- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
XuChi
addikt
Köszi az infókat. Régebben ezen a konfigon már úgy egy évig futott az 5.2, de átváltottam más rendszerre egy ideig. Sosem volt ilyen gond vele. Nem tudom mi miatt váltot át 100Mb-re a LAN, de a DSM LAN beállításánál vettem észre hogy nem 1000Mb hanem csak 100Mb. A Switch felületére belépve láttam hogy ott is 100Mb az az egy port a 8ból. Beállítottam hogy csak és kizárólag Gigabit legyen. Azóta jónak tűnik. Majd meglátjuk holnap mi lesz
De a külön Intel NIC kártya nem egy rossz ötlet, rendelek is egyet. Van valami különösen ajánlott verzió ?
-
Essejó
Topikgazda
Odaát a Syno Topikban WaterWavenak megy, érdeklődjetek nála, hogy mit varázsolt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kgymac
őstag
xpeno-ban átírható a kezelt hdd-k, usb-s eszközök száma. 3615-ön alapból sdu-tól van külső eszköz,
átírva az eszközszámokat a külső hdd-kre is lehet pl. kötetet szervezni. 36 eszközt persze nem fog tudni kezelni, lévén sdz még csak a 26., de már "elfogynak a felhasználható" betűk.
Orig synon nem probléma, az extemdert belső hdd-sként kezeli. Hasonlóan, mintha egy gen8-ba egy 8 csatornás hba-t tennél, makd kivezetnéd a 2. sata portot egy külső házba.
A hdd-k, usb-k számának megváltoztatását nem próbáltam ki, nem is telne ennyi hdd-re, amivel ki lehetne próbálni.szerk:
@sd6:
no problemo, köszi az eddigi tanácsokat.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Vagom en, hogy ezek a tipusok, csak azt nem vagtam, hogy a nem eredeti Synology vason (konkretan ahany gep annyi konfiguracio) futtatott "lopott" szoftverben mi kulonbseg van?
Azt tudom, hogy az eredeti Synology NAS-ok kozt mi lenne a kulonbseg, de itt mi jelentosege az nem volt vilagos. Egyedul a kezelt HDD szamarol tudtam. -
kgymac
őstag
. Egy kicsit azért utána olvastam, kb. 2 hónap volt, mire az esxi mellett döntöttem. Egy h200 hba van átadva, azon vannak a hdd-k. Egy fizikai usb2.0 vezérlőt is átadtam ups + esxi nut kliens miatt. Nem használok RDM-et, csak technikailag érdekelt, hogy lehet-e fizikai hdd-ként másik gépen javítani. VM-en javítva evidens, hogy igen.
Az egyetlen, amit csak közvetve tudtam megoldani, az a levélküldés esxi alól. -
zsolt501
nagyúr
-
kgymac
őstag
Nekem eddig is ment, nálam és nálad is a dns suffix üres. Win7, a win ip konfigban van suffix (localdomain),
a hálókártyáknál - wmvare kivételével - nincs.
ping -a <ip> kiírja a nas netbios nevét, a ping <nasnév> is rendben működik. Dns, gateway a router ip-je, mint a kollegának, egyedül a suffixban tér el az ip4-ben (persze az ip címtartomány is eltér), ip6 nálam tiltott. Jónak tűnik a beállítása, mégsem megy neki. -
Rruuer
senior tag
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e81b:f35:71e8:c4a1%9(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.72(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2018. október 19., péntek 11:43:55
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2018. október 20., szombat 11:43:57
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 278682766
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-D4-58-F4-9C-5C-8E-87-76-F9
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled -
Zizi123
senior tag
En nem talalom benne.
Van osszesen 1 megosztott mappam, es abban van nagyon sok konyvtar.
Tehat ezt valahogy igy nez ki:
Fonykonyvtar\szamlazo (Errol kellene masolatnak keszulnie)
Fonykonyvtar\szamlazo_backup (ide kellene keszulnie a masolatnak minden nap)Ezt sajnos nem tudom vele megoldani.
Az Active backup for business jo lenne, eddig hasznaltam is, de mostmar nem indul el, ugyanis Synology-fiok szukseges hozza, ami erteheto okokbol nincs (ebben a topicban ezt nem kell elmagyaraznom miert
Ha elindulna megtudnam oldani evvel a programmal.
Erre esetleg valami megoldas? -
llacee
őstag
Van egy Dell T130 tobb szerepkorrel es vm-el Hyperv-n es eleg nagy tarhellyel.Viszont lecsereltem a kameraim es a dsm 5.2on futo s.staion mar nem tamogatja ezeket a kamerakat, az uj device pack meg survilance station 8.1 felett telepitheto.Hypervn nincs 5.2nel frissebb dsm, hyperv nem cserelheto le, de van egy iscsi rol bootolni tudo nuc gepem.Ennek ajanlanek ki tarhelyet es csak a kamera rendszert szolgalna ki.Ez lenne az ertelme.Szeretnem, ha mindent a szerver szolgalna ki, de hyperv miatt kotott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
Az intel hivatalosan kiadott utolsó csomagjában nincs i219. Ubuntuval próbálta a kollega, ott is működött, tehát valamiből mégis össze lehetett hegeszteni a támogatást. E fórumon is írta egy kollega, hogy neki megy jun 102b-vel, bár úgy nézem, forog pár verzió a 102b-ből.
-
messer30
csendes tag
Nem tudok rájönni miért nem sikerül!A router nem is látja hogy csatlakozott volna!
Viszont az uefit sikerült frissítenem,akkor megnéztem és az irta a router hogy manuális kapcsolódás dhpc helyett!Lehetséges hogy azért nem kapcsolódik a hálózatra mert nem sikerült a bootolás?Pedig kiírja hogy happy hacking! -
kgymac
őstag
Kötetenként kellene áttenni.
HP N40L és gen8 microservert bővítettem it módú dell h310 ill. h200 kártyákkal. A diszkek sorszáma megváltozott, az eredeti 1-2, 3-4 diszkekből álló kötetek megmaradtak, de jelenleg az 1-4, 2-3 sorszámú diszkekből állnak a kötetek (SHR kötetek, 2 diszk/kötet). volume1 /volume2 kötetnév, adatok/mappák megmaradt, nem kellett semmit újratelepítenem. Raid5 esetén valószínűleg problémát okozott volna a disksorrend.borulása. Minden hdd az eredeti pozíciójába került, eredeti hp kábellel. -
gyugyo79
addikt
Nem kell!
Amíg csak a Docker fut DDSM nélkül és nincs VMM simán kikapcsolható! (Be se kell kapcsolni, amikor a DDSM -et állítanád be dob ide, hogy kapcsold be.)Higgyétek el nagyon tudom mert lassan 2. hónapja küzd a NAS -omon meg a Routeremen a Synology support nat loopback anomália miatt amiért ezek már keresztbe kasul voltak állítva
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
Én is így olvastam korábban. Fenn van a docker, de nem kellett mellé az open vswitch.
Linux alapú konténerek mennek, a windows alapúakat nem akarja telepíteni. Ez normális?
Nem hiányzik, mert a dsm is VM-ben fut, egy esxi hoston, egy scanner miatt van winxp-s VM-em,
az elég windows vonalon. -
Dello79
aktív tag
Itt most nem a BTRFS -el volt probléma , mivel utána NAS -ból kivéve se látta semmi a HDD-t , szóval alapból HIBÁS az a széria .. szóval nem is értem , hogy adhatták ki.. lehet hogy nincs vele gond.. 100% de én SEMMI fontos adatot nem tárolnék azon a SEAGATE szérián.. főleg nem NAS -ban ami 7/24-ben megy...
Amúgy nekem azért kellett BTRFS mert virtuális gépeket futtatok és ahhoz meg az kell.. a "fő" raid5 az ext4 természetesen.
-
Dello79
aktív tag
Én virtuális gépeket futtatok DSM 6.1.7 alatt ( otthon is ) .. de a proci fogyaszt 10 W .. a táp is valamennyit de PICO PSU.. szóval 0 hang.. a proci is 0 hang .. szóval nem is a pénz már a csend miatt .. de miért fizetnék 3x annyi villanyszámlát fölöslegesen ?
Ezt úgy mondom hogy a cégnél szintén van 2 db Xpeno tök fölöslegesen 54-90W proci fogyasztással megy 4-5x erősebbek mint az otthoni szóval nem összehasonlítási alap... csak a cégnél elfér a zaj is meg az áramot se én fizetem
37,76 Ft most az áram.. egy 10W gép fogyaszt egy évben 78.8 kWh egy nem sokkal nagyobb 35W meg fogyogyaszt 275.9 kWh .. egy 65W gépnél ez a szám pedig már 512 kWh / év
Sima szorzás: 37,76* 78,8 = 2975 Ft , 37,76 * 275.9 = 10400 Ft , már itt miért fizessek többet fölöslegesen de mondom inkább a hang egy normál gép viszont már 37,76 * 512 = kb 20e Ft / év
Szóval ha egy hagyomásos gépet nézünk akkor az évi szinten 17e Ft -al többe kerül ez még csak a proci fogyasztás..
-
alpe1503
csendes tag
-
Egon
nagyúr
Két apróság (és részemről befejeztem, mert ez erősen off itt):
1. Raid 5 vs. raid 6 volt a téma, ehhez képest hogy jön ide a jbod? Ezt enyhe csúsztatásnak érzem.
2. Kinek mi éri meg. Egy Gen8-as microserver, ár/értékben elég jó cucc, teljesítményben sem gyenge, a NAS-okhoz képest (az épített cuccokban is zömében Atom alapú proci van, ami igaz hogy 4 szálas, de 1-1 szál fele olyan erős, mint egy Pentium vagy Cerka). Egy i5-ös NAS szvsz már erősen overkill otthonra (legalábbis ha csak fájlszerver és szokásos funkciót lát el; ha X VM-et futtatsz otthon-, persze más a helyzet, de ez az átlag júzerek elenyésző részét érinti).
Az állítást továbbra is fenntartom: raid 5 az ésszerű választás otthonra: ad némi biztonságot, pl. egy jbod-hez képest, egyben láthatom a tárhelyet, és egy 4 diszkes tömb esetén, csak a kapacitás 25%-át kell feláldoznom. Egy ennél nagyobb tömb esetén (mondjuk 6 lemeznél), esetleg megfontolandó a Raid6. Egyébként meg nem látok rá semmi garanciát, hogy az alábbi forgatókönyvre szignifikánsan sokkal kevesebb esély lenne, mint egy raid5-ös szívásra: ha egy 6 lemezes tömbből megpusztul egy diszk, az újraépítésnél kapott extra terhelés, akár kinyírhat még kettőt, és akkor megintcsak szívás van - de ez már némileg túlgondolás részemről.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Gen8-as microserverről láttam tesztet (Celeron procis kiszerelés) raid6-tal, nem ment a gigabites tempó íráskor (amit raid5-ben simán kihajt a cucc).
Ha esetleg meghalna a tömb újraépítéskor (aminek az esélyét jelentősen lehet csökkenteni, ha egy adott tömb lemezei különböző típusú diszkekből állnak, esetleg különböző gyártási időszakból valók; illetve ha még a tömbösítés előtt teleírjuk mondjuk az egyik diszket kétszer, egy másikat egyszer), akkor is a fontos cuccokról úgyis ott az egyébként is kötelező offline (esetleg offsite) mentés, a többit meg letorrentezed újra...
Továbbra is tartom: otthonra, adott keretből gazdálkodva, hótpazarlás a raid6.Szerk.: egyébként ismerek olyan rendszert, ami elég nagy (cca. 2000 felhasználó), milliárdos összegbe kerül (SAP), 8 éve megy problémamentesen, és érdekes módon ott is Raid5-öt használnak, mivel a kezdeti Raid6-os felállásnál performancia problémák léptek fel... Ha oda elég a Raid5, otthonra kevés lenne?
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A Raid6 eléggé ágyúval verébre, otthonra legalábbis, plusz a gépigénye is jelentősen nagy.
Mivel mindenképp kell offline mentés (önmagában a raid szánalmasan kevés a korrekt IT biztonsághoz), Raid6-tal csak a rendelkezésre állást növeled valamelyest, annyit meg (általában) nem ér otthoni környezetben."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kgymac
őstag
Igen, a hba romolást már olvastam tőled korábban, emlékezetes eset volt, hogy fel kellett volna írni a SAS azonosítót a romolás előtt. Főleg, hogy kiemelted. Lassan megszokom, hogy a PH-n a lényeg, hogy minél hamarabb menjen, nem követik teljesen a leírásokat. A HP whitelist-es meglepetését akartam elkerülni, de ezek szerint itt nem szemétkedtek.
Sajna már vettem egy-egy P410-et és P212-t is, de csak ma ért a meglepetés, hogy nem lehet HBA módba állítani ezeket. Van pár üres dobozom, el fognak férni ezek a kártyák is. Esxi alatt akartam átadni a vezérlőt vt-d-vel, hogy ha baj van az esxi-vel, akkor visszatérhessek az alap xpeno-ra, komolyabb hdd mókolás nélkül. HDD smart infó is kell, naponta küldök magamnak a nasokról levelet a főbb (általam annak tartott) smart értékekről. Tudom, hogy a syno-ét is használhatnám havi helyett napi ütemezéssel, de már megírtam a scriptet 4-5 éve, még lg n1t1-hez, majd nsa325-höz is. DSM alatt is pár perc volt csak aktualizálni.
Még egyszer köszi az infót. -
kgymac
őstag
-
Dello79
aktív tag
Alakul. 2x reboot 3x megpróbáltam elindítani a javítást most egész stabilan építi újra.
A RAID6 azért nem játszik mert az lehet , hogy plusz kiesést elbír tehát 4 HDD-ből 2.. de csak fele akkora kapacitás.. tehát gazdaságilag 3x 3TB -ból 6 TB a használható.. RAID6 nál 4x 3TB -os lemezzel tudnék szintén 6TB adatot használni. A raid szintek jók de nem Backup.. így nekem jelenleg ez mellett van egy 2TB-os külső HDD-m ahova a legfontosabb adatok napi szinten mentésre kerülnek.
Most úgy néz ki a NAS hogy 3x 3TB Raid5 és egy 1x 2TB Basic védelem nélkül, ide kerül ami tényleg nem fontos.. és rá van kötve egy USB 2TB-os WD külső merevlemez
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
Nagyjából ezt írtam, a hotswap-ot nem. Borul, ha egynél több hdd kiesik, a javítás alatt pedig egy már döglött.
Én kisebb (3TB-s) diszkeket használok, raid1-ben, ráadásul kettő is van. Talán egyszerűbb lesz helyreállítani, ha gond lenne. Meg persze van másolat a másik microserveren, bár még csak 1x raid1-gyel (+a régi nsa325 is).@Rrouuer:
dsm topicban vannak páran.[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt501
nagyúr
Gyakorlatilag Arra gondolsz, hogy pl. a Csomagkezelési központban meg lehetne mondjuk adni hogy az alapértelmezett kötet az SSD legyen, erre gondoltál?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Köszi, kezdem érteni.
Több száz (kb 400) torrent esetén van e értelme maga a fájlok mérete eléggé vegyes, a pár MB-tól a kb 20GB-ig?Illetve elég nagy adatbázissal dolgozik még a Plex és a Audio Station is, mert elég sok anyag van megosztva, ezen tud gyorsítani?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
MrSealRD
veterán
Nem rossz végül is... Bár a NUT servernek ugyanúgy kell egy VM ami monitorozza a UPS-t. Ez a NUT client a kommunikációt könnyíti meg. Én egyelőre még a szerver oldali dolgokkal is küzdök... Szóval ez egyelőre nem tűnik valami megvalósíthatónak számomra.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Én ma nagy lelkesedésemben fel akartam tenni, egy centos VM-re. Hát USB device-ként az ESXI simán hozzádobta a Eaton 3S UPS-t. A centos-en lsusb-n is szépen megjelent, de a nut végül baromira nem akarta látni. A upsdrvctl start-ra azt mondta, hogy nem talál semmit. Miközben a a nut-scanner meg mutatja. Aztán kértem egy részletezést a usbhid-ups-től, hogy mégis mit lát vagy nem lát. Rögtön az első eszköz az amit keres, de valami input/output error-t ír és lép tovább a többi usb eszközre.. így persze, hogy nem találja meg. Ez 2.7.2-es nut volt. De ezzel most elengedtem a témát, mert a nut projektbe is 2 hónapja volt az utolsó commit...
Amúgy én is jobban örülnék ha az ESXI-s megoldás menne...bár azt nem néztem még. Nem találtam meg azt amelyik 6.5-el jó lehet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Itt kezdtem el feszegetni a UPS vs ESXI témát...
A lényeg röviden, hogy kell egy VM ami monitorozza a UPS státuszát. USB porton elvileg át lehet adni a UPS-t és ezzel meg lehet monitorozni linux alól és reagálni az egyes helyzetekre.
Még nem próbáltam ki mert nem volt rá időm, de elvileg ez egy járható út.
[ Szerkesztve ]
-
nemox
csendes tag
Az xpeno esxi-s leírás szerint csináltam eredetileg:
"Szerkeszteni kell a VM beállításait.
Jobb gombbal kattints a VM-re, válaszd az "Edit settings" menüt, majd az "Add", és a "Hard Disk" ->"Create new virtual disk" menüpontot, állítsd be a kívánt méretet, jelöld meg a „Thick Provision eager zeroed” lehetőséget, katt a next-re, következő ablakban a SCSI-t jelöld ki, majd next és finish."Aztán egyszer csak az fogadott, hogy nulla a mérete és nincs sehol a fájl.
Javaslom, ne használjátok a Virtual Disk megoldást, mert hasonlóan pórul járhattok. Az RDM megoldással létrehozott egyik diskem vmdk-ja is eltűnt, de azt újra tudtam generálni a :
# vmkfstools -z /vmfs/devices/disks/diskname /vmfs/volumes/datastorename/vmfolder/vmname.vmdk
paranccsal. Ez sima virtual disk esetén nem működik.
Mivel lehetne az adatokat mégis visszahozni?hamubasültpogácsa
-
Dello79
aktív tag
Igen azt látom, hogy megcsinálom a RAID 5-öt és ott lehet több kötetet is csinálni..magyarul olyan mintha több partíció lenne egy winyón.. de nem akarom a nem fontos adatokat raid -be tenni.. szeretnék egy full külön winyót semmi védelem nélkül.. és arra lenne telepítve ez a csomag.. mármint a VM manager meg a VM-ek.. meg ott lennének a filmek is..
Azt jól tudom , hogy a xpeno mindegyik winyóra felírja magát ? ha újat teszek be akkor arra is automatikusan ? Valamint a pendrive -ot bent kell hagyni ? mert ha mindegyik winyón rajta van akkor mi szüksége neki a pendrive-ra ?
-
08meszzi
csendes tag
Sziasztok!
Régóta követem a fórumot, és lelkesen játszok én is az xpeno-val.
Eddig egy virtualboxban futtatott 5.2-vel - ami külső vinyón volt - húztam ki, és hosszas nézelődés után most végre összeraktam egy rendes vasat.
Nagyon örülök neki és nekem nagyon tetszik, ezért engedjétek meg hogy büszkélkedjek egy kicsit
Néhány pillanatkép az építésről:
1
2
3
4
5
6
Telepítés:
Nem egyesével dugdostam rá a vinyókat, hanem rajta volt mind a 6 amikor az 5.2 SHR partíció létrehozás nélkül felkerült rá.
A 6.1 es bootloader grub-ját Essejó kolléga #6916 írása alapján sikerült megcsinálnom.
Arról bootolva az assist elsőre megtalálva azonnal költöztethetőnek ítélte.
2 db kötetet csináltam, 3-3 vinyóval. Egy raid0 és egy raid5 van jelenleg, a védelem nélkülire tervezek torrentezni a másikon lennének az appok mellett a privát cuccaim.Itt merült fel az első kérdésem, még mielőtt nagyon költözködnék:
Szeretnék egy windowst feltornázni rá, ehhez viszont kell a btrfs fájlrendszer.
Érdemes átkonvertálni az egész raid5-ös kötetet csak egy windows kedvéért?
Van az alaplapon még egy m.2-es foglalat, gondoltam abba egy ~250-es SSD-t bele tehetnék, ez lehetne btrfs a windows-al és az appokkal együtt, a raid5 meg maradhatna csak tisztán a privát cuccaimé.
Plusz a gyorsítótárazást is innen oldanám meg.
Erre ha van valakinek tanácsa/jobb ötlete, ne tartsa magábanEgy másik számomra fura dolog: elvileg egy 4 magos i5 7600T van benne, viszont a vezérlőpult szerint csak egy 2 magos i3 4130 van benne. Ez lehet azért, mert a hivatalos ds3615xs-ben ez van? Ettől függetlenül ki tudja használni a ténylegesen benne lévő procit?
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Már nem minden procival szereltnél az.
Nálam a 918+ (Még 6.1 nincs frissítve) az már
uname -a
Linux ******nas 4.4.15+ #15284 SMP PREEMPT Sat May 19 04:45:12 CST 2018 x86_64 GNU/Linux synology_apollolake_918+Bár nem néztem utána de olvastam olyan hozzászólást is ahol valaki azt pedzegette, hogy a 6.2 -től a braswell -t is át akarják rakni. Ami ugye "érintené" a Xpenosokat is. De most már biztos van olyan aki tudja ezt biztosra is (de én lusta vagyok utána keresni, hogy meglépték e a váltást vagy nem).
De ezzel nem a btrfs mellet akarok kampányolni! Mert pld. ha Syno nem ehhez kötne alkalmazásokat akkor nálam nem lenne
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naigen, csak ha jól emlékszem Én még 6.0.x-el kezdtem a pályafutásomat, és talán 6.1 előtt jött az 1.02-es loader, és már 6.1 alatt váltottam 1.02b-re, ergo 6.0-ról 6.1-re felment a gen8 loadercsere nélkül. Ezért voltam bátor.. De, ráb@sztam.
Jah, megpróbálnám, scak nem tudom bepakolni a 2,5" HDD-t.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
MrTwister
őstag
Értem, így akkor én sem áhítozom Synón a btrfs-
re, nem is gondoltam, hogy ilyen elavult kernelt használ a Synology, azért egy ilyen volumenű cég adhatna magára annyit, hogy ilyen árrés mellett igyekszik lépést tartani a software updatekkel. Jó nyílván lehet komolyabb oka amiért nem tudnak /nem akarnak frissíteni, de lehet csak sima lustaság! A másik témához pedig annyi lenne a véleményem, hogy ha nagyon akarnák már rég építettek volna valami hardveres kulcsot a gépbe, bár ugye mindent lehet emulálni, a szoftveres authentikációhoz meg csak annyit, hogy bedobnak az Xpenology fejlesztői egy login szervert valahová a neten aztán nesze neked védelem. Mindent meg lehet oldani, talán annyi, hogy most jól érezhetően jobban ráfeküdtek a témára, kíváncsian várom mi lesz a Synology vs. Xpenology csata eredménye, az biztos, hogy hosszú, kemény háború lesz![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
08meszzi
csendes tag
Szia!
Konkrétan már megvan a gigabyte lap és hozzá ez a ház de összeszerelés közben vettem észre hogy a lap 1 cm-el nagyobb. Most jelenleg az a kérdés, hogy a lapot küldjem vissza és cseréljem le, vagy maradjon a konfig és nagyobb házba tegyem.
Mivel javaslatod szerint jobb az asrock, és nekem megér az itx-ért egy kis felárat, azt fogom választani.
Ramból csak azért ne legyen kit, mert elveszi mind a 2 helyet? ( ez nem gond, mert úgysem akarok bele többet)Amugy egyelőre NAS a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
Nem adok jobb ajánlatot ebben az árban mert kb mind ezt tudja. Néhány éve tartom magam egy szabályhoz: Nem vagyok olyan gazdag, hogy mindenből a legolcsóbbat vegyem meg, mert az úgy is totál szívás. Inkább spórolok egy kicsivel tovább rá. Hogy ki milyen vassal szívatja magát a Xpenóval az egyéni ízlés kérdése, ha komolyan akarja használni akkor előbb utóbb úgyis rendes vasat rak alá, ha meg inkább elzsidózza az árát akkor úgyis gyakori vendég itt a panaszával, hogy milyen xar a cucc.
Egyébként én ezen a pár soron formáltam véleményt:
A tesztelésére a Kodi wiki oldalán található sample fájlok közül válogattam, és az eredmény igencsak felemás. A HDR, a 10 bites színek, a DTS hangzás, a nagy 4K fájlok igencsak megakasztják az eszközt. Szaggatást, széteső képet vagy éppen néma hangszórókat tapasztaltam. Ha valaki hasonló “modern” technológiák használatára keres TV Boxot, nem ajánlom az X96 Minit, de egy ilyen belépőszintű eszközt nem is erre terveztek.
Nos, elég sok 10 bites filmem van, szóval tuti nem szívatom magam ilyennel.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
itanczos
senior tag
Persze, tudom! Itt a megoldás bonyolultsága miatt javasoltam.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
törölt tag
Én biztos vagyok hogy alapból nem tud semmi ilyet. Viszont kérdés, hogy a user szempontjából melyik az egyszerűbb. Ha ért a routeréhez és megoldható, akkor az is tudja a portok alapján a forgalmat matatni. Sőt lehet tm-et és ds-t is használni, és akkor nem kell szenvedni még dokkerrel se.
De így látatlanban és a skillek ismerete nélkül passz hogy melyik megvalósítható nála
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Xbox Series X|S
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mobil flották
- Nők, nőügyek (18+)
- LG LCD és LED TV-k
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest