Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    kp78: Ez az igen, az ára változó én még 103 fontért vettem + posta de amikor kinéztem még csak 99 font volt. Néha nagyon felugrik az ára de meg kell várni, hogy utána ismét legyen raktáron belőle nagyobb darabszám és akkor ismét leviszik. Itt a ph-ról még kb 3-an rendeltek ilyet, ők csak privit írtak :)

    bl4ze: ennél olcsóbban csak HK-ból vagy Kínából jön de ennyi pénzt nem szívesen fizetnék ki valamiért amire több mint 1 hónapot kell várni, ezért rendeltem obit és később vakut is UK-ból.

    Pikaa:ránézésre a linkelt fotók valami jobb obival készültek de hasonlót tud az 55-250-es is szerintem, talán kicsit több zajjal persze a váz sem mind1, hogy milyen amivel a képeket lőtték de a 600D is egész jó már.

    albert8: igen, ez jó hozzá és ez nem fog belelógni sem a képbe. Egyébként haszna is van, hiába nem nagy de már nekem is volt amikor nélküle becsillant az optika és felrakva már nem.

    grigo: Cullmann nanomax 260-as már egész jó darab, a közepét ki lehet húzni, le lehet a felét tekerni a lábakat pedig szélesre állítani tehát ebből a szempontból tudja azt amit a korábban linkelt vanguard így jó makrózni is amit próbáltam is. 600D+markolat+18-55+yn568-as vakuval sincs gondja de a szabadban egy 55-250-es obival is megbírkózik, még egy fotót sem csináltam vele ami a remegésből adódóan lenne rossz. Amikor eltérő magasságra állítom valamelyik lábát van, hogy rácsavarom a 290-es monopod fejét a középoszlop aljára (amin szintén van menetes csavar) és a gömbfejre ráakasztok valamit így nem kell félnem, hogy elborul de a lábai annak is kétfunkciósak, tüske vagy gumibogyó. 20e az ára így nem vészes de azt sem mondanám, hogy soha nem cserélném le komolyabbra mindenesetre egy darabig marad mivel jelenleg megfelel bőven :)

    ballington: én állványos fotót alapból távirányítóval készítek (ebayes rc6 állítható azonnali vagy 2mp-es késleltetéses exponálás), több helyen is olvastam, hogy még drágább állványok esetében is bezavar a képbe ha kézzel nyomom le az expo gombot, szélhez volt szerencsém de nem kapott bele a cuccba vagy legalábbbis a képeken nem látni. Egyedül arra szoktam figyelni, hogy ha állóra állítom a panoráma fejet akkor leveszem a markolatot, nehogy lepottyanjon a gép az állványról vagy a marokolat törjön el (aputure markolat, igaz nem volt vele gond még de jobb megelőzni a bajt :) )

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák