Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
válasz AMD Power #8407 üzenetére
Bármelyiket, ami oda megy, de az ultra fapadosoknál drágább a csomag, mint a jegy. Most csak kiváncsiságból rákerestem augusztus 7-13 Alicanteba és csak 50 euró körül van a jegy oda, vissza meg 80 euró a wizznél. Az főszezonra most sem lenne drága.
Az a gond, hogy a nagy légitársaságok meg nem nagyon járnak kisebb üdülővárosokba vagy szigetekre.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Kíváncsiságból megnéztem a repülőjegy árakat. 2 felnőt egy 11 éves gyerek 3db 20kg feladandó poggyásszal.
BP - Alicante augusztus eleje 360e Ft
BP - Zakinthosz augusztus eleje 425e Ft
BP Hurghada ausztus elej 920e Ft
Hol élnek ezek a fapados barmok? -
blt-blog
lelkes újonc
válasz sasa134 #8399 üzenetére
"A legtöbb kisebb, ezek aparthotelek, nappali konyha sarokkal, kihúzható ággyal, és külön háló, jellemzően nagy terasszal - tökéletesen elég 2f 2gy-re,"
Nagyobbaknal talan, de peldaul mi most eppen nyaralas kozepen vagyunk egy harom evessel es egy hat honapossal. Nekunk kell ket kulon halo, hogy az alvas pihenteto legyen es ne keltse fel az egyik gyerek a masikat. Ugyhogy nem volt mas valasztas, mint a ket haloszobas, nappalis, felszerelt konyhas (huto, suto, mikro, mosogatogep, mosogep, szaritogep) apartman. Na ez nincs meg 150 eurobol egy ejszakara Varom mar nagyon, amikor kicsit nagyobbak lesznek es valami kihuzhato kanapen elvannak es meg buli is nekik.
-
bandus
veterán
válasz forceberg #8401 üzenetére
kizart. augusztus egeszen biztos dragabb egesz europaban. szoval ezen a tanacsok igazabol nem tulsagosan jok. ha valaki augusztusban akar/tud nyaralni menni, akkor sokra nem megy juniusi meg oktoberi arakkal
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz sasa134 #8399 üzenetére
koszi, megnezem, csak mert amikor tavaly oktoberben! voltunk, akkor olyan 110-130 eur/ej-t fizettunk a szallasokert, es ez meg csak nem is felpanzio volt. pl hotel monsuau 330 eur volt reggelivel, 3 ejszakara. nem mondom, hogy nagyon draga mallorca de nem is annyira olcso. viszont tenyleg barmikor szivesen visszamennek
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
sasa134
addikt
Juni i 21-29, igy hirtelen:
Hipotels Mercedes 1532eur (Cala Millor , tengerparti, jó a település és nagyon jól fel lehet fedezni a keleti részt onnan)
Prinsotel la Pineda - 1598Eur
Hipotels Bahia Grande -1630eur
Hotel Millor Sol - kevesebbet tud, de csak 1305EurMindegyik 8as rating legalább. Ennél lesz még olcsóbb, én mindig január végén / február elején foglalok, és a szállások oldalait is érdemes végignézni (HSM-ek, Grupotelek nagyon jó ár/érték aranyuak a szigeten). Tavaly júniusban Grupotel Port Alcudia (4*) 1440euro volt 2f+2gy, félpanzióval, ingyen lemondással, 9 éjszaka.
40nm? A legtöbb kisebb, ezek aparthotelek, nappali konyha sarokkal, kihúzható ággyal, és külön háló, jellemzően nagy terasszal - tökéletesen elég 2f 2gy-re,
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
bandus
veterán
-
Xarina
aktív tag
válasz AMD Power #8394 üzenetére
A szálloda saját oldalán és a bookingon (illetve más-más foglalós oldalon) valószínűleg nem ugyanazok az árak és legfőképp kedvezmények lesznek. De a legtöbb böngészővel is le tudod simán fordítani az eredeti oldalt, bár ennek a szállodacsoportnak van magyar nyelvű oldala is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz AMD Power #8385 üzenetére
Hány főre nézel? 2f+2gy? Tippre Mallorca sokkal olcsóbb, 9-10 nap 4* félpanzios aparthotelekert 1500-1700eur között szoktam fizetni 9-10 éjszakára, plusz repjegy olyan 5-600eur (4 főre, 1 nagy bőrönddel, 4 hátizsákkal) Bécsbol. De olcsóbban is ki lehet legozni, ha rugalmas az ember.
Mondom ezt úgy, hogy eddig 9x voltunk családdal. Július elejét nézd. Jah és természetesen saját szervezes, irodai felár nélkül.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
erdey_a
addikt
válasz AMD Power #8387 üzenetére
ezt és itt foglalom évek óta [link] Portoroz, Hotel Neptun (néha Mirna) félpanzióval, 4 fős családi szobában
25SOMMER50 kuponkóddal még lejön 50 EURoda vagy visszafelé valamelyik barlangot szoktuk megjárni (Postojna vagy Skocjan)
helyben pedig átbuszozunk Piranba meg Izolára. Izolán a helyi sütit, az Izolankát nem szabad kihagyni.
A szállodában van rengeteg medence, a városi strand homokos, van "vidámpark" a parton, és megfizetető kaják.Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz AMD Power #8385 üzenetére
ezért nem erőltettem én a görög nyaralást. idén már nagyon szerettünk volna repülős, tengerpartost, görög jó is lett volna az itteni ajánlatok alapján, de ilyen áron nem kell.
a töredékéből jó lesz sokadszorra is szlovénia. a különbözetet meg elkiránduljuk ausztriában. nálunk ez a tervVérboci
-
AMD Power
titán
Tegnap papíron levezettem egy önellátó, egy reggelis és egy áll inclusive light krétát. Eléggé elkeserítő számok jöttek ki egy főre.
Reggelivel, közvetlen vízparton apartman augusztusban.
250.000Ft a szállás, repülő, reggeli + 100 euró fakultatív program és 150 euró még kajára.
Kb 350.000Ft egy főnek egy hétre.Önnéllátás közvetlen vízparton apartman augusztusban.
235.000Ft szállás, repülő, reggeli + 100 euró fakultatív program és 200 euró még kajára.
Kb 360.000Ft egy főnek egy hétre.All inclusive light közvetlen vízparton apartman augusztusban.
290.000Ft Szállás, repülő, reggeli + 100 euró fakultatív program és 50 euró még bármire.Kb 375.000Ft egy főnek egy hétre.
Ez nálunk 3 főnek körülbelül 1.1 millió forint. Ez csak nekem tűnik soknak?
Jah ez előfoglalási árak lennének.[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
lelkes újonc
Ketsegtelen, igazad van, mikor melyik a jobb. Mi most eppen Key West-re jottunk Miamibol. Ez autoval normal korulmenyek kozott kb negy ora. Nekunk gyerekekkel minimum ot. Nyilvan nem fogok veluk ot orat kozlekedni. Hanem felszalltunk egy repulore, 25 percet toltottunk a levegoben es megerkeztunk. Elotte a repteren a lounge-ban volt gyereksarok, reggeli, tudott kicsit tombolni a nagyobbik. Ha beleszamolom a reggeli kijutast a repterre, a repteren lebecolast a lounge-ban, akkor amugy brutto kb negy ora ment el az utazassal, tehat idoben majdnem ugyanott vagyunk. De nekunk nagyon nem mindegy, hogy ot orat ulunk a kocsiban, vagy 35 percet a repulon, amibol 25 a repules.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nagy valószínűséggel Kréta, Lefkada, és Kefalonia lesz terítéken. Az IBUSZ-nál fent vannak az előfoglalási árak. Durvák....
-
AMD Power
titán
Sajnos a jövő évi Karphatos az elmarad. Közvetlen járat nem fog menni már jövőre a szigetre, Magyarországról.
-
den89
tag
válasz erdey_a #8377 üzenetére
Köszönöm az infót. De szeretek úgy foglalni, hogy előtte pár héttel még lemondható legyen. Booking-on szoktam egyébként, ott is gyakran előfordul, hogy kapok kedvezményt. Inkább akkor fizetek pl 1000 euró helyett 1100-at, de le tudjam mondani, ha bármi gebasz lenne, vagy meggondoljuk magunkat, vagy találunk szimpatikusabb szállást, úticélt.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
ha érdekel még Portoroz és nem foglaltál eddig, akkor irány a hofer-reisen.at oldal (gyakorlatilag az aldi utazás osztrák megfelelője jobb árakkal). 500 eur felett 50 eur, 1000 felett 100 eur kupon van a 25SOMMER50 illetve 25SOMMER100 kuponkóddal.
510 euróért foglaltam most a 4 éjszakás családi szobát a hotel neptunban, portorozba.Vérboci
-
den89
tag
válasz blt-blog #8375 üzenetére
Kinek mi jön be jobban, melyik egyszerűbb, nem mindegy BP-i vagy-e, vagy 100-200-300 km-rel arrébb laksz. Ne szépítsük, a repülésnek sem csak pozitívumai vannak. Időre el kell jutnod a reptérre, minimum 1-1,5 órával a járat indulása előtt. Ha BP-i vagy, akkor sem pár perc kijutni. Mi pl. Dél-Dunántúliak vagyunk, 2-2,5 óra feljutni. Nem én mondom meg, találom ki, mikor indulok, sok esetben hajnalban vagy késő este indulnak a gépek (gyerekkel azért ez nem mindegy), intézni a parkolást, stb. A reptéren sorban állás/várakozás (többször is, csekkoláskor, majd át a kapun, majd fel a repülőre, repülőn is még várni az indulásra). Odaérek az úticélhoz, újból várakozás, felvenni a csomagot, felvenni a bérelt kocsit. Ugyanez visszafelé. Ráadásul ez egy problémamentes út, amit leírtam. Nem számolva egy esetleges átszállással is. Nálunk a repülés csak akkor jöhet szóba, ha időben, és km-ben úgy van értelme, vagy esetleg olyan helyre megyünk, ahová autóval nem tudnánk eljutni. Ja és utolsó repülésünkkor összezúzták a bőröndünket, ezt csak zárójelben írom. Tudom, van biztosítás, be lehet tekerni, stb. Ezek is mind plussz macera, pénz és idő.
Autóval is vannak negatívumok, persze, nem kevés. Benne van a pakliban a dugó, ami amúgy nekünk eddig max 1 óra volt Olasz-Horvát esetében is. De idén pl csak fél óra. Reptéren is bőven vársz ennyit, de inkább többet. Nyilván van az a km és célpont, ahová már géppel érdemes/lehet menni. De akkor indulsz el, amikor akarsz, annyi cuccot viszel, amennyit akarsz, háztól házig mész, stb.[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
lelkes újonc
"csak 2-3 órát késett a gép, lehetett volna sokkal rosszabb is"
Egyetertek, ez nem a vilag vege, akkor 2-3 oraval tobbet ulunk a lounge-ban es meg egy etkezes befer a piciknek."talán 3 nap múlva felférnek egy gépre. B opció, hogy Budapest helyett Prágába viszik őket"
Velunk is volt ilyen, nem para, atraktak minket egy partner legitarsasagra es odavittek ahova kellett es tobbe-kevesbe akkor amikor kellett. Elvittek az otthoni repter helyett helsinkibe es mire odaertunk foglaltak helyet egy masik tarsasag masik gepere amivel hazavittek.A jovo heti uticelunkra napi 6 jarat van ket legitarsasag kozott, ha a mi gepunkkel tortenik valami akkor majd atraknak a partnerre es elvisznek azzal. Nyilvan nem optimalis, de inkabb ez, mint egy tomott lezart autopalyan ucsorges.
-
nagyúr
válasz blt-blog #8373 üzenetére
Hát, én szívtam már repüléssel is, mondjuk ott csak 2-3 órát késett a gép, lehetett volna sokkal rosszabb is Bármivel utazol léphetnek fel komplikációk.
Anyóséknak lefújták a járatukat hazafele Dubai-ból, azt modnták hogy talán 3 nap múlva felférnek egy gépre. B opció, hogy Budapest helyett Prágába viszik őket. Ezzel éltek végül, de onnan is haza kellett jutni még
[ Szerkesztve ]
-
den89
tag
válasz blt-blog #8369 üzenetére
Az idei utunk kb 6 óra volt. Ebben benne volt a kisebb dugó (szerencsések voltunk oda-visszafelé is, kb fél órával megúsztuk), plussz a megállás. Visszafelé egyszer álltunk meg, odafelé is, ha jól emlékszem egyszer, de lehet kettő volt, nem emlékszem. Aludtak mindketten 2x. Az utolsó ~1 óra volt nyűglődős oda-visszafelé is, addig egész jól bírták. Azt mondom egyelőre ez kb a max, amit bevállalunk velük.Tavaly nem voltunk, tavalyelőtt a 1,5 évesnél ugyanezt a tűréshatárt tapasztaltuk, ez a kb 4-5 óra, aztán nyűgi.
Ja és a forgalom miatt mindenképp úgy megyünk és jövünk, hogy hétköznap. Hétvégi turnusváltásban nem is tudom mikor nyaraltunk utoljára, talán 5-6 éve.
tboy: az igen
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
lelkes újonc
Szerintem is eleg kicsi az a tavolsag, amit gyerekekkel autoban elvezet letolni. Nyilvan mindenkinel mashol van ez a hatar, nalunk durvan 4, max 5 ora, egy, vagy ket megallassal. Ami kocsival ennel messzebb van oda repulunk. A road trip is izgalmas, de kis gyerekekkel kevesbe lesz trip es inkabb csak road. Plusz akkor celszeru hazafele tok masik utvonalon menni, mert odafele mar megvolt az elmeny.
A nagyobbik nalunk elmult harom, vele mar nem problema 5 orat autozni, csak legyen pisiszunet. Egyebkent inkabb rank nezve faraszto, mert vagy enekelni akar, vagy tuzoltoautot keresni vagy valami olyasmit amit harom perc utan megunsz.
-
den89
tag
Persze, kibírható minden. (Toszkána gyönyörű.) Most még amíg a kisebb nem lesz legalább 3-4 éves, addig biztos nem erőltetünk ilyen 5-600 km-nél nagyobb távot. De utána se hiszem, hogy autóval sokkal nagyobb távra fogunk menni. Nem rossz ez az egyet megalvós taktika, de jobbnak nem érzem azt sem, hogy 2 nap egymás után utazzon az ember 5-600 km-t. Akkor 2+2 nap nyűglődés (oda+vissza). Épp elég az 1+1. Mi is tudunk nyűgösek lenni, nem csak a gyerekek. Meg ha nem muszáj én sem vezetnék 8-10 napból 4 nap 5-600 km-t. Valószínűleg ha ilyen nagyobb távra megyünk valamikor, akkor repülős út lesz (pl Görögo.).
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
na erre pont egy jó tipp szlovénia, portoroz és a hotel mirna, vagy a neptun. van lassan mélyülő homokos partszakasz is és a szállodában meg egy csomó medence, ha a tenger túl hűvös lenne. 4 fős családi szobák, jó kaja, elfogadható ár.
bár dínóparkról, állatkertről ilyesmiről nem tudok a közelben.Vérboci
-
blt-blog
lelkes újonc
"Aquapark és társai is úgy gondolom, hogy kicsi gyerekek révén még nem nagyon játszik"
Fene tudja, szerintem parkja valogatja. A 4.5 szerintem teljesen oke mar, a masfel nyilvan meg nem annyira, kiveve ha vannak kifejezetten pici gyerekekre kitalalt medencek, jatekok, olyan, ahol szulovel egyutt lehet.
Mondom ezt most, de ket het mulva meglatjuk, hogy a harom eves mit fog szolni az universal studioshoz. A fizikai parameterei rendben vannak (magassag) ahhoz, hogy feluljon a pici gyerekeknek valo dolgokra, de majd kiderul, hogy akar-e egyatalan.
-
den89
tag
Van pár ötletetek, hova mennétek nyáron 2 kisgyerekkel? Jövő nyárra egyik gyerkőc 4,5, másik bő 1,5 éves lesz. Kizárólag autós utazás jöhet szóba. Dél-Dunántúlról megyünk, innen max 550-600 km-re mennénk. Elsősorban Horváto. és Olaszo. jöhet szóba, de ha van más tipp itt a közelben, megköszönöm. "Pihenős", strandolós, fürdőzős nyaralásra mennénk. Kicsi gyerekek révén látványosságok, városnézés, stb nem prioritás. Másfelől szeretjük a szép helyeket, nem valami kopár, kihalt részre mennénk. Aquapark és társai is úgy gondolom, hogy kicsi gyerekek révén még nem nagyon játszik. Esetleg ha valami játszóház, állatkert, dínópark vagy mittudomén van a közelben, az jó lenne. Tavaly Crikvenicán, 3 éve Baskán voltunk. Jó volt mindegyik, bár természetesen fárasztó volt a gyerekkel/gyerekekkel. Ennek ellenére szükségünk van erre. Itthon sem könnyebb velük, akkor már nyaraljunk egyet.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
-
erdey_a
addikt
köszönöm mindenkinek, kiindulási alapnak jó ez a 3-4 hely, utánanézek ezeknek
Vérboci
-
Xarina
aktív tag
válasz NeoPampalini #8350 üzenetére
Pedig Piran még nem is annyira vészes nyáron sem. Az igaz, hogy a központban mozdulni sem lehet, de mivel egy zsákfalu, ami egy sziklaszírt végébe épült, a központtól távolabb Strunjan irányába már nincs akkora tömeg a sziklafal mellett. A vele egybeépült Portoroz tengerparti kempingjén meg áthalad a Panenzana kerékpárút, így ott szabad áthaladást kötelesek biztosítani. Sokan ezt nem tudják, ezért a kemping után sincs akkora tömegnyomor, mint máshol a városban. Hétköznaponként alig pár helyi szokott csak arra lenni még a főszezonban is. De nagyon kevesen vannak Szlovéniában a Debdeli Rtic nevű helyen is, igaz, az már az olasz határ mellett van, de mivel a szlovén tengerpart elég kicsi, így az is csak 25 km-re van.
-
Xarina
aktív tag
válasz erdey_a #8351 üzenetére
Pedig Salout kifejezetten ajánlom, azért írtam. Homokos tengerpart nemcsak ott, hanem a környéken is hosszú kilométereken keresztül. Gyerekeknek való programlehetőségek garmadája, Európában nem is tudnék hasonlót mondani, ahol ennél több lehetőség van. A Port Aventura bármely szállodája szuper és ha levonod belőle a belépő árát, amit alapból tartalmaz, akkor szinte filléres tétel. De rengeteg más hotel van mindenféle árkategóriában.
Viszont mint az ország egyik leghíresebb nyaralóhelye, júliusban biztosan nagyon sokan lesznek. -
erdey_a
addikt
ha tudnám hova menjek, nem kérdeznék, nemde?
írtam mi kell: homokos tengerpart, európa, minusz a felsorolt országok. nem csak országot keresek, hanem konkrét uticélt, konkrét szállással, ha valakinek van tuti tippje. én nagyon szívesen ajánlok konkrét települést és szállást pl. szlovéniában, csehországban, Németországban, belgiumban, meg nem szívesen portugáliában vagy Olaszországban. tengerpartban nem vagyok járatos, ezért kértem tanácsot. te mint hátizsákos magányos utazó nyilván nem fogsz tudni nekemvalót ajánlani, nem is neked szólt a kérés.Vérboci
-
NeoPampalini
senior tag
"ha valakit nem zavar a zsúfoltság"
Most az őszi iskolaszünetben voltunk Piranban (Szlovénia), a helyi könyvtár kirakatában volt pár fotó arról, hogy milyen ott nyáron, amikor mindenhol turisták vannak. NEM hiányzik!
Ráadásul ott kiépített strand se nagyon létezik, mindenki ott és úgy öltözködik, ahogy sikerül.
(Amúgy sem vagyunk strandolós típusok, meg szervezésileg is könnyebb suliszünetben menni, lévén a feleségem tanár. )
-
Xarina
aktív tag
Azért az én részemről azt is hozzátenném, hogy szerintem Európában július-augusztusban szép (fürödhető) tengerpart csak abban az esetben létezik, ha valakit nem zavar a zsúfoltság (ami szerintem már nem szép).
-
Xarina
aktív tag
Mit lehet ajánlani annak, aki maga sem tudja mit akar és kb. hova menne. Európa 4 ország kizárásával is rengeteg lehetőséget rejt. Ha valakinek semmi elképzelése nincs, hogy nagyjából merre töltené szabadidejét, annak ott az internet és rá tud keresni bármire. Ha már legalább körvonalakban meg van az útirány, akkor lehet normális tanácsokat adni. Én pl. nem tudok magamnak és a családnak olyan helyet elképzelni, ahol 1-2 hét partonfekvés van, mert engem a felfedezés jobban érdekel még akkor is, ha rengetegszer voltam már az adott helyen, ha meg még nem voltam arra, akkor csak megnézném már mi van ott.
De ha már gyerekbarát tengerpart, akkor Salou környékét ajánlanám Barcelona közelében. De azt is leginkább azért, mert ott van Európa legjobb vidámparkja, a Port Aventura meg egy rakás egyéb csúszdapark, delfinárium, ingyenes showműsorok a városban, stb. Kizárt, hogy egy gyereknek ne jönne be. De mint bárhol Spanyolországban, kulturálisan is erős a környék, így meg az egy hét partonfekvés ugrik. De bármely országban könnyen lehet találni gyerekbarát helyeket. -
den89
tag
válasz erdey_a #8342 üzenetére
Nem sok ország maradt, amit nem lőttél ki. Montenegro, Albánia, Bulgária, Görögország, Spanyolország. Hirtelen ezek jutnak eszembe. Autóval mondjuk egyikbe sem biztos, hogy elindulnék a távolság miatt. Nálunk egyelőre 2 kisgyerekkel a 6-700 km a fogható távolság. Mondjuk nagyobb gyerekekkel sem mennék 8-900 km-nél távolabb.
Ha repülő játszik, akkor szerintem görög vagy spanyol. Görögben valami szép sziget, pl Zakynthos, Rodosz, Korfu. Ha tetszik valamelyik sziget, akkor olvass utána, szigeten belül hova érdemes menni. Aztán csapd fel a bookingot, jelölgesd be mikor, hova mennél, hány csillagos szálloda, tengerparti fekvésű legyen, stb. Látod az értékeléseket, azért amelyik szálloda minimum 8-8,5-t kapott, az nem lehet rossz.
Spanyolban még nem voltam, ha esetleg az tetszik. Csak Kanári-szigeteken, azon belül Gran Canarián. Szép volt, jó volt, de nem az a tipikus, 1 hétig fekszem a tengerparton és egész nap fürdök feeling. Már csak azért sem, mert nincs nagyon melegebb 30 foknál, és az óceán is kissé hűvös.
Én félpanziót választanék, all inclusive esetén az egész az evésről szól, és nagyon kötött lesz az egész napja az embernek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz erdey_a #8340 üzenetére
Szia! Nem írtad, hogy mikor mennétek, egyéni/szervezett útra és hogy a szálloda parti legyen-e? Nem a zsebedben turkálva, de a keret sem elhanyagolható.
Pl. az iskola vége után egyből talán elkerülhető a hatalmas tömeg.
A Földközi-tengeren van rengeteg sziget, ahol a júniusi időjárás általában kiváló, a védettebb és sekélyebb öblös részeken a víz sem lesz hideg.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
erdey_a
addikt
sziasztok, 4 fő részére (2 felnőtt, 2 gyerek 10 és 12 éves) tudnátok ajánlani valami jó vízparti (tengerparti) nyaralóhelyet? szlovénia, horvátország, olaszország, portugália illetve minden nem európai desztináció kizárva.
extra látnivaló nem szempont, klasszik semmittevős nyaralást tervezek, de ne is valami zsákfalu legyen, ahol tényleg semmi nincs.
apartman nem kell, csak szálloda, minimum félpanzióval.
de nem csak konkrét szállás érdekel, hanem valami gyerekbarát jó úticél nem köves, nem kavicsos tengerparttal.
jól jönne pár kipróbált tuti tipp.Vérboci
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Párizsba van esetleg valakinek szállás ajánlása? 4 főre / 150k/fő/éj amit szánnánk rá. -
Xarina
aktív tag
válasz Iramirez #8332 üzenetére
Ha út közben érzed a nyomást a füledben, akkor hátra kell hajtani a fejed és nyelni egyet vagy rágózni kell útközben. Vagy befogod az orrod és a füleden próbálod kifújni a levegőt, de azt csak nagyon finoman, nem lehet durván. Ha nincs valami fülgyulladásod, akkor ezek azonnal segîtenek.
-
Iramirez
aktív tag
Nem tudom,ti hogy vagytok vele..most jöttünk vissza olaszból...sose fogom megszokni a repülést leszálláskor mindig halál csutkára bedugulnak a füleim..Utána úgy pattog,úgy érzem kiszakad a fülem az agyamból...másnál soha semmi probléma repüléskor ?
-
Golyo69
senior tag
válasz Tom1939 #8329 üzenetére
Marmint Cagliariban?
Írok pár sort
Repülőtérrol mi vonattal mentünk be Cagliariba ami kb 6-7 perc 1 megállóhely és 1.3 euró a jegy.
Onnan nekünk par perc sétara volt a szállásunk a Marina negyedben ahol a legnagyobb élet van kb.
Itt találhato a fő Bevásárló és sétáló utca is, tele étteremmel.
Millió ember volt most is és gyönyörű idő.
Ott érdemes szét nézni és enni, sok jó hely van és nem is drágák. ( Piazza Yenne)Bereltunk autót 2 napra és bejartuk Cagliaritol nyugatra és keletre a partokat/strandokat. Ahol tudtunk meg be is mentünk a vízbe, sokan meg fürödtek és szorfoztek.
Nagyon szép bármerre is mentek, nem lehet csalódni. A Poetto strand is szép végig.
Amerre jártunk sok helyen láttunk Flamingokat, ugye itt ez elég sűrűn előfordulo állat.Kajalni mindig máshol voltunk, nem tudok kiemelni egyet sem de mindegyik rendben volt.
Sok sört kóstoltam, ihatoak voltak, az Ichnusa leghiresebb az is jo de sztem nem az a legfinomabbKözlekedés nem vészes, Cagliariban van nagyobb forgalom de a külvárosban és a tovabbi részeken alig - alig volt autos.
Sok helyen már nem is kellett fizetni a parkolásert mert vége a szezonnak.Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Golyo69
senior tag
Köszi, igen megoldottuk ott a Sparban
Most érkeztünk vissza, minden rendben volt mindenhol.
Furcsa volt msot 2 fok Pesten, Cagliariban pedig 22- 23 körül volt ma isXiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
arcsin
senior tag
válasz Golyo69 #8311 üzenetére
Esetleg ha a jövőben gondolkodnál ilyesmin, meg tudja érni. Nekem járt világra szólo utasbiztosítás a platnimum kártyámhoz ami 18 990 Ft évente. Már azon bejött az ára. A mastercard lounge nem rossz szerintem. hideg-meleg kaja, stb. Annyi hátránya van hogyha késős az ember, akkor főleg rá kell számoljon egy kis extra időt. Nekem a kártyához nekem ingyen van +1 főnek ingyenes.
Ha engem kérdezel, a BUD reptéren a SPARban érdemes reggelizni Ott a legolcsóbb, legnagyobb a választék -
-
őstag
Igen, de azért a gyanakvás hal meg utoljára, náluk még nem voltam. Mondjuk eddig fullos biztosításom se nagyon volt csak olyan kiegészítő (ők lenyúlnak, utána én a biztosítót). De most ez nem volt sokkal drágább, éljen a holt szezon. Ránéztem az időre, még az is lehet hogy nem ázunk szét
-
Golyo69
senior tag
válasz Tom1939 #8317 üzenetére
CIARent, mi itt bereltunk. 77 euró volt 2 napra ( Fiat Panda, csak ez volt éppen) de minden rendben volt. Itt van Cagliariban a vasútállomástol 3 percre. Mivel nekünk nincs hitelkártyank így picit dragabb volt, hitelkártyaval olcsóbb 18 euroval kb.
De tényleg korrektek voltak, az autó is rendben volt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
őstag
válasz Golyo69 #8311 üzenetére
Apropo, Szardínián van valami spéci helyi autókölcsönző ahol érdemes kölcsönözni (ha más tudja azt is köszönöm)? Cagliari reptéren kölcsönöznék, 3 napra egy kis automata autót. Egyenlőre az Italy car rent a nyerő 117 euróval (18 a kocsi, 99 a full nulla minden biztosítás...) smart for two.
Készülök lemondani a ryanairen keresztül bérelt autót, 1 hónap után is függőben van (nagy keservesen máshonnan megvan a rentalcars-os link, de nem bízom benne teljesen), egyébként az is italy car rent smart, de az külsős biztosítás összesen 27 ezer forintért, de eleget idegeltem ezzel lehet fullos lesz ha újra rendelem.
-
Golyo69
senior tag
válasz blt-blog #8310 üzenetére
Köszi,
Szardíniara utazunk semmi extra.Igen már olvastam hogy nem éri meg, jelenleg nincs prémium kártyám sehova így fizetni kellene. Így tehát storno.. Majd nezek valami reggelit ott valahol
Köszönöm a választ.
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Golyo69 #8306 üzenetére
Ha fizetned kell erte, akkor szerintem egyik sem. A varokban a kajakinalat szegeny, a minoseg sem kulonosebben jo, az uditoket kicsereltek vizezett utanzatokra (pl regen volt sio narancsle, most ilyen vizezett automatas teszko gazdasagos van, a kolat is lecsereltek kolaizu szorpre). Gyerekeseknek etetoszek nincs, oldd meg ahogy akarod. Kulonosen erdekes, hogy sajat bevallasuk szerint ok nem csaladbaratok (marmint a lounge), mikozben a repter pedig latvanyosan (es amugy eleg sikeresen) gyur a csaladbarat temara (ingyen kolcsonozeheto babakocsik, etetoszobak mikroval, fotellel stb).
Tovabbi erdekesseg, hogy a kaja gyakorlatilag ha nem is ugyanaz mindegyik lounge-ban, de nagyon hasonlo, tehat minosegi kulonbseg nem nagyon lesz a varok kozott, egesz pontosan nem a kaja jelenti a minosegi kulonbseget.
Ha fizetni kellene a lounge-ert, akkor egyertelmuen azt mondanam, hogy nem eri meg a penzt. Osszehasonlitva, hogy mas orszagok lounge-aban milyen jo reggelik vannak, asztalszerviz, minosegi italok (nem csak az alkohol lehet minosegi), egyertelmuen nem eri meg. De ha ingyen tudsz bejutni, vagy valami kedvezmenyes deal miatt, akkor erdemes kihasznalni, ha mar van. Egyszer mar irtunk a bejutas lehetosegeirol itt: [link]
A mastercard lounge mar kevesbe troger, amiota megszigoritottak a bejutast. Covid utan felujitason is esett at, ami a berendezesnek jot tett, de nincs ablaka, szoval kicsit mesterkelt erzes. Ebben a lounge-ban mar legalabb masfel eve nem voltunk, utoljara mikor itt jartunk a kajat ugyanaz a celebi intezte, mint a priority pass varokba, tehat ugyanaz volt lenyegeben. Nekunk kisgyerekkel azert volt jo, mert a bejarattol balra levo kor alaku reszt gyakorlatilag kisajatitottuk magunknak (nem volt tomeg) es a gyerek kenyelmesen elvolt a relativ nagy terben. A hire viszont rossz ennek a lounge-nak, mert egy idoben gyakorlatilag barmilyen kartyaval be lehetett menni es hat... a kozonseg olyan is volt. Hatizsakban vittek ki a kajat meg az uveges kolakat, stb. Szoval eleg alja hely volt, azota kicsit kikupalodott. Ez a lounge csak schengeni oldalon van.
Nem irtad, hogy schengenbe vagy azon kivul utazol, priority pass lounge van mindket oldalon. A schengeni oldalon a szomszed ajto. Ugyanaz a ceg uzemelteti, ugyanaz a ceg tolti a kajat mindket oldalon. Mivel nincs sok lounge, ezek azok amelyekbe a legitarsasagok torzsutasai is be tudnak lepni, illetve a business class utasok. Magyarul tud zsufolt lenni. A nem schengeni oldalon szoktunk mi lenni, ott van ablak, de a hely kicsit szukos. Van bent mosdo, a schengeni oldalon ugy remlik nem volt, ki kell menni hozza es a sky court-ban levot hasznalni, a ferfi jo messze van.
Ha schengenen kivulre mesz, akkor valaszthatsz, hogy melyikbe akarsz menni - nezd meg a menetrendet es ahova kevesebb gep indul az adott idoben, oda kevesebb utas is tartozik. Ha schengenen belulre mesz akkor a schengenen kivuli lounge-ba nyilvan nem tudsz eljutni, mert a hataron ki kell menned es nem tudsz visszajonni. Ha kivulre mesz es a schengeni lounge-ot valasztod, extra idot kell hagynod a hatarra, nem tudod elore mekkora sor van ott. Mi ezert a nem-schengeni oldalon megyunk a lounge-ba, hogy a hatart mar tudjuk magunk mogott. Ilyenkor a monitoron nezzuk mikor kezdodik el a beszallitas es ha elindult, osszecuccolunk es lemegyunk. Statusszal siman el lehet setalni a tomeg mellett es oket megkerulve beszallni, nem kell a sorban varni. Kisgyerekkel szinten. Ha se gyereked, se statuszod es economy-n utazol akkor idoben kell menned sorban allni, ha az elejen akarsz felszallni. Azt sem irtad mivel repulsz, ez hagyomanyos legitarsasagra vonatkozik, fapadosnal nyilvan nem erdekli oket ha gyerekkel vagy, business meg ugye nincs is.
Az, hogy mennyibe kerul, az fugg attol is, hogy milyen modon szerzel bejutast. De errol reszletesen irtam a fenti linken. Az ingyen bejutastol a 20-25 euro/fo aron at a 40 euro/fo arig barmi lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Golyo69
senior tag
A reptéren melyik Lounge éri meg? (BUD)
Reggel megyünk és ott kéne enni mert korán kell kimenni.
Van valakinek friss tapasztalata árak terén?
Köszi
-
nagyúr
válasz sherlock82 #8304 üzenetére
Revolutot javaslom.
-
sherlock82
senior tag
válasz Energie X #8301 üzenetére
Powerbank-ot mindenképpen vinnék, meg naptejet.
Bankkártya fontos, de mellette legyen nálad váltópénz, kisebb címletek és némi apró. Nyilván azok mellett amit a többiek már leírtak.
SZIG érvényességét ellenőrizd indulás előtt , ne hogy az út során érjen meglepetés.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Energie X #8301 üzenetére
érvényes iratok (mivel Görögország EU, elég a személyi is, de én csináltatnék útlevelet is), angol nyelvtudás (feltételezem görögül nem beszélsz) hogy eligazodj a reptéren, ha repülni akarsz, megfelelő táska/bőrönd attól függően hogy mennyi cuccot akarsz vinni, ruházat (főleg kényelmes cipő), revolutod ha nincs, sztem érdemes, és azzal fizetni odakinn.
az esküvőre gondolom öltönyben de legalábbis valamilyen elegáns ruházatban kéne megjelenned, én meggondolnám hogy azt inkább bérelnék kinn mintsem hogy vidd magaddal.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Manapság már nem nagy dolog külföldre kimenni nyaralni, de én még sose voltam. Jövő nyárra kaptam egy esküvői keghívást Athénba. Az lenne a kérdésem, hogy a kijutáshoz/hazajutáshoz mire van szükség, mikre készüljek, miket kell beszerezni?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest