- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- TP-LINK routerek
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mikrotik routerek
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
toronyhaz
aktív tag
-
válasz
AxBattler #22 üzenetére
Köszi.
Persze, ebben a játékban mindig benne van, hogy mindig lehet egy kicsit többet költeni. Az viszont meglepő számomra, hogy a játék ára egészek barátiak, legalábbis a digitális PS árakhoz képet. Ott olyan horror show megy, hogy az embernek az egésztől elmegy a kedve.All→M8
-
Teljesen jó konfig, bár +30-40k HUF(nak megfelelő GBP) ráfordításával B650M lapot vehettél volna Ryzen 5 7600-al, DDR5-el.
AM4-et már csak apróról vadásznék.Frankó monitor, nekem is volt 50"-os az íróasztalon, de túl nagynak éreztem.
Most a 43" pont jó, és még élvezhető.Addig volt jó konzolosnak lenni, amíg nem szálltak el az előfizetések árai... most majd' duplájába kerül a havi pass, mint 3-4-5 évvel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
NvidiaRTX
őstag
Jó kis gép lett grat hozzá.
S23 Ultra / Watch 6 / LG OLED 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
-
Érdekes topic, és felvetés.
Az, hogy a Sonynak trükközgetnie kell a saját maguk DLSS-ével, sajnos elkerülhetetlen volt, de ez is olyan, hogy az adott játék támogatja e azt, vagy sem. Az ilyen trükközés pedig nem ér akkora felárát, mint amit kérnek érte. Merem fogadni, hogy a következő generációra, jó a két tucat játék fogja ezt natívan támogatni. De sajnos az nvidia monopol helyzete ehhez vezetett, hogy ez a kamu framegen legyen a mézesmadzag.
Mint vásárló, egyébként úgy nem a Sonyt hibáztatom a PS jelenlegi erőhiánya miatt, mert ezt a fajta AI elharapódzást lehet akkor még nem látták úgy, mikor a konzolt tervezték. De azt viszont igen, hogy ez az egész humbug, amit felmutat a Pro, hogy érhet 200 dollár felárat. És nem, az extra tárhely nem ér annyit, pláne hogy nincs lemezmeghajtó. És lehet, hogy ha egy kicsit okosabban árazták volna a gépet, lehet inkább arra mentem volna rá.
Sony is egy kicsit monopol helyzetben képzeli magát, mert igazándiból nincs konkurense. Az XBOX szerintem tecchalott állapotban van, a Ninendo meg igazándiból nem közvetlen konkurensük már, ami miatt aggódniuk kell. És értem, hogy a fejlesztőknek sz.pás egy olyan enginnel bajlódni, ami már alapjaiban rossz, de ez sajna a végfelhasználót már nem biztos hogy érdekli. De a mai konzolgaming sem már feltétlen az, mint mondjuk pár éve a prevgenben volt mondjuk.
Nem mondom, hasznos tud lenni egy középkategóriás kártyánál, mint mondjuk az én 4070 Superem, mert az újabb címek mint mondjuk az Indy, vagy főleg a Wukong, rommá f.ssá szivatják a kártyákat. De legyen ez egy opció. Az 50xx széria ezért sem mozgatott meg annyira hogy várjak, mert már mindenre rányomják ezt a technológiát, közben pedig a nyers előrelépés, lehet, hogy még kissebb, mint a 30xx és a 40xx széria között. Persze a tesztekig nem biztos. Na az meg, hogy a milliós 5090-nél még be kell kapcsolni trükközgetést a nativ 4kért, miközben konkrét Paks 2-t rá kell kötni, az azért kicsit szégyen. Sajnálom, hogy az AMD nem akarja jobban megerőltetni magát, hogy komoly vetélytársa legyen az nvidiának. Igen, megpróbálták a 7000es szériával, és nem is voltak rosszak azok a kártyák, csakhát a framegen. Egyébként most nem is nagyon értem, mi a taktika ott ezekkel az új kártyákkal.
All→M8
-
3L1T3
addikt
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
M0ng00se
őstag
ne hallgass senkire (rám se), bőven jó ez a konfig. sokszor nézegetem a fórumot és olyanok vannak "hogy miért nem a másikat vetted xy dologból, igaz hogy kétszor olyan drága de 30%-kal gyorsabb".
már én is rájöttem, hogy akkor fut legjobban a játék, ha nem nézegetem az fpsde ez a gép még jódarabig használható lesz
V6
-
Pikari
addikt
Rendben, majd belenézek, bár jobb lett volna, ha cikkben írja meg inkább a szerzője videó helyett.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Silenzio
addikt
Je, je, ofkorsz. Kiváló meglátás, át is fogja a jelenség vagy 20%-át. Érdemes megnézni ezt a videjót, különösen az utolsó 10 percét. Direkt a reakció videót küldöm, hogy egy laikusabb szűrőjén is átjöjjön. Tökre igazad van, hogy az engine toolkitjei hamis önbizalomba ringatják a tapasztalatlan fejlesztőket. De ez a fejlesztők hibája is, az engine hibája is, a többi probléma meg nem is igen kapcsolódik ehhez.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Pikari
addikt
Az nem az enginek hibája, hogy egy modern "fejlesztő" nem úgy kezdi a pályafutását, hogy kipróbálja, mit csinál a glDrawArrays, mert hiszen neki nincs 15 perce rá, hiszen annyi idő alatt akár macskás videókat is nézhet a tiktokon. Letölt a nyomorultja valami 30 gigás enginet, amiben wasd-vel repkedhet, még a játékmechanikához tartozó részeket is úgy lopkodja hozzá össze. Amúgy én nem hiszek abban sem, hogy az optimizációs kérdések az engine hibája lenne. Mivel a hozzáértés nem alakul ki, ezért nem fogja tudni érteni azt, hogy a fűszálak ne mind külön polygon legyen, és emiatt lesz neki mondjuk fél gbyteal nagyobb a pálya, mint kellene, meg kell a játékhoz 10x gyorsabb gpu, most ezzel a fajta sötétséggel mit kezdjen az engine fejlesztője? Ha rommáfejleszt mindent, a világ összes thradját felhasználja, akkor is szarul fog futni a workload.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Silenzio
addikt
"amit a Sony csinál mostanság, nem éppen bíztató. Kezdve azzal, hogy a PS5 teljesítménye kezd kevéske lenni. Sokszor a "performance" módban sem tudja tartani a 60fpst (persze ez optimalizáció függő), és amikor azt gondolja az ember, hogy oké, jó lenne maradni a platformon, de kellene a teljesítmény boost, akkor jön az olyan ajánlat mint a PS5 PRO."
Nem a Sony a hibás (a Microsoft még szarabbul áll), hanem a monopol helyzetre törekvő engine-ek, mint a tökéletes mindenesnek szánt UE5, valamint a velük kollaboráló nVidia és az utána kényszerpályán kullogó AMD. Az UE5 alapjaiban szar, óriási tatarozásra van szüksége, mert egyszerűen kamu, hogy mindenre alkalmas. Kb. annyira gazdaságos a futtatása, mint egy orosz atomtengeralattjáró üzemeltetése.
Mivel tudjuk, hogy a PS5 GPU-ja és a Pro GPU-ja minek felel meg, nagyjából borítékolható, hogy az UE-s multiplatform címek zöme élvezhető futtatására a PS5 1-2 év múlva képtelen lesz. A sebtében összerakott Pro koncepciója is csak és kizárólag a frame generationnel lesz életképes. Mindenféle trükkökkel érnek el látszólagos technológiai fejlődést, közben a képminőség degradálódik, a mozgás szellemképessé válik és a tárgyaknak furcsa aurája van, mert az upscaling még mindig gyerekcipőben jár. Az nVidia 5-ös szériája is szarnak a pofon. Ugyanazt a csalást viszik tovább.
Egy Silent Hill 2 Remake, egy Callisto Protocol és egy Dead Space remake után most a Days Gone-t tolom, és hatalmas felüdülés, hogy nincs szükség semmiféle trükkre, a játék remekül néz ki és a képminőség is végre olyan, mint a 7-8 évvel ezelőtti aranykorban, az RTX-féle parasztvakítás előtt, mert nincs szükségem semmiféle DLSS vagy ekvivalens használatára ahhoz, hogy 60-90 fps-t kapjak. Közben átlépték a GPU-k a 600W-os fogyasztási határt, mégsincs elég nyers erő ahhoz, hogy legalább a kiváltságosak megszabaduljanak az AI-s megoldásoktól és az egyéb kerülőutaktól, amik a képminőséget cseszik szét. Mindenképp jobban jársz a PC-vel, mert időtálló, de ezek a technológiai problémák minden platformot érintenek már évek óta.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
-
PTM
aktív tag
Ha az asztalnál játszol, akkor jó döntés volt szerintem a PC-re váltás. Bár én kisebbségben vagyok azzal, hogy funkció szerint állok hozzá és az anyagiak vagy a teljesítmény sokkal kevésbé érdekel.
Játékokat illetően úgyis mindegyik platform rogyásig van a jobbnál jobb címekkel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
callmeakos #9 üzenetére
"Errefele angliában..." - csak emiatt megnéztem a képeket közelről, és az elektromos kábelezés a szobában még mindig nagyon angolos: viktoriánus jellegű takaróléc + műanyag kábelcsatorna
-
Köszönöm szépen
#4Narxis
Ráadásul az egy 48 inches LG C3 nem is monitor. A PS maradványa
Az a vicc, hogy ott csücsül elpakolva a Inzone M9 monitorom, de először kíváncsi voltam, mennyire jön be a TV, mégiscsak OLED. És ugyan kellett neki jópár hét, de már megszoktam. A szellemképesedés miatt tartok hosszú távon, de arra pedig ott a kiterjesztett gari
A szék pedig.... jah az nem a legkényelmesebb. 2 éve vásároltam Black Fridayen jókora akcióval. Elsőre jónak tűnt, de azért van kényelmesebb dolog e világon. De azért nem olyan rossz hogy megváljak tőle.#2 Pikari
Zseni írás
Amúgy tényleg úgy voltam vele, hogy megvárom az új kártyákat, csak akkor jött ez az ajánlat, és hát na. Karácsony után pedig egy pofás új vga, anélkül, hogy kipengeted a teljes árat, ráadásul még hozzád is dobnak Game Passt. Annyival azért nem ér többet az 5070 és Ti most#7 norbx
Mint írtam is, ez nem áruhitel volt. Itt nincs kamatos kamat. Errefele angliában van olyan mobilszolgáltató, aki mást is árul, és biza ezt a káryát hozzá lehetett csapni a telefon előfizetéshez. Igen, két évig kell fizetni, de ahogyan a 2 hónapja vásárult új telefonomat is. Azért ez picit más#6 oriic
Köszi uramAll→M8
-
Viktor77
titán
"Hát én nem tudom, jó ekkora monitoron játszani?"
Ja, ezen én is mindig csodálkozom.
Két példa, VRPisti ugyanígy játszik, ami nekem fura mert ha már nem csak a szemedet kell mozgatni, hanem a fejedet is, hogy leolvass valami adatot, hátrányba kerülsz.
VRJani meg a múltkor megmutatta, szintén nagy monitor, de mikor kompetitív játszik fps-t, akkor vastag fekete kerettel játszik (összehúzza a képet) hogy jobban átlássa a képet.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
norbx
aktív tag
"A megvárom míg olcsóbb lesz felhasználónak sosem lesz gépe "
Erre csak azt tudom mondani, hogy a mai világba szerintem nem annyira szerencsés hitelre venni bármit is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Pofás szett, grat hozzá. \o/
Live-Die-Respawn
-
Pikari
addikt
Az nem rossz proci, csak ezek szeretik kinyuvasztani a VRM-et az alaplapon, és a tápot is, ha éveken át egyhuzamban használod
Ilyen szempontból a 60w körüli procik jobbak, pl i5 4. gen 4440s (kb 5 ezer ft-ba kerülő proci), aztán az elmegy örök élet+1 napig.
-
Narxis
nagyúr
Hát én nem tudom, jó ekkora monitoron játszani? Olyan mintha a moziban az első sorban ülnék.
Az a szék is hááát, talán a fejpárna miatt tűnik kényelmetlennek, én az enyémen se használom.
Engem csak a birtoklásvágy hajtana sajnos, van egy csomó játékom de kb. minden nap csak BF4-el játszom 1 órát kb. A többi már lutri, néha elkap a kedv akkor Portal RTX vagy Portal 2, esetleg Halo Master Chief Collection. Az ünnepek előtt/alatt nagyon ment a Warcraft 3 Reforged. Ma életemben először kipróbáltam a GTA 5-öt a Naturalvision Evolved moddal, előtte mod nélkül se játszottam még vele. Értem már a hype-ot, tényleg jó game.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Shing
őstag
Jó az AM4. Egy ilyen procival is rengeteg időre lehet tervezni, már ha folytatódik az a trend hogy a hardverek egyre tovább bírják, nincsenek nagy ugrások teljesítményben és a játékok is inkább GPU-t igényelnek.
Én olyanokat toltam ki Phenom II X4 965 procival mint a 2018-os "A Way Out". De még a csuda-nextgen open-world Ghost Recon Wildlands is elment rajta, ha sokszor be is esett 30FPS alá. (Konzolokon mai napig 30FPS limit van)
Egy ilyen 16 szálas monstrumot nem féltenék.
-
Pikari
addikt
"amit a Sony csinál mostanság"
A játékkonzolok sosem a szabadságról szólnak, hanem arról, hogy egy központilag kontrollált platformba zárják a felhasználókat. Ezek sosem nyújtanak igazi játékélményt, vagy közösségi élményt, hanem annak az illúzióját. A valódi játékélményt nem az exkluzív AAA mozifilm wasd röpködők nyújtják, de nem is a full amatőr low effort összetaknyolások. Hanem azok, amik a kettő között vannak százezer számra - és erre csak a PC (win/linux) és az Android képes.
Ezért is szoktam mindenkit lebeszélni arról, hogy több százezres hardvereket vegyen, és azokon aaa játékokat játszon. Vegye meg inkább azokat a komponenseket, amik szimpatikusak neki pár tízezrekért, és használja azokat. Ezt valamilyen szinten beláttad te is, hogy nem ugrottál fejest az am5-be. Ám ahogy nézem 1440p gamer gépre fókuszálsz, mint cél, de ez egy hibás cél, mert a játékélménynek nem az az alfája és omegája, hogy 1440p-ben, vagy 1080p-ben futtatod -e a játékot, érdemben ez nem befolyásolja azt, hogy egy játéknak mekkora szórakoztató faktora lesz.
"Elismerem, nem a legokosabbb húzás volt pont ezt a kártyát, pont most megszerezni, gyakorlatilag 1 hónappal az 5070 "
-
pandras83
őstag
Gyakorlatilag rögtön összedobtál egy best of am4 szettet, gratula!
Nagyon jó kis build, sok üzemórát hozzá! Pár újabb kép jó lett volna az ultimate állapotról.
Cyberfuck Patchrunner
Új hozzászólás Aktív témák
lo Durván 15 éve volt utoljára gaming pc-m. Akkor még az AMD Athlon volt, a Radeon meg 7750. Azóta sok minden történt, én...
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Könyvajánló
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- iPad topik
- Anime filmek és sorozatok
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Az ASUS mobilis OLED kijelzője rendesen megnöveli az effektív képátlónkat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...