-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz Diopapa #4756 üzenetére
Rengeteg régi cím volt 60-70 órás játékidővel, sok grindeléssel, ugyanakkor volt mögötte egy story és végig érdekes volt. Közel nem úgy mint egy mai assassin vagy far cry ami nekem nagyon hamar monotonná válik. Mostanában a dark souls szériát játszottam végig, illetve wasteland2-őt nyüstölöm, a dark soulsban is van rengeteg ismétlődés mégsem zavart.
Én csak commodore gépen kezdtem az ipart, de olvasva a véleményeket és megnyilatkozást megkaptam a választ, ez a játék nem nekem való, mert olyan a közössége akik a céltalan örömöknek élnek- ezzel semmi gond nincs és ennek megfelelően nem ilyen irányba fogják bővíteni. Én szeretem ha van valami tartalom, cél ami plusz motivációt ad, lehet hogy tényleg ebbe nőttem bele. Köszi és jó játékot
[ Szerkesztve ]
-
rexsimus
aktív tag
Shield generátornál mit kell nézni? Nem igazán jövök rá, hogy egy adott generátor mivel és miért lenne jobb, mint az alap.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Azt hittem mekkora nagy felfedező vagyok, hogy járom az űr végtelenjét blabla, erre megnéztem a statisztikám, és csak 100 rendszerben jártam eddig..
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
titán
válasz Terrorista #4788 üzenetére
Nem tudom, hogy te mit olvastál ki belőle, de én azt írtam, hogy nem törlődik.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
_Kondor_
tag
válasz #48613632 #4773 üzenetére
Szerintem azért érnek véget a vonalaid az űrben, mert be van kapcsolva a view fülön valamilyen szűrés (a rendszerek szinezéséből ez látszik), és a vonalak végén lévő rendszerek nem felelnek meg a beállitott kritériumoknak, ezért nem látszódnak. Válts vissza a view menüben realistic nézetre.
-
Stafni
aktív tag
Hol vettétek meg a játékot?
-
aktív tag
válasz #48613632 #4770 üzenetére
Ha Ngaliba-ból akarsz LP 751-1-re eljutni akkor alarai sector mc-v b2-5 felé menj majd ugorj át LHS 3437-re (ez így ~7 fényév ha jól emlékszem szóval teli raktérrel is sikerülhet akár) onnan már működik a route planner megint.
Miután én is megjártam ezt az útvonalat már adott a route planner "rendeset" csak az saccra 15-20 ugrás lehet -
Terrorista
senior tag
És ha kapsz egy disk hibát vagy törlődnek a mentések, akkor megint nulláról indul az ember?
Ha igen, az elég érdekes, mert ha már erőltették az only online módot, akkor legalább szerver oldalon eltárolhatnák a profilokat, ahogy az szokás.
Ciki lenne fél-egy évnyi profilt ily módon elbukni...
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
-
törölt tag
Tegnap olvastam, hogy az Ubiéknál elqrálték a Tetris-t ... Na ezek után én már nem lepődök meg semmin
-
Diopapa
addikt
Lol, eszkalálódik a probléma, bármely másik rendszerbe tudok ugrani, csak oda nem.. Küldtem bugreportot..
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Viper26
nagyúr
Lehet csak nekem új, de "kocka" állomáson nyilak vannak, és mutatják hol a bejárat.
Mármint úgy látszik, ha target-ként van a HUD-on.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Diopapa
addikt
Ha nagyon fontos átjutni és tényleg csak ilyen 1 tizenen múlik, adj el valami nem fontos modult a hajóról és úgy nézd meg. Az alap Sidewinderen az fsd legyen az első amit lecserélsz, mert sok helyre nem fogsz tudni eljutni a hajóval..
-
törölt tag
Csináltam két képet, nálam működik, ha egyről beszélünk.
Amikor idefelé jöttem, repülés közben ki is próbáltam, rajzolja, illetve leveszi a keringési pályasíkot.
Most nem szállok fel megmutatni, mert indulnom kell hamarosan De működik.
Állítgatni pedig lehet, ez a képeken is látszik. Nem tudom, mi lehet nálad a gond(próbálom tölteni a screenshotokat, de óriáslaggok vannak PH szerveren ... én nem értem, ma minden szarakszik? )
Terrorista
Zoomot ismerem, ezt a jobb egérgombot pedig mindjárt megnézem, de szerintem nem itt lesz a gond. Egyszerűen meg kellett volna nézniük pár navigációt, hogy hogyan néz ki, hogyan működik. A 3D az most tökmindegy.Diopapa
Nem olyan nagyon fontos, meg most már amúgy is buktam azt a küldit Csak próbálok tapasztalatot gyűjteni, hogy legközelebb ilyesmi ne fordulhasson elő.[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Öööö döglődik a szerver? Nem tudok átugrani a szomszédos rendszerbe..
-
[w]
őstag
háde ők nem pirosoznak, hanem egyáltalán nem mutatja az utat, tehát nem érhető el
namost már tényleg érdekel: a jobb oldali panel FUNCTIONS részében néhány funkció nálam nem kapcsolódik, egyszerűen hiába kattogtatom a hang pittyeg, de a felirat nem vált pl. OFF-ra, a HUD fényerejét sem engedi állítani. mi a szar ez???
cmdr PETER W. VOLKOV
-
törölt tag
Valami ilyesmi lehet, de akkor ne a levegőbe lógassa az útvonalat, hanem kösse össze, mondjuk pirossal, nem?
Akkor tudom, hogy nem tudok odajutni, így meg azt gondoltam, hogy csak én bénázok el valamit ...Amúgy megnéztem, HUD fényerő, és orbital lines ki-be kapcsolása is működik nálam.
Az, hogy nem lehet állítgatni, az azt jelenti, hogy a lehetősége is megszünt? Vagy csak hiába állítgatod, nem változik semmi?tikshow
Akárhogyan forgatom, annak nincs bolygó, vagy állomás a végén ...[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz #48613632 #4770 üzenetére
nekem a csatolt képek alapján az jön le, hogy a SW-ed ugrótávja legfeljebb (üres raktérrel) 7,79 fényév, vagyis a 7,9 fényévre lévő ojjektumra sehogy nem tudsz elugrani
és ez nem függ attól, hogy gyors vagy gazdaságos útvonalat választasz, hanem ehhez a ponthoz kellene egy köztes úticél, ami nincs, így nem tudsz eljutni oda!
cmdr PETER W. VOLKOV
-
törölt tag
Elvállaltam egy küldit, ami pár tizeddel van felette a hatótávomnak. Sajnálatos módon azonban, nincs rövidítésre lehetőség, azaz SW-vel nem érem el.
Két dolog lehetséges ....
Vagy így van, ahogyan fentebb leírtam,
vagy nem egyértelmű a navigáció, és számomra emészthetetlen. A "fastest" és "shortest" way kapcsolgatásával pár vonal változik, mely véget ér a levegőben.Itt a két kép, melyeken látszik, a fastest és shortest választásával pár kék vonal változik ... mégis hová vezetnek, ha carey hub-ra akarok eljutni, amit amúgy LP 751-1 néven aposztrofált??
Azért ilyen alkalmakkor kicsit teli lesz a tököm ... Szivesen ráfolyatnám DB arcára ...
[w]
HUD fényerő nálam biztosan működik, mert próbáltam, a keringési pályasíkot megnézem majd ...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy látom, a navigáció sem egyértelmű. Egyszerűen nem ad ki útvonalat, ha a két állomás között nagyobb a táv, mint a hatósugaram ...
Vagyis a kirajzolt útvonal végetér a levegőben, cél nélkül ... ? -
[w]
őstag
most ez megint elbaszták, hogy SC-ból nem lehet egyből jumpolni???
nemtom, biztosan bug volt, elmúlt...
más: nem tudom állítani system lapon az újdonságokat, pl. orbit lines off ilyesmi
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
törölt tag
Öööö, mintha arról lett volna szó, hogy megáll a küldikre adott idő, mikor nem játszom ... nos, soloban nem áll meg, pár posstal feljebb ott a mentett kép a kalóz elkapásáról, reggel készült.
Most belépve pedig lejárt az időm
cain69
Akkor a TV-k, monitorok, projik nem is tudnak megjeleníteni barnát? Amúgy a barna, meg a lila nagyon közel vannak a szinkörön, nem?Nosam
Jó, akkor valamit félreértettem, asszem ...[ Szerkesztve ]
-
gygalilei
tag
Rabszolgákkal hogy lehet kereskedni ? venni tudok több helyen, de eladni hol lehet ?, nem találok olyan rendszereket, ahol demand high lenne.Köszönöm.
-
Nosam
aktív tag
Az igazság az, hogy sokaknak így neked is azért tűnhet egy kicsit száraznak a dolog, mert hogy pl a bolygó landolás alapból külön lett szedve. Ugye arra hivatkozva, hogy akkor szebb és nagyobb városok és bolygófelszínek lehetnek majd a játékban. Nagyon sokat fog dobni a hangulaton a két DLC. Ahogy már beszéltük ebben a topikban, ez a játék mégiscsak ezekkel a kiegészítőkkel együtt fog egy kerek egészet alkotni. Az állomások kívülről egyébként elég változatosak belülről viszont a nagy állomások kis eltérésektől eltekintve ugyanolyanok, amiket ugyan megtör az outpostok változatossága is, de a kereskedelem átértelmezése miatt ebből kevesebbet fognak látni az emberek. Mert az lenne a jó, ha arra késztetne a játék, hogy menjenek egyik helyről a másikra ahelyett, hogy két állomás között járnának inkább a nagyobb haszon reményében.
Viszont vannak egyéb dolgok is a játékmenetet illetően ami tényleg nem sikerült túl jól és amin érdemes lenne még komoly változtatásokat is eszközölniük, ilyen pl a kalózkodás és a csempészés is ami nem csak rövid hanem hosszú távon is totális szívásnak tűnik a jelen pillanatban, éppen ezért valójában csak mazochistáknak ajánlott.
Szóval ahogy mondod, az alap szerintem is szuper. A galaxis egész egyszerűen észbontóan szép és tényleg szinte mindent kihoztak belőle amit a mai technikai szint és az otthoni szgépek még megengednek. Hiába no, hiányzik még egy két dolog a játékból ami a dlck-ben lesz, no meg még egy kis ésszerűség és balansz.
-
Dzsek
tag
Én 24 vagyok, nem játszottam korábban Elite-tel és az elején valóban kicsit furcsa volt a játék tempója, de nekem tetszik nagyon. Akadnak kivételek, bár hozzá kell tennem (és akinek nem inge, kérem ne vegye magára), hogy az én korosztályom, illetve a még fiatalabbak most már nem is CoD-on, hanem LoL-on nőnek fel és azt se tudják, mi az, hogy kihívás, vagy tartalmas játékmenet.
"Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád." - Friedrich Nietzsche
-
Szőrös
veterán
Ne nekem írd , bőven 25 felett vagyok már . Az eredeti Elite-t is toltam ettől függetlenül nekem pl már mások az igényeim. Alapnak nagyon jó az ami most van . Ha lesz elég erőforrásuk a rendszeres tartalmi frissítésre akkor kiváló játék lesz belőle.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
dooky
csendes tag
Velemenyem szerint ezt a jatekot 25 alatt nem fogjak elvezni az emberek, vagy csak nagyon kiveteles esetben, egy-ketto. Ezt annak kellene megvennie, aki jatszott a 84-es eredetivel, vagy nem tomeny akciot keres..
Neem, visszavonom...nem tudom, hogy kellene elmagyarazni valakinek, aki nem jatszotta meg, hogy mire szamitson. Talan egy GTA, autolopas es lovoldozes nelkul?))
-
Diopapa
addikt
Ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam, akkor te sem írtál volna marhaságot, le is írtam, nem mint pejoratív kifejezést használtam a COD-ot, de akkor legyen, kifejtem. Ahogy én látom a játékoknál a két véglet a "játékos minden másodpercét megtervezzük" (pl az említett COD, Ryse of Rome stb), a másik véglet a teljes "céltalanságot nyújtó" sandbox játékok (Wurm Online, Minecraft, stb) A többség meg valahol közötte. (Pl az Assassin's Creed-ek, vagy a Farcryok nagyon jól tudják a rövid történetet eldugni millió más apró "sandboxos feladat" közé). Az általad említett Privateer-ben is igen, volt történet, de 5 perc történetre 5 óra egy más (grindelés) jutott. Azért nehéz értelmezni az "unalmas?" kérdést, mert ha tetszik a játék, nem unalmas az az 5 óra pl Privateer-ben, amikor a felszerelésért farmolok, ha igen, megette a fene az egészet. Vagy mi lenne, ha bemenne a fenti kérdező fórumtárs kolléga az SG fórum Euro Truck Simulator 2 topikjába és megkérdezné az arcokat, "Te, ez a szállítósdi nem unalmas?". Kamionszimulátor érted. Mész A-ból B-be és kb ennyi. Aki szereti a kamionokat, annak nem. Mindenki másnak halálosan.
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz Diopapa #4754 üzenetére
Ezt a "COD"-os marhaságot azért el lehetne már felejteni. Bőven előtte is volt már olyan space pewpew amiben volt sztori is , lásd pl Privateer és milyen érdekes a sandbox jelleg is megtalálható volt benne.
[ Szerkesztve ]
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Diopapa
addikt
Nem kioktatás volt, vélemény. Én sem tudom világosabban kifejezni. Ez egy sandbox játék, pont olyan mint a 84-es Elite. Aki a story-driven intenzív élményt keres, az még mindig a COD-okat várja az űrben az én szememben. Ez nem degradáló, semmi gond nincs vele szerintem, végignyomtam a Ghost-ot, fasza, intenzív 5-6 órás élmény, akár csak a Ryse a maga 3.5 órás játékidejével. De fizetni nem fizetnék érte. Fentebb olvashattad, itt több mint egy órát utaztam egy naprendszeren belül, mire elértem a célállomást, és kaptam 3000 kreditet (ami a nullával egyenlő) Azért írtam, aki szereti a csillagászatot pl, annak tökéletes, ha valaki nem, akkor annak nyilván unalmas a felfedezés. Tényleg nem tudom mit vársz még. Nem vagyunk egyformák, van akinek tetszik a játék, van akinek nem.
-
Peat;)
veterán
válasz Diopapa #4749 üzenetére
Köszi a finom kioktatást, de nem erre céloztam. A régi játékoknál magával a játékkal játszottam, míg sok mai játéknál, pl assassin creed töltelék, vagy wot féle gyűjtögetss és fizess mechanika ahol a játékidő 70%-ra felesleges és nem igazi élményt adó dolgokra megy el. Erre irányult a kérdésem hogy ez mennyire érinti ezt a játékot. Mert aki ahogy írod a régi játék örömét keresi azt a hideg rázza ki ezektől az újkori elemektől. Felesleges magasan hordani az orrodat, nyugodtan írd le ha tévedtem, látatlanba hogy a fenébe ne tévednék, csak a hozzászólások elég vegyesek a topikban és nem nagyon jön le egy egységes kép nekem. De akkor rakj mellé infot is, pl a felfedezésnél még elfogadom hogy nagyon sok játékidő kuka, oké, lehet zenéthallgatni közben és relaxálni, simán elfér ez az elem a játékban. De magára a többi részre mennyi energia maradt a fejlesztőknek? Az off line játékban van bármi story, vagy teljesen szabad játék alapon megy, menj és csinálj amit szeretnél? Ha ez így van nem unható meg baromi hamar?
Az irányításra kaptam választ köszönöm, ez megnyugtató.
ui.: Egyébként egy egyszerű példa: androidos tableten a galaxy on fire 2 hd-t tök szívesen játszottam végig, abban aztán semmi bonyolult nem volt mégis szórakoztatott és nem nem a mai cod10-re épül mert egy régi cím feldolgozása volt. Sok mai játék feleslegesen megy el olyan részletekbe ami már inkább nyűg számomra mint előny, a star citizennél pontosan látom hogy nem nekem való, mert az én értékrendemben az már túlságosan sok, nem szórakoztat eléggé, nem játéktartalom van benne, hanem technikai. Jobban nem tudom leírni mi a problémám..
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Szerintem te akkor valamit baromira félreértettél
Senkinek nem kötelező hotas-t vagy akár csak egy szimpla joyt használnia (leginkább mert abszolút nem garantálja, hogy jobban fogsz tőle játszani, cserébe kidobsz 1x-2xxxx Ft-ot egy alap példányra) az tisztán egyéni preferencia, én is egér+bill kombóval repülök -hiába van itt egy logi 3d pro-m- és az összes amit be kellett állítanom az az volt, hogy a pitch az fordított legyen, egér érzékenység meg space-re egy pitch (BF-ben is így repülök és eszméletlen sokat segít). A dokkolást is segíti a későbbiekben, hogy vehetsz dokkoló computert ami beáll helyetted (de én pl. már a 3. dokkolásom óta nem vertem oda a gépet a leszállóhelyhez).
-
Diopapa
addikt
Közben kijött a 1.03-as pöcs:
Elite: Dangerous 1.03
- Adds option to hide the orbit lines
shown in Supercruise- Adds control bindings icons for
some of the most popular control
devices- Reduces likelihood of NPC ships
claiming bounties after a player
has weakened an opponent- Plus incremental improvements
based on feedback from 1.02Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Diopapa
addikt
Igen, annyi igazság van benne, hogy igazi oldschool gyöngyszem, nem fogja a kezedet minden másodpercben, az irányítás (hál' istennek) részletes és nagyon jól testre szabható. Nyilván a mai COD 28-on nevelkedett csőjátékokat kedvelő egyszeri player nem biztos, hogy megtalálja benne a szórakozását. Akit nem rettentenek el a kihívások, esetleg szereti a csillagászatot, az űrlövöldéket, esetleg öregebb és látott még "igazi" játékot, annak jó vétel.
-
Peat;)
veterán
Olvasom a kommenteket, ezek alapján lehet kihagyom ezt a játékot. Az irányítás rémisztőnek tűnik az eddig leírtak alapján, én úgy gondolom nem attól lesz valami nagy szabású játék hogy bonyolult irányítani, külön vackot csak egy játékért nem vásárolok.
Maga a játékról is azt látom, hogy sokaknak bár tetszik de nem teljes mértékben, illetve itt is érzek itt ott kesze kuszaságot.
Lehet nekem jön le rosszul: én azt gondoltam az elite egy egyszerűbb játék lesz ami a játékra koncentrál nem pedig a körítésre, bonyolult és hosszas beállításokra, illetve olyan játékmechanikai elemekre amik kvázi munkává változtatják a játékot (free to play szerű játékmechanika). Nekem jön le rosszul, vagy van valami igazságtartama amiket leírtam?
-
BP71
tag
Sikerült, "rájöttem" ! A lényeg, hogy ugrás után, amikor nem mozdul a cél felé (kijelölt ugrópont), akkor ugrani kell újból, utána tartani a távolságot, ahogy mondtátok és a felirat után nyomni ismét a J-t.
Ha nem írtad volna, hogy a J-vel le kell állítani az ugrást, még mindig tökölnék vele.
Azt hittem a cél megadása után egyből odaugrik és megáll, de itt figyelni kell rendesen.
A leszállásoknál is sokszor odavágtam a gépet, de már abba is kezdek belejönni.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Hát srácok ezzel nekem lesz izzadás rendesen.
Hotas hétfőn jön, addig billentyűvel meg egérrel próbálkozok, de nem megy.
Nem találom a küldetéseket, nem tudok "ugrani" az űrben már ha lehet a kezdő hajóval, és akárhányszor visszamegyek leszállni, nem sikerül a vízszintesre leraknom a gépet és kilőnekjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Bibgr0
aktív tag
Néztétek, hogy kiírtak egy versenyt? Aki először elite lesz, pénzjutalmat kap.
"1. Elite in combat - £1,000 or $1,500 or €1,200*
2. Elite in exploration - £1,000 or $1,500 or €1,200*
3. Elite in trading - £1,000 or $1,500 or €1,200*
4. Elite in all three - £10,000 or $15,000 or €12,000*"Wipe utáni friss karakter kell és csak open playben lehet játszani.
No ki vállalja be? :-)
-
Diopapa
addikt
Aki profi már a silent runningben, az tud adni valami tippet / infót hozzá?
Régen mintha lett volna külön engine, most már csak a thrusterek vannak a modules részen, vagy csak behallucináltam?
-
aktív tag
schawo alig néhány hozzászólással korábban írt egy jó tippet: [link]
A lényeg: amikor a supercruise-t használod az nem jelenti azt, hogy mindent megcsinál helyetted, a sebességet neked kell kontrollálni, azaz ha túl gyorsan mész akkor elszállsz a célpontot mellett mint a győzelmi lobogó. Amikor a közelébe érsz (értsd érkezési idő <20-30mp) akkor a tolóerő mindenféleképp legyen a kék zónában (lehetőleg annak is a közepén különben túl gyorsan fog pörögni az idő és nem lesz időd reagálni) és kezdj el úgy lassítani, hogy az érkezési idő 7mp-en álljon. Ha leesik 6-ra akkor lassíts ha fölé megy akkor gyorsíts picit (5mp és alatta mindenféleképp túlszaladsz) és amennyiben 1000km-re (azaz 1Mm vagy kisebb a távolság) megközelítetted az állomást akkor meg fog jelenni a "safe disengage ready" felirat a HUD-on és ha megnyomod a J-t megint akkor kilép a supercruise-ból és ott leszel pár km-re az állomástól/egyéb objektumtól.Ezt meg nem ártana ha pontosítanád: "a kijelölt célra állva néha csak repülök, és nem számol a cél mellett," csak mert ha nem tölt az FSD (supercruise-nál vagy ugrásnál) akkor annak oka van és kiírja a jobb felső sarokban (mass locked (ezt ráadásul külön indikátor is jelzi a jobb oldalon)/nincs célpont/hardpointok vagy egyéb alkatrészek kint)
-
duvi
nagyúr
válasz frankdelgado #4734 üzenetére
Szia!
Ha még nem ismernéd az ED magyar oldalát, akkor ITT is találsz elég sok infót a játékról. -
BP71
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, soloban játszom (billentyűzet, egér alapbeállításokkal), de a célok megközelítése nem megy. Ha felszállok és kijelölöm a célt a J betűre ugrik egyet, amikor odaér lelassít, a kijelölt célra állva néha csak repülök, és nem számol a cél mellett, máskor meg odaérve túl repül a célon és nem történik semmi, ha visszafordulok, megint csak túlrepül a célon.
Gondolom én rontom el, de nem tudom hogy hol.Köszönöm.
-
nagyúr
válasz #48613632 #4730 üzenetére
nem érdemes túl egzaktul venni a populáris definíciókat, az egész csillagászat tele van korlátozott tudással megalkotott definíciókra alapuló hipotézisekkel, amelyeket idővel megcáfoltak. mondjuk a barna törpe megnevezés már keletkezésekor is nettó hülyeség volt (fényforrás nem lehet barna, lévén az nem állítható elő additív színkeveréssel), de így maradt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
Ahh, tehát adhat indokolatlanul nehéz küldetést is? jó, hát max bukom De kösz az infót mindenképp, megyek, és beazopnosítok néhány jelforrást
frankdelgado
Nézz meg egy-két Youtube videot, én azt tanácsolom, a Guru csinált magyar nyelven is, még a béta, és gamma fázisokból, mondjuk nem túl komolyak, de adnak némi összefoglalót.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz #48613632 #4728 üzenetére
Igen, az unidentified signal source-okat kell ellenőrizni, sőt néhány után akár leszűkítheti 1 rendszerre. Mondjuk csak óvatosan mert én így az elején elvállaltam egy 150-180k credites küldetést és az adott kalóz egy anacondában csücsült ami 1 lövéssel kivégezte a sidewinderem
@frankdelgado: Spec nekem nem nagyon van gondom vele, rendesen fut max beállításokkal. Az egyetlen probléma a teljesképernyős móddal volt a 2. indításnál ami azóta nem jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
frankdelgado
őstag
Üdv.!
Valami teszt van már a játékról? 16-án megjelent, de nem is nagyon cikkeztek róla. A Xar bugos AC, meg fárkráj4 az persze agyon volt hírelve.... Már nem sok kéne, hogy megvegyem, valaki rábeszélhetne.... Olvaslak benneteket és úgy látom, hogy azért vannak gondok a játékkal.
-
Diopapa
addikt
válasz #48613632 #4728 üzenetére
Maxon ofc... Ahogy közeledsz, úgy kezdi "finomítani" a grafikát. Itt jól látszik, ahogy a távoli tárgyak közeledve "részletesednek". Egyébként jah, a tudósok szerint a barna törpék inkább vöröses-lilák.
-
törölt tag
válasz Menthirist #4731 üzenetére
Na, akkor megnyugodtam.
Kicsit féltem, hogy be kell ruháznom megint, asszony nem örülne Hálisten sci-fi rajongó, és tetszett neki a játék, bár csak nézi, nem játszik vele
-
veterán
válasz #48613632 #4730 üzenetére
amikor be-kilép a féregjáratból vagy supercruise-ból, az szerver oldali röcögés, mert pakolgat ide-oda. Tehát az nem a gépből fakad, hanem hogy mennyire terhelt a szerver, ha nagyon, akkor néha meg is áll (mármint loopolja az effektet de nem enged ki a supercruise-ból. Volt már hogy feladatkezelőből kellett ilyenkor kilőnöm.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
törölt tag
válasz Menthirist #4729 üzenetére
Lehet, nem láttam még gyűrűsbolygót a gépemen. No de a barna törpe is lila
Amúgy Te/Ti tapasztaltatok röcögést a saját kionfigotokon? Megmondom őszintén, nálam csak a frameshift drive aktiválásakor, mikor belép a féregjáratba, meg mikor kilp onnan. Na akkor ugrik, illetve megakad kissé, de amúgy zökkenőmentes.
Gépem az adatlapomon, mindjárt frissítem is, mert a jelenlegi Q6600 már a kedvesem asztala alatt díszeleg[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
törölt tag
Sziasztok
Még mindig "solo"-zom, kicsit tapasztalni a játékot, ezért elvállaltam az alábbi, képen látható küldit, amiben egy kalózt kell eliminálni.
Na, ha jól értelmezem, az alábbi 3 rendszerben bukkanhat fel:
- NGALIBA
- MBUKURANI
- EKONIREzek közül az első kettőben jártam, a féregjáratból kilépve, a frameshift drivet használva, többször felbukkantak "unidentified" hajók.
Akkor vajon ezeket kell brazonosítani, és az egyik lesz a célpontom, vagy majd később beadja, névvel, címmel, telefonszámmal?
Valamint voltak "Unidentifiad Signal Source"-k is, esetleg ezek közül lehet valamelyik?Van elég időm a küldetésre, csak szeretném tudni, mégis mit, és hogyan keressek? Előre is köszönöm a válaszokat
Diopapa
Milyen grafikai beállításokkal játszol? Furi nekem az a gyűrű ...[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
A mining laserek között mi a különbség, rövidebb idő alatt szedi ki az érceket?
#4713 Rakamaz
Köszi a tippeket. Elmentem 170 fényévvel SOL-tól és dől a palladium-platinum.
Station HR 4720 - rengeteg modul és 13 kapható hajó. Jó kis környék, itt letelepszek egy időre.
[ Szerkesztve ]
-
dooky
csendes tag
Ket embert keresek, akikkel egyutt banyasznank. Egy lone, ketto pedig scoopolna...
A vegen persze harmadolnank. Mondjuk most rogton?
minimum 5 slotos refinery vagy D2-es mining laser, szereptol fuggoen kellene... -
veterán
válasz #48613632 #4719 üzenetére
az igazság valahol a kettő között van. Egyrészt SC-ben is jó, hogy van egy alap konfig amiből ki lehet indulni, nem kell mindent beállítani ahhoz, hogy egyáltalán repülni tudjunk. Viszont az is igaz, hogy amíg a pilótákba évek hosszú sora alatt verik bele hogy mit hogy kell használni, ráadásul pilótából is pár(tíz) ezer van, addig itt százezres nagyságrendről beszélünk, akik nem fognak évekig tanulni, illetve nem lehet tudni hogy a pilóták változtatnának-e, ha tudnának.
Itt viszont tény hogy jó hogy saját ízre lehet szabni, mert ugyan a Hotas X-et nagyrészt úgy konfoltam be mint pl duvi is tette anno (vagy valaki innen a fórumról), legalábbis ami a hajó fő irányítását jelentette, addig egy x65f esetén már 4x4 + 4 gomb + 4 darab HAT, egy K switch-ről és 3 scrollerről van szó, és ez még csak a gázkar, amire így akár 40+ utasítást is ki lehet helyezni. Erre jön még a 16000M-em a maga 16 gomb és egy 8 állású HAT switch-ével. Erre a mennyiségre már bőven van akkora kombinációs lehetőség, hogy ne legyen egyértelmű, mire lenne szükségem és hova. #4667-ben linkeltem a jelenlegi layoutomat, de simán lehet, hogy valakinek nem a középső HAT-ra lenne kényelmes az UI váltás, vagy épp a kisujjal az előre-hátra gázadás.
Sok időbe kerül, de így lehet igazán biztosítani, hogy az ember tudja hol talál, mert nem a másik, hanem a saját logikája alapján van elhelyezve minden gomb. Így pl én a landing gear-t automatikusan a külön panelen keresem, akárcsak a supercruise-t, míg mások lehet hogy a joy-ra tennék, elvégre relatíve ritkán és nem nyomás alatt használandó gomb.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
törölt tag
Én ezzel nagyon nem értek egyet.
Miért kellene mindenkinek külön konfig? Az autók, vadászgépek, utasszálítók, vagy űrhajók vezérlőrendszereit sem konfigolják a pilótára, vagy esetleg csak nagyon nagyon speciális esetben, és akkor is csak módjával.
Aztán a pilóták, driverek idővel rájönnek, hogy az úgy a jó, ők is úgy csinálták volna, ha időben rájönnek.A magam részéről örültem, hogy ED felismerte a joyomat, és be is állította az alapfunkciókat. (X52pro)
Igaz, hogy hiányos, egy csomó dolgot menet közben, folyamatosan finomítgatok, de ha egy kollégának volna, vagy lett volna konfigja erre, én szivesen átvettem volna. Rengeteg időt, és energiát spóroltam volna ezzel. És mivel azonos a genetikánk, valszeg jó lett volna nekem is. -
Rakamaz
tag
válasz Phobion #4716 üzenetére
Nagyon nem megyek bele a bányászásba, csak röviden:
(Hopsz! Ez egész jó "guide" angolul: LINK)Két dolog kell: egy Mining laser és egy Refinery modul (márhogy a hajón és raktéren kívül).
A refinery modulok rekeszeinek számát vásárláskor láthatod (refinery bins). Minél több, annál több féle ásványt, vagy fémet bányászhatsz egyszerre. (Amikor az első kavics bekerül a modulba, akkor a jobb oldali panelon a CARGO fülön eldöntheted, hogy mi legyen sorsa. Kidobod, vagy finomítod. Ha finomítod, akkor egy rekeszben tárolódik a kavicsból nyert anyag (%-ot mutat), és amint további ugyanazon anyagot tartalmazó kavicsot gyűjtesz össze, és megtelik a refinery rekesze akkor a lefinomított árucikk automatikusan átkerül a raktérbe.
Szerencsére a gyűjtés során nem kell minden szipkázás után a jobb oldali panelon matatni, csak amikor megtelik valamelyik rekesz.)Az aszteroidákból rendszerint 6-12 kavics fejthető ki. Egy-egy kifordított kavics rendszerint két féle anyagot tartalmaz, különféle százalékokban. Minél gazdagabb a mező, annál nagyobb százalékokra van esélyed. Pontosan ezért a határvidéki Pristine aszteroidákat érdemes leginkább bányászni.
Amikor egy lézerrel megfúrsz egy aszteroidát, kisebb kavicsok repülnek ki belőle, ezeket összegyűjtöd a "scoop"-od segítségével (HOME gomb), vagyis a közelébe lavírozol és beszívatod a Refinery modulodba. Ezután a kavicsokból a refinery modulod segítségével előállítható az ásvány vagy érc (jobb oldali panelon a CARGO füll-ön látható). Ahogy elég kavicsot gyűjtöttél össze és megtelik a Refinery adott rekesze, átkerül a raktérbe és kezdheted előlről.
Először csak egyenként, lassan érdemes kifordítani a kavicsokat, aztán begyűjteni, mivel egy idő után eltűnnek. Aztán később, ha már elég jól megy a lavírozás és begyűjtés, akkor lehet gyorsítani: lefúrni az egészet egyszerre, majd összekapkodni.
-
duvi
nagyúr
válasz Phobion #4716 üzenetére
Először is venned kell egy bányász lézert és hozzá egy finomító (refinery) modult. Cargo (raktér) alapból van minden hajón (hacsak le nem cseréltük, ami itt gond lenne). A bányász lézert hardpointokra (fegyver rögzítő pontok) tudod feltenni. A finomítót a belső modulokra. Kis hajóknál valamit be kell áldozni érte (pl. sensor vagy scanner). Ezután már csak keresni kell bányászható aszteroidákat, amikről részletesen írt Rakamaz kolléga. Hogy működik mindez a gyakorlatban? ITT egy bemutató videó hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz Menthirist #4714 üzenetére
ED által ajánlott van ugyan, de épp ezért járatom a pofám folyamatosan, hogy az az esetek 90%-ában nem passzol a játékosoknak és érdemes mindenkinek saját kiosztást csinálni
ettől függetlenül még mindig nem kell hozzá driver és a két dolognak nincs köze egymáshoz
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
veterán
-
Rakamaz
tag
válasz Terrorista #4665 üzenetére
Már kicsit elkéstem, de azért még hasznos lehet a bányászáshoz a többieknek is:
Ha gold, betrandite, platinium, gallite, palladium, silver kell, akkor metallic ring-et, vagy belt-et keress! (Metal rich-ben nem fogsz túl sok palladium-ot, gold-ot, platinium-ot találni. )
És általában a lakott rendszereket majdnem elhagyva érdemes nézelődni, ott jobb a hozam. Egy-egy kipattantott kavics nagyobb százalékban tartalmaz bányászható anyagot pristine-nél előfordulhat 70% körüli érték is.Az aszteroida mező lehet:
Depleted reserves - rossz
Low reserves - alacsony
Common reserves - közepes
Major reserves - jó
Pristine reserves - nagyon jóA kövek fajtája pedig:
Ice - jégmező (nem bányászható)
Rock - kő (uraninite, bauxite, coltan, cobalt, stb.)
Metal Rich - fémben gazdag (silver, betrandite, gallite, stb.)
Metallic - fémes (platinium, palladium, gold, silver, betrandite, gallite, indite)Példa egy common metallic belt-es rendszerre (Sol közelében )
V1581 CYGNIÉs néhány rendszer, ahol pristine metallic ring-ek találhatóak:
HR 4720
HR 4749
PAESIA
NJIKAN
LALANDE 34968(Bolygó körüli gyűrűben nem érdemes a forgalmas resource spot-ot választani, hanem találomra be kell csapódni a gyűrűbe, de csak LASSAN!, így kevesebbet fognak zaklatni a kalózok. AFK-ázni nem érdemes, mert bármikor jöhet egy rossz modorú kalóz, és természetesen pillanat-állj nincs a játékban )
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
-
veterán
-
Dzsek
tag
Aki gondolja, engem is felvehet, Dzsek néven futok.
Pénzkereséséhez: inga (amíg lehet), vagy szállítmányozás amiből én szereztem cr-t. Most a Sol és Altair környékén portyázom, ott egész jó néha (tegnap pl. volt egy 50k cr haszonnal teljesíthető palladium küldetésem)
"Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád." - Friedrich Nietzsche
-
sto1911
veterán
Egerrel mennyire eselyes jatszani vele
-
dooky
csendes tag
Ezt a ket change-t erti valaki?
- After yet another discussion with the rare commodity producers, Commanders should now be eligible to only purchase rare goods up to their own personal allocation, instead of buying everybody else's ration as well.
- Universal Cartographics has issued a new purchasing policy, so Commanders exploring supermassive stellar bodies should no longer receive supermassive payouts. -
veterán
sosem tettem fel a drivert (nem is tudtam hogy van hozzá), és való igaz, hogy a default kiosztással nem igazán volt minden rendben, de úgysem hiszek abban, hogy valaki a világ túloldalán tudja, hogy én mit melyik gombon akarok használni
Sajátot bindeltem és kész.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest