Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Manapság már nem nagy dolog külföldre kimenni nyaralni, de én még sose voltam. Jövő nyárra kaptam egy esküvői keghívást Athénba. Az lenne a kérdésem, hogy a kijutáshoz/hazajutáshoz mire van szükség, mikre készüljek, miket kell beszerezni?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Energie X #8301 üzenetére
érvényes iratok (mivel Görögország EU, elég a személyi is, de én csináltatnék útlevelet is), angol nyelvtudás (feltételezem görögül nem beszélsz) hogy eligazodj a reptéren, ha repülni akarsz, megfelelő táska/bőrönd attól függően hogy mennyi cuccot akarsz vinni, ruházat (főleg kényelmes cipő), revolutod ha nincs, sztem érdemes, és azzal fizetni odakinn.
az esküvőre gondolom öltönyben de legalábbis valamilyen elegáns ruházatban kéne megjelenned, én meggondolnám hogy azt inkább bérelnék kinn mintsem hogy vidd magaddal.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
sherlock82
senior tag
válasz Energie X #8301 üzenetére
Powerbank-ot mindenképpen vinnék, meg naptejet.
Bankkártya fontos, de mellette legyen nálad váltópénz, kisebb címletek és némi apró. Nyilván azok mellett amit a többiek már leírtak.
SZIG érvényességét ellenőrizd indulás előtt , ne hogy az út során érjen meglepetés.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
nagyúr
válasz sherlock82 #8304 üzenetére
Revolutot javaslom.
-
Golyo69
senior tag
A reptéren melyik Lounge éri meg? (BUD)
Reggel megyünk és ott kéne enni mert korán kell kimenni.
Van valakinek friss tapasztalata árak terén?
Köszi
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Golyo69 #8306 üzenetére
Ha fizetned kell erte, akkor szerintem egyik sem. A varokban a kajakinalat szegeny, a minoseg sem kulonosebben jo, az uditoket kicsereltek vizezett utanzatokra (pl regen volt sio narancsle, most ilyen vizezett automatas teszko gazdasagos van, a kolat is lecsereltek kolaizu szorpre). Gyerekeseknek etetoszek nincs, oldd meg ahogy akarod. Kulonosen erdekes, hogy sajat bevallasuk szerint ok nem csaladbaratok (marmint a lounge), mikozben a repter pedig latvanyosan (es amugy eleg sikeresen) gyur a csaladbarat temara (ingyen kolcsonozeheto babakocsik, etetoszobak mikroval, fotellel stb).
Tovabbi erdekesseg, hogy a kaja gyakorlatilag ha nem is ugyanaz mindegyik lounge-ban, de nagyon hasonlo, tehat minosegi kulonbseg nem nagyon lesz a varok kozott, egesz pontosan nem a kaja jelenti a minosegi kulonbseget.
Ha fizetni kellene a lounge-ert, akkor egyertelmuen azt mondanam, hogy nem eri meg a penzt. Osszehasonlitva, hogy mas orszagok lounge-aban milyen jo reggelik vannak, asztalszerviz, minosegi italok (nem csak az alkohol lehet minosegi), egyertelmuen nem eri meg. De ha ingyen tudsz bejutni, vagy valami kedvezmenyes deal miatt, akkor erdemes kihasznalni, ha mar van. Egyszer mar irtunk a bejutas lehetosegeirol itt: [link]
A mastercard lounge mar kevesbe troger, amiota megszigoritottak a bejutast. Covid utan felujitason is esett at, ami a berendezesnek jot tett, de nincs ablaka, szoval kicsit mesterkelt erzes. Ebben a lounge-ban mar legalabb masfel eve nem voltunk, utoljara mikor itt jartunk a kajat ugyanaz a celebi intezte, mint a priority pass varokba, tehat ugyanaz volt lenyegeben. Nekunk kisgyerekkel azert volt jo, mert a bejarattol balra levo kor alaku reszt gyakorlatilag kisajatitottuk magunknak (nem volt tomeg) es a gyerek kenyelmesen elvolt a relativ nagy terben. A hire viszont rossz ennek a lounge-nak, mert egy idoben gyakorlatilag barmilyen kartyaval be lehetett menni es hat... a kozonseg olyan is volt. Hatizsakban vittek ki a kajat meg az uveges kolakat, stb. Szoval eleg alja hely volt, azota kicsit kikupalodott. Ez a lounge csak schengeni oldalon van.
Nem irtad, hogy schengenbe vagy azon kivul utazol, priority pass lounge van mindket oldalon. A schengeni oldalon a szomszed ajto. Ugyanaz a ceg uzemelteti, ugyanaz a ceg tolti a kajat mindket oldalon. Mivel nincs sok lounge, ezek azok amelyekbe a legitarsasagok torzsutasai is be tudnak lepni, illetve a business class utasok. Magyarul tud zsufolt lenni. A nem schengeni oldalon szoktunk mi lenni, ott van ablak, de a hely kicsit szukos. Van bent mosdo, a schengeni oldalon ugy remlik nem volt, ki kell menni hozza es a sky court-ban levot hasznalni, a ferfi jo messze van.
Ha schengenen kivulre mesz, akkor valaszthatsz, hogy melyikbe akarsz menni - nezd meg a menetrendet es ahova kevesebb gep indul az adott idoben, oda kevesebb utas is tartozik. Ha schengenen belulre mesz akkor a schengenen kivuli lounge-ba nyilvan nem tudsz eljutni, mert a hataron ki kell menned es nem tudsz visszajonni. Ha kivulre mesz es a schengeni lounge-ot valasztod, extra idot kell hagynod a hatarra, nem tudod elore mekkora sor van ott. Mi ezert a nem-schengeni oldalon megyunk a lounge-ba, hogy a hatart mar tudjuk magunk mogott. Ilyenkor a monitoron nezzuk mikor kezdodik el a beszallitas es ha elindult, osszecuccolunk es lemegyunk. Statusszal siman el lehet setalni a tomeg mellett es oket megkerulve beszallni, nem kell a sorban varni. Kisgyerekkel szinten. Ha se gyereked, se statuszod es economy-n utazol akkor idoben kell menned sorban allni, ha az elejen akarsz felszallni. Azt sem irtad mivel repulsz, ez hagyomanyos legitarsasagra vonatkozik, fapadosnal nyilvan nem erdekli oket ha gyerekkel vagy, business meg ugye nincs is.
Az, hogy mennyibe kerul, az fugg attol is, hogy milyen modon szerzel bejutast. De errol reszletesen irtam a fenti linken. Az ingyen bejutastol a 20-25 euro/fo aron at a 40 euro/fo arig barmi lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Golyo69
senior tag
válasz blt-blog #8310 üzenetére
Köszi,
Szardíniara utazunk semmi extra.Igen már olvastam hogy nem éri meg, jelenleg nincs prémium kártyám sehova így fizetni kellene. Így tehát storno.. Majd nezek valami reggelit ott valahol
Köszönöm a választ.
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
őstag
válasz Golyo69 #8311 üzenetére
Apropo, Szardínián van valami spéci helyi autókölcsönző ahol érdemes kölcsönözni (ha más tudja azt is köszönöm)? Cagliari reptéren kölcsönöznék, 3 napra egy kis automata autót. Egyenlőre az Italy car rent a nyerő 117 euróval (18 a kocsi, 99 a full nulla minden biztosítás...) smart for two.
Készülök lemondani a ryanairen keresztül bérelt autót, 1 hónap után is függőben van (nagy keservesen máshonnan megvan a rentalcars-os link, de nem bízom benne teljesen), egyébként az is italy car rent smart, de az külsős biztosítás összesen 27 ezer forintért, de eleget idegeltem ezzel lehet fullos lesz ha újra rendelem.
-
Golyo69
senior tag
válasz Tom1939 #8317 üzenetére
CIARent, mi itt bereltunk. 77 euró volt 2 napra ( Fiat Panda, csak ez volt éppen) de minden rendben volt. Itt van Cagliariban a vasútállomástol 3 percre. Mivel nekünk nincs hitelkártyank így picit dragabb volt, hitelkártyaval olcsóbb 18 euroval kb.
De tényleg korrektek voltak, az autó is rendben volt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Igen, de azért a gyanakvás hal meg utoljára, náluk még nem voltam. Mondjuk eddig fullos biztosításom se nagyon volt csak olyan kiegészítő (ők lenyúlnak, utána én a biztosítót). De most ez nem volt sokkal drágább, éljen a holt szezon. Ránéztem az időre, még az is lehet hogy nem ázunk szét
-
-
arcsin
senior tag
válasz Golyo69 #8311 üzenetére
Esetleg ha a jövőben gondolkodnál ilyesmin, meg tudja érni. Nekem járt világra szólo utasbiztosítás a platnimum kártyámhoz ami 18 990 Ft évente. Már azon bejött az ára. A mastercard lounge nem rossz szerintem. hideg-meleg kaja, stb. Annyi hátránya van hogyha késős az ember, akkor főleg rá kell számoljon egy kis extra időt. Nekem a kártyához nekem ingyen van +1 főnek ingyenes.
Ha engem kérdezel, a BUD reptéren a SPARban érdemes reggelizni Ott a legolcsóbb, legnagyobb a választék -
Golyo69
senior tag
Köszi, igen megoldottuk ott a Sparban
Most érkeztünk vissza, minden rendben volt mindenhol.
Furcsa volt msot 2 fok Pesten, Cagliariban pedig 22- 23 körül volt ma isXiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Golyo69
senior tag
válasz Tom1939 #8329 üzenetére
Marmint Cagliariban?
Írok pár sort
Repülőtérrol mi vonattal mentünk be Cagliariba ami kb 6-7 perc 1 megállóhely és 1.3 euró a jegy.
Onnan nekünk par perc sétara volt a szállásunk a Marina negyedben ahol a legnagyobb élet van kb.
Itt találhato a fő Bevásárló és sétáló utca is, tele étteremmel.
Millió ember volt most is és gyönyörű idő.
Ott érdemes szét nézni és enni, sok jó hely van és nem is drágák. ( Piazza Yenne)Bereltunk autót 2 napra és bejartuk Cagliaritol nyugatra és keletre a partokat/strandokat. Ahol tudtunk meg be is mentünk a vízbe, sokan meg fürödtek és szorfoztek.
Nagyon szép bármerre is mentek, nem lehet csalódni. A Poetto strand is szép végig.
Amerre jártunk sok helyen láttunk Flamingokat, ugye itt ez elég sűrűn előfordulo állat.Kajalni mindig máshol voltunk, nem tudok kiemelni egyet sem de mindegyik rendben volt.
Sok sört kóstoltam, ihatoak voltak, az Ichnusa leghiresebb az is jo de sztem nem az a legfinomabbKözlekedés nem vészes, Cagliariban van nagyobb forgalom de a külvárosban és a tovabbi részeken alig - alig volt autos.
Sok helyen már nem is kellett fizetni a parkolásert mert vége a szezonnak.Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest