Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz dangerzone #93 üzenetére
Hát igen ,nemhiába a júliusi leértékelés, szerintem erősre sikeredett a 4770, mert 4850el kb egy szintre tehető.
Így lehet már az idén év vége felé eltűnnek. -
gyiku
nagyúr
válasz dangerzone #93 üzenetére
a 4850nek mar a 4770 ota nincs sok ertelme.
az ellatas mas teszta, az kb 0.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
gyiku
nagyúr
-
athomi
veterán
Boldog tulajdonosa lettem egy Gainward HD4850 Golden Sample kártyának.
Mennyire leszek procilimites játékokban 1680x1050-es felbontáson, magas beállításokkal, 2xAA-val egy E2180@3.00Ghz-es procival?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ->Raizen<- #76 üzenetére
Az enyém csak 625-ön, akkor ezért van a különbség.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
->Raizen<-
veterán
A referencia 4850-esemnek az órajeleit meddig nyomhatom le 2d-ben hogy stabil legyen? Alap 500/750-re veszi vissza. Vki?
-
bacsis
Közösségépítő
Skacok, lécci a 63-asra valaki adjon valami választ
-
8nemesis8
veterán
Tudjátok mi ez a PPH jelülés?
Ha kiderülne én is vennék egyet -
Tomate
veterán
Azt mondjátok meg nekem, hogy ez (POWERCOLOR AX4870 1GBD5-PPH ) mi a dákó ennyi pénzért? Mi az, hogy AX meg PPH ?
-
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Lenne egy kis nagy problémám!
Van egy HD4850es karim Sapphire, és ez mellé vettem egy Palit 4850es karit, emelt órajelűt, egy picivel rövidebb is a Sapphirénél.. na viszont a lényeg, hogy m,ost, hogy beraktam a palitot a sapphire mellé, a windows kékhalállal jutalmaz...
Megjelenik az vistnánál az a kis windows ikon szeráség, és utána egyből kékhalál...
Az oprendszer amit használok, Vista X64 és a 9.5ös catalyst van fent... próbáltam újratelepíteni a drivert-t de nem nyert az sem... az alaplapom egy Gigabyte X48as deszka.
Köszönöm előre is a segytséget! -
-
wutuka
aktív tag
Ez a kártya bizony tényleg jó!
az előbbo hozzászólásokban emlegetett minőséget meg kell fizetni szlogen sokszor igaz.Az élet minden területén.Ugynakkor nem okvetlenül van ez így.A Sapphire szerintem sokat feljődött vga területen.Megbízhatóak lettek,csendesek,saját innovatív hűtőket készítettek,szóval akár azt is mondhatnám,hogy bizony minőségi termékkel rukkoltak elő már nem először!Lionel Messi : The Best !
-
kisslion
csendes tag
Köszönöm a jó hírrel szolgáló válaszokat!
Én még egy régebbi tesztet olvastam valahol,és ott említették keseregve,hogy a 4830-cal ellentétben a 4850-ek valamiért nem vesznek vissza az órajelben 2D-ben.Aztán nemrég máshol örömmel láttam,hogy a Sapphire Vapor-X teljesen korrekten kezeli ezt,csak az viszont nem TV-out-os... -
Skiller
tag
Helló nekem az a gondom hogy kicsit instabil lett a gép mióta 4870 került bele.
Gép az adataimban. 450w chieftech táp van. 2900pro-nál is ez volt a gond. Utána lett helyette egy 4670es és semmi gond ahogy belekerült a 4870 azóta megint kezdi (Fagyás, újraindulás)
Én a tápra gyanakszok hogy nem ad le annyit amennyit kéne.Nem a részvétel hanem a fontos!
-
vzsryl
nagyúr
(#50066) jagada: Egyáltalán nem gyenge eredmény az enyém. Ha jobban megnézed, én 100Mhz-el kevesebben hajtom a procim, ami a CPU score-ban -150pont , és ez hozzátett nálad az SM pontokhoz is, és végül kb. 120 ponttal többet értél el.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
tzsolesz
nagyúr
Mindegyik leveszi, csak lehet, hogy nem ugyan olyan mértékben.
Az enyém Sapphire Dual Slot 1Gb verzió, és 160/250re veszi vissza magát idle-ben.
36C°-os alapon, és 67-68C°-os load-ban. (30 perc játék után.....)Jah, és csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a verziót. A legolcsóbb és a legjobb szériák közé tartozik a nem ref. hűtősök között.
ITT A PH! VÉLEMÉNYE FÉL TUCAT 4850-rőlSapphire Radeon HD 4850
Sapphire EditionEzzel a vitát lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
Hali ! 2D-ben mindegyik 4850-es leveszi az órajeleit. Csak van amelyik nem annyira
(#44) 19870820 :Ehhez annyit tudnék hozzátenni ,hogy régebben az inno3d féle kártyák közül rengeteg volt a szar. De most valszeg nincsen konkrétan ilyen gyártó akitől ne lenne érdemes venni. Mindegyik másban jobb. Sztem...
[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
Hali itt még mindig azon folyik a vita hogy melyik gyártó jó meg melyik nem?
-
kisslion
csendes tag
Megtudnátok mondani,a 4850-esek között a Sapphire Vapor-X-én kívül van más modell még,amely szintén autómatikusan (Catalyst C.C.) leveszi az órajeleket 2D-ben?
Leginkább a Gigabyte HD4850 512MB R485ZL-512H vonatkozásában érdekelne a dolog,illetve mindenképp TV-out-os példány esetében.
Köszönöm a válaszokat! -
mpierre
veterán
Pfff. Ez most jó kérdés, tegnap - vagy már ma - 0:15 környékén adtam fel a küzdelmet. Konkrétan forró levegő jön ki hátul a gépből. Ekkor gondoltam arra, hogy megnézem a ventit.
Az ati ccc-ben az overdrive funkció nem is volt aktív (ha jól emlékszem ott 0rpm-et írt)
A teljes konfig:
Sharkoon rebel 9 ház (az eleje tiszta rács és itt fúj be egy noctua venti 60-70m3 luftot óránként), giga ex58-ud5, i7 920, 3×mezei kingmax ddr3 arctic rc-vel, 3×hitachi p7k500, bfg physx p1 + zalman vf700, th ultra 120 egy enermax cluster + arctic cooling pst ventivel, corsair tx650 táp.
A másik gép az, ami az adataimnál szerepel, abba elég kövér lenne ez a kari (ha a proci egy hétre előre dolgozik, akkor talán ki tudja szolgálni . )#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Májsztró
addikt
-
lsc
nagyúr
Komoly érvek, bravó . Ment egyedül is vagy segített valaki ? A proci ügyre, melyik link, jöhet privibe is . Még egy kérdés, amennyiben annyira jó az asus akkor miért is van egy középszerű gainwardod ? Az meg hogy valaki belefut egy selejtbe neki személy szerint biztosan nem jó, csak 1 db alapján megítélni egy ygártót vagy egy szériát röhejes . Várom a privit . Egyébként itt az ottani vitánk, csak linket nem látok .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
MPowerPH
félisten
Procinál érveltek többen is, rajtam kívül. El is sunnyogtál, mert a teszt amit linkeltek megcáfolta a hülyeségeidet. Nah, az ilyet utálom nagyon... Tegnap meg nem véletlenül nem válaszoltam, egyszer már megtettem ezt másnak. Engem különösebben nem érdekel a téma, főleg amiket Te írogatsz...Akkor telt be a pohár, mikor beszúrtad ide a webfordítós szöveget. Nah mind1, most nekem még érvet se kellett hoznom, mint láthatod jött az magától. Csak azt ne mond, hogy ez nem jó érv. Mert a fórumtárs, akinek elszállt a VGA -ja, lehet többet nem nézeget ettől a gyártótól semmit. De mondom, egy Sapphire tulajjal nem érdemes vitázni...Főleg hogy alig van tapasztalata más gyártók termékeit illetően.
De tudod mit? A konfliktus elkerülése végett ne írogassunk egymásnak. Én a magam részéről ezek után a Te hozzászólásaidat átugrom. Köszöntem.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lsc
nagyúr
Igen, ha az érvek elfogynak vagy nem is voltak akkor már csak ez marad . Tegnap is szelektív volt a látásod, a válaszok tegnap sem mentek . Azzal nincs baj hogy neked az asus tetszik, csak hülyeséget ne terjessz . Nem nem fontos válaszolnod .
Mod mpierre : Nálad valami gond van, vagy a ház szellőzése nagyon rossz, vagy a kártyán rosszul van felrakva a hűtés . 60 fok 2d-ben nagyon sok, attól a referencia hűtés is jobb . Egy másik gépben esetleg ki lehetne próbálni, főleg ha annak jó a szellőzése . Ezt a 60 fokot már rögtön betöltéskor eléri, vagy kell neki mondjuk 5-10 perc ? A ventilátor megy egyáltalán ?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
mpierre
veterán
Akinek esetleg Vapor-X kártyája van, mondana egy 2D hőmérsékletet?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
MPowerPH
félisten
Ebben teljesen igazad van. Te tudtál egyedül felhozni nekem értelmes ellenérvet tegnap óta először. Igen, nagy számok törvénye, teljesen igazad van. De én ezt a VaporX -es modellnél nem venném alapnak. Szerintem egy ilyen VGA -t, nagyobb odafigyeléssel "állítanak össze". És azt sem szabad elfelejteni, hogy sok gyártó teljesen áttervezte ezt a 4870 -et a jobb kártyáiban. Az ilyet én mindig nagyon értékelem.
lsc: Veled nem vitázok többet, proci terén is okos voltál, itt is okoskodni próbálsz...Más világban élsz... Mert ki beszélt itt Gainward -ról? Ugyan olyan közepes szintű gyártónak tartom, semmi extra. Most is azon vagyok, hogy lecseréljem egy minőségibbre... Ha visszaolvasol, láthatod kiket említettem az elit gyártók közé.
És nem verem magam, csak felhívtam a figyelmet a nagyszerű VaporX -re.TTomax: Hűtés biztos rendben van, nem is azt mondtam. Amit linkeltem az is rendben van. Persze, Asus is megenged magának olyanokat... Had ne mondjam, hogy most pl. 2db Rampage Extreme lapról tudok, aminek a memfoglalata megadta magát. Elég nagy égés... Most imádkozhatok, hogy az enyém ne a selejt szériából származzon.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lsc
nagyúr
Egyébként verheted magad itt egész nap, arra tegnap sem válaszoltál mennyi sapphire-t és mennyi gainward-ot adnak el ? Mondjuk amíg gainward-ból eladnak 10-et addig sapphire-ból legalább 40-et, ha 1 gainward és 4 sapphire meghibásodik akkor az arány egyforma, vagy rosszul tudom ? Természetesen erre jön a jól képzett júzer hogy a sapphire-k dögledeznek . Az árlisták elején sapphire van, mivel ő csinálja a legtöbbet ő tudja a legalacsonyabb árat adni, hiszen nagyobb darabszámon kisebb haszon is elég jó össz haszon . De mondjuk ebbe bele kellene gondolni, addig csak marad a felesleges fikázás hozzánemértő módon . Ráadásul azt sehol senki nem állította hogy a sapphire termékei hibátlanok, rossz minden gyártónál van . Aki meg egy termék alapján ítél meg egy szériát azt csak sajnálni tudom .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Embör..azért van az árlisták elején, mert nagy tételben gyártanak, ezért olcsóbban jönnek ki, no.1. gyártóként valszeg olcsóbban is kapják a GPUkat.
És a meghibásodások száma is ezért nagyobb..tudod, nagy számok törvénye.
A többől több hullik ki, ez teljesen normális. Az általad komolyabbnak vélt gyártóknál is inkább a bundlet, meg esetleg a komolyabb minőségellenőrzést fizeted meg, nomeg a brandet és az esetleges hosszabb gariidőt, a felhasznált alkatrészek azonban a legtöbb esetben egyeznek. -
TTomax
félisten
És igen, nálam valami megadja magát, akkor én azt a gyártót kipipálom magamban.
Ez okay,de azért mással ne hitessük el,hogy akkor minden termék hulladék...tudnék mesélni pl az Asus-rol is,főleg az utóbbi időben rengeteg kommersz gagyit gyárt...már csak most pont azért vettem elő ezt a gyártót mert a matrixot linkelted.A Vapor-X hűtés pedig kétségtelen a legjobbak közé tartozik.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
mpierre
veterán
Nos, akkor gariba vissza. Csak az a gáz, hogy melóhoz kell.
Nem fogom fel ilyen tragikusan, 1999-2000 óta ez lesz az első garis számtech ügyletem, pedig volt már majd minden gyártótól valamim (elsősorban a "középkategóriás" gyártóktól!). Igaz 2-3 évig használok egy gépet, aztán tovább megy.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
old gray
addikt
Igen, érezd magad mázlistának! A gariztatási procedúra egy rémálom.
EVGA 8800GTX ACS3 KO jelenleg gariztatás alatt de nem val.színű hogy sikerül lévén látszanak a hűtőcsere nyomai.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
MPowerPH
félisten
Nem kell ezen vitázni, a #16 -os hozzászólást kell olvasni. Érezzem magam mázlistának, hogy alattam még nem purcant ki drága holmi?! Pedig megfordult nálam elég sok alkatrész... Bár, talán azért lehet ez, mert mindig adtam valamicskét a minőségre.
EVGA azért megdöbbentő. Mid volt tőle, ami nem bírta?
És igen, nálam valami megadja magát, akkor én azt a gyártót kipipálom magamban.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Az semmit nem mond. Csak annyit, hogy azok a legolcsóbb VGA -k. Mindig a Sapphire van az árlisták elején, ha jól megnézed... Nézd meg az NV -nél EVGA. EVGA alig elterjedt, pedig magasan a legjobb manufacturer. És miért? Hát mert meg kell fizetni azt a plusz minőséget, és az emberek többsége megveszi inkább a más gyártók "hulladékait" olcsóbban. A logika tény, ezt diktálja.
De ez most nem fontos, tegnap ment itt a vita, le lettem hurrogva, hogy hülye vagyok, mert a Vapor X -az.... Nah, itt a Vapor X. Részemről ennyi, ezen ne vitázzunk többet, mindenki saját felelősségére vásárol, neki kell majd szenvednie a garanciáztatással.Don't Tread On Me
-
TTomax
félisten
Nekem már volt néhány sapphire radeonom,de eddig nem volt gond velük... a mostani radeonom is sapphire... ellenben ref giga 4850-böl kettöt "fogyasztottam " el,mégsem mondom a giga egy sz@r,mint ahogy azt sem hogy a sapphire csak szuper vga-at gyárt.Viszont a sapphire az No1 ATI manufacturer,gondolom ez sejtet valamit...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
MPowerPH
félisten
Egy kis nyomatékosítás.
Amúgy akkor ott sok mindennel gond van, hőmérsékletek nagyon magasak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Azzal nincs... Alapból a Sapphire nem a legmegbízhatóbb, és ez most megint kiderült. És ez nem első szériás, és nem is az AMD/ATI sara, hanem a Sapphire minőségi anyagfelhasználását dicséri.
Tegnap okoskodott itt pár ember, a Sapphire mellett, és felhozták a Vapor X -et, hogy az most a legjobb 4870... Ez az állítás már alapjaiban is elvérzett(ő miatta), most még a Te eseted meg is spékelte.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
mpierre
veterán
Mi a gáz a Vapor-X-el?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Ajjaj... De jó, hogy tegnap erről volt a vita. Mi is ez? Vapor X? Hol van a kedves lsc fórumtárs, aki mindig olyan okos?!
Amúgy az a kártya mehet is vissza gariba, memória hiba. Ha van lehetőséged, cseréld le Asus -ra. Ha rendesek a boltban, meg lehet beszélni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
mpierre
veterán
Nincs egy hetes a kari. Most azért letörtem.
Mennyi lenne a "normál" 2D hőmérséklet?
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Hali!
Lenne egy kérdésem:
Sapphire 4870 1GB Vapor-X telepöttyözi a képernyőt biosban, windowsban pedig két fehér csíkot (2-2,5 cm széles) prezentált a képernyőre. Win7 alatt eddig 3× dobott kékhalált a gép. Leszedtem az ati drivert azóta oké.
2D-ben 60-70°C a kártya, a memória és a GPU is. Ez mintha sok lenne...Akkor karicsere, vagy a win7-es ati driver nem jó? Persze a win7-nek mi köze a bios-hoz?
-
old gray
addikt
Sapphire 4870 1GB Toxic beszerelve:
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
gyiku
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Valaki nézze meg pls, hogy 2magos procival(úgy, hogy a proci teljesen elég a karinak) alap 4850-nel 3DM06-ban hány SM3 pontot kap!
Kíváncsi lennék, hogy a 640-es 4830-at meddig kell felhúzni ahhoz, hogy felérjen a 4850 szintjére.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Skiller
tag
Helló mindenki!
Én is tulajdonosa lettem egy sapphire 4870 512Mb-os karinak.
Szintetikus tesztekben nagy cpu limitben vagyok . (2180@3GHz VGA alapon)
3dmark01: 39 7xx
3dmark03: 50 8xx
3dmark05: 16 6xx
3dmark06: 11 8xx -> 11 2xx pont ha 1440x900 4AA futtatomElég melegedős tipus a kicsike meg hangos a ventije ha elkezd izzadni.(Ami engem nem zavarna mert fülest használok csak a tesóm meg szüleim amikor tv-t néznek. )
De amúgy meg vagyok vele elégedve, brutál teljesítmény minden játék maxon 1080p AA-val sima ügy. De azért majd egy e8500@4GHz-el meg lesz azért támogatva.
Nem a részvétel hanem a fontos!
-
8nemesis8
veterán
Gyorsan összejött az 50 000 hozzászólás, ez is tükrözi, hogy mennyire bejött a HD4850/4870-es széria.
Csak így tovább ATI -
tzsolesz
nagyúr
Innye, nem semmi, több mint 50000 hozzászólás született az első részben.
Tomi 16 (#50056): Félreértettél. Az csak gúnyos irónia volt részemről...
-
gfefe
őstag
válasz philoxenia #1 üzenetére
50000 hozzászólás után illik is az új tolyik a talán legpörgősebb topiknak
Remélem most is marad a pörgős élet itt.
[ Szerkesztve ]
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
philoxenia
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest