- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
- XPEnology
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Nekem china easternnel a repteren lehetett csak checkinelni (ingyen). Szintén bookingon vettük a jegyet és volt átszállás is, oda is checkineltek + adtak helyet ott Bud-on. Mivel hatan voltunk és annyian mentünk a pulthoz is, egybe adták a helyeket amennyire csak lehett.
-
Xarina
aktív tag
Nem utaztam még velük, de mindenhol csak az utazás előtt kell megadni az adatokat. Ha esetleg meg nem lehetne változtatni rajta (de biztosan lehet), arra meg ott a személyi. A repülőtársaságot csak az érdekli, hogy be lehessen azonosítani a jegyen szereplő illetőt, az okmányokhoz semmi köze.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Úgy döntöttem, hogy idén nyáron szeretném megnézni a bakancslistás Szlovéniát, Bled / Bohinj környékén szeretnék eltölteni 5-6 napot, reggelivel, vagy félpanzióval, nem lenne baj, ha a szálláshelyen lenne medence is.
Főként túrázós, kirándulós nyaralás lenne, tengerpart most nem lényeg.Ahogy néztem, kocsival kb. 2 tank benzinnel kijön az oda-vissza út, az ott rohangáláson kívül. Heti autópálya matrica kb. 8.000 Ft.
Vannak javaslataitok/tippjeitek, hogy mikre érdemes odafigyelni a szállásfoglalásnál, az utazás és az ottlét során?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sziasztok,
bookingon vennék repülőjegyet, kér a vásárláshoz is útlevélszámot, viszont az útlevelem még folyamatban van. több helyen javasolták, hogy írjak be valami random számot, és amikor megvan az útlevél, javítsam ki.
nekem eleve furcsa ez, mert repjegy.hu-n pl nem is kéri a számot, és általában becsekkoláskor van szükség rá.
a kérdés az, hogy bookingon tényleg lehet-e változtatni utólag.egyébként china eastern airlines, és azért booking, mert közvetlenül a légitársaságnál több mint másfélszer annyiba kerül a jegy. a közvetítők közül a bookingban még nagyjából megbízok, a többiekben nem nagyon
bookingot is próbáltam kérdezni erről, de foglalási szám nélkül nem igazán állnak szóba az emberrel.hanyas vagy, te disznó?
-
AMD Power
titán
Ma mondták vissza a második szállást amit akartunk foglalni... Egyik Zakynthos másik Kréta. Nincsen szabad szoba!!
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8602 üzenetére
Nincs egy éve, hogy valakinek írtam valamit a környékről, keress rá. És akkor még ott vannak a tó közelében lévő városok, mint Bergamo, Verona, stb., azokra sem elég 1 nap.
A tavat meg leginkább bicajjal ajánlom körbejárni, ha nem azzal mentek, akkor is érdemes bérelni mindenképp. Idén mi is tervezzük újra körbebicajozni, állítólag az elmúlt pár évben rengeteget fejlődött a kerékpárút.
Viszont a Garda-tó rendkívül felkapott hely, nyáron többen lesznek, mint a tengerparton. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8600 üzenetére
Lehet fürdeni, vannak strandok is bár nekem kissé hideg a tengerhez viszonyítva a vize.
Attól függ, mi érdekel. 2 nap alatt körbe is lehet járni, de ha minden érdekesebb dolgot meg akarsz nézni, 2 hét sem elég rá. -
sherlock82
senior tag
Véleményetek szerint észak o . -i Garda tavat nyáron hány napos kirándulásra érdemes tervezni , illetve nyáron ott lehet strandolni vagy kialakítása miatt arra ott nincs lehetőség?
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
Xarina
aktív tag
válasz
albiosz #8598 üzenetére
Nem használok skyscannert, ezek Wizzair-es járatok. Viszont az tavaszi szünetben 3-5x annyiba kerül, mint előtte-utánna, így attól biztos olcsóbb az Egyptair olyankor.
Viszont tavaszi szünetkor is már Egyiptom jóval durvább napsütésileg, mint egy nyári szünet eleji olasz, spanyol, török, görög, ciprusi tengerpart. -
albiosz
őstag
Köszi az infokat. Ezek skyscanner képek?
2 gyerek is van + pedagógus feleség, szóval csak szünetekben tudunk menni. Faterom (70) szeretne csobbanni az unokákkal valahol. Nyári Törökországot talált ki, de mi ilyen szőke, fehér bőrű, pincében napozó szerzetek vagyunk, így azt kerülném. Tavaszi szünet (Húsvét körül) vagy őszi (Mindenszentek körül) viszont jó lehet. Langyos levegő és tenger előny és minél közelebb legyen. Kicsik a gyerekek és fater se bírja már annyira a hosszú utakat. Nameg az se baj, ha nem elszállt az ár.
#8592 AMD Power: ránézek, köszi.
#8588 t72killer: Pesti indulás, jaja. Közvetlen lenne jó.
-
t72killer
titán
Változó mértékben és más-más kiindulópontról... A felkapott helyeken nyilván minden cent áremelést meglépnek, amennyit csak benyel a piac. Nyáron aktuális lesz egy görög út, emlékeim szerint a krétai szállások nem drágultak annyit, mint Kanári.
Bár pont most valami vulkánmajré van a szomszéd Szantorinin, a max pánikban kéne foglalni (még nincs, majd ha tényleg kitör valami)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Ezen a jegyen szereplő landolási időpont Ferihegyre. Hogyan kell értelmezni, mo-i idő vagy dohai idő szerint[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz
albiosz #8587 üzenetére
Ha nem gyerekkel mentek, akkor ne pont húsvét körül menj. Nézd meg Cairót is, oda sokkal olcsóbb. Busszal meg bármely tengerpart elérhető 2-3 ezer forintért, 5 körül meg már olyanok vannak, amiben nagy fotelek vannak felhajtható lábtámasszal. Van vagy 20 társaság, szinte azonnal lehet indulni bármely időpontban.
De ott van még Jordánia vagy az Emirátusok is, (esetleg Izrael), ami olyankor még viszonylag olcsón elérhető. -
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8583 üzenetére
"-az elmúlt 5 évben simán duplázódtak az árak."
Sajnos ez mindenhol így van, bárhová mész. Nem nagyon van a világon olyan hely (nem csak nyaralóhely,hanem bármi), ahol nem lett min. a duplája az ár az 5 évvel ezelőttihez képest. Nekünk meg a sz@r forint miatt még drágább minden. -
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8585 üzenetére
Ez biztos megvan. Aki egyszer rákattant a témára, azt nem eresztik, ráadásul ott hergeli egymást a sok angol népség a kommentekben, hogy ő már foglalt is jövőre, meg jön vissza. Mondanám, hogy a brexit ellenére van pénzük - de azt ugye nem tudjuk, hogy ezek nem Maldívra és Tűzföldre jártak-e korábban.
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8584 üzenetére
Sajnos belépned sem kell ilyen csopikba, csak említsd meg hangosan otthon hogy hol és mit, valamelyik kütyü által már kapod is a hirdetéseket róla orrba szájba
Amúgy ez kb mindennel működik, egészen félelmetes. Szerintem ez rosszabb.Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
t72killer
titán
Apropó, csak én érzem nagyon töménynek az influenszer áradatot szocmédián? Mióta pár utazós csoportba beléptem, bombáznak a "gyere tenetifére, fuerteventurára, lanzarote-ra" témájú random tartalmak. Ha ez másnál is így van, nem csoda, hogy lépni nem lehet már a turistáktól a Kanári szigeteken és az ingatlanárak is a magyar extrém lufit meghazudtoló tempóban nőttek az elmúlt pár évben (nyugdíjbavonulós helynek volt tervbe véve, de ha így halad, kutyaólat sem kapunk ott emberi összegért, de még a nyaralósdiból is ki fogunk onnan árazódni idővel/mehetünk máshova)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
albiosz #8581 üzenetére
Kanári iszonyat drága lett* a kolléga által javasolt Egyiptomban néznék körül.
*épp itt vagyunk La Palmán. A hely tényleg gyönyörű, mint régen, DE:
- sokkal több az ember, random erdei sétán ahol korábbi években SENKIVEL se találkoztunk, tucatnyi, főleg német-angol jön szembe. Autómennyiség is simán duplája a korábban látottaknak.
- az elmúlt 5 évben simán duplázódtak az árak. Anno simán megebédeltünk 20-25EUR-ból valami gyorskaját 4en, ma 3 darab pizzáért és csapvízért otthagyok majd 50EUR-t. A régi talponállósok, ahova a helyiek közé kajálni mentünk eltűntek.[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Húsvét körül melyik a legközelebbi tengerparti hely, ahová érdemes már menni fürdőzni? Nem cél a gatyarohasztó meleg, sőt.
-
sherlock82
senior tag
válasz
mirci18 #8576 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, átkell hogy gondoljam akkor ezt a dolgot.
Illetve egy kollegám mondta, hogy ő már járt a Kékesen , nem rossz jó kis túra, de egy nagy csodát azért ne várjak, ellehet ott is lenni van ott büfé vagy valami kajálda szerűség de több napos dolgot azért oda ne tervezzek.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
blt-blog
kezdő
Amikor meg fiatal voltam es bevallaltam dolgokat, akkor csinaltam ilyet lancban is. Elrepultem Alicanteba egy hajnalban, onnan este Madridba tovabb, alvas a repteren, onnan Porto hajnalban, majd vissza Madridba este, megint alvas a repteren, es masnap haza.
Ertelme, hogy mi volt, ma mar en sem ertem, de akkor gondolom jo otletnek tunt.
-
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #8568 üzenetére
Ha nem szerettek sétálni relatíve kevés élmény fog érni.
Mátra alján lakom de itt a természet szépsége ami húzóerő de több napra nem ide jönnék el.Mi évek óta Magyarországon töltjük a pihenő időnket.
Hol a Tisza tón hol a nyugati országrészben.
De ha a természet lenne a cél inkább az őrség vagy a Balaton vidékibb része.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
sasa134
addikt
szerintem Bibione nem jó ötlet ilyenkor, teljesen kihalt lesz, látnivaló sincs,az időjárás is simán lehet olyan mint itthon vagy rosszabb akár...bezárt szállodák és éttermek között sétálgathatsz vagy a szobában ücsörögsz... Én is Triszetet mondom ha mindenképp autóvaé akarsz közeli tengerpartot, ott van látnivaló és egy élő város télen is, ha jó időt fogtok ki, el lehet kirándulni Piranba is, nagyon közel van.
De ilyenkor el kell repülni minél délebbre, időben sem tart tovább ha nem laksz túl messze Ferihegytől, lépjetek le kb bárhova ahová olcsón látsz repjegyet és garantáltan jobb lesz mint bibioneAvanti Roma
-
Creative997
őstag
Megnezni egy nagyvarost fél nap alatt szerintem nem lehet. Fapadossal 2 óra repüléssel 2000 km lefedheto, szóval kb egész Európa a teríték. Ha nem szűkíted le ez lehet Athentol Amszterdamig, Rómátol Koppanhagaig bárhol. Mikor, melyik régió?
Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
realmadrid92
tag
Ahova napi több járat megy és szinte minden nap megy hajnal-este: Milánó, Róma, London, Barcelona.
De ezek egy napban nagyon rizikósak, a reptérről a bejutás (egyik sem városi reptér a fapadosok közül) + ha késik a hajnali járat akkor szinte alig marad idő.Talán még Berlint tudnám ajánlani, ahova február-márciusban hétfőnként indul gép 6:00-kor és este 21:45-kor jön vissza Pestre (Ryanair mindkettő) és a reptérről vonattal fél óra alatt a városban lehet lenni, és a város is bejárható 1 nap alatt, a repjegy is olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Egy napra (hajnal oda este vissza) szeretnénk repülővel valami európai nagyvárost megnézni. Hova, milyen módon keressek ilyet ami jó áron van? Esetleg egyéb tippek? -
syC
addikt
válasz
sherlock82 #8568 üzenetére
Igazabol nem fürdeni mennenk. 1-2 napig neznenk csak a tengert a partrol. Kicsit csaszkalnank a varosban, ennenk egy-ket pizzat, aztan ennyi. Nyilvan nem 30 fokos tengerre szamitok es 40fokos napos verofenyes idore, viszont az pont tetszene hogy kicsit kihaltabb a kornyek es nincs heringparty.
•
-
sherlock82
senior tag
válasz
AMD Power #8564 üzenetére
A legújabb Nők lapjában a Mátra és környéke volt porondon.
Én idén ezt céloznám meg viszonylag messze van nekünk, de nagyon megtetszett az ajánlás alapján. Parádsasvári kastélyszálló nagyon tetszik bár, az árát megkérik rendesen.syC
Bibione egy nyaraló település és az idegenforgalmi szezonban aktív igazán.
Ha abban az időpontban mennék nyaralni és biztos nem oda mennék hiszen fürdeni nem lehet.
Akkor inkább Trieszt mert Mo - ról közelebb is van és van látnivaló bőven.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
syC
addikt
Sziasztok.
Asszonyt Bibione-ba vinnem el egy kicsit kikapcsolodni. Szerintetek ha most februar vegen mennenk, mennyire van meg off szezon? Igazabol csak par napra mennek, 2-3 ejszaka, mennyire van hideg ilyenkor, latnivalok megtekinteseben mennyire akadalyoz minket az idopont? Boltok ettermek, szallodak gondolom ugyan ugy nyitva vannak (talan meg olcsobbak is?)
Köszi•
-
HKorn
veterán
Repülőre fel lehet vajon vinni ezt a műanyag evőeszközt? [link]
Run&Ride
-
AMD Power
titán
Megfogadtuk Nagy Márton tanácsát és belföldön költünk 3 napig. Mondjuk az tény,hogy nem az Állampapír kamatokból!
Az megy majd vissza hozzájuk.
-
sasa134
addikt
Ryanair, Europe, and Slovakia’s No.1 airline today (21st Jan) announced a record-breaking Summer 2025 schedule for Bratislava growing capacity by 25%, launching 5 exciting new routes (Bari, Gdansk, Milan Malpensa, Skiathos and Zadar), and an additional third based aircraft .
Avanti Roma
-
Valaki esetleg IST & Turkish átszállással képben van?
BUD-IST-Ázsia, majd vissza, Turkish-sel, náluk egyben véve az átszállójegyeket, 2h10 és 1h50 átszállási idő elég lehet?[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
blt-blog
kezdő
válasz
sasa134 #8558 üzenetére
" a repjegy így fele mintha átszállás nélkül mennénk"
Lehet, csak nem ezt kerdeztem
"egeszen biztosan olcsobb a feladott csomagot 4x kifizetni, plusz sakkozni azzal, hogy az utazasok kulon PNR-en lesznek, tehat IRROPs eseten bukod az utat, szemben azzal, hogy egy halozatos legitarsasag elvisz, atszallit tokkal vonoval"
Azt kerdeztem, hogy ha mar amugy sem idegenkedsz az atszallastol akkor nem-e olcsobb olyan atszallast keresni, ahol az utazas egy PNR-en van, tehat vedett?
-
sasa134
addikt
-
blt-blog
kezdő
válasz
sasa134 #8542 üzenetére
5+ eve az FR bevezette az atszallos utazast, de csak nehany repteren volt elerheto. Azota semmit nem hallottam rola, szoval valoszinuleg megszunt azon a keves helyen is, ahol volt. Semelyik masik LCC nem kiserletezett ezzel tudomasom szerint.
Nem tudom honnan hova mesz, de egeszen biztosan olcsobb a feladott csomagot 4x kifizetni, plusz sakkozni azzal, hogy az utazasok kulon PNR-en lesznek, tehat IRROPs eseten bukod az utat, szemben azzal, hogy egy halozatos legitarsasag elvisz, atszallit tokkal vonoval?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz
realmadrid92 #8552 üzenetére
Nagyon jó ez a táska. Főleg ennyiért.
-
YxVs
senior tag
-
realmadrid92
tag
Én ezt használom évek óta repüléshez: [link]
Saját tapasztalat, hogy hátizsákokkal nem szoktak foglalkozni, kivéve ami már szemre is jelentősen nagyobb, de ha mégis kérik hogy tedd bele a tartóba, ez belefér, kipróbáltam ( a légpárnás hátlapig "összenyomható") annyi hogy felülre olyat érdemes tenni amit magadra tudsz venni. -
YxVs
senior tag
Szerintetek az alábbi táska elfogadható még a wizzair-es ingyenes kézipoggyász kategóriában?
Ha 40 literesre pakolja az ember, akkor kétlem, hogy a megadott méretbe beleférne...
Ha ez nem jó, tudtok mást javasolni, amivel ki lehet maxolni a litereket és méreteket?
Köszi szépen.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #8475 üzenetére
Megjött ez a maxi cabin bag táska (természetesen nem olyan néven
), szuper! Erős, vízálló anyagból van, bár nem volt követelmény, hátra vehető és legalábbis nálunk óccó. A speckók szerinti méret stimmel. Sztem veszek még1et tartaléknak
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997 #8526 üzenetére
Én már biztosan îrtam ide ettől bővebben, de szerintem mások is. Keress rá akkor a nevemre az utóbbi 2 évben, akkor biztos kiadja. Ha nem megy, akkor îrj egy privátot és ha majd hazaérek elküldöm, de utazás közben nincs időm hosszabban îrni.
-
sasa134
addikt
Lehet hülye kérdés. de lehet mondjuk Ryanair-nél vagy Wizznél is átszállós jegyet venni, és átrakják ugyanúgy a csomagot mint pl egy Lufi, Swiss, KLM vagy Delta? Sosem repültem fapadossal így de most lehet sorra kerül ez is, és nagyon nem mindegy, hogy az egesz check-in és safety procedúrát újra kell kezdeni vagy mehetek egyből tranzitba. Köszi
Avanti Roma
-
erdey_a
addikt
válasz
AMD Power #8538 üzenetére
a tengerpart köves, kivéve a "városi strand", az homokos. gyerekekkel mi mindig oda járunk. de pl. az izolai tengerpart / strand csodaszép, érdemes oda is átmenni, átbuszozni.
a hotel szinta a tengerparton van, viszont domboldalban, így visszafelé némi kaptatón, vagy lépcsőn kell menni. a szállodásnak van nagy parkolója, eddig mindig kényelmesen befértünk, de hallottam olyat, hogy valakinek csúcsszezonban csak messzebb tudtak parkolót biztosítani. ilyen tapasztalatom nekem nincs. ottlétünk alatt sosem hasznájuk a kocsit, így érkezéskor lerakom, ezért nem fordulhat elő, hogy a nap végén nem jut hely.
piranba úgyis busszal érdemes átmenni (pár perc) és izolára is jobb úgy.#8539: igen, ez az.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8535 üzenetére
Iszonyat szép és mindenhol tisztaság, jó utakkal stb.... Fel sem tudom fogni azt,hogy ott 3x éve háború volt.
-
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8533 üzenetére
Vintgar szurdok, Bohinji-tó, Peričnik Vízesés, Lago Predil tó + Lago di Fusine tavak (Olaszország), ezek mint Északon vannak fent. Triglav csúcs aljáig el lehet menni autóval. Azt is érdemes megnézni.
-
-
erdey_a
addikt
válasz
Creative997 #8526 üzenetére
én csak a tengerpartot járom nyaranta, arról tudok beszámolni, illetve az odafelé vezető úton található látnivalókról. portoroz, piran és izola kiváló nyaraló célpontok, utóbbi kettőben látnivaló is akad bőven.
odafelé pedig a skocjan és postojna barlangok, ill. ezek környéke jó napi program.Vérboci
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8529 üzenetére
Esélytelen, az én szüleim súlyos betegek voltak már, saját tulajdonú aranybánya mellett tudtuk volna finanszírozni a külföldi ellátásukat. Anyósék meg még az unokák kedvéért se lettek volna hajlandók moccanni.
Ipari vegyész vagyok, de jó ideje már csak marhaságokat csinálok aminek kevés köze az eredeti végzettséghez és az első 7-8év tapasztalathoz
.
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8528 üzenetére
Nagyszülőket is vinni kellett volna
valóban kár érte.
A bakancslistamon volt a Highway 1 round trip ami a világ 2. leghosszabbja és korbemegy az országon. Sajnos elég kevés az esélye, hogy valaha megvalosul, bár sosem lehet tudni. Azért cirka 15k km levezetni eltart egy darabig..
Mi a szakmád?Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8527 üzenetére
Igen, anno csináltam egy Melbourne-Adelaide kört kiegészítve Kangaroo island-el, egyik irányba "hátul" az outback-határvidéken vezettem végig kicsi városkákon keresztül (ott még vannak), kiegészítve egy kis Yorke-félsziget/copper coast kísértetváros nézegetéssel, majd Great Ocean road vissza Melbourne-be a göpzihez.
Kangaroo island-re szívesen elvinném a családot, elég szépen meg van hagyva természetesnek és emberi méretű terület.
Egy időben költözni is akartunk, csak akkor még mind a 4 nagyszülő élt, nem akarództunk annyira elszakadni tőlük - bár meg kellett volna lépni, mert akkor még megoldható lett volna (fiataloknak több bevándorlási pont jár + a szakmámban is jobban pörögtem)
[ Szerkesztve ]
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8521 üzenetére
Valóban drága de abszolút megeri. Azért elszigeteltsegnek megvan az ára. Új-Zelandon laktam másfél évet, drágább mint Aussie és kevesebb az oraber. Szóval Aussie ebből a szempontból élhetőbb, de NZ volt mindig is az álmom, minden centet meger. Még most is ott lennék ha nem ismerkedem meg asszonypajtassal.
-
Creative997
őstag
Igen, rakerestem. És a legtöbb szó Szlovéniarol az volt, hogy milyen csodálatos és király. Meg hotel vs apartman. Egyedül Piran volt megemlitve. Ezekkel sajnos nem vagyok előrébb, ezért kérdezem. De ha neked vannak tuti tippjeid merre és miket ajánlasz, ne tartsd magadban
-
t72killer
titán
válasz
sasa134 #8524 üzenetére
igen, sejtettem. Bár most nem durrantottam be a skyscannert és én amúgy is UK-ből repülnék ha repülnék, de tavaly ennél jobb árakat láttam pl Manchesteri indulással, ami nekem kocsival elérhető reptér. Ráadásul közvetlen Machester-Sal.
van egy magyar páros lent, akik mindenféle túra és szállásszervezéssel foglalkoznak a szigeteken, az általuk üzemeltetett FB csoportból van a kép. Göpzi témában azért érdemes lesz frissíteni az infóikat. Főleg, hogy TAP-al az a helyzet, hogy Liszabonban mindenképp át kell szállni, ami azért nem annyira nyerő, ha esetleg akad közvetlen járat egy kocsival elérhető reptérről (Mo.-ról Bécs?)
Nálunk amúgy az Easyjet indított közvetlent, de sajna Londoni indulással, de lehet mégis megjátszom Easy/Easy átszállással. Asztrofotós cumóval utazok, így nagyon jól jön az Easyjet szakmában legnagyobb "prémium" kézipoggyászmérete (56x45x25cm), ezt még olyan luxus-légitársaságok se kínálják már, mint a Qantas és az Emirates. (BA tudja!)
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz
t72killer #8523 üzenetére
Ahogy nézem a skyscannert, nem nagyon nevezhető annak
Erre az időpontra 611eur-t mutat, oda közvetlen, vissza 1 átszállásal.
De kicsit játszva a dátumokkal (feb 6-20 pl) megoldható 530-bol.
Lisszabonbol pedig 450 euró vagy alatt ha oda olcsón el tud jutni az ember.Avanti Roma
-
t72killer
titán
Ez mitől akciós
?
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997 #8519 üzenetére
Többször volt már ebben a topicba is szó Szlovéniáról, keress rá a felső menüsorban a nagyîtóval.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8520 üzenetére
Nagyon drága ország. 12 éve voltam és simán svájci/norvég árszínvonal, v még afölött (igaz, akkor jóval erősebb vt az AUD).
Egész hónapot vmi budget de nagy durranás helyen érdemes.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8518 üzenetére
Aussie a távolság és a hihetetlen mennyiségű látnivaló miatt legalább egy hónapot célszerű eltolteni. Ez viszont családdal elég húzós, ha nem vagy gazdag akkor egyáltalán nem éri meg. Néhány napra vagy egy hétre kb kidobott pénz, nem éri meg.
-
t72killer
titán
válasz
blt-blog #8517 üzenetére
Igen, az Everglades és a Keys érdekes, bár egy Lombok-ot, Raja Ampat-ot vagy Seychelles-t jobban tudok értékelni
. Ha belefér az időbe 4 napnyi repkedés és még egy vödör pénz lóvéra, akkor az Ausztrál vidék is tud jókat. Ez sajna nekünk már mind2 okból ugrott, majd ha a gyerkőcök is hozzátesznek a büdzséhez.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
t72killer #8515 üzenetére
"Engem csak az USA beutazási procedúra riaszt el"
Minket is elriasztott volna, de egy ideje mar van MPC amivel eleg jo eselyed van, hogy a teljes immigration sort kikerulod es azonnal emberhez tudsz menni. Most peldaul igy tortent: leszalltunk, kigyozo hosszu sorok, vegelathatatlan kordonok kozott. Na ezt kerultuk ki, es kevesebb, mint ot percet toltottunk immigration-nel.
"modern felhőkarcolós civilizációgettó üveg+beton helyek nagyon nem vonzanak"
Floridarol pont nem ez jutna eszembe, a mocsarak, szigetek es tavak kozott szlalomozva. -
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8513 üzenetére
Szlovénia egy csoda. Mi főleg az Északi részt néztük meg + illetve egy kis Olaszország. De a bakancs listám még így is nagyon hosszú ott.
-
t72killer
titán
válasz
blt-blog #8514 üzenetére
Mondjuk ez a "nagyondrága" Florida a múltkoriban meglepett, elég jó dealeket láttam. Engem csak az USA beutazási procedúra riaszt el, ha már arrafelé megyünk, akkor Barbados (ami viszont már drágább).
Mi már 5 felett vagyunk mindannyian, a nagyobbik 2éves korában vidáman gurigatta a kókuszdiókat Seychelles-en, sőt a melegpöttyei miatt még a helyi dokibácsinál is járt. Ha elméletben komplikáció lett volna, akkor a biztosító által az aznap esti gépen ül az egyik szülővel Dubaii irányba. Persze szigorúan tartottuk a trópusi kaja-innivaló 1x1-et: palackozott víz vagy forralt tea, forrón átvett sült-főtt kaják, helyi, nagy halból egy falatot se (Ciguatera...), minden gyümölcs meghámoz, kutyus-cicus nemmegsimogat...
A modern felhőkarcolós civilizációgettó üveg+beton helyek nagyon nem vonzanak. Ha nem terjed az ebola és nem lőnek, az már okés.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
t72killer #8512 üzenetére
"de a szállás-kaja tippre lényegesen olcsóbb, mint a kb magyar árakon dolgozó Kanárin"
Nem tudom nalatok hany evesek a gyerekek, de mi most decemberben azert mentunk a lenyegesen dragabb floridaba tavol kelet helyett, mert olyan szempontjaink voltak, mint az ihato csapviz (nem csak a szallodaban, mindenhol), a megbizhato egeszsegugyi ellatas (irrelevans mennyibe kerul az amerikai, a biztosito fizeti, ha szukseg van ra), es a rugalmas kozlekedes jarattorles eseten (MIA-ba napi negy-ot jarat van). Tavol keleten csak olyan orszagok tudnak ezzel reszben versenyezni, mint Japan vagy Szingapur, ahol viszont sem a szallas sem a kaja mar nem olyan olcso. Egy harom evessel, aki az elmult masfel evben mindig csak nyaralason lett lazas, valamint egy majdnem hat honapossal aki barmitol lazas tud lenni, nekunk ezek szempontok, igy mi az egzotikus helyeket a kovetkezo hat-nyolc evre kiiktattuk a tervezesbol es csak a hanyatlo nyugati civilizacioval rendelkezo orszagokba tervezunk menni.
-
Creative997
őstag
Aki volt Szlovéniában, mit ajánlana? Részben túra és chill
-
t72killer
titán
válasz
blt-blog #8511 üzenetére
Ahhoz képest, hogy mindez 2019ben kb 2k-ból kijött, a nettó fizetések meg jó ha 20%al nőttek, krva sok. Anno évi egy-egy ilyen túra mellett maradt még megtakarítása, most ahhoz kb a cityben kéne bankárkodni.
Jja, azt nem is említettem, hogy a reptéri parkolás több, mint duplájába kerül (EDI, ugyanúgy kb fél évre előre foglalva).
Azért az összktg-nek a körmére nézek, drágább egy thai repjegy, de a szállás-kaja tippre lényegesen olcsóbb, mint a kb magyar árakon dolgozó Kanárin. Egész hónapra lehet kompenzálja a drágább utazást.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
sasa134 #8507 üzenetére
Ezen már gondolkoztam nem kicsit: Idei kanári utunk 4ünknek alsóhangon 4000 fontba fog fájni 4 hét (repülő EGY db feladott és egy "prémiumnak" csúfolt extra kézipoggyásszal, bérautó, legalja "óccó" szállás, egy retúr szigetek közti kompozás, kaja). Lehet nem olcsóbban, de ennyiből lehet eljutnánk már pl Phuket-re is vagy hasonló...
Covid előtt egy hasonló kör kijött kicsivel több, mint feléből, arról nem is beszélve, hogy kanárin vmi iszonyat mód utálják a pénzt hozó turistákat. Szigetek közti kompolás egy vendégnek HÁROMSZOR annyiba kerül, mint a helyi lakosnak (nem mellesleg többszörös árak vannak mint a mi skót kompjainkon)
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz
Gergőke88 #8456 üzenetére
Tavaly béreltem autót és körbekocsikáztam a szigetet, ahol tudtam kb. végig a part mentén, vagy annak a közelében.
A hajóroncs lett volna az egyik legfőbb cél, de a rendőrök lezárták az odavezető utat.A látottak alapján én is úgy gondolom, hogy fürdőzés szempontjából Alykanas az egyik, ha nem a legjobb környék.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Most ránéztem a Booking kínálatára, hogy mit mutat (fogalmam sincs hogyan jutott eszembe) Thaiföldre, 8 nap / 7 éjszakára, félpanzióval, június utolsó hetére.
Repülővel és transzferrel tényleg meg lehet úszni 500k alatt, 2 főre, 4-5*-os helyekre?
Annyira hihetetlennek tűnik nekem, tavaly közel ennyibe került Argassi, igaz az allinclusive volt.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dkaro
őstag
válasz
Creative997 #8497 üzenetére
Köszi a választ. Direkt nem írtam, hol mert az érdekelne hol vannak és tud-e valaki konkrétat ajánlani amivel van tapasztalata.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8501 üzenetére
Palm spider
. Hogy a neve onnan van-e, h akkora, mint a tenyered (palm), vagy onnan, hogy pálmafás országokban él (bár én se pálmafán láttam) nem tudom. A csípése fáj ha összevesztek, de nem nyír ki, tudtommal Seychelle-en semmi olyan állat nincs, ami KO-ra vágná az embert, malária se jellemző. Cápák persze akadnak, szóval mélyebb vízbe csak búvárkodni.
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8500 üzenetére
Az pont jól hangzik! Elég sok állat megfordul arrafelé, jobb ha megbekul az ember velük
engem kicsit váratlanul ért mikor egy óriás gekko megjelent, de szerintem jobban megijedt tőlem.
Viszont a dzsungelben ez előtt 2 centivel sikerült megallnom. Akkora mint a tenyerem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest