Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz vond #190413 üzenetére

    Az egész abszurditással kapcsolatban csak annyit, hogy nincs új nap alatt. Láttam már egysmást a magyar fociban. Én már ott voltam ezen a meccsen is Szegeden. [link] Nem ez a meccs a lényeg, mert emlékeim szerint, elég unalmas volt, hanem a dátum, azaz 1965 júniusa. Ebben a hónapban verte ki a Fradi, a Bobby Charlton vezette MU-t, három !! meccsen a VVK döntőbe jutásért, majd még ebben a hónapban Torinóban verte meg a Juventust a döntőben.
    Visszatérve a cikkhez, és arra, hogy nem számoltak ennyi nézővel, egy 46 évvel ezelőtti sztori.
    A Vásárhely 1977-ben megnyerte a megyei bajnokságot, és osztályozót kellett játszania, az NB 3-ért, másik két csapattal. Békéscsabát jelölte ki az MLSZ az osztályozó helyszíneként. Úgy alakult, hogy a döntő meccset, a békési bicskásokkal :DDD , a Nagyszénással kellett játszani. Csabán akkor az NB 1-es Előre volt a meghatározó csapat, nekik volt egy 18-20 ezer férőhelyes stadionjuk, de a rendezők úgy döntöttek, hogy egy ilyen ulibuli :DDD megyei osztályozót nem ott rendezik meg, hanem egy másik csabai csapat, a Békéscsabai TASK(Tanácsi Agyagipari SK) pályáján. Ezen a pályán, normál körülmények között, olyan max 3000 néző fért csak el.
    Azzal nem számoltak, hogy olyan nagy volt az érdklődés, hogy pl. Nagyszénás kiürült a meccs napján, de Vásárhelyről is autó, és busz konvojok indultak Csabára. Nekem sikerült valahogy, az egyik Tsz buszra felpréselni magamat.
    Ez volt a meccs.:

    5000 néző csak úgy fért el, hogy gyakorlatilag a pálya alap-, és oldalvonalán is nézők voltak összezsúfolva. Én is konkrétan az oldalvonalon álltam, és a két partjelző, végig a meccs alatt, kb, jó félméterre az oldalvonalaktól, bent a pályán futkosott. Arról nem is beszélve, ha nem úgy fújtak, kapták is az áldást közvetlenül a nyakukba. :D
    Ahogy a Népsport tudósítója is írta, végig feszült volt a hangulat, hosszabbítással, tizenegyesekkel nyert a Vásárhely.
    A meccs végén, a Nagyszénásiak közül többen idegállapotba kerültek, és egy kis pofozkodás kezdődött a Vásárhelyiekkel. Akkoriban még nem voltak olyan úri huncutságok, mint pl. vendégszektor, ömlesztve volt egyben, a két szurkoló tábor.
    A csabai rendőrkapitányság se készült ennyi nézőre, és csak 4-5 darab, kék Zsigulis rendőrt küldtek ki a meccsre. A rendőrök akkoriban még nem ilyen droid felszerelésben voltak a meccseken, mint napjainkban, hanem csak tányérsapka, rövid ujjú zubony, pantalló, félcipő, derekukon gumibot.
    Próbált az a kb. 20 rendőr rendet rakni, emberkedni, de ennek csak az lett az eredménye, hogy mind a Nagyszénásiak, mind Vásárhelyiek, a rendőröknek is kiosztottak néhány parasztlengőt, nem egy tányérsapka landolt a porban. :DD
    Szóval, összességében egy sikeres nap volt, Vásárhely feljutott az NB 3-ba, és minden kiosztott pofon jóhelyre került. :D

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák