Hirdetés
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terrorista
senior tag
Uninstall =/= Save/config fileok törlése.
Abból indultam ki, hogy általában a játékok raknak a C meghajtó users vagy appdata mappákba cuccokat és ha ott tárolja a mentést, akkor mi történik ha azok sérülnek meg.
Közben hazaértem és megnéztem, de nincs semmi save file féleség. Ezek szerint szerver oldali a profil, ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
És ha kapsz egy disk hibát vagy törlődnek a mentések, akkor megint nulláról indul az ember?
Ha igen, az elég érdekes, mert ha már erőltették az only online módot, akkor legalább szerver oldalon eltárolhatnák a profilokat, ahogy az szokás.
Ciki lenne fél-egy évnyi profilt ily módon elbukni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
na basszus ... akkor viszont mégiscsak megy az idő, ha küldetés közben kilépek save+exittel? na ezt megyek és kipróbálom akkor.
Igaz, lehet, hogy kicsúsztam, mert bár az első kilépésem a hiperűrből sikeres volt, ennél párszor túlszaladtam ... elég fura az a számláló is, ahogyan csökken a táv. a sebesség ugye folyamatosan nő, ám a távolság csökkenés üteme lassul, amit időben mér ... még nem gondoltam át teljesen, de nem hülyeség ez?
-
ooooobi
senior tag
Ott kell kifizetni a büntetést ahol az eldobott küldetést felvettem, vagy bármelyik bázison ki lehet?
Felvettem egy szállitást, de túl messze van, nem tudok odaugrani, és nincs köztes rendszer.
(alap hajoval vagyok)
A nagy térképen az összes rendszert látom? Mert van hogy megy egyikmöl egy vonal valamerre, de a végén nincs semmi. Nem tudom érthetöen irom e Most nem vagyok a játékban.https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
nagyúr
vannak eszközök arra is, hogy megnehezítsék a felismerést, és arra is, hogy szűrni tudják, kik élnek ezzel. kérdés, hogy megéri-e ezzel foglalkozniuk? megfelelő játékosbázis esetén az árak eléggé dinamikusak lesznek, és ez a dolog lényege.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Dzsek
tag
Majdnem három óra játék után azt mondom, hogy igen, jó lesz, mivel elég magasra tudom állítani a székem
A felszállás már megy (1 óra tanulást igényelt ), a lövöldözés is, úgy ahogy, viszont a leszállás... hát azzal bajok vannak, plusz az fsd kilépést se tudom még kiszámolni (), de összességében nagyon tetszik a játék és a joy is
Bug, amit tapasztaltam: a célpont kijelölése gomb nem mindig működött a basic attack(?!) tutorialban, amin csak a restart segített.
Sztem ez nem bug, de a galaxy mapen nem tudom, hogyan lehet kijelölni a célt Nyomom bal és jobb klikkel is, de csak a jelenlegi helyemre tudok targetolni. Ehelyette a jobb oldali panelen választottam ki a desztinációt.
Az x45-el kapcsolatban még... leszedtem egy bindet, de azóta változtattam rajta kicsit, mert pl. nekem jobban kézre áll, ha az FSD a Fire D-n van, a landig gear pedig a pinie switch + Fire C-n. A legnehezebb a leszállásnál a két rotary switch tekergetése (alapból ezekkel emelkedek, oldalazok)
Tipp esetleg a leszálláshoz, a kiosztáshoz?
(ahogy jönnek a tutorialok biztos változtatok még rajta, de már csak olyat, mint a bányászathoz, vagy szkenhez szükséges modulok bekapcsolása)
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-12/05/477633_pbon7yd7bnw7wfre_nvnkvyd.jpg
[ Szerkesztve ]
"Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád." - Friedrich Nietzsche
-
veterán
-
veterán
-
duvi
nagyúr
Igen, valószínűleg a kezdetekkor sokan félteni fogják a drágább hajóikat Viszont ez változni fog az idő múlásával, amikor már felhalmoztak annyi tőkét a játékosok, hogy ne okozzon gondot a biztosítási díj kifizetése. Az olcsóbb kezdőhajókkal nem hiszem, hogy gond lenne. Egy alap SW, Eagle, nem képvisel akkora értéket, hogy ne merjenek belevágni egy PvP harcba. Ez már inkább egyéni ízlés dolga lesz. Aki a nyugisabb játékot szereti, az nyilván a Solo vagy Private Group módot választja. Ellenben a valódi warriorok, az Open Playben fognak játszani és nem futnak el egy kis harc elől.
Tényleg! Te végül is, hogy döntöttél? Eladtad az accot, vagy adsz még egy esélyt az ED-nek?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
nem tudom, az előre-hátra araszolgatás hiányát nem éreztem sosem hátránynak. bár most ahogy mondod, a gázkarral tudtam hátrálni is (pl leszállásnál), szóval akkor hotas x-en megvan a 6 dof.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Bibgr0
aktív tag
Igen, nálam is lehalt.
Én kihagytam a beta3-at és vele az exploration-t. Most sikerült először felvennem egy küldetést és kiderült, hogy egy ismeretlen rendszerbe vezet. Ott scannelem a napot, eddig oké. És utána a bolygókat hogyan tudom megtalálni? Nézegetem, hogy mi nem mozog, ha arrébb megyek? :-)
Mondanom sem kell, hogy anarchy a rendszer :-)
szerk: Papa: a főmenüben online látlak, de nem tudok írni neked.
Remélem megoldódik mihamarabb...[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
Több helyen is meg tudod nézni, egyrészt a shipyardnál írja, hol van a parkoló hajóid, másrészt a galaxy mapon van egy kis hajó jel a térképen, meg a system mapban is az adott állomás mellett. Én már felvettem az Eagle-met, bár nem piros hanem zöld. Szép zöld.
Amúgy engem vagy 50 fényére rakott random az aulin-tól.
-
veterán
az én szememben ez még távol van a pay2win-től, pláne hogy lehet solo-zni is, amit itt úgy mondtatok hogy a többség úgyis azt tol majd. Pár méter előnyt kapnak a backerek, ennyi. Nagyobb különbség lesz aközt, hogy én backerség ellenére max napi 1-2 órát tudok majd tolni vele, míg mások, akik nem backerek 10-12-őt is.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Nosam
aktív tag
Pontosítsunk: Egy DRM mentes offline módban is játszható játékot vállaltak.
Nyilván ha ezt nem tudják majd biztosítani, akkor bizony visszafizetési kötelezettségük van azok fele, akik ez miatt vették. De igazából az igazi probléma azzal van, hogy ezt így éppen a megjelenés előtt jutott eszükbe bejelenteni. Nem tudom elképzelni, hogy éppen most akár a Michael akár bárki más rájött, hogy hát ez így nem tud majd működni, tudniuk kellett volna.
Egyébként egy perce én is benéztem, mert nekem egyébként ahogy sokan másoknak a single jelenti az offline módot.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Én pedig rengeteg mmo-val bétáztam plusz játszottam megjelenéskor, de kb egyik sem volt bugmentes. Itt nem látok kirívó dolgokat (a hálózati részen kívül).
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Bibgr0
aktív tag
-
duvi
nagyúr
Nem vagyok jó angolból. Elhiszem amit írsz. Ezek szerint megjelenéskor nem kapjuk meg mind a 25 hajót. Ezért még nem kell előre lehúzni az egész ED-t szerintem. Csak a hajókra alapozod ezt a véleményedet, vagy van valami más is? "Tipikus elkapkodott rohamtempós alfaállapotú fos érkezik december 16-án"
-
Nosam
aktív tag
De most miért mondod ezt? Plusz 5 hajót kapunk, várjuk meg, hogy mennyivel jelenik meg nézzük meg, hogy milyen állapotban jelenik meg, és utána mondjuk már ítéletet.
Nekem is szakadt már el a cérna a játéktól, de csak attól ami a játékban van, amit még nem tapasztaltam arról most miért ítélkezzem előre?!
-
duvi
nagyúr
"December 16-a után folytatjuk a fejlesztéseket és csiszolgatásokat, és új tartalmak kiadását."
Szerintem ezt a DLC megjelenésekre értették. Dec. 16 után nem állnak le a fejlesztésekkel, hanem készítik a további tartalmakat a játékhoz. A +5 hajó később jelenik meg, de ennél nagyobb bajunk ne legyen... -
duvi
nagyúr
"- A többség szingliben fogja nyomni"
Ezt így kijelenteni a béta alapján, elég erős túlzás. Szerintem mindenki megtalálja a neki tetsző részét a játéknak. Soloban mehetsz egyedül, DE mehetsz haverokkal privát partyban is (ez ugye már egyfajta coop játéklehetőség). Már most is vannak küldetések, amiket egyedül nem lehet megcsinálni. A multi részére mennek majd az mmo kedvelők. Ennek is lesz/van értelme. Nem csak a "lövölde" miatt, hanem a játékosok közötti kereskedelem miatt (ez a lehetőség még nem él). Kezdetekben, valószínűleg sokan fognak biztonsági játékot játszani és inkább soloba mennek. Ahogy megizmosodnak anyagilag, egyre többen mennek majd át open playbe, mert a biztosítási díjak kifizetése már nem okoz nehézséget. Tehát a solo/open arány változni fog az idő múlásával.
"- az x millió csillag között nem találunk se ellenfelet, se célját a találkozónak"
Lesznek csomópontok az univerzumban. Mind a birodalom, mind a szövetség részéről. Talán még a kalózoknak is lesz saját rendszere, mint most pl LP 98-132 az anarchy státuszával. Itt tuti, hogy mindig találunk játékosokat. Nézd meg a mostani bubinkat. Már ez is elég nagy a maga 500+ rendszerével és mégis ha elnézel Eranin vagy Aulin közelébe, akkor láthatod, hogy rengeteg játékos mászkál ezekben a rendszerekben. Célnak ott lesz a felfedezés (ezt nem a mostani szinten kell érteni), a fent említett személyes kereskedés, a frakciók között kirobbanó harcok, kalózvadászatok. És akkor még nem beszéltünk a DLC formájában érkező FPS, planetside modulokról, ahol tuti nagyobb hangsúlyt fog kapni az mmo rész.
A leírtak persze csak a személyes véleményemet tükrözik a játékról.(#3288) zolee0307
Én is megvettem mindkét játékot (SC+ED). Az ED-ből már bőven láttam annyit, hogy kijelentsem, megéri beruházni rá Nem tökéletes, mert vannak még problémák vele ( Open play dc és lag), de szemmel láthatóan dolgoznak a fiúk a hibajavításokon. Folyamatosan jönnek a patchek és az új tartalmak. Ez a két játék, hatalmast űrt fog betölteni a jelenleg pangó űrszimek piacán. A SC grandiózusabb vállalkozássá nőtte ki magát és jóval később "kapjuk kézhez". Addig is itt van nekünk az ED, ami szintén hatalmas alkotás és sok játékost fog bevonzani az univerzumába. A kedvező áron kívül a bónusz tartalmak miatt is érdemes beruházni a mercenary editionre[ Szerkesztve ]
-
veterán
hát azért ha lehet hinni az infóknak, itt azért 1-200k+ ember lesz, amiből azért kétlem hogy a többség single-t tolna. Úgyhogy már csak az a kérdés, mit nevezel masszívnak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
azért tettem idézőjelbe, mert olyan szempontból értettem mmo-nak, hogy azért lesznek mások is multiban (sokan akár), és a gazdaságra is mindenképp hatással vannak az emberek. Tehát masszív online multiplayer a hatásokat figyelembevéve.
-
[w]
őstag
-
Rakamaz
tag
Remélem a véglegesben nem ilyen dinamikusan változó felszerelés kínálattal fogunk találkozni, mert ha ott is a mázli számít, akkor grrr.....
Illetve a változó piac még elmegy, de legalább mutassa darabszám szerint, hogy mennyi van raktáron mondjuk valahogy így: (Ha éppen nem kapható, akkor is jó lenne tudni hogy érdemes-e visszanézni?)
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
Én ezt látom a cannonoknál:
A HI-nél a damage megegyezik, minden másban jobb a sima MC.
Anélkül is meg tudod állapítani, hogy valakin/valamin van-e bounty, a KWS csak növeli a kapott bounty összegét. Az olcsó KWS kevéssel, a nagy sokkal.
Ez nem mindig igaz, mert sok esetben unknown a státusza. Azaz abban a rendszerben (régióban) nincs körözés alatt, viszont máshol lehet van vérdíj a fején. Erre kellene a KWS, de ha van olcsón, akkor nézelődök még.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Point Defence Turretről van szó? Mert ha igen, akkor az nem lő mindenre. Tudtommal légelhárító szerepen van csak. Pl. a beérkező rakétákat lövi ki. A Hard Points listádban meg tudod nézni, hogy van-e turret a hajódon. Szerintem alapból nem jár a hajókhoz. Külön meg kell venni ezeket. Eddig legalábbis így volt.
[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
A helyzet az, hogy én ugyan így jártam a fegyverekkel a B1-ben és rájöttem a megoldásra, hát azon az állomáson amelyen nem kapható az a típusú fegyver és vagy prop, ott nem lehet azt eladni lecserélni... Tehát a megoldás, hogy add el róla azokat amiket upgradeltél ott ahol lehet, és utána el tudod majd adni az ASP-t is...
-
_Kondor_
tag
Ki lehet kapcsolni, csak nincs sok értelme, mert igy is visszalassulnak a hajók normál sebességre. Béta 1 ben nyomtál egy boostot és a hajó a max sebeséggel ment tovább kikapcsolt assistal (majdnem newtoni fizika).
A hajóvásárlásról: ismert bug, remélem lesz rá valami javítás, és nem kell béta 3ig várni.
-
duvi
nagyúr
Minden hajó bővíthető, még ha nem is egyforma arányban. Ezek alapján, még ha a T6-ot felnyomod 19-re, akkor is épphogy csak az Anaconda alapértékét éred el. Tuti, hogy az Anaconda is upgradelhető (Meglátjuk 1 hónap múlva. Ja nem, mert akkor megint wipe lesz ). Viszont az ASP alap ugrótávolsága 13.2 LY. Ha nem akarjuk a pajzs és egyéb modul rovására tuningolni, akkor bizony kevés ez az érték egy felfedezőhajónak.
(#2436) _Kondor_
Ez állat! Ilyen közel vannak a fegyverek egymáshoz? Az biztos, hogy a célzás így sokkal egyszerűbb Gondolom, ha közel érsz a célponthoz, azért jobban szétválnak?[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
-
duvi
nagyúr
Néha meghülyül a célkereszt is. Két esettel találkoztam eddig. Az egyik, ha nem "szemből" közelítjük meg a platformot, tehát rossz irányból próbálunk leszállni. A másik rosszabb. Helyes a megközelítési irány, de mégis úgy működik mint az első esetben. Ilyenkor úgy látszik, mintha a platform mozogna az irányításunknak megfelelően és nem a hajó. Pedig a hajó mozog, csak ellentétes irányban, mint ahogy a célkereszten látjuk. Azért veszélyes ez a bug, mert ilyenkor könnyű odacsapni pl. az irányítótoronynak vagy egyéb közeli objektumnak a hajót
(#2388) Nosam
Pedig azt is meg kéne tanulniuk, hogy új tartalmaknál megmaradjon a játékosok mentése. Mit csinálnak majd élesben? Amikor kiadnak egy DLC-t, akkor is full wipe lesz A megjelenés előtt nem zavar különösebben, mert erre való a béta. De perpillanat, úgy látom, hogy ez komoly gondot okoz nekik.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
Nosam
aktív tag
Egy szimpla headtracker van a dk2-ben... Persze nem fogunk vitázni, én nem vagyok hajlandó technológiai csodát belelátni a szimpla 50 dollár/anyagárban összetákolható műszaki dolgokban. Élményben biztos jó, de technológiai értelemben véve nem az övéké a dicsőség hanem a samsung mérnökeié. És ha már a panelt elkunyizták a samsung-tól, akkor igazán elkunyizhatnák a 4 magos procit is pre-distort-hoz ebbe az árba bele kéne férjen... Ugyanis annyiért adnak egy oculust, amennyiért egy s4-telót, a különbség csak annyi, hogy abba a kb fél centis teloba nanotechnológiával előállított proceszort memóriát meg egy komplett szgépet építettek bele azért a pénzért...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Persze, ezt magyaráztam anno én is. Az a 350 ezer kanadai dollár a hardver fejlesztésre sem feltétlen lett volna elég, nem még a szoftverére. A gyártási ár is egészen más, ha az ember egy Facebook vagy Sony méretű cég, máshogy állnak hozzá, más kedvezményeket kapnak. Illetve na... nemzetközileg bevezetni egy terméket és lehetővé tenni hogy világszerte elérhető legyen, legyenek raktárkészletek... ezt egyszerűen nem tudja egy kis cég elérni. Oda elosztóközpontok, raktárak, régiónkénti cégközpontok kellenek, a support méretéről nem is beszélve. Nem nehéz két évvel az OR és a Morpheus bejelentése után előállni és jobbat ígérni, de egész más belefektetni azt a szintű kutatómunkáját olyan embereknek mint Abrash és Carmack. Szóval amellett hogy igen, erősen elkéstek, több más szinten is vérzett a projekt. Bár én azt jósoltam, hogy azért a 350k meglesz, mert azért össze szoktak jönni a hasonló projektek, de úgy néz ki még ez sem alakul így...
Nosam: Azért a sima headtrack-kel még nem vagy célnál. Azzal nem kapsz 360 fokot, hisz nem mozog veled a képernyő. A tracking itt is lényeges eleme a vr szemüvegnek, de annyi egyéb dolog is kell, amit igazából most derítenek ki... Az OR is korábbra volt tervezve, de ahogy egyre mélyebben és mélyebben mentek bele a kutatásokba, látszott hogy ezt még alapszinten is jól megcsinálni korán sem olyan könnyű (és nem, másnak sem sikerült még). Illetve elmondták azt is, hogy az OR első consumer verziója ha kijön, az még csak nagyon első lépés, minden területen lehet még fejleszteni majd rajta. Ráadásul ahogy mondtam is, a hardver csak 20-30% a teljes élményben, 70% a szoftver (a program, a driverek, stb)
-
Nosam
aktív tag
Még nem voltál itt, amikor éppen linkelgettük a csinálj magadnak headtreckert, kb 1000 és 4000 forint között vagy képes saját headtrackert építeni. Több féle lehetőség közül választhatsz, az infra ledest ezer a giroszkópos mozgásérzékelős megoldást 4 rugóból saját magad meg tudod otthon építeni, és van hozzá szoftver is, nem is egy féle...
-
Nosam
aktív tag
Mind ugyan arra épül, nem az oculus találta fel a langyos vizet.
Pl itt pont 20 darab vr szemüveg látható, ami már az oculus előtt létezett, a probléma az volt velük, hogy horror áraik voltak. Van amelyik már 4 éves és már tudja az 1440p felbontást...
-
eCorsair
csendes tag
Schawo!
Pont azon gondolkodtam a kommentek olvasgatása közben, hogy milyen jó lenne, ha mindig odaírná aki tudja, hogy mi mit is jelent igazából és mire való a játékban.
Erre pont látom, hogy néhány felszerelésnél ez megtörtént.
Olyan jó volt ezt látni. Köszi.És természetesen mindenkinek köszönöm a sok segítséget, tippet, ötletet!
Nagyok vagytok!
(Még egy kérdés: Mi a különbség a SOLO és az OPEN Play között?)
[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
Nekem nincs annyim, de holnap estére lesz. De nem akartam és nem is akarok feleslegesen hajtani, ugyan már tegnap is lazán zsebből vehettem volna nagyobb hajót, de nagyon szépen elvoltam eddig az Eagle-ben bár, imádom ezt a hajót. Szenzációsan néz ki egyébként hogy végre szupercruisban is láthatóak a hajók.
Érdekesség:
-
duvi
nagyúr
"Beszerezni úgyse tudok semmit." Miért nem? Megnézed, hogy hol van a legközelebbi piac ahol árulják és odarepülsz érte. Utána leszállítod és megvan a zseton. Csak arra kell figyelni, hogy a beszerzendő árunak mennyi az ára. Elég ha megnézed az átlagár listában, már az is ad egy támpontot. Utána eldöntöd, hogy megéri-e megvenni és szállítani a célállomásra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest