- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Facebook és Messenger
- Google Drive
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
Volt már aki eléhezett futás közben? Nos, bár én ma bringán, de nem kellemes. Tavaly tekertem utoljára a reggelire fogyasztott 3 szem keksz és 1 kávéval 50km felett....akkor is eléhezés lett a vége ahogy ma is....van ami nem változik. Durva, hogy 48-50km között jön a kalapácsos ember mindig. 1db banán kellett volna félúton és semmi gondom nem lett volna a 60km-es távon.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #50201 üzenetére
Beedzéssel kitolható, de csodák nincsenek. Ezért kell mindig vésznasit vinni (diákcsemege, vagy kis zacsi gumimacik). Tudom, itt mindenki kőkemény, de nagyon fájdalmas tud lenni az utolsó pár km-en hazavánszorogni, ha az ember mégis benézi.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
LanyUs
senior tag
Eleinte 6 km után éhes voltam 35-40 perc körül ( reggel mindig éhgyomorral futok ). Megszokta a test vagy zsírt használ már nem tudom, de ez kitolódott 18-19 km-re, tehát közel 2 óra után kezdek eléhezni csak reggel is. Addig üthetem magam extra energia és víz nélkül. Pedig a tömegem azért mozgatni is kell valamiből, de nincs gond. Ez az 50 km bringán olyan 80 perc környéke?
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #50204 üzenetére
45-50km-ig nekem sincs semmi gondom a gyakorlatilag éhgyomorra tolt edzéseken, sőt.....én olyankor tudom a max-ot produkálni. Ma megfeledkeztem róla, hogy 50+ km lesz persze spontán ötlet volt.
emvy az igen
Na, de futásnál is előfordult valakivel? Mert én futásnál nehezebben tudom elképzelni, hogy pl 12km-nél kidobjam a vasmacskát
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Annyi a baj velük, hogy nem annyira elterjedtek. A nagyobb magyar futóboltok tartanak Brooksokat, de azok aranyáron adnak mindent. Extra akciókban meg külföldi webshopokban sem nagyon szoktak lenni. Pedig egy ideje elég sok oldalt figyelek a bestbuy ajánlatokért.
Én egy Hyperion Tempot szeretnék 30 alatt behúzni egyszer. -
xy.zsolt
őstag
válasz ígyvanferi #50208 üzenetére
Arról azt olvastam, hogy csúszik a talpa. Én a Glycerint néztem, de a 25ezres fájdalom küszöböt már a pegával is átléptem....azt pedig meg sem mutatják ennyiért
[ Szerkesztve ]
-
-
inf3rno
nagyúr
Hát nem tudom, hogy az lehetett e, de Ultrabalatonon volt már olyan, hogy egy gél hozott vissza a halálból. Nálam inkább vegyesek szoktak lenni ezek a helyzetek, az energia általában kevésbé probléma, inkább a vízhiány és a meleg, ami odatesz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #50208 üzenetére
Hipster-cipő ez is, mint az On, meg a Hoka. Sose lesz olcsó.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
zaskar
senior tag
válasz parandroid #50214 üzenetére
Itt már nem sokan emlékezhetnek rá, de anno éppen a Brooks volt az, ami pár évig egy forgalmazónál rendkívül nyomott áron volt kapható itthon. Talán az egyetlen olyan márka volt, ami akkoriban olcsóbb volt itthon, mint külföldön. Kb. 2005-2009 körül lehetett, pár évig megvolt ez a beszerzési forrás. Itthon még jóformán senki se ismerte akkor.
-
ígyvanferi
addikt
válasz xy.zsolt #50209 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét olvastam.
Amúgy most hétvégén a flourunning.com-on van 20% kedvezmény a Brooksokra. Persze úgy is drágák, csak gondoltam megemlítem. -
Perillustris
senior tag
válasz tomcica #50090 üzenetére
4het utan utolso heten heten csak 5 x 200m gyors (3:30 v gyorsabb iram) 200m kocogas,majd hetvegen 20perc felmero.
Bár sokévnyi olvasás után általában már értem a kifejezéseidet, itt mégiscsak felmerül a kérdés, hogy ugyebár ez az 5. hetet jelenti, s a hétvégi 20 perc előtt ez hányszori 5x200-at jelent?
Valamint a szigorúan regeneráló köztes futásokba még belefér, ha elkocogok a céghez és vissza (összesen kb. 14-15km)?
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
tomcica
Topikgazda
válasz Perillustris #50217 üzenetére
Jol erted ez az 5.ik het a TAPER felfrissito het,ide mar mennyiseg nem mehet,de intenzitas kell.A 200-ak pont adnak egy ilyen loketet...egy szett csak ! ergo 5x200m (piheno 200m kocogas v seta).Ennek az edzesnek nem az a celja,hogy kondit epitsen,ez csak picit felraz.Persze a 20perces Margit tempodtol gyorsabban kell ezeket a 200-at,de NEM kell full sprint.Ilyen kb 3:30-as iram eleg.En ugy szoktam h elso lehet meg lazabb is,utolso mehet 90-95%-ig.De akinek ezt igy nem adja,az csak szepen iparos modon letudja.Ez az edzes utan ugy kell,hogy erezd magad: "barmi johet" mint egy jo bemelegites.
Regeneralo futas neked 5:15-as iramtol lassabbat jelent,abbol mehet amit irtal persze.Ha faradt vagy lassitsd meg jobban le,nekem foleg eros napok utani elso regeneralo atmozgato szokott olyan lenni,h extra lassan kezdem.Nincs ertelme eroltetni azert a 10-20mp/km kulonbsegekert,ha lassabbon erzem jol magam,akkor regeneralonak pont az a jo.
Celedzesek ellenben itt precizen be vannak tervezve,na OTT viszont meg kell szulni,kipreselni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #50218 üzenetére
A regeneralo laza km-et latni fogod,ez nem annyira durva mennyisegu 1000m es 400m,hogy ne lehessen joleso 10-15k-t futni melle,de azert ovatos legy.A kigyorsitason van a hangsuly,ahhoz bizonyos frissesseg kell,nem jo ha allandoan faradt vagy
Ha erzed h kell a piheno akkor itt ne hezitalj,hanem siman csinalj OFF napot,bicajozz meloba.
Utana 2x4het szinten hasonlo,persze ott joooval nagyobb a tempo es versenyiram terheles a kulcs napokon.(cserebe lassabb iram) Ott is,ha erzed h hullik szet a szeker akkor csokkented a laza napokon a futast,ha kell full OFF nap.
Ez nem alapozas,itt bizonyos edzesek fontosak es utana a regeneralodas ugyanannyira fontos.A heti ossz km itt nem lenyeges,azt majd a kovetkezo alapozasnal megemeled ujraThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Pega37 tapasztalat: Nem annyira gördülékeny mint vártam, picit nehezebb mint a Lidl-s cipőm, a csillapítása megfelel mert nem kívánok eltúlzott párnákon futni, piszkosul tartja a lábam kanyarban, és gyorsabb lettem vele. Lehet a súlya miatt az epic react flyknit 2 jobb választás lett volna. Mai tempóm éhgyomorra 4.34 lett 5km-en...ez volt a 26. futásom január 1-től és túl vagyok a 100km-en. A tegnapi bringás eléhezésem szerintem érződött ma is.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #50220 üzenetére
Uhh az epic flyknit 2 az nagyon porgos,mondjuk kanyarban cserebe nem tart sokat egy regit nyustolok,de mar csak laza napokra,eleg sok km benne van.Ujat mar nem kinalnak felenk.Viszont lecsaptam egy Adidas SL20-ra 18ezer ft postaval.Abbol a regit meg hasznalom,de ennyiert nem hagyhattam ott
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #50222 üzenetére
ohhh, lebuktam....nem álltam meg, hogy ne fussak egyre gyorsabban eddig Kb jövőhéttől terveztem egy lassabb 7-8km-t....begyszó A terv változatlan...júniusig 10km 4.40-4.50es tempóban. Gondoltam ha kicsit gyorsabb tudok lenni 5 km-en akkor kényelmesebb tempóban előbb érek célt 10km-en. Szóval elkezdem lassan növelni a távot....kezdetben heti 1x ahogy írtad
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Dottorei #50226 üzenetére
Nimbus helyett biztos nem akarnék egy SL20-at. És nem azért, mert nekem nem jött be az adidas, teljesen más stílusú cipő, nagyon éles lenne a váltás olyan számára, aki nem rotál sokféle cipőt, illetve nem találkozott még egy vérbeli tempócipővel. Persze elsülhet pozitívan is, de erre kisebb az esély szerintem.
Igen, ahogy Tom írja, a Reebok Floatride Energy-t sokszor ajánlom ha mindennapi futásra keres valaki budget cipőt. Simán a kétszeresét vagy még többet is kifizetnek az emberek egy futóboltban valami hype-olt modellért, ami semmivel sem tud többet, mint a Floatride E. Sportfactoy/playersroom/playmax hármasnál 15000-ért van folyamatosan akcióban. Mondjuk azt még sosem néztem, hogy nőiben van-e és mennyiért. -
danielsz
tag
válasz ígyvanferi #50228 üzenetére
Nekem már baromira bejön az SL20, igaz heti 1, max. 2 rövidebb tempófutást csinálok csak benne. Hamar sikerült "betörni", de egyedüli cipőnek valóban nem ajánlott szerintem, főleg egy Gel-Nimbus után.
Floatride Energyvel én is szemeztem, de a 42,5-es, ami nekem valszeg kéne, az elfogyott mindenhol. Közben már megjelent a Floatride Energy 3 is, az is jó kritikákat kapott, About You-n van több színben férfi, nő is, igaz egyelőre kuponnal is 26 ezer forint. -
myckey
veterán
Suunto a Vertical World Week 24 óra alatt összesen több, mint 24 ezer szintet gyűjtött össze 3 hazai terepultrafutó.
Gratulálok nekik"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Dottorei
tag
a 36-os pega szar lett?
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
mi a véleményetek a lenti 2 cipőről?
Nulláról kezdeném a futást lényegében és ehhez keresek cipőt. Talajt tekintve vegyes lenne, ugyanis van terep is a környéken, de egy részt viszont biztosan aszfalton mennék. Vegyes felhasználásra inkább aszfaltra valót érdemes választani, aránylag rövid távra és nem mindennapi használatra vagy mehet a terepre való is?Mizuno Wave Ibuki 3 [link]
Asics Gel Excite 7 [link]De persze nyilván minden más ajánlatot meghallgatok! :D A keret viszont max. ez a 20-22e Ft lenne.
Köszi a válaszokat előre is! -
danielsz
tag
Anyám koronás lett, most én is min. 10 napot karanténban leszek. Egyelőre semmilyen tünetem nincs, ha ez így marad, holnaptól elkezdek az udvaron futni.
-
danielsz
tag
válasz Pendragon911 #50234 üzenetére
Ha nem kimondottan technikás terepen mész, akkor szerintem jó lesz aszfaltos cipő is. A Gel-Excite-ot láttam már elég komoly futók lábán is, a 6-os verziót fel is próbáltam, jónak tűnt. A 7-es verziónál alig párnázott viszonylag kemény sarokmerevítés van, én inkább a 8-as verziót ajánlanám, ott a sarokrész jóval kíméletesebbnek tűnik, ha esetleg érzékeny lenne a sarkad/Achillesed. A keretedből ez is kijön kuponnal (Bestbuy ruhás topicban találhatsz 20%-os kuponkódot), ha van a méretedben: [link]
-
tomcica
Topikgazda
-
HKorn
veterán
válasz tomcica #50238 üzenetére
Alapozni mennyi ideig érdemes? Most rászántam a márciust a laza alapozó futásra (csak azt futok) pulzus 145 alatt, ha afölé megy, séta. Sajnos ezt csak kb 8:00 tempón tudom abszolválni. Áprilisban már szeretnék gyorsabb szakaszokat is beletenni, meg közepes tempót is futni, heti 1-2 laza alapozó mellett.
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
Elso kor 4-6honap,de ez ha valoban fostalicska az ember kondija,es erdemes 2-3honap utan mar erosebb tempokkal lokdosni,mert 2honap utan legkesobb valtani kell valamin
Nagykonyv szerint amig azonos erofeszitesen/pulzuson javul a heti egy db erosebb futas tempoja = addig mehet az alapozas.Ha egeszseges embernel megall ez,akkor valtani erdemesThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
danielsz
tag
válasz Pendragon911 #50242 üzenetére
Nehéz így megmondani, mert elég egyéni, de általánosságban nem jó, ha végigér az összes lábujjad, kell egy kis ráhagyás. Szerintem mérd le mindkét talpadat mm-re pontosan, a nagyobbik lábadhoz adj egy centit hozzá, utána nézd meg az adott márka mérettáblázatát: [link] Persze ez így nem egy 100%-os módszer, célszerű lenne felpróbálni egy boltban, de ugye most ki tudja, meddig lesznek a korlátozások.
Szerintem olyan helyről rendeld, ahol van ingyenes visszaküldési lehetőség, így ha felpróbáltad, és nem jó, nem buksz rajta semennyit. Pl. amit linkeltem, az About You ilyen. -
tomcica
Topikgazda
válasz z123456789 #50248 üzenetére
decathlon?
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Metal topik
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest