- Sweet.tv - internetes TV
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Programozás topic
- ASUS routerek
- Bitcoin topic
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanos
aktív tag
válasz
energomatt #850 üzenetére
Volumio Rivo+ a forrás -> VMV D2R DAC -> erősítő -> hangfal a jel útja.
A DAC gyanús. Megnéztem a manualt, az I2S képességéről semmit sem írnak. Írtam az SMSL-nek és rákérdeztem a max. I2S sample rate-re.
Kocsimba novemberben vettem egy kínai 4G képes Androidos fejegységet. Ma este rátelepítettem a Tidalt és ott "Max"-al nyomja. (Van benne egy Telekomos SIM kártya).Szóval az "előfizetés" rész kipipálva. Tovább nyomozok.
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Vanos
aktív tag
válasz
energomatt #848 üzenetére
Előfizetésem van.
Ott túl sok opció nincs ebből a szempontból.
Technikai feltételek: Volumio Rivo Plus streemer, benne a "lehető legmagasabb" hangminőség beállítva.DAC-om VMV D2R aminek az I2S interfészét használom.
Ennek ellenére még nem sikerült CD minőségnél jobb zeneszámot elindítanom a Tidalról...HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Vanos
aktív tag
Sziasztok!
Mi kell ahhoz, hogy a Tidal-nál a legjobb (Max) minőséget ki lehessen választani?Köszi.
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
energomatt
őstag
Komplett albumokat gyűjtök könyvtárakba rendezett playlist-ekben. A most hozzáadott albumok borítóképei már nem láthatóak, csak a nevük. Van esetleg egy mennyiségi határ ami felett ez így van, vagy más oka lehet?
-
thomasvold
őstag
válasz
LimaBravo69 #844 üzenetére
Minden megy minden forráson, csak a Tidal nem a Heos-on belül. TuneIn is megy a Heos-ban.
-
LimaBravo69
tag
válasz
thomasvold #839 üzenetére
szia,
írtam privátot is.
Csak a Tidal nem megy Heoson, vagy egyetlen egyéb forrás sem működik?
pl. TuneIn netrádió, bluetooth, esetleg telefonon lévő zene, vagy usb?
A felbontás nem okozhat gondot, ha megy, akkor maxon is mennie kell."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
thomasvold
őstag
válasz
energomatt #842 üzenetére
Még nem írtam nekik.
-
energomatt
őstag
válasz
thomasvold #841 üzenetére
Mit mond a Marantz support ?
-
thomasvold
őstag
válasz
energomatt #840 üzenetére
Minden ilyesmit megnéztem.
-
energomatt
őstag
válasz
thomasvold #839 üzenetére
Firmware update esetleg?
-
thomasvold
őstag
Sziasztok
Vettem egy Marantz ND8006 hálózati lejátszót és HEOS-on keresztül a TIDAL nem működik. "Unable stream" hibaüzenetet dob. A TIDAL-on belül a minőséget levettem high-ra majd low-ra, ha esetleg nem tudja a nagy felbontást a HEOS, de ugyanúgy nem szólal meg HEOS-on keresztül. Esetleg érdemes belenézni a router beállításokba?
Tud valaki erre megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
mcll
senior tag
Ha valaki a Tidal-t Plex-ben használja, az október 28-ig fog csak működni. Megszűnik a Tidal integrációja a Plex-ben.
Az imént kaptam az emailt:"Dear Plex user,
We’re reaching out today to let you know that TIDAL will be ending its integration with Plex. Beginning on Monday, October 28, 2024, TIDAL music streaming and integration features will no longer be available in Plex.
You may be asking, “what’s next?” If you want to continue accessing their features and music, you will only be able to do so using the TIDAL app.
We recognize this may impact you greatly, and we apologize for the inconvenience.
Sincerely,
Your Friends at Plex""Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
LimaBravo69
tag
válasz
energomatt #834 üzenetére
A Marantz sajna sosem jelezte.
Amíg HEOS-ról tudtam csak vezérelni, a HEOS írta ki a minőséget, FLAC volt akkor a max.Többszöri HEOS/TIDAL support levélváltás alapján akkor ez volt a "csúcs" amit ki lehetett hozni a HEOS/MArantz párosból.
Azt nem értettem már akkor sem, hogy a lejátszót mi a túróért tették alkalmassá MQA kódolásra, ha nem volot hozzá semmi, amivel használni lehetett volna
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
energomatt
őstag
válasz
LimaBravo69 #833 üzenetére
A hardver eszközömön, Topping E50 DAC - mai napig is jelzi az MQA kódolást és annak mintavételi frekvenciáját. Csak a szoftveren szüntették ezt meg, ott nem látszik. A magasabb mintavételt minden eszközömön jobbnak hallom. Ha mindez, FLAC, akkor az az MQA-nal is jobb. (Értsd: azonos mintavétel esetén 44,1*16 felett.)
-
LimaBravo69
tag
válasz
energomatt #832 üzenetére
Telefonon indítva a lejátszást (vagy akár a desktop appon) emlékeim szerint jelezte az MQA állomány esetében a minőséget, de ezt füllel nemigazán tudtam alátámasztani. Sem a teló, sem a PC hangja nem alkalmas erre.
Szóval fene se tudja. Volt ilyen, jelzés szerint legalábbis.
A playlistemről talán nem tűnt el semmi, szóval ha volt is MQA-ban egy adott szám vagy album, ahogy ezt feljebb írta RetepNyaraB valószínűleg folyamatosan állnak át a kétféle flac-re."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
energomatt
őstag
válasz
LimaBravo69 #831 üzenetére
Nem az MQA tesztelése számomra az érdekes, hanem az, hogy valóban rendelkeztek-e ezekben az esetekben 44,1/16-nál nagyobb felbontású forrás anyagokkal. Minimum nagyon gyanús, hogy szinte az összes EMI, Sony-CBS-stb. régi klasszikus zenei kiadvány MQA-ban volt elérhető.
-
LimaBravo69
tag
válasz
energomatt #824 üzenetére
MQA-t nem hallgattam, mert nem tudtam lejátszani.
Elvileg a Marantz képes lenne rá, de mivel eddig csak HEOS-on tudtam vezérelni, ott nem ment.MQA megszűnt, lett helyette Tidal Connect. Szóval most tudnám tesztelni, ha lenne mit
szerk: elgépelés
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energomatt #829 üzenetére
Nagy valószínűséggel alapból amit a kiadó elérhetővé tesz. Ha nem adnak nagyfelbontású mastert, abból a tidal se tud azt csinálni (parasztot vakítani persze igen, berakni a 44.1-et egy 192-es konténerbe, de hamar lebuknának vele és csak a méretet növeli feleslegesen. Talán nem vacakolnak ilyesmivel.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
energomatt
őstag
válasz
RetepNyaraB #827 üzenetére
Vagy pl. Kíváncsi vagyok arra, hogy egy 352Khz mintavételezést jelző MQA fálj helyett mi lesz majd?
-
energomatt
őstag
válasz
RetepNyaraB #827 üzenetére
Ez nálam sem MQA jelzésű. Azért érdekes, mert a szoftver és a hardver mást jelez azokban az esetekben, ahol még nem történt meg az átállás. Ezek szerint legalábbis.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energomatt #826 üzenetére
Miért érdekes ez? A tesztlistám első száma George Michael Brother can you spare a dime c. száma. Ez régen mqa volt, most a telefon 16\44.1 flacnak jelzi, de nem wifin vagyok, bekavarhat.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
energomatt
őstag
válasz
RetepNyaraB #825 üzenetére
Mondj kettő-hármat ami MQA volt és már nem jelzi, mert én még nem találtam egyet sem! Persze alighanem másfajta zenéket hallgatunk.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energomatt #824 üzenetére
Folyamatosan kódolják át az állományt. Nem néztem utána mikorra végeznek (végeztek?) vele, de egy darabig biztos eltart. Utána végre az összes gyártó lepattanhat erről az egészről.
-
energomatt
őstag
válasz
LimaBravo69 #823 üzenetére
Mi a tapasztalatotok az MQA-FLAC váltásról? Szoftveresen tényleg megszünt, de a DAC MQA dekódoló mégis azt jelzi, hogy még mindig van.
-
LimaBravo69
tag
válasz
RetepNyaraB #822 üzenetére
A te kedvedért is tettem egy próbát.
Két különböző telefonon nem játszik le egyszerre, az elsőn megszakad a lejátszás, ha a másodikon elindítom a zenét. De nem "szinkronizálja" a lejátszást.Csak a desktop app független a telefontól.
Értelemszerűen mindhárom eszközön ugyanarról az accountról lett indítva a zene."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
LimaBravo69 #821 üzenetére
Na ilyet nekem még nem sikerült, bár rég próbáltam külön listát hallgatni két eszközön. Én kibékülnék azzal, ha telefonon jól mutatná, amit mondjuk épp pc-n játszik. Neaggyisten vezérelni lehetne .
-
LimaBravo69
tag
Kipróbáltam a kedvedért.
Megy a Marantzon a lejátszási lista, és telefonon szépen hallgatok egy teljesen más listát.
A teló Android, asztali pcről vezérelve a Marantz.Amit írtál, pl Spotifyra teljesen igaz, ott nincs két eszközön lejátszás.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
RetepNyaraB #818 üzenetére
Nem az van, hogy a Tidal elvileg egyszerre csak egy eszközön engedi a lejátszást?
(már egy éve nem használom, de ilyen rémlik)
((BlueOS + Android volt)) -
LimaBravo69
tag
válasz
RetepNyaraB #818 üzenetére
Sajnos egyelőre valóban ezt tapasztalom én is. Spoty előfizetés is van, a minőség azonban még az én fülemmel is hallható.
Szóval küzdök egyelőre, és bízom benne, hogy vagy a Spoty vezeti be "mosmátéllegmingyá" a flac/hifi minőséget, vagy a Tidal app nő fel a Spoty felhasználóbarát, tökéletes működéséhez.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
LimaBravo69 #817 üzenetére
Az app kalap szar, ha több eszközt kéne kezelnie. Kanyarban sincs a szpottyhoz képest sajnos.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #815 üzenetére
És ismét csak magamnak, de hátha..
Az app egyelőre össze-vissza működik, ha másik eszközön megy a hallgatás, úgy tűnik, összeakad a Heos-szal. A lejátszási lista nem kozekvens, "leregad" egy adott számnál. Vagyis folytatja a lejátszást szépen sorban, de az appban még az első szám van, mitha az szólna, holott megy végig folyamatosan.
Remélem valami frissítés ezt is megoldja majd."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #801 üzenetére
Válaszolok magamnak, hátha van még valaki aki rajtam kívül Heos-t használ hálózati lejátszóhoz
Tegnap bóklásztam a Tidal natív app menüjében, és teljesen véletlenül, meglepve tapasztaltam, hogy működik a Tidal Connect a Marantz lejátszómon. Egyszercsak megjelent a menüben.A Heos marad egyelőre, mert a webes rádiókhoz tökéletes - különösen ajánlom a TuneIn appot. De a Tidalt innen kezdve csak az appról fogom használni.
-
M_Toni
csendes tag
2024. július 24-től nem fog tudni hozzáférni az MQA vagy 360 Reality Audio formátumú zenéhez semmilyen TIDAL-alkalmazáson vagy TIDAL-integráción keresztül.
A sztereó hangzáshoz a FLAC formátumot választottuk, mert az nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy minden előadó közvetlenül eljuttathatja kiváló minőségű zenéjét a TIDAL-hoz harmadik fél bevonása nélkül. Ez megkönnyíti rajongóik számára, hogy minden eszközükön a lehető legjobb hangminőségben élvezhessék a zenét.
A magával ragadó hangzás érdekében a Dolby Atmost választottuk formátumként, amelyet a jövőben támogatni fogunk a kompatibilis eszközök száma, a katalógus elérhetősége és a formátum művészek általi elfogadása miatt. Folyamatos együttműködésünk révén a Dolbyval lehetőséget adtunk az előadóknak, hogy kibővítsék szonikus látásmódjukat, és soha nem látott zenei élményben részesítsék rajongóikat.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz
energomatt #811 üzenetére
Az MQA kapcsán rengeteg a megválaszolatlan kérdés.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
On July 24, 2024, we’re replacing the music in TIDAL’s MQA catalog with FLAC versions. In addition to this change, we're removing all podcasts and music available in 360 Reality Audio. Learn how these changes will impact your Collection.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ragnar0203 #807 üzenetére
Grado Hemp
-
energomatt
őstag
válasz
Ragnar0203 #807 üzenetére
Egy "kis" ellentmondás, az on ear és a legjobban kihasználás között azért van. Biztos lehetsz benne, hogy százfélét használnak különböző izlésű, különböző zenei műfajokat kedvelő, különböző anyagi helyzetben lévő és különböző tájékozottságú emberek. Van viszont fejhallgató és fülhallgató topik is. Kérdezned sem kell, elég, ha beleolvasol.
-
Ragnar0203
csendes újonc
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már kérdés de szeretnék egy kis információhoz jutni.Ki milyen on ear fülest használ, hogy a legjobban kihasználja a Tidal adta hangminőséget. Minél többet olvasok ezzel kapcsolatban annál inkább elmerülök a mélységébe ennek a témának
-
Archttila
veterán
Engedjetek meg nekem egy kis ajánlót (elsősorban) Linux felhasználóknak:
Tidal HI-FI Max Quality. A listen.tidal.com webes verziója ami elektronban fut Hi-Fi High & Max (24bit/96KHz) támogatással:- HiFi playback (High & Max settings)
- Notifications
- Custom theming
- Custom hotkeys (source)
- Better icons thanks to Papirus-icon-theme
- Settings feature to disable certain functionality. (ctrl+=
orctrl+0
)
- API for status and playback
- Disabled audio & visual ads, unlocked lyrics, suggested track, track info, and unlimited skips thanks to uBlockOrigin custom filters (source)
- AlbumArt in integrations (best-effort)
- Custom integrations
ListenBrainz integration
Songwhip.com integration (hotkeyctrl + w
)
Discord RPC integration (showing "now listening", "Browsing", etc)
MPRIS integration
- UI + Json config (~/.config/tidal-hifi/
, or~/.var/app/com.mastermindzh.tidal-hifi/
for Flatpak)GitHub: [link] Arch (AUR): [link]
#linux #arch #aur #tidal #hifi #24bit #96khz
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
válasz
Kereso74 #804 üzenetére
Válaszoltam privátban, de leírom itt is, hátha mást is érdekel
.
Szóval Android Autó és natív Tidal app nálam szépen együtt dolgozik, a kereső is megjelenik nekem:
Vannak lejátszási listák, mennek a kedvencek, stb.Az előző hozzászólásban félreérthetően fogalmaztam, HEOS-t kizárólag otthon használok a hifi vezérléséhez.
Ott keresnék valami megoldást arra, hogy a Tidal által létrehozott listák megjelenjenek HEOS alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Kereso74
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #803 üzenetére
Köszönöm, ha megnézed. Írtam privátot is, Neked.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Kereso74 #802 üzenetére
Android autóval megy a Tidal, nekem az tűnt fel, hogy nem tudom a menet közben hallgatott számot hozzáadni a kedvencekhez. Nekem ez a menü hiányzik.
Keresés eddig nem tűnt fel, délután megnézem neked.
-
Kereso74
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy android autós fejegységet, de sajnos a Tidal szoftvere mintha nem volna optimalizálva az autós android rendszerhez. Egyszerűen, nem tudom előcsalogatni a "kis nagyítót" , amivel keresni tudnék. Nagyon kellemetlen, mert a Tidal hoz van előfizetésem, míg a Spotify hez, nincs, mely persze, tökéletesen fut.
Használ valaki Tidalt, androidos fejegységgel?
Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de ha van tapasztalat a témában és tudnátok segíteni, azt megköszönném.Köszönöm.
-
LimaBravo69
tag
Sziasztok!
Remélem van itt valaki, aki HEOS-on keresztül használja a Tidalt.
Én egy Marantz M CR 612 hálózati lejátszóval hallgatok zenét, van Spoti előfizetés is. Nagy előrelépés volt a Hi-res audiók megjelenése, főleg úgy, hogy az eredeti előfizetéshez kapjuk.Autóban Android autóval tökéletes a tidal app, itthon azonban csak Heossal tudom hallgatni, nincs Tidal direct connect.
A kérédés: a Heos appra rá lehet valahogy varázsolni pl a napi mix összeállításokat?Előre is kösz a javaslatokat, ötleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kés topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest