Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacika001
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg akinek ilyen 4850-e van el tudná küldeni valahogy a bios-át nekem? A techpowerupon nem találtam pont ilyet, az mvktech.net meg már nem túl naprakész
-
jobbman
tag
válasz katt777 #12289 üzenetére
Értem. Viszont szeretném a kártyám biosát lecserélni egy olyanra, amiben a ramok frekijét nem változtatja 2D/3D között. Ilyen bios kellene nekem, sima Sapphire referencia 512-es karihoz. A gpu-t 500-ig veszi le a referencia bios 2D-ben? Ha lenne egy ilyen biosod, azt megköszönném.
Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
-
katt777
félisten
válasz dangerzone #12297 üzenetére
Engem ez erősen a CF kísérletemre emlékeztet... De azon csak 1k-t buktam a sok-sok tapasztalatért cserébe.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
dangerzone
addikt
-
emre
veterán
válasz katt777 #12295 üzenetére
Hagyjad rá!
Ezek szerint én már fél éve is csak arról tudtam lebeszélni hogy az enyémet vegye meg, de a fejéből kiverni a gondolatot nem sikerült.dangerzone Szvsz csalódást fog okozni. De ha jó áron jutsz hozzá lehet megéri kipróbálni. Egy tapasztalattal bölcsebb leszel. Nálam csak pár hétig volt egy G0-ás Q6600, de amint meg tudtam oldani ment vissza a kétmagos.
mod: Én is DS3-ban használtam, szerintem Quad alá azért komolyabb cpu-fesz rendszerrel ellátott deszka kellene. De erről már írtam anno.....[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
katt777
félisten
válasz katt777 #12293 üzenetére
mod: "az összes, több magot használó játék még a 4 magot is max. a 2 mag terhelhetőségének 120%-ára terheli le a procit"
"ergo Q6 3.4 kb. E8 3.1GHz lesz": Ez a 2 tech. különbözőségére vonatkozik (kb. 10% eltérés).
Sikerült a szerkesztgetésekkel összekutyulnom az előző hsz-t.
-
katt777
félisten
válasz dangerzone #12292 üzenetére
Éppen a nem több szálas játékoknál iszonyat gyors az E8400. Önmagában a 8-as széria technológiailag kb. 10%-kal gyorsabb a 6-osnál (pl. Oblivionnál 1 magot kell anyjába küldeni, még thread-opciókkal sem megy a 2. 30% fölé, és nagyon sok játék hasonló, nem is olyan régiek). Ráadásul az összes, több magot használó játék még a 4 magot is max. a 2 mag terhelhetőségének 10%-ára terheli le a procit (ergo Q6 3.4 kb. E8 3.1GHz lesz). Az i7 meg... Ott max. 20-30%-on dolgoznak a szálak a HD4870 alatt, szóval nekem szükségtelen hardvert fejlesztenem HD7880-ig ). Játékos ismerőseim sokan váltottak Phenomról (3), kevesebben Q6600-ról (2) E8x00-ra. Szóval, ha tudsz, előbb tesztelj, és csak akkor válj meg az E8-tól, ha tényleg úgy látod, hogy nagy átlagban jobb a Q6.
[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz dangerzone #12290 üzenetére
Szar lesz neked, ha megöregedsz, és még 60 évesen is a 30 évvel azelőtti gépet kell használnod...
E8-at Q6-ra cserélni bukta, ha játékos vagy.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Igen. De a táp honlapján is megtalálod, ha jó típust nézel.
Intel q8200: Arra, hogy csak órajeleket tudsz szabályozni vele, feszt nem. Én legalábbis még nem láttam olyan ATi kártyát, amellyel működött volna a fesz-szab. plugin.
Locutus: Valóban felülírja az egyik a másikat, de az ATT-ban is meg lehet tenni ugyanazt, és akkor no problemo.
Májsztró: Minden normális tápon rajta van, hogy hány A-t ad le a 12V ág(ak)on (elméletileg ezt le is kellene adnia). Arra értette.
3800+: Az a baj, hogy nem adja le azt a 26A-t (nem is szabvány), hanem elosztja több fogyasztó között, így ha más is fogyaszt, könnyen lemehetsz a szükséges alá. A hibák nem valamilyen újabb hardver beszerelésétől jelentkeztek?
jobbman: Azt mondtam, nem tudok róla, illetve amit láttam ref. kártyát, az nem mérte. Nyilván változtattak valamit a kártyán és/vagy biosban is.
nemszamit: Por/paszta öregedés.
Pörp: Nézd meg, mit ír ki a pucolóprogram, amit talál, aztán töröld kézzel a fájlokat, és reg.-ből is. Gondolom, te sem restartoltad a géped "cleaner" előtt.
dangerzone: Akkor vegyél i5-öt egy 25k-s P55 lapba. Azzal járnál a legjobban.
hackeeeee. Hát egy E8 egy ASUS lapban EPU-val (v. más lapban más segédprogival, ha van), ill. HD4870 ATT-szal, tényleg alapos fogyasztáscsökkenést eredményez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
FireKeeper
nagyúr
válasz hackeeeee #12286 üzenetére
ha a kártyádnak olyan négypines csatija van, mint a referenciakártyának, akkor rá lehet dugni, de adnak molexhez átalakítót, de akkor nem tudod vezérelni, csak fix feszt adni neki (12V/7V)
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz dangerzone #12285 üzenetére
Nekem a tuningolt E8400-al és 4870-nel nem is fogyaszt olyan sokat, multkor lemértem, és jóval többre számítottam.
Tényleg, azt valaki tudja-e, hogy a twinturbo ventije az VGA-ra megy, vagy alaplapi tápról megy?
Véleményem szubjektív...
-
horitomy
tag
El nem tudom képzelni, hogy hogyan, de megtaláltam a képernyő méretének felnagyítását normálra.
CCC
Desktops @ Displays
Jobb klikk a monitorra alul
Configure...
Scaling Options
Overscan 0A TV-t monitornak használom.
Köszönöm! -
kbalazsa
senior tag
Az XP felülvágja a telepítés közben, így nem lesz multiboot, de vissza tudod állítani Win7 eszközzel.
Még újratelepítés előtt megpróbálhatod esetleg az inf könyvtárat kitakarítani (eltüntetni a vga inf fájlokat onnan) és úgy újraindítani, hátha akkor nem ismeri fel és nem lesz ott letiltott eszközként.
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Pörp
senior tag
válasz kbalazsa #12279 üzenetére
XP. Bármilyen verziójú drivert próbálok, az eredmény ugyanaz a hibaüzenet. De már jól szétbarmoltam tegnap este Már van fenn vagy 3 különböző driver maradvány. Amúgy ezután a hibaüzenet után az eszközkezelőben ott van, hogy ATi 4850, de le van tiltva... Maradhatott valami makacs registry bejegyzés, vagy driverdarab? Driversweeper csökkentett módban talál, leszedi, normál módban újraindítva, a driversweeper újra talál darabokat... Mindegy, az lesz hogy újratelepítem az XP-t, csak van mellette egy Win7 oprendszer is multiboot-al, aztán nem tom hogy XP reinstall után lesz-e multiboot...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh ha minden jól megy, ma meglesz a TwinTurbo a vga-ra. Ráérdeklődtem a PRO verzióra is, hátha, mert ugye azon kicsit bikásabb ventik vannak.
Véleményem szubjektív...
-
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
4850-em van. 9.12 volt fenn, de egy játékhoz a 8.8-at akartam feltenni, mert csak azzal hajlandó jól futni. Leszedtem a 9.12-es drivert a vezérlőpult-programoknál. Tenném fel a 8.8-at , de telepítés közben ez a hibaüzenet fogad:
"Setup did not find a driver compatible with your current hardware."
Mostmár semmilyen drivert nem tudok feltetenni. Próbáltam a driversweeper programot, csökkentett módban, eredménytelen.
-
kbalazsa
senior tag
-
nemszamit
tag
Szevasztok!
Olyan gondom lenne hogy az utóbbi időben a 4850es kártyám túlságosan ( 100C felett ) felmelegszik ugyan annál és más játékoknál. Sokkal hangosabb a ventilátora is. 9.12-s driver van fent windows7.
Játék után 1órával 90C és 51%.Válaszokat előre is köszönöm.
-
jobbman
tag
válasz katt777 #12252 üzenetére
De azért most már ugye nem jelented ki ellentmondást nem tűrően, hogy vrm-et nem mérnek. Szerintem elég nagy esély van rá, hogy ezek az értékek a vrm hőmérsékleti értékei. Nagyon sok külföldi fórumon van erről szó.
[ Szerkesztve ]
Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
-
3800+
őstag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Locutus #12267 üzenetére
pl ezen a képen látszik a kártya végén/alján hogy 2pines csatija van ha rázoomolsz. elég gáz a sapphire-tól, hogy egy ilyen jó hűtővel felszerelt kártyát így elrontanak ezzel a hiányossággal
CCC-be nem tudom hogy lehetne megoldani a dolgot, max úgy ha a kártya bios-ában nyúlnál bele a venti vezérlésébe, de az meg ugye nagyon necces. ATT-vel sokkal egyszerűbben meg lehet oldani, legalább próbáld ki, hátha azt is könnyen tudják kezelni majd a családtagjaid!steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Locutus
veterán
válasz FireKeeper #12262 üzenetére
Ez a QP az új széria belőle, talán ősz óta lehet csak kapni őket.
Olyan mint a toxic, csak bevitték a hőcsöveket a műanyag alá.
Honnan veszed, hogy csak 2 pines a csatija? Nem találtam ilyen képet róla. De amúgy lehet, hogy így van.Nem hangos egyébként alapból se, csak mivel 24/7-ben megy a gép, szeretném minél jobban lehalkítani idle/2D-ben...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
3800+
őstag
Hol tudom megnézni hogy mennyi A-t kap a kártya? rajta van a tápon?
Tudja valaki? És most olvastam egy másik fórumon hogy ha a kártyán ég egy piros lámpa akkor az hibát jelez vagy túlmelegédst vagy energiaellátás hiányát. Túlmelegedve biztos nincs---> 35C
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Locutus
veterán
válasz kbalazsa #12248 üzenetére
Nekem igazából az a gond, hogy kell a CCC. Ugyanis a TVOUT ki be kapcsolására létrehoztam 2 profilt, hogy az asszony a gyereknek könnyen tudjon mesét kapcsolni a tv-re. Igy meg ugye csak a tray ikonon jobbklikkel, és máris be, vagy ki kapcsolta a tvout-ot.
Ha e mellé felteszem az ATT-t, akkor gondolom minden egyes átkapcsolásnál a CCC profil felülírná az addig megejtett ATT beállításokat...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Locutus #12260 üzenetére
most nézem csak, hogy a te ventid csak két pines csatival van hozzákötve a kártyához, azon nem is fog jönni soha fordulatszámérték... no meg pwm szabályzás sincs, csak feszültséggel való. nézd meg a kártyád adatlapján/venti gyártó honlapján h mennyi a max fordulat, és számolj vissza a % alapján, jobb ötletem nincs, kénytelen leszel a hőmérsékletekre hagyatkozni.
amúgy ez a QP valami butított/olcsósított sapphire verzió, vagy mi? ismerem azért úgy nagyjából a hd4000 családot, de ezt a QP-t most láttam először.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Locutus
veterán
válasz FireKeeper #12245 üzenetére
Most leszedtem ezt a GPUZ-t, de ez sem ír RPM-et a ventire, csak %-ot..
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
katt777
félisten
Az a legrosszabb, ha nem kapnak megfelelően erős áramot, és még tuningolsz is. Hány A-t küld a tápod a VGA-ba? 18A az elfogadható, ahol már nem csak megy, hanem hosszú távon is biztos. Elmehet amúgy 16-17A-rel is, ez alatt már tényleg gázos.
-
Intel q8200
senior tag
válasz horitomy #12253 üzenetére
A catalystban a megjelenítőknél a tv-re jobb katt és konfigurálás. Ott nem megy?
FireKeeper-nek igaza van. Nekem is kiterjesztettbe van rakva ha filmezek tv-n.
Ilyen esetben is működik a jobb gombos megoldás és mindkét megjelenítőt tudom állítani.[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro
-
FireKeeper
nagyúr
válasz horitomy #12253 üzenetére
mire akarod használni a TV-t? egyedüli kijelzőnek, vagy a monitor mellett másodlagos kijelzőnek, pl filmre? mert ha filmezni akarsz, válaszd a kiterjesztett asztal módot sztem.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
3800+
őstag
válasz katt777 #12252 üzenetére
Köszönöm! A ramok húzva vannak 667Mhz-ről 800Mhz-re. De stabilak voltak everest teszttel. Visszarakom őket 667mhz-re. Remélem nem károsodott a kártya, mert semmi pénzem nincs... és ha most nem akkor lehet hogy fog? Mivel kevés a táp neki lehet.
-
horitomy
tag
Felraktam a Win 7-et (x64). Meg az új catalistot is telepítettem.
HDMI kábelen van összekötve a samsung lcd tv a géppel.
Nem találom azt a hdmi menüpontot ahol a képernyő kicsinyítését vissza tudom állítani 0%-ra?
Most kicsi a képernyő natív felbontásban.A régi catalistban volt hdmi vagy milyen menüpontom.
Köszönöm!
-
katt777
félisten
válasz jobbman #12217 üzenetére
Ez érdekes, ezek amúgy meg sem jelentek anno, ahogy nálam sincsenek.
Manitou: Látod, milyen sokat jelent? Ezért mondtam, hogy vastagon CPU-limites vagy.
dangerzone: Sokat fogyaszt. Inkább Q9550. Szerintem. Behozza az árkülönbözetet.
valakiiii: Mintha uninstall után pucoltad volna a rendszert, restart nélkül (ez nagyon buta dolog, mégis sokan megteszik). Ez esetben szívtál, mert folyton keresni fogja a rendszer az eltávolított fájlokat.
ATT-t dupla kattintással elindítod (ha szimpla user vagy, rendszergazdi módban), és amikor az aláírásra figyelmeztet, nyomsz egy OK-t. Aztán már működik is. Akiknél ez nem megy, fogalmam nincs, mit csinálnak.
Stirbi: Ott gyenge, ahol nincs több CPU-mag támogatás.
Lacpac: Egyáltalán, ki hagyja azt bekapcsolva???
Intel q8200: Viszont sok megtakarítást nem érsz el vele.
kop8: Kb. 1000x írtam a topicban (legutóbb alig vmivel ezelőtt), mennyire "lehetséges" megállapítani egy konfig képességét default 3D06 teszttel.
Locutus: Radeon Bios Editornak van egy olyan funkciója, amellyel CCC profilokat tudsz módosítani megfelelő beállításokkal (ventilátort is), nem feltétlenül kell ATT. Persze utóbbi jóval többet tud. Össze nem akad, viszont egyik mindig felülvezérli a másikat, ami viszont okozhat hibákat.
Van a cikkben egy olyan szakasz, hogy: "Változás az újabb verziókban"
killer1203: OpenGL 9.12 C-tel??? Örülj neki, ha megnyekken a progi! (Heaven benchmark OGL egy nagy fekete folt.) Inkább tedd fel a 9.9-et, ott még a Heaven-ben is csak pár helyen van graf. hiány.
3800+: Tápcsere esélyes. Az is lehet, hogy ha kevés A-t küldött eddig a karinak, az is károsodott (reméljük, nem), RAM-hiba gyanús a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Sziasztok! Félek valami baj lehet a Sapphire 4850 1Gb Dual Slot kártyámmal. Néha kikapcsol a monitor és hallom hogy a kártya hűtője felpörög. Az előbb pedig barnás lett a képernyő és halványan de csíkos lett. Lehet hogy a táp kevés, 350W Enermax eteti a GA-MA770-UD3 rev2 lapot és a Phenom II x3 710 procit. Kb 2 hónapja csinálja és egyre gyakrabban. A kártya kb féléves. Lécci segítsetek!
-
kbalazsa
senior tag
válasz Locutus #12244 üzenetére
Ha elolvasod a katt cikket, ott is azt írták, hogy a CCC inkább hanyagold, ha ATT-ot teszel fel. Nem akad össze, csak amit az egyikben beállítasz, azt a másikban felülvágod...
Érdemes inkább a CCC-t nem telepíteni, vagy leszedni,ha ATT-ot szeretnél.Azt, hogy az egyes % értékekhez milyen rpm tartozik, azt majd kiteszteled, ha lesz ATT-od, mert ott %-ra pontosan tudod szabályozni.
Egyébként mindenképp érdemes elolvasni az ilyen anyagokat, mert lehet, hogy néhány dolog változott az új verziókban, de alapjaiban véve ugyanúgy működik még most is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Locutus #12246 üzenetére
hát az aktuális verziót kell leszedni, én katt honlapjáról töltöttem, hibákat eddig nem igazán tapasztaltam (bár az utóbbi időben alig játszottam valamivel). a rendszerem a nevemnél, oprendszer win7 64bit enterprise (ultimate) szóval elég modern, és eddig még GPGPU-s alkalmazás is ment (folding@home), játékból csak az Assassin's Creed van most fenn (kb 2 hetes rendszer), az ment dx10-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz FireKeeper #12245 üzenetére
De ez marha régi teszt :/ vagy még aktuális? Meg rengeteg bugról olvastam az ATT topikokban
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Locutus #12244 üzenetére
nem raktam fel a CCC-t.
fene tudja, hogy mennyire tekerheted le, töltsd le a GPU-z-t, és nézegesd, hogy mekkora fordulaton milyen magasra megy a GPU hűje, aztán lődd be magadnak a vézérlést. ezt meg olvasgasd, és ha megtetszik a progi, akkor használd ezt, sztem jobb mint a ccc.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Locutus
veterán
válasz FireKeeper #12238 üzenetére
És az ATT nem akad össze CCC beállításával?
Illetve az én Sapphire 4870 1GB GDDR5 QP kártyám ventijének mennyi lehet a minimuma? Egyátalán le lehet venni 24% alá, és ehhez vajon milyen rpm tartozik?
-
kbalazsa
senior tag
válasz FireKeeper #12241 üzenetére
Ja kérem, S1-el könnyen viccel az ember
-
kbalazsa
senior tag
válasz killer1203 #12240 üzenetére
Vagy 9.9 vagy a 9.12 hotfix szokott bejönni, tégy próbát velük.
-
killer1203
senior tag
OpenGL -es játékkal játszanék 9.12 es driverral de néha baromira beszaggat, van olyan driver amivel menne rendesen az OpenGL
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
kbalazsa
senior tag
válasz FireKeeper #12238 üzenetére
Én már 50-nél kicsit jobban pörgetem, de még hanghatár alatt. Persze ízlések és pofonok
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Locutus #12236 üzenetére
pontosan, ha cc-ben leveszed, akkor az úgy is marad (persze azért a kártya BIOS-a vagy lelő mindent, vagy leveszi az órajeleit ha túlmelegedsz) de ATT-ben 8 külön hőmérséklethez adhatsz meg %-ban fordulatszámot, és amíg el nem éri a legkisebb határt (nálam 60 fok) addig a lehető legkisebb fordulaton pörgeti a ventit.
-
Locutus
veterán
válasz FireKeeper #12235 üzenetére
Ezt CCC-ből nem lehet megoldani? ott is van fan vezérlés, csak ki van szürkítve... vagy ha azzal lejjebb veszem, akkor fixen alacsony fordulaton fog menni, akkor is ha feljebb melegszik 3D közben?
-
Locutus
veterán
4870 QP-n játszott már valaki a fan speed-del?
Nálam 24%-ot ír idleben, ami elég hangos Játék közben olyan 40-50%ig megy fel, és ott is kb ugyanolyan, nem hangosabb. Idleben amúgy 50-60 fok között mutat rá. Nem lehetne lejjebb venni ennél a ventijét?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
kop8
őstag
-
kop8
őstag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem:
A GPU-mat nem birom 800-nál tovább húzni és 1,263 Volton megy.
Ha kicsit feszt emelnék tudnám tovább húzni vagy nem?
És mennyi +feszt adhatok ami még biztonságos?GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Stirbi
addikt
válasz dangerzone #12223 üzenetére
lényegében vas vs müanyag
-
Stirbi
addikt
válasz dangerzone #12219 üzenetére
eddig azt mondtad h a q6600 milyen gyenge játékokban ,emlékezz vissza az msn es beszélgetésre
-
valakiiii
tag
Hali!
Még mindig harcolok a Win7 64bites rendszerrel. A másik rendszeren(winxp) tökéletes az ATT . Elindul a amikor betölt a rendszer , ellentétben a win7-el . Sehogy sem akar elindulni rajta....
ReadyDriver+-t próbáltam ... Semmi változás nincs . Most újraraktam még rajta a drivert is úgy hogy a catalystot hagytam feltelepíteni. Utána Driver cleaner pro-val letöröltem az catalystot. Ezek után feltelepítem a ATT legújabb verzióját és ezzel üdvözölt az újraindításnál:[link]
Valaki leírná, hogy telepíti fel win7-re az ATT?
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Motion_Blur #12186 üzenetére
Hmm...
Akkor lehet hogy el kellene gondolkodnom egy q6600-on?!..Hmm..Dilemma[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
-
jobbman
tag
válasz katt777 #12161 üzenetére
Ilyen 4870-esem van, referencia.
És itt vannak a hőmérsékletek, Everestes vrm, és GPU-Z-s hőmérsékletek. A pirossal bekeretezett két érték együtt emelkedik terhelés hatására, ezért valószínűleg ugyanazt mérik.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
-
katt777
félisten
válasz Manitou #12214 üzenetére
A legtöbb gyengébb kártya jobb teljesítményt hoz kihajtva, mint egy erősebb fél gőzzel. Az tuti, hogy anno sokan 4850-et tettek X2 4200-4600+ kaliberű procik mellé, és a 3870-em gyorsabb volt náluk E8400 mellett (lásd a tesztjeinket).
Ha a procidat tuningolod, már komoly teljesítmény-növekedést kaphatsz, egy 3GHz körül futó X2 már közel rendben kihajtaná a VGA-dat. Addig viszont inkább szabályozd le 3D-ben az órajeleit, így ugyanazt a játék-teljesítményt halkabban és kisebb fogyasztással megkapod, szóval tényleg lesz értelme a cserének.
3D06-ot told fel maximumra (8XAA és 16XAF High prec), az jobban teszteli a VGA kihajtását. Viszonyításul itt van pár eredmény:3DMark06 XP 1280x1024 HQ settings:
C2D 3.0 HD3870 777/1126 C8.6: 6507 2576 2560 2819
C2D 3.0 HD3870 877/1287 C8.6: 7253 2923 2912 2813C2D 3.0 HD4870 750/900: 9724 4115 4239 2799
C2D 3.0 HD4870 815/1000: 10282 4423 4533 2813HD4870 alap i7-tel:
3DMark06 1280x1024 default settings:
i920 2.66 HD4870 750/900: 15505 5809 7045 5176
i920 2.66 HD4870 815/1000: 15786 5965 7173 51763DMark06 XP 1280x1024 HQ settings:
i920 2.66 HD4870 750/900: 11380 4209 4711 5151
i920 2.66 HD4870 815/1000: 12184 4523 5124 5176Azt hiszem elég egyértelmű, mennyire gyenge a rendszered a VGA-d alá. Természetesen csak azt akarom mondani, hogy célszerű lenne mielőbb valami izmosabb vasat alá tenni, ha megengedheted magadnak. 1680-as eredményeket is tudok mutatni, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz katt777 #12208 üzenetére
Azért messze nem egy kategória a két proci Szerencsére nem sokat adok a 3DMark pontokra, annyira nem izgat. Ez van, nem fogok komplett gépet cserélni. Mivel viszonylag jó áron jutottam a kártyához, így nekem megérte. 3850 az én gépemben szerintem nem hozott volna ilyen teljesítményt, és élsimitással nagyobb felbontásban se hinném, hogy hozná a 4850 -et.
-
katt777
félisten
-
kbalazsa
senior tag
Én a rongyot nedvesítem alkohollal, nem a chip-et Egyébként ha nincs beszáradva a cucli, akkor alkoholra sem nagyon van szükség az igaz.
hackeeeee: A fülpiszkálóval szerintem az a gond, hogy vattaszálakat hagyhat maga után.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
na vájá, ezt most mire mondtad? Vagyis melyik kommentre?
Alkoholom van, még orvosi is, barna üvegben... Pl akkor fülpiszkálóval is jó? Meg ha áttöröltem, akkor hagyjam megszáradni, vagyis elpárologni?
Ha véletlen benzinnel csinálom, az gáz? Mondjuk rá van irva az üvegre, hogy mi van benne, de inkább kérdezek, biztos ami biztos...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz MZsoltee #12174 üzenetére
Szerinted. Majd a gyakorlatban meglátod. Nekem olyan ismerőseim is vannak, akik nem Q9-re vagy i7-re, hanem E8-ra váltottak AM3-ról és Phenomról, mind boldog. Igaz, mind szinte csak játszik, aki meg számításra is használja, felnyomja 4Ghz-re, és már egy X3-nál van. És akkor még nem szóltam az AMD meghajtóinak problémáiról (amelyek nálam is egy csapásra megszűntek, amikor visszatértem Intelre), amelyekkel most sültem szembe ismét, hogy egy haver AMD-s notit vett.
Hiába a szorzózár-mentesség, attól a PhenomII még nem előzi meg az Intelt (ha képes lenne rá, az Intel lenne olcsóbb). Az meg, hogy még ha valaki második (bármilyen sorban, mert ha minden CPU-t nézünk akkor az AMD még hátrébb van), már senkit nem érdekel, hogy mennyivel. Különösen érdemes arra figyelni, hogy a tesztek többségében "összehasonlíthatóság végett" az Intel rendszerekben kikapcsolják utóbbi extráit, ill. leszabályozzák a RAM-okat, ezért még egy i8 vs. i9 tesztet sem lehet igazán mérvadónak tekinteni.
Amúgy hiába nyomják a 4 mag támogatását procikat, még egy 5870 sem fogja őket maximálisan igénybe venni. i7 éppen azért a legtartósabb, mert 8 szálon is dolgozhat, tehát még akkor is lazulni fog, amikor már minden más 4 magos 100%-on dohog. A legerősebb AM3 konfiggal, tuningolva, elérheted egy alap i7 920 teljesítményét, nem sokkal olcsóbban, és akkor az i7-ben ott van még csekély 50% biztos tuningpotenciál. Persze amíg nincs olyan VGA, amely alá egy izomállat proci kell, bőven elég egy gyengébb proci is.Májsztró: Hát én hasonló eredményeket láttam tesztekben. Tesszelációval tényleg visszaesik (40%) a VGA teljesítménye, de max. lejjebb veszed az élsimítást, meg pár apróságot. Ahogy néztem, milyen randa DX10.1-ben pl. a Heaven teszt (lépcsők helyett 45°C-os síkok), hát, erősen ajánlott lesz mielőbb DX11-képes VGA-t venni. Én mindenesetre megvárom a GT300-akat.
hackeeeee: Most is drága a tudásához képest. 39k-ért már pöpec X58 lapot is kapni, és P(H)55-ös lap is már 25k-tól van! Akkor most mi is az olcsó?
Motion_Blur: Hasonlítani lehet, csak értelmetlen, mert mint írtam, nincs az a játék, amely megterhelné az i7-et. Felteszek egy Dirt-2-t, és 15-25% körül dolgoznak a CPU-magok... (VGA 100%-on, akár tuninggal is) 40-60%... Talán egy 5870 alatt...
Manitou: Kártyafüggő a dolog. A melegedésre figyelj. Az én karim gyárilag csöndesre van beállítva (Silent Eff.), de 55-60°C-os, játékok alatt sem hangos 85°C körül, csak ATT-szal én erősebbre állítottam a hűtést. Lényegében lejjebb is veheted a hűtést, ha 60°C-nál jobban nem melegszik a VGA, és nem hevíti ezzel az alaplapot.
ATT-t mindenképpen javaslom, bár ezek a központi hűtőblokkos (dual slot) karik úgy is zajosak lesznek a kis ventilátoruk miatt. A halkabbakon 9 cm-es ventit találsz.
Sztem olvasd el a honlapomon a Segítség-eket ATI-hoz (v. logoutomon is megtalálod), sokkal hamarabb megérted, mi hogyan működik, mintha itt hetekig, egyesével kérdezgeted, és a többféle válasz még bele is kever. Szerencsére messze nem olyan, mint a RivaTuner, de még ahhoz is találsz nálam leírást ATI kártyákkal kapcsolatban.
Dehogy nem kell annak a procinak szégyenkeznie. Kvázi van egy 3850-ed, csak sokkal többet fizettél érte. Az alap órajeles HD3870-em ezt tudta: 10850 (4557/5036/2819) (E8400 alapon.)madgie: HOC-ot nézd, ők ált. minden játékhoz készítenek benchmarkot. Én mindenesetre 1680-ban fullon (AA is) toltam végig a MW2-t, 500/600MHz-en.
B.Junior: Nem ment 3D-ben a kari.
kbalazsa: Az teljesen OK. Gondolom, a lapod sem kevéssel hűvösebb, mint gyári VGA-beállításokkal.
"Alkohol, puha rongy, óvatos mozdulatok, odafigyelés, szárítás, az én módszerem." - Én be sem vizezem... Csak mert az alkohol elpárolog, mire egy chippel arrébb lépsz.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én meg elkezdtem utána járni ennek az AC TwinTurbo-nak. Ha jó áron sikerül hozzájutni, akkor sztem lecserélem a gyári cuccot rá. Esetleg használ valaki?
A másik kérdés, mivel érdemes a ram chipeket, és a gpu-t letakarítani? Cseréltem már hűtőt, csak kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak mások.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Manitou
veterán
válasz kbalazsa #12198 üzenetére
Néztem egy 3D MArk06 tesztet
Ezt dobta a gép:9482 pont
SM 2.0: 4133
HDR/SM3.0: 4904
CPU: 1986Win XP+SP3
939 4200+ X2@ 2,6Ghz, 2x1GB DDR400
Shappire 4850 512MB ref.hűtős alapórajelen 625/933Proci nem mai gyerek már, de azért nagyon nem kell szégyenkeznie. Holnap majd próba erejéig lesek egy kis tuningot
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- SAPPHIRE NITRO+ RX 590 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest