Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kloss
őstag
válasz Bluegene #14198 üzenetére
Mivel én FirstPersonShooter játékkal játszom, minden fps számít, így az a 20% veszteség elég érzékenyen érintene. Nekem pl megéri azt a plusz pénzt rászánni, nem feltétlenül a marketingnek dőlök be. Természetesen 20% többletért sehol sem 20% felárat kell fizetni, hanem sokkal többet.
Az E5200-al megnézném pl, hogy a Win7 XP módja hogyan fut? Mert az a virtualizációs technológiát használja.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #14198 üzenetére
Szokás szerint megfeledkezel az egyéb különbségekről. Persze, ha valaki nem tesztel/játszik cache-igényes játékokkal, vagy más miatt nem használja a kisebb procikból hiányzó utasításkészletet, annak jó egy butább CPU is. De hogy pusztán marketing lenne az elnevezés különbözősége, az baromi nagy tévedés. Nézd csak meg az E5200, az E7300, és az E8400 tudását, és akkor (talán) megérted, miért C2D a 2 utóbbi, és miért DC az előbbi. Vagy nézd meg a PhenomII X4 vs. Core i3 tesztet itt a PH-n, mennyit jelentenek az utasítások is, ha az egyik tudja, a másik meg nem (akár +2 magot).
Azt spec. máig nem értem, miért nem képesek egyesek felfogni, hogy 1-1 CPU nem csak az órajelben különbözik egymástól, és azonos órajelen távolról sem lesznek egyformák.Én meg azért vettem, HD4870-et, hogy legalább min. 25FPS-szel fusson az Oblivion, rohadtul nem lettem volna kisegítve 80%-nyi teljesítménnyel.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Bluegene
addikt
válasz hackeeeee #14195 üzenetére
nincs igazad mert az E6300-E6400-ben is 2 MB L2 cache volt és core2 duo
a pentium dual core a marketing elnevezése(aminek te olyan gyönyörűen bedőlsz), valójában azért nevezték el így hogy inkább a drágább procik felé tereljék a vásárlókat
nincs nagy teljesítményvisszaesés, nézd meg ollie blogjában a tesztet, clk2clk persze
mint ahogy a 4850 és a 4870 közt is kb 20% van, ez nem drámai különbség sztem, ami egyiken jól fut az a másikon is(arról nem is beszélve h a 4850 picivel több a tunningtartalék tehát ledolgoz), én azért vettem 4850-est mert a nagytesó sebességének 80%-át hozza, miközbe 60K helyett 35K volt anno
ugyanez a E5200-zal is, egy E8400 sebességének kb 80%-át hozza, miközbe harmadannyiba kerül
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
katt777
félisten
Már írta, hogy nem a kombóra gondolt. Évekkel ezelőtt csinálta az a srác ATI kártyákra az nV PhysX-et.
Fragstar00: No de akkor mégsem értesz hozzá, nem igaz? Anno az én E8400-zal támogatott HD3870-em is leverte a HD4850-eket, amikor minden okostojás utóbbit vett 4200+ és hasonló procik mellé, aki semmit nem nézett, csak azt, hogy hű de erős egy VGA. (És jött a meglepi.) Ez van: ha egy erős VGA kevés adatot kap, akkor könnyen lassabb lesz, mint ugyanolyan támogatással egy abszolút értelemben gyengébb, relatíve mégis erősebbnek mutatkozó. Régebben ez nagyon soxor szerepelt a topicban, mostanában nem sokan követték el ezt a hibát. Célszerűbb mindig CPU-t fejleszteni először, az ugyanis időtállóbb, mint egy VGA. Aztán vagy megfogadja valaki a tanácsot, vagy nem, és akkor panaszkodik a "gyenge" VGA-jára.
Erősen túlbecsülöd a dolgot, amikor úgy véled, hogy alsó 70%-ot kihasználsz a VGA képességeiből, a CoD motor ugyanis egyáltalán nem a grafikai igényességéről híres (még a 6-ost is csökkentett órajelekkel játszottam, annyira nem kell neki VGA-kraft). Ezért aztán lehet, hogy magas összetettségű játékokkal/tesztekkel kapsz egy 90% fölötti kihajtást (mondjuk 3GHz-es CPU körül), de e játékokban a 70 is álom marad (az is elég, ha nincs AA és AF). Lásd még: 26% GPU kihasználtság...
Az meg ismét a vásárlási szokásodat minősíti, hogy előre veszel egy HD4870-et, hogy majd arra fejlesztesz, de mire procit cserélsz, már olcsóbban kapsz gyorsabb és korszerűbb kártyát. Nem én minősítettelek.lsc:
gfefe: Oblivion megfektetné, garantálom, kiteríti az még a 4870-et is. A játékok túlnyomó többségében nálam is 500/600-on megy a 4870 (47FPS körül), és még a hűtő is alig megy el 0%-ról. BS2-t toltam éppen tegnap, 100% kihasználtság, CPU 30%-körül, és csak 4 mag, azaz továbbra is bőven elég mindenre egy E8400. VGA-limites vagyok, mint Zállat. Kéne már vmi. 5870CF, hogy dolgozzon a procim, legalább alap órajelen.
Persze, hogy nem tudja az ATI a PhysX-et, hol állítottam mást? Az ATI Physics (és nem PhysX) egy másik dolog, az a Havok-ra épül, és csak a megjelenítést számolja fizikailag, magát a fizikát nem. Adott játékokban lehet bekapcsolni, pl. anno 3870CF-ömnél tudtam választani, hogy CF-legyen, vagy a 2. kari fizikázzon UT3-ban. Bár, ha jól rémlik, 1 karinál is hagyta a Havok-ot, de akkor nyilván nem a 2. kari végezte...
Mindegyik VGA lényegében egy GPU+RAM-ok, arra programozhatók, amire akarják. HA akarják, de nyilván jogi akadálya van, ami ismét megmutatja, mennyire fontosak a vásárlók a gyártóknak.killer1203: A CoD (1-2) rohadtul érzékeny az ATI meghajtókra (vagyis inkább az AMD szokásos elszarásáról van szó a régebbi programokat illetően), azokkal ált. az utolsó széria-driver a legnormálisabb.
hackeeeee: Ha az nem gond, hogy szar a hatásfoka, vagy egyáltalán nem működik. Max. annak éri meg a CF, aki kizárólag azt legalább 80%-ban támogató játékokkal játszik, de szerintem ez elég szűk halmaz.
Procit illetően sztem arra gondolt, hogy 2 magos mindegyik.kriszbon: Azonos órajelen az utasításkészlet, de főleg a cache számít nagyon sokat! Sajnos vannak olyan játékok, amelyekhez már a 7300 3MB cache-e is kevésnek bizonyul, és olykor laggolást okoz. Természetesen ez ma még a játékok hibája, ill. a programozóiké, akik vagy lusták rendesen leprogramozni (ahogy HD5 óta pl. laggolás van 512MB-os karikon ott, ahol régebbi driverekkel sehol sem, pl. Heaven-tesztben, csak hogy 1GB RAM-os kártyákat, és lehetőleg 5-ösöket vegyenek a userek), vagy szimplán jutalékot kapnak a CPU-gyártóktól.
Májsztró: Ez ATI szolgáltatás, ha nem tetszik, vegyél nV-t. Tojnak a régi játékokra, és természetesen az árukat sem kapod vissza. Persze, a MS sem fizeti ki a károdat, ha XP/W7 alatt nem mennek a régi programjaid, haveromnak ezért van ma is ME a gépén. Mondjuk neki mákja van, mert olyan igényes, hogy MO3 és SFC3 óta nem vett semmit.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kriszbon #14193 üzenetére
Mivan? Az E5k széria dualcore, nem core2duo, ebben mit nehéz megérteni? A mag ugyanaz, de meg van csonkítva a cache, ezért nem c2d. A mag név ua, attól még nem lesz C2D proci...DualCore doboz. Core2Duo doboz. Sztem kicsit eltér a 2, plusz teljesítményben sem kis különbség van.. Dehát nem gáz.. Megkaptam már azt is, hogy a 3ghz-n ketegyő E5200 semmivel sem jobb mint a gyári 3ghz-s E8400, szal semmin se lepődök meg.
Csak, hogy témába illő legyen a hasonlat... HD4850/70-ben is RV770-es GPU van, mégis van nem kis különbség a 2 kártya között. Szal a GPU név ugyanaz, azon kívül kb semmi más..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
rvn_10
senior tag
válasz hackeeeee #14188 üzenetére
Fél igazság ez is, mert csak a nevében dual core (wolfdale az is mint a e7xxx és az e 8xxx mint ahogyan az előbb leírtam csak nem 3,4 MB l2 hanem csak 2MB)
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
xwlr
csendes tag
Az normális, ha az én 4870x2 mből 1 hónapos használat után kijött a hővezető paszta?
-
rvn_10
senior tag
válasz kriszbon #14183 üzenetére
Hát az e5200 is ugyan arra a wolfdale-re épül mint az e 8000 meg az e7000 csak kevesebb l2 és nincs virtualizácio.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Májsztró
addikt
válasz killer1203 #14184 üzenetére
DE ha veszek egy új vga-t akkor ne már ,hogy a régi ,valakinek kedves játékok ne fussanak el rajta normálisan ! Abszurd ...
-
gfefe
őstag
válasz Fragstar00 #14174 üzenetére
Ezen semmi meglepő nincs... Így most beigazolódott az amit mindenki írt, hogy kevés neki a procid....
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
killer1203
senior tag
válasz Májsztró #14181 üzenetére
Én régebben HD2600 Pro-n próbáltam de már ott is elég gyengén ment, viszont haver 8600GT -én sokkal jobban ment, még az UO -is. Több driverral is próbáltam de ugyanugy ramatyul ment.
De amugy is, aki cod1 -el játszik annak felesleges venni ilyen vga-t mert nemfog jól menni a játék úgysem.
[ Szerkesztve ]
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
kriszbon
őstag
válasz Fragstar00 #14169 üzenetére
Szerintem halgass az okos tanácsokra, mert azért tudják hogy mit beszélnek.
Erre meg:
"Hát nem tudom, nem vagyok szakértő, de az E5200nál ha 3000en pörög jobb egy E6650-es 2db 2,33 Ghez procival szerintem."
Az E5200 is 2x3000-en pörög, mivel az is C2D proci, tehát melyik is jobb?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Piet_
tag
válasz TESCO-Zsömle #14167 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Májsztró
addikt
válasz killer1203 #14172 üzenetére
Ezt csak azért nem értem ,mert nálam is volt ilyen. ÉS nem a játékkal van a gond. Régebbi konfigon több volt az fps mint az újon. És ez így fasság ...
-
subaruwrc
félisten
válasz Fragstar00 #14179 üzenetére
az nem kérdéses hogy igazunk van.
rántsd alá azt a procit ameddig tudod és valami nagy felbontást meg szűrőket használjál.
milyen programmal terhelsz? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
subaruwrc
félisten
válasz Fragstar00 #14158 üzenetére
miben nem vettél észre különbséget?
gpu terhelést monitoroztál közben?
alapon járatott processzorral alacsony v közepes felbontásban nem is fog nagyobb teljesítményt leadni mert csirke alá a proci. -
Tanker21
tag
Hali.
Egy Gigabyte HD4850 OC 1GB-os videókártyának elég egy FSP-350PNF táp?
(configom az adatlapon megnézhető.)
-
gfefe
őstag
válasz katt777 #14164 üzenetére
Már nem azért, de miért ne tudná
Tudtommal az ati (AMD) direktben nem támogatja a physx et.... Mindez csak szoftver nem pedig hardver kérdése....
Fragstar00: Katt777 re hallgathatsz mert igen csak sokat tud a 4870 es karik terén....
Azonban egy dolgot mondanék... Maradhat a procid 2333 mhz en vagy mennyin mert így is képes kihajtani a vgat... viszont akkor emeld a felbontást minél nagyobbra.... relatíve így működik a dolog....
Magasabb felbontásnál erős vga gyengébb proci is elég... (kérdés már csak az, hogy mire elég a 4870... valószínü sokra mert nálam a 4770 is bőven jó ami tény, hogy alatta van teljesítményben...)[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
válasz Fragstar00 #14171 üzenetére
szvsz. nemis fog 1000fps-ed lenni, nekemis "alig" volt fps-em cod1-be, de mit várunk egy 7éves játéktól? A 4870 meg amugyse dx9 re lett tervezve szerintem. Vegyél NV-t azon megy a cod
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Fragstar00
csendes tag
Jó némi ellentmondás van tényleg aközött amit mondtam, de a tesztjeidből is kiderül, hogy ugyanaz a proci nagyobb kártyával többet tud nem kevesebbet....
Azért az tán nem a processzor hibája, hogy egy olyan játékban amelynek a gépigénye ez:
700Mhz proci
128mega RAM
32 megas DX9 video
nem ad fix 200 fpst a 4870 amikor az 1950 is adott....Akkor meg mégis valami más gond is van. Biztos kicsi a proci is (akkor legyen 600fps ne 1000-et), de az a tesztekből is egyértelműen lejön, hogy a jobb kártya ugyanazzal a procival több fpst ad, nem kevesebbet. Akkor meg mégis valami más van nem? -
lsc
nagyúr
válasz Fragstar00 #14169 üzenetére
Olyan problémám van, hogy vettem egy XFX HD 4870-et és alíg ad le nagyobb grafikus teljesítményt, mint az 1950Prom.
Gondolom, a cikkel arra utasz, hogy a procim nem használja ki a videókártyát teljesen. Ez lehetséges, de nem is célom egyelőre.
Akkor jó lenne kitalálni mit akarsz, egyszer gyenge a 4870, utána meg nem akarod kihasználni. Akkor ne csinálj semmit, most pont ott vagy hogy nincs kihasználva a videokártyád ereje, ezért is nem veszel észre nagy különbséget az 1950-hez képest. Nem kell nekem és a teszteknek hinni, nem hiszem, hogy ekkora különbséget okozna..., ha Te hiszed akkor rendben van, mások meg a tapasztalataikat írják le. Utoljára, el kellene dönteni mit akarsz, de fog ez menni egyedül is, hiszen Te elég sok mindent tudsz hinni.
Az élet kegyetlen .
-
Fragstar00
csendes tag
válasz rvn_10 #14163 üzenetére
Hát nem tudom, nem vagyok szakértő, de az E5200nál ha 3000en pörög jobb egy E6650-es 2db 2,33 Ghez procival szerintem.
ISCnek:
Gondolom, a cikkel arra utasz, hogy a procim nem használja ki a videókártyát teljesen. Ez lehetséges, de nem is célom egyelőre.ez a cikked összegzése:
Összegezve a látottakat, az előző generációs videokártyák mellé Athlon X2-t vagy alacsonyabb órajelű Pentium Dual-Core, illetve Core 2 Duo processzort ajánlunk. Az ennél gyorsabb videokártyák (Radeon HD 4800-as széria, GeForce GTX széria) alá már illene betenni egy 2,6–3 GHz körüli Phenomot vagy Core 2 Duót.
Tehát az én Core 2 Duom ami "csak" 2,3 as nem 2,6-os nem hiszem, hogy ekkora különbséget okozna...Katt777-nek:
Tisztelt Katt777!
Nem arra kértem, senkit, hogy minősítse a vásárlási szokásaim, tudom, hogy a videókártya jobb, mint azt a gépem indokolná, de nem szeretnék 1 múlva újat venni mondjuk procival együtt, mert valami új játékkal játszom.
A probléma okára adj választ, ha ilyen k_rva nagy szakértő vagy, ne azt mondd meg, mire basszam ki a pénzem.
Azért valami mégse stimmel, ha kihasználja a proci a videókártyát teljesen, ha nem....Különben ugyanilyen procival szarabb videókártya több fpst ad akkor mégis hogyis van ez? Nem is a videókártya tudásának felső 30% szeretném a codokkal kiasználni szerintem, hanem az alsó 70%-ot.... -
emre
veterán
Szerintem erre gondoltál:
radeon grapics+nvidia physx
radeo n grapics+nvidia physx frissített beüzemelési útmutató[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
deedee
őstag
vagy hívok egy szerelőt pénzért és így elkerülöm,hogy hetekig gép nélkül maradjak....
-
deedee
őstag
jött válasz az ipon.hu-tol:
"A tesztek közben lezárultak és nem találtak hibát a kártyán :
L: xp ok, driver ok. lm08, 3dm06, vga sb ok, furmark fut. foto."
úgyhogy küldöm be az egész komplett gépet a fenébe....Tesztelgessék...
-
katt777
félisten
Nehogy má' jöjjön vmi okostojás, oszt' megcsinálja, amit ezek a b.szott nagy fejlesztő cégek nem "tudnak"! ATT kb. ugyanaz pepitában: CCC hívők fikázzák orrba-szájba, de csak nem tudnak az ajnározott Catalyst-hibákra semmi megoldást. Az van, amit a gyártók akarnak, ne pofázzon bele holmi egyszeri user, aki érti, amit csinál.
rvn_10: De nem az órajel miatt. Az, hogy a Fragstar00-féle emberkék fölöslegesen kib.sszák a pénzüket valamire, az már őket minősíti. CoD1-4-hez mindek HD4870? Ahhoz naná, hogy kevés egy brutállat processzor is.
...
Na, sosem gondoltam, hogy valaha MSI-t fogok ajánlani, de akik annyira lenézik az 5770-et, vessenek egy pillantást a R5770 Hawk-ra 1.35V-ig engedett tuninggal és 11 fázissal (vagy akár az R5870 Lightning-re 18 fázissal).
-
rvn_10
senior tag
Egy 4870 mellé márillik egy 3 ghz feletti proci. Nekem az e5200 3 ghz en is kevés még a 4850 hez.
-
lsc
nagyúr
válasz Fragstar00 #14161 üzenetére
Javaslom nézd át ezt [link], de ha ennyire megy neked akkor megoldod ezt egyedül is.
Az élet kegyetlen .
-
Fragstar00
csendes tag
Hát nem tudom, szerintem nem kicsi a procim. Cod1hez és cod4hez kéne. Cod1ben 1000fpst kéne adnia kb, cod4ben 333at max felbontáson, ehelyett még cod1ben sem ad fix 333at. A proci is jóval az optimium felett van, ami a játék megadását illeti. Nem normális, hogy az 1950 prom jobban kifixálta az fpst mint ez, amikor annak 700 az órajele, ennek meg 3600. Valami más lehet a gond szrintem, nem a proci, de mi?
-
Piet_
tag
válasz TESCO-Zsömle #14148 üzenetére
Köszi a választ! Ezt hol tudom beállítani? A hőfokkal kapcsolatban te tudsz valamit mondani? Tegnap kipróbáltam a Modern Warfare 2-vel és kb 68fok volt a max, alapon meg 62. a venti meg max 16%-on pörgött. De szerintem nem sokat fog izgatni ha ez így normális.
-
lsc
nagyúr
A táp elég kell hogy legyen, a procid alapon kevés, legalább 3 giga környékére kellene tuningolni.
Az élet kegyetlen .
-
Fragstar00
csendes tag
Olyan problémám van, hogy vettem egy XFX HD 4870-et és alíg ad le nagyobb grafikus teljesítményt, mint az 1950Prom. Probáltam XP-n, Vistán-n több driverrel és nem tudom mi a gond. Core2 dou 2,33am van 2g 800-as ram, nincs ehol túlmelegedés, pörög az összes ventilátor.
420wos Chieftec tápom van, és minimum 500w szerepel a kártya dobozán. Lehet ez gond? Elvileg a kártya maga kb 70et eszik? -
gfefe
őstag
válasz Djuree #14154 üzenetére
tudtommal nem fizikai képtelenség.
katt777: Volt egy srác aki megcsinálta, hogy menjen ati karikon és felajánlotta az AMD nek is, hogy "itt van kész van..." de nem fogadta el az amd.... Olvastam neten...
Az ati karik is tudnák a physx et csak szoftveresen nincsenek támogatva tudtommal....
NA ezt a kész szoftvert keresem amit a srác csinált, de amiket linkeket találtam mind törölve lett....DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
katt777
félisten
válasz tom956ster #14115 üzenetére
Játékra kevés, csak filmezésre meg fölösleges. Amúgy persze, hogy elhajtja, egy akármilyen ma kapható 1Xű VGA is. Az a dolguk.
hackeeeee: Nálam meg a 10.2-vel, és sehol nem lép ki!
40k körül vannak 4870-ek és 5770-ek is, csak utóbbi 1GB-os.
CF? Na, az lenne az igazi szívás.bakerman89: Nem. Persze kérdés, mennyiért szerezted be.
TESCO-Zsömle: Akkor most elmondom 20-adszor: az 5770-re rátolsz egy kis tuningot, és szépen elveri a max. tuningolt 4870-et. Havernál teszteltük, nem is kísérletezett, csak feltolta a csúszkát. Mindemellett messze nem melegszik úgy, mint a 4870, azaz a gép egyéb részeit sem terheli e szempontból, és kevesebbet fogyaszt. És akkor ott van még a Vmod.
Mondtam én, hogy nálad más a hibás, nem a VGA.
Lehet normális házat venni, főleg, ha ilyen CPU-hűtőre is telik.
PC-nak van eleve vizesblokkal szerelt HD5870-e.dinike911: 9.9 v. 912hf
gordonfreemN: Igen, rengetegen, sak a keresőt kéne használni. Amúgy 0.703V sem lehetetlen, bár itt már nincsenek túl nagy különbségek (1-2°C, ha egyáltalán támogatja a kari az alulfeszelést). Én mondjuk számmágiából mindenképpen betartanám a 0.06V-os gyári lépcsőket a beállításoknál.
gfefe: Az ATI Physics egy másik dolog, mint az nV PhysX. Ha egy kisebb nV karit beteszel az ATI mellé, már egész egyszerűen működik (kivéve Vista), logouton megtalálod.
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Most szeretnék vásárolvi egy :Sapphire Radeon HD 4850 Toxic ez használt vagypedig egy Sapphire Radeon HD 4850 ez elméletileg új csak zacsiban adják.Szerintetek melyiket éri meg megvenni?
Vagy pontosan milyet keresek?
Félek a sima zacskós minden tartozék nélkülitől,elméletileg 6 hónap gar van rá.
Válaszotokat előre is köszönöm!!!
Bocs hogy nem olvastam végig az összes hozzászólást de sürgős lenne a válasz. -
gfefe
őstag
Üdv mindenkinek.
Ha jól tudom volt egy muksó aki megoldotta, hogy ati karikon is menjen a physx...
Valaki át tudná nekem dobni annak a patch nek a linkjét... vagy elküldeni az e-mail címemre?Köszi előre is.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Volt már olyan kedves tulaj, aki alulfeszelte a 4870-et 2d módban? Mit lehet így elérni, kb mennyivel csökkenhet az eredeti ide 90W-os fogyasztás?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
banderasz77
addikt
És Sapphire HD4870 ref. hűtője???
-
Balazs_
senior tag
Nincs valakinek felesleges HD4850 (referencia) hűtője?
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem a csataliszt nyügje, vagy nem csak. Nekem HD4870-esem van, és ugyan ezt csinálja, ha HDMI-n megy ki a gyel... Egy egyszerü beállítási problémáról van szó. Egészen pontosan arról, hogy az alapbeállítás nem 0-án van. De kézzel 0-ára tehető, és akkor nincs csík. Viszont ezt minden felbontáson és frekvencián külön be kell állítani.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Piet_
tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni! Vettem egy Sapphire 4870 toxic oc-t és az lenne a kérdésem vele kapcsolatban hogy az alap terhelés nélküli 62 fokos GPU hőmérséklet az normális-e. Legalábbis CCC ezt írja ki, illetve a vetilátor fordulatra pedig 4%
Köszi előre is! -
Valty
aktív tag
Hi!
A ref Sapphire 4870-en hány csavar tartja a gyári hűtőt? Gariztatás miatt vissza kéne tenni, de szerintem nics meg az összes (6ot találtam)
-
dinike911
csendes tag
Sziasztok. Van 1 sapphire hd4850 1gb kártyám és van vele 1-2 problémám Játékok alatt pl crysis,crysis warhead,devil may cry 4,far cry 2 kb 5perc játék után szétesik a textúra és csak a fegyvert látom vagy még azt se. Minden gyári értéken van. Érdekes hogy ezek a hibák szinte csak dx10-en jönnek elő és akkor is csak ha jobb grafikán fut a játék. Talán memória hiba lehet ? Kérlek segítsetek!
-
Stirbi
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #14127 üzenetére
Persze, tudom is.. Filóztam rajta, hogy kéne venni plexilatot, csak aztán így elmaradt, filóztam azon is, hogy megoldom valahogy, és rakok bele nagyobb ventit, had fújja a procit, ramokat, vga-t, meg a lapot is, de aztán rájöttem, hogy az sem olcsóbb. Így maradt a porszűrő...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #14125 üzenetére
Én a procira akartam egyedül vizet, de lemondtam arról is...
Még a 4870 előtt azon filóztam, hogy veszek egy 3870 X2-t, de úgy voltam vele, hogy inkább a 4870... Most meg már, nézegetem, elég jó áron lehet venni 4870 x2-t is. A táp elboldogulna vele sztem, proci meg így 4ghz környékén sztem elég lenne alá..
De én is úgy vagyok, hogy nem nagyon akarok mostmár a vasra költeni, ha nem muszáj.
Amúgymeg igen, jó kis kuckó, szeretem is. egyedül a plexi oldallappal vannak gondjaim, főként így, hogy "álló" borda van a procin, és kb semmit sem tudok oda tenni, így vettem oda 1 fém rács porszűrőt, így legalább annyira nem megy be a kosz, mintha nyitott lenne.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hackeeeee #14124 üzenetére
Chifi... Szerver kuckó. Eszi az eATX deszkákat is.
Én dec környékén akartam venni, csak aztán egy várt bevétel mégse jött, így maradt a mostani, aztán megfogadtam, hogy idén nem veszek HW-t... A VGA az egyetlen, ami kevéske. Az én lapom bírja a CF-t, de én a vizezés+hely miatt inkább nem alkalmaznék 2 kártyát. Viszont pont a víz okán, ha vennék, olyat vennék, ami időtálló, úgyhogy egy HD6970-esre pályázom. Nem baj, hogy 170k lesz az is, mikor kijön, de ezek a kártyák simán kibírnak 1 generációt. És azért nem mindegy, milyen időközönként cserél az ember HW-t, ha egy alaplap/VGA vizezése kb 30-40k...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #14123 üzenetére
Lehet, ezért nem is adnám el ezt a házat, a mérettel sosem volt baj, meg kényelmesen elférek benne...
Gondolkozom, hogy kéne vmi 2 gpu-s szörny, mostmár ugye jó áron vannak..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #14121 üzenetére
Hát most a 4870 mögött van úgy ~10cm hely, sacc, bár inkább kicsivel kevesebb.. Szal sztem végülis beférne.
Ez nem semmi megoldás.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TESCO-Zsömle #14119 üzenetére
A méret nem számít. Bár az x2 szűkös lenne, de még az is elférne... De amúgy pont hasoló véleményt olvastam, hogy ez miatt nem éri meg, mert lényegében csak a fícsörök lennének meg, másban nem lenne jobb semmivel...
CF-et kéne építeni, csak ahhoz meg laplapot kéne cserélni...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz katt777 #14107 üzenetére
Adtam a VGA-nak 2 órán át FurMark-al, mert sokan annak keltették itt halálhírét, de él és virul, semmi baja nem volt. Majd még dobok egy Prime-ot, vagy LinX-t a procira, mert az az egyetlen, ami nyúzva van.
hackeeeee: 4870-esről nem éri meg 5770-re váltani. Hiába a DX11, ha nincs a kártyában annyi kraft, hogy kamatozzon belőle, és egyelőre nincs is szükség a fícsörökre. Alacsonyabb fogyasztás, DX11, Eyefinity. Ennyi a különbség köztük... No meg a méret, de az nem téma, ha már befért a nagyobbik...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
bakerman89
tag
Sziasztok!
Most váltok Sapphire 4850 Vapor-x 512Mb karira!
Véleményt kérnék hogy jó válsztás volt-e?Eddigi karim: Zotac Geforce 9600GT Amp edition 512Mb
Válaszokat elöre is köszönöm!
-
tom956ster
aktív tag
Üdv Mindekinek!
Szeretnék egy HD4850 et venni, valami ilyesmire gondoltam:Sapphire ATI Rad. HD 4850 1G VAPOR-X GDDR3 PCI-E HDMI/DVI- I/VGA LITE
A guruk szerint ez elhajt egyszerre egy full Hd monitort és egy Full HD Lcd-t?
Köszi előre is! Ha nem, akkor mit ajánlotok?
Nekem csak filmezésre kell, nem vagyok játékos alkat
Köszi előre is!3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #14112 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy 11-ben elindult, és kilépett 10.2-es driverrel, win telepítés után 11-ben is megy 9.12hf-el. De tudom, hogy 10.1-es dx az. Gondolkozom egy 5770-en, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy újabb fícsörért visszább lépjek.
Értem, köszi.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz hackeeeee #14111 üzenetére
Csodálkoznék, ha DX11 módban menne. DX10.1 lesz az csak. Nálam fent van a 10.2, és nagyon úgy fest, hogy megvan a DX10.1, mert hihetetlenül baró a grafikája (hibás töréssel volt gondja állítólag). Bakker, nagyon vágynék egy DX11-es karira, hogy azzal milyen lenne, mert látom, a sok síkot, ami egészen máshogy nézne ki tesszelációval. De éppen most ment föl mindennek az ára, a 29k-ért vett lapom pl. 39k, és eddig láttam 82-85k körül GB5870-eseket, ma már semmit 98k alatt...
AA-t programból adj, ahol lehet, ahol meg nem, ott lehet próbálkozni a kényszerítéssel, persze változó eredménnyel.banderasz77: Azért, amiről 3 hónapja újra és újra írunk.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz banderasz77 #14110 üzenetére
Nekem pl. AVP nem ment DX11 módban, most 9.12HF-el simán, minden gond nélkül elindul.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz katt777 #14105 üzenetére
Ja aha.. Hát mindegy lókaki, csak gyanus volt ez így, de amúgy nincs vele baj.
Nah viszont akkor az AA dolgot megkérdem tőled.. Szóval, ha ATT-ben adok neki AA-t, az CFAA ? Vagy csak "sima" AA? Nah meg, ténylegesen hol éri meg neki AA-t adni, alkalmazásban, vagy ATT-ben?
@banderasz77: A 10.2 jónak tűnik, bár nem tom, most nekem a 9.12 hf sokkal jobban muzsikál. Lényegében csak annyi, hogy lassulásokat tapasztalhat az ember, és egyéb dolgokat...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
banderasz77
addikt
A HD4850-emhez tényleg a 9.12hf a legjobb driver? Ha igen miért, miért nem jó a 10.2 illetve a legújabbak?
-
katt777
félisten
válasz TESCO-Zsömle #14106 üzenetére
Valamilyen stress-teszttel (pl. LinX). Mért kék halált vagy instabil tuning, vagy rossz alkatrész okoz.
-
katt777
félisten
"Az" a teszt mindig azt mutatja, hogy nem rossz megoldás a CF. A napi gyakorlat meg ált. az ellenkezőjét.
hackeeeee: A mennyiség és a minőség ezúttal is fordítottan aránylik egymáshoz.
feka007: Arról van szó, hogy bekapcsoláskor max. terhelést kap a rendszer (egy jobb alaplap is felpörgeti a hűtőket, pl. az ASRockom), ill. a belerakódott por kifúvásáról. Ki lehet persze kapcsolni, de úgy nem feltétlenül lesz hosszú élettartamú a kártya. Én úgy állítottam be, hogy még 3D után is felpörgesse a ventit, máskülönben nem feltétlenül hűl vissza megfelelő 2D hőmérsékletre (pl. folyamatos 2D-ben 40°C körül megy a kari, de játék után ugyanígy nem hűl 45°C alá), de ez már saját ízlés kérdése.
+1 pont a 9.12hf-nek.Májsztró: Nem max-ra pörgeti, hanem - gyártótól/biostól függően ált. 80% körül, ahogy az időtartam is változó (1-4mp).
TESCO-Zsömle: Az rendszerhiba lesz. Inkább a gépet kéne tesztelni.
deeppurple66: Ez valami driver gebasznak tűnik. Kártyahibánál nem ilyen jelenséget tapasztalnál. Más progival és driverrel is meg kéne nézni, különösen, ha nem 9.9-cel nézted. Esetleg a grafikai beállításokon is lehetne változtatni, mondjuk Catalyst AI pl., de kényszeríteni próbált üzemmód is hunyhat, ha van.
9.9 v. 9.12hfRoland06: Lehet olvasni is a topicot.
-
deeppurple66
csendes tag
válasz deeppurple66 #14096 üzenetére
Megoldódott a probléma. Újraraktam a windowst
Remélem marad minden ilyen.A személyes lebonyolítás híve vagyok. Főleg Bp. De posta is ok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ELADÓ EGY HÓNAPOT HASZNÁLT AMD RADEON RX 6800 XT SAPPHIRE PULSE DOBOZÁBAN.
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest