-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szp1
addikt
Köszönöm a segítséget és a biztatást, igyekszem behozni az elmúlt 25 év lemaradását a magam tök amatőr szintjén.
Remélem a géppel kapcsolatos kérdéseimre ( ha lesznek ilyenek, márpedig biztosan lesznek ) tudtok majd válaszolni. -
*Ropi*
félisten
válasz
JackFeryll #18298 üzenetére
Jogos: minden viszonyítás kérdése.
-
*Ropi*
félisten
válasz
JackFeryll #18295 üzenetére
Hagyd, úgy sem tudjuk vele elhitetni! Ő már eldöntötte és megvette. Egy ideig még győzködi magát, hogy milyen jó az neki, de előbb vagy utóbb rájön, hogy mégse. Csak az a baj, hogy már utána: így bukni fog az eladáson és mínuszban lesz ahhoz képest, mint ha elsőre azt vette volna, amit a kell. Tanulópénz...
Tudja, hogy a technika óriásit változott az analóg korszak óta, de nem akarja hasznosítani. Pedig kitágultak a határok és ezzel együtt járt a fotózási stílusok megváltozása / fejlődése is. Ma már nem "erőből" világítunk be vakuval mindent, hanem megemeljük az ISO-t (mert megtehetjük). Elérhető árúvá váltak a nagy fényerejű üvegek (pl. Canon 50/1.8 II) is, amikkel megint csak egy más világ nyílik meg. E kettővel nagyon sok helyzetben meg lehet spórolni a vaku használatát, ami óriási dolog: Cartier-Bresson (a legendás Magnum ügynökség - aminek Robert Capa is az alapító tagjai között volt - kitalálója) mondta egyszer: "vakuval fényképezni olyan, mint színházban pisztolylövésekkel tapsolni". Korrekt analógia. Szerencsére ma már nem feltétlenül kell szétcsapnunk a helyi fényviszonyok hangulatát vakuzással: ISO 3200 már a 6-7 éves technikai színvonalat képviselő vázakon is van, a korszerű vázak a 6400-12800-at is tudják. De ha olyan kevés a fény, hogy ISO 3200-ra kényszerül az ember, akkor F5.6-nál még ahhoz is kell a stabi sokszor...
Egyébként egyetértek minden szavaddal.
-
szp1
addikt
válasz
JackFeryll #18295 üzenetére
"a szenzor nem egy high ISO bajnok ....."
Ez jó!
Anno 400-as Fujicolor volt a plafon a gépemben ( már az is szemcsés képet adott ) 35-70 / 3,5-4,5 zoommal.
Na, ott tényleg csak minden huszadik képet sikerült normálisan megcsinálnom borús időben. Ahhoz képest ez maga a Kánaán. -
JackFeryll
őstag
válasz
Zozzer888 #18289 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nem lehet jó fotót készíteni az 1100D-vel csak nekem is volt félprofi/profi FF/APS-H/APS-C vázam és ezeken kívül még vagy 10 váz haver/ismerősé amit használtam, illetve boltban/nyílt napokon nyilván megtapiztam/kipróbáltam mindent és ezek után az 1100D tőlem tuti nem kapná meg az "ajánlott" plecsnit.
Egyetlen érv szól mellette, hogy olcsó. (szvsz ezerszer inkább egy használt 40D)
Na de nem akarok senkit megbántani, illetve más pénztárcájában turkálni sem.Abban viszont egyetértek, hogy valószínűleg nem ez az utolsó váza ha meg igen akkor úgyis mindegy.
Amúgy a stabis kérdéshez meg annyi, hogy nincs nagy különség a 18-55 IS és a non IS közt árban, annyit meg megér használhatóság szempontjából ha már nem fényerős az obi. (f/5.6 kézből, borús időben úgy hogy a szenzor nem egy high ISO bajnok nem sugall sok jót)
-
Zozzer888
addikt
Ha nem statikus dolgot fényképelsz akkor ugyanott vagy.1/50-1/40en alatt meg a tájon kívül nagyon sok dolog elmozdul.Emberek,kutya stb, azokat a Stabival nem tudod megfogni úgyse.
Én megoldottam egy Tami 17-50 F2.8-al a kérdést...(Tudom,ez több mint az egész keret)Persze, ha már lehet választani, akkor már legyen stabi,mert ártani nem árt, viszont jól jöhet,csak azt mondom hogy lehet nélküle is élni.
-
szp1
addikt
válasz
*Ropi* #18290 üzenetére
Tudom, hogy nem használja a DC megjelölést, ezt csak az egyszerűség kedvéért írtam...egyébként a doboz és a váz infója szerint : EF-S 18-55 lll az obi.
Ennyiért én ÁFA-s számlával nem kaptam volna IS-es kit-et és az sem mindegy, hogy 3 percre lakom a bolt-tól. Meg aztán egyelőre ennyi a keret.
Biztos sokat jelent a stabilizátor és majd fog hiányozni, majd meglátjuk, persze a filmes gépemen sem volt, dehát ez gondolom más tészta. -
*Ropi*
félisten
Hiba volt megvenni azt az objektívet, majd rájössz magadtól is.
Nem véletlenül mondjuk itt a magunkét, de úgy látszik csak szájtépés. Az általad vett objektív *majdnem* ugyanaz mint a 18-55 IS II, csak éppen képstabilizátor nélkül. A 4 fényértékes képstabilizátor nagyon fog hiányozni hosszú záridős képeknél. Mivel az IS II kit ugyanennyibe kerülne gyakorlatilag át lettél verve és kevesebbet kaptál a pénzedért. Csak szólok...
Volt már más is aki vett ilyen obival, visszavitte és vett másikat IS II-essel, azóta is örül neki.
A Canon egyébként nem használja a "DC" jelölést egyik objektívjén sem, ezt nem tudom, honnan szedték a boltok.
Zárójelben mondom, hogy a Canon 18-55-nek 6 különböző verziója van: könnyű elkeveredni köztük, hát még ha kitalálnak egy nem létezőt is.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Pityu. #18287 üzenetére
Sokan megveszik az alap gépet , bènáznak, aztán persze a gép hibája , hogy ő nem tud fotózni ...
A másik véglet meg amit írsz , xxD/xD vázról visszatérve persze hogy nem tetszik ...(1 éve ra van gyógyulva a portrémarkolat a gépemre , aztán a WSR-re levettem és kegyetlen rossz volt a gép fogása ... Persze hiperzoom után megvéve az 1000D-t, ez volt a csúcs
Ilyen ez, csak sokan elfelejtik honnan indultak
(onnan , ahonnan a kompakt után áll a legtöbb ember aki ide jön ilyet kérdezni . Aki meg azt mondja hogy fotózott X-évig, fogta már a választott gépet , tudása kielégíti azt meg felesleges térítgetni, mert sanszos hogy látja mit vesz.)
(Persze , jó jobb vázzal indulni , de amíg azt se tudja biztosan az ember hogy érdekli e a dolog, tetszeni fog-e neki, menni fog-e, addig szerintem felesleges sokat belefeccölni. Ha meg valakinek bejön a dolog,majd választ drágább, jobb vázat , de olyat ami az Ő fotózási igényeit kielégíti )
-
szp1
addikt
válasz
Pityu. #18287 üzenetére
Na megvettem az 1100-at, de nem IS ll, hanem sima DC lll ( három ) kitben.
Így alakult. Érdekes módon a MM kiárusítási akciójában a meghirdetettel ellentétben nem DC ll, hanem DC lll-as szetteket árultak 85 000-ért. Mivel más forrásból is megerősítették, hogy ez már nem olyan rossz üveg, hát elhoztam.
Most töltődik az akksi.....
Átfutva a rövid manualt rájöttem, hogy újra kell tanulnom a fotózás alapjait, ez egészen más biznisz mint a filmes gép volt. Még ennél a váznál is rengeteg a beállítási lehetőség, a felét nem értem - sokat kell próbálgatni az biztos.
Úgy gondolom, hogy 3 hónap alatt elérem a filmes tudásomat és talán fél év múlva már lesz értékelhető képem.
Szerencse, hogy ősz-tél jön, az alacsonyabb napjárás sokat dob a külső képeken... -
Pityu.
nagyúr
Én azt mondom vegyed megfelé azt a canon 1100d t is obival,tudom jön itt a vaker hogy inkább ilyet meg olyat vegyél,lehetne jobbat az biztos de ez sem rossz gép én 2 éve használom és meg vagyok elégedve vele ezen is lehet fejlődni na és ha kicsit fapados ismerek pl egy csajt ilyen géppel alap obikkal olyan tuti képeket csinál,de a profik sosem fogják elismerni a gépet mert ez csak egy belépőszintű,olyan mint az autó tesztelők jobbnál jobb kocsikat kapnak a seggük alá és az olcsóbb autók már szarok a szemükben.Amúgy egy valamit megtanultam mikor gépet nézegettem,nem szabad másra hallgatni mert lesz mindíg mindenről ellen vélemény és mire oda jutsz hogy igen ez kell nekem hirtelen olvasol egy lefitymálóvéleményt és megint bizonytalan leszel,ha tetszik vedd meg és használd akkor derül ki minden.
Nekem ilyen objektíveim vannak hozzá
na meg ezeken kívül még van egy sigma fix 50mm macro objektívem és úgy ennyi össz.
-
_seth_
veterán
válasz
JackFeryll #18285 üzenetére
Az már 38 kintről is majdnem így sajnos kiesik
-
_seth_
veterán
Volt már téma de még megrendelés előtt rákérdezek, Yongnuo YN-565 EX ez a vaku egy 600D-re csatlakoztatva mindenben megfelel egy kezdő számára? A TTL működik vele erról volt szó, az AF segédfényt is képes a 600D aktiválni rajta? Esetleg ebben a 20-30 ezres kategóriában van ami jobb ennél?
Innen rendelt már valaki? csak 3e forinttal kerül többe viszont nem kell várni egy hónapot, hogy ideérjen.
-
-
csdm
senior tag
Hali!
Nagytakarítás közben rátaláltam egy bontatlan, használatlan 2004-ös évjáratú Canon powershot A95 gépre.
Problémám, hogy a kijelző amúgy jól működik(menüben lépéskor), ám amikor az optika képét kellene adnia, akkor nem ad jó képet. Köze sincs a valósághoz, ilyen fekete, lilás valami maszlag. Mintha be lenne a törve az LCD, vagy víz folyt volna bele. Az elkészített képek számítógépen pedig csak teljesen fekete képek, a méretük viszont eltérő (600-900 KB).
Valaki tapasztalt már hasonlót? Mit lehetne tenni? -
szp1
addikt
válasz
JackFeryll #18279 üzenetére
És melyik MILC-et tudnád ajánlani 100k árban?
-
copass
veterán
itt egy teszt, szépen látszik hogy stabi nélkül (állványon kikapcsolják) is szebb az IS
én úgy tudom hogy az is-ben nem ugyanaz a lencsecucc van mint az is-ben. -
szp1
addikt
válasz
*Ropi* #18271 üzenetére
Köszi az ajánlatot, de az a helyzet, hogy nekem pont elég az 1100D - még a 600D is felesleges arra a szintre, ahol én tartok. Még ennek a funkcióit sem tudom kihasználni valószínűleg....először superzoomokat nézegettem, de rájöttem, hogy felesleges és amiben van manuális állítási lehetőség az majdnem ennyibe kerül.
Kompaktot nem akarok, arra ott a mobiltelefon.
Videozás nem érdekel.
Ergo marad a belépő tükrös. ( Hangsúlyozom, annak idején ilyen szintű géppel kattintgattam - filmre persze.)Viszont a te véleményedre is kíváncsi vagyok a DC ll vs IS kitobi tekintetében. Utánakeresve azt olvastam, hogy optikailag gyakorlatilag ua., az egy különbség a stabilizátor. Illetve emiatt van némi tömeg és hosszbeli eltérés. Csak mert most a sima kitobival 85-ért meg tudnám venni a szettet...Vagy mindenképpen válasszam az IS-est?
-
szp1
addikt
Még egy kérdés : vajon ez a vaku használható valamilyen módon a Canon-hoz? Központi érintkezős és AF segédfényes ( gondolom a segédfény nem működne ).
Meg van egy kisebb is, az is központis, de segédfény nélkül. -
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #18265 üzenetére
Körbe van gumizva az egész ,csak nem mintázott, de GUMI!
-
copass
veterán
válasz
10k egy portrémarkolat ha nagyon kényelmetlen hosszútávon. mondjuk spec nekem manuál üvegeknél görcsöl be a kezem egy félóra után, de mondjuk mert nem kapom el a fókuszt izibe!
-
szp1
addikt
válasz
Először milc-et akartam venni...Oly E-PL3-at.
Na az tényleg kicsi és tényleg nincs fogása. Le is mondtam róla.
Ma volt a kezemben az 1100, meg lehet szokni, bár a régi SLR-em ( Yashica ) jobban simult a kezembe, ez tény. Itt szerintem a markolat és az obi közti hely szűkös egy picit. -
szp1
addikt
válasz
JackFeryll #18262 üzenetére
Nem akarnék annyival többet ( +40%) rááldozni, ahogy elnéztem bőven megfelel nekem az 1100 is.
Zozzer888: hogy érted a méretet?
-
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #18262 üzenetére
Az 1100asból is nagyon sokat ki lehet hozni, nem az ördög műve az a váz.Legnagyobb hibája a mérete.
-
-
Agostino
addikt
hát öhm... azt tudnod kell hogy az 1100Dnek nem erőssége a sorozatlövés, legalábbis ami a rawot illeti. jpeg lehet, hogy gyorsabb de raw esetén kb: klikklikklik..... klik.........klik.........klik betelik a buffer gondolom vagy ilyesmi. kártya egyébként sdhc, hogy melyik márka fentebb megtalálod. Ropi adott erről jó tanácsokat.
-
szp1
addikt
válasz
Zozzer888 #18253 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tehát annyival jobb az IS üveg - vagy csak a stabilizátor miatt érdemes választani? ( Most kb 15 000,- Ft-al drágább az IS-es kit....az pont 15% ). Mert az induló ap. mindkettőnél 3,5 - ha jól emlékszem. Egyébként a régi obi-m is innen indult.copass : köszi !
-
szp1
addikt
Üdv
Mostanában szándékozom egy belépő DSLR-t venni, az 1100D-re gondoltam ( egyéb okokból mindenképpen Canon a választás ).
Kérdésem : mennyire vészes a 18-55 DC ll kitobi, érdemes-e azt a pluszpénzt az IS-re rááldozni ? Olvastam itt és más fórumban is, hogy az IS obinak sokkal szebb a rajza - ez igaz?
Teljesen hobbi fotózásra kellene, semmi művészkedés, viszont a bridge és S.Z. gépek nem vonzzanak.
( Valamikor ( régen ) SLR-t használtam, általában manuális beállításokkal, 35-70-es zoommal, 200-as negatív filmre, 100-as diára. )
Köszönöm a választ, előre is! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
JackFeryll #18250 üzenetére
Piacos témát ne nyomassuk a fórumon.
-
.DLL
veterán
válasz
JackFeryll #18248 üzenetére
Én vevő lennék rá, mert az enyémet elhagytam egy teázóban. Oda pont jó volt, pici derítés az arcoknak, de f/1,8-cal még megmaradt a hely fényhangulata. Gyakran járok ilyen helyekre.
-
_seth_
veterán
Ebayről rendeltem ilyet meg sok más marhaságot is mert csak 1-2 dolcsiba kerültek postával. Nekem még adtak hozzá egy narancssárga és egy kék előtétet is, a vakupapucsba szépen passzol is de igazság szerint ezt felrakva már az se nagyon tűnik fel, hogy vakuztam annyira vastag műanyag, valamennyit derít persze rajta.
-
kp78
addikt
Használ vki ilyen, vagy hasonló pop up diffuzort a beépített vakujához?
Tudom, hogy külső vakut kell venni, de egyelőre még nincs, addig viszont jó lenne talán ez is, ennyiért nem egy veszélyes befektetés. -
Abry
tag
Zozzer, seth: köszi, akkor ezek közül most már bátran válogatok
-
.DLL
veterán
-
copass
veterán
phottix portrémarkolatom van, mcgoat-tól jóféle.
-
Abry
tag
Üdv!
Szeretnék venni egy markolatot a gépemhez (1100d), az lenne a kérdésem, hogy a noname markolat és pótaksi tehet kárt a kicsikémben?
-
Gondwana
addikt
válasz
*Ropi* #18231 üzenetére
... viszont a 11-16-ban nincs AF-pozìcò-enkòder, ami miatt sokkal lassùbb, mint a 10-22 f/3.5-4.5 és 7D-n sok az AF-tévesztés vele (nem picivel mellé, hanem sokkal), ja, és sok fényben LiveView alatt több, mint 30sec minden fòkuszàlàs, vagyis összességében a 10-22 SOKKAL hasznàlhatòbb (arròl vàltottam, onnan az összehasonlìtàs)
-
*Ropi*
félisten
válasz
nagybá #18226 üzenetére
1139 Budapest, Teve utca 4-6.
(#18227) JackFeryll: hogy rácuppant mindenki erre a KF-es beszólásomra, pedig csak poén volt.
(#18228) __H4X0R__: A személyes tapasztalatom, hogy APS-C-re a legjobb UWA üveg. Penge éles (a régi Sigma 10-20 F5.6 után éri utol, amikor ő még csak 2.8-on van), a széleken torzításai jól kontrolláltak. FF-en is működik: 14.5 - 16 mm között nem ér bele a tükörbe.
(#18229) radi8tor1: Akkor gyűjtsetek még kicsit, mert ha komoly obiparkot akartok akkor ahhoz komolyan zsebbe kell nyúlni: 2-3M között álltok meg alsó hangon és akkor még csak 1 vázatok van 2-3 üveggel. Legalábbis ha nem használtan vesztek mindent, vagy kínai cuccokat.
Vakuk, akkuk, memóriakártyák, stb. mind-mind plusz pénz...Pl. az 5D3 portrémarkolata a BG-E11 80.000 Ft.
(#18230) JackFeryll:A 4L IS volt a legélesebb, amíg meg nem jelent a 2.8L II IS.
-
JackFeryll
őstag
válasz
__H4X0R__ #18228 üzenetére
Elvileg az f4 IS a legélesebb verzió, de az összes 70-200 éles. Ha nem kell az IS akkor nem éri meg megvenni.
Esetleg érdemes elgondolkozni, hogy szükséged van-e a 2.8-ra, ha nem akkor tök olcsón kijöttél az f4L-el.radi8tor1 Azt tudod, hogy milyen objektívekre van szükséged ? 17-40L, 70-200f4L, 100 2.8L (macro), 200 2.8L, 24-105L, 85 1.8 mind kiváló ár-érték arányt képviselnek és nem drágák. (relatív persze, de nem az 1000D-hez keresünk objektívet)
Ha meg tényleg sok a sok akkor holy trinity ?(35L, 85L,135L)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
JackFeryll #18227 üzenetére
Keret? Mivel nem 1 évre vásárolnánk, ezért sok. (persze nem milliók)
500D-t váltanánk le. -
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
1: Van valakinek tapasztalata a Tokina 11-16mm f2.8 DX UWA objektivrol? Elso sorban steadycam-en hasznalnam egy 60D-n. Olvastam rola par review-t, sokan meg vannak vele de kivancsi lennek a Ti velemenyetekre is.
2: Szerintem nem egy uj kerdes, de visszaolvasva nem talaltam meg hirtelen a 70-200-as temat. A Canon mar tobb mint 1 evtizede gyartja oket kulonbozo specifikacioval. Elso sorban a 70-200 F4L obival bovitenem az arzenalt, kerdes az hogy IS vagy Non-IS? Foleg tripodon lenne, persze igy eleg stabil remeges szinte kizart, de persze a utobbit 1999 elobbit 2006 ota gyartjak. Van valakinek szemelyes tapasztalata esetleg mind a kettovel? Megeri azt a kozel 2-szeres arat kifizetni az IS verzioert?
Udv, Kristof
-
JackFeryll
őstag
válasz
Klemice #18223 üzenetére
Na a 17-40L-nek sem látom értelmét. FF-en szuper, de APS-C-n egy "silány" alapzoom. Félár alatt lehet élesebb és fix 2.8-as alapzoomokat kapni. (pl Tamron 17-50)
*Ropi* KF-et is csak az használjon akinek tényleg kell. (digitális hátfalasról van szó) Kényelmetlen, zabálja az akksikat és ISO-ban köröket ver rá bármelyik FF gép.
radi8tor1 Mennyi a keret ? Legokosabb az lenne ha relatíve olcsó APS-C vázat vennél olcsó objektívekkel és kitapasztalhatod mire van igazán szükséged.
Amúgy az 5D III szuper váz nem nagyon lehet vele mellé fogni. -
duni84
aktív tag
válasz
*Ropi* #18219 üzenetére
ugyanezt tudom javasolni én is. nem lehet annyit bukni egy aps-c vázon, mint egy ff-en ha "mégsem" ez a munka lesz a nagy szerelem. és szintén csak meg tudom erősíteni, amit *Ropi* később is írt: előre gondolkodva kell vásárolgatni az objektíveket gondolva arra, hogy ff lesz a vége.
#18220: nyaralásokon nálunk is ez szokott kéznél lenni, mert év közben az ember megszokja a súlyát és fel sem tűnik
rajta egy fix vagy egy általános zoom meg még nem is túl nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen egy tetszőleges női válltáskában
-
*Ropi*
félisten
válasz
Klemice #18223 üzenetére
Nem csak a bajonettet kell figyelembe venni, de a fókuszátfogást is, mert vannak használható átfedések: pl. a 17-40/2.8 FF-en már UWA, APS-C-n viszont általános zoom (bár rövid a telébbik vége). Ennek az utódja a 16-35/2.8...Szóval lehet ésszel, előre gondolkodva vásárolni. A 24-105/4L 24 mm-e beltéren kicsit hosszú kezdő APS-C-n, csak FF-en érdemes használni. A 100, a 70-200 bármin használható: én is még a 40D-re vettem, de 5D3-ra váltáskor nem dobtam ki...
-
*Ropi*
félisten
válasz
radi8tor #18220 üzenetére
Eleve nem APS-C üvegeket veszel ha már tudod, hogy FF-re fogsz váltani, mert az EF-S üvegek nem mennek fel full frame-re.
Pontosabban van, amelyik felmegy, de belelóg a vége a vázba és tükörtörés lesz a vége, szóval nem kellene erőltetni. Ha nagyon hiányzik az 1.6x fókuszhossz és nagyítás, akkor veszel egy telekonvertert. Vagy megtartod az APS-C vázat.
De nekem pl. sokkal jobban bejön, hogy nem kell mindig fejben röptében átszámolgatni reciprokszabály szerint a záridőt, hanem annyi, amennyi.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
*Ropi* #18219 üzenetére
Ezzel csupán annyi a bajom, ha veszünk APS-C szenzoros géphez üvegeket, azok teljesen más képet fognak adni FF szenzoros gépnél.
Vagy azért annyira nem vészes a különbség? (crop, nagyítás)Más kérdés: 5D3-at nem szokták használni nyaralás alatt fotózásra?
Vagy túl kényelmetlen ilyen nagy és drága géppel hadonászni. -
*Ropi*
félisten
válasz
duni84 #18211 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy könnyen beszélünk az 5D3 keresője mögül: amellé még egy lukkamera is lehet másodváz, hogy a retro faktor is meglegyen.
A viccet félretéve a vázlista nálam is tartalmazza a 7D-t a bitang jó autofókuszával (sporthoz ideális telézni a "beépített 1.6x telekonverterével"), viszont megmaradt a 40D is célfeladatra (tárgyfotóhoz, szintén a nagyobb DOF miatt, plusz stúdióban alacsony ISO-n jóval szebb a képe a 7D-énél, ezt hiányolom abból...).
Radi8or kolléga párja szintén eseményfotózni akar, így a 7D lenne neki az ideális kompromisszumos váz.
-
duni84
aktív tag
válasz
radi8tor #18205 üzenetére
vélemény egy olyantól, aki évekig használt 7d-t elsődleges váznak
mivel kérdés, hogy neked mi számít "komoly" munkának, így kérdésesa kf általában olyan, mintha tankkal mennél nyúlra vadászni. tény, hogy a canonnak sajnos csak a ff vázaiból jön ki tényleg nagyon jó minőség, de ha épp nem szeretnél 7-800ezret kiadni egy túlárazott ff vázért, akkor a 7d (és talán a 70d is) elég az ég világon szinte mindenre. a 7d nem véletlenül marad(t) ilyen sokáig a polcokon. kényelmes, nagyon gyors és ha te magad dolgozod fel a képeket (ahogy *Ropi* is írta, akkor nagyon kell sasolni, hogy zavaró dolgot találjanak rajta). ha hosszabb munkákra terveznéd használni, akkor meg az ergonómia miatt egyenesen tökéletes. nálunk úgy volt egy ideig, hogy a második váz szerepét egy 5d mk2 fogja betölteni, de a 7d hamar visszaelőzte, mert egészen egyszerűen kényelmesebb és akárki akármit mond: nem lehet észrevenni az árbeli különbséget a jól feldolgozott képeiken.
évek óta várom a mark2 változatát még pár ezer emberrel karöltve, amiből tuti lesz egy, hacsak nem 1dx árban tervezik majd árulni. a sigma meg nemrég piacra dobott néhány olyan optikát, amikkel kiegészülve kb ugyanott is van ez a crop váz, mint a ff a canon nagyágyúival, de ez már tényleg off -
ballington
addikt
Újabb kérdés:
30mm környékén szemezgetek obikkal. Amik szóba jöhetnek: Canon 35 f2, 28 f1.8 USM, Sigma 30 f1.4 EX DC HSM.
Illetve van még kicsit drágábban Samyang 35 f1.4 AS UCM.
Mik a tapasztalatok képminőség, bokeh szempontjából? -
zolka78
senior tag
válasz
ballington #18198 üzenetére
Üdv! Ha feljebb akarsz váltani 550d-ről, akkor az 50d-t felejtsd el, ha fontos a magas iso teljesítmény. Nekem 500d-m van ami ugyan azt a szenzort és jelfeldolgozó rendszert kapta mint az 50d. Ez nem a legjobb fejlesztése volt a canonnak. Bár nem panaszkodom, az igényeimnek bőven megfelel. De előtte és utána is jobb dolgokat tett le az asztalra. Én is rendszeresen használom magas ison(3200-6400) ami még bőven jó, de a 18mpx szenzorral könnyebb dolgod lesz magas ison.
-
*Ropi*
félisten
válasz
csacsi77 #18199 üzenetére
A vicc az, hogy az 550D-nek van ott a legjobb képe alapbeállításokkal.
Egyébként a 7D, az 550D, a 600D, és a 60D *látszólag* ugyanarra a szenzorra épülnek, csak a 7D szenzora 8 csatornán olvasható ki egyszerre, az újabb szenzorok viszont csak 4-en. Ez a 7D esetében gyorsabb adatfeldolgozást tesz lehetővé, de nagyobb adatfeldolgozási pontosságot is követel, ami miatt ott 8 erősítőt kell összehangolni a többiben lévő 4-gyel szemben. A 7D-ben az előfeldolgozás alapbeállításon jóval kevésbé nyúl bele a képekbe (emiatt lágyabbak pl.), mint a többi vázban: a 7D-t sokkal inkább a tudatosabb felhasználók számára tervezték akik saját maguk utómunkázzák a képeiket és szeretnek minden munkafázist maguk kontrollálni.
-
Tin
veterán
szerintem 550D-ről inkább 70D-re lépjen, ha felfelé akar lépni.
60D képminőségben ugyanaz, bár sokmindenben jobb, fogásra, fókusza, stb stb, de szerintem képminőséget tekintve nem igazán jobb, és annyira sok plusz funkciója sincs. az xxxD vázak képminősége meg csak romlott az 550D óta, fokozatosan, a 700D-é egyértelműen kevésbé jó, bár annak meg vannak más előnyei.
ha árban ~200e a cél, akkor inkább a 60D, de akár alig használtan (most sokan eladják) is 150 körül.
ha feljebb akar lépni, akkor meg 70D. annyira sokminden újdonság és funkció van abban a vázban amitől szerethető. csakhát az meg a 350e-es kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gumi és felni topik
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest