Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
válasz
BalanceR #94871 üzenetére
pl.1 ember/asztal
Főleg, hogy étterembe nem igazán megy egyedül az ember.
Ha már létszámkorlát, csináljuk rendesen, mert ugye a BKV járatain nem gond ha egymás arcába állunk. Egyes járatokon, a rövídített platójú jármű a kedvencem.
Ezekben az intézkedésekben egyedül a hosszabított nyitvatartásnak van értelme, a boltok kinyitása mellett.
-
Nimda
addikt
Ugye most csak viccelsz
Egy nem csuklós buszon (illetve ahol elvették a metró pótlás miatt) iszonyú tömeg szokott lenni csúcsidőkben. Az eggyel kevesebb ajtó és vele együtt elzárt tér, csak szűkíti a helyet. A tömörülés csak azért van, jellemzően, mert nincs hova állni.
-
Nimda
addikt
Hát gratulálok
mégtöbb nyomort a buszokon, amúgy is úgy utazunk csúcsidőben mint a heringek. Csak tudnám, hogy megy át a vírus azon a vas kabinon + üvegen vagy plexin, mert ugye maszkban is vagyunk
Ennél idétlenebb megoldás már csak az első ülések lezárása volt, na azon mindig jót röhögtem, főleg a villamosokon.Tavaly legalább nyomták a maradj otthon szlogent, kevesebben is utaztak.
-
Nimda
addikt
Az. Mire a fiatalok/középkorúak sorra kerülnek, már nem lesz kinek beadni, mert elkapjuk, betegek leszünk. Nálunk a cégnél sorra dőlnek ki az emberek, már nagyon közel van ez a nyavaja. Miért nem lehet most már mindenkit oltani, aki elfogadja? Ha az idősekre várunk, késő lesz, annyira lassúak
-
Nimda
addikt
Csak húsvét után jöhet a nyitás
Ha még nem volt.
-
Nimda
addikt
válasz
Corleone33 #91133 üzenetére
Ezzel az erővel a BKV járatokon is lehetne létszámstop, mert hogy ott a legnagyobb probléma a tömeg, csúcsidőben. Ettől függetlenül baromság. Igazából fogalmuk sincs, hogyan lehetne az embereket távol tartani egymástól. Ha nem bent, akkor kint lihegnek a nyakamba, teljesen mindegy.
Az oltópontokra meg minimum FFP2, de bármilyen dokihoz. Ettől függetlenül bevihetjük más úton is.
-
Nimda
addikt
válasz
Kékes525 #91091 üzenetére
[Egyre több munkás esik ki a gyárakból a koronavírus miatt]
Tapasztalom.
Ahol leginkább középkorúak dolgoznak. Az idősekkel párhuzamosan a fiatalabb korosztályt is el kellett volna már kezdeni oltani. Mindenhol arról beszélnek a járványügyi szakemberek, hogy most a 40 -es korosztály van veszélyben. Mire ők sorra kerülnének, már nem lesz kinek (gyorsan) beadni a vakcinákat, mert lebetegszenek. A termelés meg szép lassan leáll a nyár végére.
-
Nimda
addikt
Azt mondjuk megnézném, hogy mit is csinál a katona, ha nem törlöm a képeket, mivel konkrétan semmi köze hozzá és nincs is jogköre, hogy ilyennel foglalkozzon
Hát lelőni biztosan nem fog. Inkább csak kihasználja a karakterét, mindenki tart tőle, engedelmeskedik, hiszen katona. El sem "hurcolhat", szerintem semmit nem tehet azonkívül, hogy szól. Ha mégis, annak baromi nagy sajtó híre lenne, ezt nem merik megkockáztatni, főleg tömegek szeme láttára.
radi8tor
-
Nimda
addikt
válasz
daneel_hu #89297 üzenetére
Én mindennap tömegközlekedéssel járok, de általában mindenhová. Főleg tavasszal-nyáron látni, hogy gyakorlatilag minden második embernek hatalmas bele van (vagy minimum látszik a pocak). Legyen az nő, vagy férfi, (a kamaszok kivételével) teljesen mindegy. A strandokon szintén, a párommal kerek szemekkel néztük, hogy itt is a fiatalok kivételével, mindenki pocakos. Én nem tudom, mit esznek ezek az emberek (ja de, több körös lángost és a hamburgert, kólával, sörrel), de hogy nem zavarja őket a túlsúly, az biztos. Nyilván nem a strandon szedték fel a kilókat, de ezzel sajnos rálapátolnak még egy picit.
A kollégáim közül is sokan kövérek, az egyiknél nemrég derült ki, hogy kezdődő magasvérnyomás betegségben szenved. Az istenért nem tudom rávenni, hogy ne zabáljon disznóhúst a reggeli pohár zsírral egyetemben.
-
Nimda
addikt
válasz
Floyd80 #88238 üzenetére
És akkor mi volt az a hír, hogy vannak bizonyos szállítmányok, amiknél ez a probléma fokozottabban előfordult, hozzánk meg állítólag ebből nem jutott (ha ez igaz, akkor itt már egy eleve vakcinánként eltérő minőségről van szó, ami szintén nem jó hír a gyártóra nézve).
"A vérrögképződési események gyakorisága a vakcinával oltottak körében nem tűnik magasabbnak mint az általános populáció körében tapasztalt érték. "
Ez oké, de itt arról van szó, hogy konkrétan az oltás után történtek a bajok, nem általánosan. Lehet egybeesésről beszélni, de akkor a többi vakcináról miért nem hallani ilyen híreket? Vagy azok alkalmazásakor nem lett magasabb az általános populációban tapasztalt érték?
Az AZ vakcinát immáron több mint 11 milliónyian megkapták
Lehetséges, hogy akkor még rendben volt, de mi van akkor, ha azóta a megnövekedett gyártási igények miatt, "hígult" a minőség, ami a fenti bajokat okozza?
Müller Cecília. Hozzátette: eddig 32-en haltak meg vérrögképződés és tüdőembólia következtében, ami a koronavírus-betegség szövődménye.
Szóval akkor az AZ vakcinája megbetegítette az embereket, ezért haltak meg.
-
Nimda
addikt
válasz
ubyegon2 #87261 üzenetére
-kiemelte, hogy most mellőzzük a hosszú hétvége előtti nagybevásárlást is.
Igen, valószínűleg mindenki fényevő, az eszükbe sem jut, hogy a hosszabb nyitvatartás esetleg hígitaná a tömeget.
CSAK AKKOR VÁLASSZUK A NYITVA LÉVŐ ÜZLETEK VALAMELYIKÉT, HA NAGYON FONTOS.
Hát ami zárva van, oda nehezen jutunk be. Ami meg nyitva van, nyilván a mindennapi megélhetéshez kell, tehát fontos.
Én mindig jót mosolygok az ilyen kijelentéseken.
-
-
Nimda
addikt
válasz
Soulfly842 #84476 üzenetére
Én csak azt nem értem, az eddigi szigorításoknak mi volt az értelme? A számok alapján semmi eredménye a kijárási tilalomnak és a korai bolt bezárásoknak, tömegrendezvények tiltásának, meg főleg az utcai és a zárt helyeken történő maszk viselésnek.
-
Nimda
addikt
válasz
Soulfly842 #84474 üzenetére
Az a baj, hogy ezzel már elkéstek. Korábban kellett volna, mert mostanra már sok lesz a napi esetszám. Kíváncsi vagyok mikor indul a pánikvásárlás.
-
Nimda
addikt
válasz
pethYeti #84310 üzenetére
Érdekes lenne, ha lenne sorrend, szerintem a kezelések hatékonyságára nincs rálátásuk. Ha valaki krónikus beteg, csak a kórlapja jelzi. Biztosan van egy listájuk, kiket sorolhatnak ide. Vannak és lehetnek tünetmentes időszakok, de nincs különbség krónikus és krónikus között, mindegyik életfogytig tart. Nekem egy jól kezelt asztmám van, tünetmentes vagyok, mégsem hívtak még. Biztosan lesznek akik kimaradnak, a rendszer nem tökéletes.
-
Nimda
addikt
válasz
Chesterfield #83834 üzenetére
Én a kínait kérném, bár ha csak AZ lenne, azt is elfogadnám. Igazából mindegy, a lényeg, hogy oltsanak.
bigdady Nem túl jó a híre, de ha csak ez lesz, ami kevésbé valószínű, akkor elfogadom ezt is. A keleti vakcinákban jobban bízom.
-
Nimda
addikt
-
Nimda
addikt
Engem nem tudnak megvezetni, ha jön az oltás én tartom a vállam, legyen az bármilyen, mellékhatások ide vagy oda (biztosra veszem, hogy túl fogom élni) elhiszem a dokinak, hogy az hatékony és jó lesz nekem. Ahogy eddig is tettem. Kár, hogy sokan nem így gondolják.
Wn2tl Ez a régen így-régen úgy historikus bizonygatás nem igazol ám semmit. Igen is legyen manapság már tudatos a fogyasztó.
Meg már egyből autodidakta szakorvos is, nem? Itt nem holmi élelmiszerről van szó.
-
Nimda
addikt
válasz
#20749568 #83430 üzenetére
mert médiakampány volt róla hetekig, hogy nem is hatékony, lemondják, nem jelennek meg
Mert a média dönti el, mi hatékony, mi nem az. Nem értem az embereket, ha az orvos felír egy gyógyszert, rohanok megnézni a neten, hogy vajon jó e?
Hihetetlen, hogy manapság mindenki virológus lett, meg biológus, szakértő. Van egy olyan emberi réteg, aki valóban nem normális, inkább kiteszi magát a fertőzésnek, mint hogy beoltatná magát, azzal ami van, illetve amit az orvos felajánl neki.
Régen fele ennyi infó nem állt rendelkezésre egy oltásról, csak egyszerűen beadták és kész. Senki nem rinyált, és kérdőjelezte meg az orvosokat.
Aki meg már szeretné beadatni magának, nem tudja mert pár válogatós emberke miatt sorban áll, mintha a piacon lennénk, komolyan.
Valóban át kell rendezni az oltási stratégiát, de olyan irányban, aki nem válogat és az orvos is rendben találja az állapotát, mehessen oltakozni. -
Nimda
addikt
válasz
andor80 #82952 üzenetére
Igen, ezzel a nagy korlátozással csak tömegeket hoznak össze. Pont, hogy visszafelé sül el a dolog. A boltok lehetnének nyitva tovább is a zsúfoltság elkerülése végett. Nem tudom ki és hol végez "tanulmányt" de ha ez a mostani helyzet valaki szerint rendben van, az biztosan nem volt még a késő délutáni órákban vásárolni.
Kijárási: Munkába menet mikor éjjel dolgozom, tele van az utca, megállók, drogos, alkoholista hangadó majmokkal. Feltételezem nem csak én látok ilyeneket. Köki terminállal sem tudnak nagyon mit kezdeni (vagy nem akarnak, ez amolyan senki földje) akárhányszor arra megyek, mindig verekedő drogosokba ütközöm, nappal is.
A lényeg, hogy sokkal több idióta szabadult ki az éjszakába mint korábban.
Buszok: na a fejetlenség itt is toppon van. A minap egy nem csuklós buszra szálltam fel (mint mindig az évek alatt, munkába menet) és rámszólt a sofőr, hogy ne üljek le mögé és az ajtó mögött lévő ülésre sem. Kérdezem miért? hiszen mögötte egy jókora vaslemez választja el tőlem, a másikat meg egy szép nagy üveg + ugye maszk is van rajtam (rajta persze nem volt). Kérdezem még, hogy ez most csak magának jutott az eszébe? Csak mert eddig egyetlen sofőr sem szólt, ha leülnek az első ülésekre. Azt mondta, november óta így van. Mondom, ez felettébb érdekes mert mivel kontakt nincs, sok baja ettől nem lehet, persze a busz tömve volt mint a heringek, az persze nem baj. Nem mintha ha leültem volna, sokat javult volna a helyzet.
Metró: ha jól emlékszem a hétvégén, meg a hét elején megint pótlóbuszok jártak a teljes vonalon az M3-as metró helyett, persze tömeg volt itt is. Kérdezem én, miért kell állandóan leállítani a metrót napokra, a kispesti-nagyvárad tér vonalon? Nem most lett felújítva? és ez már a sokadik eset az átadás óta, mintha semmi se történt volna. A nép hadd tömörüljön.
-
Nimda
addikt
válasz
forumpista #77260 üzenetére
Mert már elég régóta tartanak a korlátozások és sem a haszna sem a vége nem látszik.
Ti eddig sem utazgattatok, valószínüleg introvertáltak vagyok, nem értitek a többieket.Szerinted soha nem lesz vége? Ennyire ne legyünk már pesszimisták. De utazgatunk igen, de csak ha lehet! Én mindent megértek, de úgylátszik a "nyüzsgés" társadalmi probléma, az emberek ingerküszöbe már elért egy bizonyos szintet és foggal körömmel ragaszkodik a szokásaihoz. Na ezt tessék elfelejteni, mert nem biztos, hogy abban a formában visszatér a régi életünk. A hasonlatod pedig nagyon rossz.
A többit külön nem idézem, mert ezek csak kifogások.
- Lakóhely és közért/bolt függő a dolog, nálunk semmivel sincs több ember. Élelmiszert pedig venni kell, ez ne legyen már akkora probléma.
- Nem végzünk teljes felújítást, itt apró dolgokra gondoltam, nem komplett házbontásra.
- Nem mindig kell új tartalmakra vadászni, mi nagyon szeretjük a régebbi vagy már látott filmeket is.
- Igaz, külön nem említettem, de a párom jógaoktató, így simán megy a dolog.
Minden más csak feltételezés, ha spórolsz a járvány miatt, lehet hogy valamivel drágább lesz minden, de rosszabbul biztosan nem jársz. Mindenesetre nem kell mindig rohanni költekezni, ami a mai kor egyik rákfenéje. Az a helyzet, hogy az ember lusta feltalálni magát, alkalmazkodni, ha valami változik, jön a kétségbeesés, meg a lázadás.
-
Nimda
addikt
van egy része az embereknek, akik tényleg nem bírják már (én is mennék szívesen sok helyre, de kibírom ha nem lehet
Ez egy tök jó alkalom a spórolásra, van idő gyűjteni a pénzt a nyári kiruccanásokra (ha enyhülés lesz). Persze ez is csak egy réteg, vannak akiknek erre nincs szükségük (mert van lé bőven). Én és a párom nem vagyunk eleresztve és nagy utazók sem vagyunk, sőt! szigorúan csak belföld, viszont ha nem muszáj, nem akarunk mindenáron pl. étteremben feszengeni, én nem is értem kinek jó ez, hogy maszkban sorban áll zabáért, mindenféle szabályokra kötelezve. Ilyenkor télen nyugi van, megtaláljuk az otthoni programokat, addig sem tesszük ki magunkat a fertőzésveszélynek, konfrontálódásoknak. Nem értem miért vannak egyesek besózva, mindenáron mehetnékük van, ha kell, ha nem. Persze dolgozni kell menni, mi is vigyázunk ahogy tudunk, de meg kell találni azokat a programokat, amiket békeidőben különben hanyagolunk. Például "továbbképeztük" magunkat a konyhában, szelektáljuk az adalékanyagos élelmiszereket, és jókat sütünk-főzünk, na nem esszük dagadtra magunkat, -ésszel- , vagy a lakást csinosítgatjuk, a filmnézés, olvasás is előtérbe került, meg olyan testedzések, amik otthonról végezhetők. Én. pl. kipróbáltam a jógát
Én már nagyon várom az oltást, sajnos a 60 év alatti krónikusok közé tartozom, de egyelőre nem látni az elejét sem. Bízunk benne, hogy nyárig ez rendeződni fog, illetve egyre kevesebb lesz a fertőzött. Ha meg nem, spórolunk tovább, és jövő nyárra kibérelünk balatonon egy luxuslakoszályt -
Nimda
addikt
Szerintem is, hiszen a cél, hogy minél több ember beoltassa magát. Pár hónap és annyi lesz belőle, hogy a t@künkről is folyni fog. Valamilyen úton idővel mindenki hozzá fog jutni, regisztráció nélkül is. Háziorvos, üzemorvos, stb. Ahol dolgozom, ott minden évben oltanak szezonális ellen, szvsz ezt sem hagyják ki.
-
Nimda
addikt
Nekem sikerült hozzájutnom, ~200e- ért (még most is ennyi több helyen), igaz ez sem az olcsó kategória, de ha belegondolunk, egy jobb mobiltelefon is kerül ennyibe, csak jóval rövidebb az életciklusa. Ennél jobb supporttal, ilyen tudású sport/fitness órát biztosan nem kapnék.
-
Nimda
addikt
válasz
daneel_hu #69959 üzenetére
Ezeket hol tudom lekérni? Én nem találok erre opciót az ügyfélkapuban. Amúgy is egy nagy katyvasz számomra az egész. Mikor időpontot foglalnék, átirányít a régi ügyfélkapura (hogy ezt évek óta miért nem tudták kiiktatni?!), ahol már nem fogadja el a jelszómat.
a telefonos üfsz sem tudott segíteni a hiba megoldásában
-
Nimda
addikt
válasz
#20749568 #69754 üzenetére
Én ugyan nem vagyok szakértő, de talán konyhanyelven sikerül leírnom. Az oltás után x héttel, ugye elkezdi termelni a szervezet az antitesteket. Vagyis felkészülten várja az esetleges fertőzést, ami elvileg jóval enyhébb lefolyású. Szerintem, amíg tart a kórokozó legyőzése, maximum addig lehet valaki fertőző, ami függhet a dózis mértékétől is. De talán ez más betegségeknél is így van. Viszont a védettség után, jóval gyorsabb lesz ebből kimászni, talán a fertőzés sem lesz számottevő.
-
Nimda
addikt
válasz
Floyd80 #69379 üzenetére
Ezek csak látszat intézkedések, sok hasznuk nincs. Ahogy az olyan idősávnak sincs, ami nem véd senkit sem, mint a legutóbbi. Ünnepek előtt nem tudom min csodálkoznak. Aztán meg "jófejségből" feloldják a tilalmat, mintha ez könnyítene a helyzeten, kemény 1 napra. A zsúfoltságot csak hosszabb nyitvatartással lehetne mérsékelni, de ünnepek előtt ez sem segítene.
-
Nimda
addikt
válasz
Jablocskov #69327 üzenetére
majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően
Azért ez sem valami pozitív hozzáállás. A kérdés, hogy mire gondolt pontosan. Ha egy évig még mindenféle korlátozások lesznek, az nem túl jó előjel. Ha csak a készültség marad fent, korlátozások nélkül, abba talán nem rokkan bele a gazdaság, sem a nép. Mindezt mondom úgy, hogy a második negyedévig, vélhetően a lakosság fele már be lesz oltva. Ha egy harmadik hullámról van szó, akkor nagy a baj, de akkor meg mi ellen véd a vakcina?
-
Nimda
addikt
Az a baj, hogy még nagyon az elején vagyunk, akkora a homály, még nem lehet tudni semmi biztosat, hogy mikor, hol, főleg, hogy mivel oltasson. Az embereket jól összezavarják mindenféle hírekkel, legyen az, oltáspárti vagy ellenes. És ez még fokozódni fog, jövőre, mikor már lesznek eredmények az eddig beoltottaknál, majd jönnek itt is a pro/kontra érvek, és megint jól össze leszünk zavarva. A hazai orvosok is csak sötétben tapogatóznak, az egyik ajánl, a másik tagad, de igazából még ők sem tudnak semmi biztosat. Ebben a formában a média közlése egy nagy katyvasz, néhol még a fogalmakat is összekeverik, vagy hirtelen változtatnak egy korábbi állásponton.
-
Nimda
addikt
Szlávik forrás: Hozzátette, minden beoltottnak előreláthatólag legalább fél óráig az oltóponton kell majd maradnia az akut szövődmények kialakulásának veszélye miatt.
Ezt nem igazán értem. Nem mellékhatásokat akartak írni? Vagy a szövődmények is ilyen gyorsan kialakulhatnak? Egyáltalán mire gondolhatott? Nem igazán bíztató.
#68977 értem, köszi
-
Nimda
addikt
válasz
Stanlee #67591 üzenetére
Mintha azt mondták volna, hogy gyorsítják az engedélyezési eljárásokat. Ezek szerint a döntés/vizsgálat lassú. Vagy nem merik közhírré tenni, hogy az eddigi bevizsgált vakcinák szarok. Lehet nincs semmi, amivel lehetne oltani. A regisztráció meg csak időhúzás. Súlyos napok telnek el, idén már kevés az esélye, hogy kezdenek oltani, januárig (ha lesz valami) meg egyre többen betegszenek/halnak meg.
Bocsi ha már volt róla szó, nagyon sok a hsz, én meg csak a hivatalos oldalt figyelem.
-
Nimda
addikt
az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérik a kereskedelmi szervezetek
Nagyon helyes, remélem sikerül elérni, mert ebben a formában semmi értelme. Én szinte mindennap járok közértbe + egyéb helyekre, de ami ott folyik az minden, csak nem idősek védelme. A vásárlási sáv lejárta után a boltok, vegyesen, zsúfolásig vannak tele, amihez hozzáadódnak az idősek, akik nem élnek a nekik fenntartott idővel. Aki ezt kitalálta, nagyon kényelmesen élhet, nem intézett még soha bevásárlásokat.
A másik a BKK szakszervezet baromsága, akik állítólag megint első ajtós lezárásokat akarnak, had tömörüljön a nép, a nem csuklós buszokon
Ez már nem a tavaszi helyzet, amikor alig volt utas. -
Nimda
addikt
válasz
Narxis #65065 üzenetére
Engem jobban érdekelne az ezt megelőző hetek, a vásárlási láz miatt. Karácsonykor, otthon tespedve hizlaljuk magunkat jobbnál jobb finomságokkal, a rokonok, családtagok is ugyanígy tesznek.
szilveszterkor szintén, szűk családi kör. Szóval nekünk édesmindegy hogy alakul.
Tippre, az üzletek tovább tarthatnak nyitva és ehhez igazítják a kijárási tilalmat is. -
Nimda
addikt
válasz
Narxis #64808 üzenetére
Igazából, ha ez bekövetkezne (multik), nem tudom jogilag mire lehet hivatkozni. Mármint ha elutasítjuk. Ugyanis egy olyan vakcináról van szó, (amúgy ez is kérdéses, hogy melyiket akarnák kötelezni) ami nem kellő ideig tesztelt, a mellékhatásaik sem ismertek, egy olyan vírusról van szó, amivel nincs tapasztalat, ezért kockázati tényező lehet.
Szó se róla, én sem vagyok ellene, de még kivárnék. A multicégek meg nem fognak kellő információval ellátni, csak írd alá a papírt.
-
Nimda
addikt
válasz
catroot #60928 üzenetére
Ilyet én is éreztem, többször is az elmúlt hetekben. Torokkaparás, huruthoz hasonló fájdalom és tünetek, köhögés (nem kimondottan száraz) majd másnap elmúlt. Volt, mikor úgyéreztem hőemelkedésem van, de mikor megmértem, semmi kimagasló érték, meg sem közelítette.
Szintén, szervíz, több műszak, rengetek ember, szóval nem könnyű a helyzet. -
Nimda
addikt
válasz
Motion_Blur #57255 üzenetére
A háziorvosokat még békeidőben is nehéz volt elérni (kispest). Most meg a háromból, talán ha egy rendel, a többi nyugdíjazta magát + beteg lett. Az asszisztensre hárul minden, aki kénytelen átirányítani + recepteket felírni + a napi vérvételek/injekciók, stb. Ez kb. két héttel korábbi helyzet, amikor is a felmondás határán állt szerencsétlen. Most mi lehet?
Én már az idei kontrollt is kihagytam, évente röntgen/légzéspróba az asztmám miatt + a gyógyszer jogosultságok kiírása a háziorvos felé. Szerencsére "betankoltam", jövő tavaszig talán elég lesz, habár a szteroid tartalmú inhalátort le kéne cseréltetnem, mert már többet árt mint használ. -
Nimda
addikt
válasz
Elektrosokk #56321 üzenetére
Köszi az infót!
-
Nimda
addikt
válasz
Hieronymus #51600 üzenetére
A múlt héten, agyvérzés gyanújával szállították kórházba a sógoromat. Ez be is igazolódott, lebénult a teljes jobb oldala és beszélni sem tudott. Telefonon közölték (mert ugye látogatási tilalom van), hogy nem tudnak vele mit csinálni, a rehabilitáció nem fogad betegeket a járvány miatt. Infúziót kap és néha ránéznek, de többet nem tudnak tenni. Kértek, illetve a tesómék, az intézmény vezetőjétől, írásban, rendkívüli látogatási kérelmet, a helyzetre való tekintettel. Hogy megadták e nem tudom, mert tegnap jött a rossz hír, hogy belehalt. Állítólag tüdőgyulladást kapott.
Korábban nem akartam elhinni, hogy a magyar egészségügy ilyen szar helyzetben van, milyen állapotok uralkodnak egyes kórházakban, de ne adj isten, hogy előbb vagy utóbb, ezt sokan megtapasztalják. Ami most itt folyik, nagyon elkeserítő, aki "szerencsés", el sem tudja képzelni, hogy ez milyen lavinát indíthat be, egy családon belül. Gondolok itt arra, hogy most szerencsétlen húgom miatt is aggódhatunk.
Sorry, hogy ez most itt kijött belőlem.
-
Nimda
addikt
Igaz nem tőlem, de én mint pesti, elég sűrűn "találkozom" olyan fiatalokkal, akik 1 pohár sörtől már elkezdenek erősödni, nem beszélve a manapság oly divatos posztapokaliptikus züllésről, amit mindenki megcsodálhat bizonyos forgalmasabb csomópontokon. Több műszakban dolgozom és mindennap járok tömegközlekedéssel. Ami időnként ott megy, az kész extázis, minimum tanulmányi, vagy oktató videóba illő jelenetek. Alapból szüntetném be azokat a húgyosfalú, kisampullás feleseket árusító üzleteket, amik ezeket az egyagysejtűeket táplálják. Szerencsére a kötelező maszkviselés némileg száműzte ezeket a lényeket, illetve emelte a tömegközlekedési járművek színvonalát, de azért nem egy életképtelen esetet láttam. Persze sokszor még a melósok között is látok olyanokat, akik szeretnek konfrontálódni és (le)szerepelni az utazóközönség előtt. Most, hogy újra megindult a hármas metró, sajnos nem sokáig élvezhetjük a felújított állomások épségét. A barbárok gyorsan lelakják a Határ utat, a Népliget pedig egy külön történet, KöKiről nem is beszélve, az már most is egy trágyadomb (pedig, hogy örültünk anno mikor felújították). Néhol a belvárosi helyzet sem sokkal különb. Most, a hideg beköszöntével egy kicsit beljebb költözik a helyi keménymag, talán még a kocsmákat is sűrűbben látogatják, de ehhez többet fognak harcolni a napi vitaminszükségletükért, a nevesebb aluljárókban.
Szóval vannak bajok, de szerencsére ezek nem mindennapi élmények/események. -
Nimda
addikt
válasz
t72killer #30802 üzenetére
Azokkal az emberekkel mi lesz, akik egy esetleges második hullám után, újra elveszítik a munkájukat? Mivel nincs meg az x nap munkaviszony, munkanélküli segély sem jár majd nekik. Itt most azokról beszélek, akik a leállások miatt, most kezdtek el újra dolgozni.
Szerintem ez egy csúnya patthelyzet, ha lehet így nevezni. -
Nimda
addikt
válasz
Ezekiell #26511 üzenetére
Budapesten meg csökken erősen.
Hát ahhoz képest, hogy a pestiek kb. 80% -a szarik bele a kijárási korlátozásokba, meglepő (el is törölhetnék akár). Mindenkinek fontos valami. Amerre lakom, mindenfelé lófráló, "sportoló" ember(ek), fiatalok, piások, néhol csapatokban, a tömegközlekedés is felélénkült. A közértek, piacok is tele, a különbség annyi, hogy több a maszkviselő.
Igen hasraütés, mert a korlátozások előtt sem voltak sokkal kevesebben az utcán (kispest). Na jó az iskolabezárásokat követően egy kicsit, talán
-
Nimda
addikt
válasz
Ricardo #16240 üzenetére
Pár éve volt egy súlyos pajzsmirigy-gyulladásom (vírusos). Emlékszem, az 1 hónapig tartó folyamatos, de ingadozó láz, igencsak kikészített (sajnos erre nincs gyógyszer a lázcsillapításon kívül, ami semmit nem ért). A pulzusom 120 körüli volt egészen addig, míg nem szedtem béta-blokkolót. Ennek hatására lement 50 körülire és igencsak jól éreztem magam. Energikusabb voltam, mert kevesebbet erőlködött a szív és több oxigént szállított. Mikor "végre" meggyógyultam, sajnos abba kellett hagynom a szedését, mert ugye ezt szigorú előírások alapján kellett alkalmazni és nem akartam rászokni. A háziorvosom szerint pedig nyugodtan szedhettem volna tovább, mert amúgy sem túl alacsony a pulzusom, átlag 60-80bpm.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live