-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemice
senior tag
válasz
matyi012345 #19397 üzenetére
Lassan 5 év 1000D után sem vagyok elmegyógyban
-
Pikaa
aktív tag
Koszontem!
-
Zozzer888
addikt
Ha már kit obi akkor legyen stabis, nekem DCII-es volt, tanulni jó az, de ha ott a lehetőség akkor sokkal inkább az IS-es.
A 75-300 III nem rossz obi, ha csak napos időben, amúgy is rövid záridővel, rekeszelve akarod használni. Minden más esetben felejtős.
(Nekem a fent említett telém van, jellemzően rövid záridővel és szűk rekesszel használom - kivéve svenkelésnél, ott csak a rekesz szűk, erre jó.De kb csak erre. F8 körül van (szerintem) jó rajza, nyitva...áh:S...szal jam
)
1100D + 18-55IS + 55-250 IS (II esetleg) ha szeretnél telét is. (olcsón jót)
-
Zozzer888
addikt
Ezt mondtuk:
EF 50 f1.8 -
Pikaa
aktív tag
Amúgy egy 18-55mm IS obi képes ilyent képet készíteni? Vagyis én azt szeretném,ha az alany jól látszik,de a háttér elmosódik. kép
-
cesc
csendes tag
Media-ban most 189.900 a 600D + 18-135 IS!
Ennyiért megéri vagy várjam ki a jövő év elejét? -
Agostino
addikt
ezek az árak fontban vannak, amik majnem' kétszer annyiban vannak mintha dollárban számolnál. 100-120$ az olyan 22 000 rugó környéke. ha egyébként 55-250-est akarsz, akkor ad 1 a II-est és ad 2 ne kínából meg hongkongból vedd ha jót akarsz. ami mostanság ott megy posta az nem fehér embernek való.
-
Pikaa
aktív tag
-
szp1
addikt
válasz
MrChris #19370 üzenetére
MrChris:
Az a cég nem szerepel a listán. -
kp78
addikt
Ha innen rendelek, ugye nem lehet gond a visszatérítéssel...
-
cesc
csendes tag
Esetleg 600D + 18-135 STM? vagy mindenképp 2 obi legyen?
-
MrChris
nagyúr
az aqua computer üzletében vett canon700dkit-re érvényesíthető a 3 év gari és pénzvisszakapás?
-
*Ropi*
félisten
-
cesc
csendes tag
válasz
_seth_ #19348 üzenetére
Köszi a tájékoztatást. Mivel nem tudom a betűk jelentését a kitek végén, hogy STM meg USM meg ilyesmi, inkább belinkelem a 2-t:
http://www.220volt.hu/Canon+EOS+600D+kit+18-135mm+IS
http://www.220volt.hu/Canon+EOS+600D+kit+18-55+IS+II++55-250+IS
Erről a 2-ről lenne szó....
Melyiket javasoljátok?
-
Abry
tag
-
MrChris
nagyúr
válasz
*Ropi* #19359 üzenetére
GH2-n használtam hackel 100mbit/s-al a kártyám. Abban bírta, pedig samu sdhci. Ha nem bírná a 700d-ben az emelést, akkor szerintem a vázban valami lassú. Meddig lehet emelni? Olyat olvasok a MLfórumon, hogy 650d-vel sikerül raw HD-t elérni. Gondolom készítesz raw videót, nagyon szenvedős?
-
MrChris
nagyúr
kérdezném, hogy 650/700d-n ML segítségével lehet e emelni a videó bitrátát? Lehet e ML-el minőséget javítani?
-
_seth_
veterán
válasz
copass #19350 üzenetére
Tudom, hogy mennyivel jobb a 70-200
Klemice: én innen rendeltem: [link] Középárfolyamon számolva most 43e postával, mivel nem kínából jön így kb 1 hét alatt már meg is érkezik + ha valami baj van vele még UK-ba kiküldeni nem olyan rizikós mint HK-ba, valamint itthoni árakhoz képest bőven megéri. OEM tehát feér dobozban küldik de ez legyen a legnagyobb hibája
-
copass
veterán
válasz
_seth_ #19348 üzenetére
a 70-200 F4 L USM vs EF-S 55-250 IS II
nyitva is brutálmetál, nem semmiért hajkurássza mindenki! -
_seth_
veterán
Minden obit saját kategóriájával érdemes összehasonlítani, az 55-250 kit obi, annak viszont nem is rossz darab. Összehasonlítva a 18-135 nem STM változattal sokkal jobb képet ad a 18-55 és 55-250 felállás, fényerő hasonló (bizonyos mm-en eltérő a blende de nagy különbség nincs). A 18-135 STM viszont már elég penge képet készít, cserébe az ára is az. Az 55-250 is2 ára újonnan 7 napos szállítással UK-ból 41e, ezen nincs mit bukni,ha nem tetszik ennyiért el is megy simán, nekem a sima IS is elment 45-be pár nap alatt. A 135-ös és 250-es vég között azért van egy apró különbeség, hogy ennek van-e haszna vagy sem már felhasználó függő, kinek mire kell. Én próbáltam madarakat fotózni az 55-250-es obival, nem lehetetlen de hiányzik a fényerő hozzá az IS ellenére is. A 70-200 klasszikus darab, jövőre tuti veszek egyet, kezdésnek csak is nélküli F4-est
-
E770
aktív tag
a 135 vs. 250 kérdés szvsz azon dől el, hogy mit szeretnél fotózni
portré vagy természet
engem a 55-250 nem kápráztatott el, még IS-sel is küzdelmes vele 250 körül elfogadható képet csinálni,
na de ilyen olcsón persze azért tényleg ne várjunk L-es obik minőséget, de egy sima, nem L-es 100/2.8-as fix mégis csodát rajzol a 55-250 képest, s ezek után nem is a fókusz mm-re vágyom sokszor, hanem inkább legyen szép a kép, ha nem is tele.
Na szóval telézni tapasztalat szerzésnek nem rossz, de nem olcsó oktatópénz az 55-250 szvsz,
s csak akkor indulj el erre, ha valóban telézni van kedved (és később nagyobb lesz a tárca) -
-
copass
veterán
az a baj a két obival hogy dupla súly, cígölni, cserélgetni. plusz az 55-250 közelpontja 1 méternél indul, ezt meg kell szokni, ezért jobb szerintem a 18-135, átfog mindent, a 250 már nagyon spéci vég, sport, madarászás ilyesmi. nekem ef 28-135 is usm-van, bőven jó az átfogása, annak ellenére hogy 28-on indul.
-
_seth_
veterán
Videónál kb mind1, a 650D-től kezdve jó a videózás és az is csak STM obikkal, pl egy 650-750D + 18-55 vagy 18-135 STM obival. Persze lehet a 600D-vel is videózni de inkább csak manuális fókusszal ugyanakkor dslr videónál aki jobban ért hozzá úgyis csak manuál módban fókuszál.
A 18-55 és 55-250 arra jó, hogy 18-tól ami nagylátó le legyen fedve a tartomány 250-ig ami már telezoom. 55-250 pl jó portréra, épületfotóra is nem csak "közeli" obival jó valamint makróra is jobb mint a 18-55-ös.
Az 55-250 ott jó sportra ahol van fény, az ISII-es kevesebb fénnyel is beéri a jobb stabi miatt de azért így sem lesz egy 70-200 is 2.8-as obi belőle, de magasabb isoval esetleg egy állvánnyal támogatva már használható, ha van fény akkor pedig gond sincs.
Amit még ajánlanék hozzá az egy fix 50-es 1.8-as obi, ennek a képminősége jobb mint az előző kettőnek és kevesebb fénnyel is beéri de még rekeszelve pl 2,8-as blendére akkor is kevesebb fény kell neki és már egészen éles képet ad. Olcsó, pici, ha használtan veszed akkor pedig bukta nélkül tovább tudod adni később.
Nekem pl egy 24-105 jönne jól, kb azt a tartományt használom a legtöbbet.
-
cesc
csendes tag
válasz
_seth_ #19334 üzenetére
Pont ezekre gondoltam, nem kell vitrinben tartani.
Tehát akkor az 2 obis verziót ajánlod... esetleg ha videózni is szeretnék vele, még akkor is a 2 obis? Azt lehet tudni, hogy az 18-55 és 55-250 tartományban mit ideális fotózni? Gondolok itt ilyenre, hogy 18-55 család, beltér, épület, profil, az 55-250 tájkép, sport? (lehet hülyeségeket kérdezek, de tényleg nagyon amatőr vagyok, bocsi)
-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
Külön jobb a képminőség és a tartomány is nagyobb, ha 18-135 akkor kényelmesebb sokkal, nincs obi cserélgetés. Én is sokat agyaltam azon, hogy lecseréljem a 18-55 55-250-es obikat egy 18-135-re és ne kelljen sokat obit cserélgenti de a képminőség miatt váltottam elsősorban dslr-re és pont ellentétes eredményt érnék el az obicserével. + A 18-135-nek elég komoly hordó torzítása is van mint általában az ilyen obiknak.
-
cesc
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.Mostanában tervezek vásárolni egy eos 600d gépet. A kérdésem az lenne melyik kitet válasszam: 18-55 isII + 55-250 is vagy 18-135 is-t? A 135 és 250 közötti tartomány mennyit számít? Árban kb. ugyan annyi lenne. Teljesen amatőr, kezdő vagyok! Köszi a válaszokat! -
Big-Lacos
aktív tag
Udv!
60D-ben cserelt mar valaki mattuveget?
-
Gondwana
addikt
válasz
MrChris #19326 üzenetére
Amikor gyártóként EAN kódot igényelsz, akkor egy tartományt kapsz, azért fizetsz. 1...9 termékig egyjegyű tartományt kapsz, aminél az utolsó előtti számjegyet variálhatod (az utolsó meg ez alapján számolódik újra).
Canonék ugye, 9-et kérnek, tehát nekik háromjegyű a tartományuk, ez a kilenc meg mindenkinél ugyanaz kell, hogy legyen, azaz gyakorlatilag fölösleges is volt a kimaszkolása... -
MrChris
nagyúr
válasz
Barett 50cal #19320 üzenetére
ez az EAN kód vonalkód olvasó progival könnyen leolvasható és ha ez alapján lehetséges, akkor a kedvezményed igényelhető!
-
szp1
addikt
válasz
Barett 50cal #19320 üzenetére
Az 1-essel jelölt sor.
Az öt szám első számjegye a 9-es. -
csacsi77
senior tag
válasz
Klemice #19317 üzenetére
Semmilyen egzakt választ nem tudok adni a kérdésedre, csak a saját benyomásaimat. Én semmilyen különbséget nem látok az elkészült fotókon. Én már 800 ISO-n is látom a zajt, de persze csak 1:1 nézetben. Emberi méretű nyomaton, kisebbre méretezve, fb-re teljesen mindegy és nincs is értelme aggódni miatta.
A fókuszrendszer már más tészta, nekem a 7D kiterjesztett fókusza jobban bejött (pl. középső és kereszt alakban a szomszédosak) mint a 70D "zónása". Gyors volt ez is, az is az STM-es obival és pontos. Ha meg nem pontos, akkor ott az állíthatóság.
Más kérdés, hogy a 7D egy tank. Minden másodperc öröm volt, amikor a kezembe foghattam. A 70D is nagyon remek, a kihajtható érintőképernyő szuper és megkönnyíti a kezelhetőséget. Egyedül a joystick hiányzik róla és a nagy hátsó tárcsa. -
Klemice
senior tag
Van valakinek személyes tapasztalata, hogy a 70D mennyivel jobb mint a 7D?
Csak fotóra gondolok, és ISO-ra és képminőségre.köszi!
-
csacsi77
senior tag
Az STM-mel barátságban lévők tudják: 100/650/700/70D.
Egyszer kipróbáltam egy MM-ben a NikonD5100/5200-t is ilyen témában. Valamilyen arcfelismerő AF-ben volt. Tudta minda kettő a 18-55 VR-rel, de az újabb gyorsabban csinálta. Bár az AF hangja katasztrófa volt az STM-hez képest. -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Nem Canon...de zavar a dolog és itt sok a szaki. Szerintetek ez a kép nem olyan mintha decenteres lenne az obija a gépnek?
(iphone-nal készült, de szerintem annál is lehet ilyen gond)Majd lövök vele tesztábrát ha lesz időm, nekem nagyon gyanús...(Füzetek befényképezésekor is előjön hasonló dolog)
-
Alu
senior tag
válasz
_seth_ #19277 üzenetére
Egyenlőre csak hobbi szinten szeretnék videókat csinálni, arra meg szerintem elég lenne egy középkategóriás 'videós' obi. Képeket minden fotózás után menteni szoktam, szóval azzal szerintem nem lesz gond, max csak az aznapi adag szállhat el.
__H4X0R__: Így ahogy mondod!
Múltkor láttam egy videót a 70D -ről, hogy magától fókuszál a váz videó közben. Ezt milyen vázak tudják még?
Mindenki: EOS 60D -nek olyan hibája van, hogy a mikrofon jelszintmérője ki van akadva és csak akkor lehet elindítani a videót, ha letiltom a hangfelvételt (mikrofont). Minden egyéb funkció hibátlanul működik. Nemrég lett rajta firmware frissítve, szerintetek mi lehet a probléma? Lehet, hogy a firmware frissítés kevert be valamit?
-
*Ropi*
félisten
válasz
menyhartlevi #19300 üzenetére
Mondom, hogy igen (Kondenzátor mikrofon)!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Olympus OM-1 mark1 fényképező eladó (m43)
- Dji mini 3 pro
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Canon ) -Újszerű-
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest