-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
Szerintem képből nem tudsz expo számot mondani, Canonoknál nem szokott menni.
Itthon is kezd már alakulni az ára, lehet találni már jó áron is néha.Mondjuk 100ért csak 1szer láttam eddig.
Tükrös hiba nem tudom mennyire jellemző, de az eos forumon sokszor említik eladó gépnél, hogy ez már az újabb/ez már cserélt.ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
*Ropi*
félisten
5d mk1-nel lehet nezni shuttercountot ugyanugy mint nikonnal, hogy feltoltom vhova a fajlt? vmiert senki nem irja ebayen hogy mennyinel jar...amugy meg akkora vicc, hogy ez a vaz is 100e korul megy angol ebayen, itthon meg vmiert +50%
zarcsere mennyi kb canonnal?
vmi olyat is olvastam hogy a korai szeriaknak vmi "tukorbehullasi" problemajuk volt amit canon javitott ha bevitte a juzer...ez igaz?5D classicnál nem lehet expószámot kiolvasni sem a képből, sem a vázból (túl régi a processzora, nem támogatott), csak a Camera Kft. tudja megmondani.
A zárjának a cseréje 40k Ft, ha jól tévedek.
Igen, a tükör ragasztása elválhat a gyenge minőségű ragasztó miatt, ezt garanciában javítja a Camera Kft.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Dr V
őstag
L fehér kályhacsövek és a minőségi lencsék (70-200, 24-70...)
USM az a nagyon gyors, hangtalan fókusz. Nem szokott mellé lőni
IS képstabilizátor. A legújabb az tényleg tudja a 4fé kompenzálást. Érdemes olyat keresni, pl 55-250 II verzió.
EF kisfilmes bajonett
EF-S APSC szenzoros vázakhoz való bajonett. A fullszenzoros vázakra NEM lehet rátenni az ef-s bajonettes lencséket, mert nagy eséllyel letöri a tükröt Fordítva természetesen csereszavatos apsc+100-400
Az 50es 1.8 ajánlott, ha 1.4 akkor sigma. A canonnak jó a használtpiaca és ott van a 70-200 széria.3rd party lencsék nem lennének neked megfelelőek?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Elektrosokk
addikt
Nekem a d300 után kicsi, lelóg a kezem. Majd kell markoltam. ugye a d300-on volt 2 dedikálható fn gomb, és a tárcsák felcserélhetőek, itt ugye azt nem lehet, egy van elöl, és a hátsó az egy kerek cucc ami az lcd mellett van. nekem úgy lenne jó ha pont fordítva lenne. az akkukkal kapcsolatban most jut eszembe, hogy amit Én vettem gépet abban csak 15.000.- expo van, és 2 éve állt, szóval ez lehet hatott az akkukra.
Roboter: Nekem a nikkor f2:8 80-200 sokkal élesebbnek tűnt, az f4-es canon zoomot csak a canon f2.8 200mm l-eshez tudom hasonlítani (mivel mást ilyen tartományban nem használtam canonban) , az viszont csúnyán elveri 200 miliméteren.
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Elektrosokk
addikt
egy d3x árából vettem 5d-t + obikat. Nekem ez így megérte, bár az lv már most hiányzik, a canonnál meg azért objektívben nagyobb a választék, itt nincs szakadék a profi meg az amatőr szegmens között.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
*Ropi*
félisten
A Sigmát nem ismerem személyesen, csak a Canont: hosszú a fókuszútja és még limiterrel (3 lépésben állítható a fókusztartománya) is ha mellélősz egy örökkévalóság mire újra eltalálod a témát a kis mélységélesség miatt. Az L-es-ben van IS (képstabilizátor), meg optikailai is jobb.
-
csacsi77
senior tag
Ez alapján a Tamron végig jobb, mint a Canon, csak az a fránya 35mm. Ott aztán lágyul rendesen.
Még van három nap a visszatérítési akcióból és a három év garinak is holnap vége. Én is gondolkodom, hogy mit vegyek vagy vegyek-e egyáltalán valamit. Jó lenne a nagylátó, de az a 70-200 mm F/4 is vonz nagyon. Mondjuk IS nélkül nincs is benne a visszatérítésben. Nagy dilemma. Aztán majd evés helyett fotózok...Öreg fater megoldja!!!!
-
ballington
addikt
És szereted? Mert Én imádom, a képe bizonyos esetekben elég lágy, de meg vagyok elégedve vele. Szerintem egy kötelező obi, aki természetet is fotóz.
.DLL: komolyabban nézegetve a képeket: az első képen egy 45MB/s-s kártya van (szerinted UHC-I), ami olcsóbb, mint a 2. A 2. képen pedig egy ezressel drágább 30MB/s, de a doboz szerint UHC-I-s kártya.
Na most akkor mi van????[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
ballington
addikt
amíg nem volt a 30 1/4-em, addig nekem is csak az volt fenn. Most váltogatom A 30-as is nagyon bejövős nekem. Az is egy olyan obi, amit a teszteken lehúznak, de akárhány helyen olvastam utána fórumon, mindenki dicsérte.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
C^^
őstag
Custom Function 04:
0: AF/AE Lock: Félig lenyomott expógombbal fókuszál, és lockolja az expót, csillaggal lockolja az expót.1: AE Lock/AF félig lenyomott expógomb lockolja az expót, csillaggal fókuszál.
2: AF/AF lock, no AE lock: Félig lenyomott expógombbal fókuszál és lockolja az expót, csillag nyomvatartva lockolja a fókuszt.
3: AE/AF, no AE lock: Csillaggal fókuszál és lockolja az expót, az expógomb csak elsüti.
-
Surfym@n
senior tag
Tapasztalatból mondom neked (ha esetleg mindkét objektívvel rendelkezel):
a 28-70L mellett teljesen felesleges az 50/1.8II - árából pár sör mellett kijön még a vezetékes kioldó is
iso 50 mellett pedig biciklisapka viselete erősen ajánlott a kezdetekben... megtartja az álladat[ Szerkesztve ]
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Surfym@n
senior tag
Árban jobb a Tampon, viszont AF-ben a Canon a nyerő - meg azért mégiscsak L-es üvegről van szó.
Neked kell döntened, mi a fontosabb. Aki pénzt keres vele, annak az L-es obi ajánlott - szerintem.Nem mellesleg a 28-70/2.8L tartalmaz egy 50/1.4-es obit is. Igaz, csak 2.8-as induló rekesszel, meg 77mm-es szűrőmérettel, de cserébe ring USM-mel, és sok metállal
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Monya78
veterán
Nekem van Canon 50mm F1,4-es obim, nyitottan F1,4-en szinte használhatatlan F2,0-től már elmegy(eget) viszont ekkor már eléggé szögletes a bokeh is. Az Én példányomon még az MF gyűrű is lötyög egy nagyon kicsit. Pár napig használtam 50mm F1,8-at ahhoz képest gyors, halk, és jóval kevesebbet téveszt az AF.
Igazából csak azért van meg most is mert FF vázon ez a gyújtótáv nekem nagyon bejövős, viszont alig várom hogy kidobjon a Canon valami újabb 50mm-est (stabilizátorral) egyből adnám el a mostanit.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
Bizonyos obiknál a szférikus aberrációt szándékosan alulkorrigálják (mert a háttérmosásra mennek rá), ilyen pl. a Canon 1.2 is.
Korábban itt írtam róla (Nikon obi link is van benne ). Ezeknek az obiknak a felbontása hatalmas csalódás pixel-peeperek számára (no meg focus shift is van)...Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Monya78
veterán
Szokatlan mi a fókusz pontosság a 50mm F1,8 után
Néhány napig míg volt nálam egy 50 F1,8-as obi átlagosan 10-ből 3-4 mellément...ellentétben más Canon obival ami a tulajdonomban volt, nagyon ritkán fókuszáltak mellé. Meg lehet ezt is szokni
1/15 - 1/30 záridővel lövöldöztél 100mm obival, nem semmi stabil a kezed...
-
-
*Ropi*
félisten
Phottix Titan-t használtam a 40D-kben, az ugyanaz, mint ami neked kell.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
-
Elektrosokk
addikt
Nekem az L-s is téveszt, tulajdonképpen ez eddig fel sem tűnt, de fotóztam most egyszerre nikon meg canon vázzal is, aztán végignéztem pár nikonos mappát. Volt olyan 50-es optikám, de Én egy hét után eladtam, a képe nagyon korrekt, de túl gyakran téveszt, az 1.4-es sokkal jobb ilyen szempontból.
az 5d 2 fókusza ugyanaz mint az 5d-nek
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
ahha, végül az lett. Nekem nincs összehasonlítási alapom, mivel más milc nem volt a kezemben, és nem eredeti adapterrel használom, hanem viltrox-al. először folyamat huntolt a fókusz, de mióta kikapcsoltam a folyamatos autófókusz opciót azóta teszi dolgát szépen. usm motoros obikkal főleg. Az a véleményem hogy ez egy nagyon jó lehetőség, de a 3 ef-m obit érdemes megvenni, mikor rajta volt a 200-as tele a városban megállítottak az emberek hogy mi ez Meg a manuálozás érdekel inkább vele, állati jó ilyen kijelzőn fókuszálni.
-
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest