- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sweet.tv - internetes TV
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Mikrotik routerek
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- ASUS routerek
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zozzer888
addikt
Nem ezen fogok spórolni, ha már nyugodt marad a lelkivilágom, már megérte azt a 0Ft pluszt az hogy biztos forrásból van.
Megvettem a Lenspen-t, 4ezer volt olyan szett, amibe van tartalék fej, így 1000 törlésre elég a "doboz" szerint...majd meglátjuk
Vettem egy Hoya UV szűrőt is, ezt az MNCset vagy mit
DE
kipróbáltam a Tamron 17-50 2.8-ast (vannak kint Tamron obik) és hát lesúlytóan negatív és rossz a véleményem róluk. Nagyon durván össze vannak rakva, de a képminőség...hát nem tudom.Nem hozta a kit obi szintjét se, pedig a szar alá lecsúszni elég nehéz. Tudok mutatni képet, érdekel? Nem művészik, csak lőttem kettőt vele.
Lehet "elkérem" majd ismijét is...nem akarom elhinni hogy ez ilyen...vagy lehet front/back fokuszos volt? végülis kiállított darab...a végig 2,8as fényerő mindenesetre überkirály
-
Csaabi
tag
Mikor a kolléga azt írta h az stm obi halk azt vedd ugy h nem is hallod van egy 70-300 is usm obi és az az stm hez képest nagyon zajos;-)
-
k1csi
senior tag
válasz
Zozzer888 #13594 üzenetére
Miből gondolod, hogy itt nem ugyanazt kapod többszörös áron? A legtöbb dolog vsz. pont ugyanazon a gyártósoron készül...
Egyébként ettől pont nem féltem az obikat (és nem azért mert semmit se érnek...).csakb
Ja, ja. Nekem vsz. még hosszabb is a listám, ezért meg se próbáltam felsorolni mi minden filléres cuccot vettem így (nem filléreseket is de az OFF m4/3 és a küldő hely is más volt). -
k1csi
senior tag
válasz
Zozzer888 #13592 üzenetére
Ugyanmár, annyi nagyon jó cucot vettem e-bay-en töredék áron (mind 22 EUR alatt).
Pl. szűrőadapter kb. 500 Ft-ért (hibátlan minőség, itt 2k felett kapod ugyanazt, persze nem kell három hétig várni).A nagyon eredeti lenspenemről (itt, nem e-bay-en vett) néhány használat után lejött a gumi (vagy valami szivacsos anyag) a tekergetős részről.
-
adamka16
őstag
válasz
csacsi77 #13586 üzenetére
Na.. erre a 'hírre' vártam már régóta. Az STM előnyeit YB videók alapján már azért csak-csak leszűrtem, hogy "majdnem" USM sebességű és persze hangú. Ha ugyan ezt megcsinálják egy fix f4-esbe akkor meg lenne a ~24-105 f4l APS-C-re való megfelelője. De még így sem rossz, ha az ár alakul még egy picit, még lehet best buy kategória is kiütve a 15-85 IS USM-et
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
A 220Volt jóVOLTábóllett egy 18-135 mm-es STM-es obim. Sok időm nem volt vele szórakozni eddig, de leírom a tapasztalataimat. Az első, ami feltűnt, hogy nincs hangja. Semmi sem! Olyan halkan és puhán fókuszál, hogy megdöbbentem. Egy keveset használtam 24-105 f/4-es üveget. Nem eszküdnék meg a gyerekem életére, de mintha még annál is halkabb lenne.
A sebessége is rendben van, a 40D-vel szupergyors. Kevés fényben elgondolkodik, de melyik obi nem? Van rajta LOCK gomb, de olyan kellemesen szorulósan jár, szerintem nem csúszna ki magától lefelé tartva sem.
Az IS pazar, 1/8-ad mp-t is meg tudtam vele fogni 135 mm-en, ami az én remegős kezeimmel több mint kielégítő. A fókuszgyűrű nagyon hosszú utat jár be és elektronikus csatlakozású, bekapcsolt AF mellett is működik.
Kicsit élesebbnek érzem, mint a 18-55 IS-es kittobit, persze az ára sem ua. a kategória.
Összességében elégedett vagyok. A 0%-os THM segített, hogy a költségvetést sem terhelje meg és már alig várom, hogy kijöjjön a 70D-7D MkII páros, hogy az STM előnyeit is ki tudjam használni.
Szép napot mindenkinek! -
*Ropi*
félisten
Eclipse a folyadék neve. "Manufactured in USA by Photographic Solutions Inc., Buzzards Bay MA02532.
"De szenzortisztítást én első körben körtepumpával csinálok, azzal biztosan nem lehet összekarcolni és dzsuvázni..."
Nehogy azt hidd! Csak az a körtepumpa a jó, amiben mikronos porszűrő van. Amiben nincs, az simán bekarcolhatja a nagy sebességgel érkező porszemekkel a szenzort, hogy csak lesel...
-
Csaabi
tag
hello! esetleg egy pontos lenspen típust amit érdemes megvenni tudtok mondani mert az e-digitalban 10-15 kölünböző féle van?!
-
Zozzer888
addikt
-
csakb
őstag
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Csaabi #13572 üzenetére
Akkor kell, ha F20 felett lefotózva a kék eget szmötyiket látsz a képen.
Szenzornak ne állj neki egyedül, legalábbis amíg meg nem mutatta valaki, hogy hogyan kell! Egyszer karcolod meg egy porszemmel és dobhatod ki! Nem viccből mondom!
Egyébként Sensor Swab a barátod.
Én egy Metanol tartalmú (láthatatlan lánggal égő gyúlékony anyag) löttyöt használok hozzá, USA-ból van...
-
*Ropi*
félisten
Attól függ, milyen vakuzási stílussal fotózol.
Ha "brute force" módszerrel (vaku a fő fény és elnyomsz vele minden mást), akkor használható. De ahhoz erős vaku kell. Ha csak derítesz és a környezeti fényeket is érvényesülni hagyod, akkor elég magas ISO-val párosítva (6400 és felette) működhet. De akkor meg zajosodni fogsz rendesen...Valamit valamiért.
A dolog másik oldala, hogy egy üveget általában rekeszelni kell, hogy elég éles legyen. No most, ha alapból mondjuk F4-ről indulsz, akkor kb. F5.6 magasságában kezd jó képe lenni: azzal már megint vesztettél egy adag fényerőt (az én Canon 17-55/2.8-am pl. 3.2-től már penge). A nagy fényerejű üvegek meg aztán hatványozottan jobbak: a Sigma 50/1.4-em már nyitva is elég éles, de F2-őn használva borotválkozni lehet vele.
És amit a marketingesek mondanak a nagy fényerőről, az nem igaz.
Magyarán 2.8-as üveg nem "nagy fényerejű". Ugyanúgy téveszt beltérben a kevés fény miatt (még vaku AF segédfénnyel is), csak a nagyságrenddel jobb 1.4 enged át magán annyit (ugye a fókuszálás mindig teljesen nyitott blendével történik), hogy harapjon az AF. Szóval jó (és drága) játékok ezek...
-
zolka78
senior tag
válasz
Zozzer888 #13561 üzenetére
Igen, annyival jobb. Azt a 20mm-t ami hiányzik még tudod lazán croppolni. Én meg ezeken a gyutávokon nem tartom létszükségletnek az IS-t. Mozgást úgy sem fog meg, kellő záridőt meg még tudsz kihozni. Néha CA-zik, de ez orvosolható. Efölött nekem apsc-re már csak a 15-85 jönne szóba alapzoomként.
(#13572) Csaabi: Természetesen akkor ha koszos. A frontlencsén lévő kisebb koszok, porok nem mindig látszanak meg a képen, de a szenzoron lévők azok általában igen. Egy körtepumpa és egy Lenspen lencsetisztító kezdésnek meg teszi.
-
Csaabi
tag
hello! kérdésem az lenne h lencsét, szenzor milyen sűrűn kell takarítani vagy kell-e egyáltalán és ha igen akkor hogyan és mit kell venni hozzá? köszi!
-
Abry
tag
Lehet rosszul gondolom, de egy jó vaku nem vált ki egy fényerős obit? Mindenképpen olcsóbb megoldás lenne.
-
Dr V
őstag
Canonnak mostanában nincs vmi új objektívje? Vagy ami karácsony környékén fog megjelenni? Egy ideje nincs időm a fórumot olvasni és egyéb helyekről tájékozódni.
-
*Ropi*
félisten
Indexen, Canon EOS adok-veszek topic. A 17-55-öt nem lehet megkerülni: a legjobb stabis alapzoom APS-C-n. A stabi nélküli Tami veri képminőségben, de sokszor kell az a stabi...
A Sima 17-70-nek nagyon rövid a 2.8-a. A stabis Tampon felejtős: hányás a képe.
2.8-as telére mennyi a keret?
-
Dr V
őstag
Nem ártana. De abból is 2.8 szerepel az álmoskönyvben. Stabis. Ami még jó lenne az a canon15-85, de a fényerő... A sigma 17-70net nem érzem fényerő tekintetében előrelépésnek. tamron meg sztem nem éri meg stabival.
Egyébként hol kapni 170-180 körül? Amit láttam 200.210 volt.
17-55nek nincs más alternatívája?
Esetleg egy használt 5d, 24-105tel 200 körül nincs? -
Dr V
őstag
Üdv!
A mostani 18-200am lecserélésén gondolkozom. Fontos a nagy fényerő, stabilizátor pedig úgyszintén eléggé fontos. A canon 17-55ön gondolkozom, akár használtan is, de kissé félek, mert nincs felesbe kidobni való 200am, akkor inkább gyújtósnak használnám
Boltba alkuval 250ben reménykedek. Viszont attól tartok, h rövid lesz... 40Dre mit vegyek fényerőset, lehetőleg stabisat? Egy használt ff vázra még lenne pénzem ,de üvegre már nem... Ami miatt cserélnék az a kis mélységélesség. És rajzolat, meg a társai...
-
Zozzer888
addikt
A mammutba holnap meg azután van ingyenes szenzortisztítás a Canonosoknak, ilyen eseményre érdemes elvinni a gépet?
-
Whysperer
addikt
[link] Szóval akkor ez használható átalakítóval elvileg. mert akkor bepróbálom!
-
-
adamka16
őstag
válasz
kiskornel #13535 üzenetére
jesszus... csak ugye engem is leoltanak, ha netán nem idevágó dologról megy a szó, itt meg más elég sok hsz. óta azon megy a probléma, hogy minek milyen dugója van. Azért na...
Obiknál igazad van, elismerem. De még is több köze van hozzá, mint ennek... Lehet vitázni napestig, viszont ha amikor objektíves topikba nézegelődtem, többségben volt a nikon tulaj mint a canon tulaj. Így egyértelműbb oda írni, ahol több a canon obikkal a tapasztalat. mellesleg, nem csak én vagyok az egyedüli aki ebben a topikban érdeklődik üveg ügyben. no de mindegy is... -
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
*Ropi* #13521 üzenetére
120V az a 110V de nem csak feszültségben térnek el, hanem frekvenciában is. 50Hz vs 60Hz. (utóbbi nem érdekes lámpáknál - kivéve ha valami spéci Xenon akármi)
Létezik átalakító, amit USA-ból települt emberkéknek ajánlanak, de nem éri meg.
A mostani tápegységek amúgy le tudják kezelni 110-240V tartományt csak a csatlakozó más. -
*Ropi*
félisten
válasz
Whysperer #13520 üzenetére
USA: 110V
GB: 240VFelejtsd el, ha csak nem találsz belőle EU verziót, de az tutira drágább is!
-
Whysperer
addikt
válasz
*Ropi* #13519 üzenetére
pont ezert kerdezem hogy mivel angliaba nekem a harom agus csatlakozos fejek vannak igy tudnatok e mondani ugyan ilyet mint ez csak akarmilyen mas markaban stb. mert ebayen angolul outdoor battery kent talaltam meg nagy nehezen de csak ezt az egyet dobta ki a kereso. bocsesz az ekezet neljuliseg miatt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Whysperer #13517 üzenetére
Amit linkeltél (kimaradt a kettőspont a http után), az 110V-os USA modell, a csatlakozói is mások, mint az EU-sé. Szóval nem használható. Feltéve, hogy stúdióvakukról beszéltél, mert rendszervakukkal még úgy se...
-
Whysperer
addikt
tudom ez nem konkretan canin de [link] evvel tudon kint hasznalni lampaimat. kerdes tudtok valami hasonlo akut mas markaba vagy ez jo megvehetem nyugodtan.
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Egy éve használok egy 550D-t 18-55 IS-sel, és úgy érzem kezdem kinőni. Ez alatt azt értem, hogy kicsit szűknek érzem mind a két "végét" a zoomtartománynak, de ami igazán zavar, hogy a felső végénél, 55-ös állásban ha kinagyítom, elég ronda rajzolatot kapok. Igazából a dilemmám az, hogy lecseréljem ezt egy 17-85 IS USM-re, vagy pedig vegyek mellé egy 55-250-est? Persze egyértelmű lenne a választás, ha nagyon sokszor fotóznék zoomos témákat, de nekem lehet, hogy a 85 is elég lenne, ha cserébe szép képeket készít azon a nagyításon. Vagy ha ezt szeretném, akkor a 15-85 a barátom? Csak az 2x annyiba kerül... -
csacsi77
senior tag
Én is ezek közül az 55-250-est használtam. A stabija nagyon jó volt és építési minőségre is elégedett voltam. Bár műanyag bajonettes, de ezt leszámítva egyben volt.
A Sigmánál egy régebbi verziót használtam, az nem volt HSM-es. A képe botrányosan szar volt, szinte mindenhol lágy, még rekeszelve is.
A Tamron meg csak 50eFt, ezért kapsz egy "teljes" zoomtartományú obit, ami mindenre jó, de amiket olvastam róla szinte semmire. Az AF hangos és pontatlan.
Ha nem ódzkodsz a cserélgetéstől, akkor a Canonnál jobbat nem találsz.
Neked is az első utad a 0% THM lesz??
Ja és ha egy mindenes obiban gondolkodsz, akkor a 18-135 mm-es Canon obit is nézd meg. Bár kisebb az átfogása, de a 135mm-es vég már elég jó tele tartomány és akkor van egy stabilizátoros mindenes objektíved. Az ára pedig nem is olyan vészes. -
Abry
tag
Üdv!
Épp objektív vásárlás előtt állok, egyelőre 18-55 IS II kitobim van, aminek meglepően jó rajza van szerintem. Ezt szeretném kiegészíteni egy zoom objektívvel, mivel költség terén eléggé limitálva vagyok, ezért 3 objektívet néztem, amik beleférnek a keretbe. Ezek:
Tamron 18-200 (bár ebben nem tudom biztosan, hogy van-e képstabi, ami fontos lenne)
Sigma 50-200
Canon 55-250Jó lenne minél olcsóbban megúszni, ezek közül melyiket ajánljátok? Illetve, ha van hasonló árban más zoom obi, az is jöhet.
-
zolka78
senior tag
Én is ugyan azt az akksit használom, de nállam fagyás sosem jött elő. Teljesítményben megközelítőleg hozza a gyári akksi teljesítményét. Sokszor nem is tudom, hogy melyik van benne, nem venni észre a különbséget, egyszerűen cserélek ha kell, és kész. Azt meg még sosem tapasztaltam, hogy tükröt-zárat ott hagyjon. Igaz amikor villog a töltés kijelző én nem sokáig használom úgy a gépet, hanem minnél hamarabb akksit cserélek. De én amondó vagyok, hogy aki tolja bele heti szinten ezer számra a képeket, az legalább gyári akksikat, vagy kitapasztalt utángyártotatt vegyen. Így elkerüli a fentebbi problémát munka közben.
-
.DLL
veterán
válasz
ballington #13435 üzenetére
Egyik lexarabb, de legolcsóbb is akksi. Picivel a gyári alatt teljesít időben, de nem számottevően. Ami viszont nagyon gáz, hogy csapot-papot-tükröt-zárat otthagyva merül le. De többször csinált olyat, hogy fel is volt töltve, és a gép mintha lefagyott volna, nem reagált semmire. Akksi ki, be, megy normálisan. A gyári hasonlókat sem produkált.
Viszont a Phottix-ről jókat hallani.
A Swit vajon gyárt Canon akksit? -
*Ropi*
félisten
válasz
csacsi77 #13496 üzenetére
A Triopo-t manuálban használtam kb. 1 órát se: rádiós kioldóval, egy 60x60-as softboxot rendben kivillantott. Ami feltűnt, hogy kb. 5200-5300 Kelvinen dolgozik, nem 5500-on (Csak így szemre, megmérni nem volt idő. Elvileg a softbox is elhúzhatja, de ez Lastolite EzyBox volt, ami elvileg nem módosítja - legalábbis a forgalmazó állítása szerint).
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest