Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissd01
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.Olyan problémám van,h a refhűtős giga 4850em azt hiszem haldoklik.A probléma nagy terhelés mellett jön elő(Avp3,BC2).A venti felpörög mint egy sugárhajtómű,majd egy pár perc és "No signal" felirat vigyorog a képembe!
Egy restart segít csak.A kari hőmérséklete 100fok fölé szalad... Vkinek vmi ötlet?Előre is köszönöm! -
Locutus
veterán
válasz belaazallat #13898 üzenetére
Akkor S1 rev2-t vegyek inkább, plusz egy 120-as vmilyen venti?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
belaazallat
addikt
válasz Locutus #13897 üzenetére
De ha útba van, akkor nem egyértelmű hogy odébb rakom... Sebesség ugyan az marad.
Egyébként a Twin Turbo-t sokan adnak el az aprón, az egyik eladó pl arra panaszkodott, hogy gyengébb, mint a gyári 4870 hűtés.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Locutus
veterán
válasz belaazallat #13896 üzenetére
De az SATA3-4, hogynézmáki, hogy az 1-2-be semmi sincs dugva akkor
(egyébként csak az audigy4 teteje poros, más nem )
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
belaazallat
addikt
válasz Locutus #13895 üzenetére
És mi lenne, ha a lentebbi 2 csatlakozóba dugnád a csatikat, nem lenne probléma.
Kis takarítás ráférne a gépre.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Locutus
veterán
Eljátszottam a gondolattal, hogy veszek egy AC TwinTurbo hűtőt a kártyámra.
Viszont szerintetek el fog férni?
KÉP
Konkrétan a jobb oldalán, a 2 SATA csati miatt aggódok. A kártya nyákjától 35mm-re van a csati, a mostani hűtás műanyag burkolata 30mm-re, tehát kb 5mm van a kettő között. Viszont az AC hűtő jóval nagyobbnak tűnik ebben az irányban :SKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Májsztró
addikt
válasz katt777 #13874 üzenetére
Annyira nem varázsolt el az Nvidia. Bár volt régebben , nem mondom ,hogy volt vele bajom mert soha semmi. De mégis csak ATisiszta vagyok Fermi nem nagyon köt le amíg nem látom ,hogy mit tud. Mert eddig csak a reklám ment ,hogy Fermi így meg úgy. Aztán semmit nem kaptunk kézhez , csak egy kamu Fermit.
CF-ről annyit ,hogy érdekes módon rengeteg embernek megy hibátlanul. Meg általában az X2 kártyákkal sincsen probléma.
-
-Solt-
veterán
Úgy sem jó... valami komoly anomália alakult ki... 10.2-vel van opengl, 9.9-l 9.3-l nincs...
Nem igazán értem... még jó, hogy ez egy teszt rendszer... megütne a guta, ha ezt a másik vinyómon csinálná...
Eltávolítom a 10.2-t.... szépen leszedi, újraindítom, felrakom a 9.9-t és megszűnik az opengl... IL-2 3fps-l megy!
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz katt777 #13889 üzenetére
Mindig komplett ccc telepítek, soha semmi gondom nem volt ilyen téren...
- uninstal
-restart
-csökkentett mód + driver sweeper
-restart
-ccc telepít
-restartÍgy néz ki nálam a történet... másik rendszeremen is ugyan így csináltam mindent, ott minden rendben...
Ötletem sincs a továbbiakban...
www.smart-bus.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #13874 üzenetére
10.2-vel megy is a srácnak minden gond nélkül. Csakhát van amiben ugye nem az igazi.
Nem arra gondoltam, hogy CF-ről nyilatkoztál, hanem a driverről.
Én multkor DriverHeaven drivercleaner-rel úgy kitakarítottam a rendszert, hogy nem jött be az asztal, hanem asztal helyett a win töltőkép maradt bent, a gép pedig ment, mert volt indítóhang is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz -Solt- #13887 üzenetére
Driver Sweeper is fent hagy 5 fájlt system32 könyvtárban + drivereknél, de ha komplett Catalyst-et telepítettél, az bizony becseszhet. Akkor is lehet gond, ha pucolás után nem restartoltad a gépet, ugyanis akkor a már jó fájlokat távolítja el indítás után.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-Solt-
veterán
válasz katt777 #13884 üzenetére
Nem igazán értem, mert a másik vinyómon minden ugyanez, és ott megy...
Lekaptam a drivert... uninstal, csökkentett mód + driver sweeper, 9.9 felrak... ezek után nem tudom hol lehet a bibi... :S
Van valami komplett catalyst ami minden szart felrak? Lehet, hogy túl alapos volt valamelyik driver eltávolításom...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
katt777
félisten
Volt már, aki TT-t használt, és hűtött neki rendesen. Esetleg tegyél rá 2db 9cm ventit a TT-i helyett.
-Solt-: Nekem megy vele. Nincs ott valami más hiba? Mert más is szólt már ilyen hibáról. Talán egy driver-frissítés nem volt 100-as?
Depression: 9.9-et tegyél föl, ha valamivel gond lenne, akkor max. 9.12hf-et. 9.9-től már 5xxx szériára foltoznak, csak a hibák fognak szaporodni.
-
Stirbi
addikt
válasz Depression #13881 üzenetére
hát ted fel az ta drivert amit eddig szoktál használni , és probáld ki avval
-
Depression
veterán
Sziasztok.
Sapp. 4850-em van alapon, nem húzva. Tegnap újraraktam a win7-et, és gondoltam egy nagyot, a 10.2-es drivert raktam fel. Elkezdtem játszani a mass effect 2-vel, erre össze-vissza megjelennek, de csak egy-egy villanásra fekete nagy méretű háromszögek. Ez driver gond lehet, vagy gondolkozzak el egy új kártyán.
Más játékkal sajnos még nem tudtam próbálni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Ki akartam próbálni a furmarkot, de opengl 2.0 hibára hivatkozva nem hajlandó elindulni... 9.9 van fent... valakinek valami ötlet?
www.smart-bus.hu
-
deedee
őstag
thx a válaszokat mindenkinek.....
nyomozgatok a piros ledek irányában és a garinak is utánajárok..../ipon.hu/ -
katt777
félisten
Hát, én csak a pasztázásra tudok gondolni. Vagy vastag, vagy már elöregedett, v. szimplán nem OK. S1-esek jobb eredményeket szoktak publikálni.
Anno 3870-emen a Chilla volt olyan, hogy majdnem annyira melegedett, mint a ref. hűtés, viszont hangja kb. zero volt.
Májsztró: Hó végére itt a GT480. Akinek meg nem elég alapból az ATI, hanem még CF-t is épít, hát, az megérdemli.
hackeeeee: CF-ről nem nyilatkoztam (csak régi tapasztalataim alapján nem javaslom senkinek), amúgy valóban a 9.9-cel van a legkevesebb gond, és az oldotta meg a legtöbb ember problémáját is.
Újabban külön CF profilokat mellékelnek a Catalyst meghajtókhoz! 10.2-től.deedee: A piros led bizony kártyahibát jelez. Amúgy zöldnek kellene lenniük (nálam azok), de ez vsz. kártyafüggő is.
-
deedee
őstag
-
-
kbalazsa
senior tag
válasz deedee #13869 üzenetére
Azt csak te láthatod, hogy mennyire sikerült kitakarítani a bordákat. Milyen típusú pontosan a kártya (milyen hűtés van rajta)?
Asszem tényleg a vga lesz a ludas….Vagy?
A "Vagy?" kérdésre megválaszolhatsz, ha kipróbálod másik gépben a kártyád, vagy a te gépedben egy másik VGA-t.
A hőfokoknak érdemes pontosabban utánajárni valami alkalmazással (Everest, ATT, egyebek), hogy pontosabb képet kaphass. Ha pl. ilyen kivitelű kártyád van, simán előfordulhat, hogy bedugult és amiatt melegedik túl... azt viszont nem biztos, hogy akár egy erősebb szélspray ( ) is ki tudná kapni, lehet, hogy meg kellene bontani a cuccot, hogy kiszedd a besűrűsödött porcica réteget ami összegyűlhet belül. Itt jön viszont képbe a gari kérdése, ti. hogy garis -e még és ha igen, szerencsés -e megbontani a cuccot akár csak egy portalanítás kedvéért is...
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
deedee
őstag
üdv!
Némi gondom akadt az msi hd 4870-es karimmal.
Pár perc működés után a gép újraindul,vagy rosszabbik esetben lefagy és resetelnem kell,hogy csináljon „valamit”.Filmnézés közben pár perc után lefagy,megáll a kép és alt-ctrl-del sem segít,csak ha újraindítom a bekapcsoló/reset gombal.Ezt a hibát előszőr csak kb hetente egyszer produkálta,aztán 2 hete már 3-4 naponta,most hétvégén pedig már nem is tudtam használni.
Levettem a gép oldalát és megnéztem a kártyát,jóóóó meleg volt,éppen csak hogy elbírta a kezem.Kipucoltam a ventiből a por-szöszöket és bekapcsoltam ismét.Sajnos nem segített…..Továbbra is melegszik a kártya….és újraindul a gép.A kártya burkolata alatt lévő részek nem lehetnek esetleg eldugulva a beszívott portól?Nem emiatt melegedik ennyire?Erős levegőbefújással próbálkozzak esetleg?A kártya hátulján jön ki levegő,de nem igazán erős a légáramlat,ezért gondolok „dugulásra”….Vagy teljesen rossz felé tapogatózok?
Mégegy jelenség előfordult kb minden második lefagyásnál:világosszűrke háttér a lcd tv kijelzőjén,fehér rácsvonalakkal…..Asszem tényleg a vga lesz a ludas….Vagy?
Thx a tanácsokat előre is…. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz picike9111 #13867 üzenetére
Távolítsd el a régi driver-t, és telepítsd újra, vagy a régi helyett telepítsd fel a 9.12 hotfix-et. Ha úgyis fagyni fog, akkor más gondok lehetnek...
Véleményem szubjektív...
-
picike9111
csendes tag
hello!
nekem egy asus hd 4850 1GB-os kártyám van, előtte egy 4670-es volt. A gépem egy q6600-ból, 2 giga ramból és egy gyári intel alaplapból áll. Az a gondom, hogy sok játék nem indul el (pl.: gta iv, codok, saboteaur), pedig az előzővel elindult. Ha el is indul, többnyire 10 perc múlva lefagy, kis felbontáson alacsony részletességgel is, vagy játszhatatlanná válik a textúrahibák miatt. A legújabb driver van rajta. Segítsetek létszi!Üdv.: picike
-
-
Májsztró
addikt
Na , feldobtam a 9.12-es hotfix-et , mert azt hittem ,hogy a 9.6 miatt szarakodik a Battlefield Bad Company. De utóbb kiderült ,hogy nem az volt a baja
Szóval 1280-ban minden maxon 50-70 fps. Nektek ,hogy megy ?
-
Májsztró
addikt
válasz killer1203 #13844 üzenetére
Ha működik rendesen akkor minek nézegeted ? Egyébként biztosan azért ír össze -vissza mindent , mert valami fent maradt a régi driverből.
-
killer1203
senior tag
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
-Solt-
veterán
www.smart-bus.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Fairplays #13832 üzenetére
Lehet nem teljesen jó akkora hőre a paszta, mint ami a VGA-nál van.. Már írtam régebben is, én is megszívtam ezzel, olyan pasztát tettem rá, ami procin simán jó volt, de VGA közel 10-20 fokkal melegebb volt tőle...
Tettem rá MX2-t, azóta nincs gond.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz banderasz77 #13828 üzenetére
Teljesen önálló driver, minden illesztőprogram benne van, CCC is.
Véleményem szubjektív...
-
lsc
nagyúr
válasz banderasz77 #13828 üzenetére
Önálló driver.
Mod Fairplays : Jól van rajta a hűtő, a paszta is jó ?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
Májsztró
addikt
válasz banderasz77 #13821 üzenetére
Üdv ! Csak dobd fel a drivert aztán irány játszani
-
banderasz77
addikt
Sziasztok. Megvettem a Gigabyte HD4850 OC 1 GB karit, zalman hűtős. Melyik drivert ajánljátok hozzá? 9.12 hotfix? És van-e még valami teendőm vele, hogy esetleg még jobb legyen? Bios mod. vagy bármi más?
-
Fairplays
aktív tag
Bocsi a MemIO az nem a vramok hőmérséklete????
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #13807 üzenetére
Itt, de mellesleg írtam is, hogy sztem ATT lenne neki gyógyir... Feltéve ha erre gondolsz.
Az ablakváltás témáról meg nem tudtam, mert ugye én bios-sal nem killódtam, mert Nekem még Te javasoltad, hogy alapból ATT-vel csináljam, ha visszább akarom venni...
Véleményem szubjektív...
-
Bluegene
addikt
sziasztok samsung LEd tv-t kötök össze ati 4850 videokártyával
átmegy a kép csak sztem 1280X1024-be lövi ki a képet(elsődleges monitor ilyenkor a tv), nem tudom rákényszeríteni a full-HD-t, mert ha átállítom elmegy
5let? mit állítsak? egyébként nem a catalyst-ben, hanem a display properties-ben sikerült beállítanom
szal egyrészt 1280-ba jelenítődik meg a full hd tévén(monitorom 1280 egyébként lehet emiatt), szal csúnya rajta a kép, szét van húzva
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
lsc
nagyúr
-
killer1203
senior tag
9.12 hotfixet ugyanugy kell felrakni mint a többi drivert? Eltávolitom a drivert és a ccc utánna mehet fel a 9.12 hotfix?
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Vasinger!
nagyúr
Win telepítés előtt állok, melyik Catalystot ajánljátok a legjobban 4850-hez? Keresetem benchmarkokat, de nem találtam ilyen összehasonlítót, amiben a 10.2 is bent van.
-
kispéé
senior tag
sziasztok!
szerintetek az normális hogy a ref.-es 4850-esem ha terhelem,akkor a memóriák akár a 90 fokot is elérik a twinturbo-val 100%-os ventipörgéssel? Volt,hogy játék közben is kikaccsolt a monitor,igaz akkor nem 100-on ment a venti hanem 50-en. GPU-t frankón lehűti,de ezekkel a memóriákkal nem boldogul a cucc, van valami megoldásotok? -
katt777
félisten
válasz Tomate #13783 üzenetére
Ha 50X nem írtam le eddig a topicban, akkor 1x sem: gyárilag ez a hardveres hibája van a HD4870-eknek (bár van pár újabb, amelyikben már nincs), ezért ua. a RAM órajel mindegyik módban. Minden ablakváltáskor kapcsolgat, és ha leveszed a 2D órajeleket, akkor villogni is fog. Használj ATT-t, az segít.
hackeeeee: Pedig te már itt vagy egy ideje...
Gampa: Akkor meg az a baj. Tréfát félretéve, talán túl vastag lett, vagy csak a hűtő rögzítésével a szélére nyomódott a paszta. Ha nagyon magasak az IO értékek a GPU-hoz képest, az elég hamar a kari halálát fogja okozni. Első HD4870-emnél gyári SE hűtéssel voltak MEMIO-k +20-25°C-ok, be is tett neki.
Hedgehanter: TPU-on nincs fent?
Pierre75: Én végigtoltam CoD5-öt anno 9.9-cel, semmiféle hibája nem volt.
Stirbi: Az azért érdekes, mert ott van. Minden, amit az ATI kártyákról tudni kell. De a honlapomon v. logouton is megtalálod, utóbbi van 1. hsz-ba linkelve.
-
Tomate
veterán
válasz Hedgehanter #13805 üzenetére
Már lett linkelve. Pontosan miért is ölte meg a karit?
-
Hedgehanter
őstag
Erre senki? Nincs gepem.... Help....
-
fasirTTT
őstag
csá mindenki
azt szeretném kérdezni, hogy 1 Gainward 4870 -as vga ha turbóra átkapcsoljuk, akkor mennyi lesz az órajele a vramnak ? 1000 vagy 1100 ? -
DerStauner
senior tag
na ennyit a 10.2-ről. feltettem, hátha ezzel már nem lép ki az avp3. hát ezzel nem. még be sem tölti a játékállást, hanem "display driver recovered" hibával kilép. szép, mondhatom. ezek után kíváncsi leszek, hogy a BFBC2 menni fog-e.
de most nézem, van hozzá hotfix.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok