- Elhiszik az emberek, hogy a mesterséges intelligencia egy élő, érző lény
- Felszámolja a vadnyugatot a kritopiacon az EU
- Az akkumulátorba törhet bele az elektromos autót gyártók és az autóipar bicskája
- Drágább lett, de gyorsult is a SpaceX Starlink internetszolgáltatása
- Átláthatóbb adózást követelnek a Microsoft befektetői
- [Re:] Elhiszik az emberek, hogy a mesterséges intelligencia egy élő, érző lény
- macOS PC-re
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Crypto Trade
- [Re:] A bolti arcfelismerés miatt tört ki botrány Ausztráliában
- ASUS routerek
- Opera böngésző
- Mozilla Firefox
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabady
aktív tag
Arra mondhatnátok még valami okosat, hogy rendszertöltés után, mielőtt bejönne a bejelentkezőkép, a hackli kikapcsolja a monitort, majd vissza. Vannak esetek amikor már vissza nem. Ilyenkor restart és jó.
Du. megosztom az efim. RX6600XT a kártya, OC0.8.0 ill. legfrissebb Monterey.
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 11 Pro - Airpods 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** HackPro7,1 Xeon E3-1240v3 - 16GB DDR3 - RX6600XT - 960GB SSD - 3TB HDD ***
-
Sikerült már valakinek feltenni az új bétát
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kushwavez
Topikgazda
válasz
kleinguru #37203 üzenetére
nekem egyelőre nem megy opencore-ral sem
Először az AvoidRuntimeDefrag miatt nem ment, az a legutóbbi OpenCore commitokkal jó lett, viszont most a telepítésnél az 1. restart után hibád dob. Még nem nagyon foglalkoztam vele úgyhogy nem tudom mi a bajaLenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 12.3.1
-
ThuG4LifE
senior tag
-
kushwavez
Topikgazda
válasz
ThuG4LifE #37211 üzenetére
ez mind így van
ezt dobja “An error occurred preparing the software update”
Olyan mintha a partíciókkal lenne gondja, pedig egy teljesen üres diszket kapottLehet ma szórakozok vele este ha lesz időm
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 12.3.1
-
kushwavez
Topikgazda
franya
én egy BCM9360CD-t tervezek majd a laptopba (4 antennás)
így sem lassú, kb 70 mb/s, de csak 1 NSS, így ha feltöltés is megy akkor szépen megfeleződik az egész, ami néha egy kicsit idegesít
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 12.3.1
-
Nite
őstag
válasz
kushwavez #37213 üzenetére
valami nem tokeletes egyebkent! ez a kartya, marmint a wifi_bt teljesen jol mukodott a regi laptopomban, viszont most a BT-vel nem vagyok elegedett, az airpods-on keresztul akadozik a hang, de csak neha, 2 percenkent par masodpercre, egyebkent windows alatt is a bootcamp-es driverrel...
egyebkent siman elkepzelheto, hogy 80cm mar messze van, mert ha belehajolok a nyitott gephazba akkor nincs problema
ezek szerint a wifi antennajat nem hasznalna a BT, azt kivezettem termeszetesen a gephazbol, pedig ilyen asus aio-bol van, tehat alabol sincs szabadon... de azert a BT hatosugaratol elvartam volna egy 5 metert
[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
Újabban ez az ablak fogad minden egyes rendszerinditaskor. Otlet?
OC0.8.0, monterey 12.4 [kép]*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 11 Pro - Airpods 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** HackPro7,1 Xeon E3-1240v3 - 16GB DDR3 - RX6600XT - 960GB SSD - 3TB HDD ***
-
Gabady
aktív tag
Nem változtattam semmit sem a rendszeren. Tegnap megvágtam egy videót FCP-ba, aztán otthon már ezzel fogadott a gép.
Kextek ezek vannak fent.
[ Szerkesztve ]
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 11 Pro - Airpods 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** HackPro7,1 Xeon E3-1240v3 - 16GB DDR3 - RX6600XT - 960GB SSD - 3TB HDD ***
-
-
-
attilav2
őstag
"nekem a haswell-es gépem kiesett"
Gondolom az integrált vga miatt esett ki, nem ? Nekem MacPro 2019 smbios-sal RX550-nel megy egy B85-ös lapon i3-4160-al a monterey, ha a MacPro 2019 kompatibilis a ventura-val akkor a ventura-nak elméletileg mennie kellene a konfigomon. Update előtt majd csinálok egy alapos mentést, és persze frissítem az OC-t. De addig várok az update-val míg végleges lesz a ventura.[ Szerkesztve ]
-||- Gigabyte B85M HD3 R4 -||- i3 4160 -||- Geil 2x4GB DDR3 -||- Sapphire RX550 4GB -||- Dell U2312HM
-
Nite
őstag
nem birok ezzel a BT-vel, hihetetlen... atraktam egy masik PCIE slotba az atalakitot, az segitett jelentosen Ventura alatt, legalabbis azt hittem, ket napig jo volt
most mar ott tartok, hogy ha rossz iranyba forditom a fejem, beszaggat a hang az airpods-on
mondjuk a magic mouse-on is eszre vettem, hogy neha alig mukodik, aztan eletre kel...
kellene nekem egy masik kartya, mire csereljem le a BCM94352Z-t?
BT 5.0-t nem tudunk csinálni?
-
Gabady
aktív tag
Nekem az inteles kártya csinálta ezt. Cseréltem BCM94360-ra és azóta fasza-fasza. ha van istat menus appod, nézd meg a hálózatnál a sávszélt, mit ír, mert a BCM kártyával nekem 1300Mbps, még az intelessel pedig csak töredékét.
-
kushwavez
Topikgazda
hmmm
antenna?
mármint
látom hogy valahova csatlakozik, de nekem pl úgy volt, hogy a két kábel rácsatlakozott a kártyára, azt még rá kellett dugnom kívülről egy antennát
így:
meg esetleg felcserélheted a két kábelt, a feketét meg a szürkét és megnézni úgy milyen
-
Gabady
aktív tag
Ugyanezzel szoptam én is. A MAIN antenna az wifi és bt, az AUX pedig csak wifi.
-
Nite
őstag
válasz
Gabady #37232 üzenetére
vilagos, de ez a ket kabel teljesen egyformanak tunik nekem
egyebkent nem tettem fel semmilyen kext-et, oob mukodott a dolog... kiprobaltam persze, de szerintem csak rosszabb lett, ugyhogy eltakaritottam oket!
airpods-on tulteszem magam de mostmar a magic mouse is kezdi, egyre gyakrabban... azt mondjuk nem ertem, hogy miert nem azonnal, ha a hardware-m szar!
[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
próbáld meg, hogy az antenna vezetékét egy kis alufóliával betekered. Lehet a számítógép zavarja.
-
Nite
őstag
egyebkent valami tuti nem jo... windows alatt rendkivul fos, de most eppen valamennyire hasznalhato:
de ha ranyomok a jelzett controlra:
na ebben az allapotban meg is doglik, neha hallom a hangokat egy tized masodpercre, ha visszalepek akkor helyreall! mar azon gondolkozom, hogy az atalakito nem jo?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37232 üzenetére
A MAIN antenna az wifi és bt, az AUX pedig csak wifi.
hmmm
hát ez érdekes, mintha használtam volna bt-t antenna nélkül is
úgy tudtam, hogy annak külön vande másnak is volt hasonló problémája
If you have pair/connection issue, make sure you connect your antenna "properly" -
tlac
Topikgazda
most, hogy olvasgattam a wifi-ről kiderült, hogy az új alaplapomon (gigabyte z490i) csak elméletedben lehet cserélni a wifi modult, azaz nagyjából másik ugyanolyanra
nem a szokványos foglalatja van, hanem cnvi
-
kushwavez
Topikgazda
nah haladas, az installer bejott az X1 Carbonon (Clover uj commitokkal)
Ugyfest a YogaSMC.kext volt a baja, miután kiszedtem jo lett. Bar mondjuk vannak kétségeim
Holnap majd talán fel is rakom, csak csinálnom kell egy plusz partíciót neki
Annyira nagyon nem érzem a késztetést mondjukvalahogy nem izgulok az uj OS miatt úgy mint regen
-
PeachMan
veterán
Sziasztok.
Egy öregecske desktop gépre (6600K) szeretném felrakni a Monterey-t, de az usb portoknál valamiért elakad a telepítő betöltése.
Próbáltam USB3 és USB2 portban is, de ugyanaz az eredmény. A képen látható log után már csak az áthúzott kör következik.
Mit ronthattam el?
[kép]Amiga 1200, Amiga 600, Amiga 500+, Amiga 4000, Blizzard 1260/1230/VampireV2/HC508/FuriaEC020
-
PeachMan
veterán
Az usbinjectall rajta van és beállítottam a configurator-ban. Viszont nem próbáltam végig minden usb portot. Három vezérlő van az alaplapon. Van usb2.0, usb3.0 és usb3.1. Az utóbbi intel-es, gondolom a cpu-hoz kötött. Azzal elindult a betöltés/telepítés, de probléma lesz, ha a többit nem tudom életre kelteni, mivel ebből csak 2port van.
Szóval egyelőre ami biztos, hogy valahogy usb portokat kellene varázsolnom a rendszerbe még. (iMac 17.1 van beállítva)Amiga 1200, Amiga 600, Amiga 500+, Amiga 4000, Blizzard 1260/1230/VampireV2/HC508/FuriaEC020
-
Gabady
aktív tag
Ezt az usb patch-elést egyszer valaki elmagyarázhatná, mert nekem van olyan usb portom, ami nem hajlandó mind a két módban menni. Illetve laptopon ha belenyúlok, megcsinálom a patchelést, olyan bootloopot kapok, hogy nem bootol be a rendszer, illetve jön a DSMOS arrived, azt elhalunk....
-
PeachMan
veterán
Értem, akkor majd egy végrehajtandó feladat.
Most a legnagyobb gondom, hogy az Intel LAN kap ugyan ip címet, látja a router-t is mint átjárót, de nincs net és a lokális hálón sem tudok ping-elni semmit. Tűzfal kikapcsolva.
Régen még a Sierra-s időkben létezett valami IntelMausi kext. Az akkor kellett ahhoz, hogy a lan működjön. Ez már nem kell, igaz? Gondolom, ha van ip címem akkor mennie kellene. De nem megy... sajnos.
Ilyenkor mi a teendő?Amiga 1200, Amiga 600, Amiga 500+, Amiga 4000, Blizzard 1260/1230/VampireV2/HC508/FuriaEC020
-
Gabady
aktív tag
Hackintoolal csináltam, de már eleve az usbinjectall kext után sem megy minden usb úgy ahogy kell...
-
PeachMan
veterán
válasz
Gabady #37250 üzenetére
Köszönöm, így már rendben működik.
tlac:
"próbáld még ezt is pluszba rá ideiglenesen:
config.plist -> Kernel -> Quirks -> XhciPortLimit -> True
So we can temporally get around the 15 port limit to map our ports"Na, pont jó hogy szóba került a dolog, mert nálam a limit be volt kapcsolva. Kikapcsolva azonnal működik az összes usb port. Legalábbis a billentyűzet és pendrive simán megy velük.
Amiga 1200, Amiga 600, Amiga 500+, Amiga 4000, Blizzard 1260/1230/VampireV2/HC508/FuriaEC020
-
Gabady
aktív tag
Az őszintét megvallva, azóta nem is használtam a gépet... Ma bekapcsoltam és normálisan bootol. Bár ettől függetlenül nem tudom, hogy a háttérben frissített-e bármit.
-
attilav2
őstag
Usbmap: nekem eddig még nem sikerült jól megcsinálni, a hátlapi portok nem mentek, aztán hagytam az egészet, haswell és monterey-el jól működik az usbinject-all. Az automatikus scriptel próbáltam legenerálni az usbmap-et, de ez a fenti eredménnyel zárult, pedig követtem az usbmap githubjan lévő leírást. Állítólag hackintool-al is le lehet valahogy generálni az usbmap-et csak nehezebb, jó lenne erről egy magyar leírás.
-||- Gigabyte B85M HD3 R4 -||- i3 4160 -||- Geil 2x4GB DDR3 -||- Sapphire RX550 4GB -||- Dell U2312HM
-
Gabady
aktív tag
Na király ! Végül az általad javasolt metódussal sikerült, két körben patcheltem. Először az USB2.0, majd az USB3.0 portokat, így működik az összes minden formában!
Köszi!*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 11 Pro - Airpods 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** HackPro7,1 Xeon E3-1240v3 - 16GB DDR3 - RX6600XT - 960GB SSD - 3TB HDD ***
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #37263 üzenetére
Akinek azzal van problémája, mint nekem is, hogy van olyan 3.0 USB ami nem hajlandó csak 2.0-s eszközt vinni annak az alábbi lehet a megoldás a mappelésnél.
Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
Restart.
Megnyitod a hackintoolt, majd USB fül, "Clear all" majd "Refresh" gomb.
Ha ez megvan, akkor láthatod az USB portokat, zölddel jelölve az aktív portokat.
Megnyitod a config.plist fájlodat, megkeresed a bootflageket és beleilleszted ezt a sort: " -uia_exclude_ss " majd mentés.(ezzel a paranccsal deaktiválod az USB3.0 portokat)
Restart.
Elindítod ismét a hackintoolt, USB fül, "Clear all", "Refresh" majd minden portba bedugod a kis USB2.0-s eszközöd, ekkor az összes portnál ahova bedugtad, zölden felvillan az a sor.
Ha végigpróbáltad az összes portod, (ne feledkezzünk meg az usb-c portról sem!) megnyitod ismét a config.plist fájlodat és a bootflageknél módosítod a parancsot " -uia_exclude_hs " -re. Ekkora CSAK az USB3.0 port fog működni. FONTOS, HOGY HA USB BILLENTYŰD VAN, ILLESZD BE AZ ALÁBBI PARANCSOT IS: " uia_include=HS01,HS02" - HS01, HS02 a billentyűzet és egér portja, ezt nyilván a te gépednek megfelelően módosítsd!
Restart.
Mégegyszer megnyitod a hackintoolt, USB fül, és most az USB3.0-s eszközök jöhetnek.
Miután itt is végigpróbáltuk az összes portunkat, szintén ki kellett hogy zöldüljön a portok sora.
Ha ez megvan, nincs más dolgunk mint kijelöljük azokat a portokat, amelyek használaton kívüliek (nem zöldültek be) és töröljük őket "Delete".
Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk, amit bemásolunk az OC/ACPI mappába és hozzáadjuk a config.plist fájlunkhoz. Illetve a bootflagekből kitöröljük az "-uia exclude hs " parancsot.Kész!
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37264 üzenetére
Na király ! Végül az általad javasolt metódussal sikerült, két körben patcheltem. Először az USB2.0, majd az USB3.0 portokat, így működik az összes minden formában!
cool
Xhciunsupported.kext + USBinjectall.kext -re lesz szükség, amit hozzá kell adni az OC/kext mappához, illetve a config.plist-hez.
az Xhciunsupported az valószínűleg az adott platform-tól függ, hogy kell-e
Ha ez kész, kiexportáljuk a mappelést, amit az asztalon láthatunk. Ezek közül a fájlok közül az "SSDT-UIAC.aml"-re lesz szükségünk
az exportált kext-et szokták inkább ajánlani, hogy azt használjuk
-
Gabady
aktív tag
Skylake procis laptop volt a tesztalany, és nekem a kiexportált kext-el nem működött, boot loopot kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
jaroslav
aktív tag
A nálam jobban hozzáértő kollégákat szeretném kérdezni az alábbi ügyben.
Adott egy Mac Mini 2018 i3 8GB (UHD 630) macOS Monterey.
Ez rákötveHDMI-n egy 55"-os 4K Samsung TV-re (monitorként használva a TV-t). Ha a képernyő beállítást a jobb olvashatóság (nagyítás miatt) miatt 1080p-re állítom, akkor ha Infuse Pro 7-el lejátszok egy 4K HDR filmet NAS-ról, akkor az a film a 4K-s tévén teljes képernyőn 4K HDR-ben fog megjelenni, vagy csak 1080p-ben?Előre is köszönöm a választ/segítséget!
Ha triviális vagy buta a kérdés, akkor elnézést. Nekem nem egyértelmű a dolog.
Tudom a TV nem a fenti felhasználásra való, de kell a nagy kijelző, mikor CX-Programmer-ben, Word-ben vagy Excel-ben dolgozok és közben filmet vagy TV-t nézek mellette, hogy a "műsor" azért ne csak "egérmozi" legyen.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.
-
tlac
Topikgazda
válasz
jaroslav #37267 üzenetére
ha nem szándékosan veszed le a felbontást 1080p-ra, hanem csak a skálázást állítod át, úgy akkor 4k-ban fog megjelenni
hdr-rel nem tudom mi a helyzetez a topik egyébként azzal foglalkozik, hogy pc-re feltegyük macos-t, neked viszont valódi apple géped van, így ide tartozik a kérdésed inkább:
Apple asztali gépek -
jaroslav
aktív tag
Köszönöm a választ!
Igen, mikor megírtam a kérdésemet, utána rájöttem, hogy itt a megépített MacOS-t futtató gépekkel foglalkoztok.
Ezért méginkább köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdésemmel![ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.
-
Gabady
aktív tag
"az Xhciunsupported az valószínűleg az adott platform-tól függ, hogy kell-e"
Igazad lesz, Z97-es lappal nem működik.
Tegnap több formában is próbáltam, de nem listázta a portokat megfelelően. USBinjectall.kext-el feldobja az összes USB2.0 portot, viszont a 3.0-t nem, hiába a bootflag. Kicsit utánanéztem hogy ennél a csipszetnél mit javasolnak. Volt amúgy egy alap problémám, magas DPI-s gamer egerem van és gyorsabb mozgásnál "rántásnál" belaggolt az egér. Ezt sikerült orvosolni a EHC1->EH01 és EHC2->EH02 patch-ekkel.A vezérlőm 8086:8cb1, ehhez a FakePCIID_XHCIMux, és a FakePCIID kextet javasolták. Restart után nem működött egy USB eszközöm sem, úgyhogy eltettem pihenni a dolgot, majd ma ismét nekileselkedek.
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #37270 üzenetére
Na, meglett a hiba forrása, hiába írtam a bootflageket, nem változott semmi az usb portoknál.
A FakePCIID-ket száműztem, jött vissza a bevált Xhciunsupported.kext plusz az usbinjectall.kext.
A bootflageknél pedig az lett a megoldás, hogy nem legfrissebb usbinjectall.kext volt a kext mappában. Feltettem a legújabb kextet és azonnal megy a bootflag!*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 11 Pro - Airpods 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** HackPro7,1 Xeon E3-1240v3 - 16GB DDR3 - RX6600XT - 960GB SSD - 3TB HDD ***
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #37271 üzenetére
szerintem túlbonyolítod
bár ez z87, de az kb. ugyanaz, mint a z97 és semmilyen extra kext nem kell hozzáegy extra acpi patch-et használok: [link]
ezen kívül csak az usbports.kext van, meg egy megfelelő bios beállítás
bios
hackintool[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- NBA és kosárlabda topic
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- [Re:] Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- [Re:] Elhiszik az emberek, hogy a mesterséges intelligencia egy élő, érző lény
- Azonnali informatikai kérdések órája
- USA - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest