-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
borix
őstag
válasz
junkpod #27490 üzenetére
Fórumtárssal beszélgettük írt, hogy a 10,3"-os kijelzőn teljes oldal esetén álló helyzetben neki kicsik a betűk.
Amit a fórumtárs írt, hogy el kell fordítani úgy már barátibb.
Az OCR esetén nem a költségek a nagyobb baj, hanem a ré fordított idő, hogy majd nézeen ki valahogy és ne lagyen tele hibávál. -
junkpod
veterán
válasz
Cs1csó #27480 üzenetére
Egy A4 lap valóban 14,3" átlós méretű. De soha sem terveznek könyvet, de még egy levelet sem margó nélkül. Ha csak egy normál 2,5cm-es margót számítasz minden oldalon, akkor már csak 11,6" átlós méretről beszélünk.
Ez a 10,3"-es kijelző esetében 88%-os kép kicsinyítést igényel. -
junkpod
veterán
Köszönöm a válaszokat a pdf eink olvasós megjelenítési korlátokkal kapcsolatban. Ezt a részét így már értem: erősen korlátos egy sima olvasó hardver teljesítménye és túl kicsi a kijelző mérete.
A PDF egyéb dolgairól azért egy két új infót adnék én is nektek cserébe: a PDF nem kép formátum; a PDF nem csak papírra nyomtatott kép, sok ifejezetten kijelzőre tervezett tartalom is létezik, akár interajtív tartalmak is; a szöveget tartalmazó PDF-et nem kell OCR-ezni, kinyerhető belőle a szöveg; az OCR-ezés nem költséges, teljesen ingyenes megoldások is vannak nagyon jól használhatóan. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Chris Kiki #27483 üzenetére
Ez szuper lenne, úgy is ezt használom képnézegetőre. Viszont, ahogy nézem a plugin oldalt a támogatott kiterjesztések között nem találom a cbz-t és cbr-t.
Neked is köszi matti70
-
matti70
tag
-
Sanyi.mTs
addikt
kicsit off.
CBZ kiterjesztésű ebookot win11-en milyen programmal érdemes olvasni? amazon kindle 10-em nem támogatja ezt a formátumot.
Calibre olvasásra is jó vagy csak konvertálásra, feltöltésre? -
borix
őstag
válasz
Cs1csó #27480 üzenetére
Hogy lehet megoldani ha valaki tanulasra hasznalja és sok publikáció pdf formában van neten? Vagy mondjuk iskolai tankönyvek pdf - én érhetőek el.
Szöveges könyvek, amik PDF-en normális OCR-el vannak arra van megoldás, hogy kisebb kijelzős olvasókon is el lehet olvasni.
Ami tele van grafikával ábrákkal arra az E-Ink tabletek 10"-os méretbe legalább kell.
Valakit zavar a nagyítgatás lassúsága akkor marad a pc, laptop, táblagép vagy zsebbe nyúlva 13"-os E-Ink tablet. -
Cs1csó
titán
válasz
junkpod #27475 üzenetére
Szia, most már tudod, de a lényeg, hogy a PDF egy KÉP és mivel sokszor mondjuk A4-esre optimalizált ezért egy 6-8"-os olvasón extrém apró betűvel lesz csak látható. Nem tudom pontosan, hogy mekkora egy A4-es COL-ban de valahol 10+" lehet.
Amúgy van megoldás, hiszen sok könyvből is így lesz "e-könyv" a teljes folyamat valahogy így néz ki:
1. beszkennelni az oldalakat
2. az így beszkennelt oldalakból OCR-ezett PDF-et kell csinálni (OCR = Optical Character Recognition = Optikai Karakter Felismerés)
(ehhez egy minél jobb szoftver kell úgy tudom erre a legjobb az Abbyy FineReader vagy az Adobe Acrobat persze mindkettő fizetős és borsos ára van)
3. az így kapott PDF-et ami már OCR-ezett át lehet alakítani kb. bármivé. A legjobb nekem az vált be (OCR-ezett PDF-nél) hogy előbb pl. Adobe Acrobat-tal átalakítom Docx-é, ezt Calibre programmal már lehet epub vagy mobi formátummá azaz e-könyv formátummá alakítani. Persze a docx-et MS Word-ben megnyitva át is lehet nézni kicsit szerkeszteni még a Calibre-és átalakítás előtt. -
Meglivorn
aktív tag
válasz
junkpod #27475 üzenetére
Nem az einknek kifejezetten, mert léteznek eink alapú készülékek amik más formátumot nem is kezelnek.
De a PDF eredetileg egy olyan formátum, ami arra való hogy egy nyomtatott dokumentumot annak valós, látható formájában tároljon. Fontok, tördelés, képek, elrendezések... Emiatt remek tankönyvek, képletek, vagy albumok, esetleg magazinok digitális kivitelezésére.
A másik oldalról persze ez azt is jelenti, hogy amikor utólag szkennelnek be egy könyvet (tankönyvet pl.) az gyakorlatilag csak képek sokasága, semmi más (nem OCRezett).Az eink olvasók jelentés része kicsi (6-8" átlós) képrnyős készülék. Az ebook formátumok szöges ellentétben a PDF-fel, sima szöveget tárolnak minimális tördeléssel, xml vagy html kódolással és ami abba elég egyszerűen belefér (stílusok, fontok, oldaltörés). Emiatt a szöveget a megjelenítő szabadon ujra-tördelheti, alakítható a betűméret, vagy a megjelenített oldalméret.
Az olvasók a sima folyószöveg tartalom miatt általában gyengébb hardverrel rendelkeznek, ami ugyan tökéletesen elég (jó esetben) a lassu frissítésű, fekete-fehér eink kijelzőre megjelenített text-hez, de kifejezetten rosszak a grafikával agyon tűzdelt, sokszor A4-es (letter format) PDFekhez, amik nem is ujratördelhetők, emiatt csak lekicsinyítve vagy bezoomolva megjeleníthetők.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
A PDF probléma az einkes olvasóknak? Ezt nem tudtam. Hogy lehet megoldani ha valaki tanulasra hasznalja és sok publikáció pdf formában van neten?
Vagy mondjuk iskolai tankönyvek pdf - én érhetőek el.
Ezeket nem lehet olvasni egy einkes készüléken?
Hát erre nem számítottam... -
JamesFinn
senior tag
Sziasztok.
Egy kis infóra lenne szükségem. Kellene nekem még egy e-könyv olvasó. A PB era lenne, amire gondoltam.
Jelenleg (harmadik éve) használok egy PW5-öt, teljes megelégedéssel.
Előtte szinte csak PB-ot használtam, az utolsó egy touch hd3 volt. Az lenne a kérdesem, hogy a 3 ev alatt valamiféle nagyobb változás történt a software háza táján? Ami fontos lenne, hogy szinkronizálja az olvasást. Amikor még én használtam az androidos pb alkalmazást, akkor ez még nem működött. Gondolom a könyvek küldése e-mailben működik még, illetve a dropbox is.
Az érdekelne még, hogy most milyen a kijelző minősége? Értem ez alatt a random töréseket, (touch lux 5-nél rengeteg ilyet olvastam) illetve a világítás homogenitását. 2 db pb inkpad-et küldtem vissza emiatt a hiba miatt. Az alsó sarkoknál csúnyán bevilágított, főleg az éjszakai vilagításnál. Ekkor váltottam pw5-re.
Tehát ha valaki használja/használta a pocketbook era-t, írna pár sort?
Köszönöm a segítséget! -
Ébri
senior tag
Utánanéztem, hátha másnak is érdekes: 2009-ben egy kiadó olyan területen (ha jól látom US) értékesítette az 1984-t és az Állatfarmot, ahol nem tehette volna, az Amazon ezután leszedte, majd idővel az értintetteknek felajánlott vagy 30 dollárt, vagy egy másik kiadó által kiadott verziót, valamint azoknak akik beperelték 150ezer dollárt fizetett. Szóval úgy tűnik, annak ellenére, hogy leszedheti, azért vannak következményei.
(De későbbi cikkekben találtam utalást arra, hogy egyes kiadókkal nehezen állapodott meg, s ott is, jóval több könyvnél meg volt lebegtetve, hogy leszedheti a már megvett könyveket, elvileg a felhasználási feltételeknek megfelelően, gyakorlatilag azért a fentiek alapján sok embert érintően könyveket leszednie nem túl előnyös saját maga számára se.)
-
borix
őstag
Felesleges ezen vitázni, hogy jogilag, mert így jártak...
Akinek volt egy kis esze, azok beszerezték, letöltötték fizikai módon is, ha már megvette.
Akik meg belemennek abba, hogy úgy veszik a könyveket, hogy azokhoz fizikailag nem férhetnek hozzá, majd ha nem elérhetőek, akkor úgy járnak![ Szerkesztve ]
-
szkaroly
senior tag
-
enonlui
tag
Hali mindenki!
Egy olyan kerdesem lenne hogy a pdf formatumot hol tudom konvertálni epub-ba hogy az tényleg is jó legyen meg hat persze nem fizetős programmal? Amiket talaltam a neten online konverter oldalakat azok fizetosek vagy át sem konvertálják.
Van nekem egy poke5 és azzal szeretnék pdf formatumokat átkonvertálva olvasni. Mert ha pdf konyveket olvasok akkor borzasztó a betűméret és nem tudom normalisan pozíciónálni az oldat stb. Nagyon idegesítő. Köszi a segítséget... -
borix
őstag
válasz
Apollyon #27464 üzenetére
Az elektronikus könyvpiacot pedig egyértelműen az amazon dominálja.
Legtöbben ott vásárolják (-ták) az elektronikus könyveiket
Azért mert ár érzékenyek külföldön is az emberek és a reklámos olcsóbb kindle olvasók lettek kapósak.
7 colos méretben nekem is PW5 van és nem az 50eFt-al drágább, (tokkal együtt) Onyx Page.
Eddig az emberek a Kindle olvasójukra a saját áruházban vették meg a könyveket nem variáltak, árban nincs nagy különbség ha a könyv nincs akciózva.
[link] [link] [link]elfogadsz egy szerződést, hogy amazonon kívül sehol máshol nem jelenteted meg a könyveidet.
Az ismertebb írók biztos nem korlátozzák így le magukat.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nyilván a magyarokat ez nem igazán érinti, inkább azokat az országokat ahol jelen van az Amazon. Az elektronikus könyvpiacot pedig egyértelműen az amazon dominálja.
Legtöbben ott vásárolják (-ták) az elektronikus könyveiket, és ők így ezzel a jövőben bajban lesznek. Sokan abszolút nem is tudnak arról, hogy Kindle-ön kívül is létezik élet.
Plusz van még itt egy olyan érdekes finomság is, hogy ha te mint indie író, szeretnéd hogy megjelenjen amazonon a könyved, és nem szeretnél durva sarcokat (fee-t) fizetni érte, akkor elfogadsz egy szerződést, hogy amazonon kívül sehol máshol nem jelenteted meg a könyveidet.
Így elég sok ilyen indie író-kiadó van, akiknek a művei csak Amazonon érhetőek el. Szóval aki menekülni akar ebből az ökoszisztémából, de a kedvenc írója mondjuk csak ott jelenteti meg irományait, az nem igazán tud mit csinálni. -
borix
őstag
válasz
Apollyon #27458 üzenetére
E-könyveket be lehet szerezni elég sok helyről.
A megvásárolt könyveid nem lehetnek majd nálad csak az Amazon fiókodban, akkor mi értelme továbbra is tőlük venni?
Máshol vett epub könyvet eddig is lehetett olvasni az olvasón, volt rá megoldás.Nem lehet majd letölteni a könyveket, annak szerintem úgy lenne értelme, ha megszűntetnék az eladásokat és csinálnának egy streaming szolgáltatást.
Havonta befizetett pár ezer forintért hozzáférsz az összes könyvhöz, mellette a sajátjaidat is olvashatod, feltöltöd pl kábelen keresztül. -
válasz
Apollyon #27458 üzenetére
Nem egészen világos, de itt elég jól összefoglalják: [link]
Valószínűleg lesz egy új firmware, amiből kiveszik a "Download & Transfer via USB" menüpontot.
Ettől még az Amazonon lehet PC-n is olvasni. Le lehet tölteni mindent természetesen az Kindle App-on keresztül mobilra, tabletre.
Feltételezhető, hogy nem maradt más választása Amazonnak. A könyvkiadók perrel fenyegetőztek a szerzői- és kiadói jogok megsértése miatt elveszített jövedelmük miatt. Önmagában a DRM eltávolításának megítélése is kérdéses lehet, a magyar jogrendszerben is létezik az "Információs rendszer vagy adat megsértése Btk. 423" tényállás. De az illegális terjesztés akkor is bűncselekmény, ha ingyenes, nincs közvetlen haszonszerzés.
Ennek a változásnak az USB-n keresztül történő DRM-mel nem védett "sideload"-ra valószínűleg nem lesz hatása.
De ez egyelőre feltételezés, február 26-án majd kiderül. -
Apollyon
Korrektor
Az komoly, hogy aki Amazonon veszi a könyveit, az február 26-tól többé nem tudja majd letölteni őket.
Azaz adott dátumtól csak kindle-ökön és kindle appban lehet olvasni őket, abban a formában, ahogy az amazon majd megengedi.
Most eddig ugye fogtad letöltötted, leszedted a DRM-et akár, hogyha már fizettél érte, és amazon úgy dönt hogy valami jogi licensz gyökérség miatt mégis beszünteti a könyv elérhetőségét, akkor neked mégis megmarad amiért fizettél és akár felrakod más olvasóra.
Vagy ha beszántják az amazon fiókodat, azért mert csak, akkor is megmaradtak a lementett könyvek.
Na most ez két héten belül megszűnik.
Persze a sideloading nyilván működni fog még, csak ugye eh... wifin és kizárólag az amazon rendszerein keresztül...
Rip kindle... -
-
fattyu
veterán
-
bojcsika
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy pocketbook verse pro color olvasóm, és nem tudom hol lehet beállítani, hogy legyenek ékezetes betűk. Ha bemegyek a billentyű beállitásokba, ott kijelölöm hogy magyar, de hiába, nincsenek ékezetes betűk. Ha nyomom hosszan pl. az a betűt, semmi.... Nem tudom, hogy ezt hol lehet bállitani?
-
junkpod
veterán
válasz
Apollyon #27437 üzenetére
Ok, nézegettem a teljes kínálatot. A kamerás változat egyértelműen túl sok, minden szempontból.
Most a Go 10.3 és a pro 4C között gondolkodom.
A 4C színes, de aktívan kell benne a világítást használni, ami talán pont a legnagyobb előnyét veszi el. A sima go 10.3 ugyan ff, de állítólag élesebb a képe és normál környezeti világítás esetén is kellően fehér a fehér.
Hol lehet ezeket megfogdosni? -
borix
őstag
válasz
hockeyapu #27441 üzenetére
A Go 6 és a Palma 2 között van 55.000Ft különbség.
A Go 6-ba beleraktak volna ilyen erős hardvert, akkor a kategóriájának a legjobbja lenne, de abban a 65-70eFt-os ár sávba amiben mozog, nem rakják bele.
Van egy Go 6 amit szidnak, hogy lassú, a Palma 2 125eFt így nem kell attól tartani, hogy nem tudnak majd annyit gyártani, hogy ne fogyjon el.
A lényeg, hogy így egyik sem lett olyan kapós...[ Szerkesztve ]
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Apollyon #27440 üzenetére
Mindig rémeket látok !
Egyébként nekem sem tetszik és nem értem a koncepciót !
A lányomnak felajánlottam, hogy ilyet veszek, de azt mondta pont az a lényeg, hogy ne ugyanúgy nézzen ki mint egy teló, ha már nem teló !
Mellesleg nem értem miért nem tesznek a 6"-ba inkább ilyen erős hardvert, annak több értelme lenne telefonálás nélkül ! -
Apollyon
Korrektor
válasz
hockeyapu #27439 üzenetére
Rémeket látsz.
Abszolút pozitív hangulatú értékelés.
Sokat írt Pro és Kontrába, utóbbiba csak annyit, hogy kissé túl van árazva, ami igaz, a másik kettő (hogy nem lehet telefonnak használni és hogy túl van bonyolítva a zenehallgatás) csak kötelező szőrszálhasogatás, amit minden cikkbe beletesznek, vagy még fokozzák is. -
Apollyon
Korrektor
Itt van egy jó teszt az Onyx Palma 2-ről, ha valaki hordozhatóbb eszközre vágyik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
junkpod #27436 üzenetére
Pocketbook márka esetén nem tudok nyilatkozni, de a Kindle Scribe, illetve a Kobo Elipsa 2E dedikáltan jegyzetelésre vannak kitalálva (és könyvet is lehet rajtuk olvasni). Nyilván nem olyan, mint egy erős Androidos tablet, de itt leginkább a papírszerű élmény nyújtása a cél. Azt neked kell eldönteni, hogy melyik a jobb számodra, a klasszik papír, vagy egy ilyenre írkászni.
A kijelző miatt viszont elég borsos áruk van, plusz az is fontos, hogy az E-Ink kijelzők törékenyebbek.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz
hampidampi #27433 üzenetére
Nem erre való? Eleve tollal, jegyzetelésre reklámozzák. Ezt most nem értem.
-
arcsin
senior tag
-
junkpod
veterán
Sziasztok gimnáziumi és később egyetemi jegyzetelésre jegyzet olvasása tanulással keresek megfelelő ebook olvasót.
Ni nézegettem az onix books ultra tab pro c sz színes jegyzetelős e-book olvasót nagyon tetszik csak baromira drága.
Ezen az áron már egy ptian űr technológiás tabletet is kaphatók akár 15 colos méretben is mi az amivel meg tudnád magamat győzni hogy ezt válasszam? Van értelme egyáltalán? Tabletre lehet kényelmesen jegyzetelni? -
kiss_tomi
csendes tag
Sziasztok,
Van Budapesten olyan hely ahol több ereader-t is ki lehet próbálni?
ONYX BOOX PAGE
ONYX BOOX GO COLOR 7"
Kindle Oasis
Pocketbook is érekes lehetKösz a javaslatokért.
-
borix
őstag
Koreader alatt milyen felhő szolgáltatókhoz lehet kapcsolódni?
-
hockeyapu
senior tag
válasz
szkaroly #27423 üzenetére
Vagy azért raknak rá nyomógombokat, mert a nép hiányolta ! Most meg minek ?!
Vissza lehet olvasni, csak itt a topicban is mennyi sírás volt a nyomógombok után !
A tokokkal ugyanez a helyzet, nyávogtak a fogalmatlanok, hogy nem jó, amit csináltak, mert nekik leesik, meg is lett az eredménye a tok helyett origami fost gyártanak ! -
szkaroly
senior tag
válasz
Cs1csó #27415 üzenetére
Azok a cégek ahol maradt a gomb ott gondolom nem végeznek ilyen kutatásokat. Vagy csak arról van szó hogy van egy gyártó aki uralja a piacot, azt rak a termékbe ami neki tetszik, ahol a költséghatékonyság az elsődleges, a felhasználó helyett majd ők eldöntik hogy mi a jó neki. Lásd Amazon, Samsung, Apple.
-
Helios
tag
válasz
szkaroly #27413 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Ami neked nem fontos (vagy feleslegesnek tűnik), az nagyon hasznos illetve sokaknak alap elvárás lehet.
Az új olvasón kiválasztásánál alapvető elvárásom volt, hogy vízálló legyen: ne kelljen féltenem szemerkélő esőben vonatra várva, vagy erősen vízpárás környezetben (pl. kádban, gyógyfürdőben). Eszembe se jutna direkt vízbe meríteni (még nem is történt ilyen „baleset”), de fogtam meg vizes kézzel, tettem medence vizes szélére, és olvastam hóesésben. Megnyugtató és kényelmes, h ilyenkor nem kell féltenem.
Mióta megtapasztaltam, hogy mennyire klassz dolog a lapozógomb, azóta az is felkerült az alap elvárások közé.
Sőt! Nagyon örülnék neki, ha végre beletennék a KOReaderbe a bluetooth támogatást, hogy pl. játékvezérlővel távvezérelve lehessen lapozni. Ezt a PocketBook IP4 (és még szerintem más PB is) a beépített olvasóprogrammal tudja, viszont az minden más tekintetben nagyon fapados a KOReaderhez képest. (Erre a funkcióra is sokan legyintenének, amíg nem akarnak télen egy takaróba burkolózva olvasni.)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
Apollyon #27416 üzenetére
ezt már tényleg írtad! (ezt hogy nem a víz nem jut be hanem a komponenseknek nem árthat a víz) sorry.
Igen a javítás macerásabb lehet. SD kártya nem is lehet egy ilyenben? (mármint beledugható fajta de beépített igen?)Látom ilyen átlátszó hártya van rajta, bár az nem jön le, hogy mennyire nehéz leszedni nem látom melegítenie kellett, vagy oldószer kell vagy magától lejön?
-
Apollyon
Korrektor
Ezek mondjuk beállított képek. De a rajtuk látható könyvek sem épp vízállóak, mégis kibírták.
Anno a telefonok cserélhetetlen akku trendjének kezdetén ezzel magyarázták meg a dolgot, mert így lehet vízálló...
Jah. Ugyanaz a vakítás mint az SD kártya elhagyása, hogy durva felárat fizettessenek az extra tárhelyért, ami amúgy fillérekbe kerülne.
De az akku dolognak legalább az EU véget vetett.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs1csó #27412 üzenetére
Korábban is említettem, hogy a fizikai gombok és a vízállóság egymást nem kizáró tényezők.
A vízállóságot már egy jó ideje úgy oldják meg, hogy az alaplapot és komponenseit beleértve a kijelzőt és az akkumulátort egy vegyi anyagba mártják bele, ami vízhatlanná teszi az eszközt. A készülékház viszont nincs szigetelve, oda bejut a víz, de az mindegy.Ez szép és jó, de ha mondjuk meghal az aksi vagy az SD kártya és cserélnéd, akkor kaparászhatod le róla ezt az anyagot, úgy, hogy a többi komponens amúgy ne sérüljön.
Plusz egy [link] step 7-nél van hogy néz ki ez az egész.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
szkaroly #27413 üzenetére
A vízállóság - is - hidegen hagy, bár nem mondom, hogy megvetendő fícsőr.
Továbbra is azt kell megérteni ezek a cégek STATISZTIKAI alapon működnek. Más példa: sokan azt gondolják, hogy a tűzoltó, a katona vagy a rendőr munkája a legveszélyesebb, de ha a statisztikákat nézzük az építőiparban, mezőgazdaságban, állattenyésztésben, raktározásban a legtöbb a sérülés vagy esetleg a halál.
Ez is ilyen: sok közvélemény kutatást végeztek és ennek az lett az eredménye, hogy valamiért szeretnek az emberek pl. kádban olvasni vagy tengerparton, és jól megvannak gombok nélkül.
Ez van sajnos. Mint ahogy kikoptak a KICSI (kb. 4"-os) okostelefonok, mert itt is az jött ki a statisztika szerint, hogy mondjuk csak az emberek X százalékát érdekli de X százalékért nem éri meg fenntartani egy terméktípust. -
Cs1csó
titán
válasz
Apollyon #27407 üzenetére
Ha jól tudom a lapozógombot teljesen ignorálták alapvetően joggal:
- mikrokapcsoló - pénzbe kerül (bár a komplett költséget nézve gondolom elhanyagolható, bár biztos a sok kicsi sokra megy alapon kapott összeg hallatán mondtak igent a gombok ignorálására)
- amin nincs gomb gondolom könnyebb vízállóvá tenni
- egy (gondolom a felméréseik, statisztikák alapján) keveseket érintő probléma (nekem a PB ToucLux-on van gomb de "koppintással" lapozom, így nekem mindegy hogy van e vagy nincs)
-
borix
őstag
válasz
Apollyon #27404 üzenetére
Szerintem elengedem ezt a dolgot, mert a megvilágítása szép egyenletes ami fontosabb számomra.
Vennék egy PW 2024-est, annál megvilágítás terén ki lehetne fogni problémásat és a kijelzője sem biztos, hogy fehérebb fajta lenne.hockeyapu
Ahogy mondod, meggyőztetek marad!
Mondjuk sok embert nem nagyon zavarja, mert nappal is megvilágítással olvas.
Meg fogalmuk sincs róla azt hiszik, hogy ez ilyen mindegyiknél.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Akár egyazon modellek között is lehetnek ilyen különbségek, beleértve a kijelző világítást is. Lásd mi volt a Kindle Colorsoftnál. Ilyen a tech, legalábbis E-Inknél ilyen szórások vannak, sok évtizedes fejlesztgetés után is itt tart a gyártó, a monopóliuma miatt nem igazán töri magát.
Eltérő modelleknél meg aztán pláne van egy rakat különbség. Pl. nekem van egy 2013-as Kobo Aurám. Ennek még "Pearl" kijelzője van, ugyanezt kapta egy évvel korábban a Glo (a nem HD verziója). Érdekes mód a régebbi Glo-nak élesebb a kijelzője, mert az Aurának már kapacitív érintője van, és ott a plusz réteg a kijelző felett. Maga az Aura design amúgy rohadt jó, imádtam mindig is. De ironikus módon nem nagyon szerettem rajta olvasni, mert a még régebbi Touchomhoz képest (aminek kisebb a felbontása) is mosottnak tűnik az Aura kijelzője a kávával egy szintre hozott érintőfelület miatt. A Touchnak és a Glonak még IR-es érintője van, ergo nincs ott a plusz réteg, pedig maga a kijelző tech (Pearl) ugyanaz.
-
borix
őstag
válasz
koncsik #27402 üzenetére
Lényegtelen, új pw5 készülék esetén levett világításnál látni, hogy sötétebb a kijelzője mint a régi ezer éves olvasómnak, nekem zavaró.
Megkértem a fórumtársat nézzen rá nála, hogy viszonyul és a két különböző olvasóján látni, hogy egyiknél sötétebb a kijelző, a másinál meg fehérebb, mind a kettő alatt Carta 1200-as van.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz
Apollyon #27400 üzenetére
Adott pl 2 olvasó, mindkettő E-Ink Carta 1200-as kijelzője van szerelve.
Teljesen levett világítás esetén látni, hogy az egyiknek sötétebb a kijelzője a másiknak meg világosabb.
Viszonyítva, pl mint a régen nyomtatott könyvnek, hogy az újhoz képest sárgásabbak a lapjai.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása