- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
Írtam, h egy teszt hdd-vel végig célszerű próbálni minden portot. Ha minden porton látszik a hdd, mehet a tömbbel az indítás. Ez 8 port esetén 8 próba indítást jelent. Ha minden ok volt a tesztnél, nem esik szét a tömb.
Nem gondolkodtál el egy lsi 9211-8i-s hba-n? Korrektebb, mint a hp gen7/8 alaplapi vezérlője. -
kgymac
őstag
intel cpu család, ez van a 3615-ben (i3). Erre optimalizált csomagokat ad ki a syno a 3615-höz.
Kicsit furcsa nekem a szétesés, a gen7-em és a gen8-as alaplapi sas-sal telepítettem a.6.1.3-at, a dell h200/h310.csak később került bele, simán megmaradt minden, költöztetni is csak később kellett a gen8-on, mert esxi alá költözéskor sikerült elszúrni a boot img mac-jeit. A fizikai mac nem volt jó a vm-nek, lassú volt az elérés lan-on, meg kellett változtatnom. Ekkor kellett költöztetni, de szétesés ekkor sem volt.
-
kgymac
őstag
Szétesett vagy költöztetés? Mert nem mindegy. A mac address(ek), ill. a tutorial cikk kihúzott grub cfg soraiban történt változás miatt költöztetést akar a DSM. Ez nem ugyanaz, mint a szétesés.
Esetemben a gen7 ill. gen8 kapott 2 vagy 4 új hdd-t (+ 4-es belső rack-ket a gen7) és egyből, migrálás nélkül indult a dsm, az egyetlen extra a hdd-k kiosztása volt (sda,sdb,... stb). Az shr köteteimnél annyi változás volt, hogy a korábban az 1-es és 2-es alkotott egy shr tömböt (2 lemezzel), 4 lemez esetén 1+4 ill. 2+3 alkotta az shr tömböket, 8 lemez esetén 1+6,7+8, 2+3+4+5 lemezek adják ki a két shr + 1 shr2 tömböt.szerk:
Plex passz, nem használom. Lehet, hogy kell a fizetős opció hozzá, esetleg valami extra beállítás. Ds3615dx esetén bromolow csomag kell, ha nem syno vagy syno community a csomag forrása és manuálisan telepíted.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Legelső és legfontosabb, fontosabb adatokról mindenképpen NAS-on kívüli biztonsági mentés, ha nincs, akkor orosz rulett.
Kikapcsolod a régit, pendrive ki, pendrive be az újba. A régiből úgy szedd ki a lemezeket, hogy figyelj a sata portok sorrendjére, 1-2-3-4-5-6, majd a másik gépen is 1-2-3-4-5-6 sorrendbe kösd vissza a merevlemezeket, ahogy a régiről lehúztad.
Ezek után, ha elindítod elvileg el kellene, hogy induljon a rendszer, ha nem indul el, akkor kell tuningolni, DSM-et újratelepíteni stb.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Essejó
Topikgazda
Csak érdeklődöm.
Valaki kerget korbáccsal az asztal körül, hogy frissíts már 6.2-re?
Ha működik és jól a 6.1.7 akkor mi hajt a problémásabb 6.2 felé?[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
sd6
tag
Nekem is van 2 ilyen, de nincs velük gond. Viszont hitachi deskstar már elhullot, pedig ezek a seagate-ek öregebbek. Most Seagate ironwolf van helyette, ez nasba készült, a syno felismeri és kezeli a plusz feature-öket Meg disk managerben a nomál helyett farkas logoja van
-
gyugyo79
addikt
A 4K -hoz amúgy is ...
Intel Hardware decoding and encodingHa át kell kódolni valamit az 1* de. és 1* enc. még ha támogatott lenne ez a processzor (Syno alatt is) akkor se mindenre jó már. De erőből szerintem 1 streamet azért elbír még jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Xpenology ? Mert a Synoba nem is i5-4590 -van . Hanem egy i3 amibe viszont egy Intel® HD Graphics 4400 van míg a tiedbe 4600.
De nem ez a baj igazán
Hanem:
Synology 6.1 -nél még biztos nem volt megfelelő driver a DSM -alatt futó linuxon a i3-4130 processzorba lévő 4400 hez se. Mert a Synology nem foglalkozott ezzel (PLEX fóruma szerint ahol azért még a PLEX Team Memberek is írnak hülyeséget). Ez lehet csak PLEX -es kifogás volt. Közbe meg is találtam egy erről szóló témát : link
Szerintem a 6.2 re se de arról nem olvastam ezt is én még a régi fórumon olvastam és azt nem is találom , hogy az a téma hol van.Szóval Xpenoval kb csak akkor 100% ha a felhasznált Syno verzió procija egyezik vagy legalább hasonló a kernel. Mert ha megnézed még intel procis Synologyk is több féle kernelt használnak és így a driverek se 100% vannak egyformán benne a *18 -as Synora kiadott DSM -ben mint a *17 vagy stb -re kiadottban.
[ Szerkesztve ]
-
Dello79
aktív tag
Szerintem ez nagyon sok A minap' felkeresett egy biztosító ahol kiszámolták hogy óránként 2 Ft -ért biztosítanak engem.. ugyan ez a szemlélet , minthogy csak egy gombóc fagyi nekem annyit megér stb stb.. igen.. 2 Ft az nem pénz.. napi 48 Ft -ból még egy kv se jön ki..
De ha nézzük egy RED NAS hdd élettartamát , jó esetben nem hónapra levetítve használunk egy HW hanem mondjuk egy ilyen NAS 3-4 évig lazán üzemel ezért is van általában 3-5 év garancia az ilyen merevlemezekre..
Esetedben.. ez havonta 50,4 kWh * 37 Ft = 1864 Ft * 12 hónap = 22.300 Ft * 4 év = 90.000 Ft
Esetemben.. ez havonta ~ 10 kWh * 37 Ft = 370 Ft * 12 hónap = 4400 Ft * 4 év = 17.600 Ft
Azért 72.000 Ft már nem kis összeg szerintem ha csak a HW nézzük .. már megvan belőle az újabb merevlemez csere ha letelt a garancia idő.. pl. meg itt a szemlélet a lényeg miért fizessek plusz 72e Ft .. ez csak ez a téma.. de pl. aki így gondolkodik az mindenben ilyen.. szerintem az embereknek évi 1-200.000 Ft folyik ki úgy , hogy nem foglalkoznak vele.. ami lehet nem sok.. de az mondjuk 10 éves ciklusban már 2 millió
Egy esetben aláírom , HA szükséges a teljesítmény.. ténylegesen.. akkor kár ilyet számolni.. ha Plex-el transzkódolsz pl folyamatosan.. vagy az ilyen "J" -s proci.. ami 10W fogyaszt.. folyamatosan 70-80 % pörög.. akkor tényleg venni kell nagyobbat..
De pl. nekem.. webszerver , plex ( transzkód nélkül ) , fileserver , ftp server , backup és 1 virutál win7 fut ratja a proci meg ott röhög 30-40 % -on...
Ti mit használtok amihez ekkora teljesítmény kell ? Amire nem elég egy 2148 -es passmark számú proci ? nekem van még 3 nasom.. az egyik egy D510MO ... intel Atom 652 passmark... és 5.2 DSM és az is bőven jó minden re .. szóval nem értem ..
-
MrSealRD
veterán
Ez egyébként hogy működik? Mármint ha veszel egy hikvision-t, akkor azt egyáltalán nem fogod bekötni az Xpenology alá?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DJ. Ru$y
félisten
Először rakd át az összes merevlemezt, hogy a raid-ek megmaradjanak és át tudd rájuk rakni az új rendszer (rendszerjavítást fog kérni), utána tömbönként kivehetsz 1-1 lemezt és teheted be helyette az újat, hogy építse fel a raidet, ugyanis, ha beteszed 5-ös DSM-mel és szét is esik a raid, nagyon valószínű, hogy eldobja a szíjat a cucc. Még az első opció esetén sem árt, ha van az adataidról mentés.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
kgymac
őstag
Linux livecd boot-ban lekérdezhetőek a betöltött modulok, csak ez adhatja meg a megoldást az alaplapi lan-ra (feltételeztem, hogy kábel jó és a lan adapter nem tiltott - bocs, de ez is lehet)
Usb-s lanhoz is be kell húzni kernel modult.
Vagy támogatott kártya (chipset szerint)
vagy
https://xpenology.com/forum/topic/9508-driver-extension-jun-102bdsm61x-for-3615xs-3617xs-916/?tab=comments#comment-81686 -
kgymac
őstag
Livecd-s bootot ajánlanak, hogy kiderüljön, milyen modulok vannak betöltve.
Ha meg van a modul, lehet ellenőrizni, hogy van-e xpeno boothoz fordított változata, beletenni a kiegészítő, tömörített image-be (xpenology club cikkében van h hogyan)
De tényleg egyszerűbb egy populárisabb pcie hálókártyát betenni. hp ms gen7-ben gigás realtek pcie van, dsm használja. -
törölt tag
csak vid pid, mást ne babrálj, mert fölösleges. A mac és sn az a ddns-hez kellett amíg ment, már nem megy.
A többi korrekt. Én valamiért mindig szeretem előtte szerkeszteni a grubot egy osf mount-tal, de kinek kinek hite szerint. Win 7-el nekem utólag macerásabb sokkal megoldani.Az két eltérő syno modell. Nem sok technikai haszna van, ha van vagy lesz szolgáltatás, amit az egyiken már nem érsz el, akkor még mindig átteheted a másikat.
zso79: Ha a mostaninál újabb loadert teszel fel, akkor kínálja fel a költöztetést. Ha azonos verzió akkor nem. Simán kicserélheted. De a költöztetéstől se kell beszarni, minden megmarad szépen. Ha nem fut le, még mindig vissza lehet tenni a régi pd-t, ezért javaslom mindig hogy frissítésnél ne a meglévőt használjuk. Azzal a régi rendszer fel kell hogy álljon. Hacsak nem áramszünet esett be és már frissítés alatt volt a móka.
-
zso79
őstag
Én is kérdeznék ezzel kapcsolatban: jelenleg micro sd-ről megy a loader, annak a telepítésekor a default vid/pid megmaradt, mivel nincs neki olyan. Ha szeretnék biztos ami biztos egy másik loadert is készíteni pendrive-ra és ott megadom az aktuális vid/pid értékeket, akkor amikor cserélek minden gond nélkül betöltődik a dsm és marad minden a régiben?
-
törölt tag
jun loader 1.02b legfrissebb dsm amit le tudsz tölteni hivatalos oldalról megy vele. frissítések is.
Előtte azért legyen mentésed, mert ugye még mindig bármi lehet.
-
fsdb
aktív tag
Transmission?
Transmission telepítés DSM5.x alatt – UPDATEAz ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Essejó
Topikgazda
Vajon mitől olyan bonyolult egy Bővített keresést ráengedni a topicra? Ha nekem ment akkor neked is ment volna.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
hkari
őstag
Nem tudom mi lehetett ez, de beraktam egy másik vinyót, és újratelepítettem az egészet ugyan arra a névre meg minden, és utána bebootolt, és kijavította a kötetet.
Tesztelgettem már sok mindent. Torrent 90-95 mb/s körül jött eddig maximum, és a Plex is simán megy 3 TV-vel egyszerre. Boldogság van
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest