Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni a Drága Testvéremnek....
Megadta magát a szerencsétlen Sapphire Radeon HD 4870 es... nem garanciás, oem-es. (2-3éves)
Referencia Sapphire Radeon HD 4870 512M ... gyári hűtésű.
Bátyám tápot cserélt, bekötötte az új Chieftec 650W tápegységét, előtte nem volt semmi gubanc...
Kapcsolja be a számítógépét... a Kártya hátoldalán a tápcsatlakozó résznél van 4 darab kis lámpa, mikor bekapcsolja az ember a gépet, egy pillanatra felvillan.
Nah de, mikor bekapcsolta a gépet az új táppal, nem villant fel csak három darab... bal szélétől számolva a 2. kis lámpa sötét maradt...
Képernyő bekapcsolás után, biosban is csíkozások jelennek meg...
Próbáltuk több számítógépben... de semmi siker...
Elküldtük egy ****nagyon kedves prohardveres kolegához pestről aki itt hirdeti magát hogy tud javítani videó kártyákat... semmit nem tudott vele kezdeni... sőt, még berakja a gépházba hogy ez nem megy.... azt hitte viccből küldjük el nyíregyházára?! ... öcsém meg áll az ész az ilyen forumtársaktól... de nem mondok nevet... ha érdekel privátban...
Nah lényeg az hogy elvittük egy szerelőhöz, telefon szerelőhöz akinek van ilyen speciális forrasztó cucca.... de igazából azt mondta hogy ilyet nem javítanak, ha nem megy és nem garanciális kuka...sajnos nem áll a bratyom olyan anyagi helyzetben hogy tudjon venni másikat... nincs rá semmi esély hogy valahogy életre kelljen a 4870 es?!
Azon gondolkoztam hogy átírjam a biost?! Szerintetek segítene megfalshelném a gépemmel?! Beraknám az 5850 mellé, és átírnám a 4870 es biosát... hátha... mert oc bios van rajta...
Kérlek szépen segítsetek, bármilyen ötlet jól jönne...
Megjelöltem a LEDET a kártyán![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz MontyCrew #20277 üzenetére
Nem lehet így spontán össze hasonlítani a kártyákat egymással, gépeket...
Lehet ahol nézted, gépben nem Core2Volt hanem egy bivaly erős i7%!
16K nem kevés, annyit teljesít alapon a 4870X2.
3Dmark06 (ne haragudj de már 2011 et írunjk) Vantage minimum.
Másrészt, az említett 3DMark VGA limites, ott csak kegyetlen erős i7-el, vagy rommá húzott Core2Quaddal kapnál hasonló eredményt...
Gyenge a procid 06 alá, azért kapsz ott keveset. -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Elég fontos problémával fordulok hozzátok.
Van egy XFX HD 4870 es 512MB videó kártyám (bratyomé).
Elérte tesztek, játékok alatt a 100 fokot, ezt már furcsállottam, mondtam a bratyomnak próbáljon rá jobb hűtést szerezni.
Volt otthon neki, kéznél egy HR03 as ventilátor szettje!
Gondolta hogy felrakja rá. Nah de mielőtt neki állt volna, sikerült valahogy eltörnie a gyári ventilátor egyik felfogató lemezrészét.
(Megnéztem és egy aluminium öntvényről lenne szó ami eltört neki)
Így garancia kilőve viszont folytatta a hűtő cserét és a következőt tapasztalta... gép elindult... szépen ment majd per percre rá szét esett a kép és vége, monitor kikapcsolt.
Következő indításoknál már csak a gép sípol folyamatosan hogy valami gázvan...
Beleraktam a kártyám mellé (5850), de egyáltalán nem is látja, se a gpu-z, se az eszközkezelő, csak pörög a ventije és kellemesen meleg a gpu fölötti rész, ennyi.
Szerintetek van esély a javításra vagy mit csináljunk vele?!
Nincs senkinek ismerőse aki hátha tudna vele valami csodát tenni?!
Vagy úgy ahogy van kuka, ugye mert fizikai sérülésre nincs garancia és a ventilátorja megsérült... -
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #18454 üzenetére
Én nem feltétlen a dx11 ben látom a hibát...mert stalker dx11 ben kineveti a hd 5850 es.
Hanem maga a játék van szarul össze rakva... Kimerem jelenteni egy két komolyabb névnél mint pl a crysis 2 nek nem lesz ilyen vga igénye dx11 ben... mint pl a metro...
Nah de no para...megvesszük a párját..hátha már dx11 ben is menni fog![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #18435 üzenetére
Nah...ez azért szép játék lett.... anno brutálisan ment a 2 darab hd 4870 Cf emmel...most hogy megvettem az 5850 est.... egy fokkal jobban megy... viszont...
ahogy bekapcsolom a dx11 et... Kártya Kakukk...bírom ezt a jelenséget... ha egy 5850 es kártyával nem lehet dx11 be highon játszani...mit csinálnak dx11 be a kisebb típusú kártyák?!... -
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #18301 üzenetére
Persze x58lapokban Sli,Cf is jó. Másrészt játékokban az i7 annyival nem tud többet felmutatni egy bivaly erős q9650esekkel szembe...így lapot nem érdemes cserélnem,...nvidiát meg nem veszek... 5850 Cf + Q9650 azt lecsó!
Drága a Komplett rendszer váltás x48 ról hirtelen x58 ra.... gatyámat ráfizetném és ugyan úgy az számítana hogy milyen videó kártyám van a gépbe..nem hogy milyen procim...vagyis hiába van egy 4830 asom 200 ezres ... i7 el...ha van x48as lapom ddr2 vel...core2quad 3ghz + erősebb kártya... akkor a core2quad a nyerő[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #18230 üzenetére
Már elég régóta tervezem a full HD... egy két szépség javítókkal szeretek játszani...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #18228 üzenetére
Lehet van benne valami, bár 1280x1024 ben?!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #18224 üzenetére
Nem ezen csodálkozom, volt nekem két darab 4870 es 512 Cf be kötve.... és nem teljesítettek így... Persze... igen csak nvidia és nagy memória zabáló programokat említettem...de azért az a 18 gpu score... nem hazudik vantagéban sem... lehet ez lesz most egy pár hónapig... majd ATi 6xxx
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #18217 üzenetére
Tesztelgettem a minap ezt a GTX 295..öst...de valami ...hát nem vagyok se atis se nvidiás igazából...de le a kalappal.... Metro 2033 meg crysis, meg gta 4...olyan fps ek tudott elöttem produkálni egy elavult q6600 os (3.0 ghz procival hogy csak ámultam bámultam)
Másrészt forró fejű és azért kajálni is tud... de azon lepődtem meg igazából, hogy jóval halkabb mint a HD4870 ref. (Sapphire) 512M Kártyám volt... -
Dj Dekko!
őstag
Nah megjöttem közétek. (1hét hosszú nyaraláson voltam )
De már intézkedtem mert a Hd 4870 es kártyám után... ez a 6200LE elég gyenge... Haverom át hoz nekem most egy GTX 295 öst...ha megleszek vele elégedve mit megy...akkor valószínű azt veszem meg (3 napig tesztelem mit tud) Ha nem felel meg valszeg... 5850 est veszek... -
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #18014 üzenetére
Értem, hát szerintem se...mert még a 4870 es is nagyon jól muzsikált a maga 512M Vramjával 1280x1024be...viszont évig...másfél évig nem szeretnék kártyát cserélni... így időtállóbbnak gondolom az 5850 est 1 gigás megoldást... ennyi pénzem van most csak rá... találkoztam egy két olyan játékkal ami alá kellett az 1 G ram..GTA4...(bár az egy BUg hegy)
-
Dj Dekko!
őstag
Búcsúztam én is Barátaim. A-mi-nap váltam meg a 3. HD 4870 esemtől.. szép sorozat... Most egy 6200LE használok netezni... még nem tudom mi lesz, de szerintem 5850, hogy legyen valami változás!
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Honduras #17058 üzenetére
Fura hogy egyel is megy, maximum nem lesz rajta ccc-ben ilyen tuning opció.
Bár én azért bedugnám, gondolom nem viccből találták ki rá.#17070) TTomax Két darab 4850 es?! Vagyis 4850 X2 porba alázza azért a gtx 285, persze ahol van cf csak ott... de ott gyorsabb az említett nvidiánál jóval.
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Szerintetek lehetséges hogy azért akad a mozillámon az összes magas felbontású videó, videó klip mert a kártyán lentebb van állítva az órajel.
Van codec, avagy flash hiba lenne?!
10-15 másodpercenként mindig megakad egyszer, ütemesen, rendszeresen.
300/500 1.083V HD4870#16904) nemethati. Felbontás függő... 1280x1024 be egyikse... Oda már tuning kell.
Tápegység meg maximálisan ki lesz használva az tudom, mert nekem a CF felvett néha 580W.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16881 üzenetére
Nem hiába csapatják neki az 1Ghz Gpu Sebességet...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #16732 üzenetére
Melyikre gondolsz?!
CrySis első részére?!
Igazából próbálgattam de 8x élsimítással játszok crysist... és különösebb gondot nem okoz a gépnek, furcsáltam is a dolgot... 1280x1024 VeryHigh játékban beállítottam a 8x élt, és semmi gubanc, persze Catalyst Control Centerben mindent alkalmazás vezéreltre állítottam.
Avagy a CCC-ben. -
Dj Dekko!
őstag
Valaki tudna egy elképzelést adni arról hogy az, ATI Radeon CCC max beállításon nagyjából HOC CrySis benchmarkal hány fps produkál very high beállításon.( 1280x1024 ill 1024x768)
Másik kérdésem pedig az lenne hogy ha a CCC ben mindent maximumra beállítok, 16xAA(32xWT.) 16AF/ Adaptíve élsimítás, akkor állítólag minden programon kötelező módon fog futni ez a beállítás?!Ezt eleve azért furcsállom mert lefuttattam a crysis benchmarkot... és nevetve tud 35 fps átlagot produkálni, és 55 maximum fps...
Persze 2 darab 4870 es fut a gépben... de nem lehetséges az hogy nem rakja rá a CCC az élsimításokat?!
Egyszóval, sokkalom ezt az fps ilyen beállítások mellett, vagy ennek hasonló módon kell futnia?! -
Dj Dekko!
őstag
válasz csuki00 #16705 üzenetére
Vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel ezen a fórumon.
Mhdban mert elég csúnya játékokat fognak egyből az ember fejéhez vágni ha kimeri jelenteni hogy fullHD-ban max szépség javításokkal MAI JÁTÉKOT játszik egy középkategóriás kártyával...
4770 es is jól sikerült videó kártya... de azon a felbontáson, nem is kell különösebben olyan komoly program neki mint a crysis, és tacsra kerül...
Persze futni fut... csak élvezhetetlen a játék...
Full HD felbontásban már a HD 4870 es Ereje is megkérdőjelezhető, persze hogy ha a mai játékokat nézzük alapul... és még az élsimításról nem is szóltam... -
-
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz F e Z o #16623 üzenetére
1.336V
és egy Asus Silent Knight 2 hüti, persze próbálkoztam már Zalmannal is 9700 essel, de semmi javulás. Ez ilyen meleg, ez van...
Amíg nem buzerál hogy túlmelegedik, vagy hasonló fagyás nem jelentkezik addig nagyon nem is érdekel.... ezek ilyen melegek terhelve ha járatom 65-70 fokot simán eléri. Primével meg a 85-90 fokot... ha baja van majd szól a lap... meg persze lefagy a cucc...
Az is lehet hogy elmér a program... de sajnos ez egy kezdeti stádiumban lévő Q6600 os...
De ahhoz képest szépen múzsikál... majd pár hónap múlva kivágom, azt beruházok egy i5 be addig meg kibírja....[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #16614 üzenetére
Tűz hányók. Nálam a Q6600 os (persze nem mai darab) IntelBurn Test alatt 96Fokot ért el...
Mondom hoppá, Picit lentebb veszem az órajeleket, meg a feszkót...
Az tuti hogy hiányzik ilyen időben már a klima a kéróból!
Télen legalább egy szobával kevesebbet kell fűteni, hála a 4870 Cf nek. -
Dj Dekko!
őstag
válasz Alister71 #16604 üzenetére
DDr2 es?... jóval többet is... például én 2.3V Hajtom őket. Geil Ultrákat... szerintem már a 3-4 éve... Persze a gyártó szavatolja is hogy 2.3Vig bírniuk kell 1,8V pedig 4-4-4 12 800Mhz tempot kell diktálniuk...
Persze hűtöm őket külön ventivel is... de bírják....
Vramról nem nyilatkozom, nem tudom mennyire finnyásak azok. -
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #16569 üzenetére
Újra telepítettem, megjavult...
Hát azt nem mondhatnám hogy jól megy, kint a terepen full akcióban 35fps....
1280x1024 AAa+16AF VeryHigh
alagutakban, meg zárt térben volt már 111 fps is... úgy hogy olyan 50 - 60 fps átlaggal megy...#16590) Májsztró Nekem már a 3. 512M hd4870 es megy át a kezem alatt amit járattam, szingliben is, meg cfben is.
1280x1024 ben nem találtam még olyan programot... amire azt mondtam...pfffu bárcsak most 1 g kártyám lenne mert nem bírja már az 512Mb.
Biztos van ilyen program...de inkább 16xx avagy fölötti felbontásnál jön elő...[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Ráfizetéssel?! Te hol olvastál ilyet?!
Szarból fosba akarsz lépni?!
Simán bírja a tápod a tuningot is, nem fogyaszt olyan sokat az a rendszer...
Főleg FPS táp nem egy rossz belsővel rendelkező termékek közt van.
#16561) Májsztró Engem csak a teljesítménye fogott meg nagyon, aero annyira nem volt nagy durranás, viszont ahogy fut, az már valami...
1200 pontal kaptam többet a procira vantage alatt, win7 el mint vistán, és a programokról nem beszélve.Win7! The Best Os.!
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz dangerzone #16548 üzenetére
Én is így tudom...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #16545 üzenetére
Hmm.. nem vagyok képben?!
Miért te leváltanál egy HD 4870 est egy 5770 esre....
+/- 1 fps ért?!
Nézd meg jobban azokat a teszteket, ahol egy komolyabb oc hd 4870 es tanítja még a 5770 est... maga 128bit memória vezérlőjéről ne is nagyon beszéljünk...
persze a 4890 es már vacsorára megeszi az 5770 est.... de az más téma
FŐLEG A KÁRTYA ÁRÁRÓL![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Redneck #16539 üzenetére
Hmm... Drágább?! Biztos jól utána néztél?!
Elég sok boltban fogytán vannak a 4870 esek illetve 4850 esek, hiszen az 5770-50 esek uralják a piacot.
Nem érdemes hd 4850 est 5770 esre leváltani, szerintem amire tényleg reális lenne az egy 5850 es, még az 5830 ast se nagyon ajánlom, mert az meg valahol a hd4870 és a gtx 285 között helyezkedik el, tehát nem lenne nagy az előrelépés.Nem tudna nekem valaki segíteni hogy mikor elindítom a metro 2033 as exét, kiírja hogy *safe módban akarom e elindítani, vagy gondolom normál módban, elindítom a játékot, tök mind egy hogy melyik módban, menünél HIBA MÉGSE! és kidob az asztalra...
Azt hittem hogy túl húztam a gépem, és ezért csinálja, de alapórajelen is ezzel a hibával találkozok.
Felraktam rá az UpDate 1 es patchet.... de semmi javulás.
4870Cf = 10.4 es driverral tolom a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Nem tudom mennyit számít fogyasztásilag, de azért át írtam a két radeon hd 4870 es órajelét 2Dben, dosból megflasheltem őket...
Sapphire Radeon Hd 4870.: 300/500 1.083v
MSI Radeon Hd 4870.: 500/1000 1.237v (nem tudtam ATiRbe-ben se lentebb állítani a feszültséget, ez volt a legalja, az órajeleket meg hagytam mert ha lentebb veszem a memóriát ugrál tőle kép) Sajnos ennyit tud az MSI karim.
De bízom benne egy keveset csak számít majd... hogy ne zabáljon annyit, 400W alapállapotban. -
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
Fiúk lányok, kiszámoltuk mennyit zabál meg a gépem egy hónapban úgye mert éjjel nappal megy, néha néha játszom is... de olyan eredmény jött ki hogy a hajam is égbe áll:
10-12 ezer ft.
Úgy hogy mindenki jól gondolja meg ezt a gép tuningolásos dolgot.
Persze 0-24 órán keresztül megy a gép...
Szerintem valamit elszámoltunk! Reménykedek benne...[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz katt777 #16492 üzenetére
Te miről beszélsz?!
Milyen beállításhoz lenne elég a 2ghz proci?! 2500 as felbontásban?! Jah bocs végül is úgy is mind egy... mert 0fps lenne.
2ghz procival próbálj gta4 et, crysist, stalkert játszani... kíváncsi vagyok milyen beállításra rakod. (bár igaz az eredeti gta 4 játék dobozomra is eleve az van írva hogy min.2.4 ghz proci... gondolom poénból)
Azért kell tuningolni 3ghz fölé a processzort hogy eleve gyorsabban dolgozzon a gép, ebben mi nem tényszerű?!Másfelől vicc az hogy szarrá húzod az e8xxx sorozatos procit nem csak 06ban lesz gyors, hanem a játékok 99% ban VERHETETLENEK!
Nem értek veled egyet... szerintem egy hd 4870 eshez illik 3.0 ghz fölötti 4 avagy több magos processzort oda rakni.... erre mondhat bárki bármit.
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Nah lemértem én is, nem is fogyaszt olyan vészesen a gépem...
Alap állapotba mikor csak netezek 380-420W zabál.
Mikor játszok, ahol megy a crossfirex is... 520-550W. -
-
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16444 üzenetére
Jól döntöttél, nem éri meg kockáztatni....
Valaki nem tudna segíteni azzal kapcsolatban hogy az alsó vagyis a CrossFireX slave kártyán a memória órajeleket hogy tudom alacsonyabbra állítani úgy hogy LOAD-ok közben ne ugráljon, remegjen a kép.
A Sapphire Radeon Hd 4870 es kártyán nevetve lehet csökkenteni a feszültséget és az órajelet... 250/300 ig is 1.020V körül (pontosan nem tudom mennyi most fejből)
A gond csak az, hogy az msi kártyán 1.230V alá nem lehet csökkenteni biosból a feszültséget... és ha már 700ra átállítom a memória sebességét 2D-be, elkezd ugrálni a kép, persze csak load közben...
Kiírattam a G15 LCD billre az órajeleket és tényleg, folyamatosan változtatja töltés közben 700-1000 -700-1000 ilyen változtatásnál meg gajdul a kép... (2Dor3D órajel)
Semmi esély nincs rá lentebb állítani, gondolom?!
Olvastam hogy ezeknél a kártyáknál főleg a memória sebesség a befolyásoló tényező fogyasztásnál.
Így a gyári bios beállításom is 1000Mhz volt az MSI kártyán, sehol nem volt csökkentve az órajel... Gpu-t meg ha lentebb veszem 200Mhz-ra lehet sok lenne a 1.230V már...
Nem értem.
Most 2Dben fölöslegesen zabál a kártya... és zavar eléggé.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16434 üzenetére
Mert ezeknek a kártyáknak a többsége vagyis, a hd 4870esek 750/900 as órajelet simán viszik 1.208V feszültséggel...
1.268V vel 800/1000 ret általában tudják, de ez fölé már eleve nem is érdemleges szét feszelni mert sajnos a gpu nem tudna annyival többet, csak megsütnéd, + 30+40 mhz... ahhoz meg rengeteg +0.1V...
Úgy hogy ilyenekről hogy HD4890 es órajelen fog futni... nem érdemes kockáztatni... (1Ghz gpu órajelre gondoltam)
Kilehet végül is próbálni, csak mivel hogy fizikai sérülést is tudsz okozni, úgy hogy meg megsütöd avagy megég valahol a kártya, elvész a garancia... és nem lesz kártyádsem...
Nem kockáztatnám! -
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16432 üzenetére
Szerintem rengeteg... de ez egyéni véleményem...
Sok Sikert hozzá... -
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16430 üzenetére
2+3 fps avagy +500 vantage pontért megéri kockáztatni a vga kártya épségét?!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #16415 üzenetére
Érdekes ez a GTa 4.... nah megyek is.... hozok egy 9800 gtx - 8800 gtx - 8800 GTs hát ha még több lesz az fps em...
Fúra... akkor ez is igen csak crossfirex inaktív program... bár a haverse ér sokat el a gtx 295 ösével...mert nála is így fút...
GTA 4 = BUG![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16406 üzenetére
Az MSi kártyánom biosban lehet módólni 1.276V Feszültségre is... érdekes. mert ha jól tudom 1.263 minden hd a max.
De nem próbáltam még ki, mert nem akarom se leégetni, se megsütni az msi 4870-est! -
Dj Dekko!
őstag
Statistics
Average FPS: 46.04
Duration: 37.27 sec
CPU Usage: 73%
System memory usage: 74%
Video memory usage: 100% -» 512Mb Fogytán van már a hd4870 esen.Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: High
View Distance: 25
Detail Distance: 50Egy kép róla!
Kíváncsi vagyok 1Gigás HD 4870 es milyen pontot kap, fps értékeket.
(félre értések elkerülése végett 46Fps volt... nem 13 amit a jobb sarok ír... csak ahogy beakadt az fps mérő a fraps fényképezés miatt ennyit látott az ATT.)[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Hát a GTa4 már csak ilyen....
Haveromnak se megy jobban.... mrnorb prohardveres kolegának. Pedig ott egy Q9650 es van 3.5 ghz-en gtx295 el.... Persze ha már egy két másik játékot előveszünk... Lehet kiröhögné a 4870esemet....
Full hd felbontásban Highon 1G 4870 essel 45-55 fps a gta4?! Azt hogy csináltad?!
izmosabb intelekkel nem megy úgy a gta.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Nah végre fiúk lányok játszható lett a GTa4.... 1.0.0.5 Patch nagyon sokat segített rajta.
Egész fellélegzett a rendszer, viszont amin meglepődtem az az hogy sokkal jobban fút ezen a 3.2ghz q6600 on mint a 4ghz core2duo e8400 esen... szerintem vagy 10 fps el tuti jobban megy... Feltoltam mindent highra 55-45 fps... 30 alá lese néz.
Persze CF4870-el tolom. -
Dj Dekko!
őstag
válasz DerStauner #16355 üzenetére
Hát igen, én is fagyoskodom a CrossFire mellett....
Nagyon szar az idő.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #16259 üzenetére
GTA 4 akadására nem tudom mi a megoldás, az tuti hogy a 4870 cf, q6600 oc és a RAID0 vinyóval is simán beakad, pedig 4 g ram is benne figyel.
Szerintem Ati 5970 es + intel i7 Oc proci és 6G Rammal talán már fullon is játszható!
Gusztustalan program az a gta4...[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz hackeeeee #16253 üzenetére
Sokkal többet nem is ér!. Sajnos ez az ipar ág ilyen...
Más részt annyira nem izgat a fogyasztás... +1000 ft villanyszámlától nem megyek csődbe.
Nincs is baj az 5850/5870 el, csak véleményem szerint nem ér annyit amennyiért kínálják őket...
Én is választhattam volna most egy 4890 est is... Ami persze 1G, inkább vettem hozzá megint még egy 4870 est ami 512M ... Állva ott hagyja a 4890 a két 4870 es... de ez szerintem logikus.
Pedig mennyit is ér a 4890-es Árban?![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz F e Z o #16248 üzenetére
Pedig egy OC 4870 Cf... anno tud nevetve hozni egy 5870 es szintet
Persze CrossFire, illetve driver függő...
5850 es. 1gpu bivaly erős kártya, de ahol jól megy a 4870 es CF, ott elveri a 2 kártya az 5850 est
Meg hát... veszel 2darab 4870 est már sz@ré hugyé bárhol... 45 é kettőt.
5850?! 65-55 körül mozog?![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz TTomax #16229 üzenetére
Nem szerencsés választás.
1. Semmit nem ér rajta a gyári ventilátor, memóriákat nem hűti semmi, gyenge tuning potenciája van.
2. Gyengén módolható BIOS, 2Dben alig tudtam csökkenteni a gyári órajelekről az értéket, még egy minusz a szemben.
Előny.:
2 cm-el kissebb egy Sapphire avagy ref. 4870 es kártyánál.(Tapasztalatból mondom mert volt szerencsém ilyen kártyát is hajtani.)
Pontosabban egy XFX Radeon HD 4870 es Refről írtam véleményt ami 512M GDDR5 el volt ellátva.
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Összetűzésbe kerültem pár Driverral, főleg hogy 9 hónapja nem volt újra rakva a rendszer és vagy 4 vga cseréltem közben, + 3 procit!
Érdekességeket csinált a CrossFireX kombó...
Akadt a 3dmark vantage mint ha a két kártya nem szinkronban melózna. Nyúzta a képet, próbáltam 10.2 driverrel is...
CrySis 12fps fullon.... úgy hogy valami nem koser.... Ennél 1 kártya is jobban ment!Nesze neked ATI DRIVER!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Jah, csak azzal vigyázni kell. Én is szórakoztam vele... szerencsése egy 8cm házhűtő ventilátor látta csak a kárát.
Mondom kifújatom a port! 10 - 12 bár... 3 másodperces pörgetés után nagy reccsenés, hát a 7 lapátból 2 elrepült valahova...
Egy pillanat alatt kinyírja a kompi a ventiket ha ész nélkül csinálja az ember.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Gyári ventilátor van rajta, vagyis 2slotos ref. sapphire hűtés?!
Át kell csak módólni a biost. Kicsit hangosabb lesz, de legalább hűti a cuccot.
Erről jut eszembe...
Vállalkozó szellemű embereknek írom.: Gondolják meg a HD 4870 2Slotos ref hűtős kombót, mert már szép hangot produkálnak, másfelől +10 fokot a szobámban! -
Dj Dekko!
őstag
válasz 7Heads Drago #16165 üzenetére
Tudod, e8xxx sorozat játékokra tökéletes. Quad, minden másra!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #16120 üzenetére
Nah megnéztem.
Nem tudom fiúk lányok. De CrySis és egy két érdekes játékban, mint pl, Stalker. Állva otthagyja a Q6600 osomat ami 3ghz megy... már alapórajelen is... az e8400 es...
Megnéztem megrántva, mint csinált régen...hát egy 4ghz core2duo e8400 ellen... játékokban... i7 es kell hogy felvegye vele a versenyt... mert még az i5 öst is tanítja az e8400 es tuningolva. -
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- ELADÓ EGY HÓNAPOT HASZNÁLT AMD RADEON RX 6800 XT SAPPHIRE PULSE DOBOZÁBAN.
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest