Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
gNAT_hu #5611 üzenetére
1660 6GB-val már mindenre is elég!
én most cseréltem egy 750Ti 2GB-ről. azon is simán futott a TM, akkor állt be ha forgalmat is használtam. autók,emberek,kerékpár,stbstb. de gond nélkül leszámolt mindent. 1660-on hasít.
ha ortogonális nézet lenne benne normális renderrel is az sokat dobna rajta, mert ami most van az csak ilyen vonalasakármi...
vannak problémák az árnyékkal és a ragyogó élekkel is. -
snowman
tag
Renderelés miatt akkora legyen a proci, amekkora csak lehet, a 2700 vagy 2700X ára eléggé lement. RAM-ból inkább 3200-as CL16-os.
-
Reader
csendes tag
Sziasztok!
Kis gépösszerakó segítséget szeretnék kérni. Ismerősöm számára szeretnék egy konfigot összeállítani ArchiCAD és Artlantis használatra (időnként elég nagy projektek is előfordulnak).
Az árak figyelembevételével egyelőre ez a konfig állt össze:
PROCESSZOR: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
ALAPLAP: Asrock B450M Pro4-F
RAM: 32GB 3000MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x16GB)
VGA: Gainward GeForce GTX 1660 6GB Ghost
SSD: 480GB Kingston SSD M.2 UV500
HDD: 3TB Toshiba 3.5" P300 SATAIII winchester OEM
HÁZ: Zalman Z3 Plus
TÁP: FSP 450W HEXA ActiveMit szóltok hozzá?
ArchiCAD és Artlantis szempontból melyik alkatrész erősebbre cserélésével lehetne a legnagyobb teljesítménynövekedést elérni a költségek nem túl nagymértékű elszaladásával?
Előre is köszi a segítséget!
-
nagyt0m
tag
Sziasztok!
Tegnap a hardverkulcs frissítette magát automatikusan 23-ra. Akkor most már nem leszünk hátrányban, hogy INT verzió helyett HUN-t használunk? Amint megjelenik mi is tudjuk használni és nem kell még 2-3 hónapot várni?
-
-Dax-
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Mindent állítgattam, de erre pont nem gondoltam.
Mégegyszer köszönöm Nektek! -
G.gabi
újonc
Szép estét! Megint elakadtam ac22-ben. Még tanulgatom. 1. Az ajtó beállításoknál hiába állítom be a kilincset, hogy megjelentse az mégsem látható. 2. Az ajtó üveges, csak a keret fehér, a tervben viszont tömörnek látszik. 3. Egy másik ablaknál ha teszek osztásokat a fix oldalvilágítókba azt sem jeleníti meg, pedig ott van. Egyszerűen nem tudom, hogy mit állítottam be rosszul. Köszönöm a segítséget!
-
OgreImre
senior tag
Egyszerű kérdés, miért nem aktív a Megnyitás új lapon a nézettérképnél? AC21.
[kép] -
berydave55
friss újonc
Srácok, köszönöm a hasznos infókat, máris máris beljebb vagyunk.
-
daninet
veterán
válasz
berydave55 #5586 üzenetére
Egyetem alatt kettő laptopom vitte el az Archicad, mindkettő az olcsóbb kategóriából volt Acer és HP irányból.
Amit javaslok:
3 év gari. Inkább olcsóbb Dell, de arra legalább lesz garancia
Dedikált videokártya. Tök mind1 mi, de dedikált legyen
16 giga ramEnnél több diákévekben nem kell. Néha rendereltünk, de kivártuk....
-
Raysen623
addikt
válasz
berydave55 #5586 üzenetére
Nem tudom mi a keret, de én 200 ezer körül néznék, mondjuk egy ilyet. Ennél feljebb menni nem sok értelme van kezdőknek, viszont ha felmerül a játék mint fogalom a gépen, ez arra is jó. Memóriát utólag is lehet bővíteni (én a mai napig elvagyok 8 Gb-al).
-
berydave55
friss újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni, mert én nem használom a programot, a vizuális világ más műfajában mozgok. A párom öccse, aki építésznek tanul, (középiskola második osztályos) most érkezett el arra a szintre, hogy a szoftverrel megismerkedjen. Ezért be kell neki szereznie egy laptopot, amin használhatja. A tanára nem igazán látta el túl hasznos információkkal a specifikáció terén, csupán csak annyit mondott, hogy szereti a ramot, meg jó processzort. A 22-es "alap" verziójával fogják kezdeni a képzést és ehhez kéne némi segítség. Milyen minimum, esetleg jó gépigényt tudnátok neki javasolni? Olvastam több helyen, hogy itt azért el lehet menni a gamer erőgépeken túl is, de neki erre még nem lesz szüksége. (A tanára szerint) Ebben szeretnék egy kis útmutatást kapni legyen az konfiguráció, vagy konkrét modell. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Sesy
aktív tag
válasz
gNAT_hu #5579 üzenetére
"A másolós megoldás is működik, a címke asszociativitása hozzárendelhető másik elemhez."
hogyan?
a falhoz hozzá rendelt címkét átmásoltam egy másik falra aminek más a sz ID-je, az ID nem változott mivel a címke gondolom az előző falhoz van rendelve, de mivel hozzá volt rendelve egy falhoz korábban, amikor annak a falnak a fóliáját kikapcsoltam akkor a címke is eltűnt logikusan...
-
gNAT_hu
tag
-
Sesy
aktív tag
válasz
Raysen623 #5577 üzenetére
ez azért nem jó, mert az adott falszakasz ID-jét akarom kiíratni, azt pedig a másolat nem olvassa ki, tehát át kell írogatnom a címke tartalmát egyesével
illetve, ha mozgatom a falat, akkor nem viszi magával automatikusan a címkét is...
ha a címke hozzá van kapcsolva a falhoz, akkor a fal elrejtésekor a címkét is elrejti, függetlenül attól, hogy az külön fólián van-e, vagyis nem kell külön-külön kapcsolgatni a fóliákatez így együtt túl sok szerintem
-
-
daninet
veterán
Ez úgy megy, hogy némelyik címkének van GDL-ben scriptelt saját vonala, jelen esetben pl a Rétegrend címkének illetve a Property Label-nek. Amikor kikapcsolod az automatikus archicad-es vonalat előjön a scriptelt állítható hosszú vonal.
Neked jelen esetben a Property Label nevű cucc kell (nemtom magyarul hogy fordították). Ezt el tudod majd sajét vonalhosszaddal menteni. Speciel ezt a 90fokos elforgatott szöveget viszont nem biztos, hogy tudja ahogy nézem.
-
Sesy
aktív tag
címkékkel kapcsolatban lenne a következő problémám:
fal konszignációhoz beállítottam a jobboldali címkét, elmentettem kedvencek közé, letettem a bal oldali falra és az ábrán látható geometria lett belőle...
meg tudom-e oldani, hogy nem kelljen minden egyes címkét egyesével beállítanom, hanem az előre beállított méretben jelenjen meg ott, ahová tenni szeretném? -
G.gabi
újonc
Üdvözlök mindenkit! Sziasztok!
Új vagyok itt, és segítséget szeretnék kérni. AC16-ról váltottunk AC22-re, és a növényzetet próbálnám beállítani majd fényképezésre, de nem tudom, hogy a "kocka" hátteret mivel tudnám megszüntetni? Van erre valami jó trükk amitől ez nem látszik ha fotózok? Köszönöm előre is! -
daninet
veterán
GS-al nem tudsz direkt kommunikálni, bár egy pár alkalmazottjuk aktív a GS fórumon illetve a facebook csoportokban.
A disztribútorod segít mindenben, ha van SSA szerződésetek akkor meg az ilyen dolgokat simán meg kell oldják nektek mert abban jár aktív support.Ha nem kell floating license akkor a wibu helyett mehettek akár szoftveres kulcsra is mostmár.
-
Raysen623
addikt
Nálunk a geodéta darabolta célszoftverrel
Ennek hiányában javasolt alternatív megoldást keresni.
Ha nincs direkt kapcsolat, akkor itt kezdeném.
A Wibu keyt meg cseréljétek le Codemeter-re szerintem, mert sokkal stabilabban működik. Ha jól tudom ezt lehet kérni GS vagy disztribútoron keresztül.
-
Chuczy
friss újonc
-
Raysen623
addikt
válasz
daninet #5560 üzenetére
+1, nálunk is ez volt a baj. Nem szabad összerakni komplett épületnyi vagy emeletnyi pontfelhőket nagyobb házaknál (családi ház még oké, akár egyben is). Helyiségenként ildomos darabolni és egyszerre max a szomszédos helyiségek felhőjével együtt betölteni és lépésenként haladni. Ellenkező esetben annyi nullát kell levágni a pontfelhő végéről hogy zanzás és sok esetben értelmezhetetlen lesz a pontfelhő.
-
daninet
veterán
veszel új videokártyát
ha ez nem opció akkor darabolnod kell a projektet. Graphisofték nem szokták reklámozni de bizony Archicad-ben ugyanúgy mint revitben el lehet érni egy modell komplexistást amikor szét kell szedni a fájlt. Nyilván revithez képest jobb a helyzet, de ismerni kell a technológiai limiteket.
Megnézed az épületed és logikusan szétszeded. Ha átrajzoltad a pontokat és bírja a gép a modell komplexitást akkor meg összerakod vissza egy fájlba. -
Chuczy
friss újonc
Sziasztok!
Van egy pontfelhőm amelyik 150 000 000 pontból áll. Az ac22-es nvidia 1050 kártyával mutatja 3D-ben az rx vega kártyával nem. Ha kiritkítom 22 000 000 pontra akkor látszik.
Ritkításon kívül mit tehetnék? -
Sesy
aktív tag
sziasztok
hogy tudom azt megoldani, ac22-ben, hogy az interaktív konszignációval készült táblázatokat xlsx-ben publikáljam a publikálóból? menteni simán tudom, de publikálni nem
köszi -
SkyLaci
őstag
Sziasztok! /csapatmunka megosztás probléma/
Van egy projekt amiből amikor csapatmunkát készítek, akkor elkészül a csapatmunka, viszont amikor valaki csatlakozna hozzá, akkor hiába töltődik látszólag be a projekt, végül egy üres ArchiCAD ablak marad csak az egészből. Bármely gépről osztom meg vagy csatlakoznék, ugyan ez történik. Más projekteknél nincs ilyen gond.
jogtiszta AC 21
Van ötletetek mi lehet a az oka, és a megoldása? -
Hunattila
tag
Üdv!
Az Ac17-ben még volt fanyag (tetőanyag) kimutatás lehetőség a konszignációnál.
Ez valamiért az AC21-ben nincs, vagy én nem találom. Van ötletetek, hogy hogyan tudnék frappáns, egyszerű faanyag kimutatást készíteni, úgy, hogy az egyforma paraméterű elemeket egybe gyűjtse és ne több tíz oldal tárgyleltár készüljön belőle?
Válaszokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest