Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
Sziasztok, kapható még valahol olyan dvd író, ami tudja az 1x-es , de legalább a 2x-es írási sebességet? Persze gondolom, ha van is , csak használtan, és úgy rendben is lenne.
-
miczo
tag
válasz
Dorozsmano #25125 üzenetére
Nem monitor probléma, hanem a BIOSban van olyan opció, hogy melyik legyen default video kimenet, amikor a gép indul (proci vga, pci express stb...).
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Acer Nitro VG022 monitorom 6 éves. HDMI-n keresztül van összekötve a gépemmel. A napokban bekapcsolásnál, illetve készenléti üzemmódban (mikor adott idejű tétlenség után a Win leveszi a képet) elkezdett sípolni. Érdekes, hogy az utóbbi, készenléti üzemű sípolást szabályos időközönként produkálja, két sípolás formájában, utána szünet és megin két síp...
Szerintetek érdemes vele valamit kezdeni, vagy lassan elhalálozik szegény?
Köszönöm!BÚÉK!
-
Dorozsmano
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus VG27WQ dp kábellal van összekötve az 1080 Ti -vel.
A problémám az, hogy nem tudok belépni a biosba, illetve belép de nem látok belőle semmit.Csak a win indulása után ad képet. -
heavygrip
senior tag
Sziasztok.
Most vettem nemrég egy AOC Q27G2E/BK monitort.
A jelenség a következő: 144Hz-en használom a monitort, régebbi játékokban Doom2016/Doom Eternal szépen megvan a 144FPS, utóbbinál van hogy be-be zuhan GPU limit miatt az FPS szám 130 körülire,de nem zavaró, nincs semmi probléma, de ha az FPS 95 és 120 FPS között ingadozik akkor halványan vibrál a kép.Most a Cyberpunkba tudtam le tesztelni. Magas beállítás/fsr 3 minőségi beállításnál kb 70-85FPS van és nincs vibrálás. Lentebb veszem a grafikát alacsonyra kb 100-110 FPS és vibrál...
Számomra érdekes a jelenség. Legalábbis nem logikus: jól gondolom ez a freeseync miatt van és azt nem értem hogy miért csak ebben a "szűk" tartományba csinálja?Ez garanciális probléma? Vagy az AOC freeseync betegsége?
2 Hdmi kábellel letesztelve illetve egy DP kábellel is. Most jelenleg az utóbbi van és ezzel is ugyanaz a helyzet.
Előre is köszönöm mindenkinek
[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Farmatex
csendes tag
válasz
marinea2 #25122 üzenetére
Szia!
Nekem is hasonló a problémám, másfél hónapja vásárolt Odyssey G7 4k, 144hz monitorommal. Nekem a pixelek színe zöld, és kettő is van. Szintén sötét háttérnél látszódik, engem iszonyatosan zavar. Valaki járt már hasonló cipőben? Érdemes szervizbe eljuttatni vagy ilyen hibákkal nem foglalkoznak?
Válaszaitokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
1 honapos samu g5 odyssey IPS. Ez ma jelent meg rajta:
Csak fejete ill sotet hatteren latszik, feheret re a vilagosabb szineket mintha tudna. Van esetleg valami terndo? A tudat maga hogy pixelhibas meg nem is zavarna.. de elegge kozepen can es mindig megakad rajta szemem megha 5-10 percre el is felejtem..
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
miczo
tag
válasz
ekkold #25118 üzenetére
Egyes monitorokat el lehet indítani szerviz módban, akkor kihagyja a logót bootoláskor, de ahhoz általában egy gombot vagy kombinációt kell nyomni bekapcskor, ami nem egy kényelmes megoldás. (Legjobb lenne a belső eeprom konfigban átírni a logó engedélyezést, ilyennel egyszer már találkoztam asusnál, de nem jellemző, hogy a részletes szerviz manuál elérhető lenne..) Stanby-ból éledve általában nincs logó...
Philipsnél nem rémlik, van-e ilyen, de itt érdemes szétnézni: https://factory-reset.com/wiki/Philips_Service_Menu[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
Sziasztok!
Nem kifejezetten hiba, hanem csak egy kellemetlenség, amire hátha létezik megoldás.
Vettem az apróban egy Philips 328P6A (31,5" 2560x1440) monitort. Bekapcsoláskor azt csinálja, hogy maximális fényerővel, egy kék-fehér Philips logót jelenít meg, ez a sötét szobában szinte kiégeti a szemem. Tud erre bárki valamilyen trükköt (szervizmenü, bármi) amivel ez letiltható?http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
miczo
tag
válasz
JackFeryll #25116 üzenetére
Nekem inkább a panel vezérlő hibájának tünik. Ez a monitor fiatal ahhoz hogy a kondik kifeküdjenek benne.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Van egy 2021 novemberi Acer Nitro XV340CKPbmiipphzx monitorom ami elkezdte megadni magát.
A jelenség a következő rádugtam a laptopra volt kép néhány percig majd szépen ilyen fekete pókhálószerűen beszövődött addig amíg az egész kép fekete nem lett.
Ezt még néhányszor meg lehetett ismételni de már teljesen off.
(nem kábel hiba és mindkét hdmi porton ez volt)
Ez kondenzátor hibának tűnik ? Javítanak megérős árakon valahol ilyet ?
Meglepett mert 1X éveket is kibírtak nálam monitorok ez meg nem annyira öreg. -
BChris32
csendes tag
Üdv.
A napokban vásároltam egy Samsung Odyssey G7-et 28”
A képernyő alján végig felfele irányuló fehéren vilàgító fények láthatóak. Valaki tud segíteni esetleg, hogy hibás lehet esetleg a monitor?[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Sziasztok!
Ma kezdtem el használni 2 monitort laptopról, viszont van egy hiba:
- Laptop: Lenovo Y540 - 15irh
- Monitor 1: AOC I2476VWM -> HDMI-n keresztül van a gépre kötve, 75Hz-re van állítva
- Monitor 2: AOC Q27G2E -> mini DP - DP-n keresztül van a gépre kötve.
155 Hz-re állítva az asztalon olyan mintha villanna egyet vagy mintha a fényerő változna picit
144 Hz-en nem veszem észre, hogy csinálná, viszont kis gagyi játékkal kipróbálva igen.Az nVidia control panelban G-sync-esnek ismeri fel és be is van kapcsolva.
Ez a fura jelenség a két monitor eltérő frissítési rátája miatt lehet? Vagy a G-sync miatt? Esetleg valami nincs jól beállítva magán a monitoron vagy a windows-ban?
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Van egy Dell G2724D monitorom ( [link] ) amin G-SYNC kompatibilis gyárilag és a rajta lévő matrica is tanúsítja.A winben az nvidia panelnél azt írja, hogy "A kijelölt megjelenítő nincs G-SYNC kompatibilisnek minősítva" pedig be van kapcsolva minden és működik is a funkció (tesztelve) mégis ezt írja ki.
Mi lehet az oka? Másnál is így van?[ Szerkesztve ]
TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
csaba17
senior tag
sziasztok!
adott 2 db új aoc q27g4x monitor, a héten cseréltem le őket.
ha a másodlagosat kikapcsolom és pl ott volt egy böngésző lap megjelenítve akkor bekapcsolás után a böngészőt átrakja a főképernyőre, és ez így van bármivel ami a kikapcsolás előtt rajta volt.
ha videó megy a főképernyőn majd bekapcsolom az időközben kikapcsolt másodlagosat akkor a videó beszaggat, a hangja is.
ez miért történik? -
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell P2417H monitorom, ami egy ideje már produkálja ezt a hibát:
Link
Nemcsak asztalon, hanem játékok alatt is. De csak a monitor alján, ahogy a videóban is látszik. Másik gépre kötve is előjön a hiba, így a GPU hiba (szerencsére) kizárva.
Kábel csere még nem volt, csak megnéztem, hogy nincs-e kilazulva vagy megtörve.
Az is pipa. Mi lehet ez? Köszönöm a segítséget előre is.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
miczo
tag
válasz
attiss66 #25108 üzenetére
A panel fődarab, ha be is lehet szerezni sajnos többe kerül, mint egy keveset használt monitor + még a szerviz költsége. Nem rentábilis. Ne dobd ki, mert elektronikai hulladék, inkább próbáld meg alkatrésznek eladni. A táp és vezérlőpanel ér valamit, ha valaki ilyet keres.
-
attiss66
senior tag
Sziasztok!Pókhálós lett a 32 colos Samsung LCD monitorom. Nem a pók szőtte be
, hanem benyomódott a "szélvédője". Rögtön eltűnt róla az "adás".
Ez kuka lett? Szokták ezt javítani?[ Szerkesztve ]
-
raven84
senior tag
Sziasztok, nem monitor hiba sztem, de ha bekapcsolom a HDR-t 3-4 mp fekete képernyőt kapok win11 alatt. msi mpg 271qrx alt tabnál ugyan ez. Találkozott már valaki hasonlóval?
Két monitorom van, a másik egy 144hz ips. -
animatrix11
őstag
Sziasztok
Találtam egy hirdetést: [link] olyan hibával amiről még nem hallottam, volt ilyen monitorom, nagyon meg voltam vele elégedve és most keresek újra ilyet
Ennél van szélén 1-2 cm-es keret, ami annál beljebb van a képen az nagyon fakó, ez hw hibás vagy csak kalibrálni kéne? A képeken látszik miről írokKöszi!
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Nemtudom hol kérdezzek ezzel kapcsolatosan igy felteszem itt a kérdést hátha valaki találkozott már ilyennel.
Vásároltam egy 165hz 1440P AOC monitort. 4070TI Super + 5700X3D mellé.
Olyat tapasztalok ezzel a monitorral több szinte minden játékba hogy ha nemkapcsolok Nvidia control panelbe V-Syncet akkor szétvan esve rajta a kép. G-Sync önmagába nem segit rajta még ha lezárom az fps-t 162-re vagy 160-ra akkor sem.
Egyedül akkor javul meg a lehető legjobban ha az adott játékra bekapcsolom a vsyncet.
Erre van valami megoldás?Találkozott ilyennel már valaki?Van ezekre a monitorokra valamilyen beállitás ? Szoftver ?Vagy ez mihez köthető?
[ Szerkesztve ]
-
Skull_HU
újonc
Üdv Mindenkinek!
Egy AOC Q27G2G4 monitorom van (144Hz VA panel). Egy ideje a következő jelenséget produkálja: bekapcsoláskor a uefi logót még megjeleníti, de már a win belépési oldalt már nem, de az előbbi is változó, a panel aktív, háttér világítás van, de csak fekete kép. Ha kihúzom a dp kábelt és várok vele ~ fél percet majd vissza, akkor megjelenik a kép. Maga a rendszer ez alatt hibamentesen betölt. Ha kikapcsol a monitor inaktivitás esetén, akkor egér kattintásra a háttérvilágítás ugyan bekapcsol, de fekete képernyő jelenik meg. Az előzőekben jelzett módon ismét életre kelthető. Ha üzemel, akkor semmilyen más hibát nem produkál.
Amit még tapasztaltam, hogy a windows "energiajavaslat" menüben automatikusan átállítja a képernyő pihentetőt kikapcsolt állapotba ilyenkor mindig megjelenik a probléma. Egyszerűen nem tudom, hogy szoftveres vagy hardveres e a probléma.Amit ellenőriztem és/vagy próbáltam már:
- másik dp kábel,
- hdmi kábel,
- NVIDIA driver újra telepítése,
- NVIDIA alkalmazás letörlése,
- AOC iMenu szoftverrel és nélküle (néhány paraméter állítható, illetve gyári visszaállítás),
- AOC G-menu ez az előbbinek az utódja.Rendszer:
Processzor: AMD Ryzen 9 3900X
Memória mérete: 32 GB
VGA: MSI NVIDIA RTX 3070 8 GB
Op: Windows 11 24H2Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni valami ötlettel, és elnézést ha nem ez a megfelelő hely a problémám boncolgatására!
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
miczo
tag
válasz
adumble #25100 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megmenteni! Gratula!
Régebben azt hittem, hogy ezek a kis zárt alu elkók "örök életűek" (~15év), nem szivárog az elektrolit. Hát nem, sajnos rosszabbak élettartamra, mint a sima nagy rovátkolt társaik. Meg a kapcsolóüzemű mód sokkal jobban nyírja a kondikat.
Ahogy írod, pont az ESR érték növekedésén látszik, amikor ezek kezdenek dögleni, tized ohm tartományban kellene lenniük normálisan.
Azt láttam más készülékekben (40-50 éves erősítők) hogy a szivárgó elektrolit képes teljesen megenni az alkatrész lábat. A forrasztóón felkeményedését is valószínű ez a kémiai diffúzió okozza. Az egyik láb az aluházhoz csatlakozik, a másik megy bele a kondi belsejébe, itt fog az elektrolit szivárogni és emiatt a két láb hővezetése is különböző. A mai ólommentes forraszanyagok magasabb hőmérsékleten olvadnak, kiforrasztásnál (ónszippantás előtt) az ilyeneken ólomtartamú forraszanyaggal átmegyek, hogy keveredjen az ólommentessel és úgy könnyebb lesz kiforrasztani.
-
adumble
csendes tag
És igen! Működik!
Hálásan köszönöm az útbaigazítást!
A monitorban lévő 25 elkóból 24-et kicseréltem. Volt, amelyiknek az ESR-e 29 Ohm volt! Igaz, ugyan, hogy nem 100kHz-en mérve, csak egy kis T7 teszterrel. Külön meg kellett szenvedni a kiforrasztásokkal, mert érdekes módon az egyik lábuk még úgy-ahogy kijött, de a másiknál nem nagyon olvadt az ón. Azokat kiszippantani sem lehetett a furatból. Mintha kétféle forrasztóónt használtak volna, de el sem tudom képzelni, hogy annak mi értelme lenne. -
miczo
tag
válasz
adumble #25097 üzenetére
Úgy néz ki a vezérlés még nem indul el. Valószínű vannak még kis méretű alu elkók is a panelon, amik nem púposodnak fel vagy nyílnak szét (nem rovátkolt a tetejük) de a kapacitás értékük alapján már kuka volt mind. Ezek táphidegítő kondik. Ha kiforrasztasz egyet és rámérsz látni fogod. Nekem egy Samsung 214T volt amiben 10év után az összes ilyen kis alu elko megdöglött.
Első körben a 400V-os puffert is megmérném, mennyi a kapacitása a névlegeshez képest.
-
adumble
csendes tag
Sziasztok!
Az alany egy régi Medion (SUNGOO felirattal) MD 30799 PY LCD monitor. Egy ideje bekapcsoláskor se kép, se hang nem volt, ezért a tápegység NYÁKon kicseréltem minden elektrolit kondenzátort (volt, amelyik már szét volt nyílva) kivéve a 400V-os pufferkondit. Annyi változott, hogy ha a géphez kötöm, akkor bekapcsolás után szürkén világít pár másodpercig, majd lassan elhalványul és kihuny.
Tud valaki segíteni, hogy hol lehet a hiba?
Előre is köszönöm!
-
letsgomnml
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de lenne egy kisebb problémám.
Vettem egy komplett új gépet, win 11pro 7800XT vga-val. A TV-m egy Sony okos tévé, hdmi kábellal összekötöttem a kettőt, de valamiért a rendszer egyáltalán nem látja a tv-t és nem jövök rá, hogy mi lehet a baja. Az ezeréves pc-mre csak rádugtam és látta egyből.Valakinek valami tippje van?
Ezer hála előre is!
-
PNP
őstag
Igen, szöggel változik, a kép középről készült, ahonnan nézném. Ha fentről nézek lefele, fényerőben kb. kiegyenlítődik, de némi színbeli eltérés akkor is van.
Alap böngészésnél is látszik, olyan, mintha az oldalak designjában lenne gradiens, miközben homogén felületet nézek.
Eizo-t néztem, abból az offline változat van meg. -
miczo
tag
Nekem ez nem kalibrációs gondnak tűnik, mintha a képszöggel változna a szín eltolódás. Ha a merőlegestől jobban eltérsz, akkor is megvan ez? Nem erősödik fel?
Ilyen árú IPS monitornál nem kellene ekkora színeltolódasnak lenni a fehéren.
Eizo monitorteszten nézted már a szürkeskálát? -
Adames
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Asus ProArt PA 278CFRV monitort. A problémám az, hogy akárhogy állítgatok rajta mindent, van egy fajta zöld színhatása az egésznek.Találkozott már valaki ezzel a problémával ennél a monitornál? Ezt nem lehet orvosolni valahogy?
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Ma vettem egy ASUS Proart PA329CV monitort, és nem vagyok benne biztos, hogy amit látok, az elfogadható-e. Szemre a fehér felül zöldes, alul magentás és világosabb. A monitorról készült képre pipettával rámérve hasonló eredmény látszik. Én most arra hajlok, hogy visszaviszem, de nem tudom, hogy ha veszek másik monitort, nem fogok-e hasonló mértékű egyenetlenséget tapasztani. Mit gondoltok? Azt jól gondolom, hogy ez kalibrálással nem korrigálható?
-
sacren
junior tag
Sziasztok!
Lehet nem a megfelelő topikba írok.
Van e valakinek ez a fajta monitora? [link]
Itt azt írja dönthető ,de én nem úgy látom ,hogy az lenne feszegetni erősebben nem merem.Vajon dönthető e vagy sem? -
RaTaTa
csendes tag
Sziasztok,
van egy szervizelésre szoruló, ingyen elvihető Dell UltraSharp U2312HMt (0KF87Y) monitorom (2013. januári sorozat).
Néhány éve jelentkezett a problémája, azóta nem használtam. Ha jól emlékszem a régebben itt olvasottakra, típushibája van, mert nem mindig kapcsol be. A képével sosem volt semmi baj.
Valószínűleg olcsó a javítása egy hozzáértőnek, úgyhogy szívesen odaadom, ha valaki szán rá időt/energiát vagy alkatrésznek használná.
RaTaTa, A Tata
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Predator 24,5" monitorom és kezdem unni a hibajelenségét.. Elkezdett nem mutatni képet vagy vibrálva eltünedezni, de ha jól megmozgatom akkor be-be villan vagy akár vissza is áll a kép. Ötlet?
Egyik ismi szerint a forrasztás nem ok a panelen, kábelt már cseréltem..
Garancia 0, szóval ha tudtok megbízható monitorszervizest.. -
vagner66
csendes tag
Üdv mindenkinek! Van éggy ASUS PG258Q 240 Hz monitorom 4 éves az a gondom hogy 2 hetente egyszer olyan történik hogy nem világít az állapot jelző led a monitoron ,bekapcsolom a gépet és a monitor nem ébred fel ,kihúzom és visszadugom a táp kábelt a és akkor megint villog az állapot jelző led és bekapcsol a monitor. Üzem közben meg a köztes időben tökéletesen működik semmi baja.Nem kapcsolki nem villog . A gépen kikapcsolva a hibernált állapot . Ezt egy éve kezdte el . Valaki tudna valami ötlet ,vagy megoldás vagy hiba okot megköszönöm . El szeretném adni de így nem akaron csak ha megoldódik a hiba!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
BogyóBP #25083 üzenetére
Természetesen online. A 14 napos visszaküldési lehetőség miatt így szoktam venni minden értékesebb dolgot, hogy kipróbálhassam pontosan az ilyen esetek miatt. Csak nagyon nagy macera számomra az egész mert itthonról, erről dolgozom és épp haldoklik a másik monitorom. De van C terv is persze csak rossz arról dolgozni.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dyingsoul #25082 üzenetére
Naná hogy merjed. Vidd vissza. Benn van a 15 napban esetleg online vásárlás volt?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
LG monitor gariztatással kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Van rajta egy hibás pixel és egy hibás subpixel is.
Most nem tudom, hogy merjem-e ezzel a gonddal felhívni a boltot, ahol vásároltam, vagy egyszerűen csak álljak el a vásárlástól? Kifutó termék ráadásul, pár másik boltból már el is tűnt a polcokról.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Bandit21
addikt
Először akkor lett látványos amikor 60 hz ről 100 ra tettem. Mert amikor összedugtam elsőre HDMI vel, csak a felbontást néztem, a hz-et nem, mert azt hittem, automatikusan - mint a felbontást, azt is - fel lovi maxra. De aztán rájöttem hogy 60 a hz, áttettem 100 ra és akkor lett zöld. És onnantól akár HDMI akár DP ha nem 60 hz akkor zöld.
(Nem írtam, de volt egy próba egy HDMI laptopon, de az csak 60 hz et tudott, és ott nem volt zöld.)
Ami érdekes, hogy 60 fölött sincs baj ha az adaptive sync off.Fut a játék, elinditom az adrenalin -t, megy a játék fölött, és ahogy kapcsolgatom, ki be az adaptive ot, úgy vált a pixel zöldre vagy vissza.
Valószínűleg ha fix a hz akkor jó de ha változik a hz (nemcsak a szine a pixelnek) azt már nem tudja lekövetni és zöldre vált.
A szomszédnal mivel vasárnap délelőtt zavartam ezzel ezt az adaptive ki be kapcsot nem csináltam ott eleve adaptive volt es zöld volt ott is.Ez alapján ha valaki ilyen monitort vesz nem elég 2 D be hajtani valami videóval mert a win gondolom alapból 60hz. 3d be vált feljebb, ott pedig nem mindegy hogy fix hz vagy adaptive. Nálam utóbbi volt a tényező de ez nem derül ki egy sima monitor teszt videóval sajna.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz
Bandit21 #25078 üzenetére
Végül sikerült a szomszédnal másik gépen ráadásul rtx (nekem amd van) másik kábelen IS ugyanott ugyanúgy van pixel hiba tehát sajnos a monitor a ludas.
Amit nem értek hogy az hogy lehet hogy 2d videó teszt alatt nem látszik kizárólag 3d be.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz
Bandit21 #25074 üzenetére
A monitor amd freesync premium kompatibilis, az adatlapja nem írja az adaptive sync-et de ha jól értem, az adapt. sync az open, ha a driver felajánlja, akkor a monitornak tudnia kéne nem? Vagy csak ennyi a gond, hogy egy adatlap szerint nem vesa adapt. sync monitoron akarok adapt-ot kapcsolni?
Bocs tudom ezek régi technológiák de a régi monitorom miatt ezeket sose figyeltem, mert nem volt miért.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
Röviden:
Létezik hogy egy pixel csak 3d -ben és csak adaptive sync-el villog zölden?
Hosszabban:
Eddig egy régi LG 32 " 16:9 75 hz fhd monitorom volt egy rx 6650 xt-re.
Szerettem volna nagyobb látóteret, autó SIM hez, még több hz-et ezért váltok monitort VGA -t es később lenet CPU -t is.
Első lépcsőben ma egy ASUS TUF Gaming VG34VQ3B érkezett.
Este össze raktam a régi géppel hogy lássam jó e.Elsőre a HDMI -t húztam ki a régi ből és ebbe be és mivel a felbontás magától változott így nem is mentem a win képernyő beállításokba csak indítottam a szokásos játékom (asaetto Corsa competizione).
Allitgattam amit kellett előtte az adrenaline ba annyit néztem hogy most már végre látja hogy freesync monitor (a régi nem az)
Nem tudom sajnos hogy kapcsoltam e az adaptive sync et.Egy idő után ki léptem szerintem hdr -t állítani és akkor láttam hogy 60 hz en van.
Na akkor legyen feljebb, láttam 100 a max, eszembe jutott bíztos csak a HDMI miatt semmit baj nezzuk ez is több mint eddig volt.Hát és akkor már ment biztos az adaptive sync is.
Es akkor a képernyő alján kicsit balra megjelent egy zöld pixel ami villog ha tölt a játék ha be töltött akkor meg fix zöld.Na most itt kaptam idegbajt.
Fogalmam sincs már hogy tűnt fel (valószínűleg mert előtte kapcsoltam be) de rájöttem hogy az adrenaline-ban az adaptive sync miatt van ez.
Játék közbe alt+R el elő szedem és ha be van kapcsolva zöld,
Ha ki akkor meg nem zöld a pixel.Elő vettem a saját dp kábelt azzal is ez van 144 és 180 hz en is.
Ez VGA vagy monitort hiba? Látott már bárki ilyet?
Win ben böngészés közben monitor teszt program közben nem zöld. Csak 3d ben és csak adaptive sync on mellett csinálja.
Gond nélkül vissza tudom küldeni de vennem kell egy újat gyorsan mert bf akciós.
A freesync mit ér adaptive sync nélkül?
Köszönöm a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
BogyóBP
addikt
Akkor a HDMI nem is jó csak a DP. Csak az tud akkora jelátvitelt átvinni amekkora kell. Ugyhogy akkor neked Thunderbolt Display port kábel kell és akkor jó lesz, valószinüleg mivel hasonló az USB-C jelátvitel sebesség is, amit vettél elég lehet. [link] Én ezt venném meg, mivel mást nem nagyon találtam, az HDMI hez már aktiv átalakítós kábel kell.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Szerintem is így jó kell legyen mert a HDMI nem tudja azt amit a display port. Csak részben. Nem lehet hogy valójában az nem egy USB-C hanem egy thunderbolt csatlakozo? Egy villám jel van a csatlakozó felett vagy mellett?
Ennyit találtam még: 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C with support for DisplayPort™ / power delivery / G-SYNC (data speed up to 10Gbps)
[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
válasz
BogyóBP #25068 üzenetére
Közben kipróbáltam az USB-C/DP kábellel.
Ezzel úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma.
Ilyet vettem hozzá. -
BogyóBP
addikt
Szofveres gond lesz. Mondjuk a HDMI nem pont ekkora frekvencia átvitelre optimális sajnos. DP kellene. De az gondolom nincs a gépen. Szomorú vagyok mert én is ilyesmi OLED monitort akartam venni ami neked van csak én a nagyobbat néztem ki aminek Y talpa van.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
És mi volt a gond?
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung Odyssey G6 OLED monitorom. Minden szépen működik. De amikor játékból kilépek a Windowsba, akkor csúnya, "paszteles" színe lesz. Ha kihúzom a HDMI-t és visszadugom, akkor megjavul. Mi lehet a gond?
A gép egy laptop GTX3080-al, USB-C/HDMI kábellel csatlakoztattam a monitorhoz. -
-
BogyóBP
addikt
Elméletben lehet igaz, de gyakorlatban az elektronika 20V felett megadja magát, kevesebbel meg valószinüleg el se indul. Laptopoknál legalábbis így van.
-
miczo
tag
Belül a monitor nem 20V-ról megy, hanem pl. 3.3, 5, 12V-ról. A fő teljesítmény a háttérvilagításra megy el, de az sem igényel 90W-ot, tehát nagy valószínűséggel semmi, ugyanúgy fog működni a kisebb táppal is. Ha nem vagy biztos, dugd be egy fogyasztásmérő aljzatba, mérj. Egy LED háttervilágítású monitor általában 20-40W között vesz fel a hálózatból.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Igen, lehet be se kapcsol vagy ha igen akkor gyengébb fénye lesz esetleg hibásan fog menni. A feszültség az konstans (ugyanannak/egyenértékünek) kell hogy legyen az amper ez esetben nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Sziasztok!
Mi történik akkor, ha
20V x 7.5A (150W) tápegység helyett
19V x 4.74A (90W) tápegységet dugok a kijelzőbe?Lesz valami baja, vagy csak teszem azt 240Hz helyett csak 144Hz-ig fog működni?
-
hokuszpk
nagyúr
Sziasztok !
Van egy öreg Samsung 214T monitor, ami a csöves tv-k korában megszokott "bemelegedős" üzemmódra váltott. Egy ugyanilyen monitorral végigmentünk már ezen, akkor a tápban ~20 perces művelettel néhány kondenzátor cseréje hosszú időre megoldotta a kérdést ; sajnos a szakit, aki csinálta, már nem érem el ; tudtok javasolni valakit, aki nem túl vastagon fogó árcédulával korrekten megcsinálja ?
thx.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
BogyóBP
addikt
válasz
Allmegvalto #25051 üzenetére
Szerintem kezd beszarni a monitor..
-
kzolee216
senior tag
válasz
Dark_Spirit #25052 üzenetére
Normális
-
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Dell G2724D monitort.
A kérdésem az lenne, hogy az mennyire normális, hogy fehér háttér előtt a kijelző szélén körbe sötétebb/"árnyékos" a kijelző?
Főleg böngészésnél fura, olyan mintha ha az oldalsó görgetősáv alatt lenne egy árnyékolás.Köszi, előre is.
Come to the dark side, we have cookies !
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok
Van egy AOC CQG1 monitorom, sajnos 144 hz-n elkezdett csíkozni, ha 120-60hz közötti értékre állítom a csíkok nagyrésze eltűnik. Ez javítható?
144hz
120hz -
BogyóBP
addikt
válasz
=Thor= #25049 üzenetére
Sajnos gatya megsérült a panel es az LCD is
befolyt.ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
Sajnos leesett a monitor az asztalról.
Ez még javítható vagy ennyi volt? -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok
3 éves Dell P2720 monitorom ma elkezdett villogni, ami főleg szürkés háttérnél jól látható. A bemenet mindegy, HDMI és DisplayPort ugyanúgy érintett. Több eszközzel is próbáltam, hátha valami driver gubanc, de nem segített.Pár perc áramtalanítás után sokat javul, de ugyanúgy villog, majd pedig egyre erősebb lesz a villogás, amit az említett áramtalanítással lehet orvosolni. Aztán kezdődik minden újra.
Mi lehet a gond? Sajnos a garancia idén júniusban lejárt.
-
BogyóBP
addikt
válasz
negasonic #25045 üzenetére
Én nem is mertem még ezmiatt oled monitort venni.
-
Sziasztok. Valakinek van Samsung 32" G8 Oled monitora esetleg? Egyszerűen nem tudok 60Hz-nél több képfrissítést beállítani. Volt 27"-es G6 oled is, ott nem volt probléma. Se DP se HDMI kábellel nem megy. Már frissítettem az intel graphic drivert is, de nem működik
-
negasonic
tag
válasz
kzolee216 #25042 üzenetére
Beszéltem is az AOCval, ha nagyon akarom küldjem el aztan majd küldenek masikat vagy ők sem tudjak nagyjabol mivan. De ez hetek lehet, ugy hogy lehet hagyom a búsba.
Kellemetlen amúgy, hogy egy ilyen évek óta használatos dolog még mindig nem tud jól működni, bosszantó. Főleg ha OLED monitort vásárol valaki súlyos pénzekért, utána meg rohamot kap a villódzástól.. -
BogyóBP
addikt
Nézd meg a képpont formátum nem változott e meg illetve a teljes rgb nem ugrott e at korlatozottra.
-
Zufo
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, monitor beállítással kapcsolatban. Hétvégén vettem egy LG 32GS95UE oled monitort. Bekapcsolás után beállítottam mindent, felbontást, képfrissítést és g-sync és minden gyönyörűen megy(display porton keresztül csatlakoztattam). Viszont észrevettem, hogy a színmélység 8 bit-re van állitva. Az nvidia control panelban ezt átállítottan 10 bit-re viszont itt láthatóan nem annyira élénkek a színek mint 8 bites színmélység esetén. Van valami ötletetek, hogy 8 ->10 bit re állítás esetén miért viselkedik így?
Köszönöm szépen előre is a segítséget !
-
kzolee216
senior tag
válasz
negasonic #25041 üzenetére
Nekem is van időnként brightness flickering. Csak én kicsit megszívtam, mert 3 azonos monitornál (IPS 170 hz)egyszerre jelentkezik, amikor előjön. Szerencsére ritkán jön elő, általában olyan 60-80 fps között, így én legalább 90 fölött járatom az összeset a játékok alatt. Ha meg nem jön össze a 90 fps, akkor kilövök 2 monitort
Akkor van gáz, ha egy játék menüje 60 fps-re van lockolval.
És ahogy írtad, a gyártók nem foglalkoznak vele...[ Szerkesztve ]
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
negasonic #25038 üzenetére
Az Acer és az AOC is küzd ezzel. Egyiket se többet nem veszek. Nálam a freesync szart be, gondolom nálad nvidia kártya van. Nekem a monitor csak AMD kártya alatt rendetlenkedik.
[ Szerkesztve ]
-
negasonic
tag
Sziasztok!
R7 5700x3d
rtx3070
Elore is bocsanat a helyesirasomert!
október elejen vettem egy AOC CQ27G2S/BK monitort 2k adaptive sync 165hz. Notebook.hu-rol.
A monitornak nincs gsync tanusitvanya, de kozel egy honapig hibatlanul ment az adaptive sync. Majd kb egy hete a semmibol elkezdodott a brightness flickering nightmare vonat amin jelenleg is ulok.
8 napja az eletemet arra hasznalom fel, hogy megtalaljam a gondjat, mert nezhetetlen a monitor. Foleg wowozni szoktam vele, ott pedig kell mert az fps tud ingadozni es 165 alatt van tobbnyire.
A hiba elott apex legendset telepitettem fel es allitgattam be mert akadt, miutan sikerult beconfigolni atleptem wowba es onnantol moslék az egész.
lényegében mindent megprobaltam, masik kabel, masik driver, egy monitor, ket monitor, letezo osszes beallitas kiprobalgatasa egyesevel, kombinalva, driver backroll, mpo disable, monitor driver vagy firmware update, max fpsel jatek, cru ba a vrr beallitas, custom freshrate, clean windows install, dduval driver installok, dx11, dx12 stb stb stb.
Tegnap athozta haverom az o aoc monitorat ami ugyanez csak regebbi kiadas csak 144hercen. Alig volt flickering, csak amikor beszakadt az fps es az lfc mukodesbe lepett.
majd a felesegem gepere radugtam a monitort amibe egy 5700xt van es csontra ugyanezt a flickeringet produkalta a monitor. Majd ezutan a regi 240hzes gsynce monitoromat visszaraktam ami ugyancsak hibatlan volt.
Egyertelmuve valt, hogy a monitor a hiba. Csak nem ertem, egy honap stabil hasznalat utan egy adaptive sync funkcio miert megy tönkre?
sikerult meg kiszurnom hogy 90 es 100 fps kozott van flickering, igy most a vrr cruval bevan love 100-165 fpsig. Ezalatt nem megy a gsync, igy tudom hasznalni a garanciaztatasig roham nélkül. Es ahogy elneztem a notebookosokkal se lesz egyszeru dolgom, a kedden irt segitsegkero levelemre azota sem valaszoltak.
azert osztom meg veletek ezt a kis tortenetet, hogy ha esetleg valaki így jár, járna, lássa hogy van sorstársa.esetleg ha barkinek van barmilyen otlete mit csinaljak vagy probaljak ki, írja meg kérem!
köszi, szép estét! -
BogyóBP
addikt
válasz
kzolee216 #25036 üzenetére
Nincs a HDR bekapcsolva. Ez csak Freesynch és adaptive synch es monitor nincs benne külön Gsynch nem tudom hogy egyáltalán használják e még ezt a metódust mert úgy tudom már minden újabb monitor ami 100 körül van mindkettőt tudja nem kell külön hardveres modul a monitorba. Kérdés hogy ezt vajon az acer paneljai szenvedik el ezt a szart vagy a VGA kezd meghalni. Mert a képet még sose láttam szétesni és végtelenbe nyúló texturák sincsenek. Nem értem. Jó volna tudni ezt a macskás dolgot is, hogy miért megy el a kép ha a cica elmegy a monitor előtt, viszonylag sokszor van ilyen. Azt se tudom nem e kábel hiba, esetleg driver, mert már frissitettem a drivert egyszer de az se hozott változást, kábelnek meg egy jó drága hama kábelt használok (8.000 ft körül volt).
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz
kzolee216 #25031 üzenetére
Ha kikapcsolom a freesync et a gond megszűnik de a kép akadozottabb lesz, úgy vettem észre ahol nem éri el a 144fps-t.
-
D4v3
őstag
Hello!
A Benq xl2411p monitorom nehezebben kapcsolt már be egy ideje, majd némi sercegés után többet nem is. Gondolom valami tápos hiba van vele, de igazából nem is használtam már nagyon. Szerintetek megéri megjavíttatni valahol és úgy eladni vagy csak simán tegyem fel így (15-20k körül?), aztán majd jól jár vele, aki meg is tudja otthon szerelni magának? -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy Acer nitro xv272upbmiiprzx monitorom, ami kb 2 éves és egyre érdekesebb dolgokat produkál. Mostanság gyakran van hogy a kép elmegy feketébe és a kép úgy jön vissza mint az alábbi képeken látni lehet. [kép] [kép] [kép] [kép]
Sokszor előfordul hogy a macska ahogy elmegy előtte ilyen lesz, illetve némely játék esetében ha alt tabbal félreteszem a játékot és youtube ot inditok akkor villog a kép feketésen. Ha kilövöm a játékot abba marad, de előfordult már 3d nélkül is. Ez most inkább VGA vagy a monitor fog meghalni?ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
xTc
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy adott egy LG Ultragrear 32GR93U-B monitor, aminek szeretnék a service menüjében módosítani, viszont nem tudom a változtatást elmenteni. Járt már valaki hasonló cipőben? Hogyan lehet elmenteni a módosításokat?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
Speedy007
őstag
Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok. Van egy LG UltraGear 27GN800-B monitorom délelőtt semmi gond nem volt vele készenlét üzemmódban hagytam az az kikapcsolt képernyővel. Erre ez fogadott mikor haza értem és le ültem a monitor elé [kép]. Korábban is művelt ilyet pár alkalommal de egy pár másodperces áramtalanítás megoldotta a problémát de most nem és kábel csere is történt. Jó gondolom hogy a monitor tönkre mehetet?
-
totron
addikt
Mikor az IPS alapból sem elhanyagolható glow-ja fizikailag egybe esik egy szintén nem túl figyelmen kívül hagyható bevilágítással... szépen felszorozzák egymást.
-
CreativeShop
újonc
Sziasztok,
van egy Samsung 27" C27HG70QQU ívelt Gaming monitor-om
Már egy jó ideje tapasztalom a csíkozódás hibát rajta, általában akkor csinálja, amikor hosszabb időre ki volt kapcsolva.
Ilyenkor kell neki idő mire "bemelegszik" és normálisan megjelenít mindent. Az elején elég volt neki pár perc, mostmár egyre több idő, van, hogy 20 perc is kell neki, mire használható.A kérdés az, hogy mit lehet tenni? Van-e értelme foglalkozni vele egyáltalán? Mindenhol azt olvasom, hogy panel probléma és haldoklik. Ötlet arra, hogy Budapesten hol lehetne javíttatni?
Példa a jelenségre (Nem az én monitorom.)
-
totron
addikt
LED-es Eizo, van ilyen, hogy Movie mód, ami jól is tette a dolgát, jobb feketék mellett a színek is korrektek maradtak. Hanyatt esett viszont egyet, puha ágyra, de azóta pislákol a fényereje ebben a módban, amolyan gyors ütemben kivitelezett bizonytalankodásként lehetne leírni. Nem folyamatosan és főleg mozgókép-tartalomnál, de statikusság esetén is képes rá. Észre vettem volna, ha ezt a módot eddig is így abszolválja. Eco mód nincs bekapcsolva, arról nem lehet szó.
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
Monitorom a mai naptól a csatolt hibát produkálja teljes magasságban:
[kép]Monitor típusa: DELL P2416D 24", még 2017 márciusában vettem, eddig semmi gondom nem volt vele. Napi 4-5 órákat ment átlagosan.
Mi a hibajelenség? Mi okozhatja a hibát? Mit lehet kezdeni vele?
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat.
-
Joezyka
senior tag
üdvözletem!
Van egy ASUS VG27AQ1A monitorom, ami eddig tette a dolgát szépen. Display porton van rákötve egy GTX 1660 superre, egy 24"-ös DELL meg HDMI-n. Felfrissítettem az nvidia drivert és a 27"-es monitor elszállt. Sötét lett. Ki-be kapcsolásnál látszódott a logó, de ennyi. A gép érzékelte, hogy van de nem tudtam vele semmit se kezdeni.Hosszas szenvedés után rájöttem, hogy a frissítés a baja. 144 Hz-re volt állítva, a driver feltolta ezt 170-re frissítés után, de akármit is csináltam 60 Hz-nél többet nem 'bír' a monitor. Ha 60-nál feljebb rakom, akkor villog a kép egy kicsit, majd feketeség és jön a nincs jel a DP porton szöveg...
Itt jön a kérdés, hogy ez miért van? Hol a bibi és mi lehet a megoldás? VGA adta meg magát? A monitor rottyant meg?Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A következő dologba futottam bele a legutóbbi időben monitorral kapcsolatban. A fali konnektor felől jön egy pár méteres hosszabbító amibe egy T elosztót dugok bele. Egyik pontba megy egy APC túlfeszvédett elosztó, másikba egy APC szünetmentes. A gép illetve monitor a szünetmentesbe van dugva, minden más a túlfeszvédős elosztóba.
A kérdésem az az lenne hogy mitől van hogyha bedugok a túlfeszvédő elosztóba egy dolgot és bekapcsolom akkor a monitor képernyője hirtelen kikapcsol majd visszajön a kép.
De lehet hogy ki se kapcsol csak hirtelen fekete lesz majd visszajön a kép. De ez se mindig jön elő.
A monitor egy Acer Predator 32"-os.Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
gainwardgs
veterán
Vki #25010
-
kriho2
újonc
válasz
kriho2 #24994 üzenetére
Közben kipróbáltam HDMI 2.1 es kábellel és sajnos így sem dobja fel a setupot, illetve észrevettem az eszközkezelőben, hogy nem ismeri fel a Gamer Monitor típusát, hanem mindkét kijelzőt "általános PnP képernyő" -nek érzékeli. Itt lehet hogy egy általános Driver Reinstall seígtene? vagy milyen jellegű drivert kellene keresnem (ASUS honalpján amit találtam erre a modellre egy .inf és egy ICC profilfájlt tartalmazott azokat felpattintottam) ?
[ Szerkesztve ]
-
Remiel
őstag
sziasztok
32" Odyssey G7 Gaming monitor - LC32G75TQSRXEN monitorom van és új a laptopom amit rákötök 4070 GPU-val
DP-vel 240Hz lenne, de egy régebbi kábelem van DP/USB C (a gépen nincs DP kimenet ugye), van képem de kicsit vibrál... a monitoron 1.4 DP bemenet van
tudnátok ajánléani kábelt, 10k körüli áron amit vehetnék? hátha a régi kábel a probléma
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
tasiadam
veterán
Sziasztok
Adott a gepem: 3060, display portban egy Asus VG279q, HDMI-vel meg egy 2219 dell van bedugva.
Eszrevettem, hogy az Asus random idokozonkent 1-2 masodpercre kikapcsol, majd vissza. Ezt az elmult par nap kezdte el eljatszani, vagyis akkor tunt fel, hogy amikor idle, ezt peodukalja. Amikor hasznaltam, nem tapasztaltam, még!
3 dolog van eszemben.
1: DP kabel
2: VGA-n a DP port (ez mitol menne tonkre?)
3: Monitor tapegysegMelyik a jellemzobb hiba? Kabelt tudok venni, de a masik kettot hogy tesztelnem?
Még mindig másodrangú állampolgár
-
--HARDCORE--
senior tag
üdv!
AOC CU34G3S/BK - 5méteres új Displayport kábellel (Vention) és Evga 980TI-vel (546.17)
144, illetve 165hz-en Aida64 monitorteszten a Grid tesznél 2/4 és 4/4-ed részt nincs színük a vonalaknak. (a monitor 1/4 illetve 3/4-ed részén van) Illetve az olvashatósági teszten a kék háttér piros szövegnél olvashatatlanná válik a szöveg.
120hz és azalatt eltűnik a hiba.
Ilyesmit eddig nem tapasztaltam. A hozzá kapott rövidebb kábellel is ugyanígy viselkedik.
Normál szöveg megjelenítésnél is észlelhető a probléma, a betűk mellett sárga vagy kék szellemkép jelenik meg 120hz fölött.
Döglődik a monitorom?
#25011 Amacs előfordulhat, hogy csak a szalagkábel nem érintkezik jól,
de lehet a kijelzőre laminált szalagkábel egy része elengedte az érintkezőket.Entered the Ryzen arena 2025.02.04
-
peterson79
őstag
Jó reggelt, sziasztok.
Nem igazán monitor hibám lenne, csak egy beállítási mizéria, aminek egyelőre nem találom a megoldását és örülnék annak, ha bégre valaki megmondaná mit csináljak
Két monitort használok, egy LG Ultragear-t és egy ASUS VG27AQ1A-t.
Az ASUS-al lenne olyan gondom, hogy mióta újratelepítettem a WIN11-et új alkatrészek beszerelése után, ez a monitor nem akar kikapcsolni, mármint úgy értem alvó módba menni, mint a másik, 3 perc tétlenség után.
Hova kell mennem és mit kell kapcsolgatni, hogy végre rendesen működjön ez is?
-
Amacs
aktív tag
Sziasztok! Mi okozhatja ezt, és hova érdemes fordulni vele?
https://youtu.be/jNOqOa9G4L8Üdv,
Amacs -
gainwardgs
veterán
Sziasztok
A következő hibával, jelenséggel küzdök: az alany egy Dell AW2723DF monitor, vagyis a második ami nálam jár, az eredetit cserélte a Dell pixelhibák miatt.
Kb egy hónapja a következő a jelenség: Pár perc játék után kivág a játék asztalra kb mintha alt+tab-oltam volna vagy fekete képernyő.
Pár perc után visszajön a kép, vagy ha rámegyek a tálcán a játék ikonra értelemszerűen megint vissza a játékban és jó a cucc.
Ami érdekes nem minden játékban csinálja, de sajnos a többségben igen és marha idegesítő
Néha nem vág ki a tálcára hanem windows hang mint mikor az ember csatlakoztat egy perifériát vagy kihúztam volna a display kábelt és visszadugtam volna.
Ilyenkor kb semmit nem tudok csinálni a játékban egész addig amíg lenyomok vmilyen gombot vagy egeren vmelyik gombot utána megint jó.
Picit utánaolvasva a témának állítólag ez egy Nvidia driver bug a Dsc miatt, tanács az volt hogy ki kell kapcsolni a dsc-t, ezt meg is tettem( ilyenkor visszaáll alap 8 bitre meg 240hz-re), viszont a hiba továbbra is jelen van
Valami tanács esetlegnem hiszem el amúgy hogy nvidia ezt nem bírja javítani kb 2 hetente jön új driver mindig frissítem hátha, de eddig ugyanaz
Igazából nem tudom behatárolni hogy most ez monitor hiba vagy szoftver driver oldalon, de reddit-en meg Dell fórumokat olvasva elég sokan küszködnek vele.
Valamilyen tanács esetleg
Már nagyon idegesít hogy kb nem tudom mikor fog ledobni tálcára pl. egy kompetitív multi közben marha idegesítő...de máshol is
Ami eddig megvolt:
Régebbi driverek kipróbálása
Rendszer újratelepítés
Monitor firmware frissítés a legújabbra
Más Dp kábel
Más monitor tápkábel
Más Dp port használata a videokártyánValakinek esetleg valami ötlet
Gép részletei az adatlapon.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Van egy Asus pg279q monitorom, 2018 környékén vásároltam, új volt.
Egyik napról a másikra nem kapcsolt be. Szerencsére van második kijelzőm, azzal keresgéltem megoldásokat a neten, szénné túrtam a netet.
Úgy tudtam életet lehelni bele, hogy többször áramtalanítottam a külső tápegységét, amíg úgy indult el, hogy bejött az Asus logo. A monitor így működik egész addig amíg be nem kapcsolom a G-sync-et vagy amíg ki nem kapcsolom a monitort. Ha kikapcsol a monitor, akkor örökre elalszik. A monitor beállításokban a deep sleep ki van kapcsolva, a light in motion is. Displayport kábellel használom.
Most azt sem tudom, hogy a monitor haldoklik, driver hiba van-e (Vga drivert márfrissítettem, nem segített), a windows szórakozik-e (fél éve tettem újra....) vagy mi a fene van.
Komolyan mondom minél drágább hardvert vesz az ember annál szarabbul működnek a dolgok...[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
fauv
őstag
Üdv !
Vettem 09.28 án egy 27-es Asus Tuf 144HZ 1440p-s monitort ami most megadta magát. Az asszony FB-t nézegette , majd teljes sötétség.
Próbáltam az én gépemen, ugye másik konnektor stb. semmi.
Gondolom valami tápellátási gondja lehet.A Pepitán vettem 10 napja, ilyenkor álljak el a vásárlástól, vagy próbáljam várni a garancia ügyintézést?
Esetleg tapasztalat valakinek a Pepitáról, vagy ez innen már ASUS szervíz?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest