-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Sikerült várni és vadászni, postával együtt 25 ezer Forintért sikerült lecsapni egy nagyon keveset használt
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS obit.
Ami van még mellé : Hoya 58mm UV filter + JJC lens hoodMár várom, hogy kézbe vehessem
-
Monya78
veterán
válasz
IrsaiOlivér #19895 üzenetére
Ja értem, akkor jogos.
-
Monya78
veterán
válasz
IrsaiOlivér #19889 üzenetére
Mi lett elrontva a visszatérítésnél?
Én is pont ma regisztráltam mindkettőre, visszatérítés + 3 év garit. Remélem minden Okés lesz. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Arra figyelj oda, hogy "a vásárlás napjától számítva 15 nap áll rendelkezésére a regisztrációhoz."
-
csacsi77
senior tag
válasz
-
IrsaiOlivér
tag
Sziasztok!
Az MM-ban azt mondták, hogy a 3 év garanciához is regisztrálni kell, de én nem látom sehol.
Ha a visszatérítést már elcsesztem, ezt nem szeretném....
Köszi -
-
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Kérdés: Kacsintgatok a nagyobb szinkron sebességre képes vaku távkioldók felé, mert a szabadban mindig bajban vagyok, ha deríteni szeretnék. Sokszor kellene a 1/200-nál nagyobb gyorsabb záridő, persze olyankor, mikor kis mélységélességet szeretnék, így nyitnom kell a rekeszt.
Amit kinéztem az én hobby célomra:
Meglehetősen egy áron futnak, de kérdés, szerintetek melyik a jobb választás?
(Azon azért megrökönyödtem, hogy hazai vállalkozónál alapból a duplájába kerül mindkettő)
-
gypiero
tag
Sziasztok! Bár nem teljesen Canon dologról van szó, inkább tartozék, azért hátha tud valaki segíteni. Van egy Aputure BP-E5 markolatom az 500D-hez és kicsit furcsán "viselkedik". Meglepően kevés exponálás után elkezd visszajelezni a gépnek, hogy az akksi merül és amikor ő úgy gondolja hogy lemerült, küldi a jelet a váznak, ami kikapcsol. Markolat leválaszt, akksi a vázba behelyez és a töltöttség újra 3 egység, immáron helyesen kijelezve. Mi ennek az oka, lehet valahogy orvosolni? Mert számomra nélkülözhetetlen a markolat, újat viszont nem tudok jelenleg vásárolni.
-
bl4ze
veterán
40-50 centi távolságból viszonylag kevés fényt kapó helyre milyen obit ajánlanátok ? EOS 600D-re
Pontosabban: kávégép szemből, kifolyó kávé fotózása - jellemzően kicsi a fény, a kifolyó kávé mozog, folyik
Ilyesmi :
stb... erre jó lehet egy fix obi?
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #19863 üzenetére
Oké.
De a kérdező Wifis, netán BT-os megoldást kérdezett, gondolom nem professzionális felhasználó, nomeg miközben fotóz nem akar egy kábelen lógó telefonnal mászkálni (az enyém pl. nem is tud usb host-ot).
És lehet hogy csak jpegeket akar átküldeni biztonságból, ami automatikusan átmegy egyből. -
*Ropi*
félisten
Arra, hogy jpegeket nézegessek a tableten bőven elég egy ~500 Ft-os USB OTG kábel is.
Mert raw fájokat csak a legdrágább PRO X2 kártya visz át. De az is olyan lassan, hogy megőszülsz...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Pete87 #19860 üzenetére
Akkor meg egy USB OTG kábel is elég, meg a telefonon a megfelelő app (pl. DSLR Controller).
-
Pete87
tag
Tudtok ajánlani nekem olyan herkentyűt, ami wifi-n, vagy BT-on közvetlen átküldi egy D600-vel fotózott képeket telefon/tab-ra?
Előre is köszönöm! -
.DLL
veterán
Még annyit, hogy ezzel én is így vagyok
A "szétbarkácsoltam"ot úgy értettem, hogy szétvágtam, felhasználtam, már darabokban van. Az egyik lábból pl. mikrofontartó állvány lett, a középoszlop csövéből steadycam, a baseplate és a cseretalp is erre lett felhasználva.
4,5K volt, nem sajnáltam, és hasznosult. Miután nem volt állványom utána vettem a Cullmannt.
-
grigo
őstag
Köszönöm. Mondjuk úgy vagyok vele, hogy ha már megvettem valamit akkor úgy és arra szeretem használni amire szántam. Bütykölgetni nem szeretem ha nem muszáj.
Még egy off kérdés. Szeretnék venni egy 32-es kártyát. Maradjak a bevett SanDisk márkánál vagy esetleg Transcend vagy bármi más most a tuti?
-
.DLL
veterán
Egyrészt ez itt off, másrészt ezzel is mellényúltam, sajnos nincs tapasztalatom fotós állványokkal, nyilván miután gond lett vele, csak utána néztem meg szerkezetileg, hogy mi a helyzet. Nekem egy nagyobb Hama is megfelelne
volt olyan is csak szétbarkácsoltam, de azzal nem volt gondom, most 5-6 ezer Ft-ért nem megéri? Persze a komolyak azt mondják nem, mert ha valamivel szenvedés a fotózás, vagy eleve alkalmatlan arra a feladatra amire nekik kell, akkor azzal nem tudnak képet készíteni. Ez igaz.
A Cullmann-om is megáll a lábán ha szétnyitom, de ahogy megemelem azonnal becsukódik mindhárom láb. Egy nagyobb Hama is van ilyen stabil van bennük anyag, csak a fittingek műanyagok, nameg a feje az szar, és nem cserélhető, na pl. ezek azok, amikre a komolyak azt mondják, hogy nem foglalkoznak vele. De hobbira szvsz tökéletes.
Benro videós állványom viszont van azzal sem volt eddig semmi gondom, ha fotósban is ugyan ezt a minőséget tudják, akkor szerintem bátran vehető, de bármilyet is veszel már akkor-ott nézd meg a szerkezetét amennyire, ne csak erősnek nézzen ki, hanem hogy mennyire finom megoldásokkal van összerakva. Innentől amit a pénztárcád enged, de a továbbiakban ott az állványos topik. -
_seth_
veterán
Én még egy eladóval sem emaileztem pedig már 300 fölötti vásárlásnál járok
Max ebay üzi ha baj lenne akkro pedig csakis ebay casen belül. Leütöd, kifizeted paypallal és szerintem el is küldi, másnak is megérkezett tőle magyarországra, akik itt írták + akik csak priviben + jómagam már 5-6 fő és ugyanaz a termék. Szerintem csak lerázott téged.
-
Pikaa
aktív tag
PhotoDirect-el beszéltem és azt írja,hogy nem küldi el se Romániába,se Magyarországra (obiról van szó). Ti hogyan rendeltétek akkor? :s
-
_seth_
veterán
Ha már 10 év garival adják... én úgy voltam vele vásárláskor, hogy ha kikopna vagy eltörne rajta valami akkor elég lesz 10 év a gariztatásra
Elsőnek egy 190-est hoztam el de hazaérve kibontva láttam, hogy a műanyag el van rajta repedve egy helyen ahol a lábakat fogja össze, visszavittem az edigitalban igaz még másnap és akkor kértem, hogy inkább egy komolyabbat hozok el kis ráfizetéssel. Utólag átgondolva az sem kizárt, hogy az autóm csomagtartójában repedt el bár dobozban volt de nem rögzítettem, lehet egy fékezésnél a csomagtartó végének ütödött és attól tört el de az sem kizárt, hogy már repedten került hozzám, ez már nem fog kiderülni, ugyanakkor még semmit sem törtem össze a csomagtartóban, kárpit is van rajta körben....
-
.DLL
veterán
Nekem is van egy Nanomax 260-an fél év alatt úgy kikoptak a lábak, hogy már teljesen lazák, semmi szorulása nincs, pedig nem használtam sokat. És tenni sem lehet ellene mit, mert semmi rézpersely, vagy cserélhető alkatrész nincs benne, öntvény az öntvényen fordul el, borzalom. Megzsírozni sem jó, mert akkor lehet hogy később kopik ki, de a szorulás értelem szerűen már nem hat és ugyan úgy csúszni fog.
Szerintem kerülendő. (mégha más azt is írja, hogy de nála még mindig milyen jól működik, akkor is ilyen konstrukciót nem megvenni, mert egyrészt zsákbamacska (lásd az enyém) másrészt előbb utóbb úgy is kikopik, és nincs benne cserélhető alkatrész, nem javítható. -
E770
aktív tag
a nanomax 260-t élőben nézd meg mindenképpen!
(remélem meg fog győzni, mert kedves kis darab)szerintem a középső rész nem veszélyes, jól rögzíthető, bár meglazítva kicsit kényelmetlenül mozog, de nem rossz azért ám
a magasság beállításnál kell csak egy picivel több erő, stabilizálni nem problémaettől a középső résztől még nem lesz nádszálvirág az állványból
-
grigo
őstag
válasz
_seth_ #19790 üzenetére
Köszönöm a véleményt, hasonlóra gondoltam. Sajna friss őrült vagyok és kelleni fog még pár dolog. A makrózás engem nem igazán érint ellenben a nagy rekesz, hosszú záridő nagyon is. Szeretek fekmászkálni várakra és onnan fotózgatni. Ehhez keresek állványt. Vegyem akkor bátran a nanomax 260-at? Nekem ez a kihúzható középrész gyanús. Nem mozdul be így jobban a kép?
-
Monya78
veterán
Ha már valaki részt vett a készpénz visszatérítéses akcióban hogy töltötte ki a sorozatszámos részt?:
Az igénybejelentő oldal [link] azt írja hogy a sorozatszámot az obin megtalálom.
Viszont az EWS garipapíron és a dobozán van plusz szám előtte "210" majd utána jönnek az obin olvasható számok.
Köszi!
-
Bagaba27
csendes tag
válasz
Bandesz18 #19824 üzenetére
Ha a 650D működik szépen akkor mindenképpen azt ajánlom! Sajna az SDHC kártya tokja hajlamos ara, hogy szétessen. Ez konstrukciós hiba. Emiatt ragadhat bele a foglalatba. Legyen meg a szervízpapír, hogy mit csináltak. Tegyél bele több kártyát, hogy szépen ír-e rá. Ha igen akkor azt. 1100D nagyon kis gyenge cucc. Képminőségben nem marad el annyival de összerakásban, kezelhetőségben nem is lehet összehasonlítani.
-
Agostino
addikt
válasz
Bandesz18 #19831 üzenetére
személy szerint kicsi esélyt látok arra, hogy egy leejtett gép esetén pont a benne lévő kártya sérüljön meg. érzékeny cuccok ezek, szerencse kell hozzá nem is kevés, hogy sérülésmentesen megússza az ember. ha földhöz lett vágva, akkor annak valamilyen szinten nyoma kell legyen. igazából érdemes lenne elkérned pár órára, hogy jó alaposan megnézd, kattintgass vele, gépen megnézd a kész fotót teljes nagyításban, stb...
-
McKalton
tag
érdemes állványnál külön fejet venni?
-
copass
veterán
válasz
+1 650D-re, 1100D-t semmiképp, mondom ezt 1100D tulajként.
egy Cullmann Nanomax 260 edigitalban 20k.
az 1100D-met egy 28-135 IS USM-el együtt ~1.5kg stabilan fogta, ismerősömén próbáltam ki. -
csacsi77
senior tag
válasz
Mennyiért adná az 1100D? Újonnan volt az MM-ben 79.900 Ft( szar obival, de akkor is). Ha 20 eFt-ért megkapod akkor jó...
A 650D remek választás, Ropinak igaza van, fogadd meg a tanácsát.(#19819) McKalton
Én egy Velbone CX-660-at használok, nem egy nagy szám, de évente háromszor jól szolgál. Masszívak a lábai, de a feje lehetne jobb. Nekem a célnak megfelel. Az biztos, hogy állványon ne spórolj.
-
Bandesz18
tag
Sziasztok! Lehetőségem lenne most egy használt 650d-t illetve egy szintén használt 1100d-t venni. Különbségek: 650d (csak váz) ismeretlentől venném, volt már szervízben (mem. kártya beleszorult), van még rá 1 év gari. 1100d (kitobival) ismerőstől venném, nagyon keveset használta, fele annyiért tudnám megvenni mint a 650d-t. Kezdő vagyok, első dslr-em lenne, eddig kompaktal (bridge) fényképeztem. Melyikkel tartható jobb vételnek?
-
Pikaa
aktív tag
Photodirect-nek valami elérhetőségét tudod? eBayem nincs jelenleg még,de szeretnék beszélni vele pár szót.
-
Zozzer888
addikt
válasz
End-ru #19813 üzenetére
A Tamron 17-50-el nem nagyon lehet mellélőni mondjuk
(örülök hogy anno rábeszélt a forum népe a 17-70 ellenében, nagyon szeretem azt az üveget azóta is) Ha akar mellé mindenképpen telét akkor ez a felosztás se rossz (sőt!), de talán kompakt után, ismerkedésnél barátságosabb egy nagyobb átfogású, stabis obi.
-
csacsi77
senior tag
válasz
McKalton #19810 üzenetére
Tapasztalatból mondom, a 18-135 STM nagyon jó! Szép a képe, éles, jól rajzol és nagyon gyors! HANGTALAN!
A 70D nagyon király, imádom. Jó választás lehet, bár a 700D is nagyon jól használható és azt mondják inkább obira költs, mint vázra.
A 85 mm F/1.8 nagyon jó kis obi, nagy a CA, de azt könnyű kiszedni. Portréra nagyon jó.
Biztos akarsz makrózni? Én először belekóstolnék a helyedben közgyűrűvel vagy előtétlencsével és ha akkor is tetszuik és megy és akarom, akkor jöhetne a makroobi.
Egy nagylátó mindig jó, ha sokat természet és tájfotózol. Biztosan kell az is? Ha nekem valami nem fér bele, akkor két fényképből összeollózom, nyilván jobb egy nagylátó, de nagyon kevésszer éreztem hiányát (ettől még dédelgetném, ha lenne). -
Agostino
addikt
válasz
McKalton #19810 üzenetére
majd jönnek másik is, én annyit mondhatok, szerintem klassz all purpose lencse a 18-135 stm. ne keverd a simával, azzal tényleg voltak zűrök. mindenképpen érdemes a 18-55 helyett venni, hiszen nyersz zoomot vele. aztán, hogy később mit akarsz, majd az idő eldönti. lehetséges, hogy olyan témák fognak meg, amihez nem is tele lencse kell hanem valami teljesen más. az is lehet, hogy megunod a dolgot.
-
McKalton
tag
válasz
Agostino #19809 üzenetére
ja nem, ez a terv hosszútávon,
most kell egy általános obi, és mondjuk 1-2 hónapon belül teleobi. tehát max két obival gondolnám a portré és makró ráérős.a 18-135 is stm-en is filózok. Ezt érdemes a 18-55 helyett, pár helyen olvastam negatív kritikát róla más oldalakon.
-
Agostino
addikt
válasz
McKalton #19808 üzenetére
öhm... kínzó kérdés... ezeket az obikat mind egyben tervezed megvenni? ha igen... wow, such lens, very canon, de ki is fogod használni? minden szentnek maga felé hajlik a keze, de egy 18-135 stm egy kicsit ez egy kicsit az, befogsz egy közgyűrűt tudsz makrózni. ha profi vagy és nagybevásárolsz nem szóltam, de ha tapogatózol szerintem balgaság ez a sok motyó egyszerre kosárba rakni
-
McKalton
tag
a pontos obik amiket terveznék megvenni:
ugye adott lenne a EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS STM
A további elképzelés:
portré: EF 50 mm f/1,4 USM vagy Canon EF85 1/1.8 USM
nagylátó: EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM
makró: EF 100 mm f/2,8 Macro USM
tele: EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM vagy Canon EF-S 55-250mm 1:4-5,6 IS STMMi az amin változtatni kéne, vagy később gyenge lesz fényerőben stb. ebben tipp?
Plusz egy kérdés: vehetnék 70D-t is de nem látom hogy kihasználnám e a plusz árát, érdemes elgondolkodni vagy nem?
Köszi.
-
McKalton
tag
válasz
csacsi77 #19804 üzenetére
kompakt géppel sokat fotózom arról lépnék fel DSLR-re. Egy Canon S5 IS gépem van Canon 430EXII vakuval. Tudom miről beszélsz a vaku tekintetében iszonyat képeket lehet vele lőni. Viszont egy DSLR-el még a vezeték nélküli villantás is menne. A 18-135-t nem olvastam annyira jónak és kb 100eft-al drágább lenne a 700d plusz ez az obi. Nem tudom megéri e egyből ebbe belefogni.
Mivel a 18-55-hez egy 70-300 IS USM-et néztem ki nem L-est. illetve protréhoz egy 85-öst.
L-es obikban nem gondolkodok, elég nekem a sima EF obi egyenlőre. ezek is elég drágák. -
Zozzer888
addikt
A 75-300ra írta, hogy ha nem akarsz rá többet áldozni akkor bevállalható. Az aláírásomba lévő linken láthatod mire képes, itt van 1 , 2 link, de ha körülnézel találsz többet, az összes telés kép ezzel készült.
Csak mondom, itt mindenhol napfény és rekeszelve volt az obi rendesen.Kevés fényben már szenvedős a történet vele (nekem)
-
csacsi77
senior tag
válasz
McKalton #19801 üzenetére
Ha egy kezdő, mindenes gép kell, akkor szerintem jó választás a 700D. Lehet vele videózni is (STM obik ajánlottak), a kihajtható, érintőkijelző megkönnyíti az életet, a 18 MP elég mindenre, kategóriájában megfelelő a fogása és az építési minősége.
Kezdésnek talán jobban járnál egy 18-135 STM-es obival, azt mindenesként használhatnád és egy kis idő múlva rájönnél, hogy milyen gyútávok jönnek be és aszerint vehetnél hozzá fix vagy L-es obikat. De ha csak el akarod kezdeni a fotózást, akkor a 18-55 is jó lesz, viszont számíts rá, hogy hamar szűk lesz az átfogott tartomány vagy a fényerő(tlenség) vagy mindkettő.
Ha akeretbe belefér egy vakun is elgondolkodhatnál, nekem dimenzióugrást jelentett annak idején a felugróhoz képest. -
McKalton
tag
sziasztok!
a nagy canon akciózásban (-15eft visszatérítés és 3év gari) szeretnék venni egy DSLR-t. 700D-t néztem ki 18-55 is stm kit obival.
Véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- MANFROTTO 190XPRO3 Carbon állvány
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- GODOX WITSTRO AD 200 AKKUS VAKU KIEGÉSZÍTŐKKEL ELADÓ!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest