- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
csoportkörök végére a veretlen csapatok: csigazabálók, angolok, belgák, MI, románok, svájciak és portugálok
akik pedig minden meccset buktak: (és rúgott/kapott gólok)
ciprus (3/28), gibraltár (0/35), málta (2/20), san marino (2/29), liechtenstein (1/28)"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
venember83
nagyúr
válasz Napfénysüti #195844 üzenetére
Ő azért sírt az öltözőben, állítólag. Plusz állítólag a katalánok vezetősége is morci, mert nem értik, miért kellett játszatni a futballistát ilyen tét nélküli meccsen.
[ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
látom megy már megint a szitkozódás a válogatott meccsek kapcsán, pedig az a foci csúcsa: EB-t, VB-t nyerni sokkal nehezebb és nagyobb kihívás, mint bajnokságokat, vagy BL-t
Resistencia eterna
-
Ringman
nagyúr
Barcelona have confirmed that Gavi has suffered a complete tear of his ACL. Since the start of the 2021/22 season, Gavi has played more league matches (82) than any other player in Europe's top seven divisions currently aged 21 or under, earning 27 Spain caps in that time.
talán nem kéne csapágyasra játszani a fiatalokat.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz bagyulajuve #195854 üzenetére
adott játékosnak persze hogy nehezebb, mert vagy jó helyre születsz, vagy nem, ill. ritkábban rendezik meg;
játékminőségben viszont közelében sincs a topfocinak. (utóbbi logikus)azt megértem, ha egy játékosnak ez a gyerekkori álma, viszont inkább bl v serie-a meccseket nézem, mint random válogatottak meccseit.
a magyar válogatott tétmeccseit (barátságos helyetti lófaszkupát sem) megnézem (ha nem felejtem el, mint kb. az összes hétközi fordulót), de ennyi.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mephi666
nagyúr
válasz venember83 #195852 üzenetére
...szószgét keze majd megint belelóg a bilibe
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
szotyika77
aktív tag
válasz Ringman #195855 üzenetére
Most találtam az EuroBarca oldalon:
,,Gavi sérülése kapcsán egy megdöbbentő adat: a 20. születésnapja előtt már több mint 9000 (!!!) profi futballjátékperc van a lábaiban – úgy, hogy jövő augusztusban tölti be a 20. életévét…
Pedrinél ugyanez az adat 11782 perc…
Csak összehasonlításképpen: 20 éves kora előtt
Haaland 4718 percet,
Messi 3833 percet,
Lewandowski pedig 5726 percet játszott.
Hogy ez hova vezet? Az egyik legjobb és legismertebb példa Cesc Fabregas, aki 17 évesen alapember volt az Arsenalban és 50 meccses idényei voltak, 29 esztendős korára pedig annyi játékperc volt benne, mint egy 40 éves középpályásban, ami erősen meglátszott a teljesítményén.
Ezt egy olyan statisztikai kimutatásban állapították meg, amelyben azt vizsgálták, hogy egyes játékosok hány játékpercet töltöttek a pályán és ez milyen kornak feleltethető meg átlagban. Gavi és Pedri esetében számos felelős van: a zseni Bartomeu, aki ilyen helyzetbe kormányozta a klubot, a spanyol szövetség és az aktuális spanyol szövetségi kapitány, akik csapágyasra hajtották és hajtják őket, a korrupt FIFA és az UEFA, akik a pénz oltárán feláldozzák a játékosok egészségét, és mondhatnánk a Barcelona mindenkori keretét is, ami a két tinédzser nélkül félkarú óriás csupán." -
mephi666
nagyúr
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
bagyulajuve
addikt
válasz Ringman #195856 üzenetére
amúgy igazad van a minőséget illetően, csak unalmas mindig ezeket a panaszokat olvasni, és már kikívánkozott belőlem az a hozzászólás
mondjuk a klub fociban több a meccs, több a sérülés is
sőt edzésben is lesérülnek játékosok, szóval akár azt is lehetne "limitálni"és én fordítva mérgesebb lennék, mondjuk a Poolban lesérül Szobo és emiatt kihagyja a válogatott meccset
Resistencia eterna
-
BenHans
addikt
válasz bagyulajuve #195861 üzenetére
Jó hogy ezt leírtad.
Igen, jobb esetben egy játékosnak fontos a nemzeti csapata is, sőt...
Szurkolóknál is alap kellene hogy legyen.
Csak ugye ez manapság egy rétegnek szemet szúr, lásd "magyarkodás" a pálinkával, "ócska Nélküled" és "ultragáz drapik", Himnusz "ha kell ha nem".
Vágó úr ugyan már nem tud véleményezni, de Tivadaj majd megszakérti a vele egyívásúaknak. Lásd még amerikai népszava cikkek, idegenszívűség netovábbja. Addig van ott Geri is a stadionban míg a fröcsögés és ellenlábaskodás után kis politikai haszon szagát érzi, nam baj, úgy csinál papírcsákós hülyét magából ahogy akar, csak miután nem megy el a megnyitóra mert "nem meccsrejárós típus" majd később onnan posztol vigyorogva ne csodálkozzon ha a helyén kezelik ahogy a Fekete-Győr Bandit is, aki "egy percet nem tud nézni magyar meccsből" aztán később nyomja a posztot piros fehér zöld szívvel.
Szombathy Pál írt egy jót: "olvastam persze számos fanyalgást is a magyar labdarúgó válogatott Eb-csoportelsőségét hozó hátborzongatóan izgalmas, szurkolóként csodásan lelkesítő vasárnapi győzelme kapcsán, ahogyan olvastam sok okos, alapos elemzést is (Ablonczy Bálinttól Kele Jánoson át Bencsik Gáborig) erről az egész jelenségről, amely éppen tegnap 80 éves futballimádó apámnak is remek ajándék volt, úgyhogy én már tényleg csak annyit tennék hozzá mindehhez:a játék, a teljesítmény, az azonosulás a versennyel, a mieinkkel, a közösség öröme, a győzelem mámora, s a mindebből is fakadó nemzeti érzés – ezek mind-mind olyan focin túlmutató, de abban is összesűrűsödő dolgok és fogalmak, amiket néha nem kell túlmagyarázni és szétokoskodni: vagy érzed és ezért érted is, vagy nem érzed, s ezért nem érted."Én nem is akarok többet hozzáfűzni, sem további x hozzászólásban ezzel foglalkozni mindenki vonja le a maga következtetését, ha már politikai oldalon egyeseknek nem fog menni továbbra sem, mert eddig sem ment. Nem érzik, nem értik, vakon vannak sok sok éve. Annyi maradt pár habzó szájú követőnek, hogy nyomhatják a demagóg bs dumát a 444 kommentszekció pici homokozójában, hogy ők a kultúrának szurkolnak inkább stb stb rendkívül elmés ékesszólások. Aztán görbül a szájuk miért nem változik semmi, sajnos.
Én szurkolója vagyok az Azzurrinak, szurkolója vagyok a Rómának, de egy magyar-olasz meccsen Magyarország az első, míg egy Fradi-Róma meccsen a Róma, és nem azért mert az Újpest közelebb áll hozzám, Fradikának is tudok szorítani mások ellen, attól függetlenül hogy látom az up nevelés katasztrófáját. Érdekes, ugye?[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
cyberkind
félisten
válasz szotyika77 #195859 üzenetére
Ebben így van is ráció, sose értettem, hogy Cesc-szel, de ez így megmagyarázna sok mindent, viszont, mit lehet ezzel tenni, mert ő akkor túlterhelve, amikor még a válogatottak nem voltak ennyire tolva, ellenben most, évi 80 meccs körül teljesíteni ha az ember top csapatban van, és a nemzeti tizenegy se botlábú.
-
DeathAdder
veterán
csak az egyik egy munkahely, ahol alkalmaznak. meglehetne a kettő egymás mellett, de a rendezők már modern rabszolgaként kezelik a játékosokat, csak hogy ők minél gazdagabbak lehessenek
az hogy egy játékosnak a nemzete vagy a munkahelye a fontosabb az már egy teljesen másik dolog, legtöbb esetben valószínű a nemzet van előrébb, mert a klubban mindig is csak egy zsoldos lesz, a válogatottban meg honvédő
meg vannak a sziti zsoldosai akik sérülést kamuznak, vagy épp nemtetszésüket fejezik ki hogy válogatottak, cserébe a bérük mellé kamu arab cégek verzérigazgatói bérét is megkapják
-
dudu5130
őstag
Nem a válogatott meccsek a probléma hanem a feltolt naptár. Bőven jó volt úgy ahogy régen volt. ilyen olyan nemztek ligája bla bla bla évi + 10-15 meccs. Rengeteg utazgatás, feszített menetrendek, felkészülés. Egy ilyen sportban ahol nüanszok döntenek mégjobban a pénzesek felé terelik a sikert mert egy ilyen szezont az tud sikerrel venni akinek van elég ember a keretében. ez a legnagyobb gond, annyi meccset tolnak az arcunkba, hogy már unalmas lesz. Az F1 is ugyanez csak pepitában.
-
DeathAdder
veterán
válasz Pkc83 #195867 üzenetére
értelme kb. mint a konfetti ligának, még több szponzori bevétel az uefának
illetve az NL pótselejtezős helyekkel egy mézesmadzag a kis csapatoknak, és jobban fel is készíti a nagyok elleni selejtezős meccsekre, mint a régi barátságos bohóckodás, épp ezért az élmezőnynek púp hátára, de az EB selejtező bukó után az EB pótselejtezőre a Nemzetek Ligájával lehet kvalifikálni, kétszer így jutottak ki a magyarok, szóval a szintükön van tétje, az élvonalnak nem sokat ér néhány keresztszalagszakadáson kívül
-
viharhozo
addikt
Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, h meg egyetlen BL-gyoztes sem tudott EB-t/VB-t nyerni.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Pkc83
őstag
válasz DeathAdder #195868 üzenetére
Persze ebben igazad van de akkor is jobb mint a barátságos meccsek nem? Azt mondjuk nem tudom,hogy azok amúgy kötelezőek voltak anno? Mert ha igen akkor csak jobb valamit esetleg megnyerni mint a semmiért lesérülni.
-
DeathAdder
veterán
válasz Pkc83 #195870 üzenetére
így számszerűen is több a meccs, de javítsatok ki, pontosan nem tudom mennyivel, mert nem foglalkoztatott különösebben, BL/EL-EKL-ért dettó, és jövőre szuperligaszerű lebonyolítással mégtöbb csapattal mégtöbb meccs lesz
az NL mint kupa értéktelen, de a klasszikus focivilág cementjeként fontos a középmezőnynek, az élvonalnak nem sokat ér, és az uefának egy kellemes plusz bevétel
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz dudu5130 #195866 üzenetére
Ilyen szinten dehogyisnem, mennyi extra szar van, nem beszélve a barátságos szenvedéskről, én speciel ki nem állhatom már a válogatott meccseket...
De, ha redukálni tudják az összes sorozatot 50 meccsre, felőlem mehet, de ez is ugye pénzkiesés, úgyhogy ilyen se lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
fasza eddig az ita-ukr gálameccs
-
Tibiajax
nagyúr
láttátok ma azt a 24ponthu-s clickbait-morzsát, ami arról szólt, hogy "ha a görögöknek sikerült, miért ne sikerülne nekünk is egy eb-győzelem"?
....
ez a olasz, meg ukrán csapat is sokkal komolyabb, erősebb nálunk...
nem macedon meg bolgár-szint..
hja, és a bolgárokat se tudtuk megverni, még emberelőnyben se, egy szaros öngóllal tudtunk csak pontot elhozni egyáltalán.. -
Ringman
nagyúr
válasz cyberkind #195872 üzenetére
csak a kupa + bajnokság 50 meccs kb.
és akkor még nincs bl meg klubvb meg a válogatott.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dudu5130
őstag
Egy kontra bé fogja adni az ukranoknak. Németh érzem az olaszokon, hogy most gólt tudnának lőni.
-
dudu5130
őstag
Hát ez bőven adható lett volna. Ez elég gyenge volt.
-
BenHans
addikt
válasz Tibiajax #195874 üzenetére
Akkor szerencsére sima ügy lesz a kék sárga szupercsapatnak a pótselejtezős kijutás.
Jól mondod, szerencse hogy nekünk nem azon a Bulgária elleni rossz teljesítményen múlott, akiket hazai pályán azért csak sikerült egy sima hármassal hazaküldeni, hiába na, nem minden csapat lehet olyan gyenge mint Szerbia, akiket oda-vissza...
Pár éve a németek, a franciák vagy az angolok voltak a gyengébb ellenfél? Melyiket nem vették komolyan a Nemzetek Ligáját vagy az EB-t, esetleg egyiket sem?️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
mephi666
nagyúr
válasz Tibiajax #195874 üzenetére
azt a görög csapatot a mostani válogatottunk darabokra szedné... vagyis inkább "kb minden valamire való csapat" szvsz nem lenne akkora meglepetés, ha mi nyernénk meg az eb-t... nem tartom valószínűnek, de az elmúlt évek fejlődése és a nagy csapatok ellen elért sikereink után nem szólhatna senki egy szót sem... a reális álom pedig az, hogy tovább küzdjük magunkat a csoportból és utána legalább 1 kört meg tudunk még nyerni egyenes kieséses szakaszban
...nem rossz ilyeneken gondolkozni 20-30év matekozás meg ilyen andorra, málta meg hasonló törpecsapatoktól elszenvedett szopás után lement az a lemez is sokszor, hogy "jó sorsolást kaptunk, 1 nevesebb csapattal, most kijuthatunk..." aztán nyitottunk idegenben a kemény ellenfél ellen egy x-el, ami után megjött az önbizalom, majd körbeszopatott mindenki... utolsó 3 körben meg ment a matek, hogy "ha az x csapat veri y-t, miközben a háromlábú szomszéd macska fejen állva hegeszti a fa tetején a zoknit, akkor még van esélyünk"
-
atee_13
őstag
Azt azért , ne felejtsd el, hogy a Fifa mindent felhígított, h több legyen a tv mani.
Én eddig minden VB csoportmeccset néztem amit csak lehetett, de turbánoséknák volt olyan meccs, hogy időm engedte volna, de oda se kapcsoltam. Már csak a kiesős szakaszban kapcsolódtam be.
"és én fordítva mérgesebb lennék, mondjuk a Poolban lesérül Szobo és emiatt kihagyja a válogatott meccset"
Szoboszlai alap fizuja azt hiszem heti 120e font +bónuszok gondolom. Ezt a pool adja neki. Fél kb. milla/hó fontban. Azért kulbbfutball panasza érthető szerintem. -
addikt
válasz Redneck #195883 üzenetére
Pedig van egy minimális esély. Az EB azok tornája lett, akik jobban akarják, akikben megvan az egység, és akiknek jobb taktikájuk van.
Tehát hiába van a franciáknak vagy angoloknak sokkal jobb játékoskeretük, ha nekik ez csak egy nyűg a nehéz hosszú szezon után, és legfőbb cél, hogy nehogy lesérüljenek, mert az keresztbevágná a klubkarrierjüket, ahonnan a pénzüket kapják.
A mi csapatunkban viszont biztosan nagy igyekvés lesz, bizonyítási vágy, és ez lehetőséget ad arra, hogy sokáig eljusson a csapat.
Akik már bizonyítottak, itt nem fogják megerőltetni magukat.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz sh4d0w #195885 üzenetére
nem mondom, hogy nyerünk, de nagyobb a mi esélyünk, mint a görögöké volt 20 éve és ők nyertek... van jó edzőnk, vannak jó játékosaink és sok év után van végre játékunk... a görögöknek mi volt? ...maximum kurvanagy mákjuk hetekig
-
Tibiajax
nagyúr
válasz mephi666 #195882 üzenetére
nem emlékszünk egyformán akkor rá...
emlékeztetnélek, milyen nevek rohangáltak akkor a pályán, mind a portugáloknál, mind a franciáknál, mind a többieknél.. emlékszel pl egy bizonyos Figo-ra? vagy nuni gomezre, aki azért kicsit komolyabb ék volt elöl, mint csupaszív Ádámunk..
és nem mentek semmire a retek hellénekkel, mert olyan szinten bebetonozták magukat, plusz elöl volt egy kiváló ajax-játékosuk, aki életveszély volt a kapu elött, főleg ha beívelést kapottneem, most is csak a szokásos van, rúgott két szép gólt Szobo (amik tényleg szuperek voltak), éés egyből mindenkinél minden szép és jó, előtte pár meccs-perccel, a bolgárok elleni utolsó percekben meg köpködtük (igen, ti is) a fantasztikus csapatunkat meg játékukat..
...de mi rúgunk két gólt, brutal makedónok ellen, és máris világverők vagyunk. sőőőt, jobbak mint a '04 bajnok busz-, portugál meg európa-verő görögök is!!
lol
-
viharhozo
addikt
válasz Tibiajax #195888 üzenetére
Nem vagyok meggyozodve rola, er-e ennyit ez a thread, de Nego ezt mondta:
"Gondoljunk csak vissza 2004-re, amikor Görögország megnyerte az Eb-t. Senki nem hitte volna, hogy megcsinálhatják. Miért ne lehetnénk képesek mi is hasonlóra?"
Nem volt szo se vilagveresrol, se arrol, h kitol jobbak.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
mephi666
nagyúr
válasz Tibiajax #195888 üzenetére
...mindenki lenézte őket és ebben volt az erejük minket is lenéztek az angolok és kaptak hazai pályán 4-et... oké: ez csak egy ideig működik, mert ha elkezdenek komolyan venni és készülni, azért az átlagminőség jóval alacsonyabb nálunk és kijön eredményekben ez a difi... viszont Rossi nagyon profi a csapat felkészítésében majd meglátjuk, hogy első körben mit dob a sorsolás... kapunk egy halálcsoportot, ahonnan 1-3 ponttal is büszkén távozhatunk, vagy egy "laza" csoportot, ahol túl nagy lesz a teher az elvárások miatt, hogy "tovább kell jutnunk"? ...én abban bízok, hogy lesz 1 igen erős ellenfél és 2 gyengébb... aztán ha nem is jutunk tovább, legalább 1 győzelemnek jönnie kéne... 2 hét múlva többet fogunk tudni
#195890: 20 év eltelt... fizikálisan teljesen más már a szint oké, hogy beállnak buszozni, de a var korszakában erre se lehet játszani, mert elég egy kontakt, vagy kézre pattant labda és utána 1 gól hátrányon már hiába buszozgatnak nem lehet összemérni a kettőt, de ha fogadni kéne, én gondolkodás nélkül magunkra tippelnék
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Tibiajax #195892 üzenetére
...egyet szerintem megfognánk közülük, ha sorban meccselnénk most 1 hónap alatt (persze a teljes, egészséges kerettel) annyit szoptunk már ezektől a csapatoktól, hogy statisztikailag ki kell már egyszer jönni a lépésnek...
-
skroy
senior tag
Valakinek nincs infója, hogy a Brazil-Argentin meccset hol lehetne nézni éjszaka?
-
DeathAdder
veterán
válasz mephi666 #195882 üzenetére
hát az elmúlt évek rossi csapatáról azért elmondható, hogy az underdog szerep áll jól nekik, a kb. azonos vagy gyengébbek ellen meg szenvednek mint malac, most is az egyértelműen erősebb szerbiát sikerült oda vissza verni
nagyon jól felismerte, hogy képességbeli hiányok vannak, de arra hogy elrontsák egy jobb csapat játékát tökéletesen alkalmasak
klubfociban is akadnak óriásölők, de amikor hasonló szintű csapat az óriásölőnek odaadja a labdát azokból lesznek a vállalhatatlan meccsek
-
szotyika77
aktív tag
Eddig ezek a csapatoknak a kalapbesorolása a tuti az EB csoportkör sorsolásra:
Első kalap: Németország, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Belgium, Anglia.
Második kalap: MAGYARORSZÁG!, Ausztria, Dánia, Albánia. (2 hely kiadó: Horvátor./Törökor. és Románia/Svájc.)
Harmadik kalap: Skócia, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Hollandia,
Negyedik kalap: Szerbia, Olaszország.Még este a maradék meccseken eldől hogy a horvát-török, illetve a román-svájci csapat hova kap besorolást.
De szép kis csapatok jöhetnek nekünk, az álmom egy Spanyol-Magyar-Holland-Olasz csoport lenne, ahol csoportmásodikként megyünk tovább.[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz szotyika77 #195898 üzenetére
Ausztria, Albánia, mi - 2. kalap
Szerbia, Olaszo. - 4. kalapBetojás.
-
bagyulajuve
addikt
válasz szotyika77 #195898 üzenetére
jaja, amilyen szerencsénk van, megint egy durva csoportba kerülhetünk
vagy akár Franciaország, Magyarország, Hollandia, Olaszország
Resistencia eterna
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest