Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatter
tag
válasz csucsbicep #22098 üzenetére
Megy az angol itt szépen
És mért jobb egy előző, régebbi verziót feltennem? -
hatter
tag
Köszi srácok! Felteszem akkor ezt a Display Driver-t ati oldaláról leszedem; 75.0 MB 11.7 verzió, 7/27/2011. Aztán mehet az ATT legújabbja
Kíváncsiságból kérdezem csak akinek fent van az ATT légy szíves nézze már meg hogy ventillátornál el tud e menteni profilban 1%-os ventillátor fordulatot, mert a régi lapommal és rendszerrel nem bírtam, visszaugrott 0%-ra. Köszi!
10.10-et miből teszem fel? Driverből 11.7-et látok...
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz hatter #22094 üzenetére
Individual Downloads/ Display Driver , cca. 75mb
Igazándiból az ATT többet tud, de ha azok a pluszok nem kellenek akkor jó a CCC is. Csak ha már egyszer feltetted és cserélnél ATT-re akkor az bajos , mert nem szokott rendesen letakarodni a gépről. Egyébiránt driver-frissítéskor sem tudod rendesen leszedni , ezért aztán az új meghajtóval szoktak gondok lenni ,hogy nem megy rendesen.
-
hatter
tag
válasz Májsztró #22093 üzenetére
Tényleg, kérdezték egy másik HD4850-es srác hogy miért olyan tabu ez a CCC. Igaz, mikor még a 9550-es vga-mal verettem a vice city-t emlékszem mindíg volt valami gebasz a CCC telpítésével meg a törlésével.
Magában a driver-t honnan tudom leszedni, mert az ati oldán ez van fent, és ebben több minden van, nem csak a driver, amit a win7 leszedett ezt a : ATI Technologies Inc. driver update for ATI Radeon HD 4800 Series ez nem elég drivernek, vagy akkor ez ilyen van azt jólvan a kártyának című valami csak?
-
hatter
tag
válasz koxos:8] #22089 üzenetére
Milyen driver és progi van fent Neked?
Most üzemeltem be az új lapomat, új win7 és most még az a driver van amit a win7 leszedett a frissítésekkel. Mi legyen a következő amit ráteszek? Az ati oldaláról a sima driver majd a CCC vagy az ATT? Szeretnék egyszer telepíteni amit ti ajánlotok azt fogom feltenni. Kártyám HD4850 Shappire.
Köszönöm! -
koxos:8]
senior tag
Eddig angyon jól megy a kis 4830-as.
Fifa 11-et próbáltam, minden maxolva full HD-ben ugyanúgy megy mint 1280-ban, de sokkal jobban néz ki.
Mafia2-ben is megvan a fix 60 fps, őtt is maxolva minden, élsimítás nélkül.
Jó lesz ez ideiglenesen asszem. -
Baryka007
őstag
válasz hatter #22085 üzenetére
Én megmondom őszintén hogy az én karimat nem hagyom 60% alá menni szerintem megőrülnék ha 1% on menne vagy le vinném a gpu clockját 100mhz ra vagy ilyesmi
Régi 9250 es atim csak úgy magától elégett nem volt húzva........ azóta inkább legyen hangos csak menjen Ne hogy így járj mint én a 9250 el hogy besülsz! Figyelj oda rá első jelei: 3D játékba pl ha egy ember áll előtted össze vissza háromszögek ugranak ki belőle a nagyvilágba aztán 2D ben is kezdenek pontok lenni a nagy semmibe..... ezekre figyelj oda nagyon leg kisebb előjelét látod adj neki naftát ne érdekeljen a hangja![ Szerkesztve ]
-
hatter
tag
válasz csucsbicep #22084 üzenetére
1%-on nem tudom mennyit pörgött mert nem ír ki fordult számot, mivel csak 2 vezetékes a ventilátorja(egy piros és egy fekete).
Oké megnézem azt a progit, köszi a tippet! -
hatter
tag
válasz csucsbicep #22082 üzenetére
1%-on a leghalkabb. 2%-on már ugyanolyan hangja van mint 10 -20 vagy 30%-on ez az érdekes, ezért kéne tutira az 1%-os beállítás mentése ATT profilba. Ez miatt vagyok most oda annyira. Kb 40-50%tól van nagyobb hangja. Shappire 100%-ig így néz ki. 2 vezetékes a venti.
-
hatter
tag
válasz csucsbicep #22080 üzenetére
Azért mert úgy a leghalkabb ha nem játszom és ráadásul a gpu hőmérséklete sem lesz melegebb mint ha 10-20%-on menne. Nálad is így volt ahogy az előzőekben leírtam?
-
hatter
tag
Valaki erre valami ötlete.
Köszönöm! -
olbaidhun
őstag
válasz #92888064 #22069 üzenetére
Nem használtam a konfigban a parancsokat. Azonban a hűtést lényegesen agresszívabbra váltottam, így jelenleg 40C° kötül van idle-ben a vga hőmérséklete, míg játék közben is maximum 15C° -al emelkedik ez az érték. Azonban hangosabb.. mostanában nem játszottam más játékkal különösebben, de a gép egy idő után már magától is kifagyott. Takarítottam, pasztáztam és system tray tools-al kalibráltam, azóta minden rendben.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
-
senior tag
válasz csucsbicep #22072 üzenetére
1-2 hónapig kellene amíg jön a 7-es széria.
Addig már nem akarok venni, ezért lenne jó addig kihúzná a kártya. -
senior tag
Üdv!
Valaki használ 4850-est Full HD-ben?
Mert Én most cserélek majd monitort, és ideiglenesen a kis 4830-am maradna tuninggal.
Csak később veszek majd komolyab vga-t, év végére hátha esnek még az árak.
Szval el lehet lenni vele Full HD-ben vagy nem nagyon bírja? -
törölt tag
válasz hatter #22067 üzenetére
mint írtam szükségem van a ccc-re, mivel megjelenített kép a kijelző felét-kétharmadát tölti ki alapesetben, és csak ccc-ben van erre beállítási lehetőség (scaling option).
(#22068) olbaidhun
csak a starcraft2-nél jelentkezett a probléma, vagy mégsem? ha igen, akkor már válaszoltam rá. azóta tesztelted sc2-vel? ha igen, akkor fagyott? még a 2 parancs beszúrása után is?[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
Srácok nekem is x64 rendszerem van és egy átolvasott leírás mellett egy este alatt kalibráltam a vga-t.. de azt el kell mondanom, hogy túlmelegedő vga miatt kezdtem írogatni! Ez nállam képernyő fagyást okozott.
-
hatter
tag
válasz #92888064 #22066 üzenetére
Töröld le a CCC-t és a ATT-t és kapcsold be előtte az uac-ot, indítsd újra, majd kapcsold ki az uac-ot és tedd fel a driver-t simán és utána ha kell reset majd a ATT-t.
Én szerintem lehet megpróbálok egy régebbi verziót amin el lehet menteni 1%-os venti sebességet profilba.
-
hatter
tag
Nekem megoldódott az UAC(lazac ) Akkor lőttem ki mikor nem volt feltéve az ATT.
Viszont most az a problémám hogy nem tudok 1%-os ventillátort fordulatot lementeni mert amint rányomom az 1%-ra hogy alkalmaz átáll a fordulat, de a progiban akkor meg 1-ről 0%-ra módosul, teljesen magától. Aztán ha így mentem el hogy így induljon a gép, akkor meg leáll a ventillátor mikor betölt a rendszer mivel 0%-on bírom el menteni csa, mivel odaugrik magától. (vagy 2% de az meg ua. hangos mint a 10 vagy 17%)
-
törölt tag
válasz Májsztró #22062 üzenetére
gép indítás után kidobta ezt az uac-os baromságot, annak ellenére, hogy win7 telepítés után az első teendőim között szerepel ennek kikapcsolása. utálom, ha 8x rákérdez, hogy biztos? tényleg? jól meggondoltad? megkérdezted a gyógyszerészed és az urológusod?
szóval az att telepítésénél offon volt ez a beállítás, és pár driver és vga csere, illetve a temp, tmp mappa és böngésző cache áthelyezése után (ssd-ről ramdrive-ra) jött elő.(#22064) Zotya984
előbb került hozzád a kártyám, mint ahogy megjelent a játék, így lövésem sincs.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Májsztró #22059 üzenetére
kikapcsoltam az uac-ot, de akkor is ezt a hibaüzenetet dobta telepítés után. 64bites win7-et használok, és a ccc fent van, mivel csak itt tudom beállítani, hogy teljesen kitöltse a képernyőt. hdmi-s tv-nél vagy monitornál sajnos előfordul. de a legviccesebb az egészben, hogy a 4870-el ment rendesen, a 3870-nál már ezt az uac-os baromságot írta.
remélem hatter megtalálja a választ a problémára.[ Szerkesztve ]
-
Zotya984
senior tag
Operation Flashpoint: Red River hd4870 1gb os karin 1024x768 ban is max garfikán szűrők nélkül 20 FPS.!!!!4 Mi a fuck van??? olyan gammákat letoltam eddig hogy bődület. pl: crysis 2 etrame -be 1280x1024 no AA no AF A többit 1600x1200 minden maxon és némelyik játéknál csak a szűrőket vettem lejjebb. a szokásos 8aa/16af ről.
ENNEK MEG KEVÉS????"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
-
hatter
tag
válasz hatter #22038 üzenetére
Újra ez a hiba üzenetem jött elő, windows bejelentkezésnél: Please reinstall Ati Tray Tools under aministration rights with UAC dissabled. Pedig nincs fent csak a driver és az ATT.
MAgyor oldalon nem istaláltam rá megoldást, egy angol fúrumon ezt írták hozzá(meg valami Riva Turner is volt... )
You need to boot to the windows boot options (F8) and disable forced driver signing. Then it will allow you to install a non-signed driver.
Meg olyat is olvastam hogy 64bites rendszernél van ez csak, ha megtaláltam a megoldást megírom tuti más is így fog járni ahogy én!
-
Zotya984
senior tag
Nagy örömmel látom hogy megint aktív a topic.
Bekapcsolódnék az elmult kb15 hozzászólás témájához. 22039 olbaidhun linkelt cikkje fantasztikus. Este megpróbálom belőni.[ Szerkesztve ]
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
Baryka007
őstag
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #22044 üzenetére
1680x1050 felbontás kell a monitornak (drivert nem adtak hozzá) Amúgy Acer v223w http://www.youtube.com/watch?v=t52zWnqiIPk << Rövid videó róla ha érdekel
És a tünetem az ami csak Windows 7 nél jelentkezett amúgy xp nél nem de arra meg nincs új catalyst ................ -.- nah szóval egyik tünete az hogy az új CCC vel >>>CSAK 1600X1200 ra tudtam beállítani a felbontást a monitoron nem tudtam kényszeríteni se az 1680x1050 egyszerűen nem lehet! De 1600x1200 al meg az a gond hogy homályos a képernyő akkor 1440x900 ba jó volt de annál meg tud nagyobbat is ezért nem akarom olyan kicsire én már 9féle monitor drivert raktam fel meg hat féle ccc-t meg video kari drivert sehogy sem volt jó nah szóval ezeket figyelembe véve várom a válaszokat
Üdv, petya
-
Baryka007
őstag
válasz Májsztró #22043 üzenetére
Nálam nem nekem még az a Catalyst Control van fent amit adtak a kártyához 2008 ban ha jól emlékszem, sajnos azért mert a monitorom egy furcsa felbontást használ és az új driverrel nem lehetett neki beállítani illetve homályos volt vele a kép és nekem ennyit nem ér meg az új driver illetve a CCC hogy homályos legyen a monitor
De ha tudtok segíteni benne állok elébe! igaz pár hónappal ezelőtt is rákérdeztem semmi sem jött be akkor le írom a kövi hsz be mik a tünetek
[ Szerkesztve ]
-
-
olbaidhun
őstag
válasz hatter #22040 üzenetére
Mindig van csak szimpla driver is a letöltések között, javaslom inkább azt töltsd le! És telepítsd újra az egészet.
A gyári Catalyst Control Center tényleg elég nagy hiba, még mai szemmel nézve is, érdekes, hogy egy ilyen kis alkalmazás mennyivel többet segít.
Venti szabályozást szerintem a következőre érdemes hangolni (nállam korrekten bejött, pedig melegedős a kicsike)
0°C - 25%
40°C - 30%
45°C - 35%
50°C - 41%
55°C - 48%
60°C - 55%
70°C - 70%
80°C - 85%[ Szerkesztve ]
-
hatter
tag
válasz olbaidhun #22039 üzenetére
"Fontos, hogy ne telepítsük fel a Catalyst Control Center-t, vagy ha már elkövettük ezt a hibát, távolítsuk el az alkalmazást. Ha mégis volt már a rendszerünkön, akkor összemosódik az OpenGL és a D3D fül a grafikai profilok beállításánál....."
jha, itt a baj, fent van a Catalyst Control Center....
-
hatter
tag
válasz olbaidhun #22037 üzenetére
Leállítottam majd 1óra után benyomtam újra gépet és ez jött ki: CAn not connect to low lewel driver. Please reinstall Ati Tray Tools under aministration rights with UAC dissabled
Ja és pörög 19-22%-al az 1% helyett.... 1.7.9.1557 verziót tettem fel
Persze figyelem, meg ha játszanék akkor átállítom automatikusra a ventit
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
válasz hatter #22036 üzenetére
Azért ellenőrízd gyakran a hőfokokat is, nehogy gond legyen. StarCraft II közben nekem mindig nagyobb teljesítmény szükséges.. de természetesen ott a venti is odateszi magát. Nem mindig a csend a fontos..
11.7-et használok, minden stabil.
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
válasz pocokxx #22032 üzenetére
Talán próbáld meg. Nekem sikerült megoldanom a problémát, az ati tray tools-t mindenkinek csak ajánlani tudom. Kb 15-20C° al lett hűvösebb a kártyám(terheletlenül még többet is lehet faragni), természetesen játék esetén is agresszívabbra vettem a referencia hűtést és így minden klappol.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Csak egy egyszerű kérdésem lenne:
A következő konfiggal 1280x1024 es felbontáson játszom, és a játékok (f1 2010, fifa 2011) olykor beszaggatnak. mi lehet ennek az oka? Valami CCC beállítás hibádzik? Vagy a winyó nem elág gyors? Másra nem nagyon tudok gondolni...
A konfig: Asus m2n-x, Amd phenom 8450x3, 4gb ram, Sapphire HD4850. (Hipro 450W táp.)A kártya a GPU-z szerint 60 fok felé nem megy.
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
olbaidhun
őstag
válasz #92888064 #22028 üzenetére
Érdekes sztori.. de van alapja, hiszen a játékkal huzamosabb időt játszottunk, többet mint egy átlag single player kampány..
A paszta csere már megvolt, az ati tray toolz-s-t bűvölgetem. A gép most lett újratelepítve. Ha elkészültem a beállításokkal, felrakom az sc2-t is.. és megírom, hogy mi lesz az előrelépés.
-
törölt tag
válasz olbaidhun #22026 üzenetére
a starcraft 2 megjelenését követően volt egy hír arról, hogy rossz hatással van a vga-kra. pontosabban a vrm részleget terheli furmark szinten. van 2 parancs, amit érdemes beírni a variables.txt fájlba:
frameratecapglue=30
frameratecap=60nekem a megjelenés másnapján már kinyírt egy 8800gtx-et.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz olbaidhun #22026 üzenetére
Hát ha játék közben jön elő a gond, akkor meg kéne nézni, hogy egyáltalán mennyire melegednek az alkatrészek a gépben ilyenkor ( VGA, CPU, főleg ).
Esetleg lefuttathatsz még egyéb teszteket is a VGA és a CPU terhelésére ( Furmark, Prime95, stb ), így láthatod, hogy mi az ami nagyon melegszik és emiatt hibát okoz.
Egyébként a melegedés kb 90 fok környékén és fölötte jelentős, ha ezen érték alatt marad, akkor még nem vészes, hosszabb távon sem. De nyilván az a jó, ha minél hűvösebb.
Ha valami nagyon melegszik, akkor esetleg egy újrapasztázás jól jöhet vagy végső esetben hűtés csere, egy komolyabbra ami jobban hűt...Hőfokmérésre: Aida64, MSI Afterburner, Fraps, ATT.
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
Sziasztok!
Nemrégiben gyakorivá vált, hogy a sapphire 4870 (512) VGA kártyám merev képet produkálva fagyást okozott. Csak gyanítom, hogy ő volt a hunyó, mert azóta kitakarítottam, újrapasztáztam és porszívóztam a gépemet.
Jelenleg nincs fagyi, de úgy érzem (tapintva), hogy elég forró a fém keret (ami a gyári hűtést összefogja).
Kérdésem a következő lenne: mit javasoltok, hogyan tudnám rávenni a rendszert, hogy huzamosabb ideig használva se legyen melegedés, illetve probléma?
Starcraft 2-t szoktunk időnként játszani, 3v3, vagy 7+ fővel, gondolom ez már elég számításigényes feladat a rendszernek és ezért jött elő épp akkor a hiba, de ez elkerülhető a jövőben?Olvastam az ATi Tray Tools-ról.. [link], újabb driver esetén is megfelelőek a korábbi beállítások, esetleg kérhetek néhány álltalános tanácsot a programmal kapcsolatban (rém sok beállítás van, gőzöm sincs, mihez fogjak először..)?
Várom megtisztelő válaszotokat amit előre is köszönök!7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
hatter
tag
Vramok alatt a memóriákat értitek a nyákba forrasztva ugye? Azoknak az órajelét a gyári progival lehet is szabályozni. Vedd le szerintem és nézd meg úgy.
-
kilincs89
tag
közben megint kérdeznék tőletek... most reggel csinálgattam a gépem, és arra lettem figyelmes hogy ez a bizonyos 4850es kártya "zörög". mármint valami statikus zörejt ad ki néha magából... jelenthet ez valamit? lehet ez valami hibának az előjele?
gergely.kovacs43215@gmail.com vagy 30/5541313.
-
F e Z o
veterán
A vramok nem termelnek sok hőt, nézd meg jó néhány 4850-esen nincs is gyárilag borda. Ha csíkoz a kártya, akkor az VRAM hiba lesz, lehet nem bírja már adott órajelet sem azon a feszültségen, amit kap. A bordára bordát, sztem felejtős dolog. A GPU újrapasztázása sosem árt, minőségi pasztával 5-6 fokot is nyerhet az ember.
H2O über alles!
-
Winne
nagyúr
válasz F e Z o #22016 üzenetére
Most szétszedtem, újrapasztáztam, letisztítottam, megégve nincs, szét volt terülve rajta a gyári paszta és teljesen szét volt száradva. A memóriákra lehet jó lenne egy nagyobb borda nekem is, az szerintem oda elég lenne, gondolom annak nincs sok értelme, hogy a borda tetejére ragasszak még egy bordát. Vagy?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
F e Z o
veterán
-
Zotya984
senior tag
válasz hatter #22011 üzenetére
"Hőmérséklet függvényében szabályozza a ventifordulatot amennyiben a Dual slot hűtős kártyáról van szó Az enyém is kéteres, és az asztalon 36%-on forog a venti. Fordulatzámot azért nem tudok mondani, mert a harmadik vezeték ennek a kiolvasására szolgálna, de ugye itt nincs " Pontosan így van. Kéteres kábel esetén %-ban megadva tudja szabályozni a ventit.
A feszültség csökkentés - növeléssel éri mind ezt el."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
hatter
tag
válasz robotjatek #22002 üzenetére
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #22008 üzenetére
Nincs bennt a gépemben, haveromé volt, az ő gépe volt nálam két napig. Holnap bepattintom egy másik gépbe és akkor tudok nézni értékeket. Mennyi a normális ennél a kártyánál nagyságrendileg?
Amúgy 7cm átmérőjű venti van benne, Iponon 6cm-es a legnagyobb, amit találtam, keresgéltem itt aprón is, de nem jártam sikerrel.
@(#22009) shteer: reball alatt mit értünk? (közben megtaláltam, Youtube csodákra képes. )
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
A csíkozás nem csak terhelésre jött elő, volt, hogy egy kis járatás után már egyből ahogy belépett a winbe, mintha túlmelegedett volna. Elég hangos a venti és "cicereg" is, a srác aki használta azt mondta volt olyan is, hogy nem is ment.
Itt helyben az a nagy problémám, hogy senkit sem ismerek, aki javítana ilyet, meg hát meg kellene határozni először, hogy hol a gubanc. Talán a legolcsóbban első körben egy venticserével járnék, aztán azzal lehetne tesztelni.
-
Zotya984
senior tag
válasz robotjatek #22002 üzenetére
+1
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
robotjatek
tag
válasz hatter #21998 üzenetére
Hőmérséklet függvényében szabályozza a ventifordulatot amennyiben a Dual slot hűtős kártyáról van szó Az enyém is kéteres, és az asztalon 36%-on forog a venti. Fordulatzámot azért nem tudok mondani, mert a harmadik vezeték ennek a kiolvasására szolgálna, de ugye itt nincs
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ELADÓ EGY HÓNAPOT HASZNÁLT AMD RADEON RX 6800 XT SAPPHIRE PULSE DOBOZÁBAN.
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest