Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Aliexpress tapasztalatok
- SkyShowtime
- Windows 11
- Windows 10
- Batch programozás
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim74
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #637 üzenetére
Csak megerősíteni tudom Larryking-et
Én teljesen kuka voltam hozzá még 1-2 hete, de hála az itteni közösségnek egész kiokosodtam az alapokból.
Kb. 40ezerből összeraktam egy NAS-t, nagy megelégedéssel használom. Voltak kezdeti nehézségek, de szépen lassan minden megoldódott.
Az NSA325v2-t a kisujjával "agyonveri" ez a rendszerTeljesen laikusként kezdtem neki. Hidd el nagyon felhasználóbarát az egész.
-
mpierre
veterán
válasz
DJ. Ru$y #785 üzenetére
Ezt megcsináltam, de a dl station még mindig az usbshare1-re akar letölteni és kiválasztani se lehet a kötet 1-t, hogy oda dolgozzon... Kiválasztani itt (alapértelmezett célmappa) nem tudom a 2TB-s hdd-t.
Hmm, megpróbálkozom egy újraindítással, de ez olyan.... vindózos...
Szerk.: Nem nyertem. Az alapértelmezett célmappa továbbra is az usbshare1. Ötletek?
[ Szerkesztve ]
#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Asus Xonar D2/PM hangkártya eladó #### Eladó lehet i9 10940x eladó deszkával, rammal. ####
-
Patice
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #842 üzenetére
A válasz engem is érdekelne, mert lassan eljutok oda hardveresen, hogy az eredetileg is 5 lemezes NAS-nak épített gépemre végre natívan fel tudjam rakni az XPenology-t és egyedül a frissítések kérdése aggaszt csak.
DSM verzión belül a biztonsági frissítések mennek rendesen, úgy, mint gyári esetében?
DSM verzió váltás azt látom, hogy problémásabb és érdemes update helyett "újrarakni" a rendszert?
Eladó: WD RED 8TB HDD, Streacom 120W PicoPSU, Apple iPad mini 1 (2db)
-
nemurea
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #844 üzenetére
Nem különösebben bonyolult az update/upgrade, mondjuk alapszintű linux nem jön rosszul, de főleg csak azért, hogy ne idegenkedj a rövid parancssoros résztől... A folyamat szinte mindig ugyanaz, a sima update egyszerűbb, ott nem kell a pendrive-on bootloader-t cserélni (az még plusz pár lépés). A több időt az veszi el, hogy a fórumokban utána kell olvasni, a megcélzott verzió megy vagy nem megy. Jelenleg az 5.0-4528 update 2 a legfrissebb működőképes verzió, így ha az fent van, akkor egy ideig pihi.
Én először felvittem 4493 update 7-re a rendszert, utána jött a 4528 alaprendszerének telepítése, majd az update 2:
Szoftver:
http://www.xpenology.nl/xpenology-software/Boot image (itt valószínűleg az img rész kell, mert sokan USB-ről bootolnak)
http://www.xpenology.nl/boot-images/
Standard lépések egy sima update-nél:
http://www.xpenology.nl/installatie-dsm-5-0-4493-update-7/
(OK, holland, de a Chrome segít, ahol tud.)
-
nemurea
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #849 üzenetére
Én majdnem ugyanebben a szituációban voltam, nekem 4493 Update 4-en állt a rendszerem, utána gyors egymásutánban jöttek az update-ek, nekem sem volt bátorságom egy darabig hozzányúlni - örültem, hogy működik. Amit tudni kell, hogy főverzión belül a patch-ek (update-ek) kumuláltak, vagyis pl. a 7-es update tartalmazza a 6-os újdonságait is - vagyis főverzión (4493) belül nem kell egyesével lépegetni.
A Te esetedben elképzelhető, sőt valószínű, hogy elegendő a 4528-as főverziót feltenni, majd ezután a 4528 Update 2-t. A főverzió váltása itt Nanoboot váltással is járni fog (lehet, hogy ez mindig így van, nem tudom), vagyis hozzá kell nyúlni a pendrive-hoz. Én ehhez egy másik pendrive-ot használtam, de ez túlzott óvatosság volt, az új penről is gyönyörűen beboot-olt a (még) régi rendszerem.
Én annyival mentem jobban 'lépésenként', hogy először a 4493 U4-ről update-eltem 4493 U7-re, ez jó volt gyakorlásnak. Ezután főverziócsere (4528), majd újra update 4528 U2-re.
Ha elakadsz valahol, szólj, igyekszünk segíteni.
-
Proxy2
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #849 üzenetére
Üdv!
A te ( Dj. Ru$y) esetedben a rendszer sorozatszáma a pendrájvon a grub-ha van beállítva, ez az egy dolog amire figyelned kell.
A többi része nem tér el az átlagostól.
Írd fel a sorozat számot egy papírra, aztán ha lecserélted a nanoboot részét akkor segítek vissza írni.
[ Szerkesztve ]
Proxy5
-
-
nemurea
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #860 üzenetére
A nagyobb gond az, hogy jelenleg nem is néz ki úgy, hogy a DSM 5.1-5004 megérkezne PC-re rakható verzióban... A boot image fejlesztők, akik szabadidejükben készítik el a boot rendszert, kezdik feladni ezt az önkéntes munkát, plusz ahogy látom, most a Synology sem közli a forráskódokat ehhez - gondolom, szoros összefüggésben az utóbbi idők biztonsági problémáival. Szóval van rá nem kis esély, hogy itt ragadunk, illetve váltani kell majd, mert az 5.0-4528 előbb-utóbb sebezhető lesz (ha ki van téve a netre).
Forrás:
-
Jim74
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #876 üzenetére
Fúúú én ehhez tök hülye vagyok
Ez a médiaszerver valami DLNA-s cucc? (csak mert a DLNA-tól viszolygok
)
Azt nem értem, hogy ami eddig működött, az most miért nem megy?Lehet, hogy a médialejátszóban történt valami gebasz az áramkimaradások miatt? De, ha egyik módon csatlakozik gyorsan, akkor a másik módon miért nem?
Most nézem, hogyha PC-val böngészem a NAS tartalmát, akkor valami CIFS módon csatlakozok. Létezik, hogy ez a mód "meghalt" a médialejátszóban?
(#874) AiRLAC : most nézem az árakat
Ettől valami "gazdaságosabb", de jó megoldás nincs?
[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #879 üzenetére
A DLNA kezeli rendesen a feliratokat, hangsávokat? DVD iso-t?
Nincs vele semmi baj, csak valahogy anno mikor próbálgattam, akkor valahogy nem jött be. Nem tudom már miért.Létezhet, hogy a médialejátszó CIFS protokollért felelős része "megsérült" az áramkimaradáskor?
A NAS-on nem történhetett gond, mert a PC-k is CIFS protokollt használnak és ott nincs sebesség probléma.[ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
-
nemurea
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #981 üzenetére
Ahüm, igen, ez így működik. Ha másodszorra pakolnám össze a rendszert, én is így tennék, ekkor annyi van, hogy a videó/zene/fotó cuccokat kézzel kell megadnom majd neki (a nagy közös megosztott könyvtár alatt), hogy megfelelően indexelje pl. a Mediaserver számára. Azt még nem tudom, hogy ilyenkor is egyszerű-e pl. felhasználóhoz kötni egy-egy almappát - de ez nálam egyelőre nem is játszik. Köszi az infót!
-
nemurea
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #981 üzenetére
Más: többen említettétek az NFS fájlrendszert mint kényelmes megoldást a megosztásra. Tudom, minek a rövidítése, de úgy mégis, mi az előnye? Nálam nincs bekapcsolva, de a Samba működik a laptop kedvéért, az összes telefon/tablet látja a megosztásokat így is - tehát mennyivel nyújt az többet/mást?
-
HaZse
őstag
válasz
DJ. Ru$y #1032 üzenetére
Meglátjuk.
Van magyar tanár a családban. Tudok csinálni egy lépésről-lépésre dolgot az XPenology telepítéséről és egy DSM 4.3-as-ról történő frissítésről is. =Van egy üresen álló HP Microserverem és egy Mini ITX-es Via alaplapom hozzá némi szabadidőm és HDD-m). Persze képekkel megtoldva.
Szerk.: Meg van a szüleimnél egy Intel ATom ION-os alap.
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
válasz
DJ. Ru$y #1056 üzenetére
mivel laptopon fut, nem egyszerű a bővítés megoldása, a portok eléggé korlátozottak szoktak lenni ezeken az alaplapokon, és ha kell a tárhely, akkor nagy HDD kell hozzá, nem lehet akármikor bepattintani egy újat.
én mondjuk személy szerint nem is szórakoznék ezzel, integrált procis cerka lap, egy olcsó FSP SFX táp, aztán hadd szóljon.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
twingos
tag
válasz
DJ. Ru$y #1227 üzenetére
Értem köszönöm.
Amúgy valami hasonlóra gondoltamwww.pc2car.hu - Számítógép az autóba
-
lafaty80
őstag
válasz
DJ. Ru$y #1287 üzenetére
Köszi, még egy kérdés, mert ezt a rész nem értem.
Pendrive maradna fizikai vason a boot eszköz, ez ok.
De ha váltani akarok már meglévő, belakott rendszert, mondjuk 5.0.xr-ről 5.1.x-re, akkor simán csak a boot image-et lecserélem a pendrive-on és telepítem a a .fat file-t? A beállítások, kötetek maradnak? Vagy minden előlröl kell kezdeni?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
r4z
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #1312 üzenetére
Egyet találtam, de nem hiszem, hogy ennyit akarnál költeni rá
I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order. | MBP 14 M1P, 13 mini, Xpenology NAS
-
dc.tacsi
tag
válasz
DJ. Ru$y #1396 üzenetére
Azt valahogy még mindíg nem értem, hogy miért is nem tudsz te frissíteni úgy, hogy meg maradna minden.
Az emlúlt pár napban már vagy a 4. oda-vissza telepítgetést csinálom. 5.1 aztán vissza 5.0 aztán megint 5.1 aztán megint 5.0.
És mindez eles rendszeren, szóval nem igazán értem.
Gyakorlatilag ha vasat cserélsz alatta (mármint más eszköznek érzékeli egy másik Nanoboot miatt) akkor azt ő érzékeli, és már költöztethető is... -
Rick4
félisten
válasz
DJ. Ru$y #1396 üzenetére
Ennél már csak akkor van nagyobb baj, ha direkt biztonsági réssel "gyártják" a módosított .pat fájlt ügyeskezű ferdeszemű emberkék....
[ Szerkesztve ]
Samsung UE65TU7022 UHD 4K LED TV bevilágításmentes VA panellel, új állapotban, mindössze pár hónapot használt, 2024 áprilisig garival 165K.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Flash SSD
- Exynosszal érkezik a következő csúcsmobil?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- KuKirin G2 Max - nevével ellentétben
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest