Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz VinoRosso #2949 üzenetére

    Mutasd meg, hogy a hszemben hol írtam le a platformfüggetlen szót. Gyártófüggetlenről volt szó. Ha szerinted a DX nem gyártófüggetlen, akkor nevezd meg azt a hardvert, amit a Microsoft szán a GPU piacra.
    Az DX tudásban érte utól az OpenGL-t. A shaderektől kezdve a nyílt API csak követte az MS rendszerét. A DX10 és most a DX11 meg bevitte a kegyelemdöfést. Még Carmack is csalódottan beszélt az OpenGL 3.0-ról.
    A DX10 esetében már nincs olyan, mint a DX9-nél, hogy x-et és y-t tudoja a cucc, de z-t nem. A DX10 óta kőbe véset paraméterek vannak, amikből mindent támogatni kell. Az OpenGL 3.0 esetében ilyen változást vártak a játékfejlesztők, de a prof. piacnak meg ez pont nem jó. Ezért maradt a DX a játék irányában, míg az OpenGL a prof. piac érdekeit nézi.

    DigitXT: Nem hiszem, hogy bárkinek csalódást okozott a Cypress, hiszen a legerősebb GPU a piacon, és nem igazán akasztja meg semmilyen játék. A Benchmarkoknak meg az a dolga, hogy padlóra küldje a rendszereket. A Dirt 2 számos pluszt nyújt DX11 módban, látható képminőség változás van. Azonos képminőség mellett a DX9 mód legalább feleolyan gyors volna, mint a DX11-es. Ez lenne az új API lényege, amit már annyiszor leírtam, neked is.
    Igen az emberek nagy többsége a HD 5500, 5600 és az 5700 felé fog menni, vagy azonos árszinten választ konkurens megoldást. A HD 5700 egyelőre jónak tűnik, hiszen mind a két megjelent DX11-es játéknál jól megy DX11-es módban.
    A technikák mindig ott voltam az emberek fejében. A DX11 a legnagyobb brand, az emberek már keresik a DX11-es kártyákat. Az brandhez jó dolgokat kötnek, így ez segít számukra a döntésben. Most nyilván a PhysX-et nem sokan tudják hova tenni, de ettől még ott van az, hogy jobb lenne a szabványos megvalósítás, mert bizonyos játékokért két gépet kell fenntartanod.

    A címválasztásnál fontos, hogy figyelemfelkeltő legyen. Az lenne a lényege, hogy nőjön a hírekre kattintó személyek száma. Egyébként ezek az invázió meg hasonló szavak ugyanúgy vannak GeForce híreknél is. [link], [link], [link], [link]
    Ez szerintem nem egyenlő a bulvár kategóriával. A bulvár a Fudzilla, ahol nem a tényeket olvassa az ember. Nyugodtan nézz fel. Múlt évben hetente volt hír, hogy jövőhéten Fermi. Aztán eljött az időpont és csúszik egy hetet ... majd megint egy hetet, és tovább. :) A cím önmagában nem bulvár, nem is lehetne az, mert a tartalom miatt lesz egy hír szakmai, vagy bulvár.
    Egyébként továbbra is várom azt a hírt ahol valami nem felelt meg a tényeknek. :)

    Nem a HD 5000 nem jött korán. A DX verziók startjára mindig itt voltak a megfelelő generációk. A DX11 októberre volt datálva, így az AMD és az NV is őszre vagy télre időzítette eredetileg a termékskálát. Az AMD-nek összejött, az NV-nek meg nem. Ez benne van a pakliban.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák