- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz DarthSun #11850 üzenetére
Itt az MBR / GPT volt a lényeg, ellenben az nem világos ez a mostani hogyan kapcsolódik a témához, vagy ha igen, akkor pontosan melyik szerinti a külső SSD és mit kezel a tévén lévő OS.
Aztán mondjuk nem is feltétlen ennek a topiknak a témája, de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #11851 üzenetére
Igazad van. Csak a közvetlen tévé kapcsolatra írtam, hogy így is megvalósítható, bár ez már a saját retró becsípődésem szerinti setup, mai felhasználónak kb nem értelmezhető, retró és modern filerendszer kapcsolata. Mai oprenszerrel(pld Win11), nem is létrehozható, kell hozzá a retró-modernizált drive csomag, ez kb - aki nem ezen nőtt fel, nem fogja tudni a folyamatot. Évekbe telt, mire összeszedtem a kellékeket, a megfelelő setelés meg kb hónapokba.
Mai konfigon, modern tévén annyi hatása van, hogy az így kialakított drivet minden látja, nemcsak a modern cuccok, hanem a régebbiek is.
A részfolyamatok a retró topikban olvashatók, összefoglaló is készül majd, de nem egyszerű, kb 50 oldal lesz...A 3 test probléma nem megoldható.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
iPhone-hoz keresnék lightning csatlakozós külső adattárolót adatmentésre, melyre direkt csatlakozás után egyből tudnék képeket átmásolni gond nélkül a telefonról.
Tudtok ilyet ajánlani? -
King Unique
titán
válasz Hoffer #11853 üzenetére
Mármint inkább egy USB-s külső adattárolót és ahhoz egy ilyen vagy egyéb hasonló Lightning-USB adaptert, mert Lightning csatlakozós külső meghajtó nem nagyon van.
Egyébként ez is hasonló mint az előző eset, eleve nem ennek a topiknak a témája a milyen külső adattárolót okostelefonhoz téma, vannak arra külön topikok. + Az ügyben értelemszerűen azt is el kellene dönteni, hogy most USB-s pendrive, vagy memóriakártya, vagy külső HDD, vagy külső SSD kell-e, mert ugye a "külső adattárolót" elég tág fogalom.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Adatmentő program lesz a kérdés.Áprilisban vettem egy Easus Data REcovery licenszet, működött is rendben, megfelelő helyről lett véve, de időközben változott a hardverem az SSD-t pedig nagyobbra klónoztam.
Most a program ingyenesként indul el, és nem fogadja el a kulcsomat...
Mi ilyenkor a teendő, mert hiába van lifetime licenszem, de nem tudom használni, gondolom a hardverhez kötötte a kulcsot...
Próbálkozhatok esetleg, hogy a régi gépbe átteszem az SSD-t, de lehet nem működne így sem a dolog.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
King Unique
titán
válasz Graphics #11856 üzenetére
Az ilyen kérdések megválaszolására ott van az EaseUS Customer Service and Support Center, meg ha eleve hivatalos helyről lett vásárolva a licenc.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #11857 üzenetére
Köszi, írok nekik is.
Most eltúrtam a régebbi minigépet, amin aktiválva volt, ott elfogadta a kulcsot...
Remélem azért van lehetőség a kulcs költöztetésére.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
olyan gondom van, hogy gyerek összecserélt két winyot, és a Zyxel Nas310-be beletette a 2 terrás winyomat, amin régi adataim voltak mentve - ez is csak most derült ki, hogy kerestem valamit. A Nasban nem lát semmit, linuxon raidnek látja a disket, de nem mountolja fel, win alatt meg nem is látja csak lemezkezelőben, de mondjuk ott legalább látja az eredeti partíciókat... Mi a csudát lhet ezzel kezdeni? win alat szeretném elérni a mentett fájlokatTúrista vagyok
-
Doky586
nagyúr
válasz bpmcwap #11859 üzenetére
Legközelebb HDD bios jelszóval védd a lemezeidet a gyerkőc elől és akkor nem tudja törölni róla az adataidat.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Családi képek, videók (3 mobil) offline tárolására keresek HDD-t. Évente 1-szer csinálnék egy nagyobb mentést (felhő megy mellette párhuzamosan).
1TB elég lenne. Milyen külső HDD-t keressek, ami bírja és "szereti", ha csak folyton rámásolva van adat, de törölve, mozgatva nincs. Szeretném, hogy minél tovább megőrizze az adatokat. Van valamilyen speciális HDD erre? Kompakt külső HDD vagy keret+2'5-ös HDD kombó a jobb? SSD vagy HDD?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
-
elder troll
őstag
Sziasztok!
Android-os telefonról valamilyen úton módon megoldható törölt képek és videók visszaállítása?
5 hónappal ezelőtt törölve lettek dolgok a telefonról, és a gazdájának szüksége lenne rá.
Idáig csak pc-n használtam a getdataback nevű programot, ez működhet android-os telefonon is?
A válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt megvettem a Get Data Back programot, és akkor sikerült is adatokat mentenem vele egy eltűnt fájlrendszerű hdd-ről. Most (szerencsére csak kíváncsiságból, nem szükségből) megint feltelepítettem, a legújabbat, 5.71-et. El is fogadta a régi szériaszámot, rendben működik. Gondoltam teszek vele egy próbát, hogy amikor neadjisten szükség lesz rá, ne akkor kelljen improvizálni. A C meghajtót megjelöltem, és elindítottam. Ezt kaptam, de nem tudom értelmezni. Hol vannak a törölt fájlok, amiket megtalált? Hogy kell továbbmenni, hogy menteni lehessen a fájlokat? -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Adott 2db WD RED 4TB HDD, amit "Windows RAID 1"-ben használtam.
Újratelepítettem a Windows-t és jelenleg azt írja mindkét meghajtóra, hogy üres.
[kép]
Kipróbáltam több adat visszaállító progarmot is:
- GetDataBack Pro
- GetDataBack Simple
- Recuva
- Recoverit
- EaseUS Data
Mindegyik program láthatóvá teszi a fájlrendszert, vissza is lehet állítani őket, viszont pl. a képeket és a táblázatokat nem jeleníti meg, amikor megnyitom őket.
Nem írtam semmit azóta a merevlemezekre, csak próbáltam visszanyerni az adatokat.
Ha a fenti programokhoz valaki tud valami speckó beállítást ami segíthet, azt nagyon megköszönöm.
Vagy olyan céget ajánlani, amely vissza tudja hozni róla az adatokat.
Üdv. : Péter -
zolka95
őstag
Üdv!
Egy adattárolásról szóló cikkben olvastam a formázásról és erről lenne egy kérdésem:"A formázás során az operációs rendszer az adatokhoz vezető útvonalakat törli, nem magukat az adatokat. Ezért az adatok fizikailag még ott maradnak az adathordozón, és egy egyszerűen kezelhető, ingyenes visszaállító szoftver segítségével a legtöbb esetben visszaállíthatóak."
Ezt úgy kell érteni, hogy a merevlemezen szektorán lévő adathoz menti el az útvonalat? Aztán törléskor ez az útvonal törlődik és ezáltal az a szektor felülirhatóvá válik az oprendszer számára, azaz rakhat oda más adatot?Például van egy Madonna.mp3 nevű zene a hdd-n. Az ehhez vezető út pedig például ez: D:/média/zene/pop/Madonna.mp3
Ez az útvonal törlődik, az mp3 fájl pedig ott marad addig amíg más adattal felül nem írja?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok,
ki milyen megbízható, leinformálható adatmentő céget tud ajánlani ? Egy ügyvéd ismerősömnél megpatkolt a pendrive és tele van egy rakás bizalmas infóval.
Cél a profizmus és a diszkréció.
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
junior tag
válasz Freddy TNT #11880 üzenetére
Részemről őket ajánlanám: [link] Anno mi még egy ST4096-ost vittünk hozzájuk - tehát nem ma kezdték az ipart!
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Milyen partíció vagy teljes lemez mentő programot ajánlotok? Backup céllal. Ingyenes volna a legjobb. Alapvetően pendrive és sd kártya lementése lenne a cél.[ Szerkesztve ]
-
cibus
aktív tag
sziasztok, 3,5" winyóhoz kellene nekem egy külső usb-s merevlemez ház.
tudnátok ajánlani, linkelni valami nagyon olcsót? köszi -
Graphics
Jómunkásember
-
TamasSzucs13
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg van egy 256GB-os NVMe ssd-m, amit szeretnék lecserélni egy nagyobbra, viszont az alaplapon csak 1 NVMe csatlakozóm van. A mostani ssd-n van a windows és még sok egyéb program. Milyen úton módon lehet kivitelezni azt, hogy mindenféle szívás elkerülésével átkerüljenek az új ssd-re a régi tartalmai? Ha lehet akkor a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módszer érdekelne, mivel nem vagyok egy nagy gépzseni. Köszi!
-
Doky586
nagyúr
válasz TamasSzucs13 #11886 üzenetére
Usb pendriveról bootolva Macrium Reflectel lemented a bentlevő ssd-t hálózatra nas-ra fileba, csre: egyik ssd ki másik be, reboot és hálózatról visszaállítod.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha Windows 10/11, akkor azon téma egyik topikjában le lettek írva a lehetőségek, + az alábbi blogbejegyzésben az egyes programok tesztelve.
Az ilyen kérdést legközelebb inkább az érintett Windows rendszer topikjában kellene feltenni, mivel magához a klasszikus adatmentés témához (lásd topik 1. hozzászólása) kb. semmi köze nincsen.
-
Soma01
veterán
-
Josi
senior tag
Veszel egy NVMEs usb házat, és mehet is a klónozás.
A ház meg jó lesz a réginek.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Josi
senior tag
válasz TamasSzucs13 #11892 üzenetére
A fentebb említett Macrium Reflecttel biztos lehet klónozni is.
Én más programot használok erre.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest