- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsdb
aktív tag
https://logout.hu/bejegyzes/arthurshelby_xpenology_dsm_7_1_1_telepitese.html
Asrock J3455-itx
update:Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
DJ. Ru$y
félisten
Ő Legelek. Átnevezte magát.
Elég fura a RIOS kezelés ilyen szempontból, de ja. Az összes linkje ami régi név alól jött Logoutról az kuka, le kellene cserélni az új nevével lévőre.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Essejó
Topikgazda
Lehet, hogy jó, nem tudom.
A kérdés legelek-re vonatkozott. Ha törölt felhasználó lenne akkor a neve kiszürkül, lehet csak név váltás történt?
Mert itt a Topikban a nevére keresve 1 db hozzászólására sincs találat.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kgymac
őstag
Így kellene kinéznie. Látszik, hogy a tárolókészlet meg lett növelve, 4TB-ből 3.6TB látszik. A köteten is így kellene lennie, nálam is 3.5TB a kötet.
Nálam st4000vn006-3cw104 a típus, állandóan smart raw read error rate és seek error rate hibái vannak. Állítólag ez a "normál" működés, bár nekem nem kis csalódás.szerk: a btrfs a meta adatokhoz használ egy kis helyet, ez megmagyaráz némi tárhely csökkenést.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
-
sasNAXO
aktív tag
Eladtam már az Asrock J3455B -t, de ezt még nem töröltem, lényegében miután mindent beállítottál a biosban, még egy bios-t maceráló progit le kell szedned, elindítani, és beállítani, talán efi parancssor vagy valami ilyesmi volt, utána megtáltosodott a boot idő
(arra figyelj ha utána matatsz biosban, akkor elveszik a beállítás):
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
fsdb
aktív tag
Így 2 év után megint összeomlott a kötet, az egy szál hgst laptop vinyómon, több mint 4 és fél év folyamatos üzemidő, torrent, ilyenek, 100%. Még van vagy 142 napja, nem aggódom . Ami működik ne piszkáld. Kénytelen voltam újra rakni. Ment leírás alapján: Xpenology DSM 7.1.1 telepítése Asrock J3455-ITX szokásos, valamit csinálni kellett közben, mert mire IP-t kapott kinőtt a szakállam.
[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Essejó
Topikgazda
-
fsdb
aktív tag
Turn PC into Synology NAS DSM 7.1
Nem jött össze. Asrock J3455-ITX. Ment vissza a 6.2.3 egyelőre. Behalt, újra kellet raknom, webes felületen nem látta a megosztott mappa tartalmát, smb-vel igen, hash hiba is. Vinyó lepucol. Gondoltam akkor újabb rendszer. 1 vinyó DSM szerint OK, HDD sentinel szerint OK, 100% meg kb. +754 nap. (Meg valami 4790 indulás/leállítás, nem engedtem aludni.) Satamap is volt.918+ 920+-al próbálkoztam DSM 7.1 több loaderrel, ssh-val, ennyi időm nincs, mikorra kitanulom új rendszer új megoldásokkal.
Ha valakinek van használható leírása rá jöhet.[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Rick4
félisten
Végülis ki mit gondol bele a dolgokba
De az tény, egy wc álmenyezet, vagy csak egy magasra rakott polc tökéletes hely az ilyesmiknek, se por, se huzat, se más nem zavarja a működésben, látni sr lászszik, de egy 3 fokú kislétrával könnyen hozzáférhető.
Persze vannak akik szerelmesek a hálózati eszközeikbe, ők tartsák nyugostan az éjjeliszekrényen.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Essejó
Topikgazda
Igazad van! Nem lehet elégszer mondani. Így is voltmár rá itt példa a napokban, hogy frissítés után vissza kellett állítani, pedig akkor még nem is kínálta fel a frissítést.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
RazoR
veterán
Rendszergazdaként futtatom a minitoolt, adók betőt az első partíciónak a pendrive-on, megjelenik a sajátgépben de nem tudom megnyitni, mert ezt írja: Jelenleg nem rendelkezik a mappa eléréséhez szükséges engedéllyel, a tovább gomra kattintva sem kapok engedélyt, nem tudom megnyitni a pendriveot, el sem jutok a grub.cfg-ig. A pendrive tulajdonságainál nincs biztonság fül, hogy beállítsam a jogosultságokat. Próbáltam másik portba, másik pendrive-ot de ugyanez, ilyennel még nem találkoztam....
[ Szerkesztve ]
-
Protezis
őstag
Ez az extra918plus_v0.13.3 kell mindenféleképpen HW kódoláshoz?
A te alaplapod esetén több, mint valószínű, hogy kell. A Video Stationt nem használom, de esélyes, hogy az a pipa nem nézi, a hardver képes-e rá, merthogy a 918+ képes a hw transcodingra.Mivel tud többet a PLEX?
Ezt nem tudom (VS-t nem ismerem).Ha fent van az Izma, plexnél előfizetés nélkül is megy a gyorsítás?
Nem. A HW transcoding egy fizetős feature a Plex-ben. Megfelelő hardver (driverrel együtt nyilván) + Plex Pass kell a használatához.[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Az 5.2 pöccre felment úgyhogy valami a bios és a 6.x között nem okés. Lehet hogy nem támogatott a rendszer mert már a postképernyő kifagy. Akkor marad a régi majd megoldom a plexet valahogy.
Esetleg alaplapot kellene cserélni... persze azt jó volna tudni hogy melyikekkel megy biztosan.
Üdv:Viktor
-
Essejó
Topikgazda
Biztos, hogy azt én linkeltem? Mert ez így jó.
Ha ezt [link] kiveszed a https://download.iroot.kr/nas/XPEnology..... elöl akkor egyből nekiáll a PAT fájlt letölteni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Protezis
őstag
https://prohardver.hu/tema/xpenology/hsz_16034-16034.html
6.2.3-ra már veszélyesebb, a Realtek hálókártyához extra.lzma kell. Én még mindig 6.2.1-en vagyok, majd ha sok időm lesz, egy üres HDD-vel teszek egy próbát.
-
Pubszon
veterán
Megvan, valószínü, hogy azért nem ment mert bizonyos országokat blokkol a NAS és a router is. Illetve a NAS felé kell portot nyitni addig amíg megcsinálja, a 80 és 443-asat.
És ha a Syno routeren újítom meg, akkor is ki kell kapcsolni annyi időre a külföldi blokkolást.
Ez a komment legalább 3 hónap múlva megmarad és nem kell megint bajlódni vele.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
fsdb
aktív tag
Nem vártam ki a végét, olyan 14 órát hagytam menni a végén már nem villogott a HDD led,nem tudom az ellenőrzés karakteresen fut-e, nem fértem hozzá a vga kimenthez a pendrive miatt. A Download station biztos megzuhant, többször szerepelt benne néhány anyag, és teljesen más tartalomra mutatott. Adatmentés, helyreállítás, és nézelődés teljes konfigcseréhez. (Gép korára kb. 10 évet saccolok a vinyó állapot normál 34863 órával. )
-
ekkold
őstag
Nekem jól működik a WOL, (bár volt vele némi küzdelem). De én több órás időlimiteket állítottam be, ha sokáig nem használom akkor kikapcsol. WOL-al ébreszthető szépen ahogy kell, távolról is, a weblapomra meg feltettem egy php scriptet, ami tud WOL csomagokat küldeni, így akár egy mobiltelefonról is ébreszthető a szerver. [link]
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
zozuka
csendes tag
SMB a NAS-on/File Services min: SMB1, max: SMB2-re van állítva. Win10 alatt a windows feature-ök közt SMB1 bepipálva.
Nem lenne jobb átrakni NAS-t erre?
min: SMB2 large MTU
max: SMB3Ezt még Win7 is tudja kezelni és win10 ki tudná használni SMB3-at. Próbálta már valaki?
HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3
-
zozuka
csendes tag
NetBios-t default-ból enable-d be raktam, vagyis engedélyeztem és működik! Köszi. Ezt már próbáltam korábban is, de kell várni 10 percet, hogy összeismerkedjenek. Tehát, ha valakinek win10 alatt nem látszanak, eltűnnek a megosztott NAS mappák (piros X jelenik meg), akkor ez a megoldás.
HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3
-
petir
senior tag
Hat gondoltam tartalmaz hasznos rendszerfrissitest esetleg. Azert kerdeztem ra. Tudok linux kézimunkázni de nem szeretek 😅😅😅 - ugyhogy hagyom akkor.
Masik kerdesem , van valakinek esetleg leirasa komplett vpn configrol ? Hasznalja kozulunk vki a vpnt?
Anno a routerem azaz a tomato-n hasznaltam de aztan fw csere volt es nem vacakoltam vele...viszont ha itt egyszeru belonem. Csak vmi video vagy leiras jol jonne.
-
Mate
nagyúr
Szerencsére 2 éve nem használok már UPC-t, legújabb modemhez se volt szerencsém.
Viszont mikor bejött a wi-free sokat szivtam. Ubee, technicolor modem is gyenge volt router módban. Csomó gondom volt vele. A probléma ott van, hogy hiába kapcsoltam át bridge módba, wi-free miatt gyakorlatilag router módba megy. Ergo ugyan úgy megfekszik.
Ha valakinek problémája van vele, az rakja bridge módba és kapcsoltassa ki a wi-free-t, hogy csak modemként funkcionáljon az eszköz.
-
andlisz
csendes tag
Tesztelés miatt visszamentem 5.2-re. Ugyanez, szakad. Transmission-nel és Download Center-rel is. 8000 kbit/s-ra van állitva a max letöltés. DE! Simán, csak seedeles közben is dobja a hálót ezerrel (feltöltést limitáltam 20kbit/s-ra). UPC még nem méltóztatott válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Igen, bocsánat, azt nem írtam, hogy 6.1.3-ról történt a frissítés!
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
kabar
senior tag
Köszönöm!
Ezzel sikerült orvosolnom a (#11195) hsz-ben taglalt problémámat is. Érdekes módon, ezekkel az img fájlokkal a win7-nek sincsen gondja, simán kiírja, és látja is a partíciót a módosításhoz. Giga nagy köszönet!! (mit giga, peta köszönet)"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
Az régebbi Intel D945GCLF atom n330-al nekem sem ment a 6-os. Megkérek egy srácot, akinél 945GCLF2 van, hogy kipróbálhassam, legalább a boot-ot. Ha megint külföldön van a srác, akkor később.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Imco
őstag
A magam küzdelméből kiindulva nem mindegy milyen a pendrive.
/Igaz nálam G8 megy./
Az 5-ös ment róla a 6-os nem.
A cfg copy sem jön be mindig, illetve volt amikor írt a pendrivera a loader és azért buktam el.
Nem mindegy a loader és a pat sem.
Sokat kísérleteztem -a magam okulására-, mire sikerült jól elkészíteni.
Nem biztos, hogy az atom a gond, lehet hogy valami hardver a lapról.
xpeno fórumon kéne utána olvasni.
Most ránézve nem láttam kizárva az n330-at. Igaz ez pár perces keresés volt csak.A 240-es netnél a 20 már elég barátságos. Lehet hogy valami korlát van hardver/szolgáltató/seed szinten.
A webes fagyást inkább local hiba okozhatja.
Nálam 100-as nettel 11-12 is jön néha.Üdv! Imco
-
itanczos
senior tag
Milyen transmission jogosultsági problémára gondolsz?
Nekem simán ment egyből DSM 6.0.2.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
törölt tag
Ez a dolga, shr 2 lenezen raid 1 3+on meg raid 5 ha egy lemezes a redundancia.
Amit írtam az áll még mindig... Nagy ki, kicsi be, megnézed minden megvan e, ha igen, és fontos cuccok is vannak mented. Nagy vinyó pcben formáz, visszatesz, abból egyszerű kötet létrehoz, csinálsz rá shared foldert, majd athuzod az adatokat a kicsirol. Kicsi ki.
Ha a kicsin voltak a programok, akkor szívás, felteszed újra őket, és beallitod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Te az shrrel csináltál egy raid 1-et technikailag, ez volt a legrosszabb választás.
Tedd vissza az első lemezt, nézd meg minden adat rajta van e, ha igen, pcn pl formazod a nagyobb vinyot miután kivetted. Visszateszed a helyére, sima kötetet csinálsz belőle, atmasolod az adatokat, majd kiveszed a régi vinyot. Ha erre programok is vannak telepítve, ssh alatt át lehet azt is húzni, de lehet gyorsabb ha ujrahuzod őket.
-
itanczos
senior tag
Még nem csináltam ilyet, csak a leírásokból gondolván, a kis hdd leválasztását még akkor kellett volna, amikor benne volt.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest