- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz Dello79 #21848 üzenetére
Hi, szerintem ne frissítsd a 18as végű verzióra mert nem biztos hogy jól jössz ki belőle.
Én is ezt a verziót használom, lekopogom összeomlás és restarz mentes egy ideje. Van pár dolog ami nem megy pl. : Synology Photo arcfelismerés, de ezt leszámítva nálam jól muzsikál. Szerintem gördülékenyebb mint a 6.2.3, igaz az atomstabil.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Rick4
félisten
válasz Dello79 #21836 üzenetére
Tegyél fel egy virtual machine managert, mjad azon belül adj hozzá egy vdsm-et, minden megvan pár katintással, és 5 perc múlva próbálgathatod a 7-est.
Nincs a 7-eshez loader, de ne bánd, egyre jobban zárják be a rendszert, már se usb-s eszközöt (tvtuner, wifi modul) se más nem mehet, szóval rossz irányba mennek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
stigma
addikt
válasz Dello79 #21836 üzenetére
Hi, a pat fájl mellett a loader-t is megtalálod, melyet a szokásos móddal kell kiírnod Pendrive-ra és bootlni.
Előre szólok csak saját felelősségre, mert ez még ,,fejlesztői változat", viszont már elég sokan használják, kevesebb hibával. Nálam is megy rendesen kb 1 hónapja hiba nélkül.Xpeno fórum ebben a témában : Link
Itt még nézd meg esetleg az általam linkelt fórumban, hogy lehet e HW probléma pl.: régi lap esetén nem lesz IP-d mert nincs hozzá driver.
Nekem Gemini Lake lapom van(Asrock J4005B-ITX) mely újabbnak számít, ezzel nekem minden problémamentes volt.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
kgymac
őstag
válasz Dello79 #21552 üzenetére
Ha van soros portod, nyomon lehet követni a loadert, hogy éppen mit csinál (ez egy 103b+DSM6.2.3):
starting serial terminal on interface serial0
patching file etc/rc
Hunk #1 succeeded at 184 (offset 13 lines).
patching file etc/synoinfo.conf
Hunk #1 FAILED at 291.
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file etc/synoinfo.conf.rej
patching file linuxrc.syno
Hunk #1 FAILED at 39.
Hunk #2 succeeded at 131 (offset 32 lines).
Hunk #3 succeeded at 694 (offset 179 lines).
1 out of 3 hunks FAILED -- saving rejects to file linuxrc.syno.rej
patching file usr/sbin/init.post
cat: can't open '/etc/synoinfo_override.conf': No such file or directory
START /linuxrc.syno
Insert basic USB modules...
:: Loading module usb-common ... [ OK ]
:: Loading module usbcore ... [ OK ]
:: Loading module ehci-hcd ... [ OK ]
:: Loading module ehci-pci ... [ OK ]
:: Loading module ohci-hcd ... [ OK ]
:: Loading module uhci-hcd ... [ OK ]
:: Loading module xhci-hcd ... [ OK ]
:: Loading module usb-storage ... [ OK ]
:: Loading module BusLogic ... [ OK ]
:: Loading module vmw_pvscsi ... [ OK ]
:: Loading module megaraid_mm ... [ OK ]
:: Loading module megaraid_mbox ... [ OK ]
:: Loading module megaraid ... [ OK ]
:: Loading module scsi_transport_spi ... [ OK ]
:: Loading module mptbase ... [ OK ]
:: Loading module mptscsih ... [ OK ]
:: Loading module mptspi ... [ OK ]
:: Loading module mptsas ... [ OK ]
:: Loading module mptctl ... [ OK ]
:: Loading module megaraid_sas ... [ OK ]
:: Loading module mpt2sas ... [ OK ]
:: Loading module mpt3sas ... [ OK ]
Insert net driver(Mindspeed only)...
Starting /usr/syno/bin/synocfgen...
/usr/syno/bin/synocfgen returns 0
All disk ready or timeout execeed
[ 2.266940] md: invalid raid superblock magic on sdb3
Partition Version=8
/sbin/e2fsck exists, checking /dev/md0...
/sbin/e2fsck -pvf returns 1
Mounting /dev/md0 /tmpRoot
------------upgrade
Begin upgrade procedure
No upgrade file exists
End upgrade procedure
============upgrade
ls: /tmpRoot/usr/share/init/root-file-system.override: No such file or directory
ls: /tmpRoot/usr/share/init/hostname.override: No such file or directory
ls: /tmpRoot/usr/share/init/syslog-ng.override: No such file or directory
ls: /tmpRoot/usr/share/init/dsmupdate.override: No such file or directory
ls: /tmpRoot/usr/share/init/smallupdate.override: No such file or directory
ls: /tmpRoot/usr/share/init/rc.override: No such file or directory
Wait 2 seconds for synology manufactory device
Tue Sep 28 18:47:41 UTC 2021
/dev/md0 /tmpRoot ext4 rw,relatime,journal_checksum,data=ordered 0 0
none /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
sys /sys sysfs rw,relatime 0 0
none /dev devtmpfs rw,relatime,size=2013760k,nr_inodes=503440,mode=755 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
linuxrc.syno executed successfully.
Post init
==================== start udevd ====================
===== trigger device plug event =====
[ 45.080927] BTRFS: has skinny extents
pmx623 login: [ 63.364985] FAT-fs (sdm1): FAT: nls_disk load default table
[ 63.364985]
[ 63.368673] FAT-fs (sdm1): FAT: nls_io load default table
[ 63.368673]
[ 73.399734] FAT-fs (sdm2): FAT: nls_disk load default table
[ 73.399734]
[ 73.403261] FAT-fs (sdm2): FAT: nls_io load default table
[ 73.403261]Akár be is lehet lépni, beavatkozni, ha kell.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Dello79 #21543 üzenetére
Ha csinálsz egy másik boot drive-ot és újrahúzod a DSM-et, akkor általában felismeri az előző volume-ot.
Én 6.2.3-mat tenném vissza, az stabilabb. Bár ahogy olvasom, ami viszi a 6.2.4-et, az viszi a dsm 7-et isA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
stigma
addikt
válasz Dello79 #21544 üzenetére
Hi, ha tutit akarsz akkor egyenlőre még ne tedd fel.
Én egyenlőre tesztelem, gond nincs vele pár nap elteltével, de még nem 100-os mint más régebbi loaderek.
A gond mi volt amúgy? Nem lehet hogy auto frissítésre hagytad és 6.2.4 települt ami 99% hogy elrontotta a boot-ot ?Image-ek terén vagy használd inkább a régi atomstabil 6.2.3-at vagy ha merész vagy akkor amit írtam a 7.0.1-es image + új loader-t. Én ezt teszem egyenlőre
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Essejó
Topikgazda
válasz Dello79 #21445 üzenetére
Ebbe inkább ne menjünk bele, főleg míg egyeseknek az UpNp is az Ördögtől való, vagy a Syno Ez-Internet alkalmazása. ami ha ismeri a használt Routered, HGW-d, ONT-od akkor minden további nélkül beállítja a használni kívánt portokat.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Egon
nagyúr
válasz Dello79 #20687 üzenetére
Miért lenne értelmetlen a DDNS, ha vpn-t használsz?
Mivel nem adtál elégséges információt arra nézve, hogy miképp épül fel a hálózat a 4 NAS között, illetve konkrétan milyen szolgáltatásokat használnál, csak általánosságban tudunk válaszolni. A need to know elvnek megfelelően, csak a minimálisan szükséges portokat, protokollokat engedélyezd, csak konkrét forrás és cél végpontokra vagy hálózatokra.
Egyébként egy adott hálózat belépési pontján (router) már szokott egy tűzfal lenni, a NAS tűzfala belső tűzfalként funkcionál, otthonra nem feltétlenül indokolt a használata szvsz."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Essejó
Topikgazda
-
SFU
tag
válasz Dello79 #20629 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást, most dolgozom, de délután figyelmesen végignézem a saját beállításaimat, mi az ami eltérhet ettől.
Azt megkérdezhetem, hogy miért volt szükséged erre a port forward-ra a cél NAS esetében?Üdv!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
SFU
tag
válasz Dello79 #20606 üzenetére
Ennek amúgy ugyanaz lenne az értelme, amit te működtetsz, de amíg nem működik LAN-on belül sem, addig nem tehetem le Anyámhoz ~ 240 km-re úgy, hogy megoldott legyen a gépe és a rajta tárolt adatok, fényképek mentése amellett, hogy arra a helyre ment, ami szembejön vele....(pl. Letöltések mappa, vagy temp )
Örülök, hogy nálad minden rendben, most hogy ezt tudom, adnál infót részletesen, ha megkérlek, hogy milyen konfigban, milyen DSM verzióval stb. érted ezt el?[ Szerkesztve ]
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
-
fsdb
aktív tag
válasz Dello79 #20130 üzenetére
Ja, hogy kellene extra lzma. Megy, lassan indul, de megy. Lehet kipróbálom vele. Egyébként teljesen ugyanez lzma nélkül, ha a nason telepítéskor IP atdtam, nem dhcp-t nem ment, vagy csak nem vártam ki.
[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Essejó
Topikgazda
válasz Dello79 #15097 üzenetére
Ja, hogy a 6.1.7 simán felmenne, de te egy gyenge vasra a 6.2-t szeretnéd, ami lehet a loader szinten nem is támogatott. Sok sikert, ha esetleg végül sikerül akkor várjuk a beszámolót!
Azért hogy valami pozitívumot is írjak, szóval én elölről kezdeném egy másik PD-vel és a valódi Vid Pid illetve Mac adress módosításával. Ugyanis a 13-as kód szerintem PD hiba. Akár az is lehet, hogy kicsinek találja a PD-t.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
btomi9
aktív tag
válasz Dello79 #15084 üzenetére
Ne vicceljünk már Hát nem pont az a saját NAS lényege, hogy a saját privát adatainkat, fotóinkat, életünket ne a google-nél tároljuk, hanem otthon? Már így is többet tud rólunk a facebook meg mindenki, mint kellene.
Mindenesetre idegesítő bug, hogy még ha az appban kikapcsolom is, hogy ellenőrizze a HTTPS hitelességét, akkor is pofázik érte.
-
gyugyo79
addikt
válasz Dello79 #15084 üzenetére
Bár én a papír alapú képekben hiszek, és az úgy elrakott mennyiségben ami esetleg később az utókort is érdekli ezért érdemes tartogatni megértem akik másképen gondolják.
Ezek közül van akinek fontos az eredeti minőség ezért nem jó nekik a google mert ingyenesen ilyen nincs és mellette már pofára estek más szolgáltatónál az ingyenes tárhelyből fizetősre váltásnál, ezért lehet úgy vannak vele, hogy inkább akkor tárolják maguknak még ha így többe is van de itt nem fogja őket a jövőben más sz@patni max a saját rendszerük amit valahogy sokan jobban élnek meg. -
spgabor
aktív tag
válasz Dello79 #14817 üzenetére
Igen, a TDP-t láttam, hogy 10W. Igazából az érdekelt, hogy a körítés körülötte mennyi áramot emészt fel. Két HDD, RAM, alaplap, táp veszteséggel, stb. összesen.
Köszönöm az infókat. A mostani nas-omnál nagyságerandekkel nagyob teljesítménnyel kicsit magasabb lesz a fogyasztásom.
Amit írtál, azzal teljesen egyet értek. Napi bontásban tényleg annyira elenyésző tételek ezek, hogy nagyobb intervallumban érdemes mérni. Így meg akkora összegek lehetnek a kis tételek, hogy átértékeli az ember a fontosságukat. Bár a tv-t én nem mondanám le, mert elég sokat nézem és általában a természeetfilmes csatornákat, amiket persze nem is a legolcsóbb csomagba raknak.
Viszont pont a sok kicsi elve alapján már gondolkodom okoskonnektorban is, hogy a routeren és a nas-on kívül tudjak áramtalanítani mindent, amikor nem vagyok otthon. A sok fél vattos cucc stand by állapotban összesen 5-10W között biztos fogyaszt. -
spgabor
aktív tag
válasz Dello79 #14802 üzenetére
Igen, így számolgatva már tényleg olcsóbb. Viszont a NAS-t én is kedvezménnyel tudnám szerezni, kb 40-50-el olcsóbban, a forint árfolyam és a kinti akciók függvényében.
De úgy is megéri akkor építeni inkább, ha fogyazstásban ugyan ott vagyok. Meg jobban is bővíthető.
El is kezdtem az apróhirdetéseket nézegetni. -
tibi3650
tag
válasz Dello79 #14778 üzenetére
Nekem alapból van előfizetésem, mert sokat utazok és távolról is szoktam filmeket nézni. Nekem megy a transzkódolás, távolról zökkenőmentesen játsza a tartalmakat, persze nem 4K-val próbálkozok... Míg nem kezdtünk UHD-zni, semmi próbléma nem volt még az i3-al se, de ekkora felbontástól már elhasal, ha feliratozunk. Felirat nélkül tökéletes. Mint írtam nekem jó a médialejátszó, de tesóimat nem tudom meggyőzni, PLEX-ezni akarnak. A prociknak a PassMark értékeit hol tudom nézegetni? Hol találok ilyen adatot?
-
spgabor
aktív tag
válasz Dello79 #14784 üzenetére
Milyen NAS-od van? Az egyesben olyan cpu van, mint amit én is néztem. Ezért kellene nekem vagy nas, vagy építhető, de vele egyenértékű, tehát erre a célra optimalizált eszköz.
(#14781) DJ. Ru$y: Mennyit lehet benne kezelni? Kell hozzá plusz licence, mint a gyári Synology esetében?
(#14783) citkar: [/B SROCK ] Asrock J3455-ITX-re gondoltál? Néztem, hogy 30k fölött lehet kapni, plusz RAM, ház és táp hozzá. Megnézem, hog abból mennyivel olcsóbb építeni egy konfigot, mint NAS-t venni, lehet, nem sokkal lennék alatta, úgy meg nem biztos, hogy megéri. NAS-t Amazonon néztem, így kicsit olcsóbb lenne, mint itthon kiskerben..
-
zsolt501
nagyúr
válasz Dello79 #14780 üzenetére
Régen voltak gondok, de úgy nézem ezek megszűntek, mondjuk erőgép kell neki az átkódoláshoz, mert xpeno alatt csak a szoftveres kódolás megy HW átkódolás nálam nem megy xpeno alatt.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
tibi3650
tag
válasz Dello79 #14766 üzenetére
Néztem azt a lapot is, de nekem szükségem volt a 6 sata csatira és ugyebár azon csak 4 van. Illetve próbálok összerakni egy olyan gépet amit nem tud megfogni a PLEX.
Itt lenne is egy kérdésem ki milyen procit ajánl? Jelenleg egy G5400 van benne, ami tesztek szerint jobb, de még rosszabbnak érzem mint az i3-4130-at, ez volt az előző gépem. 4K filmeket szeretnék PLEX-el is felirattal nézni. A családban több 4K-s TV-van, nálam van külön TV-box. De egyik tesóm PS4-en PLEX app-al, illetve a másik tesóm a TV PLEX app-jával nézné. Ameddig felirat nélkül nézik semmi probléma, amint bekapcsolják a feliratot a proci 99-100%-ra ugrik és csak akadozik.
-
-
-
envagyok
veterán
válasz Dello79 #13691 üzenetére
Azért ne felejtsd el, hogy egy x watt tdp-jű proci is csak akkor eszik x wattot, ha 100%-on pörög. Idle-ben azok is simán beérik pár wattal. Sok újabb proci simán lemegy 1v fesz és 1GHz órajel alá idlében. Azért jobb az erősebb proci, hogy ha mégis kell a kraft, hamarabb végez.
-
ttoti84
csendes tag
válasz Dello79 #13678 üzenetére
Köszi az infot!
Úgy nézem számításod alapján kb ~620.-Ft havi szinten a fogyasztás különbség a két proci között. Nekem megér havi 3 gombóc fagyi árát, hogy erőssebb valamivel a masina és ha kell később csak a procit kell cserélnem nem alaplapot. Te írtad a J3455 procira, hogy "...egyáltalán nem túlméretezett a teljesítménye.. sosem elég... " A hang meg nem zavar, mert nem a lakótérben lesz a gép.
Nem kötözködni akarok, félre ne érts, csak nem vagyunk egyformák[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
-
-
kgymac
őstag
válasz Dello79 #13581 üzenetére
A 6.2 nem stabil téves információ. A betöltő (jun 103a2) alfa, ráadásul a 918+ elég kevés hardvert támogat (cpu, lan, disk vezérlő, az extra.lmza-ás modulokkal sem minden tökéletes. pl. dell perc h200-on a smart-ot nem tudja lekérdezni a felület, míg a smartctrl persze működik, minden infót mutat)
-
kabar
senior tag
válasz Dello79 #13469 üzenetére
És neked nem akadozik? Képzeld el, az enyém hibátlanul másol 110-120MB/s sebességgel, de mind NFS mind SMB alatt akadozik a lejátszás. Olyan mintha hálózati hibám lenne vele. Előtte ugyanez a server hibátlanul futott egy Q2900-as Asrock-kal.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dello79 #13444 üzenetére
Akkor miért nem csinálod azt, hogy a külső portnak választasz akármit, és a router-edben a megadod, hogy a belső IP mellett a belső port nem az amit választottál, hanem a 22-es port?!
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
kgymac
őstag
-
törölt tag
válasz Dello79 #13403 üzenetére
Nason tűzfal elég kevés, max arra jó, hogy régiókat eleve kitiltsal.
Miért akarod 22-es portként kiengedni? De komolyan nem értem. A kliensen nem állítható a port vagy a routerben csak azonos külső belső portok forwardolasa lehetséges? Nem lehet a 45632-es külső portot a belső 22-re tolni? Mert az egy fokkal szerencsésebb lenne...
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz Dello79 #13394 üzenetére
Mind a 6 sata port az alaplapon van ? Ha igen, jun1.02b-s grub cfg-ben van sata vezérlőnkénti korlátozás, alapból 4. Max 3 sata vezérlő konfigurálható, megadható a vezérlőnkénti sata portok száma, amit a dsm használhat.
append SataPortMap=XX
where XX is the number of drives. Don’t forget to update this parameter if you add additional drives to your machine.
If you use Reinstall, don't forget to re-select the first line of the Boot Menu once the NAS has rebooted after the installation else the Loader will re-select Reinstall and you will be faced with some issues so please beware of this.
@@@@@@@@ What does SataPortMap mean? @@@@@@@
setsunakawa said:
SataPortMap=4 means first 4 ports of 1st controler.
SataPortMap=44 means first 4 ports of 1st controler and first 4 ports of 2nd controler.
SataPortMap=422 means first 4 ports of 1st controler, first 2 ports of 2nd controler and first 2 ports of 3rd controler.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Dello79 #13392 üzenetére
OK! A 6.1.7-el én is ott állok, és ahogyan nézem a külföldi fórumokon is ez a helyzet. Kértek már hozzá segítséget, de ahogyan olvastam nem sikerült. Illetve a válaszból nekem ez jött le, bár voltak a fordítással nehézségeim. Na de az 5.2 ezek szerint nálad meg megy. Mert akkor azzal megpróbálkozom én is. Hátha bejön. Mivel a webes felületet nem nagyon használom, sok új dolog meg annyira nem érint az is elég lehet. Nekem is másodlagos szerver lenne 3+2 db vinyó számára.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dello79 #13362 üzenetére
Általában nem SOHO kategória a 12 tálcás NAS és kompletten felszoftverezve kapod, nem kell venni hozzá Windows-t stb.
Nagyvállalati szinten pedig 0.9 M (aminek ugye a nettóját kellene venni) szinte meg sem kottyan, és egy kész eszközt kapnak, Syno rendszer alatt gyanítom az a Xeon elég sok mindenre használható.
Ja, és vállalati környezetben, ahol sűrűbben fordulhat elő szoftver ellenőrzés a XPE nem éppen fehér...
De ez már nem ez a topic témája.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
kabar
senior tag
válasz Dello79 #13349 üzenetére
Sikerült a BIOS update? Mert akkor mennie kell a 6,1,7-nek is.
A másik kérdésem, hogy a PCI SATA kártya SIL3114 látja a syno? Mert nekem az viszont nem jött még össze."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kgymac
őstag
válasz Dello79 #13349 üzenetére
Még nem sikerült végig olvasnom a teljes topicot (valójában 3 topic), csak a főbb postokat.
Nas típusonként van extra.lzma, ezt kell bemásolni a típus boot img-jébe (2. partíció, szvsz célszerű jun 1.02b verziójával küzdeni). Valószínűleg a grub.cfg-be is bele kell majd nyúlni, a grub-ban van (több) param sor a modulok paraméterezéséhez (pl. esxi alatt modul tiltás rmmod, ha egy vezérlőt nem akarsz láthatóvá tenni az xpeno-nak, valószínűleg lesz insmod-os rész is). Nekem majd akkor kell próbálnom, ha megjön a H200-as dellem. Annál a vezérlőre kapcsolt hdd-ket is állítani kell az alap 4-ről 8-ra, + usb/esata drive konfig is. -
kgymac
őstag
válasz Dello79 #13344 üzenetére
Típusnak megfelelő extra.lzma letöltése, bemásolása a boot image 2. partíciójába, felülírva az ott lévőt.
(osfmount). Kíírni újra a boot image-et. Figyelj, hogy a jelenleg használt sn/macX paraméterek ne változzanak meg, mert migrálás lesz az első indításkor.
A másik megoldás, hogy veszel olyan kártyát, amit enélkül is támogat és használod a jelenlegi boot image-et. -
sd6
tag
válasz Dello79 #13337 üzenetére
Az időzített ki/bekapcsolás nem csak a gyárin megy, én is használom.
Ha nem túl régi a lapod, nálad is megy, valami ilyet keress a biosban:Ha ez nem megy, akkor van olyan beállítás a biosban, hogy
Restore on AC/Power Loss
Select the power state after a power failure. If [Power Off] is selected, the power will
remain off when the power recovers. If [Power On] is selected, the system will start
to boot up when the power recovers.Így ha bekapcsolod az okos konektort, elindul a gép.
A hyper backupban nem tudsz ilyet állítani, a backup nasra a hyper backup vaultot kell rakni, abban meg semmi beállítás nincs.
Van még a control panelben egy shared folder sync, érdemes lehet azt is megnézni. Tud csak különbözetet sync-elni, és ez tud akkor futni, mikor megy a nas, mert nem kell időzíteni.[ Szerkesztve ]
-
alpe1503
csendes tag
válasz Dello79 #13335 üzenetére
Neked és sd6 - nak is köszönöm.
Bennem is felmerült ez a lehetőség, így tegnap délután szereztem egy 250-est, és egy 500-ast, ezek közül lesz a Btrfs.[ Szerkesztve ]
"Valami nem attól lesz új, hogy még nem találkoztál vele, hanem hogy mindig mást veszel észre benne."
-
rento
őstag
válasz Dello79 #13309 üzenetére
De megy a 6.1.7 ennél a lapnál. Két ismerősömnek raktam össze ezzel a lappal a nast. Nekem a boottal voltak problémáim az elején, egyszerűen nem volt hajlandó semmilyen pendriveal bebootolni semmilyen loader. Miután felraktam a legújabb biost a lapra megjelent a biosban az uefi mód, azt bekapcsolva egyből bootolt és hibátlanul felment a legújabb verzio.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Gyúrósok ide!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest