Új hozzászólás Aktív témák
-
kulu22
aktív tag
Amikor megrendeltem akkor tesztelgettem, olyan 80/12 rémlik. De azóta elő sem vettem, és mivel tartalék + roaming csomag, felfüggesztettem. A fogyasztása kb. fele/harmada a Gen2-nek (20-25W rémlik miután beállt). Nincs külső egysége, bele van építve a teljes cucc, csak táp kell neki.
Szerk: ahogy látom itthon is lehet hozzá residental lite csomagot kérni, mondjuk nem tudom, hogy azzal mennyit enged mozogni (lehet h cellán belül igen)
-
CMR
tag
Értem. És a mini mennyire vállalható? 10Mbit feltöltés nem lesz még kevesebb?
-
Arni9010
aktív tag
Semmi. Még a hó, eső sem.
Egyszer kilőttem a fűtést az antennán ősszel, és azt vettem észre hogy egész lassú a net havazás után... Aztán rájöttem hogy 10-15 centi hó volt az antennán, persze hogy lefogta a jelet
Utána nem kapcsoltam ki többet a fűtését
Tényleg csak az extrém szakadó eső ami gond, de az nem a normál eső kategória. -
CMR
tag
Ésésés feltöltési sebességben mit tudnak ezek?
Ilettve melyik modell?
Igaz az, hogy fullHD Zoom callnál már megérződik a szatelitek közötti váltogatás? -
-
CMR
tag
Starlinkkel mennyire stabil a net? Van olyan mint a vezetékes?
-
Reggie0
félisten
válasz
akarmi1971 #280 üzenetére
Aztán majd törje a fejét a pénzügyes , hogy hogy számolja el .
Sehogy, majd visszadobja, hogy ez bizony a fizudbol ment
-
fifferfiffer
csendes újonc
válasz
akarmi1971 #279 üzenetére
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
akarmi1971 #279 üzenetére
Megtaláltam , A privat magánemberes a korlátlan - hát , lehet hogy az lesz a kipróbálás erejéig . Végülis mint egy combosabb mobil előfizetés . Aztán majd törje a fejét a pénzügyes , hogy hogy számolja el .
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
fifferfiffer #278 üzenetére
szia ! 1 . Pont az a problémám , hogy nincs kint aki összeakja , én meg nem tudok kimenni , ezért akartam itthon aktiválni , rádugni egy + routert , beállígatni stb.. hogy kint a kollégának csak felszerelni kelljen meg bekapcsolni . - de akkor ez nem megy ezek szerint . 2. beállítottam a helyszint németországban . Nekem árazásra ezt dobja ki "LOCAL PRIORITY – 50 GB 49 €/Monat" - ez a legkisebb csomag a busines /residental ban . Melyik csomag szerinted a korlátlan ?
-
fifferfiffer
csendes újonc
válasz
akarmi1971 #276 üzenetére
Elvileg működik az hogy MO on megrendeled de nem kapcsolod be csak Németországban es ott aktivalodik, es ott a nemet arakat kell fizetni euroban, 50eur per korlatlan net, nem tudom miért nezegeted az 50gb csomagot amikor van korlátlan is.
-
Ziog
aktív tag
válasz
akarmi1971 #276 üzenetére
Szerintem arra fel vannak készülve, hogy Business Resindentalt nem tudsz más országban aktiválni, hiszen pont ez lenne a lényege.
Az 50 GB-os korlát arra mit írtál karcsúnak tűnik. A 0,5 Mbps uploadon kamera képek nézegetéséhez nekem kevésnek tűnik, ha megszalad a YouTube a hó elején akkor kb hó végéig bokán vagytok lőve. -
akarmi1971
csendes tag
Sziasztok ! Németországi telephelyünkön kellene internetet csinálnom . Viszont ott elég balf .. ék a kolléga felszerelni még tudja , de az informatikához nem ért . Mobilnetszolgáltatás csak ha arra fúj a szél egy kis adatot . Meg tudom azt csinálni hogy megveszem itthon MO.-a szettet , összerakom ( kell egy + routert kábelesen bevinni az épületbe ) . Majd ezt kiviszi kolléga németbe ott összerakja és elindul ? A business residental csomagot néztem . Más : ha a legkisseb csomagot veszem először , ami 50GB-ot tartalmaz egy hónapra , és elfogy akkor "Unlimited Data at up to 1 Mbps download and 0.5 Mbps upload speeds" . Használja valaki igy ? Mi a tapasztalat ? 3-4 kamerát kéne nézegetnem róla , + kolléga onnan backupolna a magyar szervere , nameg a napi levelezés , esetleg esténként egy kis youtube meg viber , a helyszinen .
-
xenonboy13
tag
Sziasztok.
Ha esetleg valakinek kellene HW az enyim eladó lett, Standard Actuated kit, motoros verzió. -
kulu22
aktív tag
válasz
xenonboy13 #273 üzenetére
Van transfer gomb a weboldalon az ügyfélfiókodban
-
xenonboy13
tag
Sziasztok.
Ha el akarom adni a HW-t, akkor hogy megy az új tulajdonosra való àtruházás? -
Köszi! Közben mára megjött a kollégák válasza, amire felvetettem, hogy nem az IP címmel van-e gond és hát de... valami bolgár botnet folyamatosan erről a subnetről bombázza a mávot és ezért letiltották.
Ez így érdekes lesz a jövőben, nem tudom mennyire sűrűn változik SL-en az IP, ma reggelre újat kaptam így, hogy egész éjszakára kikapcsoltam, csak ezt az egyet kell engedélyezni, de ha naponta változik, az nem lesz vicces.
-
Valaki meg tudná nézni starlink hálózaton, hogy a https://vpn.mav.hu elérhető-e?
Egy sima cisco-s weboldal, bármilyen netről elérhető elvileg, semmi extra, csak nekem tegnapról mára ez megszűnt működni SL-en (mobilneten bejön), annak ellenére, hogy sehol semmi nem változott és a névfeloldás működik, pingelhető is a szerver, de SL hálózatról, legyen kábeles vagy wifi, valamiért nem hozza be...
Ha ugyanazon a gépen átállítom a kapcsolatot mobilnetre, akkor igen. Ha indítok egy OpenVPN-t valahova, akkor is.
Kollégák állítják, hogy céges oldalról minden rendben, SL support még semmit nem válaszolt (és gyanítom érdemben nem is fog, mert a faq-ban benne van, hogy úgyse tudnak segíteni, hiszen nem tiltott a vpn), mindenféle restartok, router is, antenna is, custom dns beállítás, satöbbi kipróbálása megvolt, nem működik sehogy. Ez az egyetlen cím, minden más igen.
Tegnap még jó volt, meg már amióta az SL megvan nem volt gond, mára mégse működik. Sehogysenemse. -
válasz
fifferfiffer #267 üzenetére
Ja így már értem. Tehát nem lehet felfüggeszteni, csak itthon ugyanolyan gyorsan visszakapcsolják, mintha kvázi felfüggesztetted volna. A kolléga meg úgy kérdezte, mintha kb. feltöltős net lenne, szóval azért nem úgy van, hogy az ember random befizet egy hónapra és akkor megy, utána meg majd akkor, ha megint fizetsz. Azért ez rendes előfizetés, csak így nálunk a kevés használat miatt elég rugalmasan is lehet ezek szerint intézni.
-
kulu22
aktív tag
Néztem az előbb az accountomat, jól látom, hogy már oda-vissza lehet váltogatni a roaming és a residental között?
-
fifferfiffer
csendes újonc
Igen lemondod, elméletileg akar varakozhatsz is hónapokar mire visszakotnek de mivel egyre tobb muholdat lőnek fel es ugyanakkor Magyarország on es kornyezo országokban sose lesz nagy igény starlink re mert van olcso gyors optikai internet, ezért sose fogsz várakozni, ha ugyanezt eljasztanad az USA ban ott bizony honapokat kellene varni mire a residential visszakapod, de ott telitett a piac mert nincs okyan optikai hálózatuk mint európában.
A resz havi fizetes pedig ugy opcio hogy a megadott fordulonap, ami a starlink elso aktivalasatol szamitott 2 het múlvara adodik, ez véletlen szeru mindenkinek, kérdeztem a customer support ot nem lehet atteni masik napra, nekem minden hó 5., addig szamlazzak kiz tehat ha pl január 01 indítom ujra a szolgáltatást akkor csak 1 tol 5 ig szamlaznak tehat 4 napot ami kb 2300.forint de utana január 5 tol február 5 ig 17.000 ft szamlaznak.
-
válasz
fifferfiffer #265 üzenetére
Azt hogy? Nekem nincsen ilyen opcióm, én csak lemondani (=cancel) tudnám, pause csak akkor lenne, ha roamingra váltok. És ha lemondanám, akkor a kifizetett hónap végéig működik, nincs félhónap.
-
fifferfiffer
csendes újonc
Dehogy, nekem is residential van es azt is fel lehet fuggesztenu es azonnal ujra aktivalni, most pl november közepén aktivaltam ujra, nekem minden hó 5 en van a fordulónap es addig számláznak tehat November közepetol 2 hetet szamlaztak ki ami kb 8500 forint (a havi 17 ezer fele), es le is mondtam megint, ezt mar 2 eve sokszor megcsinaltam, altalaban par másodperc alatt visszajon a netz vmikor csak 5 perc mulva, MO on nagyon kevesen hasznlnak starlinket ezert a rendszer sosem lesz telitve es barmikor vissza fogod tudni kapcsolni.
Mo on nagyon terjed az optikai hálózat, egy csomó kis falun keresztül huzzak a kabelt es onnantól kezdve meg vagy oldva, nálunk is most jelentettek be hogy 1.5 ev múlva kész az optikai halozat és onnantól kezdve nekem sem kell mar starlink.
-
válasz
Janusz001 #262 üzenetére
Nem egészen. Egyféle, automatikus fizetési mód van (levonják az előfizut a számlázási ciklus első napján, előre fizetsz), regisztrált bankkártyával. Csak a roaming szolgáltatást lehet felfüggeszteni, a residentialt nem. Ha így akarod használni, akkor évvégén le kell mondanod és újra megrendelni tavasszal. Itthon valószínűleg nem probléma a reaktiválás, ha zsúfoltabb területen élnénk, akkor problémásabb lenne.
-
Janusz001
őstag
Üdv, nyaralómba tervezek starlinket telepíteni, kérdésem az lenne, hogy a havi díjat akkor fizetem 1 hónapra, amikor akarom, szóval nincs kötelező havi előfizetési díj? Pl. télen nem sűrűn vagyok ott, akkor lehet 2-3 hónapra nem kellene, tavasztól őszig meg mehetene.
-
adambalonyi
csendes tag
Sziasztok !
Láttam fentebb kolléga is úgy járt ahogy én a GEN2-es routerem elkotlott :/ írtam supportnak de még nem válaszoltak, mik a tapasztalatok ? A bajom az hogy GEN2-es routert már nem nagyon lehet venni még tartalékba sem és a GEN3-as router nem működik a gen2-es tányérral szóval most a rokonság vidéken egy jó ideig net nélkül marad talán kibírják
, de azért frusztrál.
Szóval tényleg csak az érdekelne, hogy mennyire jó a support meg miket kéne még leadjak ? Képeket?UI: Amúgy idáig nekem semmi gondom nem volt kb 1,5 évett működött hibátlanul !
Üdv -
miszabot
csendes tag
Sziasztok!
Facebookon futottam bele egy viszonteladói oldalba, ami Magyarországon kínál üzleti internetet a starlink hálózatán. Sajnos nem publikusak az árajánlatot. Ajánlatot kell kérni tőlük. Érdekesség gyanánt készült a poszt. -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Starlink internet beszerzésén gondolkozunk.
Sajnos teljes rálátásunk nincs az égboltra, viszont akadálymentes a NY-i égboltra a kilátás.
Az antennát egy korlátra szerelném fel.
Szerintetek működhet a dolog?
Hogy látjátok?
Itt egy kép a helyszínről... -
szabieable
aktív tag
Tegnap óta nálunk is üzemel eddig nagyon pozitív meglepetés.
Az egyetlen amibe most belefutottam, hogy a telekom smtp szerverét nem éri el, nem tudom, hogy ez most simán telekom oldani issue mert az imap működik vagy a default starlinkes dnsek kavarogtak még és azért nem működik.Alzás vásárlás, v3 routerrel, problémamentes telepítés. Kecskemét külterület, 60-380mbit között mértem már mindent
-
domby
csendes tag
Sziasztok! Most rendeltem starlink mini-t, de ugylátom nem adnak hozzá rövid USB-C PD kábelt. Tud valaki ajánlani helyet, ahonnan lehet rendelni olyan típust ami bevált? A starlink.com-on 4-6 hét a szállítás :/
-
Ziog
aktív tag
Maga a router amit adnak az egy Wifi router is egyben. Ez akár le is fedheti a két épületet, de csodákra ne számíts, a falakon, födémen egy értelmes jel nem fog áthatolni.
Nekem két megoldás jutott hirtelen eszembe
1.
A két épület részre egy-egy külön routert tennék. Ennek legegyszerűbb módja egy GEN3 starlink lenne, mert azon van két ethernet port gyárilag így azokban lehetne kötni az A és a B lakás internetét.2.
Egy GEN2 is jó lehet, de ahhoz kelleni fog egy ethernet adapter, amire egy saját eszközt tudsz kötni, amit már úgy állítasz be ahogy szeretnél. -
Norti7
csendes tag
Igen! Nagyon jó lenne, én most tervezem, hogy beruházok a SL-re. A kérdésem főként az lenne, hogy ikerházban lakunk szüleimmel. Meg lehet osztani valahogy ezt a netet a két ház között? Ugyanúgy kell eljárni mondjuk mint egy bármilyen sima netnél miután az antennát felszereltük és működik a rendszer?
Nálunk sajnos nincs semmilyen kábeles szolgáltatás az utcában, csak egy z-net nevezetű (rádióhullámos vagy milyen) szolgáltatás, ami horror drága. 21 ezret fizetünk érte összesen a két háztartás. Nem rossz a sebesség és a latency sem, de ha ugyanezt tudja az SL, vagy jobbat, akkor a 17K az olcsóbb lenne havonta.
-
SP4C3
veterán
Szerintem sokan hálásak lennének ha időközönként leírnátok a tapasztalatotokat vele, mivel a starlink folyamatosan bővül így változhat a tapasztalat és ha megírnátok, hogy jelenleg épp hol tart a szolgáltató...
Tehát mondjuk így:
Térség: Délmagyarország/Szeged
Eszközöm ez és ez. (v1/2/3)
Speedtest: https://www.speedtest.net/result/16822317207
Tapasztalat: Az elmúlt 2 hónapban többször előfordult, hogy megszakadt a messenger videotelefonálás több ismerősömmel, kidobott az xy videójáték a szerverről, mert nagy volt a pingem, valamint néha sokáig buffereltek az xxx oldalak, előbb ment el a net mint én... -
zakoss
tag
Sziasztok,
a legutolso hozzászolas ebben a temaban lattam bő egy éves. Én is gondolkodtam beszerezni egy ilyet.
Van esetleg valakinek friss tapasztalata a szolgáltatással, esetleg régebben használóknak frissebb tapasztalata?
Érdekelne a megoldás mind magán, mind business használatra.
Köszönöm. -
Ziog
aktív tag
Csak egy pozitív tapasztalat a supportot illetően.
Tegnapra valamiért megadta magát a Gen 2 routerem. Restart semmi nem segített rajta. Kiderült, hogy áramot sem kap egyáltalán az alján nem világított a kis fehér LED. Írtam a supportnak, kikerülvén a BOTot, mert azzal szerintem még mindig chatelni kellene. Írták, hogy küldenek egy másik routert nincs költség és a régit sem kell visszaküldeni. Kb 1 hét mire megjön, addig persze nincs internet
Próbára tehetem a mobil netet ismét.
Ami még pluszban jött, hogyha bypass módban használom akkor érdemes időként kivenni ebből, mert úgy jobban tudnak telemetriát gyűjteni és updatelni az eszközt. Ezt ki fogom próbálni, mert nekem elmaradt a sebességem az itt írtaktól egy picivel és lehet hogy ennek köze lehet hozzá, hogy nem tudtak updatelni. A view az teljesen jó, mert semmilyen árnyékoló tényező nincs.
-
kulu22
aktív tag
válasz
Thronks.90 #241 üzenetére
Sikerült választani? A motoros összességében kevesebbet fogyaszt, cserébe talán nem olyan érzékeny mint a V3-as, bár ez utóbbival nincs tapasztalatom.
-
Thronks.90
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Melyik antenna ideális nekem? Vagy hagyományos cserepes tetőre, vagy tűzfal felső sarkára tudom rögzíteni, oda függőleges falra.
Van 3D nyomtatóm, tudok mountot nyomtatni, ha az szükséges.
Köszönöm a válaszokat.
-
lacos001
senior tag
-
válasz
lacos001 #238 üzenetére
Az tökéletes lesz.
Nem is kell magasra rakni. Nekem csak a tetőre mehetett véglegesen, mert nagyon sok fával vagyok körbevéve. Már 5% obstruction is érezhetően befolyásolni tudja (pl. játék, skype közben), kell neki a tiszta rálátás az égre. Azon kívül viszont komolyabb esőben sem éreztem problémát, csak 1x, de akkor brutál vihar volt pár percig és az is éjjel volt.
-
lacos001
senior tag
Elhiszem.
Itt ugye 40K lakosú városban vagyunk, annak is egy 9km hosszú, nyil egyenes utcájában.
Szinte 200 méterenként változik, hogy van DSL vagy csak 4G/5G és a semmi.
Pont beleesik a trutyiba a leendő bérlemény.
Húúúúúúúde betett a covid az épitkezésünknek/vételnek, de ez már más és hosszú sztori. Azóta is magam alatt vagyokLehet ezt megveszem, még nem tudom, annyira nem volt pontositva ez a része.
Helye lesz a Stralinknek, bárhol.... [kép] [kép] [kép] -
lacos001
senior tag
Itt ilyen az 5G, van ahol hasít.
Most voltam ott. Házzal szemben 20Mbit, ház előtt 44Mbit.
Nyilván ez még romlik...
Engem nem győzött meg, pláne, hogy a mostani szolgáltatóm mobilnetre kb ugyanaz, mint a majdani. Nem hinném, hogy bevállalom.
Szóval marad a Starlink, ami szerintem elbírja a pár cuccot, ami szinte nonstop pörög,+ Netflix és mellette Roblox, CS2 vagy Bf.
A munkát elbirja bármi.
Erre ugye várhatok max 2026 októberig. [kép] -
lacos001
senior tag
A mostani mobilnetemre 500/50 van maximumnak megadva. Na most ebből ennyi ami elérhető. Most, vasárnap reggel, mikor eléggé használatlan a hálózat.
Utcán [kép] Házban [kép] Sose láttam még ennyit
"Datenverbindungen bis zu 50 Mbit/s (Upload) und bis zu 500 Mbit/s (Download)"Ez pedig az elérhető O2 LTE/5G (legalsó) [kép] Maximum!
LTE amivel számolok eléhetőség terén az új cimen, mert 5G kb 200 méterrel odébb mutatódik.Na ezért a dilemma....
Én minimum a stabil, éjjel-nappal ugyanazt nyújtó megoldást keresem a kettő közül.Sztem kv, kis kaja, aztán elmegyek meglesni, mert 3km tőlünk.
-
fifferfiffer
csendes újonc
válasz
lacos001 #231 üzenetére
Meg kell nézni mit tud ad az 5g telefonnal, nalam az 5g 15mbit, neha emeleten ablakon kívül tartva a telefont 30mbit le, 3mbit fel, az 5km re lévő varosban 80/40mbit, a starlink 150/100
Ha gyors az 5g akkor az jobb választás, de ha kell hozza külső antenna meg 5g router az eleg draga, 500eur újonan ha minden egybe megoldast veszel, vagy magadnak mezel külön antennat es routert abbol a minőségi megoldas 1000eur.
Nekem Írországban ingyen adtak egy 500eur külső ZTE antennat ami kicsi, falon at kell vezetni a lan kábelt, POE tapot kapot lan kabelen, es ezt 2 ev után meg ia tarthatom, 750/150 tud.Ha az 5g vagy vezetékes net sokszor kimarad a szolgáltato miatt a starlink akkor is mukodni fog.
Összesegeben a legjobb ha van gyors 5g es a szolgáltato ad külső antennat, ezekben a router rögtön ott van az antenna mögött igy nem veszik el a jel a vezeteken, a starlink is igy van tervezve, es ha magadnak akarsz külső 5g antennat vennni ami csak egy antenna es router is kell hozzá akkor a poynting cegnek van olyan antenna ja amibe belefer a router, ha szetvalasztos a az antennat akar csak 1 vagy 2 meter vezetekkel el fog veszni az 5g jel
-
válasz
lacos001 #231 üzenetére
Én problémamentesen Counter-Strike-ozok Starlinken esténként mostanában, ezt tudom róla mondani. Casual játékra elég, mint azt előre sejtettem. Az 5G biztosan jobb ping tekintetében, meg feltöltési sebességben is (legalábbis jobbnak kellene lennie), ha az szempont. A Starlink menő, de csak ott, ahol tényleg nincs más szvsz. 5G ellenében nem választanám, ha lenne lehetőségem még akkor se, ha jóval nagyobb a letöltési sebessége - nekem átlag 300mbps, de 100-zal is elégedett lennék.
-
Ez a mai állapot. Mióta a tetőn van, nincs kimaradásom egyáltalán, boot után (újraindítgatja magát éjjel automatán, aminek nem örülök) az a pár mp az normális. Néha-néha, beesik egy-egy 0.5-09sec közötti, de a 2s+ fülön azóta nem láttam semmit. A ping sosem szállt még el, az tartja legnagyobbrészt ott 25-45 közt (azért inkább utóbbihoz közelebb), ahogy írtam. Játszani még nem volt időm sajnos azóta sem rajta. Kompetitív játékhoz nem biztos, hogy elég, de igazából azt nem is szoktam. Casual DOTA-hoz, CS:S-hez meg szerintem jó lesz, más nálam nincs online.
-
válasz
Kalex012 #224 üzenetére
Nekem gen3 van, még 170-ért vettem...
3 hete üzemben, épp' tegnap került fel a tetőre. Most lett teljesen unobstructed a skyview, de eddig is elégedett voltam vele. Játékra még nem használtam, amiatt, hogy a földretéve volt egy 5-6% blokkom egy fa mellett és nem is volt irányba állítva tökéletesen, de minden másra, munkára, streamingre, letöltésekre lényegében tökéletes volt. 450/45mbit az eddigi rekord mérés. A ping ugye olyan, amilyen (90%-ban ~25-45 közt), de nem tragikus. Ott, ahol nincs érdemben más net, ez megváltás.
-
Kalex012
újonc
Sziasztok!
Mi a kulonseg a ket antenna kozott? Melyiket eri meg jobban? Most eleg jo arban lehet venni, tavalyhoz kepest.
A standard 137.000. A standard actuated meg 102.750.
Illetve ki mennyire van vele megelegedve? -
Remélem nem rendeltél olyat, vagy nem az ausztráloktól, mert én becumiztam rendesen. Valamit elnyomorékoskodtak rajta, így megfogták a vámon még onnan kifelé, nem igazán értem, hogy miért (hiányos dokumentációra hivatkozva, de hát könyörgöm, egy darab műanyag, mit kell ezen majomkodni). A webshop tulaja sem tudott semmi értelmeset mondani, hogy most ez miért, meg még sose volt ilyen, meg blabla, de mivel visszaküldték nekik, úgyhogy kértem - és kaptam - egy refundot az egészre. Nem akadékoskodtak, de a kommunikációjuk hagyott némi kívánnivalót maga után és ugye adapterem sem lesz mostantól két héten belül, az biztos. Rámentem így egy másikra, amit közben Etsy-n találtam, az legalább eleve fémből van. Leírás szerint Usából jön, tűrhető ára van, 38 mm-es csőre akarom feltenni. Meglátjuk.
-
-
válasz
fifferfiffer #214 üzenetére
És a feladásra mennyit kellett várni? Egy pillanat alatt átírták az intervallumot +1 hétre aznap, amit elsőre vég dátumnak adtak meg...
-
Gyagyás
újonc
válasz
fifferfiffer #201 üzenetére
Köszönöm
-
fifferfiffer
csendes újonc
Nekem Németországból jott, kb 1 het
amugy sajnos nem lehet átállítani a havi számlázási datumot, nekem ugy kene hogy minden ho 20 an szamlazzanak, mert ritkan kell a starlink es az mindig hó elején, így a.szolgaltatas ujrainditasakor mindig csak 1 2 hetet kellene fizetnem a teljes havi dij helyet, de ezt csak ugy lehet beállítani hogy 2 hettel az elao antenna aktivalas után kijelolik dátumot ők.
-
Sziasztok! Magyarországra honnan küldik, illetve kb. mennyi idő alatt érkezik meg a SL csomag, ha feladták?
-
fifferfiffer
csendes újonc
Ha okostelefonon nezed a starlink honlapját, válts at desktop nezetbe es kapcsold be az automata kepforgatast a telon, igy amikor megjelenik a starlink honlapja a vásárlás nal akkor a tényleges antenna verzio kepe is megjelenik, vagy egyszerűen csak nyisd meg a starlink honlapot laptoprol.
Az olcsóbb antenna az a gen 2 jelenleg. Nekem is ez van, most néztem összehasonlítást, en nem fogom cserelni, kb ugyanazt tudja, de meg automatan forog is, a gen 3 mar fix nincs benne motor.
Cimet lehet regisztrálni es változtatni, igy veheted mashol a starlink et, de egyszerubb ha sose kapcsolod be abban az országban ahol vetted csak mar ott ahol használni akarod.
-
m0rd0k
senior tag
válasz
fifferfiffer #207 üzenetére
Elméletileg GEN3 szettet adjak mar és abba van 2 lan csatlakozo, viszont mas EU tagallamba pl Nemeto, 50% kedvezmeny van, kérdés , hogy ha ismerosomnek megrendelem és Magyarorszagon hasznalom abbol nincs e baj? Ami nem egyertelmu, hogy ott ahogy olvastam azert van kedvezmeny mert Gen2 kitet adnak, de ez sehol nincs leirva és opciokat sem lehet valasztani.
Valakinek van errol infoja?
-
DeniL
tag
válasz
fifferfiffer #209 üzenetére
Szia,
tényleg benéztem, köszönöm, rossz ország volt kiválasztva így már tényleg ennyi amennyi nálad
-
DeniL
tag
válasz
fifferfiffer #207 üzenetére
Szia,
újra változtak az árak?
Most a hardver ára a fele, de a havídíj újra ~34k? -
fifferfiffer
csendes újonc
100-200mbit le/10-50mbit fel
Korlátlan
Kell rendes tiszta rálátás az egre, a google maps alapjan a megadott koordinatakon nem lattam egy magas fat se, így felrakhatod az antennát ahova akarod, akar foldre is teheted, eszak fele fog az antenna bedőlni magától oda fog forogni, 45 fokos szögben, nekem fel kellett tenni a teto gerince a szomszed hazak tul kozel vannak, ehhez jo magas letra kell, igy ha nem muszáj nem kell olyan magasra tenni ha barmi gond van vele hozza lehessen ferni. Jon egy alap tartoval amivel foldre lehet tenni, en tudtam hogy gerinc csucs es oldalfal talalkozasnal lesz, ehhez lehet venni külön tartot a honlapon. Eleg fura hogy elobb meg kell venni a starlink et es csak utana tudsz venni kiegészítőket, ez ilyen, igy 2 csomagban jon a tarto es antenna, Németország bol jon a csomag.Az arak folyamatosan tudnak változni, szerződés nincs, csaj havi dij, most 17k forint, ami par eve nagyon soknak szamotott most mar majdnem ugyanannyi mint a korlátlan mobilnet, de ha van is nagyvároson kivul 5g mert mar terjad akkor is csak 10-70mbit re lehet számítani, ennel csak nagyvárosban gyorsabb az 5g (500-700mbit).
Egyre tobb muholdat lo fel a starlink igy egyre gyorsabb lesz a net legalábbis MO felett mert ott nagyon kevesen használják, elméleti max 500mbit letöltés.
Nagyon megbízható, nem lehet erezni a muhold valtasokat egyáltalán, tud havat olvasztani 50w teljesítménnyel amugy.
Alapból nincs hozzá LAN csatlakozó, azt kulon venni 16k huf, alapszett csak wifi vel jön.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
47.012045370546375, 21.670910087471295 koordinátájú telepre kellene internet biztosítani,mobilinternet lassú és megbízhatatlan a távoli torony és a közte lévő erdős rész miatt. Starlinkre gondoltam,mit kell tudni a szolgáltatásról? Milyen sebesség érhető el vele,mennyire megbízható és korlátlan -e? Szereld magad telepítésű,simán megrendelem az oldalukon,kiküldik,telepítem és kész? Havonta vonják a díját kártyáról,ha jól tudom.
Köszönöm! -
kulu22
aktív tag
Nahát, most nézem, új típusú antenna van már a kitben?
-
fifferfiffer
csendes újonc
Mozgás közben nem működik a roam előfizetes csak ha megállsz.
Haeg tudod venni különböző országok cimere akkor nezd meg az árakat mert MO on a roam 38k huf es az antenna 170k huf, de pl Írországban havi 59eur es 225 eur az antenna, a roam kontinensen mukodik igy mindegy melyik európai országba rendeled es regisztralod.
Sajna az a fajta előfizetés ami mozgas kozben is mukodik az elmebeteg drága, 300 eur per ho es az antenna 3000eur
-
fifferfiffer
csendes újonc
Mozgás közben nem működik a roam előfizetes csak ha megállsz.
Haeg tudod venni különböző országok cimere akkor nezd meg az árakat mert MO on a roam 38k huf es az antenna 170k huf, de pl Írországban havi 59eur es 225 eur az antenna, a roam kontinensen mukodik igy mindegy melyik európai országba rendeled es regisztralod.Sajna az a fajta előfizetés ami mozgas kozben is mukodik az elmebeteg drága, 300 eur per ho es az antenna 3000eur.
Új hozzászólás Aktív témák
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest