- [Re:] Okostermosztátokkal csökkentené az energiafogyasztást az EU
- Vírusirtó topic
- Milyen routert?
- PHP programozás
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- DIGI műholdas TV
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- [Re:] Elküldött a Tesla közel 200 olyan embert, aki az Autopiloton dolgozott
- OpenMediaVault
- Windows 10
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Srácok!
Mennyire nehéz "összerakni" ezt a szoftvert? Egy HP szerver és ZyXel NSA325v2 között vacilálok esetleg egy 2 fiókos Syno. A HP-ban vonz az, hogy 4 lemezt lehet bele rakni, első körben 2 * 3 TB-t kapna tükörben, aztán, ha a HP lesz, akkor egy esetleges bővítés szintén tükörben. Kérdés: van erről a szoftverről magyar összefoglaló? Frissíteni nem olyan egyszerű úgy rémlik valahol olvastam, megtartja utána a RAID kötetet és tudja folytatni?
Köszi előre is.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Delocknak is van ugyanilyen chippel ugyanilyen kártyája, csak gondolom a név miatt a 8k kicsit húzós.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Megjött a HP szerverem Proxy2 kollégától, feltolt rendszerrel. Érdemes frissíteni a 7-es update-re? Éppen ellenőrzi az új Red-eket a szerver, bekerült 2*3 TB Raid1-be.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Használ valaki XPenology-t APC szünetmentessel? Össze lehet hangolni őket, hogy kikapcsoljon, ha már csak X percet tud a szünetmentes tartani?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Srácok!
Miért van az, hogy gyári Download Station-ben megadok egy torrentet, de nem kezdi el letölteni (beolvasni), mert azt írja, hogy a köteten nincs hely (csak 1 TB), amúgy meg le van töltve már a torrent csak seedre szeretném beállítani, akkor be tudom valahogy olvastatni ezt a Download Station-be? (Felmásoltam egy gépről a cuccot a szerverre és onnan kell seedelnie)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a (buta)okostv-m lásson 1 mappát, a NAS-on, amiben a filmek vannak és lejátssza?! Semmi más nem kell.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Beállítások -> Általános -> Ideiglenes hely (Itt állítsd be a 2 TB-s kötetet, különben a pendrive lesz ott elvileg)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
DSM-en belül van saját szolgáltatás, EZ-Internet néven, synology.me-s címet generál neked ingyen és bárhonnan eléred, persze a generált úgy értsd, hogy te hozod létre, ahogy te akarod, ha csak a NAS-t akarod kívülről látni akkor ez "kicsit" egyszerűbb. Annyi, hogy ha valamiért újra kell indítanod a NAS-t, akkor utána nem érhető el a címről, csak ha végigmész még 1x az EZ internet beállításokon, bár lehet ez csak nekem van így, mert nem tudok valamit, amit kellene
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Van valakinek ötlete arra, hogy miért "felejti" el néha a HP Microserveren lévő XPenology "láttatni magát"? Be van állítva, az elérhetőség TV-re korlátozva, de 2x már eltűnt a TV "bemeneti listájából" aztán ki be kapcsolgatom a szolgáltatást, ki-be teszem a pipát aztán megjavul. Mintha elfelejtené. (IP, MAC nem változik utóbbi értelemszerűen, az IP pedig FIX)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Biztos, hogy nem a TV-nek van baja, ugyanis a router USB hostját látja, mint megosztott mappa, a laptop megosztását is látja pont a szervert ne látná? Nem hinném... És érdekes módon elsőre igen a TV-t kapcsolgattam újrakonfiguráltam a hálózati beállításait is és nem javult meg, csak a NAS-t birizgálva.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Az igaz, hogy ha ezt a frissítést megcsinálom pendrivera/ról, akkor nem minden esetben látja a köteteket? 2 kötetem van egy "natúr" 500 gigás merevlemez egyelőre üres, illetve 2 db RED 3 TB RAID1-ben. Nem merek nekiállni a frissítésnek, mert a 3 terrások majdnem színültig vannak és nem tudom lementeni külső eszközre a backup backupját
Szóval bukó, ha frissítek?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Én úgy tudom, hogy semmilyen frissítés nem megy gombnyomásra, mindegyik csak pendrive-ra pakolásos módszerrel megy elvileg. (Mivel nem én raktam fel még az alap DSM-et sem, ami most fent van, így én is rettentően fosok tőle)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Akkor annyiban segítség még, ha kérhetek ennyit, ebben a NAS témában nem vagyok otthon, hogy a mostani rendszeremre (pár hozzászólással lejjebb/feljebb tettem be képet) feltehetem a 4528u2-t vagy csak egyesével lépkedve?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
mandriva11 #858 üzenetére
Ezért kérdezek, mielőtt hülyeséget csinálok, ha nem kérdezel, legalább az én kérdésemet és arra kapott válaszokat olvasd el.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
APC elég nagy márka ahhoz, hogy szerintem kezelje majdnem bármelyiket. Nekem az van rákötve, de két aksis batár. Az a baj, hogy vagy én vagyok béna, de mindenképpen leállítja a rendszert, pedig sokáig bírná tartani, de 30 perc után leteszi magát biztonságos módba. Illetve gyári Syno NAS esetén láttam olyat, hogy ahogy áramot kap a NAS úgy vissza is kapcsol magától és feláll a rendszer, gondolom ez nálam (nálunk) a MicroServer korlátai miatt nem megoldható.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Miért nem teszed fel a Médiaszerver-t, és akkor simán látja, megadod, hogy mik láthatják a dolgaidat korlátozható eszközökre stb.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Mit nevezünk réginek? Nekem van egy "régi" 9-10 éves 350-es, azon 8-eres csatlakozó van (ami USB-8eres kábellel működik, nem lehet, hogy ezek csereszabatosak és így van megoldva az RS232 is?)
Jim74
Az DLNA bizony, nem tudom mi a gáz vele, nálam működik, néha felejti csak el a TV-m, állítólag ez TV és nem XPE. hiba...Azért lehet lassabb, mert máshogy építi fel a kapcsolatot más protokollon csatlakozik.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Jól lehet állítani persze.
Amúgy, ha a hol a kérdés, akkor nyitsz egy DSM súgót, beírod a keresőbe hibernálás és láss csodát.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
gyulus08 #911 üzenetére
Kapcsold ki, hogy lelője magát (ne lője le magát 2:10-kor) és akkor, ha kihúzod, és felébred, akkor nem az a baj.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Kényelmes: Nem kell hozzá routert piszkálni, nem kell azzal törődni, hogy lejár és kattintsak, hogy meghosszabbítsam, nem kell átirányítani, átirányítja magát. Ezért használom én, bár nekem egyelőre nem létszükséglet, lehet le is kellene vennem kintről, nehogy célpont legyen.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Miért ne lehetne? Nagyon egyszerű, van egy RAID1 kötetem, el van nevezve X-nek, X meg van osztva a hálózaton és az IP címe (fix) alapján simán fel van csatolva \\y.y.y.y\X -nek. Mivel 1x csináltam így nem teljesen 100%, hogy így kell, de Vezérlőpult -> Megosztott mappa -> Létrehozás (és nem mappát adsz meg neki, hanem kötetet). Elvileg ennyi. [Teljesen kezdő voltam Syno és XPE területen is, de elsőre összejött, nagy ördöngösség nem lehetett benne.]
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Én úgy értelmezem, hogy a Kötet 1-et elnevezi annak, vagy nem tudom, én még üres rendszernél csináltam nem volt rajta semmi és onnantól minden oda lett pakolva és megosztva, szóval ja előfordulhat, hogy csinál alá egy mappát, vagyis logikailag biztos, hogy így működik, a "Név" lesz az, amivel fel tudod majd csatolni.
A mediahoztartozó dolgokban nincs semmi, csak a Médiaszerver hozta őket létre ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
nlq!
Mennyi szabadidőd van? Vagy más zseniknek? Összedobhatnánk egy téma összefoglalót magyarul. G3 topikba gyártottam képeket az összefoglalóba, segítenék itt is amiben tudok.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sok hasznosat olvastam tőled, meg számomra is elég sok hasznosat írtál, szóval azért ebben a témában igen.
HaZse
Van írói 'vénád"?Pár pontot össze tudok szedni, ha arról van szó, de nagy fogalmazásokat nem írnék.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Erre gondoltam. Igen. Helyesírás átnézést vállaltam a G3-as összefoglalóban "korrektúráztam". Azt ide is fel tudom ajánlani. Esetleg PS-ben képet gyártani a bekezdésekhez. Na majd meglátjuk mi lesz
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
dctacsi #1053 üzenetére
Nem elég a 3 TB? (nem kötekedés, csak kérdezem) A 4 TB-os esetén ugyanis a GB ár kicsit elszáll a 2 illetve 3 TB-oshoz képest.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
De, fogod és letiltod. Ha van egy létrehozott user, aki minden felett rendelkezik, akkor letiltható.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nekem nincs és a médiaszerver megoldja ezt a problémát a "médialejátszónál", nálam a TV-nél. Ha nincs kilőve, csak belsőhálózaton megy, akkor nem baj, ellenben ha jól sejtem kintről támadási felület, ha nyitva van.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
slashing #1115 üzenetére
Minden merevlemezed elejére odakerül egy példány a rendszerből. A pendrive, csak bootoláshoz kell 1 db. Utána már merevlemez...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
twingos #1226 üzenetére
Amikor berakod a torrent fájlt akkor tudod megadni neki, hogy hova mentse. Olyat nem tud, hogy kiterjesztésekhez rendelsz mappát, legalább legjobb tudomásom szerint.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Én vettem nagyon olcsón tavaly októberben 3 TB-s RED vinyókat 25e Ft-ért áfával vagy elszállt volna a 3 terrás ára (35 lepedő, úgy nézem nem lesz mostanában bővítés)?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Böngésző add-on-t említettek itt már a srácok páran a gyárihoz, őszinte leszek én nem kerestem még rá, de ha valaki tudja majd linkeli gondolom.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Srácok!
HP N54L-hez látott már valaki olyan átalakítót, amivel az 5.25"-ös helyre 2 db 3.5"-es merevlemez beszerelhető? Google hoz róla pár képet, de semmi hasznos link, csak képek. Tudom, ehhez már minimum 1 bővítő kártya kell, mert csak 1 hely van az alaplapon.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Intel Core i3 / i5 / i7 6xxx "Skylake" és 7xxx "Kaby Lake" (LGA1151)
- [Re:] Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iOS alkalmazások
- Bluetooth hangszórók
- [Re:] Csúnya árat kaphatnak az új Ryzen Threadripper PRO CPU-k
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Pro 14.2 mkgp3mg/a Magyar 3 ÉV garival érdeklődés? 16GB ram/521SSD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Chromebook Érintős Ultrabook 13,3" -40% 5205U 4GB 64GB eMMC FULLHD
- Új Dobozos HP 15-dw Kis Gamer Laptop -35% 15,6" Bivaly i5-1135G7 8GB 512GB SSD FULLHD MATT
- 3 darab Benq 22" LED Full HD Monitor 22 " GL2250HM HDMI DVI VGA
- Logitech Harmony HUB univerzális távirányító
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Tata
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest