- Tidal
- Linux haladóknak
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Mozilla Firefox
- Mesterséges intelligencia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
Ezek teljesen jó képek, és szerintem kezelhető a zaj is rajtuk (Neat Image-dzsel próbálkoztam). Az élesség nem romlott, de olyan hej' de nagyon nem is éles minden a két képen (nem is kell).
Ha megnézed mások ISO 800-1600-as képeit 550D-vel, akkor láthatod, hogy nem a te gépeddel van baj, ez ilyen:
Pár példa:
-
kiskornel
addikt
Na igen... te is találkozol a zajszűrés problémával. Én szinte minden képemen ezt csinálom:
- megnyitom PS-ben az alap képet.
- megnyitom PS-ben az ACR-rel leszűrt képet.
- egymás fölé rakom a két képet (rétegekben)
- csinálok egy maszkot
- és a téma részeit engedélyezem zajszűrés nélkül.
Az eget, mosott hátteret, +hasonlók +szűrve lesznek.Persze ez így rohadtul sok meló, de így legalább nem kattintgatok, hanem jól átgondoltan fényképezek.
-
.DLL
veterán
Ez megütötte a szemem: használhatatlanul zajos... Miért lenne az?
Ad egy: szerintem nem vészes a zaj mennyisége, mértéke, ha nem tudnék semmit a képről csak ránézek lehet hogy iso-800-at tippelek.
Ad kettő: Ez a zajszint (akármilyen kamerán akármilyen ISO is adja) csak nagyon közelről nézve lehet zavaró, normál méretben (ez monitoron lehet képernyőméret, poszteren megfelelő távolság, stb.) nem okozhat problémát.
Tudom ez szubjektív és mindenkinek más az ingerküszöbe.
Azt aláírom, hogy az iso-400-as képen túl sok a zaj ahhoz képest, hogy 400.
De ennek a 18 megapixeles Canon APS-C szenzornak ez a hibája, hogy alacsony ISO-n zajosabb, mint más szenzorok, magas érzékenységen viszont akkor amikor kijött meglepően jól teljesített.Szerintem van olyan zajszűrő algoritmus, ami képes csak a homogén területekről erősen zajszűrni, ahol részletet talál azt békén hagyja. A lámpás kép erre jó példa lehet, de ha nincs ilyen akkor kijelölés a kék részre és zajszűrés.
Egyébként mindkét kép tetszik, még az 1600-as isszóval ne aggodalmaskodj a zaj miatt.
-
fattyu
veterán
de mér alá? Magas iso-n inkább fölé és utómunkában lefele húzod, máris tök sokat nyersz zajban.
Tudom erősebb a váz de ezt is így lőttem. nézz exifet. 2/3-al fölé és visszahúzva utána amit kellett. cserébe tök vállalható még nem leméretezve is.
Ez meg 3200. nyilván tök más de itt is fölé lőve és visszahuzva. Nem is esett szét még a fekete se így.
-
Clemi
veterán
Az alexpót érthetjük szó szerint, de attól függ mihez képest.
Ez a kép például M módban kb -1,5 fé alexpósan készült, de szerintem ez így jó, mármint ha a fényeket nézzük, viszont az ég tiszta színzaj, és ISO 400-on készült.
Ez a kép szintén M módban kb -1 fé-vel készült, de ISO 1600-on és 1/20s záridővel, de ez már használhatatlanul zajos!!!
Ha az ISO 1600 ennyire gáz, akkor minek van az ISO 3200 és a 6400 a gépben?
-
pgergo.hu
tag
Sziasztok!
Nem rég lettem kész a vizsgamunkámmal, az iskolában. (most végeztem el egy művészeti szakközép iskolát..)
Csinálnom kelett egy videót, egy válaszható témában... én egy általam kitalált tuningcégnek csináltam egy promo rövid videót.Ez lenne:
[link]Canon 550d /18-55/ sony vegas, after effects..
Szeretném a véleményeteket kikérni a videóról!
-
Klemice
senior tag
Én arra vagyok kíváncsi, milyen új aps-c szenzort főznek a canonnál.
-
csakb
őstag
Ha direkt alexpózol (eleve rosszabb jel/zajról indulsz), aztán felhúzod, akkor szerintem nem meglepő, ha zajosabb lesz. Homogén felületen meg különösen jól látszik minden. A zajszűréstől meg sajnos lágyul a kép, csodák nincsenek.
Az 550D-nél tudtommal ez normális, az asztrofotósok sem preferálták, ami sokat árulkodik a zajkarakterisztikájáról. Nem lehúzni akarom az 550D-t, jó kis kamera, de ebből a szempontból van jobb is.
Biztos van valami trükk, amivel ízléses mértékben lehet élesíteni erősebb zajszűrés után.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Most voltam naplementében fotózni, és azt vettem észre, hogy szerintem zajosak a képeim. Konkrétan az ég felé fotóztam egy CPL szűrővel, és már ISO200-on is erős színzajt látok az égen 100%-os nagyításnál ami főleg a közép és sötét tónusokon nagyon feltűnő. Egy kicsit direkt alexpóztam a képeket, hogy ne égjen be az ég. Okozhatja ezt az, hogy a gép szerinti szükséges fényhez képes legalább 1,5-2 fé-vel alá lőttem?
Amiről szó van képek, mind ISO200-on illetve ISO400-on készültek 1/50-1/125s között és f8 mellett "M" módban. Különösen a RAW fájlokban feltűnő, de ha a camera raw-ban rátolom a zajszűrést, mire eltűnnek a zajos pixelek, kilágyul a kép.
A C.Fn menüben normál-ra van kapcsolva a nagy érzékenység zajcsökkentés, a Hosszú expozició zajcsökkentés pedig automatán van.
Ez normális dolog, vagy valami gond van a szenzorommal? Egy EOS-550D-ről van szó, és szeptemberben lesz 1 éves, kb 15e expónál tartok.
-
*Ropi*
félisten
Canon P&S A85 kompakttal toltam.
Aztán kicsit kikalapálgattam PS-ben.
-
*Ropi*
félisten
-
Pityu.
nagyúr
Ezt este lőttem
[link] -
Morgal
aktív tag
válasz
Pityu. #11372 üzenetére
Olvastam az előzményeket, vigyázz ezzel a ráparázással, mert elvisz egy nagyon rossz irányba olyan "fotós" leszel aki a végén már nem is fotóz hanem állandóan a technikai újdonságokat gyűjti, fórumokat bújja, teszteket néz ahelyett, hogy fotózna. Fontos a technika is, de ugyanúgy egy szar géppel is tudni kell fotózni. Ha néha elkap a hülyeség én pl anya kompaktjával is olyan képeket csinálok amit ő valószínű sosem fog
Neked viszont ott a jó kis cuccod, agyalj egy kicsit, hogy mi az a dolog ami téged érdekelne és irány fotózni, ilyen egyszerű a dolog. A gép sosem fog helyetted jó képet csinálni, az csak egy eszköz ami saját magad kifejezésében segít. Másrész fejlődni is úgy fogsz, ha gyakorolsz. Nekem pl van egy kedves lány ismerősöm aki divatfotózást kóstolgatja, nagyon jó képei vannak és egy ősrégi Nikon D70-essel, egy fix50-essel meg egy manuális obival kell fotóznia, mert nincs pénze és mégis fotóz, csinálja. Te szerintem hozzáképest nagyon jó helyzetben vagy
-
*Ropi*
félisten
A "tartsd alacsonyan az ISO-t még akkor találták ki, amikor az ISO 400 volt a csúcs és az ISO 800-ra már furcsán néztek, hogy "Olyan is van?"...
A mai vázak korában, amikor az ISO 3200-6400 simán vállalható képeket ad gyengébb vázakon is, nem kell halálosan komolyan venni azt a szabályt.
Onnantól meg egy másik világ tárul ki a fotós előtt.
-
Clemi
veterán
válasz
*Ropi* #11377 üzenetére
Köszi Ropi! Még kezdő "vakuzós" vagyok
A full power néha azért kell, mert CTO fólia, plusz ernyő mögül, néhány méterről adom a fényt, és az ISO parám azért megvan, és szeretem alacsonyan tartani, a blendét meg szűkíteni, 8-11 közé, a HSS meg azért, mert nem TTL-es a távkioldóm, és csak úgy tudom biztosan, hogy szinkronban leszek a vakuval, ha emelnem kell a záridőt. Most persze a szabadban fotózásról beszélek, és nem ez az állandó, ez extrém felhasználás volt valóban.
-
k1csi
senior tag
Nem értem mi ez a zár para.
Az már régen rossz, ha valakit a zár korlátoz...Egyébként meg csak annyit a pro vázakról, hogy a 40D-ről köztudott hogy szeret idő előtt meghalni benne a zár kezdetben meg az 5D-ből hajlamos volt kiesni a tükör.
Ja mind pro vázak lennének vagy mifene...
-
kiskornel
addikt
"A vakut M módban 1/1-es fényerővel HSS üzemmódban használva, kb 250 expó után merülnek le az akkuk, hogy már kínkeserves kivárni mire újratölt" - ezt is lehet vele, de nem erre tervezték alapvetően a vakukat. A 250 full teljes erejű villanás az szerintem egy jó érték, és a Canon által megadottakon belül van (még ilyen extrém üzemmódban is).
-
*Ropi*
félisten
válasz
nfsu17 #11368 üzenetére
De, volt hogy azokat is, mert a szélső AF pontokat el kellett állítani egy régebbi üvegem miatt...És vannak különbségek (pedig mindegyik váz gyári referencia 0-án van), ezért számozom őket, hogy tudja melyik üveg melyik vázon pontos.
40D után visszalépés a 7D (eléggé mosott színei vannak a 40D-hez képest), de kell egy olyan váz az 5D2 mellé, amivel csereszabatos az akkuja, gyors a sorozatlövése és van benne AF micro adjustment. Ezt pedig csak a 7D tudja mind.
Ha tehetném, megtartanék egy 40D-t, de kell a lóvé a többire.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Tudom nem feltétlenül ide való kérdés, de ez a topic legalább pörög
A 430 EXII vakumban Eneloop 2000mAh-s akkukat használok, amiket IPC-1L töltővel szoktam tölteni.
A vakut M módban 1/1-es fényerővel HSS üzemmódban használva, kb 250 expó után merülnek le az akkuk, hogy már kínkeserves kivárni mire újratölt. Ez mennyire elfogadható érték, mert erről még nincs tapasztalatom. Az akkuk már kb 6-8x voltak feltöltve, bár nem minden alkalommal merültek le 1,3v alá. -
nfsu17
veterán
válasz
*Ropi* #11367 üzenetére
A 40D-s vázaidat amúgy sosem kalibráltattad? Elég volt csak az obikat? És mindegyik obi csereszabatos mindegyik vázzal fókusz szempontjából?
Neked biztos nem fog nagy előrelépésnek tűnni 40D után a 7D, de nekem eléggé az volt a 350D után.
Kijelző, hogy az ISO-t lehet 1/3FÉ-ként állítani, a kereső nagysága. A gép nagysága... -
Pityu.
nagyúr
válasz
*Ropi* #11361 üzenetére
Vettem az adást és sajnos néha rám jön valami mánia és valószínű most is rám jött,volt már sok mindenben mániám,pedig én is tudom hogy nem lennék előrébb hál isten legtöbbször sikerül lebeszélnem magam a felesleges dolgokról,néha meg a számítógépben is szoktam mániás lenni
igen a tudásom bővítésén fáradozom állandóan,azért hál isten már tudogatok,mert emlékszem tavaly még az obijektív és egyéb dolgok értelmezése is nehéz volt számomra
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Pityu. #11356 üzenetére
Semennyivel nem tartósabb, mint már leírtam.
Fotózz már b@mmeg, ne a szád járjon!
Ha leteszel elénk egy képet amivel igazolod, hogy tényleg a használt technika korlátoz, akkor természetesen segítünk és megmondjuk, hogy (szerintünk) milyen váz lenne számodra ideális. De, hogy az 558-edik körben rágjuk körül ugyanazt a sehova sem vezető témát - mert magad sem tudod, hogy mit akarsz, de azt nagyon - na annak semmi értelme...Így a képeid értéke csak a befektetett technika árától lesz nagyobb értékű, holott akár a befektetett tudásodtól is lehetne.
Félre ne értsd: nem arcoskodásból mondom ezt. Jó ideje kattogsz ezen eredmény nélkül, holott már többen rávilágítottunk neked arra, amit magadtól nem vettél észre. Ha még ezek után sem akarod észrevenni, az viszont már a te bajod.
Béke!
-
csakb
őstag
válasz
Pityu. #11356 üzenetére
Túl sokat aggódsz, inkább fotózz, használd a cuccod. Aztán ha meg tudod fogalmazni, hogy miért lenne érdemes váltanod, mi az, ami hátráltat, vagy mi az, ami nagyon jól jönne a fotózási szokásaidhoz, akkor nézz új váz után.
"Lehet jobban jártam volna micro 4/3 osal ott nincs zár ami tönkre menjen"
Már miért ne lenne zár az MFT-ken? Tükör, és így tükörmechanika nincs. Zár azért kell a szenzor elé, még a kompaktokban is van.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
*Ropi* #11354 üzenetére
De ha össze kéne pl hasonlítani egy 1100d-t meg egy 600d-t mennyivel tartósabb a 600d?
Meg ezt most úgy vegyem ha x zárteljesítményen túl cserélni kell a zárat akkor mást is lehet hogy cserélni kell?Vagyis a gatyám rá menne?
Lehet jobban jártam volna micro 4/3 osal ott nincs zár ami tönkre menjen
-
nfsu17
veterán
válasz
*Ropi* #11348 üzenetére
Köszi.
Amúgy az a "szerencsém", hogy a képek, amiket le kell adnom, azok kis méretűek és nem mindig lehet ezen már észrevenni a fókuszhibákat. Plusz akiknek kell, azok sem szőrös szeműek.
Ez az obi amúgy sokszor az őrületbe kerget.
Vannak napok, amikor semmi "baja", teszi a dolgát, van amikor meg olyan váratlan helyzetben néz félre a fókusz, hogy az eszem megáll. Így nem lehet értelmes "munkát" végezni.Á, nem garis amúgy már ez az obi, kb van vagy 6 éves, még újkorában sem volt kalibrálva, nem is kívánok vele foglalkozni, használom így ameddig kell, már félig a megrendelőgombon van az ujjam egy új obi miatt (valszeg a C 17-55 lesz az).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Pityu. #11344 üzenetére
Szerintem amíg teheted, addig nyúzd a mostani vázadat, aztán ahogy beletanulsz a fotózásba - évek alatt - ráérsz majd eldönteni, hogy milyen vázat vegyél. Addigra már lesz annyi tapasztalatod, hogy ne kelljen megkérdezned, hogy mibe ugorjál bele, hanem egyedül is el tudod majd dönteni a fotózási témáid és fotózási szokásaid figyelembevételével.
-
*Ropi*
félisten
válasz
nfsu17 #11339 üzenetére
"Mikortól számít egy obi mondjuk backfókuszosnak?"
A Canon hivatalos referenciája az élességi tartományra a beállított élességi síktól feléd közeledve (front) 1/3, tőled messzebbre (back) 2/3 egység. Tehát, ha egy 4 soros csoportképet akarsz lőni, akkor megfelelően szűk rekesszel a második sorra fókuszálva lesz olyan képed, amin mindenki éles.
Megfelelő célábrán ezt lehet mérni: ha a fókusz síkja jelentősen eltér a fentiekben meghatározottól (tehát a második sorra céloztál, de a képen nem ott van a legélesebb rész), akkor beszélünk front,- vagy backfocus jelenségről.
"Most itt arról van szó, hogy az AF talált a középső AF környékén egy kontrasztosabb felületet, amire ő szépen beélesített, vagy ez már backfókusznak minősül?"
Figyelembe kell azt is venni, hogy az AF érzékelő mezők nem mindig vannak teljesen fedésben a keresőben látott jelzésekkel. Lehet, hogy csak pár milliméterrel van arrébb a kompozícióban, de az már elég ahhoz, hogy a témáról lecsúszva a mögötte lévő falat fogja be élesre...Viszont, ha mindig ilyen képeket csinál, hogy a téma mögött 2m-rel van az élességi sík, akkor nagyon backfocus-os az az üveg.
"Mondjuk 17mm ez a Sigma sokszor használhatatlan. Olyan backfókusza van 17mm-en, hogy csak pislogok. A kb 300m lévő hátsó házak élesek, a tőlem mondjuk 20m lévő autó helyett. De itt is van, amikor meg jó lesz a kép, de kis százalékban."
Ez Sigma.
Köztudott róluk, hogy az élesség pontos eltalálása nem erős oldaluk, főleg nem fényszegény helyzetekben.
Ráadásul nagylátón még jóval nagyobb a DOF, mint hosszabb gyútávokon, így ha ott hibázik, akkor feljebb nyitottabb rekeszeken még többet.
Arra az üvegre nagyon ráférne egy kalibrálás. Camera Kft., ha még garanciaidőn belül van (nem tudom, mikori vásárlás, de az újabbakra 3 év garanciát ad a Sigma).
-
Pityu.
nagyúr
Még mindig azon agyalok hogy maradjak e a canon 1100d mnél függetlenül az objektívektől
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzer888 #11338 üzenetére
A LiveView-es vázakban kétféle AF van: a fázis,- és a kontrasztérzékeléses elven működő. Előbbi gyorsabb és pontosabb, utóbbi a tükör felcsapott állapotában is működik.
És ugye mivel a LV csak felcsapott tükörrel megy, így adott a létjogosultsága.
Emlékszem: az irányjelzős fórumon volt az a hirdetés a napokban, de ezt így elég nehéz megmondani, hogy miért nem megy a fáziskülönbség elvű AF-je: sok minden okozhatja: laza tükör, koszos AF-szenzor, stb...A javíttatása párezres nagyságrendtől több tízezres nagyságrendig terjedhet.
-
nfsu17
veterán
válasz
*Ropi* #11334 üzenetére
Most ha már benne vagyunk a lecsóban szeretnék én is tisztábban látni.
Mikortól számít egy obi mondjuk backfókuszosnak?
Például hétvégén fotóztam. Középső AF-et szoktam csak használni. Benéztem, hogy én mit szeretnék fókuszban látni. Erre a képek nagy része olyan lett, hogy a mögötte lévő fal (oszlop) lett éles(ebb), kb ami 2m-re van mögötte. De ha nagyon akarom, akkor ki tudok vele tolni és úgyis letudom ezt az XY témát fotózni, hogy az legyen éles, amit én akartam.
Most itt arról van szó, hogy az AF talált a középső AF környékén egy kontrasztosabb felületet, amire ő szépen beélesített, vagy ez már backfókusznak minősül?
Mondjuk 17mm ez a Sigma sokszor használhatatlan. Olyan backfókusza van 17mm-en, hogy csak pislogok. A kb 300m lévő hátsó házak élesek, a tőlem mondjuk 20m lévő autó helyett. De itt is van, amikor meg jó lesz a kép, de kis százalékban.
Aztán 24mm-től aztán érezhetően meglódul és sokkal kevesebbet téveszt.
Viszont mikor itthon bohóckodtam egy házi készítésű focus test chart-tal, az bezzeg nem mutatta ki 17mm-en se. Mert közelre meg mintha jobb lenne, mint távolra.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzer888 #11331 üzenetére
Akkor kell korrigáltatni, ha úgy érzed, hogy elmászik. Én azért is viszem őket, mert ahogy az objektívjeim száma változik, úgy más és más felállásokban vannak a vázakhoz kalibrálva. Egyébként az átlag tapasztalat az, hogy évente érdemes korrigáltatni őket (L-es üvegeket is). Lehet, hogy pontosnak látszik, de meglepődnél, milyen utánna.
-
Pityu.
nagyúr
A cropolásal ugye nem romlik a kép minősége?
mert azon gondolkodom ha pl egy madarat fotózok egy fán de az messzebinek tünik mert csak 55-250mm objektívem van és nem egy 400mm es,akkor ha az én gépem 12 megapixeléből cropolom akkor a kép mérete csökken,de ha egy 18 megapixeles képből cropolom mondjuk 12 megapixel méretűre ugyan ojan cropot érek el csak nem vesztek annyi méretet
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzer888 #11328 üzenetére
Zozzer888, DBob: nem L-es objektívenként: 12500 Ft, L-es objektívenként: 18000 Ft. Ha a vázat is hozzá kell húzni, akkor az + 15000 Ft vázanként, 1-es szériás váznál 25000 Ft.
De általában elég csak az objektívet állítani. Meg az olyan vázakon, amiken van AF micro adjustment, ott magad is be tudod lőni az esetek nagy részében (feltéve, hogy konstans téveszt mindenhol a teljes tartományban).
-
nfsu17
veterán
válasz
*Ropi* #11316 üzenetére
Ez bíztató.
Akkor mondhatjuk úgy is, hogy egy szezon alatt akkor nem jelent ez gondot a képminőségre.
Pedig Te kültéren is sokat fotózol, én meg inkább beltérben. Kültérre ott a 70-200F4L, ami bár nem időjárásálló, de legalább nem növeli meg az orrát.A mostani obim is megnöveli az orrát, bár lehet már tiszta por belül, de még képen nem láttam vissza, így nem is érdekel mi van belül.
-
*Ropi*
félisten
válasz
nfsu17 #11314 üzenetére
Porosodik, de félni nem kell tőle.
Én minden szezon elején elviszem a Camera Kft-hez AF kalibrálásra, akkor egyúttal ki is takarítják.
Mint minden változó űrtartalmú zoom, ez is szívja be a levegőt, amikor változik a tubus hossza, így megy be a por is. Kijönni már nehezebben tud, ezért egy része bent ragad. De nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
-
nfsu17
veterán
válasz
*Ropi* #11311 üzenetére
Kedves Ropi!
Megkérdezhetném Tőled, hogy mennyire kell attól félni, hogy beporosodik a C 17-55 2.8?
Minden fórumon ez egy visszatérő gond.
Pontosan hol is szívja be a port? Ott ahol megnő a tubus?Vagy a képminőségben ez hogy nyilvánul meg? Mert azt tudom, ha a szenzoron van porszem, akkor a képen lesz egy sötét "körlap". De ha az obin belül? Nekem a 70-200F4L-em hátsó végén, ami a vázra megy fel, szépen látni egy porszemet. Szerintem ez már a kezdetektől fogva ott van. Képen még sosem láttam ezt vissza.
-
hello28
aktív tag
válasz
zolka78 #11312 üzenetére
Sziasztok
Értem , akkor jo választás a 70 200 l f4....gondolom alatta nincsenek ilyen megbizhatoságu obik...
Akkor utazó zoomut nem javasolja senki..sejtettem
Akkor gyüjtögetek még 160 ujonnan most használtan 130 nem tudom ér e 30at hogy használt és mikori hogy használták gari stb...
Köszönöm a segitséget mindenkinek..Olyan kérdésem hogy monopod esetleg sokat segithet?Mert normális állvány nem nagyon szeretnék mindig cipelni vagyis jonak tartom csak sokszor kihajtogatni stb stb..
-
zolka78
senior tag
válasz
hello28 #11306 üzenetére
200mm-től ne riadj el. A legtöbb esetben elég, és abból még croppolni is lehet bőven, figyelembe véve az 550D szenzorának a 18 megapixeljét. Így hamar behozod a 300mm gyútávot, sőt.... Ha meg úgy is a 70-200/4 felé hajazol akkor semmi akadálya, hogy minőségromlás nélkül tedd meg.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Pityu. #11305 üzenetére
Erről vitatkozhatnánk elég sokáig, de legyen elég annyi, hogy egy belépőszintű váz nem lesz képes minden helyzetben ugyanazt a terhelés elviselni, mint középkategóriás, vagy pro kategóriás...A belépőnél minden alkatrész az olcsósítás jegyében gyengébb minőségű: pl. nálad a zárat egy egyszerű rugó húzza fel, nálam már motor vezérli. Nálad műanyag van sok helyen fém helyett. A félprofi és a profi vázak magnéziumötvözetből készülnek, emiatt sokkal jobban bírják a durvább fizikai behatásokat. Ha véletlenül odaütnéd a vázadat egy kőfalhoz, meglátnánk, utánna mennyire működne...Vagy nem.
A profi vázaknak ez meg sem kottyan, mivel a riportermunkára vannak tervezve, így ezt is beleszámolják a naponta megeső dolgok közé, amik a vázzal történhetnek. Vagy a vízállóság: fotóztam már végig esküvőt szakadó esőben állva két vázzal, optikákkal meg vakukkal a nyakamban, egyiknek sem lett semmi baja. Persze nem belépőszintű volt egyik sem.
Nem ajánlom, hogy tedd ki a gépedet a szakadó esőbe akárcsak fél órára, hogy bírja-e, mert nem akarok kitolni veled.
Ezeken gondolkodj el, amikor munkára veszel vázat!
A Te döntésed, csak ne csodálkozz, amikor egy elk*rt meló után a megrendelő leperli rólad a gatyádat is, mert megismételhetetlen pillanatokat hagytál tovaszállni amikor a varázslatos ERR 99 misztériumával szembesültél a kijelzőn!
-
fattyu
veterán
válasz
hello28 #11306 üzenetére
de sok a 200
madarászni nyilván nem célszerszám de bőven elég pláne kroppos vázon.
Árában nem hiszem találsz jobbat, Illetve nézz körül használtan. Sokan lépnek tovább róla úgyhogy elérhető úgy is. ( nem azért lépnek tovább mert nem jó hanem mert kell az IS mégis vagy kevés az f4 )
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék tőletek kérni!!
Canon 550d van és telét szeretnék venni és már több hete nézegetem és nemtudom milenne a jó döntés...Canon 70 200 L f4 néztem ára is szép..igaz nem tudom hogy van e ellenfele ebben a kategoriaban?Valaki aki esetleg tesztelt mást hasonlo kategorát megköszönném ha irna..
Ugyebár IS az nincs de gondolom valamilyen tartományban megtudom azért fogni és nem csak állvány kell...
És még egy kérdésem lenne, ha esetleg nem szeretnék állandan obit cserélgetni akkor ugymond utazo zoomot mit tudtok javasolni?Ami azért elég türhető??
Vagy inkább 70 200 L f4 és minőség tuti és inkább cserélgetem?
Bár a 200 mm nem sok ettől is tartok kicsit..
Köszi elöre is bárkinek aki segit..Lehet egy kicsit bonyolultan irtam le.. -
csacsi77
senior tag
válasz
*Ropi* #11249 üzenetére
Ígéretemhez híven kipróbáltam az AF-segédfény lekacsolását. Az sem segített. Ugyanúgy előjött az ERR20-as hiba. Jobban meghallgatva azonban olyan, mintha a tükör felcsapódna, de a zár nem futna le rendesen.
Mindent összevetve nem fogom használni manual módban a Nissin vakut és ha majd lesz rá keret, akkor veszek egy Canon vakut.
Szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest