Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Intel q8200 #13265 üzenetére
Jelenleg két kártyáról tudok ami full hdban kiszolgálja a gta 4 et teljesen játszható, élvezető fps el...az pedig az 5870 avagy 5970... ilyen 4870 esekkel ne is próbálkozzunk szerintem GTA 4 et maxon... nekem Cfre 18 fps varázsolt és nem kellett hozzá full hd se!
-
daruu
tag
válasz 1hijjanhusz #13294 üzenetére
oké , de ha biost be tudnám úgy lőni hogy csak játék alól ne vegye el a HZ-t akkor jobb lenne mert film meg mi egyéb alatt visszaveszi az nem lenne gond, szóval valaki?
"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
CaptainChaos
tag
válasz 1hijjanhusz #13294 üzenetére
és hogyan kell firmware-t frissíteni egy 4850 vapor-x 1Gb-on?
70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék
-
daruu
tag
Hali!
Szeretném a biost frissíteni a 4870 en , de csak annyira hogy azt az órajelet szeretném emelni amit CS-közbe használ , mert az miatt kifagy egyből a játék :S ATT-ben meg minden újraindításkor be kell állítani.Szóval aki ért hozzá az segíthetne mikor melyik óraállást használja a GPU.
vagy azt hol tudom megnézni ?
[ Szerkesztve ]
"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
belaazallat
addikt
válasz Stirbi #13290 üzenetére
Nekem még nem volt ilyen, pedig ebben az évben is már a 3. kártya van a gépben. Még úgy sem, hogy driver telepítés nélkül váltottam, 3650-ről X300-ra, majd 4850-re.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
CaptainChaos
tag
HAli!
2 kérdésem lenne ennek a sztorinak a folytatásában:
1.
Kaptam itt a totyikban 1 linket , hogy húzzam újra a VGA bios-át.
ok. De hogyan kell ? jó lenne 1 leírás.
2.
Tegnap resident evil 5 közben (játék indítás után 1 perccel) fekete-fehér függőleges csíkokat dobott a monitorra a VGA. utána szétfagyott és win restart.
Szerintetek?
szar a kártya, vagy csak a bios-t csesztessem?
70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék
-
lsc
nagyúr
válasz belaazallat #13286 üzenetére
Az volt a bajom hogy a 4650-nek kellett a tuning de az att nem támogatta, most ugyanez van a 4670-nel. Rivatunert meg nem szeretem. Amúgy nálam is driver plusz att.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
belaazallat
addikt
Az ilyenek miatt is használok csak drivert.
Mint korábban írtam, meg előttem Emre is, elég egy driver csere, ha Win 7-et használ, és csak driver van fent, akkor nem szükséges.ATT nem támogatja a 46xx szériát?! Szomorú!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
lsc
nagyúr
válasz belaazallat #13284 üzenetére
Nem árt újratenni a drivert, éppen most jártam úgy hogy 4650-ről váltottam 4670-re, a 4650 ccc-ben tuningolva volt, megcsináltam a drivercserét de overdive-ban a 4650 tuning beállításai maradtak, a 4670 is annyin ment. Alapbeállításon beállt, utána lehetett emelni.
Nem ugyanazokat állítja be a driver és a ccc más kártyáknál, egy drivercsere nem nagy dolog.Az élet kegyetlen .
-
belaazallat
addikt
válasz Stirbi #13283 üzenetére
Meg a kisnyúl!
Ha rendesen leszedi a korábbi drivert felesleges az OS-t újrarakni.
Szerk: Ha olyan OS-t használ még a driver-t sem kell újrarakni.
[ Szerkesztve ]
-
hejesírásó
senior tag
mennyiért lehet eladni mostanában egy nem ref hűtéses 4870/512 zafírt?
-
emre
veterán
válasz RootRulez #13278 üzenetére
Miért is?
Ha W7-et használ, és nem húzza szanaszét a vga-t szerintem simán jó lehet az OS drivere.
mod:
Persze tudom egyik driver jobb mint a másik és vannak különbségek. Viszont én nem tapasztaltam olyan óriási eltérést közöttük. Szóval a 4850, és 4870-em simán ment a 9.7-tel,
Sőt mindenféle driver frissítés nélkül a napokban csináltam egy kis crossfire tesztet is. És semmi gond nem volt. Bár rá kell jönnöm, hogy én már a világéletemben egy eccerű parasztgyerek maradok, és nincsenek nagy igényeim. Egy szó mint 100 nekem jó ahogy van a cucc.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz Fransico #13276 üzenetére
Az hogy a 0 fordulatot mutat még nem jelenti hogy nem jó
Nekem sem jelzi ki a venti fordulatszámát semelyik progi, csak a venti teljesítményét látom %-os értékben.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte hd 4850-es kártyát amin nem működik a ventilátor szabályozás, control centerben is 0-át mutat a sebesség mérő.Persze a ventilátor forog. Mi lehet a gond?Egyébként egy abit kn9 ultra lapba raktam a karit. -
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Jövőhéten ráfizetek a jelenlegi 4670-emre, és lesz egy Gainward 4850 GS-em.Új Ati drivert kell majd gondolom felraknom
-
kriszbon
őstag
válasz CaptainChaos #13273 üzenetére
Esetleg (Ez) jó lenne hozzá?
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
ArmanD.
őstag
válasz CaptainChaos #13216 üzenetére
Szerintem mentsed le a biost és hasonlítsad össze egy gyári biossal, lehet az előzö valamelyik tulaj rátolt vmi elb@szott bios-t
Öreg vagyok már bohócnak!
-
RootRulez
félisten
Cimborámnak mást adtak helyette, hátha ott se lesz már a partnereknél...
═════════════════════════════════════════
-
Djuree
félisten
hát ha nem adsz ki pénzt 1 gigás vga-ra, meg a full HD monitor árát is megtartod, abból már igencsak futja egy 26"-osra legalább ...és az már tv is, meg monitorként is használhatod.
nekem is így van, ha filmezni akarok, csak átdugom a vga kábelt a monitorból a tv-be de ha nem leszek lusta felhajtani egy jól működő vga switchet akkor csak egy gombnyomás lesz, nem kell dugdosnom habár a dugdosás az nem rossz dolog amúgy[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Intel q8200
senior tag
válasz Djuree #13262 üzenetére
Ez így igaz!
De nekem nem futja lcd tv-re. Meg kell elégedjek egy slim tv-vel.
De lényeg, hogy akkor ha véletlenül marad az 512mb-os vga, akkor is megy a full hd.RootRulez: Ne is mond ezt a glaciatort. Eszem az ideget tőle egy jó ideje.
Úgy gondolom hiába cserélem gariba, hisz úgyis beszarik. Szorgalmaznám, hogy cseréljék már más fajtára. De ki tudja. Ha újra ilyet kapok, idegbajos leszek.[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro
-
RootRulez
félisten
válasz Intel q8200 #13259 üzenetére
egy újabb glaciátor tulaj, még jó, hogy anno nem azt választottam
═════════════════════════════════════════
-
Djuree
félisten
sztem játékra felesleges a full HD. ahhoz nagyon jó vga kell...
filmezésre meg venni kell egy lcd tv-t. a nagyobb képernyő sokkal látványosabb mint a kicsi de nagyobb felbontású...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
madgie
titán
1680*1050 kevésbé éhes felbontás, az tuti, de ha sokat filmezel, akkor meg jó dolog a full HD. (kompromisszumos az 512-es, de hát az élet egy nagy kompromisszum)
-
Vidala
senior tag
Úgy próbáltad már, hogy CSAK a drivert raktad fel, a többi marhaságot (CCC+ilyenek) meg nem.
Bocsi, ha ezen már túlvagy, de nekem volt, hogy ez segített korábban.XBoxot ettől függetlenül is vehetsz, jó kis gép az
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
Intel q8200
senior tag
válasz madgie #13258 üzenetére
Most halt meg másodjára a hd4870 512mb-os glaciátorom hűtése, szóval remélem, hogy kapok helyette egy másik fajtát és az hátha 1gb-os lesz.
Mert már nagyon kellene venni egy jó kis lcd monitort is (persze full hd-t)
Ha marad az 512es videókártya, akkor nem is érdemes full hd-s moncsi?iPhone 14 pro
-
madgie
titán
válasz Intel q8200 #13257 üzenetére
Full HD-hoz eleve nem árt 1 giga ram, ha játszani is akarsz, GTA 4 meg eléggé eszi a vramot, a viewing distance-et egy 896 MB-os GeForce-szal is visszább kell venni, mint az 1 gigás VGA-knál. Mondjuk arra a játékra nagyon nem lehet alapozni, rettentő erőforrás igényes és "érdekesen" optimalizált
-
Intel q8200
senior tag
válasz madgie #13250 üzenetére
Szóval, akkor a gta4 is olyan videókártya gyilkos, hogy az 512Mb-os 4870em megfoghatja?
Mert ramom van elé (6gb).
Én a procira gyanakodtam mert ha játék közben futott a feladatkezelő, akkor mutatta, hogy 100%-on megy. (Intel q8200 2900Mhz).
Akkor csak érdemesebb az 1gb-os kártya.
A Hd monitorokhoz is kell az 1gb?iPhone 14 pro
-
madgie
titán
válasz CaptainChaos #13251 üzenetére
Ha érdekel, volt ott egy i7-es eredmény is (milyen érdekes, az is hasonló), de tökmindegy: a Crysis az Crysis, majdnem tökmindegy, mit raksz alá (CPU) ekkora felbontásnál, 512 MB vram nem elég neki és kész. Tudom, egyszerűbb kijelenteni, hogy az nvidia a közellenség és az atin nem megy, főleg ha ez a vélemény 2-5 fps körüli, óriási különbségeken alapul
-
XoZ
aktív tag
A Crysis Windows 7/Vista esetén is futtatható DX9 módban, ehhez -dx9 kapcsolóval kell indítani a crysis.exe-t: [link], vagy jobb klikk a crysis.exe-n és futtatás DX9 módban. Az 512 MB RAM akkor elég a Crysis-nek 1920x1200-as felbontásnál, ha nincs élsimítás: [link].
A COD játékokkal nem lesz gond a DX10-zel, mert azok csak DX9-esek.[ Szerkesztve ]
-
CaptainChaos
tag
válasz madgie #13250 üzenetére
KÖszönöm az egyszerű véleményt, de itt a PH-s teszteken is jól látni, hogy a vannak játékok, amik kimondottan nvidiának kedveznek (és jóval több van, mint ATI kedvelő gamma).
Ráadásul a 2 mérés nem is egy fajta procival ment, úgyhogy ez a teszt leves, max. érdekesség...
-
madgie
titán
válasz CaptainChaos #13248 üzenetére
Bullshit ez az nvidia szöveg, az egy gigás 4870-em picivel erősebb (2-3 fps) volt Crysis full HD alatt, mint a mostani 5770-em, ás ez utóbbi mégis majdnem ugyanazt tudja, mint a GTX260. Pont tegnap benchmarkoltunk a GTX260 topikban, igaz, a Warhead-del, de 1920*1080/4AA-nál DX10 API-val így alakult:
GTX260/C2D 8400@4500 MHz: min: 19.3 fps, avg: 28.9 fps, max: 37.8 fps
5770/Ph II X3 720@3300 MHz: min: 15.3 fps, avg: 26.6 fps, max: 36.4 fpsEgyébként inkább az 512 MB ram kevés az említett esetben (de az fájdalmasan), nem a VGA típusa
jss: a COD6 nálam full HD-n 4X AA-vel 60-150 fps-sel rohangál, úgyhogy nem kell aggódni, az nem olyan VGA gyilkos, mint a Crysis/GTA IV, szvsz szépen elviszi az 512-es cucc is.
[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
válasz CaptainChaos #13248 üzenetére
És mi a helyzet a COD4, COD5-el? várhatóan fog ez jól futni 1920 x 1080 felbontáson DirectX 10-el? Vagy ott is látványos lessz a visszaesés?
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
CaptainChaos
tag
A crysis Nvidia kedvelő cumó. És ez DX10-ben magas felbontáson jön ki inkább. szóval ezt a békát lle kell nyelni sajnos. PL: Ugyanolyan névleges teljesítményű gef (pl a 250-es) jóval odaveri a 4850-et crysisban dx10-ben. Ezt köszönjük szépen a tetves zöldeknek. Bocsánat az NV fanoktól, de ez a marketing ocsmány, és rengeteg játék élményét tönkreveri...
a 4870 elvileg erősebb mint a 250-es, de kb. ugyanazt a teljesítményt produkálja crysis alatt...
sajna.[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
Feltettem a Win7-et a directX 10 miatt. Ati 4870 512 MB kártya van a gépben. A Cysis-al szoktam játszani, gondoltam így sokkal jobb lessz majd a kép minőség. Hát a DirectX10 annyira megfogta a kártyát, hogy messze nem tudok olyan beállításokkal játszani 1920 x 1080 ban, mint az XP alatt, DirectX 9-el. XP alatt ment csutkán minden (kivéve az élsimítás), így meg csak ÁTLAGOS beállításnál nem szaggat. Már azon gondolozon, hogy visszateszem az XP-t. Van valakinek hasonló tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
CaptainChaos
tag
Erre ???
-
lacoszka
csendes tag
athlon x2 250-es proc 4x1 giga ram 1 terrás winyó és egy asus lap meg egy pár db ventillátor
[ Szerkesztve ]
-
wocsok
tag
Köszönöm a választ, még annyi, hogy találtam hasomló ventit, de a csatlakozója nem pont ilyen, erre pl egy 3pin-es, vagy egy CPU 4 pines pwm csatlakozó nem megy rá. Lehet hülye kérdés, de mindegyik vga-n ilyen csatlakozó van mint a képen? Az S1-nél olcsóbban akarom megúszni, gondolkodtam azon is, rábarkácsolok egy nagyobbat a hűtőn kívülre...
-
lacoszka
csendes tag
sziasztok lenne egy kérdésem van egy 4870-es 1gb-os karim szerintetetk ez a táp elég neki
FSP Blue Storm II 400W
-
-
Djuree
félisten
válasz CaptainChaos #13225 üzenetére
az igaz hogy sokat eszik
nem szar azért, nekem megy minden játék fullon vele. luxus ki van kapcsolva: AA, AF, bloom stb...
-
CaptainChaos
tag
Segítség !!!!! Nem vagyok net közelben , csak este 10-ig. Vagy eladó a francba az összes cuccom. Ölég volt a sz@rakodásból...
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Interceptor #13233 üzenetére
Őszintén? Full HD-n is pariban van az 5770 a 4870-nel, a 4850-et meg lazán lenyomja. (a bit-dolgot meg hagyjuk, mert az 512 bites GTX260 sem igazán gyorsabb az 5770/4870-től)
-
CaptainChaos
tag
És ha már itt vagyok, akkor megemlítek mégegy problémát.
Chooky kolegától vettem egy procihűtőt, beraktam, és nem bootol a gép. a simá gyári hűtőt visszaraktam, simán ment, de ezzel a procihűtővel meg se moccan. zörög, zörög, de nem megy tovább. Képet se ad. Még a post screen se jön be. Lassan kezdek kurvára kiakadni.
Eladom a francba az egészet, aztán veszek egy szaros xbox 360-at. Az FPS-ekről meg lemondok...70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék
-
CaptainChaos
tag
A legfirssebb bios van, mert a phenom II x 2 550 csak ezzel megy.... Nem telepítettem hálókártyát, vagyis nemtom, mert felnyomtam rá egy all install cuccot, de így is szar.
-
lsc
nagyúr
válasz CaptainChaos #13229 üzenetére
A lapod nem mai darab, legfrisebb biosz van rajta ? Ha jól emlékszem 570-es csipnél pl hálózati kezelést nem raktuk fel a laphoz csak amit a win felrak, hülyült tőle a gép.
Az élet kegyetlen .
-
CaptainChaos
tag
Az nem lehet hogy valamivel ütközik a gépben?
phenom II x2 550, Gigabyte GA-M57-SLI-S4, 2x 1 giga Geil Ultra 800 Mhz, meg a 4850 Vapor-x 1 GB.
HM?
-
CaptainChaos
tag
Félreértettem az előző tulaj tanácsait, nem ismertem a GPU-Z-t, de már én is észrevettem, hogy azzal nem lehet ilyet csinálni. Azt mondta a srác, hogy neki is ezt csinálta, amig nem állította be a gyári értékeket 625/993-ra. Pedig GPU-Z szerint a jelenlegi érték ez. Csak a default 650/1000. Mi lehet a baj? Lehet hogy télleg a kártya rossz?
Driver telepítés:
Felmegy az alaplap, aztán felmegy a VGA driver. Simán elindítom a catalyst 9.9-est, aztán mindent feldobál rá. De volt millió kártyám, egyik se szórakozott így. Csak a 6600 GT-k ,de az más sztori...
[ Szerkesztve ]
-
CaptainChaos
tag
Ati tools el se indul normálisan. Sokáig tart, amig megnyitja (legalább 2 perc), és utána azonnal kifagy, nem is tudok rajta semmit sem csinálni. CCC-t leszedtem , mert mondták, hgoy azzal együtt nem megy. Az előző tulaj azt mondta, hgoy neki is ezt csinálta, de beállította a gyári órajeleket (625/993) és utána jó volt. De én nem tom sehol se beállítani, mer a catalyst nem engedi. (vagyis lehet állítani, de az már alapban 625-öt mutat a jelenlegi beállításra). GPU-Z is azt mutatja, hogy 625/993 a jelenlegi, de a gyári ott is 650/1000.
-
lsc
nagyúr
Ati Tools régi program, már nem fejlesztik . Ati Tray Tools-al tudsz állítgatni a kártyán /ccc-t le kell törölni, nem szeretik egymást/, keress mást.
Az élet kegyetlen .
-
CaptainChaos
tag
válasz Djuree #13223 üzenetére
MErt annyit evett , hgoy paksra kellett volna költöznöm.
ATI tools is összefossa magát, minden esetben kifagy a gép és resetelni kell. Szóval akkor szar?
-
Djuree
félisten
válasz Interceptor #13222 üzenetére
hozza hát...veri is...
-
Djuree
félisten
mi a fenének cserélted le a karidat
a 3870x2 nem rosszabb...legalábbis nagyon kicsi a különbség...van ahol ez jobb van ahol az...
-
Interceptor
addikt
Biztos hülye kérdés, mostanában nem nézegettem annyira de szerintetek egy 5770-es hozza a 4850-es teljesítményét 1920*1080-ban? Néztem pár tesztet mintha az 5770 hangyányival gyorsabb lenne, viszont minimum fps-t nem nagyon írtak sehol.Nem mintha cserélni akarnék sok értelme nincs csupán a kíváncsiság hajt.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
emre
veterán
válasz Interceptor #13220 üzenetére
Anno nekem is atomjaira kellett szednem, hogy normálisan ki lehessen takarítani a port belőle.
Más:
No mégegyszer, rossz, letett 4850-4870 ref hűtése van esetleg valakinek?
Nem kérem ingyen csak nagyon olcsón."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
-
Májsztró
addikt
A pontokon nem tudom ,hogy miért csodálkozol. Hiszen a 3870x2 3dmark-ban erősebb mint a 4870-es , nem is kicsit.
Az órajelekhez ajánlom az ATT-t hátha beállított profilokkal nem csinálja ezt. Aztán ha nem akkor lehet égetni a bios-ba ezt a megoldást , ha nem garis a kártya. Ha garis akkor csere. He nem garis , és bios átírással sem jó akkor meg rossz a kártya.
-
lsc
nagyúr
Patch O.o???Eredetivel játszok ...
Ismerős ? A patch az eredetihez van. Ha megoldottad akkor rendben van.Mod CaptainChaos: GPU-Z vel hogyan lehet olyat csinálni ? Azzal max a bioszt tudod lementeni. A vapor-x-el voltak gondok, nem kizárt hogy a kártya rossz. Az hogy váltogatja az órajeleket az rendben van, ez a powerplay. A drivertelepítéseket hogy csinálod ?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
CaptainChaos
tag
Hali kedves PH társak!
Lenne egy problémám.
Vettem egy Sapphire 4850 Vapor-x 1GB karit. (használtan, itt ph-n).
előtte egy 3870x2-m volt, azzal semmi probléma nem volt.
Ez a kari minden játékban lefagy, összevissza jelzi az órajeleket. (a gyári érték: GPU 625MHZ, RAM: 993 MHZ). Egyik progiban (everest) 758/1150-et ír (terheletlenül). CCC-ben 500/700-at. Amint ráeresztek egy 3D-s alkalmazást, elkezd szórakozni. Előfordul, hogy megy 1 játék simán 1-2 órát, aztán összefossa magát FarCry2 . De van olyan is (Resident Evil 5), hogy megy a játék egészen addig, amig jobb egér gombbal célozni akarok, ott minden esetben kifagy. Monitor kiírja, hogy "out of range" , ami fura, mert azt akkor írja ki elvileg, ha túl magas neki a felbontás (1024x768-on használok mindent), vagy sok a freki (85Hz-en megy minden).
a 3Trémárk03 eccer ment le rajta (40000 pont, ami nevetséges teljesítmény a 3870x2 62000 pontjához képest.... szerintem...egy HD3850 256 Mb-os, AMD 5600+ x2-vel 33000 pont)
de azóta az is kifagy. A 9.9-es catalyst van alatta, de azóta már rátettem szinte minden újabb catalyst-ot. 8.66-tól végig. A rendszert is változtattam. Win7 ultimate x64 volt rajta, de most egy WinXP prof. 32-bit van fent. Ugyanez a jelenség, semmi sem változott.Az előző tulaj azt mondta, hogy neki is ezt csinálta, és GPU-Z-zal kellett beállítania a gyári órajeleket, és onnantól simán ment neki. (Furcsának tartom, hogy egy kártyát úgy csinálnak meg, hogy csak a GPU-Z tudja helyre tenni, a saját drivere nem) Most akkor át lettem b@szva, vagy sem? Mert azért nem kis összegről van szó. Egy ilyen szintű kártyáért legalább 4 hónapot gürizek, hogy kijöjjön a többi mellett. sajna.
Szóval plíz help, ha vkinek van ötlete. Ha már feljebb leírtátok a megoldást, akkor bocs, de nem volt időm végig olvasni tizensokezer hsz-t. (tudom, controlEFFF a barátom...)
Na, valaki?
-
daruu
tag
Mert én hol írtam cakcket??Amúgy már írtam mindenhova , de azon kívűl amiket már magam végigpróbálgattam meg, amire itt rákérdeztem és megoldotta a problémát az ATT-és a GPU órajelének beállítása,mást nem nagyon mondtak.Szóval még egy kört nem fogok futni a semmiért De amúgy szerintem ez volt a baja mert más játéknál nem csinálja a cs-meg prociból megy
Egyéb ötlet ?"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
lsc
nagyúr
Nem crack-t írtam hanem patch-t, eredetihez gyári javítás. A konfigodból, a 4x1 giga is okozhat gondot, lehet mch-nak kevés a fesz, a tápod sem a legjobb, creative hangkártyával is voltak gondok. A lapod vagy a játék topicjában érdeklődj, ott tudnak segíteni mi lehet a gond.
Az élet kegyetlen .
-
emre
veterán
-
emre
veterán
Az ATT>>>> Ati Tray Tools bővebben
Furmark: egy tesztelő progi. Azt hogy miért ez a neve kérdezd meg a keresztapjától.
A többi felesleges kérdés elkerülése végett ezen az oldalon minden kérdésedre választ kapsz[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Donvit078 #13204 üzenetére
A legfrisseb ati driver nem mindig a legjobb.
A Stalkernek meg kellene a 4Gb ram.
Egyébként 1-2 beállítást ki kellene kapcsolni a game-ben, és normalizálódna a helyzet.
De erre szerntem ott a C.o.P. topik"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
WD40
aktív tag
válasz Donvit078 #13204 üzenetére
ha már kérdezel valamit legalább arra szánj egy percet hogy tagolod a hozzászólást mert így nehéz kikövetkeztetni mit is kérdezel valójában miért nem kérdezel a játék topikjában erről talán válaszolnak ott üdv.
Ugye, hogy nem egyszerű értelmezni?
[ Szerkesztve ]
Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
daruu
tag
Igen csak a cs-nél, de tuti nem a cfg-vel volt baj mert ha elkezdtem a beállításokat levenni low-ra meg hdr ki ugyan úgy fagyott, mielött még cfg-t írogattam volna.Patch O.o???Eredetivel játszok ...
Na minden esetre kitöltöttem amit kértél, mert lehet neked van igazad és valaminek plusz feszt kell adni, úgyhogy ha van valami ötleted akkor szívesen fogadomna és akkor inkább be is másolom a cuccaim
ASUS P5K; E8400; 4X 1GB DDR2 1066 Kingmax;Sapphire 4870;Samsung 5000GB 7200RPM;SAMSUNG 200GB 7200 RPM;Creative Sound Blaster X-Fi Gamer; ASUS 450W"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
Májsztró
addikt
Húzhatod Catalyst-ban is. Vagy ha teszel fel ATT-t abban is , de akkor ajánlott letörölni a CCC-t. Elindítasz egy FurMark-ot és közben húzod az órajeleket. Ami sok neki ott vagy pöttyözni , vagy csíkozni fog. Vagy kifagy esetleg. De akkor a VPU Recovery visszatesz az asztalra. Szóval el lehet kezdeni elölről. Vagy csak az ATT saját teszterét elindítod aztán megkeresi a kártya végét. Bár ilyet a CCC is tud
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Van nekem egy Sapphire 4870 512mbom és szeretnék a gyárinál egy picit többet kifacsarni belőle hogy kihuzz már nyárig amig gépet frissitek
Default 750/900on van szeretném kérdezni hogy hogyálljak neki?
A catalystban lévő húzó beállitások eleek vagy valami külön progi javasolt?
Mivel teszteljek?
utoljára a vodoo3500-am tuningoltam így nagyon nemvagyok képben manapság mithogykéne.
előre is köszönöma helpet -
Donvit078
tag
azt mi okozza hogy megy a játék 80-90fps-el és még is beszaggat a kép legfrissebb ati driver van fent nevezett játék STALKER Call Of Pripyat, más is tapasztalt már ilyet?
[ Szerkesztve ]
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
lsc
nagyúr
válasz Interceptor #13201 üzenetére
Paszta is beszáradhatott, a hűtőt kifúvattad levegővel is, a porcicák be tudnak ülni rendesen.
Az élet kegyetlen .
-
emre
veterán
válasz Interceptor #13201 üzenetére
Hány fokos a cucc terhelés alatt, és terhelés nélkül?
Lehet egy újrapasztázást megérne a dolog, mert egy idő után megkeményedik a trutyi rajta.
Viszont paszta csak a gpu-n van, ha minden más is melegszik akkor érdekesebb a probléma.mod:
Más, ref 4850 hűtője van valakinek eladó olcsóért?[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Hello,
Adott egy referencia hűtéses 4850-es másfél éve megvan, mostanában csinálja azt, hogy játékok közben túlmelegszik, a hűtő nem nagyon képes lehűteni sokszor 100%-on pörgeti.
Kivettem megtisztítottam a vga hűtését , de nemigazán akar jó lenni továbbra sem. Lehet esetleg driver hiba? Vagy lekéne szedni hűtést és újra kéne pasztázni?Fingom nincs mi lehet.
Thx[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest