- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Persze, ezert nem is lehetne. Nyilvan ez az utcai maszkhordas nem tul hasznos dolog, meg sportolni amugy is lehet maszk nelkul, igy a rendor nyilvan elnez mellette, annak ellenere, hogy tilos. Igazabol senkit sem csesztetnek az utcan a maszk hianya miatt, engem sem allitottak meg soha, pedig maszk nelkul gyaloglok.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz #20749568 #64887 üzenetére
Alapesetben en sem. Ez viszont egy olyan merteku problema, amit az egyen szintjen lehetetlen kezelni. Ha az allam nem tenne semmit, akkor a veszteseg joval nagyobb lenne. Meg igy is tul nagy. Azert tartanank az allamot, hogy legalabb ilyen esetekben legyen valami vedohalonk, amikor egyeni szinten lehetetlen megoldani egy problemat. Kulonben minek lenne allamunk egyaltalan? A baj persze az, hogy igazabol itt nem jol mukodik az egesz. Se jarvanyugyi, se gazdasagi szempontbol nem jok a lepesek. Legalabbis az en helyembol igy latszik.
I am having fun staying poor.
-
Sped
aktív tag
válasz Drizzt #64902 üzenetére
Ezt nemcsak egyéni szinten, hanem állami szinten is lehetetlen kezelni. Itt globális járványkezelésre lenne szükség, de legalább kontinensenként egységesre. Mert amíg egyik ország épp kinyit, a másik meg bezár, addig a vírus a kisebb ellenállás felé nyomul tovább. Aztán ezt játszhatjuk a végtelenségig.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
iguana
őstag
volt ez a hsz-em majka témában. [link]
szóval majka még ostobább, még nagyobb türhő, mint az elvárható tőle.
hogyaszondja ezt bírja mondani:
"Balassagyarmaton feküdtem be, mert ott dolgozik egy régi ismerősöm, akiben megbízom. Az utolsó estémen a kórházban körbevitt a főorvosnő, hogy nézzem meg a nálam kevésbé szerencsés körülmények között ápolt koronavírusos betegeket."
[link]
ez az majka, maradj rajta, maradja rajta b#zmeg!
nyilván baromi jó és felemelő olvasni a közvetve illetve közvetetten covid érintetteknek (főleg ahol halálozás is volt), hogy szerencsére vele minden rendben, mert ő a szerencsésebb körülmények között kezelt beteg volt. (mint ahogy a múltkor is kifejtette, hogy neki jár a vip ellátás.pont.) can I get an amen?
százak meg hiába várnak akár tesztre, mentőre, ellátásra vagy már olyan állapotban érkeznek be a kórházba, hogy menthetetlenek lesznek/lettek...de ez eddig nem gondol el, hogy ilyet nem mondhat senki, még akkor sem, ha mindenki tudja, hogy vannak "egyenlőbbek".
egy undorító, alja ember ez a majka, aki azt sem tudja mikor kéne befogni a pofát és csendben örülni, hogy ekkora suttyó létére kibrusztolta azt, hogy vip számba legyen véve. pfej.14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
fatal`
titán
válasz Csatravi #64858 üzenetére
Ahogy semmi, úgy ez sem feltétlen fekete-fehér. Én pl. nem szeretnék mélyszegényen élni, mert az nem élet.
Ennek ellenére az értelmes korlátozásokkal egyetértenék (a mostaniak szerintem nem azok). És természetesen ha lesz normális (nem klinikai fázis eredmény nélküli orosz meg kínai) és elérhető vakcina, én beoltatom magam.
-
fatal`
titán
válasz Reggie0 #64875 üzenetére
Ez így nem igaz, van, ahol nem megengedett.
Nem mindenhol kötelező utcán a maszk, pl. itt nálunk sem, csak bizonyos helyeken (orvosi rendelő környéke, piac, posta környéke).
Mondjuk engem nem érdekel, mert kertes házban lakom. De, hogy szinte egy dohányos sem fog most leszokni, abban biztos lehetsz. És a jogszabálynak ezt a részét is nagyívben le fogja sz*rni (akit érint).
-
-
Kékes525
félisten
Az indexről törölték az ivermectines cikkeket, miután kirúgták a szerzőt.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Csatravi
senior tag
-
updog
őstag
válasz #20749568 #64903 üzenetére
Amikor a gazdasági károkat/következményeket emlegetitek többen, szerintem nem érzitek hogy ami ez előtt volt (bármennyire is szépnek tűnt az utolsó világválság óta eltelt időszak, az csak mese volt és látszat), az azért dőlt most dugába ennyitől, mert sokminden nem stimmelt semmilyen szinten.
Ha minden OK, habzsi dőzsi, persze hogy nem látszik ha valami nem (jól) működik. Ha baj van, akkor meg megmentik a közösből - így soha nem fog normálisan működni a gazdaság (hadd ne vetítsem ezt le egyének szintjére pedig lenne példám). Aki fejjel rohan a falnak, ne biztassuk hogy milyen ügyes.
Pl. nagy reménységem hogy az elmúlt években a pesti életet az építkezések miatt megkeserítő, újonnan épített irodaházak a homeoffice elterjedésével ott fognak megrohadni.
Azt ami most bedől(t), hagyni kell a francba, nem megmenteni (főleg nem emberéletek árán, mert pl. nekem az a preferenciám hogy szeretek élni, és azt is szeretem ha a számomra kedves emberek élnek, lehet hogy ti máshogy vagytok vele, van jogod máshogy gondolni, de össztársadalmi szinten meg nem lehet mindkettőnknek igaza, ezért vannak a korlátozások, szerencsére világszinten is az emberéletek pártján állnak akik ezt eldöntik).
Én 20 éve voltam iskolás, de azok alapján amit olvasok (és látok, mivel most is van pedagógus a családban), szerintem nem az a legnagyobb baj az - itthoni - közoktatással hogy most akár egy teljes évet is tétlenül töltenek el a diákok...
Általában egyetéretek hogy egy jól működő társadalomban békeidőben kb. bármit rábízhatsz az emberekre, oldják meg ahogy akarják, nem lesz nagy baj, akármennyi és akármekkora hülye van köztük. De ez most nem az a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Elektrosokk
addikt
válasz Kékes525 #64913 üzenetére
kemény...
más: ma a lépcsőházban a postás folyamatosan köhögött, oké hogy biztosan nem covidos de szerintem maradhatott volna otthon ilyen állapotban....
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Mai helyi postai helyzet, ügyféltrébe nem lehet bemenni csak annyi embernek ahány szabad ablak van. Előtér pár nm-es, ott nyomorognak egymáson az emberek, mert persze kint nem akar állni senki -1 fokban esőben ami fagy rá a kabátra. Szóval ez nem is tudom hogyan értelmezzem, mert szigorításnak nem nevezhető, enyhítésnek megint nem... vagy most megint cél hogy essünk túl rajta? Nem látom a logikát mitől függ hogy most terjedjen vagy sem. Mindegy, nem agyalok rajta.
Tegnap a cégnél volt teszt Clungene féle vérből, mindenki negatív. Tud valaki véleményt mennyire megbízható ez a teszt? -
updog
őstag
válasz MasterDeeJay #64917 üzenetére
Posta bakker... ha beszántanák a sárga csekkes rendszert, 80%-kal kevesebben lennének, de ahogy lentebb írtam, a fejekben (is) kezdődik a baj... nálam fiatalabb húgom fűzögeti a sárga csekkeket a kis mappájában, mert ő szereti ha kp-ban kifizeti amit kell, meg ha látja hogy be van fizetve, hó elején azonnal leveszik a fizetést kp-ben az utolsó fillérig, sorolhatnám.... hihetetlen.
#64918 sehol nem írtam hogy szükség lenne alternatívákra azokban amit írsz. Azt mondom hogy a seggünkön ki kéne várni a végét, mert mindkét oldalnak az az érve, hogy "ha úgy csináljuk ahogy te mondod, akkor sosem tudnánk meg, mi lenne ha úgy csinálnánk ahogy én, tehát lehet hogy nekem van igazam". Szóval most már egy ideje így csináljuk ahogy felvázoltam (az emberéletek számítanak), lehet most már ezen rágódni de a legrosszabb az lenne, ha meggondolnánk magunkat és bedobnánk a gyeplőt hogy mégis a gazdaságot mentsük, no matter what..
Ha vége, majd kitaláljuk hogyan tovább, de most már tartsunk ki.
A koronavírus csak egy szikra volt a puskaporos hordónak, ezt akarom mondani. Váratlan dolgok mindig történnek, lapozzuk fel a 20. század történelmét (de az elmúlt 20 év is tanulságos). Ha nem ettől, akkor majd mástól mentek volna csődbe sokan, ha nem a pár hónap bezártságtól, akkor majd mástól jön ki sokakból az elmebeteg.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ezekiell
veterán
válasz #20749568 #64923 üzenetére
Nem, nem az. A múlttal szembe kell nézni, azonosítani a hibákat, tanulni belőle, és nem elkövetni őket újra.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Csatravi
senior tag
-
nobela
senior tag
válasz iguana #64905 üzenetére
Majka témához:
Mit játszod meg magad, te nem UGYANEZT TENNÉD ha megtehetnéd??
1. verzió: jobb ellátás
2. verzió: szarabb ellátásTe melyiket kérnéd????
Mert én gondolkodás nélkül az elsőt, ahogy Majka is tette.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Z.É.T.
őstag
válasz Csatravi #64926 üzenetére
Ebben szerintem semmi meglepő nincs, Boris Johnsonra is vonatkozott.
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ezekiell
veterán
válasz #20749568 #64925 üzenetére
A "mit kellett volna akkor és ott csinálni" nem sopánkodás, hanem teljesen valid kérdés, amire adott válaszokból tudunk tanulni és nem elkövetni ugyanazokat a hibákat a jövőben. Tanár vagy, ezt azért nem hiszem h magyarázni kell neked.
Sopánkodásnak ezt azok hívják, akik nem akarnak a múltbeli hibáikkal szembenézni, és inkább terelnek, nehogy véletlen is kínos legyen számukra a dolog.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Elektrosokk
addikt
-
Reggie0
félisten
válasz Csatravi #64931 üzenetére
Az mas kerdes, ott a beteg orvosokat is visszahivjak szukseg szerint. No meg azert eleg valoszinu, hogy rovid idon belul a torzsek azert nem mutalodnak el olyan gyorsan, viszont egy atlag lakos ket karantenja kozott kene nezni, hogy mennyi ido telt el, mennyire valoszinu, hogy mas torzzsel talalkozott es no meg a fertozes eselye stb.. Sokkal nehezebb ezt kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #64900 üzenetére
nem arról van szó, hogy "ennyivel elintézem", hanem, hogy nem gondolom, hogy az lesz, ami szerinted lesz. te társadalmi összezuhanást látsz, komoly, hosszútávú következményekkel. van rá esély, de szerintem mégsem lesz ez, csak ennyi (nyilván hasonlóan "rettegnék" tőle, ha ugyanazt gondolnám)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Csatravi
senior tag
válasz Reggie0 #64933 üzenetére
Tudom, hogy ott hogy van de miért más? vagy van normális betartható és betartott protokoll vagy csak fejetlenség van.
Ha egy gyógyszertári dolgozó beteg lesz, szerinted hány kontaktját szedik elő. Pedig annál egyszerűbb kontaktkövetést nehéz lenne elképzelni mint náluk. -
Csatravi
senior tag
Azért a cikkben leírt tünetek és családi történések mellé nehéz lenne azt mondani, hogy a kislány nem volt Covid beteg. Ez az egész rendszer egy röhej bár inkább sírni kéne rajta.
És ha nem akadunk el a címnél...
"A kerületi tisztifőorvos meglepő módon válaszolt a család megkeresésére. De a válasz is meglepő volt. Nagyon röviden a lényeg az, hogy ha valaki már átesett a fertőzésen, az még nem ad mentességet az alól, hogy kontaktszemélyként ismét karanténba kerüljön."....
"A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott Eljárásrend (.pdf) a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban (2020. November 7.) nem ad mentességet a követendő eljárásban az új típusú koronavírus fertőzésen átesettek részére a betegek/igazoltan pozitívok kontakt meghatározásában és intézkedésekben. Tekintettel arra, hogy a gyermek esetleges fertőzése megállapítható ugyan az ellenanyagok jelenlétéből, de a védettség mértéke nem, így Hatóságunknak nem áll módjában figyelembe venni ilyen tartalmú laboratóriumi igazolást az intézkedés során.”
akkor látható hogy ha tesztje lett volna és így igazoltan átesett a fertőzésen akkor is karantén van. -
titán
válasz Csatravi #64940 üzenetére
Ez oké. Senki sem állította, hogy nem volt az. Hivatalosan viszont nem volt fertőzött, így nyilván ezt nem is lehet figyelembe venni. Mondani meg mindenki azt mond amit csak akar.
A rendszer pedig tényleg röhej.
szerk: Igazad van, azon a részen átsiklottam.
[ Szerkesztve ]
-
-
S e t h
nagyúr
válasz Csatravi #64914 üzenetére
Az alapján, hogy azt írtad végre, arra gondolok, hogy erre nagyon nagy igény volt eddig és a jogalkotó nem reagált rá időben és végre megtette.
Lemaradtam vmiről?
Nem nagyon olvastam eddig a híradásokban, hogy közintézmények működését akadályozták volna.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Floyd80
addikt
Mikor kezdődhet a magyar lakosság beoltása? - YouTube
Jó sok embert megnyugtatott az elején.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
lacafaca
addikt
nem mondom, hogy vége lesz, de teljesen meg fog változni a világ, erre nagy összegben mernék fogadni bárkivel...addig nem lesz vége, amíg meg nem érti az emberiség, hogy az eddigi világának ennyi volt
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
HÁZIGAZDA
válasz tom_tol #64946 üzenetére
a fiatal elme sokkal rugalmasabb, mint a miénk, hókuszpók. eleve kezdjük ott, hogy egy gyerek alap személyisége kamaszkorára már sok szempontból kiforrott, például a sunyulásra való hajlam szerintem 5-6-7 éves korban téma igazán.
de nekem tényleg fura, hogy van egy erős vírus, ami szemmel láthatóan lerúg a tajgetoszról embereket és még nem is igazán tudjuk, hogy mi lesz a történet "vége", ezt nem veszitek komolyan, de a gyerekeket ért átmeneti "sokkot" meg kiterjesztitek az egész életükre, meg az egész társadalomra.
az ember sok szarságból, balesetből, szeretetteinek halálából stb. fel tud állni. alulbecsülitek a gyerekeket - szerintem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest