- Padavan firmware
- Microsoft Excel topic
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valóban, az idő alapú egyszeri jelszó (Time based One Time Password) várhatóan egy évtizeden belül elavulttá válik. De jelenleg az egyik legelterjedtebb hitelesítési megoldás
Amire hivatkoztál, az a TOTP.APP böngésző bővítmény. Amit a cikkben írtak, az igaz, valóban ott van a javascript kódban az adott oldal. Ezt azért tudtam ellenőrizni, mert nyílt forráskódú az egész oldal, jelentős részben MIT licensz alapján vett át programelemeket.
Ezek után mennyivel nagyobb a kozkázat, mint egy zárt forráskódú program esetében? Erre nehéz válaszolni. Mindenesetre a Wikipedia-n is szerepel a TOTP.APP a TOTP alkalmazások listájában: [link] A nyílt forráskódnak az az előnye mindenképpen megvan, hogy átlátható, ha valaki éppen ráér, végigböngészheti sőt lassanként a mesterséges intelligenciát is megkérhetjük, hogy ellenőrizze le.
A CrowStrike által 2024-ben okozott veszteségek [link] után az óvatosság nem árt.
Ha valaki jobban bízik az E-mail-es hitelesítésben, akkor használja azt. De itt is sok függ azon, hogy melyik szolgáltatást használja, mennyire erős a jelszó, milyen gyakran változtatja, stb.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Dupla DÁP-os vagyok két telefonnal. Ami a kormányablakban volt az az Úristen kategória volt.... Én 2 percet voltam azzal együtt, hogy az eSzemélyit is rendbe tettük, többet ezért nem kell bemennem.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
ledgeri
nagyúr
Attól, hogy egy weboldal neve tartalmazza egy szabvány nevét is, és lehet, hogy gyanúsan működik, attól a szabvány maga nem lesz rosszabb....
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
fil
őstag
-
ledgeri
nagyúr
Pont arra gondoltam, hogy ha csak adatot kell bepötyögni "telót telóhoz artani", akkor az könnyebben félrefuttatható szint mint a menj be személyesen!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
4Grider
nagyúr
A magyarorszag.hu-n a személyi igazolvány ügyintézés indítás az https://ugyfelkapu.gov.hu/ oldalt hozza be. Ott viszont nem találok qr kódos bejelentkezési lehetőséget. Hogy a frászba lehet ott DÁP-al belépni?
-
-
-
ledgeri
nagyúr
Azért benne van a lenyúlás lehetősége is nem felügyelt sync-kor. Lehet, hogy legalább azt meg akarják tartani személyes ellenőrzésként, aminek van értelme ilyesmi hozzáféréseknél!
-
-
Sziasztok! Már hónapok óta megy a DÁP, de telefont váltottam vagyis zajlik a költözés. Most ezért újra Be kell mennem a k.ablakba. Nincs ennek más módja? Ez az eSzemélyi hogyan lenne ha mennen? Beolvassa a személyim, de a PIN-t nem tudom.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
ledgeri
nagyúr
Az ügyfélkapu az maga a beléptetés, nem visz sehova. Kb mint ha a portán keresnéd a zuhanyzót.... nem, át kell menni portán, de tudnod kell hogy hova mész (pl magyarország.hu-ról a beléptetett magyarország.hu-ra).
Nem lehet jobb képet rá illeszteni. És a hülye nevezéktan sem segít. (ügyfélkapu a portál, a webcíme külön, meg az alapbeléptetés... és akkor jön a +, és nem "másodfaktor bevezetés", hanem megszűnik az ügyfélkapu, és pánikhangulat[ Szerkesztve ]
-
haze81
csendes tag
A személyimet marhára elvették, a lakcímkártyát visszaadták azzal hogy külföldön élő magyar állampolgár és nincs rajta lakcím. Ez tíz évvel ezelőtti történet, hogy most mit csinálnak nem tudom.Amúgy köszi a választ a magyarország.hu-n beléptem és működik azugyfélkapu valóban nem működik. Erre már nem emlékeztem vagy 4 éve kellett használnom utoljára
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Ügyintézéshez kell a DÁP vagy ügyfélkapu, utóbbi most lesz +-os, mert kötelező a 2fa ami eddig nem volt. Szerencsére valakik milliókat kaptak, hogy rosszul nevezznek el valamit... megint.
Ha valamit intéznél, akkor a mo.hu / magyarorszag.hu-n (egyéb helyek is hasonlóképp) belépni próbálva átirányulsz az ügyfélkapu oldalára, ahol már +-osan az téged azonosít és majd visszairányít az előző oldalakra, és meg tudsz mindent oldani mint előtte. A DÁP mindezt egy online mobilappal -egyéb funciók mellett- ugyanígy megtehetnéd, de ez utóbbi nem kell, ha teneked specifikusan nem kell, vagy nem választod.
A + regisztrciója az adott oldalon esett meg, csak ezért nincs továbbirányítás, mert ez a reg csak erről szólt. Nem máshova beléptetés!
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
A DÁP törvény ( [link] )
46. §(3)" A személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó (1) bekezdés b) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást a 11. § (2) bekezdésben foglalt digitális állampolgárság felhasználói profil felhasználó általi aktiválásáig veheti igénybe, ezt követően kizárólag az (1) bekezdés a) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást veheti igénybe."
119. § (6) "A személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó személy – a 46. § (3) bekezdésétől eltérően – 2025. december 31-ig az e törvény 46. § (1) bekezdésében meghatározott valamennyi, a Kormány által kötelezően biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatás útján azonosíthatja magát."
Up the Irons!
-
haze81
csendes tag
A dáp app,
ügyfélkapun még be tudok lépni a pluszos gomb igen igényeltem és be is állítottam authenticatort, de úgy igazán semmit nem látok csak megy egy visszaszámláló ami automatikusan kiléptet de semmi menü vagy ilyesmi. Na nem tudom hogy ez most csak az átállás miatt? Pl korábbi dokumentumaim a tárhelyen nem láthatóak -
ledgeri
nagyúr
Milyen app? Mi van, ha belépnél az ugyfellkapu.gov.hu-n? Az ottani +-so gomb látszik?
#480 Cs1csó Ha nem lenne ennyire nagy-regelős, rápróbálnék grapheneOS-sel...
De mondjuk az is számíthat, hogy elérhetőnek látja a play szolgáltatási csomagot, ami maga nem működik, vs nincs play szolgáltatási csomag!
-
Cs1csó
félisten
Akinek ROOT-olt telefonja van az bukta ennek az appnak a használatát? Vagy van valami "mágia" ami ezt is megoldja?
(nem root-olt, de ki tudja mit hoz a jövő) -
haze81
csendes tag
Külföldön élő akinek nincs személyije csak útlevél az hogy tud regisztrálni? Sehogy? Eddig volt sima ügyfélkapum gond nélkül de nem tudok reggelni a pluszra mivel nincs nemhogy digitális de semmilyen személyim, csak útlevélszám.
-
PitLee
őstag
-
kovacs65
senior tag
Szerintetek is lehet egyszerre ügyfélkapu+ és DÁP?
Most, hogy már talán mailban is megoldható a 2FARyzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
EmberXY
veterán
-
Cs1csó
félisten
Ez lesz a megoldás a korábbi hozzászólásban írt problémámra:
ha a Play áruháztól elveszem a nethasználati jogot, akkor egy idő után a DÁP el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy a készülékem vagy rootolt, vagy nem a Play-ről telepítettem az appot,
Elvettem a mobilnetet a Google Play-től mert "HÁTTÉR" adaként csinált nekem anno egy 100MB-os fogyasztást emiatt berágtam rá.
(Domino Maratonnal netezem minden MB-ra oda kell figyelni)
Akkor ez lehet a gond. -
-
-
Cs1csó
félisten
A DÁP alkalmazásban az "online regisztráció" "átmenetileg szünetel" az mit jelent? Mert nekem elvileg ó már a személyim sőt aktiváltuk is (augsztus végén csináltattam új igazolványt konkrétan a a dátum rajta szeptember elejei) és bele is egyeztem a digitális mittudomén mibe, kaptam egy plasztik kártyát rajta lekaparós kódot amit az ügyintéző be is vitt a rendszerbe azt mondta hogy majd telepítesem az alkalmazást és kész.
Azóta nem foglalkoztam vele, de most akkor mi a helyzet? Vagy hogy hétvége van ezért nem él? Holnap délelőtt is ránézek aztán lehet ha nem is most a nagyon őrületben de 16 után elsétálok a kormablakban és megcsináljuk.
-
Gabonetta
aktív tag
Már működik az Egészségablak alkalmazásban is a DÁP--os bejelentkezés.
-
RR-13
őstag
Kis is derítettem mi a probléma:
A rendszerük az Android 10-es rendszeren történő újra regisztrációkor "nem engedi" jelenleg a véglegesítést, és a profiladatokat sem tölti már be, a meglévő regisztrációnál.Valami támogatási hiba lehet, ami azért érdekes, mert 3 hete még ment ezen a telefonon az újra regisztráció, szintén 2 mp alatt.
Most 3 db Android 10-es (EMUI 10.1) telefonon is próbáltuk véglegesíteni, de csak az 1 db másik, Android 14-esen csinálta meg 2 mp alatt, tehát a fiókommal nincs gond.
Most hívom őket kiegészíteni a hibajegyet.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Nekem is ment még 2 hete a pár másodperces újra regisztráció, de ma már ez nem megy.
Beszéltem a 1818-al végre, és felvették hibajegyre.
Azt mondták, hogy már 2 hónapja megszűnt a Push alapú véglegesítés, és már csak az automatikus véglegesítés van a folyamat végén, ami nekem most nem működik.Próbáltunk a hívás közben mindent is, dátum, óra, automatikus beállítás, engedélyek ellenőrzése de semmi nem segített.
A hívásban 3x regisztráltam újból, de hiába. Visszatettem egy korábbi verziót, de arra sem fejezte be a regisztráció utolsó lépését.
A 2-vel korábbi verziót is próbáltam, de ott már kötelező frissítést írt ki rá, logikusan.Most majd próbálom egy másik típusú telefonon, hátha azon megy a rokonnál az én fiókom is.
Nálam Android 10 van (nincs rá több frissítés, és nem is jött mostanában), nála meg Android 14 van, meglátjuk mi lesz.
Elvileg központi adathiba van, más is bejelentette náluk már ezt a hibát. Köszi a választ.Ja és az eAláírást tudomásuk szerint még senki nem kapta meg, rákérdeztem erre külön...
[ Szerkesztve ]
-
-
dbius
veterán
Igen, nálam volt ilyen eset. Elindulni elindult az app, de a profilt nem töltötte be, a nevemet sem mutatta. Pár napot vártam, majd utána törölnöm kellett az app valamennyi adatát és újra kellett regisztrálnom, ami e-személyivel sikeresen megtörtént.
Az első olyan alkalommal, amikor újra kellett regisztrálnom e-személyivel (többször is kellett, lásd lentebb), akkor a folyamat sikeresen lezajlott, de kiírta, hogy várnom kell, amíg aktiválják (nem volt hibaüzenet közben). Ez az eset egy hétvégén történt és hét első munkanapján kaptam meg az értesítést (azt hiszem szombati napon csináltam végig és hétfőn kaptam) PUSH üzenetben, hogy az aktiválás sikeres volt. Ez szerintem azért volt, mert manuálisan ellenőrizték az adataimat.
Viszont ezt követő alkalmakkor, amikor újra törölnöm kellett az app adatait és újra kellett regisztrálnom, akkor már a fenti aktiválás csupán pár másodpercet vett igénybe és használni tudtam az appot.
Nekem úgy tűnik, hogy az Android rendszerfrissítéseket sem szereti az app, mert ilyen is előfordult már, kétszer kellett emiatt törölnöm az adatokat és újra regisztrálnom: [link]
-
RR-13
őstag
Ezen kívül mostanában, más is járt úgy esetleg, hogy a napokig, hetekig (nagyjából) működő DÁP regisztráció ellenére, az appban, egyik napról a másikra történő belépés után semmilyen adat nem volt látható
2 napig semmilyen adatot nem mutatott, még a nevemet sem felül, ezért letöröltem, és újra regisztráltam, de a véglegesítésnél "Ismeretlen hibába ütköztünk" üzenet jön már órák óta.
A 1818 nem veszi fel a DÁP menüben 3 órája a telefont.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Rokonsagba ugyfelkapu+-t allitottunk be. iPhone -ra letoltve autenticator. Amikor a qr kod oovasas tortent az eszkoz beallitashoz akkor a jelszavak alkalmazást ajanlotta fel amihez rendeli, igy nem az autenticator adja a változo kodot hanem a jelszavak app. generál. Autenticator amugy sem jo mert nem engedi hozzarendelni a meglévő Microsoft fiokot. Maradhat ez a jelszavak alkalmazás jó lesz az is?
Köszönöm,F.K.T.
-
Grg
tag
Úgy tűnik a víruskergető volt a ludas ami nemrég frissült teljesen új verzióra. Ha kikapcsoltam ment a bejelentkezés, visszakapcsolva pedig újfent nem. Így betettem a kivételek közé a *.gov.hu-t és így most jó egyelőre.
Azt mondjuk nem értem,hogy ez miért csak a Firefox-al volt probléma, de a lényeg, hogy megoldódott
-
madagaszkar
tag
Na az "remek"! Köszönöm a segítséget.
-
dbius
veterán
válasz madagaszkar #444 üzenetére
Csak személyesen, kormányablakban.
-
blueye
veterán
válasz madagaszkar #444 üzenetére
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy nfc nélküli mobilon hogyan tudok regisztrálni a DÁP mobilalkalmazásba, mert a folyamat vége felé kéri a személyi beolvasását, ami ugye nfc hiányában problémás. -
Gabonetta
aktív tag
-
-
EmberXY
veterán
Mobilnet kapcsolattal próbálod a telón?
Már én is tapasztaltam furcsaságokat, mintha időnként nem lenne elég neki a sávszél, vagy nem tudom.
Sőt, olyannal is találkoztam, hogy ha a Play áruháztól elveszem a nethasználati jogot, akkor egy idő után a DÁP el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy a készülékem vagy rootolt, vagy nem a Play-ről telepítettem az appot, pedig egyik se igaz... Szóval vannak furcsaságok.Up the Irons!
-
Grg
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már ezzel:
Semmilyen ügyfélkapus oldalra nem tudok bejelentkezni Firefox+DÁP kombinációval. A qr-kód fotózás utána beragad az "Átirányítás.." oldalon és a végtelenségig úgy marad.Ügyfélkapu+-al vagy sima Ügyfélkapuval gond nélkül megy miden, ahogy sok éven át eddig.
Próbáltam kiegészítők nélkül, friss telepítéssel, más gépen, de mindig ugyanaz. más böngészőkkel (Chrome, Brave, Pale Moon) viszont működik. Nálam lehet valami, vagy ezt tudja az ID-soft? -
-
kokopo
aktív tag
Windows Chrome-on inteztem az atallast, es Androidon, a Google Hitelesítő-t hasznaltam
Viszont, eszembe juttattal valamit, azt hogy valoszinu hogy rosszat toroltem ki
Ilyenkor mit tudok tenni? Hogy tudok megint uj kodot generalni, ha nem mentettem el semmilyen torlokodot/hasonlot? -
-
dbius
veterán
Abból amit írtál, továbbra sem derül ki, hogy amikor átálltál ÜK+-ra, akkor milyen eszközön mentetted le a tokent és generáltattad le a hitelesítő alkalmazással a kódot, valamint milyen eszközön adtad meg bejelentkezésnél is a kódot (fizikailag ugyanazon eszközön, vagy több eszközön)
A mostani képernyőképek alapján is csak az derül ki, hogy valahol beírod ezeket a kódokat, de az nem, hogy a belépési kísérlet hány eszköz használatával történt.
Azzal a kombinációval kell megpróbálnod bejelentkezni, mint amikor beállítottad az ÜK+-t (vagyis ugyanazon eszközöket használva)
Ha ez a helyzet állt fent a fenti hibaüzenetkor, akkor nem történhetett olyan eset, hogy több alkalommal próbáltad beállítani az ÜK+-t, ezért többször is generált neked QR kódot, és azt többször is elmentetted a hitelesítő alkalmazásban (aztán véletlenül pont rosszat töröltél ki?)
A hibaüzenet alapján a generált kód nem jó, ezért csak ismételni tudom, hogy ellenőrizd azt is, hogy az eszközökön a rendszeridő szinkronizálva legyen.
Mást nem tudok javasolni, de épp azért próbáltam felhívni ennek fontosságára a figyelmet, mert elég gyakran ez állt hasonló bejelentkezési problémák hátterében a környezetemben.
-
dbius
veterán
Nagyon fontos, hogy az ilyen időalapú másodlagos azonosítók használata esetén MINDKÉT eszközön:
- amin generálja a hitelesítő alkalmazás a kódot, valamint
- amelyik gépen beírod a generált kódota rendszeridő szinkronizálva legyen. Ugyanis a generált kódok 30 másodpercig érvényesek és ha csúszás van a rendszeridőben egyik vagy másik gépen (vagy mindkettőn) érvénytelen lesz.
Nagyon jó példa erre: a tegnapi napon munkahelyemen egyik kollégám próbálta beállítani az ügyfélkapu+ hozzáférést, azonban sokadszorra sem fogadta el a google hitelesítő által a mobiltelefonon generált kódot, amit a munkahelyi számítógépen írt be.
A számítógép rendszerideje nem volt szinkronizálva és emiatt nem fogadta el a mobiltelefonon generált kódot.
Javasoltam, hogy a mobiltelefonon végezze el az egész átállási folyamatot. Elsőre sikeresen megtörtént.
-
-
-
kokopo
aktív tag
-
blueye
veterán
Sajnállak, azt gondolom magamról hogy ITben otthon vagyok, mégis megszenvedtem az ÜK+ nem QR kódos megoldásával és nekem is akkor sikerült mikor a másik topicban annak aki ugyanezzel szenvedett (mistvan68), úgyhogy a hiba akkor is a másik oldalon volt.
De valóban ezt ki oldja meg más mint az ügyintéző a KAban?[ Szerkesztve ]
-
Gabonetta
aktív tag
Az Ügyfélkapu+-t törlöd, ahogy blueye írna. Mégis mi veszne el? Ha nincs meg a törlőkód, a kormányablakban oda tudják adni.
#418Per Me: Mint látod, ebben az esetben az ügyfél is keveri a szezont a fazonnal, így sokszor a "hölgyikének" is nehéz segítenie.
#420blueye: az ügyintéző a KAB-ban sem tudja a technikai hibát megoldani, ha az központi. Természetesen jelezni tudja, de megoldani nem.
Én egyáltalán nem vagyok fekete öves IT-s, semmi gondom nem volt beállítással.
[ Szerkesztve ]
-
kokopo
aktív tag
Holgyike annyit mondott hogy a +-ra nincs ralatasa (tudtommal ugyanaz, csak a bejelentkezes valtozott, mindegy) es csak egy jelszomodositast tud kuldeni, az emailra
Hiaba mondtam hogy en mar tobbszor megtettem, az volt a valasz hogy ha Ő csinalja, akkor mukodni fog
Mondtam hogy oke, de ha megsem, visszajovok, erre a valasz hogy felesleges, mert mast ugysem fognak tudni csinalni, es ez igy biztos mukodni fog. Hat nem
Ezert gondoltam hogy visszalatogatas elott meg teszek egy probat itt
(masik topikbol sem lettem okosabb ) -
kokopo
aktív tag
Nincs meg a torlo kod sem, sajnos
De torolni nem szeretnem, mert az eddigi leveleimet/miegymasokat nem szeretnem elveszteni -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Van otletetek, hogy hogyan tudok uj QR kodot kerni az Authenticator-nak, a 16 jegyű titkos kulcs hianyaban?
Ugyanis, nemtudom hogy hoztam ossze, de az Ugyfelkapu+ bejelentkezesekor az irja, hogy "nem megfelelo a token jelszo", de olyan is van, hogy egyszeruen leraz annyival hogy "sikertelen bejelentkezes" (pedig a sima Ugyfelkapus valtas megvolt, es tobbszor be tudtam jeletkezni az Ugyfelkapu+-ra, napokon at)
Uj jelszot kertem mar tobbszor is, sikeresen megvaltoztattam, de ugyanebbe a hurokba kerulok
Probaltam android, windows, linux, ceges windows-on, es kulombozo bongeszokbol (IE, Opera, Chrome, Vivaldi)
Voltam mar szemelyesen is segitseget kerni, ott annyit tett a holgyike, hogy jelszomodositast inditott, amit megcsinalva, ugyanabba a hurokba kerultem vissza (sikeres jelszomodositas, de bejelentkezni megsem enged)
Koszi[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
Szerintem a digitális aláírás annak lesz elérhető, aki az új személyi igazolvány készítésekor igényelte is azt. Tehát aki akkor nem kérte ezt a funkciót, csak az új személyit, annak lehet, hogy ez nem lesz elérhető az appban. Kivéve ha ezért bemegy a kormányablakba és kéri.
-
-
aktív tag
Erkölcsi biz. igénylés, járművek adatainak megtekintése, beléptetés, saját okmányok azonosítóinak megtekintése érhető el jelenleg, a képességek folyamatosan bővülni fognak.
Az Ügyfélkapu (és annak + verziója) mindössze egy beléptető eszköz, a DÁP pedig ennél sokkal több, a célja is más. Az csak egy dolog, hogy beléptetésre is képes, mint az Ügyfélkapu, de attól eltér a célja.
-
-
blueye
veterán
Sok minden másra (sokkal többre mint ÜK+ belépés - az csak egy azonosítási mód)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Gamer PC - Ryzen 3700X / 16GB DDR4 / RX 5700 XT / 512GB NVME / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ROG Strix G513QM 15.6" FHD IPS Ryzen 9 5900HX RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar