Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
lacafaca
addikt
most megfogtál, mert teljesen ok amit leírtál, de nem bírok rájönni, ez hogyan kapcsolódik ahhoz, amire írtad
@-Skylake- hát...el kell keserítselek, (felnőttként) soha nem voltam és soha nem leszek...tudom ez hihetetlen számodra, de van élet a rendszeren kívül is...és nem is olyan rossz az. szóval nem, egyeltalán nem zavar sem a technológia (minden vívmányát használom megelégedéssel), viszont egy percig sem aggódok amiatt, ha holnaptól eltűnne egy szempillantás alatt és ősközösségi szintre süllyedne a társadalom, mert a jég hátán is
-
lacafaca
addikt
tudod miért vagyunk ennyien? hát akkor megsúgom: mert a rabszolga munkaereje még mindig kifizetődőbb (és legtöbbször pótolhatatlan is), mint a gépesítés...ez is egy jó előre megtervezett folyamat...de mivel a technológia mára elért arra a szintre, hogy ez átbillent, most mehet a fölösleges humánerőforrás(anyád) kivezetése a képletből...mondtam, a dolgok mocskosak és a java még csak most jön.
-
-Skylake-
addikt
Nem ertem mit szeretnel mondani. En realista vagyok, nem ruhazom fel a bolygot olyan tulajdonsagokkal ami nincs neki. Szerintem is szep, csak cseszhetem hogy szep ha megol. Akkor nem szamit hogy milyen szep a zold domb, ha mindenki halott. Epp ezert kell fejlodni, hogy le tudjuk kuzdeni azokat az akadalyokat amik elenk kerulnek (akkor is ha mi magunk hozzuk letre oket). Engem ez a bolygo azon tul, hogy en hogy erzem magam rajta nem erdekel. Viszont akkor erzem majd jol magam, ha (es ezt most direkt miattatok irom igy) "a bolygo is jol erzi majd magat". Erre a lisztkukacfarm, a huspotlo termek, a novenyi tej, a hidrokulturas noveny, az ujrahasznositott csomagolas, a szeleromu egy-egy olyan pelda, ami ezt elosegiti. Azmeg, hogy 8 milliard ember turja szet a foldet es ultessen bele paradicsomot az meg nem, ennyi.
En nem technokarata vagyok, en az optimalizalasban hiszek. Ha elfogyasztok egy allatot a tapanyagtartalma miatt (ugyanis ezert kell enni, semmi masert) , akkor ha valaki tud erre jobb modot (novenyi "hus") , akkor az egy optimalisabb mukodes. Egy marhanak 150-180liter ivoviz kell EGY NAP. Azt a vizet issza, amit mi is. 180litert. Ha azt a tapanyagot, amit a marhabol be tudsz vinni (vagy tobbet ES jobbat) tud a beyond meat ceklabol, sokkal kevesebb vizbol, akkor innentol a marha mint entitas nem optimalis arra hogy neveljem es fogyasszam. Nincs mirol beszelni, van jobb megoldas. En abban hiszek , hogy a hosszutavu fennmaradas egy olyan rendszerben ahol naprol napra egyre tobben es tobben es tobben es tobben vagyunk az semmi mas nem lehet, mint a rendszer vegletekig optimalizalasa, mert addig ameddig 3 ember osztozik egy teljes to vizen addig nincs mit szamolni, de amikor mar 3.000.000 meg 30.000.000 ember osztozik UGYAN ANNYI ivovizen, ktt mar igenis gondolkodni kell, hogy mire mennyi mehet el. Es nagyon nagyon remelem, hogy mihamarabb sikerul belatni mindenkinek, hogy vannak dolgok amiket mar nem (!) engedhet meg maganak az emberiseg, mert mar nem fer bele. Ilyen a szarvasmarha. Beyondmeat es novenyi tej, el kell engedi a hust meg a tehentejet, mar nem fer bele. Tul sokan vagyunk, tul keves a hely, tul keves a viz, jo lenne nem napi 150litert/allat kidobni azert, hogy a mekibe legyen 200 forintos sajtburger...
Na EZERT nincs jovo, nem a kurva vakcina miatt, azert eljuk fel a bolygot mert a sok majom nem tudja elfogadni, hogy ne egyel marhahust meg ne igyal tehentejet... -
Asbee
veterán
Nekem is az elmúlt pár hónapban 2x kapta el a 90 éves nagymamám, stroke után és enyhe szív és tüdő betegséggel. Ha nem tesztelgettek volna kórházban és szaniban nem is tudtuk volna mert semmi baja nem volt. Jó lenne lassan ha tudomány etéren is tudna valami felmutatni min múlik ez. Gondolom nehéz mert mindenhova eljut ez a szar és elég valahol egy kis "hiba", hogy tüneteket, vagy súlyosságot okozzon. De ahol tart a tudomány, akkor is , ennyi idő után....
-
törölt tag
Lehet, nem értek hozzá. De amúgy nem azzal riogatták az embereket, hogy mindenki el fogja úgyis kapni? Karanténban egy családon belül egy légtérben maximálisan adott is a lehetőség erre, és valami miatt mégsem történik meg minden esetben. Pl. nálunk így volt ez a szüleimnél is, meg húgoméknál is. Volt, aki ágyban fekvő beteg volt, meg volt, aki el se kapta tőle, pedig ott volt vele egy légtérben egész nap.
-
-
syberia
veterán
A BBC a lóféreghajtó leleplezése óta különösen hiteles médiának számít.
t72: Ja és ha kint a szabadban húzza ki a beteg napokat, akkor nem lélegzi vissza a tonnányi vírust sem, amit kibocsát a szervezete.
Szóval a maszkhordás ellen agitálsz, tudtam én hogy járványtagadó vagy -
-
Kamuhírekkel, ami nem megy át az 1+1 logika rostáján, nem kell a többieket fárasztani. Most akkor szúrogassak be alien-lárvás meg grafénhidroxid-pengés "híradásokat"?
Nagyon sok embernek nincs végtelen ideje (jelen!) f.szságokat kiboncolni, épp ezért lett kihajítva a topikból egy rakás áltudományos térítő jópár hónappal ezelőtt. Bitcoinmegfejtők maradjanak csak a kaptafánál és vegyék a bitkokaint házat-kocsit-asszonyt elzálogosítva.
-
Ez nettó hülyeség, egy rakat országban be se léphettél pl tömegrendezvényekre, nem utazhattál, stb oltás nélkül. Persze a kertvégi pottyantósban nem kapja el a júzer...
Pepitában láttam hasonló próbálkozást antivaxxerektől angolul: brit statisztikákból "megfejtették", hogy az oltás gyilkolja a 18 év alattiakat, hiszen az oltott fiatalok körében magasabb volt az összhalandóság tavaly nyáron, mint az oltatlanok közt. Azt persze már totálisan elfelejti számításba venni, hogy pláne akkor túlnyomó többségben a veszélyeztetett népek vettek fel oltást ebből a korosztályból...
-
Z.É.T.
őstag
-
Lecseréltem 100% szürke kacsa toll garnitúrára a gyapjút, az most szellőzik és mosva lesz majd. Takarót meg kitettem erkélyre szellőzni. Gyapjút majd veszek újat, pár évente cserélni fogom, vagy max. mosni. Biztos van olyan program, nem néztem.
Eléggé áteresztette a szálakat már (korábban mostam mosógépbe, de az kicsit "megtépázta" és 2 mosógép van, a régebbibe mostam, csak centrifugára figyeltem és legkisebb volt kiválasztva) szóval inkább kis kádba, lavórba lesz kimosva.Ilyen lenne a legjobb, de az ára elgondolkoztat... nagy / kis párna (2-2 kellene)
-
Eddig jól, korábban 100 szemet már be vettem és akkor sem volt bajom (2x50=100 ami 2 kúra alatt fogyott el)
Most jóval nagyobb adagot szedek, de mintha nem hatna úgy mint a korábbi (kisebb dózisba szedett)
Ma már csak 2 szemet kellett be vennem, 9-ig letudtam az összes gyógyszert. /éjjel 2:45-kor már fent is voltam/
Holnap is 2 szem, (2 napig 3 szem, 3 napig 2 szem, 2 napig 1 szem, 2 napig fél szem...ez a kúra) közbe szedem az antibiót meg gyomor védőt (azt étkezés előtt 1 órával kell) meg a 2 pipa. -
Z.É.T.
őstag
Egyrészt vótmá, másrészt ugyanezt csinálták az ekvivalens ME/CFS kapcsán is, ott nagyjából 30 évvel később kezdtek lényegi kutatásokba és egy-két év alatt jutottak (rész)eredményre.
(érthetően: ha mérőszalaggal akarom megmérni a lázam és a sündisznóm bolháinak számát, nem biztos, hogy a megfelelő eredményre jutok)
De tény, hogy ilyen típusú, teljes szervrendszert érintő, változatos izékre a legnehezebb biomarkereket találni.
Csaxólok, nehogy valaki abba a tudatba ringassa magát, hogy"nincs is ilyen betegség, csak szimulálnak".
Szerk.: Vótmáé' bocs, a másik topikban vótcsak.
-
Szerintem szépen, érthetően le van írva az idézetben, de legyen.
Elmeséltem egy tragédiát. A reakció erre nem a részvét volt, hanem a káröröm: úgy kellett az áldozatnak, miért volt hülye, csak azt kapta ami járt. Azaz nem a vírus a hibás, hanem az áldozata. Mindehhez feltételezel egy végzetes hibát: az oltatlanságot. Ezzel több baj is van: egyrészt nem tudjuk, hogy oltatlan volt-e: az oltottak is meghalhatnak, az oltás nem száz százalékos, van akinél teljesen hatástalan (pl. az immunhiányosoknál), vagy az áldozat kifogott egy egyedi, oltáskerülő vírusmutánst. És ha oltatlan volt, az sem feltétlen saját felelősség: az eset feltétlen most történt, nem biztos, hogy volt oltás, lehet még nem került sorra, vagy lehet, hogy valami miatt nem kaphatta meg (pl. allergiás, lázas volt, stb.).
A fenti áldozathibáztatás általában nem gonoszságból fakad (de fakadhat abból is
), hanem az emberi elme önvédelmi mechanizmusa: ha az áldozat mindent jól csinált, és a vírus mégis megölte, az azt jelentené, hogy mi is meghalhatunk adott esetben, hiába csinálunk mindent jól, pedig ha mindent jól csinálunk, akkor nem lehet bajunk, úgy igazságos.
Az áldozathibáztatás általában egyéni szoc. probléma, de időnként a belőle fakadó viselkedésnek másokat is érintő következményei vannak. Ha ugyanis feltételezzük, hogy a vírus áldozatai a hibásak (mert nem oltatták be magukat, vagy éppenhogy beoltatták magukat, keveset edzenek, túl sokat edzenek, nem esznek káposztát, túl sok káposztát esznek, stb.), akkor a vírus maga ártatlan, és ha a vírus ártatlan, akkor nekünk nem lehet bajunk, hiszen mi jól viselkedünk, és persze másoknak sem lehet baja, ha jól viselkednek. Ha pedig nem viselkednek jól, akkor nem kár értük. Viszont ha a vírus ártalmatlan, és a jó embereket nem bántja, akkor semmivel sem igazolhatóak a járványügyi intézkedések, ezért azokat nem kell betartani, sőt minden erővel küzdeni kell ellene. (Hiszen ha szükségesek lennének a járványügyi intézkedések, akkor a vírus nem lehetne ártalmatlan, azaz akkor ránk is veszélyes lehetne, márpedig az nem lehet, lásd fenn.) És ha járvány idején az emberek szabotálják a járványkezelést, az az álmoskönyvek szerint nem jelent jót.
-
lacafaca
addikt
miből gondolod? csak azok fekszenek ki, akik oltatlanok? na ez az igazi mese, de fölösleges ezen vitáznunk, mert úgy sem győzzük meg egymást...akinek azt dobja a gép, annak reszelnek, legyen oltott/oltatlan, bika, vagy egy csotvadék. a kaszás nem szokott válogatni, aki rajta van a listán, azt viszi. meg kellene mindenkinek békélni az élet mindenek ugyan úgy eljövő végkimenetelével és sokkal felszabadultabban tölthetné hátralevőjét. na ez a nehéz feladat, de félni fölösleges tőle, mert eljön...de elég az ezózásból
-
"Amikor az embereknek az „igazságos világba vetett hite” meginog, az alapvető biztonságot adó kapaszkodók csúsznak ki a kezeik közül. Márpedig a bizonytalanság feszültséget szül, hiszen, ha nincs jól működő szabály, akkor ez azt jelenti, hogy velem is megtörténhetnek rossz dolgok! Ezt az érzést természetesen nagyon nehéz elfogadni. Sokan, mikor így megmozdul lábuk alatt a talaj, racionalizálják a helyzetet. Utólag értékelnek, megmagyarázzák, hogy hogyan is kellett volna az áldozatnak viselkednie, merre kellett volna mennie, mit kellett volna viselnie és tennie, hogy elkerülje a sorsát, és végül nyugodtan dőlnek hátra azzal a tudattal, hogy ők ennél sokkal okosabban cselekedtek volna, így velük ez nem fordulhat elő." (forrás)
-
gergo5991
őstag
nyilván könyebb kezelni a tüneteket, ha tudja az ember mi baja nem?
na meg arról nem is beszélve ha tudom hogy covidos vagyok, akkor nem megyek emberek közé.. de látom ez igy kb senkiben se merült fel
nem baj, szeptemberben majd jön az ujabb lockdown, esetleg egy durvább mutáció januárban, aztán kezdjük előröl zsa neki -
Akkor kezdj el imádkozni, hogy mégse. (A szakértők egyetértenek abban, hogy Kína legjobb esélye jelenleg a zéró Covid fenntartása. Ha a járvány elszabadul, az komoly kockázatokkal jár: Kína lakossága jelentősen elöregedett, az oltási programok elsősorban a fiatalabbakat célozták, a kínai oltóanyagok eleve rosszul teljesítenek az Omikronnal szemben, és az idősebb korosztálynál soha nem voltak nagyon hatékonyak, ehhez járul, hogy a kórházi kapacitások (legalábbis a nyugathoz képest) alulméretezettek, azaz várhatóan sok lesz a súlyos lefolyás és a haláleset. Ennek következtében a világgazdasági kihatás is sokkal jelentősebb lesz, mint amivel eddig szembesültünk. És ha járvány következtében esetleges társadalmi, hm, turbulenciák is fellépnének azt szerintem elképzelni sem szeretné senki.)
-
Peking most éppen próbál nem együtt élni a vírussal. Az együttélés azt jelentené, mint ami Angliában (vagy mától már Skóciában is) van: nem kell tesztelni (és ingyenesen már nem is lehet), betegen is mindenki mehet amerre lát, lehet dolgozni, iskolába járni, sörözni. Az otthon maradás csak akkor javasolt, ha egyébként nem tudná valaki ellátni a munkáját (pl. 40 fokos láznál). Természetesen a Covid miatt már nem jár plusz betegszabadság sem (mondjuk, ha nincs tesztelés, akkor honnan is lehetne megkülönböztetni az influenzát a covidtól), szóval érdemes is meggondolni, hogy az ember otthon maradjon-e egy makacs fejfájás, köhögés, hasmenés kombóval. Munkahelyeket csak akkor zárnak be, ha a hiányzók miatt leáll a termelés (de ez szerencsére ritka, mert csak egy-két olyan hét volt, amikor egyszerre volt beteg a teljes lakosság 10-12 százaléka.)
-
-
-
lacafaca
addikt
maradjunk annyiban, az összes modern kori ténykedés káros...persze lehet rózsaszín festékkel leönteni a szarkupacot, attól az még szar marad. tessék elfogadni, minden egyes ember gyilkolja ma a környezetét, fölösleges démonizálni egy csoportot és elégedetten hátra dőlni: én b+ maga vagyok a szentlélek, mert ezt nem teszem, azt nem használom
-
-
-
-Skylake-
addikt
Egy teny a nagyvilagbol :
"Világviszonylatban a leukémiák a 11. leggyakoribb daganatos betegségnek számítanak, 2012-ben becslések szerint 352 000 új eset fordult elő a világban, ami az összes rákos megbetegedés 2 százalékát tette ki.[4] "
Egy masik teny a nagyvilagbol :
"A leukémiák a leggyakoribb gyermekkori daganatos betegségnek számítanak, a 15 év alattiakban előforduló tumorok 30 százaléka leukémia a fejlett világban.[7]"
Teny a nagybilagbol pt3 :
"The NCITrusted Source reports that leukemia makes up about 3.2 percent of all cancer types in the U.S. Experts expect about 61,000 new cases to be diagnosed in 2021 and almost 24,000 deaths."
Allitas a cikkbol 1:
"A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint november 13-ig mintegy 84,4 millió 3-11 éves korú gyermeket oltottak be, ami az adott korosztályban élő lakosság több mint felét teszi ki."
Allitas a cikkbol 2 :
"Li azt állította, hogy legalább nyolc gyermek halt meg leukémiában az utóbbi időben Szucsou körzetéből, ahol ő él."
Osszegezzuk segitek neked : egy BitcoinBazis (ezt azert hangsulyoznam ha nem haragszol) cikk focime, hogy tobb tucat gyerek hal meg leukemiaban kinaban. A cikkben az elso konkretan elhangzo szam ezen gyermekek halalozasat illetoen 8. Kiirom : | nyolc |. Az a tobb tucat helyett az EGY tucatnak is csak a 66%-a. Ehez jon hozza a teny (ez nem a cikk allitasa mar, ezek mar a tenyek) , hogy a leukemia nem gyakori, nem nagyon gyakori, hanem konkretan a LEGGYAKORIBB gyeremkkorban elofordulo daganatos betegseg.
A cikk szerint nov13.ig (ami kozel fel eve elmult), mar addigra is majdnem 85 millio ( szammal hogy jobban lasd - 85.000.000 ) gyereket oltottak be. Ha az elmult fel evben egyetlen egyet sem, akkor a kepletunk a kovetkezo :85.000.000 oltott -> 8 halott. De tudod mit, nagyvonalu leszek. A cikk azt hazudja , tobb tucat. Annyira nagyvonalu leszek, hogy felszorzom neked egyenes 125-el, az 1.000 szep kerek. Ennyi gyerek ugyan nem halt meg, de az 1.000 az tobb mint 80 tucat, meg egy szep kerek szam. Ha feltesszuk hogy ez igaz (tenyleg, legyszi olvasd el ezt is : NEM IGAZ) , akkor a halalozas 85.000 beoltott gyermekenkent 1. Egy. E-G-Y. Az 1:85.000 odds.
Engedd meg, hogy kontextusba helyezzem neked mit jelent amikor valami 1:85.000 valoszinuseggel kovetkezik be:
- 15X (!) nagyobb az eselye, hogy meghalsz egy altatasos mutetben, de nem a mutet miatt, hanem az ALTATAS miatt.
- tobb mint 4x (!) akkor az eselye, hogy meghalsz autobelesetben akkor is , ha nem vezetsz hanem gyalogos vagy (!!)
- ezt direkt a vegere hagytam, hogy itt mar tenyleg erezd :
1,5x (jol olvasod, 1,5X) nagyobb az esely, hogy ONYGILKOSSAGBAN halsz meg, mert arra a magyarorszagi odds 1:50.000 . Valoszinubb, hogy sajat magadat olod meg, mint az, hogy oltastol leszel leukemias gyerek MINDEZT UGY, hogy a cikkben targyalt halalozasok szamat felszoroztam a 120 SZOROSARA.Na, erted ?. Eszem faszom megall, hogy ti milyen valosgban elhettek mikor ezeket atgondoljatok es nem az jon ki mint amit levezettem. Soha nem akarom megtapasztalni ezt a szintet.
elarulok egy titkot : 85millio gyerek kozott lesz olyan is aki lebenul, olyan is aki tudorakos lesz, lesz aki ongyilkos lesz, majrakos, borrakos, vak, suket meg meg olyan is, aki autobalesetben hal meg es olyan is akit a vonat elut. Nem gyanus , hogy 85 millio gyerekbe termeszetesen is belefer 8 vagy akar 244 leukemias is ? Tenyleg nem ?
-
-
-
. ez mondjuk sino, totál más hatásmechanizmus. De azzal mindenkép 1etértek, hogy rohanni sehova se kell. A rohanós 2.dózis nyomatást soha nem értettem: egyrész "padlóra locsolod a fél pohár aszút" (fele-harmada antitest) másrészt azt figyeltem meg, hogy az AZ+Janssen vérrögproblémáját leszámítva minden súlyosabb mellékhatás a második dózis után ütött be. Azon 2.dózis, amit pár ország kivételével mindenütt rohannak 3-4. hétre beadni.
-
-
"[...] túl leszünk rajta."
(Nem leszünk túl semmin. Egy év (pechesebbeknek pár hónap) múlva jön a következő fertőzés, ami vagy enyhébb lesz, vagy súlyosabb. (Minden fertőzésnek egyre romosabb érhálózattal és belső szervekkel vágunk neki.) És két fertőzés között sem feltétlen lesz nyugi, mert egyre-másra jönnek a publikációk, hogy a vírus meglapul a szervezetben (van akiben már több különböző vírus variáns is lappang), és ha olyanja van okoz egy kis galibát. Tegnap linkelték (másik topic) a fertőzés utáni lappangó vírus által indukált béldaganatot, pl.) -
Na még egyszer. Jelenleg csökken a fertőzésszám, heti kb. 35%-ot. Ha így maradna még 10 hétig, akkor a napi esetszám 100 alá csökkenne. Napi 100 alatti esetszámmal azért nagyon sokáig tartana, míg mindenki elkapná. Ha viszont a korlátozások eltörlésével sikerül a napi esetszámot a mostani 3 ezres szinten tartani (vagy akár visszanövelni napi 20 ezerre), akkor valóban, sikerülhet elérni, hogy néhány év alatt mindenkiben ott legyen a vírus. (Mondjuk, hogy ez miért lenne jó, azt nem tudom.)
-
Ez nem tudom, hogy hogy jött ki neked?
Jelenleg csökken a fertőzöttek száma, hetente kb. 35%-kal. Ha nem lesz maszk (tömegközlekedésen, orvosnál, munkahelyen, moziban, stb.), meg az oltatlanokat is visszaengedik a munkahelyekre meg mindenféle nyilvános helyre, akkor nem az lesz, hogy a járvány ismét erőre kap, hiszen lesz egy csomó új fertőzhető személy és fertőzési alkalom? Ha pedig megint többen fertőződnek meg, akkor a jelenlegi hullám lassabban fog lecsengeni, ha egyáltalán.
A járványellenes intézkedések (maszk, távolságtartás, oltottak kizárása, stb.) a fertőzésszámot próbálja csökkenteni (az R0-t), azaz lassítja a felfutást, és gyorsítja a lecsengést.
-
+#120994: a negatív csak egy időpontban jelzi, hogy nem vagy fertőzött, a pozitív pedig azt, hogy nem leszel az a következő 3-4hónapban. Korlátozások most nincsenek, de később lehetnek, akár kötelező oltás is - amire elképzelhető, hogy egy dózisnak elfogadják majd a dokumentált átesést.
#120996: semminél mindenképp jobb, az azelasztin-os cuccok (allergodil) méginkább. Viszont ahogy a kolléga is írja, csak a legelején használ. A torokra a mebucaint továbbra is ajánlom, egész addig, amíg fáj.
-
gergo5991
őstag
szinte ugyis már eltöröltek mindenféle covid pass és efféleségeket, szóval nekem nem arra ment ki hogy most majd ezazz végre előnyökre teszek szert, csak annyira szkeptikus mindenki ha azt mondom beteg vagyok és tudom hogy covidos, csak senki nem akarja elhinni amig nincs róla bizonyiték. Biztos csak nátha, egy kis torokgyuszi, influenza stb..Ugytudom most a külföldi rokonok is betegek lettek, azok oltva vannak, de covidra nem is gondolnak, jaaaj csak megfáztam, csalóka az időjárás meg a faszomtudja, aztán lemerem fogadni hogy covidosak ők is és szépen széthordják ilyen mentalitással
Melóban is ez volt akik betegen jöttek dolgozni.. áááh én nem vagyok covidos, hétvégén voltam sétálni és megfáztam, meg jaaaj én mindig köhögök nem kell félni nem covid.. nem az anyád picsáját nem az.. most a fél melóhely covidos lett miattad
-
kecsawi
senior tag
Valóban van olyan kolléga aki inkább nem teszteltet, vagy szabadságot írat ki, ha nagyon rosszul van, de ha pozitív a tesztje valakinek, azt haza küldik. Onnantól nincs választása. Amennyiben munkahelyen fertőződött meg valaki, van lehetőség igényelni a 100%-ra való kiegészítést, de egyedileg bírálják, és lassan halad, nálunk volt hogy egy éve igényeltet még nem kapták meg.
-
A netes tüntetés meddig tartott? De az sem elhanyagolható, hogy azzal a 2 üggyel valamennyire a lakosság 90%-a egyet tudott érteni. Azzal, hogy pár megfejtő 5g chipek meg grafénoxid ellen tünet aztán hazavágja az eü-t már sokkal kevesebben.
Ha az én utcámban blokkolnák a mozgást, akkor nem kéne 1 hét
.
-
mephi666
nagyúr
nem azt mondom, hogy észak-koreát kell ide csinálni, csak logikusan végiggondolni és belátni mindenkinek hogy a vírustól úgy a legkönnyebb megszabadulni, ha minimalizáljuk a kontaktszámot... ami szükséges, azt 100%-ig ellenőrizzük, hogy ne kerülhessen átadásra a vírus és így gyorsan le tudna csengni... utána meg ha tiszta az ország, figyelni, hogy ne kerülhessen be újra... nem bonyolult dolog, csak mindenkinek maradni kéne egy kicsit nyugton
macskáról nem nyilatkozok: nekünk nincs és eddig nem kóstoltam... gondolom annak is csirkeíze lehet
én inkább a kutyákról beszélnék, mert azokat nehéz lenne levinni lezárás alatt szarni... azokat kellene először elfogyasztani panellakásokban: kínaiak biztos tudnának jó receptes könyveket küldeni 1-1 sinopharm-szállítmány mellé
-
mephi666
nagyúr
szigorúan kell venni utána az ellenőrzést: ország területére csak negatív teszt után lehet lépni... az ha a 3hét lezárás után szabadon engednél mindenkit kontroll nélkül, azzal pont keresztülhúzol mindent...
ui: saját tüneteimről annyit, hogy náthás tüneteim maradtak, 24órája nem ettem már semmi gyógyszert és elvagyok... szép zöld meg sárga turha szakad fel és ennyinél megáll... fejfájás nagyon enyhe
nem akarom elkiabálni, de ha nálam az a csütörtök éjszakai láz volt a teteje, akkor örülök
-
Coyot
őstag
Mivel szeparlának a legtöbb iskolában - az övében majd jön a duma hogy tuti nem - akkor max az osztálya lesz kontakt tehát 15-25 gyerek abból is aki épp ott van. És ehhez képest mikor kimegy az állatkerbe meg kitudja hova, akkor mennyi kontaktja is lesz?
Azzal a felkiáltással hogy átmegy ez mindenkin, ami amúgy egyszerűen lehetetlen - de sokan elkapják az biztos - nem kellene telibeszarni mindent, mint egy egosita barom, itt egyenként senki nem a teremtés koronája és a világ sem körülötte forog. Csak valamiért ezt nem ércsük meg, emiatt szopunk rettenet mód mindennel is, meg az egész járványkezeléssel.
Elemental
Az épeszű logika és viselkedés semmilyen formában nem jelenti azt hogy betegen lázasan menjél rokont látogatni, vagy tömegbe. Ez egy akkora egoista hozzállás hogy elmondani nem lehet. Az persze az egoista baromnak eszébe se jut, nem is érti, hogy betegen te okozod a kárt annak akit te betegítesz meg, legyen az flu, vagy covid vagy tripper vagy anyámkinnya...
Nem tudsz 2 napot pihenni otthon betegen?És ha mondjuk rokon vagy legjobb barát miattad sokkal nagyobb kellemetlenségbe (pénzt bukik, kórházba kerül, etc..) kerül akkor sincs semmilyen felelősségérzeted? A kérdés költői, nem egy ismerősöm veszítette el a nagyszülőket emiatt a hozzállás miatt, ahogy én is.
És akkor helyesbítés:
A 3x oltottakra nem vonatkozik a karantén ha kontakt és tünetmentes. Tudom ez már egyben többv dolog is nehezen szokták értelmezni. A fenti példában a kollega pedig tömegbe vitte a gyereket a karantén alatt, oltatlanul. Mi olyan bonyolult annak megértésében hogy ez nem éppen egy felelős magatartás?#120222pjen
Itt nem arról van szó milyen fasza példákat és ellenpéldákat tudunk hozni, hanem az alapvető magatartásról ilyen helyzetekben. Tőlem sem kapta el senki a héten itthon, tünetem sem voltm, így lesz minenkinél? NEM. -
mephi666
nagyúr
nem örökké kell így élni, hanem csak 2-3 hétről van szó... ami után, ha nincs országhatáron belül fertőzött, minden mehet a régiben tovább
2-3 hétre meg fel lehet készülni azért és ki lehet bírni... csak hát ez nem működhet, mert úgyis lesz olyan, akire nem vonatkozik a szabály és "megbújik a vírus, mielőtt újra elindulna" ...2-3 teljes kikapcs helyett inkább kicsit szív ez, majd kicsit szív az... aztán 2év után összességében mindenki többet szívott ennél a 2-3 hétnél
-
mephi666
nagyúr
kínában valahogy sikerült megoldani azzal, hogy lelőttek kb mindent, amit csak lehetett... közműszolgáltatóknál azért elég fix a létszám, állat gondozóknál és szociális gondozóknál minimális a kontakt... a tömegközlekedés már kritikus pont: azt simán lekapcsolni... maradjon mindenki a seggén
itt vicc, ami döntéseket hoztak: pl 1 éve bezártak mindent hetekre, bevásárlóközpontokra meg csak x idő után hoztak enyhez korlátozást... annak aztán volt értelme... kocsit vettünk volna, lefoglalóztam és utána hetekig be se tehettem a lábam a szalonba... oda, ahol dolgozik kb 5 ember egymástól 3-4 méteres távolságokban és akkora a légtér, mint egy kisebb tesco... ügyfél meg beesik óránként kb 2
...ezt le kellett kapcsolni, viszont húsvét előtt a nagybevásárlás mehetett ész nélkül... lidliben kb moccanni nem lehetett
szvsz ott kellett volna kezdeni, hogy a sok kontakttal járó tevékenységeket azonnal leállítani, a létfontosságú szférákban meg folyamatos tesztelést bevezetni...
-
Lokids
addikt
Eredetileg ez is lett volna a terv.
Csak az egész világot nem lehet 2 hét karanténba zárni, hogy megszakadjon a fertőzési lánc.
Én anno sohasem értettem a zombifilmekkel kapcsolatban, hogy a fenébe tud elterjedni az egész világon, mikor csak karantén kell. Mára már biztos vagyok benne, hogyha olyan vírussal kerülnénk szembe, ami képes lenne kiirtani az emberiséget, akkor is elbuknánk, ha még az elején lenne ellene oltás...
-
-
-
Qtya123
őstag
Jaja, a tök kivan már! Nálunk a munkában az osztályon 9-ből már 4-en kidőltek pár nap leforgása alatt. Ugyanazokat a számítógépeket használjuk (naponta fertőtleníti a takarítónő) és munka kezdetén kb fél órát kell egy légtérben lenni egy kollégával.
Az a kemény, hogy a láncolat eddig töretlen. Aki egy covid pozitívval volt a munkában az pár nap múlva szintén az lett. Aztán aki vele volt az is és így tovább. Aki fertőzött lett, azoknál a család is mind az lett. Tényleg elég virulens ez az omikron. Mindegyik oltott 3 adaggal, kivéve én. A 4-ből 2 már átesett korábban is rajta. Ha marad a lánc, én vagyok a soros, mert akivel én voltam az ma dőlt ki... Amúgy erősebb megfázás és fejfájás a tünetük. Lázuk nincs.Akivel meg ma találkoztam, az 100 fős lagziban nyomta szombaton, mint örömapa. Szóval biztos kaptam az elmúlt időszakban a virnyákból bőven Meglátjuk. Azt mondom haladjunk, aztán ha úgy van jöjjön nekem is, mert február elejére jó lenne letudni, sok a dolgom utána.
-
-Skylake-
addikt
Az viszont meg fontosabb lenne, hogy _megalapozott_ velemenyek jelenjenek meg.
.
Erre tokeletes pelda az en vergodesem tegnap este ota : elfogadom(!) ha valaki azt mondja, hogy az oltas nekem rossz es a gonosz hatalom azert kenyszerit ra, hogy neki jo legyen. Csak akkor legyen megindokolva, hogy a gonosz hatalomnak miert jo hogy en be vagyok oltva. Ez nem sikerul egyreszt tegnap este ota, masreszt valojaban ket eve.
.
Az, hogy valakinek van velemenye, meg nem er semmit. Lasd laca, akinek mindenrol is(!) van, de egyetlen temaban sem (!) kompetens. Az ilyen velemeny nem epiti a kommunikaciot hanem rombolja, mert aki egy intelligens vitaba szeretne terelni a beszelgetest az elso masodpercben realizalja, hogy ezt nem lehet majd, mert az intelligens vitanak egy alapfeltetele, hogy mind a ket fel eszervekkel probalja meggyozni a masikat. Namost laca-nak egyetlen eszerve nem volt meg szerintem eleteben, idejon, leirja hogy mindenki fasz, megkerdezed hogy ugyan miert, erre kb annyi a reakcio , hogy "mert en tudom amit ti nem". Megkerdezed hogy de mit , erre "az mindegy, ha nem latod nem segithetek". Ez igy nem vita, ez igy nem ervek utkoztetese, ez csak egy unatkozo nyugdijas faszparaszt vergodese a vilag ellen, mert azt hiszi attol kulonleges, hogy mindenben konzekvensen ellentmond mindenkinek akikvel valaha kapcsolatba kerult.
Na az ilyen velemeny semmis, se szukseg nincs ra, se haszna nincs, a kommunikaciot nem elosegiti hanem hatraltatja. Ugyhogy nem, ilyen velemenyre nincs szukseg sem itt, sem mashol.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live