Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakvakond
csendes tag
Sziasztok!
Nem hagy nyugodni ez a külső hangkártyás dolog. Akiknek működik esetleg van tapasztalatuk, írnának pár márkát és típust amelyikkel biztos, hogy jó?
Másik amiért írok az ma jelentkezett: Fut 7 torrent, ebből az egyik majdnem max. sávszélen ment felfele, barátnőm laptopról nézett filmet (a laptop wifivel kapcsolódik a hálózatra), a lejátszás megakadt, le is fagyott a program párszor. Ez lehetett a torrent miatt vagy mit kellene beállítani, hogy gond nélkül menjen a filmlejátszás? Ds216play -
Madwe
nagyúr
válasz tomboy1000 #23587 üzenetére
nem lehet h telefonodon ssl-en keresztül akarod elérni (mondjuk weben az alap 5001es porton 5000 helyett) s appokban is be van pipálva, míg más eszközeid a titkosítás nélkülin akarnak csatlakozni? iphone ugyanúgy csatlakozik alapesetben mint bármi más, az h ios fut rajta nem kéne h gond legyen.
-
kaviat
tag
jaja, nem vagyok elkeseredve, bízom benne, hogy egy két frissítés után minden rendbe jön : ))) /minden azaz én is erősebb leszek, ügyesebb okosabb : )
-
Valkűr
addikt
Én nem vettem észre problémát az előzőhöz képest, nálam is gyorsult egy picit, és olyan mint ha csökkent volna a processzor és memória használat.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Patice
Topikgazda
válasz sinkoneri #23589 üzenetére
Nagy verzióváltások esetén mindig ez szokott lenni. Az elején még sok a bug, de gyorsan javítják ezeket és pár hét múlva kb. minden rendben.
Most úgy látom azért sok mindenbe belenyúltak rendesen és ezért ez a nagy kavarodás, probléma, stb.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
WaterWave
veterán
Majd talán a DSM 7es verziót összerakják bug nélkül de az a jövő zenéje
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
kaviat
tag
válasz sinkoneri #23589 üzenetére
ne kapkodj szerintem. bevallom, engem még nem győzött meg. minden lassabban indúl ha belépsz a felületre, amikor nagy letöltés fut, főleg amikor indúl (sok gigás torrent, gondolom amikor először elfoglalja a diszken) akkor a sima filmlejátszás is meg meg akad, ezt a régebbivel nem tapasztaltam. 415play.
[ Szerkesztve ]
-
sinkoneri
tag
Mennyire karistol jol ez a DSM 6? En meg nem frissitettem. Mindig mikor raszanom magam olvasom hogy itt az uj javitas. Minden heten egy update. Ezek most kidobtak egy early beta-t aztan tesztelik a nagykozonseggel vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Aki frissített dsm 6-ra, figyeljen oda, a tűzfal szabályok ugranak.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Most lettem tulaja egy DS115 J-nek.Az alap beallitasokon tul vagyok.Egy problemam van,hogy ha az Iphonon szeretnek belepni a mobil programokba(DS Download,DS video) es csatlakozni a DS-hez,folyamatosan az ervenytelen fiok,vagy jelszo uzenetet kapom.Ugyanigy a webes feluletet sem erem el a bongeszobol.
Androidrol es mas Windows eszlozokrol ugyanezekkel a belepesi adatokkal sikeresen belepek,egyedul az Iphone problemazik. Miert nem mukodik? -
crips15
csendes tag
válasz Borisz76 #23559 üzenetére
Szia,
sajnos nem találtam meg a kamera pontos leírását. Viszont találtam egy CMS funkciót SurveillanceStation-ben, mely azt a reményt élteti bennem, hogy valahogy mégis tudom a dvr-hez csatlakoztatni a NAS-t.
Volt már tapasztalatod ezzel kapcsolatban? Ismeri valaki ezt a bővítményt?Előre is köszönöm!
Üdv, Crips
-
WaterWave
veterán
216play tulajokat kérdezném.. Meg vagytok elégedve a géppel? Most szándékozom venni majd következő hónapban, aztán gondoltam megkérdezem...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Blaise
veterán
Syno 216Play, WD Red 4TB és WD Red 3TB van belerakva, mindkettő külön kötet, a kisebbik üres.
Kezd betelni a 4GB, olyat lehet csinálni, hogy a második kötetet törölni és hozzáadni az elsőhöz, hogy egy tárterületként lássa?
-
McAdam6
aktív tag
Frissítettem 6-ra, erre nem megy a Couchpotato/Sickbeard...
-
muranyig
tag
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23571 üzenetére
Nekem is ott van az NFS...Valami a Live demoval lehet..
-
Bobbacsi
veterán
válasz Mezga Aladár #23571 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23568 üzenetére
Pedig ott van..Vezérlőpult / Hardver és tápellátás
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #23567 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kellene egy kis segitseg..
Nem sokara jon egy wetek openelec eszkoz, mivel a plex nagyon kritikanaluli szamomra es szeretnem ha az adatbazis nas-on keresztul menne mivel neha laptophoz vagyok kenyszerulve ha filmezni akarok.Ez a leiras alapjan csinaltam: http://www.tweaking4all.com/home-theatre/xbmc/xbmc-and-mysql-all-rooms-in-sync/
Bar tobbet is atneztemLenyeg annyi hogy elindul a kodi kezdo kepernyoje es semmi mas nem tortenik hosszu ido utan sem, csak kiloni tudom. Csinaltam a leiras alapjan egy kodi usert is, viszont http://192.168.0.16/phpMyAdmin/ itt nem tudok belepni vele. Nem tudom hogy ez lenne e a baj mert miutan kiderult hogy nem tudok belepni vele (akkor a kodi sem tud gondolvan) adtam neki egy root usert es ugyan az a gond.
Valakinek otlet? Tanacs hogyan tudom eletre kelteni?
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.0.16</host>
<port>3306</port>
<user>root</user>
<pass>root</pass>
<name>kodi_video</name>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.9.16</host>
<port>3306</port>
<user>root</user>
<pass>root</pass>
<name>kodi_music</name>
</musicdatabase>
<videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
<importresumepoint>true</importresumepoint>
</videolibrary>
</advancedsettings>Szerk.: root usernek nem volt kod, de azota csinaltam egy root jelszot
[ Szerkesztve ]
-
crips15
csendes tag
válasz Borisz76 #23559 üzenetére
Szia. Köszi. Az a baj hogy 3 éve vettem és sztem nincs meg a leírása, de megnézem majd. Az árajánlatban ezt találtam az IP kameráról.2 darab fémházas vandál biztos dome kamera IR LED 24 db IR LED üzemi távolság: 20M SONY, 700TVSoros 3-tengelyű konzol beépített,board Lencse 3.6mm.
-
Borisz76
veterán
válasz crips15 #23558 üzenetére
A kamerák vagy a komplett rendszer részletes leírását linkeld be mert anélkül csak találgatni lehet.
Amúgy ha van a kamerákon hálózati csatlakozó akkor rá lehet kötni a hálózatra és kis szerencsével valamelyik gyártó kameraszoftvere jó lehet hozzá.
Magát a DVR-t - szerintem - nem lehet rákötni a NAS-ra mert célhardver...azaz a DVR rögzíti a képet / hangot.
Ha a kamerát a NAS-ra kötöd akkor pedig az rögzíti a képet / hangot...átvéve a DVR szerepét.Tehát első körben egy pontos technikai leírás kellene a cuccodról.
Abban benne lesz a lehetséges megoldás / kudarc.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
crips15
csendes tag
Sziasztok,
Pls segítsetek. Adott egy DS216j és egy fisotech kamera rendszer (2db kültéri kamera és dvr vevő eszköz). Szeretném a NAS hoz csatlakoztatni, hogy mobilon is tudjak rá csatlakozni. Magát a dvr-t amibe megy a 2 IP kamera rá tudom kötni vhogy? Ha nem akkor ha nincs a támogatott listában a fisotech kamera akkor nem is tudom csatlakoztatni ha leválasztom a dvr-ről?
Előre is köszönöm.
Üdv Crips[ Szerkesztve ]
-
Vakvakond
csendes tag
válasz Patice #23552 üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem egy Delock - talán legolcsóbb - kis egyszerű usb hangkártyám van. Lehet, hogy akkor azzal nem működik. Rádugtam a NAS-ra, de sewol sem láttam megjelenni. Sőt, még kimeneti eszközválasztást sem találok sehol. Valamit be kell állítani? Vagy hol kellene látnom az eszközválasztást? Esetleg így jártam, hogy ezzel az olcsó cuccal nem működik együtt?
-
Patice
Topikgazda
Igen, használhatod, de a biztonságot nem a QC fogja adni, hanem a jól beállított NAS-od és routered együtt.
DMZ(= demilitarizált zóna)-t a routeredben kell keresni, ott tudod kikapcsolni, ha be van kapcsolva.
Igen, csak azokat a portokat érdemes kinyitni, amelyekre mindenképpen szükséged van.
De mielőtt kinyitsz bármit is, előtte érdemes megváltoztatni. Szinte az összeset át lehet írni a DSM-ben.
Pl. az 5000/5001-est a DSM-ben Vezérlőpult --> Csatlakozási lehetőség --> Hálózat --> DSM beállításoknál tudod átírni ízlés szerint.
1. hsz. kezdemény szerintem hasznos lesz.
-
Patice
Topikgazda
válasz Vakvakond #23550 üzenetére
Igen, van rá lehetőség, hogy maga a NAS legyen a zenei forrás. Én így indultam el a hálózatos zenelejátszók leejtőjén. Az olyan USB-s DAC-okat, melyekhez nem kell Linux alatt driver, azokat automatikusan fölismeri a NAS és az Audio Station-ben, vagy a mobilos DS Audio app-ban kiválasztható lesz kimeneti eszközként a DAC. Ezután már csak hozzá kell adni a NAS-on tárolt zenéket az indexelt mappákból a lejátszási sorhoz és már zenél is nekünk. A "magas minőségű kimenet" bepipálása esetén elméletileg 24/192-es felbontásig bitperfekt kimenetet kapunk.
(#23551) Madwe:
De. Többféle DAC-kal is próbáltam, sőt a synology kompatibilis eszközök listáján is szerepel jó pár és külföldi fórumokon is rengeteg modellről írják a felhasználók, hogy működik Synology NAS-okkal.
-
Vakvakond
csendes tag
Sziasztok!
Egy ds216play tulaja lettem. A következő kérdéssel fordulnék Hozzátok: van-e arra lehetőség, hogy külső, usb-s hangkártyát csatlakoztassak. Ha igen, milyen folyamat eredményeképp szólaltatható meg az ahhoz csatlakoztatott hangfal?
A válaszokat előre is köszönöm. -
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23545 üzenetére
Milyen médialejátszód van? Nálam PCH-400
Újraindítás megvolt, semmi. -
biker
nagyúr
tegnap a havernak beállításra felraktam a hálóra a ds216-ját. addig leállítottam a sajátot, nehogy véletlen azt állítgassam
Már nincs rádugva, de azóta a saját nas-t csak ip-n érem el, az afp://DiskStation.local-al nem
WTF???Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Patice
Topikgazda
válasz Tesztelo.hu #23542 üzenetére
Milyen routert használsz?
-
törölt tag
Ha van a routeren UPnP és/vagy DLNA beállítás kapcsold be. Illetve a NAS-on a Médiaszerverben csökkentsd az SSDP hirdetési intervallumot.
Ja!
... és használj kábeles kapcsolatot, ahogy Multibit javasolta, mert ha már nem dobja el a DLNA-t és stabilizálódik, WiFi-n még akkor is akadni fog (bár megszakadni már nem fog).[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Ha kábelt használnál wifi helyett, kevesebb lenne a gondod. Ha net megosztást+mediaplayert DLNA helyett, már unatkoznál
-
Tesztelo.hu
senior tag
Tegnap néztem egy filmet a 215j-ről, és hirtelen megszakadt a lejátszás, majd a tévé nem is látta a NAS-t DLNA-n keresztül, csak ha a Media Server-ben kitöröltem az összes DLNA-eszközt, majd újra felismerte azokat. Wifi kapcsolat van a router és a tévé között, de csak 1 fal választja el, 40-50 Mb a sávszélesség.
5.2-es rendszer van még rajta.
Valaki találkozott ilyesmivel?
(Egyébként is kicsit bizonytalannak érzem a NAS DLNA kezelését. Sokszor nem látni a tévéken a NAS-t, csak ha a fenti módszerrel törlöm a listát, és akkor is csak azok látják, amik a törléskor és felismertetéskor be voltak kapcsolva. Ha egy másik tévét kapcsolok be, és ott nem látom, akkor megint törlöm, de akkor meg csak azon az egyen látom, és a korábbiakon nem. Ezt PC-s DLNA szoftverekkel sosem tapasztaltam.) -
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23540 üzenetére
Igen, világos most már.
Viszont nem működik a médialejátszón.
Ha rámegyek arra a megosztás könyvtárra, akkor /volume1/video/Download/Download-ra mutat és ugye ott nincs semmi.
Magán a NASon szépen működik.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #23537 üzenetére
UI: félreértések elkerülése véget. a mappa amibe csatolunk üres mappa. Tehát egy csatolás egy ÜRES mappába történik.
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
DS216j-n szeretném beállítani a dropbox szinkronizálást, de valamiért nem működik. Google Drive-ot minden gond nélkül megcsinálta, de a dropboxnál csak gondolkozik...
Tudtok esetleg segíteni mivel lehetne a problémát megoldani?
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, ha valaki össze tudná nekem foglalni azt megköszönném! Bújom a fórumot de nagyon tördelve szívom be az információt és így nem biztos, hogy teljes lesz a beállításom.
Első kérdésem a biztonsággal kapcsolatos.
Quickconnect? Biztonságos? Használhatom?
DMZ-t tiltani kell azt már olvastam. Hol találom? Csak azokat a portokat nyitni a routeren amit az általam használt programok használnak. Mindegyik programban érdemes átállítani az alapméretezett portokat?Merevlemez parkolás? Egy wd red 3tb van benne...
Battletag: Myth#1775
-
Mezga Aladár
veterán
válasz claire78 #23536 üzenetére
Nálam az rc.local tartalma.
#!/bin/sh
#
## Optware setup
#[ -x /etc/rc.optware ] && /etc/rc.optware start
#
#exit 0
#
sleep 20
mount -o bind /volume1/Temp /volume1/Media/Temp
mount -r -o bind /volume2/Filmek /volume1/Media/Filmek
mount -o bind /volume1/Download /volume1/Media/Download
mount -o bind /volume1/Zene /volume1/Media/Zene
exit 0Értelmezése. Létrehoztam az első lemezen a Media mappát, és abban a felsorolt mappákat(zene, temp, stb)
A gépen az adott mappákat csatolom a Media mappa megfelelő almappájába..
Tehát az első lemez Temp mappáját csatolom az első lemez Media/Temp mappába.
Arra figyelj az engedélyek rendben legyenek az rc .local fájlnál, különben nem fut le.
A mount utáni alparancs az írás/olvasás jogok beállítására vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23533 üzenetére
Beírtam ezt (a többi résszel együtt):
mount -r -o bind /volume1/video/Movies /volume2/downloadsMost a downloads megosztott mappára megyek és az első kötet video/movies mappa jön be. De nincs benne a downloads mappa tartalma. Egyébként meg pont fordítva szeretném.
A video/Movies-t megnyitva lássam a saját és a downloads mappa tartalmát egyben.Vagy, létre kellene hoznom egy mappát a Movies mellett, amire bind-elem a downloads mappát?
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #23533 üzenetére
Azt hiszem ez az amit keresek.
Hol kell ezt létrehozni, vagy hogy?
Köszönöm!szerk: Felhasználó által definiált szkript?
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Tudtok hozzáadni torrentet androidos telón?
Se a tmhez se a dshez nem tudok. Menedzselés megy.
De ha indítani akarok letöltést akkor a ds download megszakad, a tm kliens meg azt mondja, hogy invalid or corrupt file. Van ötletetek? -
claire78
senior tag
Szembesültem a külön kötetek hátrányával: betelt az egyik kötetem.
Lehetséges megoldani valahogy, hogy egy kötethez hozzá lenne linkelve egy másik köteten lévő könyvtár?
Azt szeretném elérni, hogy úgy kezelje a médialejátszó pl. mintha ugyanazon a köteten lenne. -
0xY
tag
sziasztok!
Az a bug előjött valakinél, hogy a TV-n DS Video-val filmet nézve a feliratoknál nem kezeli le ez a csuda a sortörést és látszik a </br> minden sor végén?
Azt olvastam Samsung TV-nél az 1.200-as verzió óta ez fennáll (több, mint egy hónapja). Valakinek van erre megoldása?
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=115582B kérdés: DL Stationnél lehet 3 alá vinni valahogy a párhuzamos szálak számát?
Köszi!
-
Madwe
nagyúr
válasz noorbertt #23523 üzenetére
Portokat oda kell forwaldolni, igen. A 25ös és 587es kell az smtpnek (smtp tls-t használjatok, ne ssl-t az bugos mindenhol) s majd klienseken az 587esen kapcsolódjatok tls-el.
110 a pop és 995 a popsnek kell, 143 az imap és 993 meg az imapsnek (ezeknél ok az ssl)Még egy dolog amire figyelj: ha a kliens gépén a pop/imap és smtp szervernek a sajatdomain.hu-t adod meg, akkor gond lesz (de még így is a legkisebb), mert belső hálón a külső elérési címetek nem megy . Két dolgot tudsz tenni:
legjobb ha tudsz a tűzfaladon (ha nincs akkor routereden) nat loopbacket csinálni, h ami belső hálódon a külső ip címedre keres, az visszataláljon. Ilyenkor mindenki boldog. Ha nem megy vmiért a nat loopback, akkor a belső tűzfal dns címébe kell felvenni ezeket a dnseket a mailserver belső ip címére. Azonban ilyenkoir aki win-t használ, annak minden egyes bentről kintre vagy kintről bentre váltás esetén a command prompt-ban be kell írni h ipconfig /flushdns majd megpingelnie a domainneveteket, s utána ujraindítania az outlookot (cache-be win lementi a címeket ami nem jó mert ugye bentről más mint kintről)[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz noorbertt #23525 üzenetére
Higy Availabality - van egy második eszközöd HAba kötve ugyanazokkal a paraméterekkel ami ha lehal az első eszköz átveszi a szerepét.
Backup internet kapcsolat is illik ilyenkor ugyanakkor ha már HA is van...
Mailserver: teljesen stabil, fix, jól használható.
Amit érdemes hozzá tudnod: szolgáltatódnál a 25-ös portot ki kell nyittassátok. Fix ip cím kell nektek. Dns, mx és spf rekordokat jól be kell állítsátok a domain oldalon. reverse dns-t be kell állítsátok a szolgáltatónál. Ha ez nincs meg semmilyen külső mailserver nem fogja elfogadni a leveleiteket.
Érdemes erős biztonsági intézkedéseket hozni (amiket a mailserver ad + auto block az elég) mert azért napi pár próbálkozás lesz másoktól. Esetleg érdemes a nas-t dmzbe tenni, saját hálón kívülre. Érdemes másik nast használni mint amin a fontos érzékeny adatokat tárolod.
Mail server - mail log - export postfixet eleinte gyakran nézd, h mi a gond. Pl legrondább hiba, amiről senki se értesül ha itt nem keresed: feladó elküldöttnek látja a levelet, ti semmit nem láttok belőle. Ha feladó nem szól h mi van a levéllel, akkor az örökre elveszett. Feladó saját mail servert használ rossz spf és mx rekordokkal ezért eldobja a mailservered a levelet. Ilyenkor whitelistbe kell tenni amíg náluk meg nem oldják a problémát.
(Amikor te oldaladon rossz az spf mx vagy hasonló, akkor azért látod, mert előszöür deferred lesz a queban majd gyakran resend-eli a mail logban. (ugyanakkor nem minden resend jelenti azt h a végén nem sikerült, van olyan ahol rossz kicsit az mx rekord fogadónál de 3jára pl odatalál)Saját mail servert csak akkor vállalj, ha eleinte hajlnadó vagy sok munkaórát a problémák fixálására költeni, s naponta azért félszemmel ránézel h minden rendben megy e. Egyik legnehezebb IT-s feladat.
Nekünk 40 embert szolgál ki 2 domainen is hónapok óta hibátlanul. Ha esetleg 2 domaint használtok (@xy.hu és @gf.hu) azt is meg lehet oldani, de ha külön fiókot akarsz a leveleknek akkor ssh-n kell virtual usereket létrehozni, ha ilyenre szükséged van szólj s kifejtem azt is bővebben
-
-
noorbertt
őstag
Mailszerverként mennyire stabilan használható a rendszer?
Ha nem elérhető a szerver egy két órára akkor ha esetleg éppen küldenek nekem mailt azt vissza dobja majd a küldőnek?
Portokat érdemes át írni? Azokat ki kell majd adni a routeren is jól sejtem? -
Patice
Topikgazda
Szerintem emeld a feltöltési sebesség korlátját is 20 kbyte/s-ről...
Meg amúgy csak akkor lesz folyamatosan seed nagy sebességgel, ha van elég cucc a tarsolyban.
Nálam általában 200-300 torrent van a listában és így mindig visznek tőlem valamit.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Borisz76
veterán
Kép alapján jól van beállítva ...mert nálam is így van és megy a seed felfelé.
A gond inkább az lehet ahogyan elnézem a jobb alsó sarokban 15 db torrent fájl van munkában.
Lehet nem szedik...majd 40-50 torrentnél nézz rá.Nálam nemrég még 350 munka futott azóta töröltem ...most csak 60 torrent üzemel :
Mod :
Update jött :
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
DSM 6.0-7321 Update 3 letölthető. Infó: [link]
Update: Telepítve, minden ok
[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
amulet
senior tag
szerintem azért nem tölt vissza mert a megosztási arány 0%-nál van, módosítsd kb 50- 80%-ra, attól függ neked mi a fontos
Más: viszont én is kérdeznék, milyen modult kell beszereznem ahhoz,ha azt akarom, hogy manuálisan készítsen mentést (amikor csatlakoztatok egy külső hdd-t), tükör másolatot a hdd-ről? backup az van, de az nem egy az egyben másol mint egy tükröző modul
[ Szerkesztve ]
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni download station torrent beállításhoz. Olvasgattam itt a fórumon és az alapján próbáltam beállítani de a visszatöltés nem igazán akar menni. Hol lehet a gond? Talán amíg a DHT-t nem kapcsoltam ki addig ment a feltöltés is legalábbis úgy láttam, de mióta belenyúltam nem igazán akar menni.
[ Szerkesztve ]
-
amulet
senior tag
NAS4free használata után én is csatlakozom hozzátok egy Synology DS115J-vel.
Elsőnek sokkal egyszerűbb a használata, még adatokat másolgatok, remélem fogja bírni a használatot -
biker
nagyúr
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Synology ds115j-t valamint egy wd red 3tb-os vinyot es töltés közben eleg hangos. Ha ez ilyen lesz agyvérzést kapok. Nem ezért fizettem 62ezer Ft-ot. Mi lehet a gond? Hogy csillapitsam ezt a rezgest?
http://youtu.be/nDCmkmJ6FUo
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23505 üzenetére
Ott az IP vége szándékosan csillag? Azt kell nekem is beütni, vagy ami az éN nasom Ip cime?
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23503 üzenetére
Ok elindult de most meg felhasznalonevet es jelszó kell neki. Ide fingom nincs mit kér. Kezd bosszantani ez a szarakodas. 😊
-
Valkűr
addikt
válasz Mezga Aladár #23496 üzenetére
Kezzel sem akar jo lenni valamiert. Beadom az ip cimet az tuti jo es a megosztas neve az mi akar lenni?
-
kaviat
tag
válasz hengelhof #23497 üzenetére
AFP-t használok, ami azért jó, mert bárhonnan az interneten keresztűl is el tudom érni a NAS tartalmát simán a Finder-ből. néha újra ki kell tallózni de a afp://akárki.synology.me -n simán látom a file-okat. le tudom játszani (gyors net esetén) és persze ide oda tudom másolgatni a file-jaimat, mintha ott ülnék a NAS mellett fél méterre (persze lassabb a hálózatok sebessége miatt).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest