Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz AndrewTdi #15637 üzenetére
Teljesítményben semmivel nem jobb. Amiben jobb, az a többi alkatrésznek tesz jót (és a pénztárcádnak): kisebb hőtermelés, kevesebb fogyasztás, rövidebb hossz. Kevésbé fűt, kevesebbel beéri a konnektorból, hűvösebb marad a házban minden más, és a tápod sem tekeri meg annyira ,hogy elkezdjen zajongani. Ja, és DX11, ami például a Bad Company 2-ben jól jön, mert marha gyorsan betölti a pályát multiban (látványilag ott nem sokat hoz).
-
madgie
titán
válasz katt777 #15634 üzenetére
A VGA mellett a táp is halkabb lesz, mert sokkal kevesebbet kér tőle terhelés alatt (tudom, tudod te ezt jól) és sokkal hűvösebb lesz a házban is, mert nem okádja a hőt magából, mint a 4870. Sokan azt mondják, nem éri meg a 4870 ellenében az 5770, nekem totálisan bejött ez a váltás, nem tudok olyat mondani, ahol a 4870 számottevően jobb lenne (talán az ára kicsit barátságosabb)
-
madgie
titán
válasz Intel q8200 #13259 üzenetére
1680*1050 kevésbé éhes felbontás, az tuti, de ha sokat filmezel, akkor meg jó dolog a full HD. (kompromisszumos az 512-es, de hát az élet egy nagy kompromisszum)
-
madgie
titán
válasz Intel q8200 #13257 üzenetére
Full HD-hoz eleve nem árt 1 giga ram, ha játszani is akarsz, GTA 4 meg eléggé eszi a vramot, a viewing distance-et egy 896 MB-os GeForce-szal is visszább kell venni, mint az 1 gigás VGA-knál. Mondjuk arra a játékra nagyon nem lehet alapozni, rettentő erőforrás igényes és "érdekesen" optimalizált
-
madgie
titán
válasz CaptainChaos #13251 üzenetére
Ha érdekel, volt ott egy i7-es eredmény is (milyen érdekes, az is hasonló), de tökmindegy: a Crysis az Crysis, majdnem tökmindegy, mit raksz alá (CPU) ekkora felbontásnál, 512 MB vram nem elég neki és kész. Tudom, egyszerűbb kijelenteni, hogy az nvidia a közellenség és az atin nem megy, főleg ha ez a vélemény 2-5 fps körüli, óriási különbségeken alapul
-
madgie
titán
válasz CaptainChaos #13248 üzenetére
Bullshit ez az nvidia szöveg, az egy gigás 4870-em picivel erősebb (2-3 fps) volt Crysis full HD alatt, mint a mostani 5770-em, ás ez utóbbi mégis majdnem ugyanazt tudja, mint a GTX260. Pont tegnap benchmarkoltunk a GTX260 topikban, igaz, a Warhead-del, de 1920*1080/4AA-nál DX10 API-val így alakult:
GTX260/C2D 8400@4500 MHz: min: 19.3 fps, avg: 28.9 fps, max: 37.8 fps
5770/Ph II X3 720@3300 MHz: min: 15.3 fps, avg: 26.6 fps, max: 36.4 fpsEgyébként inkább az 512 MB ram kevés az említett esetben (de az fájdalmasan), nem a VGA típusa
jss: a COD6 nálam full HD-n 4X AA-vel 60-150 fps-sel rohangál, úgyhogy nem kell aggódni, az nem olyan VGA gyilkos, mint a Crysis/GTA IV, szvsz szépen elviszi az 512-es cucc is.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Interceptor #13233 üzenetére
Őszintén? Full HD-n is pariban van az 5770 a 4870-nel, a 4850-et meg lazán lenyomja. (a bit-dolgot meg hagyjuk, mert az 512 bites GTX260 sem igazán gyorsabb az 5770/4870-től)
-
madgie
titán
válasz bozont #12861 üzenetére
Az nem számít, mert csak 128 bites az 5770 és akkor megáll a Windows és fél fps-sel lassabb lesz a Crysis meg egyébként is, hogy néz ki az adatlapon egy ilyen selejtes kártya
(nem, nem akarok senkit megbántani, csak tessék megnézni a teszteken azt az "óriási" különbséget 4870 vs 5770 oldalon... ja, és ehhez még hozzáadni azt a tényt, hogy tízből kilenc 5770-en gyári hűtéssel is lazán 20%-ot lehet húzni, míg a 4870-re ez nagyon nem jellemző... szóval teljesen hasonló kategória a két kártya, bitek ide vagy oda)
Szerk: megtévesztő lehet, de nem neked szólt konkrétan az irományom, te ugyanazt írtad le pepitában, amit én
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Én a helyedben már nem vennék 4870-et vagy 4890-et, kazán mind, akkor már inkább egy egyszerűbb felépítésű, sokkal kevésbé melegedő és kisebb 5770-et. Ezen a rev 2-es hűtés alapból f*sza, nem kell semmit cserélgetni, Vapor-X-re ráfizetni, ilyesmi. Ha meg vadlovakat akarsz a gépházban dübörögtetni, akkor ott az 5800-as széria, az elég lesz egy ideig full HD-n is.
szerk: inkább off-ba tettem.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz katt777 #12842 üzenetére
Az MSI Afterburner egyébként tisztább, szárazabb érzés az Asus-szal is, mert ott a saját Smart Doctor egyrészt fapadosabb (nem lehet 1 MHz-ként állítani), másrészt hiába húzhatod neki a Voltmod-ot, 1.3V körül már ledobja magát alapfesz alá.
szerk: ja, és kell a Smart Doctor mellé a GamerOSD nevű progi is, ami nekem Win7-en random fagyott (hol elindult, hol leállt) bootolás után.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz katt777 #12838 üzenetére
Nekem is pont az van (Asus EAH5770 Tweak Voltage), a GPU megy is 1050 körül lazán (a gyári órajel 850 MHz). Voltmod persze van, de ahogy írtad is: az Asus garancia arra is kiterjed. A ram meg megy 1400-at is, míg az előd 4870-em az AC TwinTurboval sem nagyon akaródzott 825/925 felé menni.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz sdavidliver #12826 üzenetére
Viszont az 5770 rev 2-es Samsung ramjait felhúzod lazán 1350/1400 MHz-ra (effektív 5400-5600) refihűtővel is, míg a 4870-nek jó nagy része már az ezret sem szereti. Persze ettől még a 128/256 bit állítás továbbra is áll, de korántsem igaz, hogy akkor X duplaolyan jó, lesz, mint Y, sőt.
-
madgie
titán
válasz sdavidliver #12820 üzenetére
Nem írom le inkább még egyszer
Szerk: a V2-es 5770 is bőven jó, itt nem must have a Vapor-X, ezzel a refimegoldással is baromi halk és kegyetlenül húzható is.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Májsztró #12194 üzenetére
Én is értelek, csak amíg a 4870-emet 770-es alapórajelről max 825-re tudtam feltúrni, addig itt a 850-ből a CC automatán felhúzta 950-ig és még feszt is adhatok neki sz*rtig. De megnézem alapórajelen, most a kocsmázás előtt csak egy kis COD6 fért bele húzott órajelen, a washingtoni pályán a fraps minimum 50-et, maximum 170 fps-t mutatott. Az átlag olyan 90 körül lehet gondolom, de ez csak hasraütés. (minden bekapcsolva, 4X AA, 1920*1080), Nincs ehhez valami benchmark?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ha nem látsz különbséget natív és nem natív kép között, akkor kéne már egy új szemüveg. Játszható és használható az 1440 is, de a szemem kifolyt tőle egy óra múlva pl. a Far Cry 2-ben. Azóta úgy van belőle a monitor, hogy inkább nyomja össze a képet, ha felbontást csökkentek. A képátló egy dolog: közelebb lehet ülni a monitorhoz, de a szem fáradságát (és fejfájást vagy csak általános fáradtságot) a homályosabb kép miatt nem annyira tartom jó kompromisszumnak. (Ok, egy tévénél hátrébb ülhetsz, ahol már nem is látszik, hogy natív, vagy sem, de az átlag monitornál a vezetékes perifériák miatt nem tudsz egy méternél hátrébb ülni)
-
madgie
titán
válasz Májsztró #10005 üzenetére
Az AC Twinturbo is jó cucc, szépen elvezérli a kártya a két 8-as ventit. Én az Accelero S1-et cseréltem le rá, mert kisebb, kompaktabb és egyben van, de ez is zseniális (40 fok alatt idle, maximum 60 fok full load hőfokok)... és kegyetlen halk.
Szerk: nem mintha egy kicsit lenne, csak jobban illik a kártya "alakjához"
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nekem is Powercolor 4870 van meg AC Twinturbo, de nem kell semmit forrasztani: rákötöd a TT kábelét a gyári venti helyére, oszt ugyanúgy szabályozza, mint a gyári ventit. Sőt, én ATT-ben át is írtam az értékeket, így még halkabb lett a cucc
Szerk: upsz, most látom, rájöttél magadtól is
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Rendelj a 3D-s profilhoz egy gyorsbillentyű-parancsot (F12 vagy mittomén), és válts fel a Crysis alatt manuálisan. Mikor kilépsz, akkor meg vissza az ATT-ben.
( amúgy nekem megy a 64 bites exe-vel is, bár egy párszor vacakolt már nekem is anno ,így van egy gomb hozzárendelve )
-
madgie
titán
válasz RootRulez #4810 üzenetére
Tegnap löktem egy TwinTurbo-t a 4870-re, hűvösebbnek nem nagyon hűvösebb (nekem nem refis 4870-em van, hanem a hatékonyabb/halkabb ventis Powercolor), de hangja zéró, és ATT-ben ugyanúgy vezérelhető a venti (így meg abszolút nincs hangja, 40-45%-ban megy 2D-ben, 70%-on meg játékok alatt. Első esetben 39-41 °C, utóbbiban 56-58 fokos a GPU)
-
madgie
titán
Mármint úgy, hogy például 60 helyett 80 fps a COD4-ben?
(ismerős, én is 4870-et használok 19"-on... még. de lesz majd nagyobb monitorom, a mostani felbontáshoz bőven sok a 4870)
Szerk:
#4124: na, pont a két összeg között
Most vagy marad egy kicsi a zsebedben, vagy spórolsz egy kicsit a 4870-hez. Játszol Crisis/GTA4/ArmA2- szintű GPU gyilkos játékokkal? Mert ha igen, akkor inkább a jobb karit vedd, később sírás lesz a vége a jobbért (jövőbeni DX11 ide vagy oda)[ Szerkesztve ]
-
-
madgie
titán
Oszt kínlódás nélkül is egy ezressel jobb Vantage GPU pontot hoz
Szerk: persze, egyértelműen faja kis cucc a 4770, meg a jövő VGA-k előhírnöke.
De a bevezető árán jobban megérte, mint a mostanin. Ráadásul akkor még nem dobálták 38k-ért az ember után a 4870/1024-eket[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz HellGreg #2866 üzenetére
Vegyél egy molex/6 pines átalakítót, ha nincs a vidikari dobozában ilyen. Egy 6 pines csatival nem fog menni.
szerk: elvileg van ilyened a dobozban
vzsryl: nem megy, a bios első pár sora is mindig úgy kezdődik, hogy dugd rá a másik hatpinest is
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
PCS-ben elvileg jobb a hűtés (több talán a heatpipe), ezért az alapórajel is magasabb (kemény 10 MHz-vel), és elvileg jobban is húzható. A venti mindkettőben azonos, ha jól gondolom. Nekem a PPH 825/925-ig megy fel, ha megtekerem, de alapórajelen sem a referencia 750-et, hanem 770-et megy. (tehát a PCS meg 780-at)
-
madgie
titán
válasz katt777 #2253 üzenetére
QnQ-ban én is egy volt alatt vagyok simán, de ha kell, aktiválom a negyedik magot az olcsó X3-on, és akkor elég odaverős lesz minden tekintetben (23 ezres Photoworxx, ilyesmi...). De számomra amúgy is magas ez a minél erősebb procit a játékokhoz hozzáállás, lehet azért, mert nekem elsősorban fotófeldolgozáshoz meg hasonló feladatokra kell a gép (tudom, ebben az i7 messze a legjobb... de nem a pénztárcámnak)
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz Picturemaker #2153 üzenetére
38-ért egy gigás Powercolor 4870-et kapsz baba hűtéssel (ipon)
-
madgie
titán
Na, jó, utolsó OFF: ugyanannyiba kerül a nem modu 650, mint a modu 520. Innentől kezdve miért lenne baj, ha van tartalék? Amúgy tervbe van véve esetleg egy nV a fizikázás miatt pluszban, de ez nem biztos. Ja, és 3-4 HDD is odaírható a fogyasztáshoz.
Beütöttem a corsair oldalán a várható maximumokat a mostani cuccommal, és 520, 550, 650-es ajánlatot dobott fel. -
madgie
titán
Nekem is ilyen kártya van, én sem lelem a vrm értékeket sehol. Amúgy lehet még házszellőztetéssel ezzel javítani, nekem ATT-ben alullőve (250/350-re) 37-39 fokos szokott lenni a GPU, 825/925-ben széthajtva, jól leterhelve max 59 fokig kúszott eddig fel a hőmérő.
Tegnap nem szórakoztam végül a bios-szal, mert nem értek hozzá. Majd figyelek és tanulok, az "alap" bios-t majd egyszer behangolom, ha kellőképpen felkészültnek érzem magam.
-
madgie
titán
Kezdő bios-túrkász kérdés: majdnem mindenhol 512 GDDR5-ös 4870-esekhez látni letölthető BIOS Rom fájlokat. jó ez az 1024-eshez is? (az RBE nem jelzi a memória méretét a bios betöltésekor, csak a típusát)
Ja, és nem működik nekem a rapidshare-es Asus Top bios link. Nincs meg valakinek?
Szerk: Utóbbi stornózva. Megvan, igaz, az is 512 megás változat.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Nekem ez van. Eléggé hasonló, de a képek alapján a PCS verzióban több heatpipe van és alul/felül is belecsatlakozik a bordába. Tehát elvileg hatékonyabb a hővezetése. Amúgy mindkét verzió a referencia 750 MHz felett van gyárilag, az enyém 770-en, a PCS 780-on megy. Az utóbbiban még a ramok is meg vannak kicsit húzva, tehát mindenképpen jó vételnek tűnik. Amúgy vettek már PCS-es iponosat is itt a topikon (asszem többen is).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Majdnem ilyenem van (csak ez a sima, nem a PCS+ verzió). Kellőképp hűvös a cucc, 60 fok felé még soha nem ment. Ha nagyon beindul, akkor van hangja a ventinek, de általában véve elég csendesnek számít. A ramok ragaccsal bordához tapadó hűtése nem nagyon tetszik, de nem panaszkodhatom, alapórajelen stabilak és hűvösen a Quimondák is. Összességében bestbuy-szagú a dolog, így utólag is.
Ja, a dobozban nincs Molex/6-pin csati (régi tápnál szükség lehet rá), sőt, elég szegényes a hozzávaló apró. De maga a VGA csudajó.
-
madgie
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest