- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #21322 üzenetére
Van memtesztes pendrive-om, el se indul róla (
)
Live Linux (Try/install) ugyanúgy bootloop. BIOS reset nem segített. Kész, feladtam. Megy vissza, kíváncsi leszek, mi lesz a vége, ja, és meddig fog tartani. Majd referálok.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
Akasztják a hóhért (megint)...
Ismerős behozott egy friss vásárlású Ideapad laptopot, hogy rakjak rá 11-et. Egyszer befagyott telepítés közben, de végül felment simán rá a 11. Szokásos driverezés, egyéb programok telepítése. Kért ez újraindulást, csináld. Bele is fagyott. Valamelyik kumulatív szokott ilyet csinálni, különösebben nem is foglalkoztam vele, de azóta folyamatos bootloop, majd a 2. vagy 3. körbe belefagy, csak kikapcs gombbal lőhető le.
Azóta bármilyen telepítővel próbálkozom, már a nyelv választó ablakig se jut, a saját rendszere még a hibajavítást sem ajánlja fel.
Bármilyen 10 vagy 11 telepítő, legyen az legacy vagy uefi, 1909, 21H2, 22H2, 11-bül 22H2, 23H2, meg a legfrissebb 24H2. Dettó ugyanúgy bootloop, majd fagyás.
Még esetleg live linux-szal hétfőn megnézem, de kifogytam az ötletekből.
Mivel új, garos gép, az alkatrész csere NEM opció.Így még bios-t sem tudok rajta frissíteni... Esetleg... valami 5let, vagy adjam vissza, garoztassák le? (14 napból kifutottak, karácsony előtt vették, a lenovo-s oldal a gyári garit mutatja, nem a vásárlásit).
Előre is köszönöm.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
blendész
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo IdeaPad Pro 5 14IMH9 laptopom. A kérdésem, hogy jelenleg mi az ajánlás a minél hosszabb akksi- élettartamra? Eddig az összes laptopom jóval hosszabb ideig szolgált, mint bennük az akku, majd a második akku...[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
wallace
tag
Sziasztok! T495 az alany akkuhibával (és törött kijelzővel) vettem a gépet, de miután kicseréltem mindkettőt kiderült, hogy az akkunak semmi baja, a gép tölti az eredeti akkut és kicserélt akkut is, de mindkét akku esetén, ha lehúzom a tápot, akkor a gép kikapcsol. Olyan mint amikor, cellahibás egy akku, de ez itt kizárható. Ezt mi okozhatja? Javítható?
-
válasz
shadow1901 #21311 üzenetére
Igen, akkor derült i a turpisság amikor egyesével kezdtem el nézni.
Már sikerült is felhúzni rá egy windows 11-et.[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/vigyazzatok_a_jofogassal.html
-
Strezi
őstag
Üdvözletem,
két hibás eszközhöz keresek alaplap/alkatrész szinten is javítással foglakozó vállalkozót.
1. Acer 1810, valami a töltéssel halt meg, akkuról ment, elindult párszor nullán is, de töltést nem vett fel dugaszról. Próbáltam többel persze. Szentimentális lenne az értéke leginkább.
2. Gigabyte Brix Pro 4770R , ugyan nem laptop, de hátha mert alaplap méretben stimmel. Sajnos sikerült az USB portra adott HDD tömbbel, külső táp bekapcsolása előtt(
) kinyírni. Kattantak akkor párszor a HHDk, próbálkozott mire feleszméltem... Azóta semmi életjel a táp csatlakoztatásakor.
Érdemi útmutatást, esetleg ajánlott szakit megköszönném
Kuka, pocdísz is opció ha teljesen reménytelen, persze...
[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
shadow1901
aktív tag
Megkerestem persze, hogyan néz ki szétszedve, azért kérdeztem hová raktad a ramokat. Akkor találtam azt a videot is. Hasonló kuruzslás nekem már segített. 3x jött így(szétszed, tisztít, összerak) vissza a laptop. Volt rajta valami tákolás, de 4. alkalommal már (Nem volt kép külső monitoron sem) elvérzett. Lett volna még ötlet, hogy az összes ram egyszerre benne van, akkor mi van, de kitöröltem. De így, hogy jók, berakhatod mindet is. Jobb a gépben mint a polcon.
Hogy próbáltad akkor végig az összes slotot?Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
válasz
szacsee #21309 üzenetére
Igen szvsz is így jobb rendelni, de persze lehet noti típus alapján is. Ott is azért lehet látni, hogy kell-e bontani és megnézni, vagy jöhet azonnal.
De valóban az a tuti, ha LCD típus alapján rendelünk. Lehet más mint ami benne van, de ugye felbontás, pin, és a csati elhelyezés egyezzen, meg a felfogatás. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Előfordulhat az alábbi lcd hiba külső behatás nélkül?
Haver laptopja, elvileg semmi nem érte.
Lehetséges ez?
Javítható, vagy csere?
-
válasz
shadow1901 #21304 üzenetére
"Ugyan abba a slotba tetted a ramokat ahonnan kivetted őket?"
Neked volt igazad!!!
Én voltam a hülye. Ezen a lapon 4 darab memóriafoglalat van és nem az alsó foglalatok az elsődlegesek, hanem a 2 felső. Nem figyeltem meg honnan vettem ki a memóriákat. A képen a memóriák alatt vannak az üres foglalatok. Én végig úgy próbáltam...[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/vigyazzatok_a_jofogassal.html
-
válasz
shadow1901 #21304 üzenetére
Ugyanabba slotba mentek vissza.
1 rammal már végigmentem az összes slot-on.
A videónak nagyon megörültem, mert olvastam hogy
sok embernek segített. De nekem ez sem jött be.
Azért nagyon köszi a segítséget!https://logout.hu/bejegyzes/vigyazzatok_a_jofogassal.html
-
válasz
shadow1901 #21302 üzenetére
Venti pörög, meleg levegőt fúj.
SSD van benne. Szóval azt nem hallom.
Külső monitoron sincs kép.
F2-vel a bios sem ugrik fel.
Bekapcsolást jelző led világít.https://logout.hu/bejegyzes/vigyazzatok_a_jofogassal.html
-
shadow1901
aktív tag
Nem hiszem, de nem kizárt!
A ledek nem pislognak, semmi nem történik hiába nyomkodod a bekapcsoló gombot? (Venti ad hangot, HDD kerreg, ledek legalább villannak, optikai kijön stb...)Töltőről?
Külső monitort rádugva sincs kép?[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Sziasztok!
Egy ACER 7750-es laptopban akartam memóriát bővíteni,
de én balga nem vettem ki az akksit.
Betettem az új memóriákat, de nem indult vele a gép. A boot képernyő sem jött be.
Visszaraktam a régieket, most már azzal sem indul, csak fekete kép.
Lehet hogy tönkrevágtam az alaplapot ahogy itt írják?
Próbáltam már pihentetni kivett akkuval, memóriákkal, és gomb elemmel, de nincs változás.https://logout.hu/bejegyzes/vigyazzatok_a_jofogassal.html
-
F-ECT$
titán
Elkezdtem a drivereket feltenni, az egyik megoldotta, úgy tűnik
Az érdekes az, hogy két tök egyforma gép, ugyanúgy installáltam mindent, az egyik ment simán a win install után, a másik meg nem.
Dive ever, work never.
-
-
válasz
st3v3np3t3r #21294 üzenetére
Mindenképpen kuka igen. Sajnos ez alapvetően is hulladék volt, sok volt a burkolat törött, me a chip hibák. Szerencséd volt.
-
F-ECT$
titán
Vettem 2 új Lenovo notebookot (egyformák). Tettem rájuk win 11-et. Az egyiken nem működik a touchpad és mintha a bluetooth se lenne bekapcsolható. A másikkal nincs ilyen gond. Kifogtam egy hibás példányt, vagy ez lehet valami beállítási gond?
Dive ever, work never.
-
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21292 üzenetére
NEM!
Új chip és profi bga-állomás + hozzáértő szakember, és akkor van esély a 3-4 évre, de mindez értelmetlen lenne, tekintve a Tk81 jelen értékét.[ Szerkesztve ]
-
-
tserrof77
őstag
válasz
st3v3np3t3r #21290 üzenetére
Tipikus TK81 hiba, az a vision "csoda" chip és a forrasztása már 3-4 éves korában időzített bombává tette azt a szériát
-
válasz
Öcsielvtárs #21289 üzenetére
megoldódott, nem a csati volt rossz, a GPU bga forrasztás adta meg magát
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Öcsielvtárs
aktív tag
-
estét... ilyen csatit honnan lehet beszerezni?
Ez egy packard bell easynote tk 81, a hiba az, hogy hol bekapcsolja a belső monitort, hol nem, nagyító,tű és lámpával már egyszer sikerült működésre bírni, de mindenképpen cserélni kellene...
maga a gép ezen probléma kivételével hibátlanul megyHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ndomokos #21286 üzenetére
Ha az ilyesmit a linkelt képekre értetted, akkor VGA RAM hiba. Nem tudom van-e külön RAM a VGA-nak, vagy abból gazdálkodik amiből a rendszer. Mivel forrasztott, így kicserélni sem tudod.
Furmark egyszerűbben kivitelezhető, ha hibázik akkor:
Ram tesztelőt (pl: memtest) ráengednék, plusz 8-as nélkül először. Majd +8-al is. Ha nélküle hibázik akkor megvan a gond.Illetve most ránéztem az Asus oldalára, classic sorozatban van s513ea, de a driverekre kattintva s513ep lesz belőle, pedig kettő ea is van a listában... Továbbá S sorozatban s513EQ van. Illetve rohadt lassú volt az oldal, nem szenvedtem tovább.
De ezzel az elmélettel az a baj, hogy telepítés közben is rossz a RAM, ha rossz, nem csak belakott rendszernél. Így továbbra sem zártuk ki a drivert sem a hardvert
[ Szerkesztve ]
-
ndomokos
tag
válasz
shadow1901 #21283 üzenetére
Igen ilyesmi, nincs dynamic tamogatas intel iris-nel.
-
ndomokos
tag
válasz
shadow1901 #21284 üzenetére
Asus oldalarol utolso elerhetot, probaltam intel driver updaterrel is.
Telepites kozben nem.[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ndomokos #21282 üzenetére
Drivert hogy telepítetted? Hivatalos oldalról leszedve, vagy valami csoda mindent letöltővel? Esetleg hagytad a wint megtalálni a megfelelőt?
Win telepítés közben is előjött? Esetleg egy live linuxot pendriveról megnézni hogy ott is csinálja-e?[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ndomokos #21282 üzenetére
VGA driver vagy VGA. Ahogy látom a drivert kizártad.
Gugli után egy javaslat innen:
1 Go to Intel® Graphics Command Center>System>Power and turn of panel refresh rate, restart the laptop.
2 Go to MyAsus>Device Setting>Audio&Visual>Display Refresh Rate and switch from fixed to dynamic refresh rate, before that you need to turn off HDR from settingsSzínekre szétesik? Ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
ndomokos
tag
Sziasztok!
1éves ASUS Vivobook OLED S513EA-L12917 az alábbi hibát produkálja: [link] [link]
ami gyári spectől eltér, Intel Iris miatt kapott plusz egy Samsung RAM-ot.
Próbáltam régi drivert, újat, WIN11 tiszta telepítést, semmi nem segített… a hiba full random jelentkezik, van hogy simán böngészés közben, de van hogy játék alt+tab Edge-re, és hiába lépek ki, akkor is megmarad a vibrálás, ugrálás, néha színekre szétesik az egész képernyő..
Intel Iris XE integrált van benne i5 1135G7-el, összesen a forrasztott 8gb + 8gb RAM-al.
Mi a franc okozza ezt??? Találkozott valaki hasonlóval?
myAsus teljed diag nem jelzett semmit, miközben ugyanúgy jelentkezett a hiba futás közben…..
A gép garis, elvileg Fixdirect Kft. intézi az ASUS laptopokat, ha nem jövök rá, valszeg elküldöm nekik, de hátha
Köszi![ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
válasz
tarti19 #21280 üzenetére
Én azt gondoltam nem kapni hozzá semmit, de kábel kapható relatív olcsón!
Ha annyi a gond a GTK megállapítás nem valós, de én nem tudom megállapítani ezt.
Az alkatrészre amúgy is várnod kell, ünnepek ide vagy oda...Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
tarti19
senior tag
válasz
shadow1901 #21279 üzenetére
Nincs kép, és láttam két indításnál is, hogy nagyon maszatos, vibráns színekkel indult el a gép, majd el is feketedett kijelző. Szóval valami megtört/elromlott, és ilyenkor szakit találni, aki el is válallná, nos az a necces.
[ Szerkesztve ]
PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21277 üzenetére
"De a tiszta lappal kezdés mindenképpen segíthet." 21272
"Egy pendrive elkészítése és *.iso letöltése rövidebb idő mint a szervíz." 21274
Esetleg tényleg egy újra telepített rendszerrel kipróbálni." 21274Tehát a második tanácsadó tanácsai sem érdekeltek.
Illetve a jól működő win driverekre ráengedtél első körben egy "sokkal jobbá tevőt... "
Egy hétig kínlódtál, hogy újra rakd-e a frissen telepített rendszert, vagy megnézz egy live ubuntut.
Remélem megtanultad a leckét!!#21276 tarti19
Külső kijelzőt lehúzod anélkül sincs kép? Nem lehet, hogy a külső kijelző van beállítva elsődlegesre? Esetleg valami billentyű kombináció amivel lehet váltani? win/fn+f8 vagy valami hasonló... Bár ez esetben is a post megjelenne a saját kijelzőn is... Kijelző/"szalagkábel"/VGA. Helyet nem tudok ajánlani, de gyanús egy GTK.[ Szerkesztve ]
-
válasz
dellforeva #21277 üzenetére
-
tarti19
senior tag
Sziasztok! Van nékem egy Asus Rog Strix G712LW notebookom. A mai napon szerettem volna csatlakoztatni egy USB-C kábelt hátulról, amit ugye megelőzött egy kijelző mozgatás. Mikor visszahajtottam már csak fekete képernyő fogadott. Külső kijelzőre való rákötés esetén működik a gép. 4 éves a masina, garancia már bukta, szóval mit gondoltok mi lehet, illetve Budapesten hol találnék olyan szervizt/szakit, aki foglakozna ezzel az esettel.
Válaszaitok előre is köszönöm.PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
válasz
dellforeva #21268 üzenetére
Szia.
telepítsd újra a win-t, előtte szedj le minden drivert gyári szám alapján a gyártói oldalról. Offline telepítsd a wint-t (net nélkül) majd driverezd fel. -
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21273 üzenetére
Esetleg ha semmi nem oldotta meg, próbálj rá kíváncsiság képpen egy W10-es driverre. Veszteni nem veszthetsz.
Nem tudom mikoriak a BT eszközeid, esetleg egy BT verzió különbségből adódó inkompatibilitás jöhet szerintem szóba. Nem gondolnék hibás BT eszközre. Nincs kizárva, de az 1 hét különbséggel kiadott két utolsó BT driver némi fennakadást feltételez a driverekkel kapcsolatban.
Egy live linux alól te is rápróbálhatsz, ott is hasonló-e a probléma... Egy pendrive elkészítése és *.iso letöltése rövidebb idő mint a szervíz. Esetleg tényleg egy újra telepített rendszerrel kipróbálni.
Vagy egy helyi PC boltba betolod a gépet és mondjuk 1 eszközt a problémásaid közül, lehet még ott a pulton rátudtok nézni, addig amíg elmeséled mi a probléma.
De most hogy ezt leírtam, arra gondoltam egy hang driverre is esetleg ránéznék. Esetleg több lejátszó programot is megnéznék... Már csak a szervíz/bolt felmerülő kérdéseire tudsz válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
dellforeva
csendes tag
válasz
shadow1901 #21272 üzenetére
Eszközkezelőben Realtek Bluetooth Adapter van felsorolva, ezért gondolom
-
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21270 üzenetére
Nem hinném, hogy csak újra telepítéssel lehet megoldani. De a tiszta lappal kezdés mindenképpen segíthet. De akkor a csoda tevőt hagyd ki.
Eszközkezelő nem ír rá valami problémát? Letörölted az előzőekben felrakottat?
Hol láttad, hogy realteked van?#21271 Erwinke
Win telepítő sem bootol újra?
Azt az ubuntust pendriveot nézném még meg!!! Nem a nasat kell hackelni, csak elindítani pendriveról.[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
válasz
shadow1901 #21262 üzenetére
Bios reset volt. Linuxot nem igazan vagom. Regen volt ubuntura rufussal kirakhato usb bootos. De most azt vlh nem talalom. Ezt meg vlh nem ertem(bar nem igazan foglalkoztam meg vele) mit akar,h menjen meg mit kene letoltenem.
Ramokat meg 2x4GB van benne. Megprobaltam egyiket ide masikat amoda megprobaltan egyesevel is. Es fiokbol eloszedtem is egyet de azzal is ugyan azt produkalja.
Ahogy neztem lehet alaplapi gond is.
Szoval valoszinu,h az lesz.Vagy meg vlmit kiprobaljak?
Koszonom! -
dellforeva
csendes tag
válasz
shadow1901 #21269 üzenetére
Realtek van, de már mindegyikkel próbáltam, és mindig laggol. Lehet,h csak win 11 újratelepítéssel lehet megoldani?
-
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21268 üzenetére
Ha nem találja meg a win vagy problémás, akkor honlap!!
Eszközkezelőben, lehet van utalás arra melyik gyártó BT chipje van beépítve.
Legrosszabb esetben leszeded mindkettőt, aztán amelyikkel nem lesz ilyen probléma. Legközelebbre pedig megjegyzed.
Inkább drivereket próbálgasd, mint a csoda programokat.Akkor ne a kritikust nézd.... Miért nézed a kritikust? Ott van mellette közvetlenül még 2 opció.
[ Szerkesztve ]
-
dellforeva
csendes tag
válasz
shadow1901 #21267 üzenetére
Köszi a választ.
1-akkor egy win 11 újratelepítés után hogy raknád fel a drivereket? Lenovo honlapjáról vagy hagynád a win 11-et dolgozni?
2-honnan tudjam, hogy melyik gyártót kell választani?
3-kritikus fül alatt van 1 driver win 10--hez, pedig win 11 van fent. -
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21266 üzenetére
Drivert nem ilyen programokkal rakatjuk fel!
[link]
Cseréld le a hivatalos oldaláról származóra, aztán nézd meg újra. Figyelj, mert 2 gyártó is van! Nem tudom neked melyik van.
Egyelőre csak driver gondnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
dellforeva
csendes tag
Sírás kerülget.
Vettem egy hete egy ThinkBook 16 G7 IML - Type 21MS-t.
Win 11 pro-t tettem fel rá, driver boosterrel telepítettem, amit tudtam, minden up to date mindenhol elvileg. Gond, akár milyen bluetooth eszközt csatlakoztatok rá(fejjhalgató vagy JBL GO), videó nézés/hallgatás közben szakadozik a hang. Több eszközzel kipróbáltam, és más gépeken nincs gond ezekkel az eszközökkel.Tudnak esetleg segíteni, hogy hogyan tudnám használni őket rendesen? Lehet, hogy a bluetooth eszköz hibás a gépben?
Írtam a szervizeknek, de arra akarnak rávenni, hogy vigyem be, és hát az 1-2-3 hét. Nem tudom, hogy illesztőprogram hiba vagy hardveres. Vkinek vmi tapasztalata ilyen problémával?? -
p.t.r
aktív tag
válasz
shadow1901 #21261 üzenetére
Azt vettem észre, hogy egy esetben tetten érhető a fedélnyitás-érzékelő működése. Ha a Start menü -> Főkapcsoló lehetőségei közül választom ki az Alvó állapot-ot (ugye ekkor lemegy a gép alvásba, elsötétül a képernyő), lehajtom a fedelet és mikor felnyitom, akkor bekapcsol. Akárhányszor próbálom ezt, itt működik.
-
shadow1901
aktív tag
GYenge volt a mágnesed, más elven működik, vagy megadta magát a szenzor (esetleg ha van, nem rakták vissza rendesen a csatlakozóját) nem a mágnes gyengült el.
Egy év alatt azért csak volt újra indítva. De a lecsukás érzékelő szerintem attól függetlenül működik.
#21260 Erwinke
Bios reset is volt gondolom, live linux sem bootol?
Procit nem tudsz cserélni, lapot nem tudsz cserélni, VGA-t nem tudsz cserélni... GTK[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Lenovo g510 i5 4200M, 8GB ram Samu 860evo(ez zsir új, azt hitte a gazda, h az öreg HDD amiatt csinálja)
Machine check exception errort dob. Még a win se bootol fel. Megpróbáltam újra rakni. 1x bebootolt. Azóta meghal bootoláskor. Fekete kép és egy idő után kékhalál: "machine check exception".
Néztem rá orvoslásokat, h lehet hőfok végett, de ki lett takaritva újrapasztázva. CPU nincs tuningolva. Ramot is cseréltem. De semmi.
Mit próbáljak még ki?
Köszönöm
Tisztelettel Ervin -
p.t.r
aktív tag
Sajnos nem segített a mágneses próbálkozás, sehol nem reagál, pedig körbejárattam jópárszor. A gépen is és a kijelző körül is, semmi.
Kikapcsoltam a gyors indítást is, a főkapcsoló beállítást átállítottam, sajnos nem változott semmi.
Köszönöm a segítséget! -
efemm
tag
A Főkapcsoló megnyomására inkább mindkét esetben a Leállítást állítsd be, és kapcsold ki a gyors rendszerindítást. Sok, megfoghatatlan problémának az oka, az utóbbi, és az, hogy ezer éve csak aludni ment a notebook, vagy hibernálva lett, de rendesen újraindítva, leállítva nem, a memória meg tele lett szeméttel.
-
shadow1901
aktív tag
Mindegyikben van. Az újabb típusokban nem feltétlen fizikailag megnyomja a fedél a házon valahol, hanem lehet mágneses elven érzékel. Lehet van más verziója is. Máskülönben honnan tudná, hogy le van hajtva? Ha gyengül a mágnes nem feltétlen érzékeli ha össze van csukva. KB mint egy szekrényen lévő mágnes. Az elején csatttttttttttttt, idővel csak csattt
Mivel alvóba kéne mennie, ha lecsukod, de nem történik interakció, így mágnes/érzékelő.-Keress egy "kb erős" mágnest. Csavarhúzón, hűtőmágnesen stb. (ERŐS MÁGNES KÁROSÍTJA A HDD/SSD-t! NE hangszóró mágnessel próbáld.)
Nyaralásos hűtőmágneseken egész nagy gomb mágnes van, az kb pont jó lehet.
-Állítsd át monitor kikapcsolásra a fedél lecsukást. Pásztázd a mágnessel körbe a házat. Ha kikapcsol ott az érzékelő. Ha elveszed a mágnest, visszakapcsol. Értelem szerűen a ház szélein lehet valahol. Ott ahol a monitor kávája közel kerül a házhoz.
Javítás: Monitor körüli burkolat leszed, gyári mágnes megvásárlás és csere. Zakynthos és ragasztópisztoly pont jó lehet
Szívás a műanyag roncsolásmentes szétbontása![ Szerkesztve ]
-
p.t.r
aktív tag
válasz
shadow1901 #21254 üzenetére
Így néz ki. A főkapcsoló megnyomása sem kapcsolja ki a képernyőt, egyébként pedig a gép bekapcsolásakor nem tapasztaltam hibát vele. Csak szoftveres anomália ez...
szerk.: a kép a vezérlőpult felőli megközelítés, kicsit más a szöveg, de lényegében ua.[ Szerkesztve ]
-
p.t.r
aktív tag
válasz
shadow1901 #21254 üzenetére
Telepített rendszerrel vettem. Az energiaellátás és akkumulátor részen van egy olyan, hogy "A fedél lezárására a számítógépem" itt ez van kiválasztva, hogy: "Alvó állapotba kerül".
Szóval ha a hardver ezt tudja, akkor így ki kellene kapcsolnia gondolom. Ilyen érzékelő minden laptopban van? -
shadow1901
aktív tag
Vagy beállítás az energia kezelőben. Vagy a lecsukás érzékelő.
Utóbbi lehet nem rendesen rádugott kábel miatt, vagy simán elfáradt/elromlott.
W11 energia kezelője nincs előttem miket lehet benne állítani.
Telepített rendszerrel együtt vetted? Lehet az előző tulajnak így volt kényelmes. VAgy simán ezért adta el.Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
p.t.r
aktív tag
Sziasztok! Huawei MateBook D15 az alany. A kijelző lehajtáskor nem kapcsol ki azonnal, csak mikor letelik a beállított kikapcsolási idő (5 perc). Felnyitáskor nem kapcsol be. Használtan vettem a gépet 1 éve, kezdettől fogva ilyen. Normális ez ezeknél a gépeknél? Esetleg lehet ez szoftveres gond vagy hardveres probléma okozhatja inkább? Win 11 van rajta (Intel(R) Core(TM) i3-10110U CPU @ 2.10GHz 2.59 GHz).
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Arklon #21250 üzenetére
Nálam openwrt(elméletileg tudhatóan nem sikerült jól ehhez) sem vált be, ddwrtvel lett jó. Nyilván a mikrotik más liga.
De már kezdem nem érteni egyébként. A rég halott wifi újraéled, ha kábelen sietnek a bitek. Te melyiket használnád wifit vagy a kábelt?
Nyilván kolléga is javasolta hogy nézd meg linux alatt is, driverek gyártói megegyeznek a lapban használt chipek gyártóival? Win tette fel a drivert? Ezekről semmit nem tudunk. Live linuxxal vigyázni, mert nem szeretik a wifi adaptereket, ubuntut próbáld, az sokat felismer.Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
efemm
tag
válasz
Arklon #21246 üzenetére
Szerintem régi notebook-nál a wifi probléma abból adódik, hogy az antenna a kijelző keretén van, és az oda vezető kábel megtörik, vagyis kártya csere sem segít. Ha letiltod a belső wifit az eszközkezelőben vagy a hálózatoknál, és csak kábelen csatlakozol, akkor is ugyanez a tünet? Ha kihúzod a kábelt, és külső usb-s wifivel próbálkozol, akkor mi az eredmény?
-
válasz
shadow1901 #21248 üzenetére
Egy mikrotik routerem van. Nagy család vagyunk.. van itthon 5 PC, 1 NAS, és csak ezzel a laptoppal van probléma. Próbáltam másik kábelt, másik switchet, minden ilyesmit próbáltam. Most állítottam az energiasémán, hátha azzal volt gond, de nincs változás. Ha lassan töltök akkor jó, ha felugrik a sebesség akkor kb 10 sec után leáll. Átvált wifire, majd újabb 15 sec után visszavált kábelre. Valamilyen alaplapi hibára gondolnék, de fogalmam sincs hogy merre keressek és mit
-
shadow1901
aktív tag
-
Sziasztok!
Van egy régi laptoptom, de...
ASUS laptop 15,6 FHD i5-4200H 8GB 1TB GTX-960M-2GB gamer G551JW-CN214D
A lényeg, hogy szarakodik a hálózat. Először a WiFi ment tönkre és gyakorlatilag semmire se tudtam felcsatlakozni. Majd később ha kábelen csatlakoztam akkor a következő történt:
Ha lassan töltök le, vagy csak simán böngészek, minden rendben van! Nem szakad meg a hálózat, minden tök szuper.
Ha viszont elengedem a lovakat és elkezd 4-500 mbittel tölteni, akkor kb 6 másodperc múlva elmegy a net, megszakad a kapcsolat és kb 10-15 másodpercig nincs hálózat. Majd minden újra helyreáll.MI a jó anyám ez?
Most cseréltem wifi-t benne. Egy régi gépből tettem bele egy inteles darabot, ezzel legalább wifin tudok netezni. A sebesség kb 15-20 mbit, nem kapcsol le, minden fasza.
Tudok valamit csinálni a LAN részével?
Friss Win10 telepítés megvolt, új SSD-t kapott. Ez a hálózatos probléma jó pár éve fent áll, de most elővettem a gépet, hogy próbálkozzak vele.
Köszönöm a segítséget!
-
zolokas
aktív tag
Nvidia kártyával működik a Intel HD nem ad képet vele, letiltottam.
Még annyi hogy Dell honalapján beírtam a támogatási oldalon a 3GRK912 service kódját alpinak, de win 10 drivereket nem lehet letölteni, abban még tudsz segíteni? Bus driver stbTelekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
-
zolokas
aktív tag
válasz
csiles #21237 üzenetére
Majd rá nézek, most munkában vagyok. Addig is köszi a segítséget. A másik probléma még törlődött a partícióim az egész, remélem a fájlokat vissza tudom valahogy hozni recuva programmal.
[ Szerkesztve ]
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
lenoma
aktív tag
Nem tudom jó-e a topic.
A Windows 11 24H2-re ma feltelepült a decemberi update csomag.
Szintén ma vettem észre, hogy a laptop csak 85%-ig tölt majd már nem.
A kettő között van összefüggés?
Ha igen ezt hol tudom állítgatni?
Eddig 100%-ig feltöltött. -
zolokas
aktív tag
Csökkentett módban a hdmi-t fel sem ismeri monitor és tv.
-
efemm
tag
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Dell Inspiron 153308/sdppi/2024 laptopom.
Újra kellett telepíteni windows 10-et, video driver nélkül működik a kijelző, ha fel telepítem intel video drivert, elsötétül mitől lehet? régit és új drivert is próbáltam mind ugyanaz a hiba. Csökkentett módba simán megy. Még azt is észre vettem hdmi rá dugom vagy tv, vagy monitor nem ad ki jelet, plusz a fényerő csúszka is inaktív a laptopon.[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
válasz
csiles #21229 üzenetére
Próbálok időt szakítani rá, van eredmeny jelentkezem.
a net nélkül telepitett win11 viszonylag ritkán állt meg, amint kapott wifi jelszót sokasodtak a problemák. Miután frissített mindent már csinál olyat is, hogy csak elmegy a kép, fekete minden, de nem indul újra a laptop. Kékhalálnal meg csak kb 1mp-re jelenik meg az infö és restarrol a gép. -
kuntics
aktív tag
Amit ma sikerült megnéznem:
Kiszedtem 8 giga ramot-hiba maradt
új win 11 telepítés-első bekapcsolaskor kér wifi jelszót, telepítés közben is keres frissítéseket, dobálja is a kékhalált
új win 11 telepítés net nélkül-filmet indítottam rajt tesztelés gyanánt, 2x be is dobta a kékhalált. A win 11 telepítőt tegnap csináltam mégis talál frissítéseket ha van net.
bios-t is frissített mert megtalálta az újabb verzióthardverhiba mennyire okozhat ilyet? A furcsaság, hogy a fent említett processzorszám csökkentéssel simán ment napokig.
-
-
teptep
senior tag
válasz
kuntics #21224 üzenetére
"Teljesen uj win telepítés után is"
Internet kapcsolat nélküli telepítéskor is jelentkezik?
Vagy csak amikor kiengeded a netre és elkezdi összeszedni a drivereket?
Win 11-el is próbáltad?
USB-ről Live Win 11 PE? [hirensbootcd.org]
A régi 8 gigával is csinálta? És ha csak az új 8 gigásat teszed bele? -
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy asus a15 (fa506iv) laptop. Nyáron garancia lejárata előtt bedöglött, alaplap gariban cserélve lett. Elvileg már előtte is csinált neha random kékhalált, de most már elég sűrűn előjön. Teljesen uj win telepítés után is, már a kezdőbeállítások alatt is többször. Régebbi BIOS sem hozott megoldást, egyedül ami használ a rendszerkonfiguráció alatt a spec rendszerindításnál a “processzorok száma” 12-re állítása. Ezt a megoldást redditen találtam, de jobb lenne rendesen használhatóvá tenni. Hardveresen meg kapott +8gb ramot, ha ez releváns lehet. Jöhet mindenféle ötlet, szoftveres, hardveres egyaránt.
-
kreten67
senior tag
válasz
Multipass #21219 üzenetére
Ez a kijelentés nem helytálló: " A VGA elvileg rendben, külső képernyőre téve nem tapasztalható a hiba."
Notebookokban a dedikált vga haldoklása sok esetben a saját kijelzőn látható elsőként, míg a külsőn még egy darabig hibátlan képet produkál. Ennek megvan a magyarázata (MUXER), de ezt most nem részletezem ki. -
válasz
Multipass #21220 üzenetére
Másik oprendszerrel próbáltátok? Windows 7-et már el kéne engedni. Tegyetek fel pendrivera egy Linux Mintet és nézzétek meg arról bebootolva, hogy hogyan viselkedik a laptop.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Multipass
csendes tag
Tehát a képek:
Asus Prime B660-Plus D4 + I5 12600, Kingston HyperX KHX2666C16/16G, KINGSTON SNVS500G M2 (system), ST2000DM008-2FR102, WDC WD40EZRZ, Asus Strix-GTX1070TI 8GB
-
Multipass
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP 625-ös notival kapcsolatban kérem a segítségeteket. Tudom, alig ér valamit, de a tulajnak sokat jelent, és nincs lehetősége másikat venni.
A hibajelenséh annyi, hogy a képen a fényes fehér részeket egy érdekes kék színnel helyettesíti. A mellékelt képeken látszik, miről is beszélek.
- A VGA elvileg rendben, külső képernyőre téve nem tapasztalható a hiba.
- Kijelző cserélve.
- Kijelző szalagkábele cserélve.
A jelenség folyamatos, hidegindítástól kezdve fennáll.
Vajon mi lehet a hiba, és/vagy a megoldás?Asus Prime B660-Plus D4 + I5 12600, Kingston HyperX KHX2666C16/16G, KINGSTON SNVS500G M2 (system), ST2000DM008-2FR102, WDC WD40EZRZ, Asus Strix-GTX1070TI 8GB
-
Sziasztok,
Mivel írtatok és tanácsot is kaptam, így gondoltam lövök pár képet a laptopról, amit ide töltöttem fel: [link]
Igen, ATI HD 5145 volt/van benne. Annyit csináltam vele a hétvégén, hogy apám megkapta a vadi új Acer Aspire 5 laptopját, ezt meg megörököltem én (nekem lett leselejtezve
). Lefrissítettem a rajta lévő Windowst, kikapcsoltam, majd eltörölgettem. Miközben a kijelzőt le-fel hajtottam, akkor vettem észre, hogy valami ropog... valószínűleg akkor törhetett el benne a zsanérm, vagy inkább mindkettő, illetve a műanyag hátlapból is kiszakadt a csavar menete. Teljesen szétszedtem a hétvégén, akkor vettem észre, hogy az egész kijelzőt egyetlen csavar tartja magához a laptophoz, szóval a műanyag keret nélkül egyszerűen leesne róla... Na mindegy, ettől még kellett volna képet adnia. A lényeg, hogy a törölgetés után SSD-t cseréltem benne, gondoltam majd felrakok rá egy Linux Mintet és jó lesz még netezni. Power led világít, ha SSD van a gépben, akkor látom annak a ledjét is dolgozni, még a WIFI ledje is egy idő után világítani kezd, gondolom azután, hogy felállt a rendszer. Kép azonban se külső megjelenítőn, se a laptopon nincs. Most megint szétszedtem az előbb, mindent lehúztam róla, amit lehetett, de úgy sem ad képet, szóval nekem, mint laikusnak is gyanús, hogy a VGA halt meg rajta.
Jól gondolhatom-e, hogy a dVGA eltávolításával a procinak kellene képet adnia? Abban is van egy nagyon gyenge iGPU. Mit tudnék még így egyáltalán csinálni? Nincs szívem kidobni a szemétbe, 2010-11 óta a família része.
Szerk.: érdekességként lefotóztam, de nem tudtam rájönni mi az a bekeményedett, de mégis zselés dzsuva, amit a touchpad alól vakarásztam ki... mindenre gondoltam, de arra jutottam, hogy oda valaki egyszer valamit beleöntött...
Szerk2.: igen, pasztázva is volt többször élete során, azért valamennyire igyekeztem rá vigyázni.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
kreten67
senior tag
Szerintem a dedikált ATI vga le van rottyanva az alaplapról. Több mint 10 éves a noti, mielőtt szétszedted is már repedt lehetet a vga bga, a szerelgetés/mozgatás miatt már valszeg nem kontaktál (hűtést leszedted és pasztáztad ?) ha igen lehet már csak ez hiányzott neki. De ez csak találgatás!!! Ezek a gépek 3-4 éves korukban már elhaláloztak a vga miatt. Már ha ez Ati VGA verziós (többnyire az a beteg ati HD 5xxx volt benne) , mert a pontos típust nem tudjuk.
Egyébként lényegtelen, hogy a LVDS kábel ki vagy be van dugva (külső kijelző tesztre) és ennél a CMOS-elem jelenléte se számít, mindenképpen képet kellene adni a külső és a belső kijelzőre. Néhány hónappal ezelőtt kidobáltam 200-300db régebbi gépet (2011 ig bezárólag), szerintem ilyen is volt közte még működőképesen is (lehet kár volt).[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pyttawrx #21212 üzenetére
Lehúztam az LCD kábelt az alaplapról és rákötöttem egy VGA monitorra. Így sincs kép. Beraktam neki egy Linux Mint élő pendriveot, egy idő után világítani kezd a Wifi led, szóval szerintem betölt a háttérben a rendszer, csak valamiért kép nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Adott egy régebbi ASUS K52JB típusú laptop. Misztikus hibával állok szemben, nem tudok már mire gondolni, miután ripityára szétszedtem és összeraktam. Egyetlen dolgot csináltam benne elsőnek. Kivettem a régi SSD-t, majd beleraktam egy újat, úgy voltam vele, hogy Linuxot telepítek rá és jó lesz majd tartalék gépnek. Azóta a laptop elindul, de képet nem ad. Monitorra is rákötöttem, arra se ad képet. Szétszedtem, megnéztem a csatlakozókat, megtakarítottam a RAM modulokat (DDR3), kivettem a CMOS elemet, úgy hagytam a gépet 15 percig, visszaraktam egy újat, még mindig semmi.
RAM hibára gyanakszom ettől függetlenül, talán éppen most döglött meg mindkettő. Az egyik ASint (Elpida), a másik meg Adata, csupa nívós márka, tudom. Szerk.: azt is megcsináltam, hogy egyenként, minden létező kombinációban megcseréltem a RAM-okat, de úgysem ad képet.
Mivel próbálkozhatnék még esetleg?
Gondoltam rendelek Apróról egy új dual channel párost, hátha azzal beindul. A Hynixekkel nem szokott gond lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Van a családban egy Lenovo Ideapad 5 Pro (16ACH6) típusú notebook, idén lesz 3 éves, és az utóbbi időben az a szokása, hogy a töltést véletlenszerűen abbahagyja, elkezd a narancssárga jelző led villogni.
Próbáltam össze-vissza mozgatni a kábelt a csatlakozóban, hogy hátha már az használódott el, de kézzel nem tudom reprodukálni a hibát... Viszont mikor villog, akkor a mozgatással megoldódik, tehát mégiscsak olyan, mintha feszülne, méghozzá lefele irányban.
A kérdésem, hogy ha még van rá 3 hónap alap garancia, akkor érdemes lehet leadni vagy lehet csak a töltő rossz? 🤔 Azért gondolok a töltőre, mert a másik szinte sosem használt USB-C-ben is vacakol, illetve a konnektorokhoz képest pont a másik oldalon van és így legtöbbször egy éles kanyarban csatlakozik a notebookhoz.
Próbáltam volna a monitorral (15W) vagy a OnePlus mobilom töltőjével tesztelni, de ezekre nem reagál
Az aksi egyébként 100%-os a Vantage szerint, ami nem meglepő, 22 ciklus van benne és tárolási módban volt eddig.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
laychi
veterán
válasz
laychi #21207 üzenetére
Volt egy kis dolgom az este folyamán, kb fél órája megint szórakoztam vele és huhh(homlokról izzadtságtörlés), sok hardreset próbálkozás után úgy tűnik visszajött.
Teljesen be voltam x@rva, hogy küldhetem gariztatni.Mindenhogy is próbáltam, ne kérdezzétek, hogy végül hogy sikerült, mert kb nem tudok rá válaszolni, de örülök
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
Sziasztok.
Laptopomra korábban csatlakoztattam már egpu-t.(Dell G15 5530)
Mivel voltak olyan szívások vele, hogy ki kellett olykor resetelni bios szinten, hogy lássa a kártyát, ezért arra gondoltam, hogy HDMi dummy használatával ki lehet esetleg a hibát küszöbölni.Indítás után a laptop nem ad képet.
Se a kijelzőjén,se a laptop saját hdmi kimenetén, se a vga-n,
Vga működik, asztali gépben üzemel, most is arról írok.Laptopon amikkel eddig próbálkoztam, de sikertelen
Akku lecsatlakoztatása.
Ram ki indít lekapcsol(többször, hátha észhez tér. Semmi.)
Ram vissza. Kábel kihúz, áramtalan. Bekapcs gomb nyomvatartva, hogy kiresetelődjön. Semmi...
Áramtalanítás CTRL+ESC nyomvatartása. Ventik felpörögnek gyorsan, ami azt jelenti ki van resetelődve.
Bármivel próbálkozom nincs kép.
Windowsba hallani, hogy bejelentkezik.
Biosba se tudok lépni, mivel indítástól rendszerfelállásik egyáltalán nincs kép.Ötletek?
Remélem helyre lehet hozni valahogy, azért az kicsit durva lenne, ha egy HDMi dummy kivégezné az összes képkimenetet.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
tserrof77
őstag
válasz
Naked_Ninja #21152 üzenetére
Egy hasonló hibába futottam bele múltkor, ott a nem 100%-os akku csatlakozó rögzítés miatt kellett egy Asus laptopot szétszednem még egyszer takarítás után. Kb 1mm-t volt ferde a csatlakozás, PONT elég volt neki, hogy érzékelje, de ne töltse az akkut
-
válasz
Kingcold #21204 üzenetére
Huuu. Pl volt hogy forrasztóval átmelegítettem vékony csavart és úgy rögzítettem, de volt hogy a meg tudtam melegíteni a csak műanyagot és úgy. Utána biztos ami biztos szigetelés gyanánt kanton szalagot tettem rá. Tudom nem kell, de tettem. Függ attól hogy mennyi maradt meg a tartó műanyagból. (Lesz ott egy kis rugó is)
Biztos van más megoldás is.