Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
válasz andor80 #43899 üzenetére
Napi bulvár:
[Meghalt koronavírusban, mégis megszavazták újra polgármesternek]
Ha ezen múlik, 2022 ben megyek a "coolest hungarianra" ikszelni#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz andor80 #43899 üzenetére
"ne erőltessenek maszkot nyáron."
3 nap múlva október Amúgy ez a HSZ-em egy strandoló, étterembe járó maszkmentes emberekre vonatkozott.Senkit nem beszélek le a maszkviselésről a fórumon és a fórumon kívül sem. Egyedül a házilag barkácsolt pamutmaszkok hatékonyságát vitatom.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HÁZIGAZDA
felső légúton terjedő rendszervírus, ami, mivel a felső légúton jut be jellemzően és a tüdőben is számos olyan receptor van, amihez kötődni tud, leggyakrabban ott támad. de mehet a szív, az agy és még jópár hely felé is. jól kitalálták a háttérhatalma...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #43867 üzenetére
"Ez nem teljesen egészséges"
Én csak összehasonlítottam az élsportot folytató ember és az átlagember egészségét. Kétségtelenül sokkal egészségesebb az élsportot folytató ember. Csak azt nézd meg, hogy az átlagember helytelenül táplálkozik, stresszel, elhízott és alig mozog.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
lacafaca
addikt
mivel a halált nem a felső légútból lehúzódó baktériumos tüdőgyuszi okozza, nem légúti...de nézzed végig a videóit és megkapod a választ a kérdésedre
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
-
andor80
senior tag
Buta....:
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
bigdady
nagyúr
Mitől függ hova visznek Kiskunhalasra vagy Nyíregyre? Nem Halas a kijelölt? Vagy akkor lehet egyszer ide egyszer oda?
[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
válasz Csatravi #43907 üzenetére
Azért, mert egy ilyen társadalomban élek. Ezt választottam. Itt aki nem fizet TB-t az vagy csaló vagy nincs munkája. Egyik sem szeretnék lenni. De amikor valaki rászorul a gyógyításra, annak segíteni kell, teljesen mindegy, hogy mi volt előtte. Nem szeretnék olyan társadalomban élni, ahol ezt nem teszik meg, akár azért, mert nem fizetett TB-t korábban vagy másért. Szerintem nem megoldás.
-
lacafaca
addikt
megértettem: ha szerinted nem csak...így jó?
#43921 amíg ki nem rúgják valamelyiket egy jó büntetés következményeként..tudod, a hülye mindig a sajátján...ne is értem ezt a maszkos dolgot amúgy, én pl pont nem arról vagyok híres, hogy paráznék ezen az egészen, de 10%-ban mégiscsak ott van hátúl, hogy ha mégis gebasz van, nehogy már én nyiffantsak ki valakit, mert azt a szaros maszkot nem tettem föl...szóval szimpla emberi ostobaság élből elutasítani mindent
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Gubu0101
veterán
válasz lacafaca #43922 üzenetére
Hát igen,de az ilyen helyek úgy is kapnak fülest,hogy na most jönnek ellenőrizni.
Én se tartok semmitől,de hordom mert kell,meg a bünti se hiányzik
Ha nem lett volna a családban coronás,akkor még mindig kételkednék az egészben,hogy mennyire is veszélyes.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
lacafaca
addikt
válasz Gubu0101 #43925 üzenetére
ahol pénz szimatolnak a hiénák, gyorsan meglesz a megoldás az inkognitóban való lebuktatásra nyugi
környezetemben is volt, én soha nem is kételkedtem benne, hogy valami van, csupán az egész eljárásrend és hisztéria amit mesterségesen köré építettek/építenek, + a (s)média hadjárata a témában...na az baszta ki a biztosítékot már az elején.
-
t72killer
titán
M1-en, origon, egyéb fősodorbeli médiában mikor lesz ez téma??
"de végig maszk volt rajtam" - na ezt sem ártana tudatosítani az 1bites agyú parasztban, a maszk egy láncszem a védekezésben nem varázstalizmán.
#43843: kicsit vitatkoznék mind2tökkel: egyrészt az élsportban bizony esznek fura szereket, amik előszeretettel bolygatják a tüdő oxigénfelvevő/vér oxigénszállító képességét: erre a rendszerre szabadul rá a vírus ami 50/50 hogy balul vagy épp szerencsésen sül el. Másrészt a kollégának abban igaza van, hogy egy profi sportoló tuti nem vitaminhiányos, nagyon valószínű, hogy toppon van az immunrendszere, fizikailag erős, stb-stb. +ez még kiegészül azzal, hogy a magyarisztánban (is) felsőbbrendű lényként kezelt élsportolók instant csúcs orvosi ellátást kapnak az elhajtott "igyálráteát" átlagpolgárral szemben.
A legfiatalabb magyar koronás áldozat, aki nincs is benne a statisztikában mert akkoriban még csesztek tesztelni, az ugyebár Tóth Bendegúz, 22évesen hagyott itt minket. Ráadásul úgy ment el, hogy a korona elsődleges, otthon kihordott tüneteiből felgyúgyult, csak a kór hagyhatott benne valami rondaságot - amely témakört továbbra is masszív bagatelizálás övez.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezekiell
veterán
Nem tudsz számolni
5 kínai tanulmány van a reference-ben a 34ből. Öt. Az szerinted hány százalék? Másrészt azt is nézd meg, hogy említett kínai tanulmányok hol jelentek meg. Pl a Nature neked megfelel?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
Definíció kérdése, mit tekintünk szerencsésnek és balul elsülésnek. Ha a balul elsülés = súlyos maradandó károsodás vagy halál, akkor tényleg nem ilyen rossz a helyzet. Ha viszont a 3hét ágyban kínlódást is annak vesszük és csak a tünetmentes/kényelmesen sétálgató enyhetünetes a "szerencsés", akkor már lényegesen közelebb járhatunk...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Soulfly842
addikt
válasz bigdady #43919 üzenetére
A szabályozások szerint a kórházi ellátást igénylő betegek ellátási helye Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére Nyíregyháza.
A másodlagosan - szükség esetén - bevonásra kerülő kórház Debrecen lesz.
A három megye összes ilyen betegét idehozzák (Nyíregyházi vagyok).
Hallom a szirénázó mentőket folyamatosan (Mind a 4-es felől érkező Hajdú-Bihari, Mind az M3-as felől érkezők) elhaladnak pár száz méterre tőlem.
Éjjel-nappal állandó a szirénázás sokszor Ma hajnalban szinte folyamatos volt.
Ui.: Kíáncsi lennék most a nyíregyi állapotokra... főleg Hajdúban-szabolcsban nagyon sok az eset, s nagyon alacsony esetszámmal mentünk neki pedig a szeptembernek... Biztos nem ideális most itt sem a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
lacafaca
addikt
válasz Soulfly842 #43934 üzenetére
Az elmúlt 24 órában Budapesten találták a legtöbb beteget, 207-et. Pest megyében 73 új beteg volt, Fejér megyében 62. Győr-Moson-Sopron megyében 51 új fertőzött volt, Baranyában 43, a többi megyében 40 alatt alakult az új fertőzöttek száma, jobbára 10 és 30 között. Szabolcs-Szatmár megyében nem volt új fertőzött a hivatalos adatok szerint.
-
Ringman
nagyúr
válasz lacafaca #43936 üzenetére
az a baj, hogy nem publikus az, hogy melyik megyében mennyit teszteltek, volt mintavétel szabolcs-szatmár megyében ugyanezen a napon, ha igen mennyi? na erre nincs válasz.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Soulfly842
addikt
válasz lacafaca #43936 üzenetére
Igen azt én is néztem de az a - csak kora hajnalban/kora reggel - befutott ~12 mentő mind Hajdú-Biharból, Szolnok felől jött? persze, nem kizárt
Mindenesetre furcsálnám, amikor pár napja volt olyan nap, amikor 70 eset volt egy nap alatt Szabolcsban (folyamatosan nagyobb esetszámok, az elmúlt 1-2 nap, a hétvégi adatok 'feldoglozásai' meg -érthetetlenül- csendesebbek/semmilyenek voltak).Az nem lehet, hogy területi elcsúszások vannak a minták bevizsgálásában - esetszámtól függően (pl. Bp) és nem egyenletes mindenhol a minták feldolgozása?
Amilyen 'elcsúszások' kezdenek kialakulni mindenben - nem lennék meglepődve (főleg a tesztelési kapacitások szűkösségének a tükrében)
(#43937) Ringman
Pontosan, erre akartam utalni én is. A napi esetszámokat , a népsűrűséget nézve lehet, hogy Bp/pest megye jobban elviszi az erőforrásokat.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nyunyókanéni nagyon ment ma:
“Felkészültek az október 1-jétől bevezetésre kerülő testhőmérsékletre az intézmények”Müller arról meglepő módon nem beszélt, hogy pontosan mekkora testhőmérséklet lesz a kötelező a hét második felétől, csak arról, hogy hogyan fogják hőmérőkkel, illetve nagyobb intézmények esetében hőkapuk segítségével ellenőrizni azt a bejáratnál.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
BalanceR
addikt
válasz Ringman #43938 üzenetére
Nem amiatt linkeltem, a ciket...
Arra érdemes figyelni számokban, hogy a tévében rádióban szóló infót hiszik el legkevésbé az emberek, inkább hisznek a facebooknak, meg az instának...
Igy már érthető , miért van akkora tábora a sarlatánoknak nálunk. Magyarországon különösen alaposan szét&@szták a TV-k rádiók hitelességét a propagandával, ezért fordulnak inkább a népek a közösségi médiához, de az nem mondja el nekik senki, hogy hogyan kell ésszel, inteligensen, körültekintően használni a netet, az első cikk, amit megosztanak, az már igaz a számukra.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
lacafaca
addikt
válasz Soulfly842 #43939 üzenetére
sajnos csak a hivatalosan megjelenített statisztikákra hagyatkozhatunk, lereagáltam a posztodat, amiben azt írtad főleg Hajdúban-szabolcsban nagyon sok az eset... ne gondold túl hivatalosan: nyugoggyále nincs ott semmi látnivaló persze tudjuk, a hivatalos dolog nálunk mit jelent
-
Soulfly842
addikt
válasz lacafaca #43942 üzenetére
Én nem gondolom túl, de nem is próbálom megfelülírni a tényeket, egy részadattal Egy furcsára sikerült napi esetszámmal.
25.-i adat, az ezt megelőző egy hétről számszerűsítve.
Így már remélem érthetőbb, hogy miért vagyok szkeptikus
Volt olyan napi számadat, amikor erre a két megyére egy nap alatt összesen 140 eset volt.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz Soulfly842 #43943 üzenetére
azta...lassan bezzegmegye leszünk...
értelek és le is írtam, mi a véleményem a statisztikákról, én is csak a saját szememnek/fülemnek hiszek csakVedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ringman
nagyúr
válasz BalanceR #43941 üzenetére
igen, komoly probléma a médiával és az intézményekkel szembeni bizalom eróziója, meg az is, hogy sokan úgy szocializálódtak, hogy amit bemondanak, az úgy is van.
-
Ricardo
titán
Minden sport változik. Nézz meg egy tnyertes tornagyakorlatot régebbről, és, nézz meg egy mostanit. Az ökölvivás elnevezésben sem véletlen a vívás szó. Ha megnézel egy mostani boxmeccset, az jön le, hogy az akkoriakat most lemészárolnák. Vagy a régi aranycsapatot összeengedni egy mostani élvonlbeli válogatottal. Hiába tologatja tecnikásan a labdát, ha kb a htizedik másodpercben úgy kaszálják el mint a büdösgombát. Minden sportág változik.
Szerk:
Torna[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Ringman #43940 üzenetére
Sajna ez megint a szokásos látszattevékenységük, ezen kívül kifejezni sem képes magát. Mi az, hogy Felkészültek az október 1-jétől bevezetésre kerülő testhőmérsékletre az intézmények ?
Teljesen felesleges azt méregetni, mivel önmagában nem jelent semmit, illetve a kontaktokkal sem törődnek. Vicc az egész.
Családban volt fülproblémás. Kérdésre, hogy ha mégis középfülgyulladás lenne és belázasodna az illető hogy jöjjön vissza a fülészetre az volt a válasz, hogy sehogy, be sem engedik. Ezt a fül-orr-gégész doki mondta. Tehát akkor is leszarják, ha tudvalévő mi okozza a lázat. Simán durranjon szét a dobhártyád/menjen rá az agyadra a genny.... Szerencsére csak külső hallójárat gyulladás lett belőle, de azért ijesztő, hogy ez várhat az emberre, ha valami baja történik.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz Ringman #43940 üzenetére
Végbélben történő mérés
Ez a legpontosabb mérési mód klinikai szempontból, mivel ennek a pontnak a hőmérséklete áll legközelebb a maghőmérséklethez. A hőmérő véget maximum 2 cm-re
kell óvatosan a végbélbe helyezni. Az átlagos mérési idő kb. 40-60 másodperc."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Soulfly842
addikt
válasz lacafaca #43944 üzenetére
Összevetésként a 25-i heti adatok mellett itt vannak az ezt megelőző két hét esetszámai is megyénként.
De itt a 18-i:
És itt a 11-i:
Furcsák ezek így megnézve. Az is látszódik ezekből, hogy Bp-n kívül hogyan nőnek az esetszámok.
(Arról ugye nem is beszélve, hogy a szennyvíz alapján a koronavírus örökítőanyag kimutatás alapján ~ ennek a hétnek a második felétől pont azokra a területekre prognasztizál nagyobb emelkedést, ahol eddig alacsony volt a kimutatható koncentráció)
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Soulfly842 #43934 üzenetére
Bács megye ez és Nyíregy lett belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest