal indulna a késleltetett videós lejátszás és külön ikonnal a normál lejátszás?(Mert Bluetooth-os fejhallgatóval néznék filmeket, ami késlelteti a hangot, ezt kellene kompenzálni, viszont nem akarom minden egyes filmindításnál ezt állítgatni. Talán meg lehet ezt "globálisan" is oldani.)
-
pube111
senior tag
Üdv! Meg lehet oldani, hogy a vlc indulás után automatikusan elkezdje lejátszani egy másik gépen lévő mappában lévő tartalmakat?
Képek, videók. Folyamatis slideahow kéne legyen belőle. A képek megjelenítés idejét is kéne állítani.
Egy pi zero-ra lenne telepítve, ami autostarttal indítaná a vlc-t.
A másik gép belsö hálózaton van user, pass védi. -
Visormail
addikt
válasz
Atomantiii #1450 üzenetére
Akkor hardveres gyorsítás hiba volt.
-
Visormail
addikt
válasz
Atomantiii #1448 üzenetére
Röviden bármi
Ha helyi fájl, akkor lehet sérült, ha netes, akkor lehet átviteli hiba. Lehet codec hiba, lehet hardveres gyorsítás hiba.
-
Atomantiii
addikt
Mi okozhat ilyen hibát, hogy ilyen lesz a kép? [kép]
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
2 telefon közt Sftp kapcsolat van alkalmazva.
Általánosan minden oké.
Viszont VLC esetén valami miatt nem igazán akar müködni.
Már ott kezdődik a gond hogy eleve a jelszót sem kéri be.
Illetve annyi hogy nem a 22-es port van beállítva, hanem egyedi 6**** feletti port.Mi lehet a gond?
Android rendszer-ről van szó. -
csemege86
tag
2160 p dolby vision mp4 fájlnál ezzel a hibával találkozott már valaki? Hang van, de kép nincs.
"A kodek nem támogatott: A VLC nem tudta dekódolni a(z) „mlpa” formátumot (No description for this codec) "
Google-ban rákerestem, de nem találtam megoldást.
-
Rata
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy amatőrnek tűnök, de a következő kérdésem lenne. Bekapcsolom a gépet, elindítok valami filmet vlc-ben és nincs kép csak hang. Gép újraindítása után viszont jó. Van valami ötlete valakinek, hogy erre mi a megoldás? Egy hónapja csinálja. Legújabb verzió van fent. Előre is köszi a válaszokat. (Az ekézéseket is.)
-
tasiadam
veterán
Udv
Van valami szokasos beallitas a cast-ra? Render megy TV-re, de gondolom a gyari beallitas nem a legjobb. Regen olvastam hogy lassu, akadhat a kep, elobb pl kep allt, hang ment.
-
Mauro812
tag
A 3f2m/lfe DD hang másnál se szól 5.1-ben?
-
aldebaran
addikt
Elállítottam a Eszközök / Hatások és szűrők / Videohatások / Alapvető / Kép igazítása - menüben a Színárnyalat (Hue). Hogy tudom ezt alaphelyzetbe visszaállítani anélkül, hogy az összes beállítást resetelném?
Az külön érdekes, hogy a Hatások és szűrők menü miután felugrik, hangolás és hatások lesz...
-
szabacsik
őstag
Helló!
Windows alatt kb 1 óra filmezés után egyszer csak elkezd 1-2mp-et csúszni a hang. 5-10perc múlva újra szinkronizálja de picivel később megint csúszik el. Ezt lehet valahogy orvosolni? -
maghraba
csendes tag
válasz
maghraba #1435 üzenetére
Bocs!
Kis kutatás és megoldódott!A windows 1500-as MTU-ját visszavettem a VLC-ben beállított 1400-ra.
Start -> Futtatás -> cmd (Rendszergazdaként)
netsh int ipv4 show subinterface (megmutatja a jelenlegi interface-eket és jelenlegi beállításokat)
netsh int ipv4 set subinterface "a_beállítani_kívánt_eszköz_neve" mtu=xxxx store=persistent (xxxx a beállítani kívánt érték)A kutakodás során több lehetőséget is találtam (64-gyel osztható számok), illetve próbáltam keresni egy alkalmazást, ami megmutatja, hogy mi az optimális.
Két eszközt találtam, az mturoute nevű parancssoros eszközt, illetve a TCPOptimizer-t.
Az előbbihez tovább kell kutakodni, az utóbbi grafikus.
Miután a fenti módon beállítottam az MTU-t, a TCPOptimizer azt írta, hogy az 1500-as az optimális.
És mire megelégedetten hátradölnék, kimerevedik a VLC!
AU!Akkor most a VLC-t állítom 1500-re, a windows hagyom 1400-en.
Ha ez sem jön be, akkor mindkettő 1500.
Vagy más miatt merevedik ki? -
maghraba
csendes tag
Sziasztok!
Windoew10-en is, Manjaro-n is, Linux Mint 20-on is ugyanaz a problémám a legfrissebb VLC-vel.
Az Euronews élő-t, vagy a Comedy Centrált netről nézve egyszer csak megáll a kép és a hang és nem megy tovább. Kimerevedik. A Filmbox Premiumot nézve ez nem fordul elő.
Wi-fivel kapcsolódom a routerhez.
Lehetséges-e olyan beállítás, ami a pufferelést annyira megnöveli, hogy ne álljon meg a lejátszás.
Ez a kép, kb 20perce áll és nem lép tovább.
Be van állítva az elkéső és a képkockák eldobása valamint az alapértelmezett pufferek duplára vannak emelve.
Mit tudok tenni? -
Rick4
félisten
És itt egy érdekesség. Az asztalon 3 dolog fut, egy böngésző ablak, egy nas kameraszotfverének asztali kliens,e és mindezek fölött a vlc. Elindítoma vlc-t egy streamre kattintással, megnyílik úgy, ahogy eddig, a tálca fölött két centivel, kézzel lehúzom, oké, ezt kapom.
Namost ezutón bezárom a vlc-t, megnyitom, megint kis ablak. Bezárom, megnyitom, még kisebb ablak. MEgint bezártom, megnyitom, és már cska egy csík az egész... Ennyi látszik belőle.
-
Rick4
félisten
válasz
aldebaran #1431 üzenetére
Ez se rossz takitika, legközelebb akkor majd annyit fogok írni korrekt tényleírás helyett, hogy nem jó, mi lehet a baj...
Átolvastam már mindent, próbáltam mindent, van régi saját beállításról komplett mentésem a VLC mappából, átmásolva se jó, a régi gépem a másik asztalon, ott jó. Én se értem, ilyesmi nem szokott gondot okozni nekem, de nem jutok a végére.
Megnéztem, a linkeden szereplő dolgok se eveztnek eredményre, a frissen lementett beállítások az enyémeket felülírva ugyanazt eredményezik, ott jó, itt feljebb van az alsó rész két centivel.
-
aldebaran
addikt
Bocsi, de olyan sokat írtál, hogy nem olvastam el.
Megpróbálom megkeresni, hogy nekem mi van még beállítva, mert nekem mindig ugyanakkorában és ugyanott jelenik meg, ahogy legutóbb használtam.
Vagy talán ez segíthet. -
aldebaran
addikt
válasz
V.Stryker #1428 üzenetére
Eszközök/Beállítások/felület átméretezés a videóhoz -> kivenni a pipát.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Be lehet valahogy állítani, hogy mindig fix méretben nyiljon meg videó lejátszásakor a lejátszó, a lejátszandó videó felbontásától függetlenül egy fix ablakméret legyen?
-
Rick4
félisten
Közben válasz híján is próbálkoztam, eltávolítottam a vlc-t, total commanderrel leellenőriztem, eltávolította az appdata/roaming mappából a dolgait. Újratelepítettem, és a telepítés végén még egyszer bepipáltam a gyorsítótár törlést is, feltette, mindenféle álligatás nélkül néztem, mit tud, ugyan megjegyzi az utoljára használt helyet, viszont ha a jobb alsó sarokba teszem, akkor újraindítva a tálca fölött 2 centivel lesz a keret alja... Nem látok érdemi megoldást, pedig a menüt is végigkotorásztam, mindenre ránéztem, semmi érdemleges...
-
Rick4
félisten
Sziasztok, hátha valaki érti a gondom.
Adott egy frissen összerakott gép, és egy rajta futó vlc, ami nem oké.
Van egy Enigma2-es műholdvevő beltérim, amiről esténként tévézek, és mivel itthonról dolgozom, napközben a webes felületéről kiválasztott csatit streamelem az asztali gépemre, katt a felületen egy aktuálisan futó tévéműsorra, ez valójában letölt egy fájlt, a vlc pedig megnyitja a streamet, hibátlanul megy kb 10-13 éve, semmiféle macera nem volt. Az eddig is ment, hogy a méretre húzott ablakot bezártam, újraindítottam, és megőrizte az előző méretet, helyet, de most nem megy, mindig hülyén nyitja meg, alul a tálca fölött kb 2 centivel van a keret alja, ekkor írtam felül az előző, tuti jó beállításokkal, de azzal se lett jó. Az idők során volt beltéri csere, router, kábel, gép, monitor és minden egyéb, rendszer újratelepítések, W7-W8-W10 telepítések, de mivel a vlc beállított értékeit mindig elmentettem egy mappába, újratelepítések során csak felülírtam a meglévő telepítés után, és mindig minden jó lett, elsősorban a mindig felül, a fix rendelkezésre álló helyre kitöltve az ablak mérete, és az egyszeres megnyitás volt a lényeg, de hang- kép beállítások is voltak benne, mindeddig hibátlanul működött. Nincs a videohoz méretezve, nincs spéci méretarány, semmi.Most gépcsere után jött elő, i5-10600-as konfigról ryzen7-5700G-s konfigra váltottam, és bemásolva a régi beállításokat nem akar rendesen menni, a megnyíló ablak alul a tálca felett van 1-2 centivel, úgy kell mindig kézzel lehúznom, nincs rá megoldás, másik beálltás, nem találtam semmi. Törölve, újratelepítve, majd odaigazítva, kilővel, újra elindítva sincs váltázás. A régi konfigom kompletten átkerült az asztal túloldalra az asszonyhoz, nála továbbra is tökéletesen megy minden.
Mi történhetett? -
Alonso0180
tag
Hello!
Androidos telefonon, hogy tudok helyi hálozatot csinálni úgy, hogy az így megosztott filmeket egy IOS-s telon is tudjam nézni?
Köszi! -
aldebaran
addikt
vlc-vel ha néznék .avi sorozatot/filmet avi kodekest, akkor csak fehér képernyőt látok. ha olyan az avi, aminek a kodekje h264, akkor rendesen lejátsza. Mit kellene beállítanom, hogy rendesen lejátsza az avi kodekest?
-
Hogyan tudom beállítani, hogy pl. a FHD videók ne teli méret közeli képernyőben induljanak , hanem csak egy kisebb ablakban?
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
VLC Media Playerrel bajlódom már egy jó ideje.
Egy ezcap USB 3.0 HDMI készülékkel (média/Felvevőeszköz/FHD Caprure) van bekötve a TV és az utóbbi időben a hang akadozik. Kb. 15-30mp-ként 1-1 pillanatra megakad a hang. Utána megy tovább, mintha mi se történt volna, de az a fél szó elveszik. Mi lehet a gond? -
Egon
nagyúr
Üdv!
A legutolsó frissítés óta, ha beletekerek egy filmbe (csúszka elhúzása egérrel), akkor másodpercekig megakad a lejátszás (régebben nem volt ilyen).
Nálatok is van hasonló jelenség? -
petimbo
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 4K filmnézés során pillanatkép készítésekor a pillanatképen fakók a színek. Nem értem, miért?
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Be lehet állítani hogy az ablak méret mindig egyforma nagyságú legyen minden média elindításánál bal felső sarokba nézném"" a sorozatot közbe van más elfoglaltságom és mindíg újra kell méretezni mivel a forrás 1080p -
venom8888
őstag
Hello. Sracok, egyszeruen nem olvassa a feliratok a lejatszom, vlc, MP-C sem, srt file. hiaba adom hozza semm. Valami otlet?
-
sereeff
aktív tag
Helló!
Tudja valaki, hogy miért nincs MAGYAR hangsáv a VLC playeren? Illetve van, de nem szól! Eddig minden rendben volt mostanában viszont több filmnél is tapasztaltam. Most pl ezt nézném: La.Casa.de.Papel.S02.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.H.264.HUN.ENG.SPA-PTHD
A windows Media Playeren minden okés, csak azt nem annyira komázom! Előre is köszönöm a segítséget! -
Atomantiii
addikt
Mitől lehet az, hogy elkezdek lejátszani egy videó fájlt, akkor a kép folyamatos, nem szaggat, de a hang kb 3 mp-ként olyan, mintha megakadna majd van hang tovább és ezt ismétli folyamatosan bármely videónál, ott is ahol régebben jó volt.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Olyan problemam volna, hogy ha el inditok egy ISO filmet, el kezdi mutatni a menujet a filmenk, meg ilyenek,mint ha valodi lemez lenne benne. De nekem ugy kellene, hogy azonnal induljon a film,menu nelkul. Mar osszekerestem az eget is a neten,de nem talalom hogy kell, pedig biztos lehet,mert nekem ugy mukodott egy hete,csak most ujat raktam fel,es gondolom alapon van minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest