Hirdetés
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
veterán
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Amit irtam lentebb, azt tovabbra is tartom, hogy ha a legmegbizhatobbnak tuno adatot (Del-Korea) veszed alapul (azert tartom azt megbizhatonak, mert naluk csinaltak a legtobb tesztet), akkor az ultimate para nem tunik realisnak (== rengeteg ismeretlen fertozott ember es nagy mortalitas egyszerre).
while (!sleep) sheep++;
-
Így néz ki egy "enyhe lefolyású, lábon kihordott" eset, 25éves páciens esetén - háát, kösz, ha lehet inkább nem... Persze lehet vki megússza egy náthával.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Kuter
senior tag
-
Nálunk uez a buli volt tavaly és m.rhára értékeltem volna, ha újrázástól megkímél a kedves olasz kormányzat normálisan és időben bevezetett karanténnal - függetlenül attól, hogy hányan halnak meg.
A karantén elbagatellizálását, nem-bevezetését, fertőzöttek nagyvilágba szétzavarását gazdasági indokokkal próbálták magyarázni, én erősen kétlem, hogy bejött a számításuk:
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
-
Lauda
félisten
Talán ez lehet a forrás:
Március 9-i statisztika szerint Olaszországban (addig 8342 esetet vizsgáltak), a betegek 57,5 százaléka volt 60 évesnél idősebb. Az addig közel 400 halálesetből mindössze egy volt 50 év alatti, további három hatvan évesnél fiatalabb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Addig is fut, csak kevésbé (teljes karantén úgysem lesz). Tehát az a félelmem van, hogy amikor az emberek megunják, és kimennek, akkor nagyon bedurran. Ergo nem a görbe tetejét vágjuk le, hanem a görbe első szakaszát nyomjuk lejjebb, aztán meg eleresztjük. Ettől aggódom asszem.
while (!sleep) sheep++;
-
Vesa
veterán
-
gt0618
tag
Nem írtam, h a kettőt együtt szedni nem lehet (paracetamol+NSAID)
Azt írtam, h többféle NSAID nem szedhető együtt, amúgysem
Lebomlik mindegyik, idővel...a NSAIDoknak van egy maximum adaghoz tartozó hatásuk, afelett csak a mellékhatásaik fokozódnak, de még normál adagnál hosszú távon is vannak olyanok amik 10 éve nem voktak ismertek, ezért van mindnek a paírjában a max kb 2hét
-
Ja, nem gondoltam, hogy hibáztatnál, nem is azért írtam.
"Csak" és ez most nagyon idézőjelben, jelenleg másodlagos kérdés. Ugyanúgy, mint ahogy most sem a gazdasági, sem a társadalmi (pszichés hatások stb.) körével nem lehet foglalkozni.
Véleményem szerint most egy cél van, minél alacsonyabb szinten tartani a fertőzést, és a halálozást. Most ennek kell prioritásnak lennie. (Jó lenne ha ezt mondjuk az "átlag" társadalom is észrevenné, és partner lenne benne...)Amint lement a "neheze", jöhet minden más, mint ahogy jönni is fog, ez nem kérdés. És akkor is túl leszünk terhelve, hiszen az a beteganyag, ami most nem jut ellátáshoz, nem fog eltűnni a rendszerből, halmozottan, rosszabb állapotban fog visszatérni, amint lehetősége van rá, mert - egyébként jogsan - ki fogja követelni magának. De, ez most jelenleg nem számít.
Icewolf || kósza || 6000+
-
-
Tetsuo
aktív tag
Így van, ahogy kb. mára már ezer újságcikkben le van írva, ha valakinek kimaradt volna az általános műveltségéből ez az infó.
Ilyen erővel a zorzy-félék "úgy tudom" típusú agymenéseit lehetne pánikkeltséként kezelni, ha már valaki (Narxis talán) annyira cenzúrázni akar.
Vagy csak elég lenne egy IQ-teszt a hozzászólásokhoz... -
Rive
veterán
-
Vesa
veterán
"nem nagyon érti a nép, hogy mit jelent egy kétoldali tüdőgyuszkó. qrva nagy szopás! gyerekek, ez nem játék,"
Így van, sajnos saját, személyes tapasztalatból mondom és meg tudom erősíteni (volt már kétoldali tüdőgyulladásom). Érdemes komolyan venni, nagyon kemény a gyógyulás!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
-
Rive
veterán
...na de 80 ezer eset után ugyanúgy exponenciálisan robbannia kéne. kivéve, ha a "80 ezer" azt jelenti, hogy konkrétan az egész lakosságon végigment az első hullám....
Az exponenciális robbanás előtt volt ~ egy hónapjuk csak sporadikus előfordulásokkal. Jó eséllyel a sporadikus szakaszba sikerült magukat visszatornászni.
Ha két hónap múlva se indul újra náluk a járvány, az jó lenne - azt jelentené, hogy lehetséges kiirtani. Mondjuk ebben a verzióban nem igazán hiszek.
Ui.: alternatíva, hogy szezonális jellegű a cucc és csak ősszel indul vissza.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
18 hónap? Képtelenség. Annyi idő alatt kifogynak az élelmiszer és nyersanyag készletek, vége lenne a világgazdaságnak, az emberek mind munkanélküliek lesznek, felélik az összes tartalékukat, már akinek van, aztán a maradék meg kiírtja egymást fél kiló lisztért. 2-3-4 hónapot még csak-csak át lehet hidalni valahogy, de másfél évet..
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!
-
crocy
csendes tag
-
törölt tag
Nem halt még ki, csak lélegeztetőgéppel kissé macerás piacra járni, avagy az ismert fertőzöttek kórházban. Tünetmentesek még szaladgálhatnak, de annak előbb utóbb friss tüdőgyulladásos betegeket kell okoznia, ami feltűnne. Nincs rá semmilyen ok, hogy ezt ne lehetne ugyan úgy kiirtani, mint az első SARS-t.
-
-
Vesa
veterán
"nagyon átalakítja a világunkat majd egyébként ennek a járványnak az utóhatása"
+1
Továbbá rengeteg kutatási témát fog adni jó 10évre a legkülönbözőbb szakterületeken dolgozóknak (az eü.-től kezdve a szociál-pszichológián át a gazdasági és ipari szektorig).
Arra kíváncsi leszek, hogy a megfelelő tanulságokat levonják-e majd belőle a vezetők, bár ebben nem igazán bízom.A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
-
Ez nálam irreleváns. Most sincs szaglásom, mert krónikusan elvan dugulva az orrom.
Tegnap olvastam, hogy a vírus végig halad a bélcsatornán és a betegség vége felé már inkább a székletből lehet biztosan kimutatni a fertőzést. Az orrból vett minták gyakran false negatív eredményeket adnak a betegség vége felé.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Lauda
félisten
Hazaküldik az amputált betegeket a rehabilitációról
Ahogy írod, tényleg rengeteg ember fog ebbe belerokkanni vagy belehalni.
Nagyon vigyázzon magára mindenki! Itt most nem csak a koronavírusfertőzésre gondolok. Más egyéb dologgal is nagyot lehet szívni, ha nem látnak el vele rendesen, vagy egyáltalán nem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com