Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Köszi a válaszokat!
Van ez a 3 havi álláskeresési járadék 80%-a dolog amit nem szívesen hagynék bent.
Ezt igénybe tudom venni akkor is ha külföldre költözök ugye? Nem kell azt nekik tudni vagy megmondani.https://tinyurl.com/rasoapro
-
n00n
őstag
válasz rasotamas #34046 üzenetére
Nekem az előző helyemen 90 nap volt a felmondási időm. Simán belementek a 60-ba is, cserébe bevállaltam, hogy (fizetett) túlórában ledokumentálok mindent a csapattal kapcsolatban, amiben gyengén álltunk. Szerintem szituáció függő, de legyünk őszinték, nem azon a pár héten fog múlni semmi. Szóval ha csak nem valami nagy projekt leadása körül vagy, vagy hasonló szituációban, szerintem simán megbeszélhető.
-
-
veterán
Ma lesz megbeszélés a főnökömmel, a 12 hét felmondást 10-re akarom lealkudni.
Tudtok ajánlani valami technikát? Van még bent az időarányos szabiból is pár nap, tőlem azt is kifizethetik és nem veszem ki.
Direktben befenyíteni, hogy állandóan betegállományban leszek, vagy megnézhetitek a munka minőségét amit ezután végzek ha nem engedtek el persze nem akarok.
De hogy lehetne ezt óvatosan sugallni?Van egy kinézett albi, már az ottmaradó bútorokról is tárgyaltunk az előző bérlővel, de ha nem tudjuk elfoglalni nov1-től lehet bukjuk, mert nem hiszem, hogy akarnak ránk heteket várni, miközben senki nem fizet albit. Nyilván fizetéskülönbségből fakadó bevételkülönbség sem elhanyagolható, ha nem is óriási.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
addikt
válasz -Skylake- #34043 üzenetére
Igen annyi, de amikor normálisan megvan a beosztás akkor is 20% óránként. A "kényszerített munkavégzés" ( értsd: utolsó pillanatban változtatott beosztás) órabér szorzója tálán háromszoros, de ez csak "készenlét" és az olvasottak alapján, ezt tökmindegy mikor dobják rád, akkor is 20% marad.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Egon
nagyúr
válasz VágniValó #34040 üzenetére
A készenlét szabályai – berportal.hu
A rendelkezésre állás elrendelését munkavállalónk kérése esetén írásban kell megtennünk. Emellett még azt is fontos tudnunk, hogy tartamát legalább egy héttel korábban, egy hónapra előre szükséges közölnünk. Azonban jó, ha tudjuk, hogy az adott napra vonatkozó munkaidő-beosztást, ha a munkáltató gazdálkodásában vagy működésében előre nem látható körülmény merül fel, legalább négy nappal korábban módosíthatjuk.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz VágniValó #34038 üzenetére
Ha jól tudom, munkajogilag különbözik a készenlét meg az ügyelet, ez melyik lenne a kettő közül?
Btw elvileg 4 nappal korábban lehet csak elrendelni, azt is csak rendkívüli esetben (normál esetben egy héttel előtte kell jelezniük)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
addikt
Kérdésem lenne, mert elég hulla vagyok szellemileg.
Ma jöttem vissza szabadságról....és ebédidő körül közölték velem, hogy emberhiány miatt (nem mennék egyelőre részletekbe), reggel óta én vagyok az oncall-os.................... (se email, se sms -->SEMMI!)
Azt tudom hogy ha szabiról hívtak volna be, vagy műszakoznék és 72 órán belül megváltoztatják az 'kényszerített munkavégzés' talán. De oncall esetén nem vagyok ezzel tisztában, mi jár, mi nem.
Előre is köszönöm!
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
426os
őstag
válasz bandus #34036 üzenetére
Nagyon ellentmondásos az osztrák munkaerőpiac. A hirdetésekben a minimum fizetés jellemzően nagyon alacsony, de közben sokan keresnek hasonló pozikban jóval többet.
Én azt gondolom, hogy ha a kereslet találkozik a kínálattal, akkor könnyen nyílik a pénztárca. Ahol dolgozom vidéken, középvezetők is közel lehetnek a 100k-hoz, de személyesen is ismerek olyan magyar srácot, aki ennyit keres (máshol, de a környéken, nem vezető, inkább expert kategória, céges autóval).
Volt egy nyitott pozi a cégnél (head of) és mikor lett egy potenciális jelölt, sikerült elkapnom egy beszélgetést, ahol a 100k-s fizu igényét "nem túl sok"-nak kommentálták.
Én bőven ezen színt alatt vagyok, de tudom, hogy mielőtt felvettek kb 1 évig volt nyitva a pozícióm és nem igazán találtak megfelelő embert (kvázi rám volt írva a pozi kiírás, szóval elég jó match volt). Nem is alkudtak egy centet sem abból, amit kértem, szerintem lehetett volna több is így utólag nézve.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy az osztrákok nem szeretnek felvágni a fizujukkal, inkább lefelé kerekítenek (elmondásuk szerint kellemetlenül érzik, hogy ők sokat keresnek, míg mások jóval kevesebbet). Van sok olyan kollégám, akik egészen biztosan többet keresnek nálam, saját ingatlanban élnek, de bringával/vonattal, 20 éves autókkal járnak hétköznap, mondhatni igen szerényen élnek a bevételükhöz képest. Szerintem ez tök rendben van..
-
bandus
veterán
válasz Vision #34013 üzenetére
aham, abszolut, de azert viszonylag ritkak a 6 szamjegyu fizuk. pont tegnap beszeltem egy exkollegaval aki elment w cegtol (nem onszantabol), de viszonylag gyorsan begyujtott 3-4 ajanlatot. ezek kozul a legjobb 85k es ceges model 3. a tobbi mind inkabb 80k alatt, es nalunk is 77k volt a fizuja.
ezek alapjan nem igazan ertem, hogy sikerult nekem zero alkuval az eredeti 85k-s offert 100+10-re feldolgozni, jo vagyok abban amit csinalok, meg a kiemelkedo is raillik, de nem ennyire, hogy 30%-kal tobb legyen. na mindegy
szerk: cimbi volt i terjuzni erstenel valamilyen senior data management meg cloud pozira, ott 93k volt a teteje. de ex kollegina 3 eve 120k-t keresett tanacsadokent, big4-nal eggyel komolyabb, de nem mbb cegnel, rohadt sokat melozva.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
MODERÁTOR
válasz szerenkemnek #34026 üzenetére
Emlékeim szerint régen nálam is ez volt, nem kerestek többet. Szerencsére!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Qtya123
őstag
válasz tboy93 #34032 üzenetére
Lesz majd ott önbizalom, az első lépés megvolt.
Ilyen volt egyébként a feleségem is. Nagyon nehezen hagyta ott a tanári pályát. Aztán 1 éve sincs az új helyen, ami szintén állami szféra - abból még nem mert kilpéni - de már rákapott a váltás ízére. A fizetése úgy alakult, hogy bruttó 312.000 Ft-ot hagyott ott pedagógusként és most kap bruttó 514.000 Ft-ot. Nem egy húdemagas összeg, de az első lépés már megvolt. És mióta ez megtörtént, már elkezdett agyalni, hogy esetleg hogyan tovább, ha úgy alakul.
-
Strezi
őstag
Ő pénzük, és van az a méret, amivel az említett motorok elvéreznek már:
[link]
Eléggé érdekes R&D meló, kicsit bánom is, de most nem akarok váltani...
gyépé: Persze jó pénz, a mostani is ennyi kb. Nem akartam pofátlanul többet kérni, bár lehet az lett volna a helyes és mindenki boldog ha megadják[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Egon
nagyúr
válasz rasotamas #34028 üzenetére
Nemzetbiztonsági átvilágítás szvsz nem különösebben gáz, ebbe is sokan többet belelátnak, mint amennyi valójában benne van.
Nekem már lassan 20 éve csak olyan munkahelyeim voltak (mind a kettő), ahol kellett."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
gyépés
aktív tag
válasz tboy93 #34024 üzenetére
Gratulálok! A fizu lehetne több, de gyerek mellé 6 óras munkahelyet találni kevés tapasztalattal, az tök jó eredmény! Amúgy is az a fontos eleinte, hogy a munka-magánélet beálljon, meg emberek közé járjon, ahol valami olyat csinálhat, ami nem a gyerekekkel kapcsolatos. Sok sikert az új munkahelyéhez!
[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
veterán
válasz szerenkemnek #34026 üzenetére
Ez milyen pozi? Úgy 7 éve interjúztam volna hozzájuk, olvastam sok nem túl jót róluk, 20 éves elavult szoftverekkel kell fejleszteni mert arra van biztonsági engedély, hogy aviationban lehessen használni. Továbbá lett volna nemzetbiztonsági átvilágítás is (ez egyébként a Zalaegerszegi új Rheinmetall-ra is igaz, egy HR köröm ott is volt tavaly. Érdekes módon amire totál alkalmasnak találtam magam arra azt mondták nem, és egy másik pozira akartak erőszakolni.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Pala
veterán
válasz nyunyu #34023 üzenetére
En Hollandiaban elek es itt cege valogatja. Valahol majus/junius kornyeken kapnak egy ~dupla fizut, de nalunk pl. 12 honapra egyenletesen szet van teritve es hozzaadjak a havi berhez. Hozzateszem, itt nem 13. havi fizunak hivjak, hanem holiday allowance-nek es az eves bruttod 8%-a.
-
szerenkemnek
csendes tag
Sziasztok!
Megvolt az első körös (HR-es) interjúm a Lufthansa Systems Hungáriánál. Azt beszéltük, hogy az interjút követő héten visszaszólnak, hogy megyünk-e tovább vagy sem. Eltelt több mint 1 hét és mivel nem jelentkeztek, gondoltam írok a HR-snek, hogy mégis mi újság.
Azóta sincs válasz. Arra gondoltam, hogy mivel nem sok szakmai dolgot tudott elmondani a pozícióról, így nem kaptam elég képet a munkáról, ezért nem mondtam bérigényt. Lehet, megsértődött.
Nektek mi a tapasztalatotok a Lufival? -
Egon
nagyúr
Meg tudja valaki biztosan mondani, hogy a Hay (nem összekeverendő a Hays-szel) level 18-as szinthez, 2023-ban milyen átlagbér tartozik? Elvileg tavaly 1.7M bruttó volt + durván kéthavi plusz juttatás, ha jól tudom.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
válasz tboy93 #28710 üzenetére
Hogy legyen itt ilyen tapasztalat is. Feleségem elhelyezkedett gyakornokként, 5 év otthonlét után (2 gyerek jött egymás után )
Nem: nő
Kor: 28
Munkakör: Növényvédő szer engedélyezési referens (köztisztviselő)
Végzettség: Környezetgazdálkodási agrármérnök BSc, Környezetmérnök MSc
Nyelvtudás: angol közép
Bruttó fizetés: 8 órára 430.000 Ft
Egyéb: 8 órára évi bruttó 200.000Ft cafi, 30Ft/km üzemanyag támogatás, bruttó 313.000 Ft / év gyermeknevelési támogatás, laptop, (telefon ?)
Hely: BudapestEngedték a 6 órás munkavégzést, szóval a bér és a cafi csak ennek a 3/4-e lesz. 266 nettó / hó adózás után mindent beleszámolva.
Kb 1 hónap volt állást találni, július végén küldtük be az önéletrajzokat.
Összességében büszke vagyok rá, nagyon félt az egésztől, első munkahely egyetem és gyed után. Ez kell neki, 6 óra, opcionális HO gyerek betegség esetén, szakmában passzoló munkahely.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Strezi #34021 üzenetére
Ezek a tőlünk nyugatabbra szokásos 13.-14. havi fizetések hogy működnek?
Részei az évi X összegű ajánlatnak, csak mondjuk decemberben nem 1/13, hanem 2/13 részlet jön?
Vagy ugyanúgy 12 felé oszlik az összeg, és néha kapsz egy tizenharmadikat is azokon felül?Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Strezi
őstag
Beérett egy holland, full remote állás (opció a támogatott relokáció és hibrid/irodai munka). Direktben kerestek meg, két igen laza beszélgetés után kaptam ajánlatot, gyakorlatilag az álltalam megjelölt bérigénynek megfelelően.
Adatok:
48+, 25 éve a szoftver iparban
Játék motor fejlesztés több éves távlatra, konkrét határidők nélkül, szenior pozi, full remoteHolland alkalmazottként 85KEUR + 13 havi bér + irodai apróságok, relokáció, privát TB stb. ha átköltöznék mégis
vagy
102KEUR direkt céges kontrakttalMivel jelenleg nem tervezek váltani, nem fogadtam el, igazából csak az ajánlat érdekessége miatt vittem végig, nem számítva arra, hogy ilyen hamar konkrétan szeretnék ha ott dolgoznék. Lehet hogy lehetett volna többet is mondani, de nem akartam arra terelni. Jó hangulatban váltunk el, ha meggondolom magam, várnak szívesen.
[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
nyunyu
félisten
válasz kexksz #34018 üzenetére
egy bankban ahol nem a szakmai kihivasok a nehezek hanem hogy ne epuljon le az agyad es kibird a tobb retegnyi burokraciat es politikat.
Mint nálunk, ahol a banki termékfejlesztők folyamatosan minket túráztatnak, hogy ilyen meg olyan határidős új projekt lenne, amit mindenképpen ki kell adni X időpontban. (mert a kormánynak volt valami éjszakai hasfájása, Matolcsy rossz szemüveget vett fel, vagy megszűnik az egyik ügyfelünk, akármi)
Aztán a határidőig eltelik az idő 2/3-a, mire sikerül megállapodni, hogy mi is legyen a projekt minimális szkópja, honnan kerítenek rá lóvét, mindenféle (belső, regionális, anyabanki...) bizottsági jóváhagyás beszerzése, ekkor még mindig nem értik, hogy az ITn nincs szabad kapacitás a párhuzamosan futó 3 másik, szintén határidős projekt mellett.
Majd úgy az éles határidő előtt másfél hónappal odaadják a szűkített szkópot a rendszerszervezőknek, hogy akkor álljanak neki specifikálni a feladatot, fejlesztőknek meg jó esetben van 2-3 hetük arra, hogy lóhalálában összedobjanak valamit.
Aztán a termékfejlesztők vannak kiborulva, ha az élesítés előtt 2 nappal kapnak egy valamire talán már használható verziót, hogy álljanak neki mindent is regresszió tesztelniPersze a fícsörök egy része már a határidő után, BAU jelleggel fog elkészülni.
De hát az a lényeg, hogy a release időben kiment, mert akkor mehet a plusz egy pipa a projekt neve mellé a főnökség anyabank + leendő gyarmatosítóink felé menő prezentációiba.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kexksz
addikt
válasz Vision #33991 üzenetére
Lehet azert nem kurrens dologgal is viszonylag jol keresni amihez sokan is ertenek, de annak is megvan az oka pl. valami 10 eves Java verzioban fejleszteni valami teljesen outdated paradigmak szerint, random belsos frameworkokben, olyan gepen ami tele van rakva 50 bloatware-rel egy bankban ahol nem a szakmai kihivasok a nehezek hanem hogy ne epuljon le az agyad es kibird a tobb retegnyi burokraciat es politikat.
-
Froclee
őstag
válasz Vision #34013 üzenetére
Redditre szokott írni egy Bécsi forma, ő azt mondja 65-75k között van a senior bér, felette ritka. Progresszív adózás miatt elég szarul is skálázódnának a magasabb fizuk.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
-
veterán
Hétévégén dumáltunk bécsi barátokkal (aktuáriusok). Az volt a mondásuk, hogy egy korrekt IT-s bér szerintük ott 100 ezer EUR / év körül lehet. Ennek vajon lehet realitása?
-
Kobe
veterán
válasz Vision #34011 üzenetére
a különbség csak annyi, hogy a külföldi cégeknél másik országban vannak a "hazai bűnözők", és más nemzetiségű dolgozók vagy lakosok pusmusolnak róluk, de attól pl egy Exxon vezér odahaza sem pozitivabb figura mint itthon Hernadi pl.
Ha olyan céget keresel, ami 100%ban feddhetetlen, azt úgy hívják saját vállalkozás.
Azt meg hogy mi a jó termék, megint elég széles skálán lehetne definiálni. ERP világban pl mostanában mindenki az S4 Hana implenetációkra vereti a brét meg a mellkast, aztán ha megnézed közelebbről őket (global nagynevű cégek), sem egy standard template vagy strukturált process repository mögötte, hát még centralizált és jó csapat. Akkor már inkább valamivel régebbi technológia, de struktúráltabb környezetben pl
-
veterán
Nyilván az az ideális helyzet, ha egy fasza, korrekt cégnél dolgozol jó csapatban, jó termékeken, és senki nincs átbaszva. De szerintem ez a valóságban nagyon ritka, kvázi lehetetlen. Most érted, ott a Nike, ami egy sportszer márka, közben a cipőit gyerekmunkások csinálják bérgyártóknál. Nagyon nehéz ezt így az utolsó melósig csekkolni. És akkor most a greenwashingról már ne is beszéljünk, ami kb. az összes cégnél megy vastagon.
Nem mentegetni akarom persze ezeket a hazai bűnözőket, inkább a helyzet reménytelenségére hívom fel a figyelmet. Ismerősök Exxonnál dolgoznak, ami meg a bolygót teszi tönkre. Akkor melyik a rosszabb, az Exxonnál dolgozni, vagy a 4ig-nél?
-
Kobe
veterán
válasz Vision #34008 üzenetére
Azert egy MOL / Telekom / OTP es hasonlo cegeknel az oligarchasodas meg egeszen masvilag mint egy 4ig vagy MBH, Vodafone ahol deklaraltan az allampt vagy a stromant, esetleg a stroman szromanjat tomod.
Az allami reszvenypakett aranya is olyan hogy iranyitasban pitsafust kategoria, persze ettol meg el lehet veluk vitetni a balhet egy ket kulonadonal es kamat / arstopnal. De idehaza ez a damokleszi kard kb mindegyik ceg felett ott lebeg, talan csak az SSC knel nem. Furcsamod azokat felvasarolni sem akarjak, sosem hallani egyik NERbubitol sem hogy deszep szolgaltatokozpontod / cost centered van itt nalunk…. -
csoki9019
csendes tag
válasz Vision #33991 üzenetére
8 évvel architectnek nem nevezném magam, nem volt akkora szerencsém hogy olyan szinten tervezzek vagy bevonjanak.
Tech lead sem voltam még nincs managment tapasztalatom, egyszer majd el kell hogy jöjjön legalábbis szeretném.
És mivel ilyen pozíciókban nem voltam még, nem cég váltással ugranám meg, ki tudja menne-e tetszene-e, új hely teljesíteni kell streszesebb lenne nekem úgy gondolom.Előfordulhat én is úgy tippelném hogy jobban fizet ami ritka kevesen csinálják, de ha nem érzem magam jól és herótom van az adott framework/platform-tól (régen Hybris most Liferay) nem biztos hogy megéri nekem :) ezeket nem tudom máshol mennyire használják és van e rá kereslet én azért kétlem, elsősörban most megszabadulnék ettől.
Örülök hogy jó tapasztalataitok vannak álláskeresés kapcsán köszönöm a visszajelzéseket, remélem nekem is megadatik hogy megtapasztalhassam :)
-
veterán
válasz #79563158 #34006 üzenetére
Hja, én se dolgoznék nekik soha, de nem a tulajdonosi kör miatt, hanem mert szar helyek. Persze a kettő között lehet összefüggés, de például tavaly a MOL-nál volt egy tényleg fasza pozi, jó termék, jó csapattal, azt kicsit sajnálom, hogy nem jött össze.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
válasz Vision #34002 üzenetére
Így is van, dolgozzon ezeknek akinek két anyja van. Meg amúgy is szarul fizetnek, akkor meg minek.
Meg tényleg van különbség abban, hogy most az Orbán féle maffiát gazdagítja-e az ember a munkájával vagy egy multi részvényeseit, akik között ettől még lehetnek gázos arcok, de azért ilyen szintű lopoldában mint amit ezek összeraktak itt szimplán hányinger résztvenni. -
törölt tag
válasz Vision #34002 üzenetére
Es ez baj? Jot meg nem hallottam egyik altalad emlitett cegrol sem.
Persze, hogy akadnak, nincsenek illuzioim, de szerintem markans kulonbseg van akozott, hogy par amugy etikailag megkerdojelezheto investment firm a tulajdonos vagy egy penzemen eloskodo korrupt politikus es a haveri kore.
-
-
veterán
válasz #79563158 #34000 üzenetére
Hát jó, csak így itthon pl. kilőtted a mol-t, az otp-t is kapásból a mbh mellett ezen logika mentén. Telekomnál is emlékszem, hogy úgy kellett kimenteni a CEO-t a balkánról egy korrupciós ügy miatt.
Szóval szép dolog ez a mentalitás, csak ha utána mész, a végén kijön, hogy a Greepeace-nél tiszta melózni, mindenhol máshol akadnak bűnözők a vezetőségben/tulajdonosi körben.
-
akela91
addikt
Sziasztok!
SysData-val van bárkinek tapasztalata? Bármi infó jól jönne a cégről, de itt PH-n 20 éves kommenteket találok csak. Elsősorban fejlesztői fizuk érdekelnének, de nyilván érdekelne az is, milyen ott a légkör és a vezetőség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest